Slovensko – Česko 0:7 (kon.)
konec
Slovensko
0:7 (0:4, 0:2, 0:1)
Česko
Sobota 25.08.2018, 15:00 • Zimný štadión Púchov • Turnaj čtyř (ženy U18)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Potřetí zdravím všechny příznivce českého ženského hokeje. Ve slovenském Púchově dnes končí turnaj čtyř zemí do 18 let a jeho vyvrcholení přinese atraktivní česko-slovenské derby. Naše juniorky pod vedením trenéra Pavla Zuziaka vstoupí do zápasu jako favoritky, dokáží svou roli potvrdit? Věříme, že ano!
     
    Češky za sebou mají dva opačné výsledky. Po prohře 0:2 s Japonskem porazily 2:0 Finsko díky brankám Kristýny Kaltounkové s Hanou Haasovou. Čisté konto vychytala Julie Pejšová, společně s Haasovou a Karolínou Sýkorovou členka mladého ročníku 2003, který ještě spadá do šestnáctky.

    Finsko – Česko 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)

    Branky a nahrávky: 17. Kaltounková, 35. Haasová (Kaltounková, Šmajdová).

    Slovenky jsou na domácím turnaji nejslabším účastníkem. V prvním utkání podlehly Finsku 1:10, ve druhém pak Japonsku 0:6. Jak ale dobře víme, na českou reprezentaci se vždy dokáží nahecovat – nezřídka tolik, že to končí i zraněním našich hráček. Vzpomeňme třeba na Evropský pohár U16 v Budapešti loni v dubnu, kdy se proti sobě postavily právě tyto ročníky a dvě nejlepší české útočnice to v jinak jednostranném zápase (6:0) odnesly zlomenou rukou.
     
    Úvodní sestavy:

    Slovensko: Pösingerová (Zimková) – Vysokajová, Šuliková, Šulíková, Vargová, Jašková, Kučerková, Plankenauerová, Leskovjanská – Štetiarová, Matejková, Dobošová – Kapičáková, Halušková, Nemčeková – Kúbeková, Hajniková, Šimnová – Hudáková, Schredlová, Gáliková. Trenér: Peter Kúdelka.

    Česko: Mathauserová (J. Pejšová) – Jandušíková, Škrdlová (A), D. Pejšová, Kotounová (C), Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hájková – Dýcková, Mlýnková (A), Machalová – Sýkorová, Mazancová, Čajanová – Haasová, Kaltounková, Exnerová – Fabšicová, V. Černá, Škorpíková. Trenér: Pavel Zuziak.

    Rozhodčí: Durmis – Čerhitová, Ševčík (všichni SVK).
     
    Realizační tým se dnes řídil heslem, že vítězná sestava se nemění, takže Češky vsadí na stejné formace jako včera. A uvidíme, která Julie se tentokrát postaví do branky. Dostane první šanci Julie Mathauserová, která zatím kryla záda Julii Pejšové?
     
    Úvodní zápas závěrečného dne definitivně rozhodl o vítězkách turnaje. Jsou jimi Japonky, které přetlačily Finsko 2:1 a vyhrály v Púchově všechna tři utkání. České reprezentantky teď potřebují získat alespoň bod, aby skončily na druhém místě. Ale s bodem by samozřejmě nemohly být spokojené.
     
    Dozněly nám obě hymny a pozdravily se kapitánky. Českou klec dnes bude podle očekávání hájit Julie Mathauserová z východočeské Jaroměře.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Zápas odstaroval za zvuků Corridy od Kabátů. Slovenští pořadatelé vědí, jaká muzika je dobrá.
     
    00:55
    Hned ve druhém střídání mohly Češky skórovat, Tereza Mazancová v úniku přistrkávala puk Karolíně Sýkorové, ale ta k němu měla daleko.
     
    01:27
    Druhý český útok pokračuje v aktivitě, i když přes mlžný příkrov na sebe hráčky asi moc nevidí...
     
