Dánsko – USA 5:4 (kon.) | Dánsko – Japonsko 8:1 (kon.)
USA – Nový Zéland 7:0 (kon.) | Česko – Argentina 0:10 (kon.)
konec
1 2 3 4 5 6 7 R H E
Argentina
Argentina
0
0
6
4
 
10
10
1
Česko
Česko
0
0
0
0
 
0
2
1
Úterý 28.08.2018, 19:30 • Svoboda park • Interkontinentální pohár
     
    Ode mě to je pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou. (21:23:40)
     
    Zítra sehraje český národní tým hned dvě utkání. První bude s Dánskem od 13:30. Od 19:30 se pak český tým utká s Japonskem, které dnes porazilo Dány.
     
    Utkání mezi Českou republikou a Argentinou v rámci ICC je u konce a skončilo vítězstvím týmu z Jižní Ameriky 10:0. První dvě směny byly vyrovnané, jenže pak se probudila pálka hostujícího týmu, který skóroval desetkrát během dvou směn. Tečku celému zápasu dal grandslam v podání Santiaga Carrila. Na toto již Češi nedokázali odpovědět a utkání skončilo předčasně po čtvrté směně.
     
    Konec zápasu.
     

    Je konec zápasu! Marek Malý byl posledním pálkařem a ukázal, že českému týmu to dnes na argentinské nadhazovače moc nešlo. Byl strikeout.
     

    Tomáš Klein se opřel do nadhozu, ale hodně ho podsekl a míč letěl vysoko k první metě. Lombardo si se situací bez potíží poradil a jsme jeden aut od konce zápasu.
     

    Proti novému nadhozu se jako první postavil Patrik Kopečný. Dlouho na domácí metě ovšem nepobyl. Po čtyřech nadhozech zde máme strikeout. Nakonec se situace ještě vrátila a stav nadhozů byl 2:2. Poté přilétl ovšem další strike, který Kopečný nešvihal.
     
    Argentina mění nadhazovače. Je možné, že uvidíme poslední směnu, jelikož rozdíl je v současné chvíli desetibodový. Na nadhoz se postaví Pablo Magliavacca.
     
    Dohrávka 4. směny.
     

    Je za námi další argentinská pálka. Lombardo poslal svůj odpal přesně na Tomáše Kleina, jenž sice chvíli míč sbíral, ale nakonec stihl zašlápnout první metu.
     

    Dlouhý start si na své konto připsal Alan Peker. Ten si nakonec vystál metu zdarma, když Joskovi míč v rozhodující chvíli nadhoz vyjel z ruky.
     

    Parádní zákrok v podání Petra Váchy! Velmi těžký odpal poslal Juan Malarczuk, který se snášel na lajnu. Český polař po něm ale skočil rybičku a chytil ho!
     
    A hlavní trenér Tomáš Kusý opět mění nadhazovače. Místo Jonáše Macha se na nadhazovacím kopci představí Marek Joska.
     

    Další hit na argentinské straně, hráči z jižní Ameriky ukazují svou sílu v posledních dvou směnách. Masmu poslal single do pravého pole.
     

    A kritickou se také stala! Santiago Carril totiž poslal svůj odpal až za plot a je z toho grandslam, když argentinský hráč stáhl jedním odpalem čtyři body. Pokud český tým nepřidá body, utkání skonči, jelikož je to o deset bodů ve čtvrté směně.
     

    A Argentina má plné mety! Jonáš Mach dal svou druhou metu zdarma v této směně a situace začíná být kritická!
     

    Juan Zara vyslal dobrý odpal přes spojku až do levého zadního pole. Migliavacca raději zůstal na třetí metě a Zara se dostal na druhou.
     

    Teo Migliavacca se dostal až do plného stavu. V tom se Machovi nadhoz úplně nepovedl a argentinský pálkař číslo jedna dostává metu zdarma.
     

    Federico Eder se s tím vůbec nemazal a vyslal pořádnou ránu po zemi. Korčák po míči dobře skočil, chytil do rukavice a stihl přihrát včas na jedna.
     
    Začátek 4. směny.
     

    Václav Svoboda se se svou situací ještě chtěl porvat poté, co měl hozené dva striky. Podařilo se mu trefit míč, jenže ten šel přesně na Malarczuka, který bez větších potíží zahrál aut na první metě.
     

    Mikuláš Klas vyslal velmi těžkého koníčka přes nadhoz, přesto Federico Eder ho skvěle chytil, navíc stihl přihodit na jedničku a je to druhý out.
     

    Posledním hráčem, jenž ještě nebyl na pálce, je Jiří Korčák. Ten dvakrát prošvihl, jednou nešvihl vůbec a máme zde rychlý strikeout.
     
    Dohrávka 3. směny.
     