    02:02
    V pásmu se okamžitě usadila i třetí formace. Pálila Kaltounková, pak obránkyně Šmajdová, ale chumel hráček střelu zastavil.
     
    02:38
    Po pokusu Martiny Exnerové z úhlu, který neminul vzdálenější tyčku o moc, už se Slovenky osvobozují.
     
    02:48
    Slovenský ofsajd znamená první přerušení hry v zápase.
     
    03:29
    Natálie Mlýnková se šikovnou kličkou zbavila obránkyně, která ji podrazila. Hra ale pokračovala, střídání první lajny pak zakončila střelou z úhlu Barbora Machalová.
     
    04:14
    Pokus Sýkorové snadno zastavila obránkyně, potom to od modré čáry zkusila Anna Kotounová, ale mířidla neseřídila vůbec přesně.
     
    04:57
    Na chvilku se Slovenky dostaly aspoň do středního pásma, teď ale musely vyhodit kotouč na zakázané uvolnění. Češky jsou od začátku lepším týmem.
     
    05:22
    Klára Jandušíková střílela od modré a před brankou pak vznikl obrovský frmol. Aktivní v něm byla Mlýnková, soupeřky se ale s vypětím všech sil ubránily.
     
    05:42
    A právě Natálie Mlýnková zakončila střídání první letky ranou z pravého kruhu, kterou slovenská brankářka ukryla v náručí.
     
    06:35
    Poprvé v zápase se slovenské hokejistky dostaly s kotoučem do naší třetiny. Jedna z útočnic vystřelila z levého kruhu a Julie Mathauserová si musela připsat první zákrok lapačkou.
     
    07:02
    Česko právě vstřelilo branku!
    Paráda! Slovenky chvilku myslely příliš na útok a když si v našem pásmu nepřesně přihrály, Kristýna Kaltounková vysunula dopředu HANU HAASOVOU. Mladičká česká útočnice skvěle přebruslila všechny protivnice a forhendovou kličku pak zakončila přesně k tyčce, takže skóruje ve druhém zápase za sebou – 0:1! Asistence: Kristýna Kaltounková.
    07:02 HAASOVÁ - 0:1
     
    07:59
    Po kratičké odmlce pokračuje česká aktivita. Útok táhla Karolína Sýkorová, která z nulového úhlu brankářku nepřekvapila, pak si z rohu vybruslila Tereza Mazancová. I její puk byl odražen a postavení v brankovišti posílá hru do středního pásma.
     
    08:55
    Češky mají ponechanou výhodu. Šmajdová v ní našla krásným křižným pasem Kaltounkovou, která těsně přestřelila druhou tyčku.
     
    08:59
    Lívia Kúbeková (SVK) je vyloučena za hákování.
     
    09:29
    Natálie Mlýnková se už už vydávala do sóla, jenže dlouhou přihrávku přijala v ofsajdu a čárová rozhodčí ji musela zastavit.
     
    09:56
    Mazancová v úniku nepřekonala lapačku gólmanky, do které potom vrazila Sýkorová, a hra je znovu přerušena.
     
    10:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Teď už jdeme do vedení o dva góly, český tým využivá hned svou první přesilovku! Po vyražené střele od modré čáry se natahovala Haasová, ale k puku se dostala až v úhlu MARTINA EXNEROVÁ, která ho se štěstím propasírovala za brankovou čáru – 0:2! Bez asistence.
    10:11 EXNEROVÁ - 0:2
     
    11:11
    Česko právě vstřelilo branku!
    Na ledě je jenom jeden tým a naše juniorky to potvrzují třetí trefou! Famózní práci teď odvedly rozehrávající Natálie Mlýnková i Barbora Machalová, druhá jmenovaná na sebe v průniku natáhla soupeřky a pak úžasnou přihrávkou mezi bruslemi obránkyně vyzvala NIKOLU DÝCKOVOU ke gólu do prázdné brány – 0:3! Asistence: Barbora Machalová, Natálie Mlýnková.
    11:11 DÝCKOVÁ - 0:3
     
    11:47
    Teď se ale budeme muset bránit, Tereza Mazancová (CZE) je vyloučena za vysokou hůl.
     
    12:15
    V oslabení našlápla dopředu Kaltounková, přebruslila soupeřky, ale pak přestřelila slovenský růžek.
     
    13:22
    Česká defenzíva zatím soupeřkám v jejich početní výhodě nic nedovoluje. Vteřiny šetřily třeba Mlýnková se Škrdlovou.
     
    13:57
    Mathauserová musela krýt jen jedno nahození snad ještě ze středního pásma. Češky jsou kompletní a bez přestání útočí.
     
    14:43
    Omlouvám se, že přes púchovskou mlhu nedokážu přesně rozeznat všechna čísla. Takže nevím, kterou z našich hráček teď pochválit za povedený forčeking za slovenskou klecí.
     
    15:34
    Slovenky se také chtějí předvést, jedna z útočnic pálila dvakrát po sobě po ledě. Podruhé jí k tomu pomohla špatná česká rozehrávka, kdy si naše obránkyně nevšimla, že má na zádech protivnici.
     
    15:59
    Vystřelený kotouč před českou branku nejspíš změnil směr, proto Mathauserovou dost vylekal. Ale naštěstí si poradila.
     
    16:42
    Dobrá práce směrem dozadu od Kotounové a Sýkorové dala vzniknout možnosti pro Sáru Čajanovou. Průbojná útočnice uháněla po levé straně, z úhlu na gólmanku nevyzrála.
     
    17:44
    Ani snahy Kaltounkové s Haasovou se neujaly, nyní se nám nedaří dostávat do šancí.
     
    17:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Ale teď už české juniorky přidávají čtvrtý gól a do šatny se jim půjde ještě veseleji! Slovenky propadly ve středním pásmu a nechaly si dopředu ujet MARTINU EXNEROVOU. Té v úniku dýchala soupeřka na záda, i tak si ale před brankářkou stáhla puk na bekhend a zakončila ideálně mezi její roztažené betony – 0:4! Asistence: Hana Haasová, Vivien Šmajdová.
    17:58 EXNEROVÁ - 0:4
     
    18:55
    Reprezentantky se dál drží usazené v útočné třetině. Na čtyři góly nepotřebovaly přehršel možností, ale dneska jsou efektivní.
     
    19:26
    Aktivitu přerušuje zakázané uvolnění, bude se vhazovat před Mathauserovou.
     
    19:57
    Nepopulárního bůra za jednou třetinu mohla završit Tereza Mazancová, ale neujala se ani její první střela, ani dvě dorážky těsně před gólmankou.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Derby má zatím jasného vládce, což nás tak úplně nepřekvapuje. Tenhle český tým přehrával slovenskou osmnáctku, i když byl o dva roky mladší, takže při vyrovnaných ročnících zatím nemá potíže. Přes hustou defenzívu se našemu týmu neprosazuje úplně snadno, ale když ji vytáhne, tak je to lepší – třikrát udeřil z brejku a jednou z přesilovky.

    Branky se nám tam asi nebudou sypat od začátku do konce, ale věřme, že národní tým bude hru alespoň dál držet ve svých rukou jako v první části.

    Druhá třetina začne přibližně v 15:48.
     
    Střely na branku v 1. třetině:

    Slovensko – 2
    Česko – 19
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Česká pětice zastavila slovenské vyhození a Bára Machalová pak už zase přemýšlela, jak by před brankou našla Nikolu Dýckovou. Sebevědomou akci ale přesnou přihrávkou nezakončila, u brankoviště bylo těsno.
     
    20:52
    Když Sára Čajanová přejížděla modrou čáru, sama dobře věděla, že je v ofsajdu.
     
    21:37
    Na púchovském "letišti" měla rychlohoná Tereza Mazancová prostor, aby se rozjela, jenže obránkyně ji stačila vybruslit.
     
    22:26
    Na české straně teď stálo štěstí. V přečíslení čekala u druhé tyčky Hajniková, naštěstí ale přihrávku netrefila.
     
    22:59
    Český tým teď v zadních řadách hodně váhá, vinou střídání si nechal za zády Dobošovou, ale tu pak přece jenom vytlačila Škrdlová aspoň do horšího úhlu a bekhendové zakončení Mathauserová zastavuje.
     
    23:30
    Natálie Mlýnková chystala gólovou odpověď, přiťukla si s Nikolou Dýckovou. Před brankářkou jí soupeřka na poslední chvíli podsekla nohy, ale místo vyloučení či trestného střílení vykazují sudí hru do středního pásma.
     
    24:06
    První útok se chtěl pomstít hokejově, pokračující nápor na brankoviště ale gólem nezakončil. Pösingerová se přitom už válela na ledě.
     
    25:29
    Hra dál plyne bez většího přerušování, forčeking národního týmu přidělává Slovenkám velké potíže.
     
    26:06
    A přesně takhle vytěžila střeleckou pozici Patricie Škorpíková. Do jejího pokusu z pravého kruhu ale vložila soupeřka hokejku a zblokovala ho nad branku.
     
    26:32
    Nahození z dálky doputovalo k Pösingerové, která musela přerušit hru.
     
    26:52
    Podobně to skončilo i na druhé straně, Julie Mathauserová si nechala puk poskočit do lapačky a Slovenky vybojovaly útočné buly.
     
    27:20
    Česká útočnice ještě skákala na střídačku, když se na druhé straně pásma utrhla dopředu Daniela Pejšová. Takže ofsajd.
     
    27:56
    Kristýna Hájková skvěle vypíchla protivnici kotouč, pak ale přliš váhala s rozehrávkou, takže jí ho Slovenka zase odebrala. Nebezpečnou střelou to však znovu neskončilo.
     
    28:36
    České hokejistky se nikam neženou, domácí tým je ve druhé třetině přece jenom aktivnější než v první. Ale už by se hodilo zase zatlačit na jeho brankoviště.
     
    29:28
    Dlouho se o puk bojuje u mantinelu ve slovenské třetině, což samozřejmě atraktivitě hry nijak nepřidává.
     
    29:49
    Slovenky poslaly černou pryž na zakázané uvolnění.
     
    30:12
    Špatné střídání soupeře teď mohl potrestat pro změnu český tým, Valentýna Černá posunula puk Patricii Škorpíkové, jejíž střelu přes hráče vyráží Pösingerová betonem.
     
    31:11
    Na pravé straně nabrala rychlost Nikola Dýcková. Pak se ale dostala moc blízko ke gólmance, kterou už nedokázala přehodit.
     
    31:11
    Slovenky střídají brankářky, Emu Pösingerovou nahrazuje Nikola Zimková.
     
    31:18
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak takové přivítání jsme snad ani slovenské dvojce nepřáli. Byl to pěkný fofr! Mlýnková vyhrála buly, Machalová přiťukla puk dozadu na Jandušíkovou, která vysunula Mlýnkovou. No a té pak nezbývalo než ho předložit před prázdnou branku NIKOLE DÝCKOVÉ, která dneska musí před fantastickými nabídkami spoluhráček smeknout – 0:5! Asistence: Natálie Mlýnková, Klára Jandušíková.
    31:18 DÝCKOVÁ - 0:5
     
    32:23
    Po levé straně to zkoušela Mazancová, leč asi i s blokem přestřelila. Na druhé straně musela puk podržet Mathauserová.
     
    32:58
    Ej, Macéko, zní z reproduktorů, zatímco jdou Češky na druhou přesilovku. Emília Leskovjanská (SVK) totiž podrazila Annu Fabšicovou na útočné modré.
     
    33:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čepice na led! Jednu smekáme před NIKOLOU DÝCKOVOU, která v přesilovce završuje hattrick, a tu druhou před jejími skvělými parťačkami z lajny! Machalová si u mantinelu vyměnila puk s Mlýnkovou, která se vydala před brankoviště. Napříč pak vybídla Dýckovou k jejímu třetímu gólu do prázdné brány, a tomuhle já tedy zase tleskám – 0:6! Asistence: Natálie Mlýnková, Barbora Machalová.
    33:36 DÝCKOVÁ - 0:6
     
    35:08
    Po evidentním podražení měly hrát Češky další přesilovku, ale nevadí. Naše hráčka se pak musela vrátit proti přečíslení, ale teď pokračujeme v tlaku. Konkrétně čtvrtá formace.
     
    36:16
    Den otevřených dveří ve slovenské obraně. V samostatném úniku to nejdřív nepotrestala Mlýnková, pak ani v přečíslení Machalová, které puk ujel a před prázdnou svatyní na něj nedosáhly ani Mlýnková, ani Dýcková.
     
    36:45
    Naše hokejistky se provinily zakázaným uvolněním. Hra je v posledních minutách celkem neklidná a i když to Slovenky zatím ještě nevyužily k nebezpečné akci, taky jim úplně moc nechybělo.
     
    37:35
    Mazancová se vydala na zteč tak rychle, že to Čajanová nestihla dojet. První jmenovaná útočnice to tedy zkusila rovnou bekhendem, střelu z velkého úhlu Zimková vykopla a pak i přikryla.
     
    38:15
    Češky vybojovaly puk ve střední třetině, modrou pak překonala Valentýna Černá, jež se odhodlala k zajímavé dělovce. Ta ovšem branku minula.
     
    38:53
    Před brankovištěm se s pukem vytáčela Natálie Mlýnková, leč v zakončení jí ujel. A to i následně v přečíslení po nabídce Machalové.
     
    39:25
    Když už jsem zmínil slovenskou lidovou píseň, nyní doprovází české vyloučení pro změnu Ed Sheeran. Klára Jandušíková (CZE) pyká za nedovolené bránění.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    První část patřila zejména třetímu českému útoku, který dal tři góly. Ve druhé třetině odpočíval, takže přišla řada na elitní formaci, která motala Slovenkám hlavy prakticky v každém střídání.

    Když mají Mlýnková, Machalová a zakončující autorka hattricku Dýcková tak luxusní prostor jako dneska, tak umí vykouzlit velké věci. Mohly teď zařídit ještě o dobré dvě či tři branky víc. Ale nebuďme namlsaní, naše reprezentantky si v pohodě jdou za vysokým vítězstvím.

    Třetí třetina začne přibližně v 16:33.
     
    Střely na branku ve 2. třetině (celkem):

    Slovensko – 2 (4)
    Česko – 15 (34)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:54
    Hlavní rozhodčí se chvíli díval, jak Čajanová s Mazancovou bojují se soupeřkami u mantinelu ve středním pásmu. Po nějakých deseti sekundách přece jenom přerušil hru.
     
    41:27
    Vlastně jsem zapomněl, že jsme tou dobou ještě hráli oslabení... Slovenští přátelé prominou, ale podle hry to nešlo poznat.
     
    42:17
    České zaváhání pustilo do zajímavé pozice Nemčekovou, naštěstí nevyjela do ideálního úhlu a bekhend si Julie Mathauserová pohlídala.
     
    42:59
    Čtvrtá formace se neudržela v útočném pásmu moc dlouho, teď se musí soustředit na obranu.
     
    43:22
    Špatnou rozehrávku jedné z útočnic Slovenky nevyužily. Domácí turnaj je skutečně nezastihl v dobrém rozpoložení.
     
    44:10
    První český útok hraje i ve třetí třetině a teď už se zase tlači do koncovky. Kousek scházel, aby Nikola Dýcková mohla počtvrté skórovat do prázdné klece.
     
    44:54
    Au. Tereza Mazancová vyslala přes obránkyni tvrdou střelu, kterou vyrazila Zimková maskou či ramenem nad sebe. Puk se tam motal celkem zajímavě, ale skončil mimo.
     
    45:33
    Zblokovaný pas Mazancové našel volnou Sýkorovou, která zblízka nepřekonala beton Zimkové!
     
    46:06
    A na stejné části výstroje skončil i samostatný únik Kaltounkové, která si puk libově potáhla, jenže v cestě jí zůstala položená překážka.
     
    46:47
    Jako lasička se slovenskou třetinou protahovala Valentýna Černá. Sofia Vysokajová (SVK) se na to nemohla dívat a hokejkou ji stáhla k zemi, takže jdeme na přesilovou hru.
     
    48:06
    Zatím se českému výběru v početní výhodě nedaří. Teď jde ale na led první formace...
     
    48:25
    ...a zatím pokračuje stejně nepříznivě.
     
    48:37
    A je z toho dokonce zakázané uvolnění. Trochu jsem to zakřikl.
     
    48:53
    V končící přesilovce měly juniorky přece jenom blízko ke gólu. Z mezikruží přestřelila Mlýnková a od modré čáry pak napálila břevno Daniela Pejšová!
     
    49:18
    Druhý útok se usadil ve slovenském brankovišti, leč kotouč do sítě nedostal.
     
    49:39
    Puk se dostal zase do českého pásma, sáhla si na něj i Julie Mathauserová. Nicméně ani nemusela, mířil hodně vedle, přesto proti němu vyjela.
     
    50:23
    Kristýna Kaltounková u pravého mantinelu doslova překypovala chutí, jenže střídání pro ni skončilo zakázaným uvolněním po nepřesné přihrávce. Takže vlastně ještě neskončilo.
     
    50:34
    Teď už si může oddechnout, Patricie Škorpíková totiž byla čerstvá a aby dovolila spoluhráčkám vystřídat, potáhla puk dopředu a nahodila ho na Zimkovou. Velmi dobře.
     
    51:18
    Kompletní čtvrtá trojice překonala synchronně modrou čáru, Anna Fabšicová přenechala puk zadovkou Valentýně Černé. Její přízemní pokus končí u Zimkové.
     
    51:38
    Kdyby Nikole Zimkové kotouč po ráně Mlýnkové vypadl, bylo by to asi zajímavé. Leč dorážející hráčky čekaly marně.
     
    51:52
    Česko právě vstřelilo branku!
    Čtvrtá trefa prvního útoku v zápase. A poprvé se dočkal někdo jiný než Dýcková. Za brankou puk vybojovala Barbora Machalová a pak kolem tyčky vybídla NATÁLII MLÝNKOVOU, která zakončila neomylně z první – 0:7! Asistence: Barbora Machalová, Nikola Dýcková.
    51:52 MLÝNKOVÁ - 0:7
     
    52:59
    Zprava se do brankoviště nacpala Kaltounková, po dorážce se ještě natahovala Čajanová, ale Zimková s pomocí spoluhráček udržela puk před čarou.
     
    54:12
    I poslední minuty plynou dost rychle. Slovenské vyhození dojela Klára Seroiszková a český tým plánuje další akci.
     
    54:45
    Kristýna Hájková, kterou můžete na zimních stadionech potkat v pruhovaném úboru, teď osvěžila své útočné vlohy. Tandem s Fabšicovou střelou neskončil, pak ještě Hájková bojovala za brankou, až ji soupeřka povalila k ledu.
     
    55:23
    Zpětná přihrávka těsně přeletěla hokejku Škrdlové, dostala se až k Jandušíkové. Její střelu zastavila Mlýnková a chtěla si puk potáhnout do strany, pak jí ale ujel.
     
    55:58
    Práci má i Julie Mathauserová, která se dneska nejspíš nedostane přes deset zákroků. Ale hlavně aby z toho bylo čisté konto!
     
    56:45
    Pěknou akcí se prezentovala Mazancová, Zimková je dnes zatím o gól úspěšnější než její předchůdkyně.
     
    57:33
    Svůj brejk neproměnila Kaltounková, po chvíli už Češky puk do brány dostaly a Hana Haasová slavila další gól. Jenže marně. Martina Exnerová předtím štrejchla Zimkovou a rozhodčí to posoudil jako postavení v brankovišti.
     
    57:58
    Tak zápas alespoň můžeme dohrát v přesilové hře. Kristína Šimnová (SVK) inkasuje menší trest za podrážení.
     
    58:18
    Ránu Škrdlové neudržel gólmanka ve výstroji a potom musela betonem zastavit dorážející Dýckovou. Puk byl ve hře, ale sudí ho ztratil z dohledu, takže před další dorážkou Mlýnkové přerušil hru.
     
    58:49
    Národní výběr musí rozehrávat zase ze své třetiny.
     
    59:07
    A ještě jednou...
     
    59:21
    Spolupráce Dýckové s Mlýnkovou skončila až ve středním pásmu.
     
    59:38
    No, parádní akci vystřihla Sára Čajanová, z úhlu ale nechtěla střílet. A tak od zadního mantinelu našla Danielu Pejšovou, proti níž musela udržet skóre Zimková.
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepšími hráčkami jsou vyhlášeny za Slovensko obránkyně Laura Šuliková a za Česko autorka hattricku Nikola Dýcková. Jedním dechem dodejme, že své první čisté konto v reprezentaci dnes vychytala Julie Mathauserová, i když to měla opravdu velmi snadné.
     
    Střely na branku ve 3. třetině (celkem):

    Slovensko – 2 (6)
    Česko – 15 (49)
     
    České hokejistky do 18 let zakončily turnaj čtyř zemí v Púchově skoro tak, jak si představovaly – hned první třetinou odmítly jakékoli nervy. Slovenky tenhle víkend nedokázaly trojici soupeřů z elitní skupiny MS konkurovat a vítězství našeho týmu mohlo být klidně ještě vyšší.
     
    Ještě krátký závěrečný ceremoniál. Třetí místo obsadily Finky a pro pohár za druhé místo si přijela česká kapitánka Anna Kotounová. Turnaj pak vyhrály Japonky, které si od nás rozhodně zaslouží sportovní gratulaci. Velká škoda vzájemné bitvy, kterou jsme mohli vyhrát...
     
    Ode mě je to z ženského hokeje pro tuto chvíli všechno, děkuji za pozornost u přenosů z Púchova a budu se s vámi zase těšit na shledanou! (17:09:13)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 8. Haasová (Kaltounková), 11. Exnerová, 12. Dýcková (Machalová, Mlýnková), 18. Exnerová (Haasová, Šmajdová), 32. Dýcková (Mlýnková, Jandušíková), 34. Dýcková (Mlýnková, Machalová), 52. Mlýnková (Machalová, Dýcková)


    Slovensko: Pösingerová (32. Zimková) – Vysokajová, Šuliková, Šulíková, Vargová, Jašková, Kučerková, Plankenauerová, Leskovjanská – Štetiarová, Matejková, Dobošová – Kapičáková, Halušková, Nemčeková – Kúbeková, Hajniková, Šimnová – Hudáková, Schredlová, Gáliková. Trenér: Peter Kúdelka.
    Česko: Mathauserová (J. Pejšová) – Jandušíková, Škrdlová (A), D. Pejšová, Kotounová (C), Radová, Šmajdová, Seroiszková, Hájková – Dýcková, Mlýnková (A), Machalová – Sýkorová, Mazancová, Čajanová – Haasová, Kaltounková, Exnerová – Fabšicová, V. Černá, Škorpíková. Trenér: Pavel Zuziak.

    Rozhodčí: Durmis – Čerhitová, Ševčík (všichni SVK).
    bahis siteleri