    Půlsměna hrůzy pro český tým končí! Lombardo prošvihl třetí strike, který ovšem Mertlovi vypadl. Naštěstí pro Čechy přímo před něj a český hráč zahrál aut na jedna.
     

    Težká pozice pro Václava Svobodu, jenže ten to zvládl! Vysoký odpal letěl přesně na českou spojku, jenže byl přímo ve světle, přesto je to druhý aut.
     

    Juan Malarczuk se také dokázal trefit do nadhozu Macha. Ten však letěl přímo na Klase, jenž s jistotou zahrál aut na první metě. Mata je na druhé.
     

    Ale tohle vůbec není dobrá situace pro český tým! Huemel Mata se s tím nerozpakoval, opřel se do prvního nadhozu a poslal single do pravého pole.
     

    Jenže Jonáš Mach je přivítán dalším velmi dobrým odpalem Carril poslal line drive až k homerunovému plotu. Díky tomu stáhl další bod a sám se dostal na dvojku.
     
    A máme zde střídání v českém nadhazovacím kruhu. Michal Holobrádek je nahrazen Jonášem Machem.
     
    A další bod na straně Argentiny! Tentokrát z toho byl odpal do středního pole. Zara sice těsně před domácí metou upadl, přesto skóroval. Motroni je navíc na druhé.
     

    A je to další doběh pro hostující tým! Další parádní střela v podání argentinského hráče, tentokrát do levého pole. Zara navíc doběhl až na trojku.
     

    Na pálce je podruhé v dnešním utkání Migliavacca. Ten se s Holobrádkem pral, co mohl. Nakonec odpálil do pravého pole, kde Kolkus míč těsně nestihl, navíc propadl až za něj. Díky tomu si Argentinci připisují dva body.
     

    Na pálce byl poslední pálkař argentinské sestavy – Federico Eder. Ten se zasloužil o velmi dobrý odpal z kontroly! Ten letěl až do levého pole. Lombardo se dostal až na třetí a Eder na druhou. Těžká situace pro Čechy.
     

    Michal Holobrádek překvapil prvním nadhozem, který byl hodně zpomalený. Lombardo se dostává na první metu, když Holobrádkovi míč vypadl a trefil ho do nohy.
     
    Začátek 3. směny.
     

    Petr Vácha měl dobrý stav a po dvou ballech se chtěl opřít do pěkného míče, jenže jen prošvihl. Poslední míč nakonec jen prošvihl, kdy mu vylétla pálka. Strikeout.
     

    Neskutečná paráda v podání Patrika Kolkuse! Jeho pokus o krádež argentinský kečr sice viděl, ale přehodil míč až do zadního pole. Kolkus se nerozpakoval a běžel na trojku, kde byl o chvíli dříve než míč!
     

    David Mertl se chtěl opřít hned do prvního nadhozu, ale jeho parádní švih netrefil míč. Při druhém startu poslal balon do foul ballu, díky čemuž měl hned dva striky. Mertl bojoval, ovšem nakonec byl strikeout.
     

    Jeden z nejzkušenějších českých borců na pálce – Patrik Kolkus. Také on měl dva striky, a ani jeden ball. Měl pevné nervy a vyslal parádní projektil do pravého pole. Kolkus je na první metě!
     

    Prvním českým pálkařem v druhé směně byl Marek Malý, který dnes chodí jen na pálku. Měl to těžké, když měl dva striky, zatímco jen jeden ball. Český hráč bohužel prošvihl domácí metu, přestože byl míč hodně nízký. Tím pádem je z toho strikeout a první aut na domácí straně.
     
    Dohrávka 2. směny.
     

    Teď už to byla o něco jednodušší situace pro český tým při dvou autech. Navíc se Pekerovi start nepovedl, když měl po dvou nadhozech dva striky. Peker se s tím ještě popral. Vyslal line drive, ale přímo do rukavice Mikuláše Klase.
     

    Juan Malarczuk pálil z levého boxu a pro Čechy to vůbec nebyla snadná situace. Argentinský hráč posílal odpaly do opozitu, ale ty šly mimo výseč. Znovu jsme viděli plný stav, po kterém hodil Holobrádek strikeout!
     

    Huamel Mata posunul svého spoluhráče na třetí metu díky ulejvce. Mata byl sice vyautován Kleinem, jenže Carril se posunul na třetí metu a je blízko bodu.
     

    Santiago Carril se rozhodl pro krádež druhé mety! Příhoz Mertla nebyl špatný, přesto je krádež úspěšná!
     

    A hned první pálkař se dostává na metu! Carril trefil hned první nadhoz a Klein se dostal daleko od své mety, a proto nestihl zašlápnout jedničku.
     
    Začátek 2. směny.
     

    Tomáš Klein dostal jako první míč strike, což se mu moc nelíbilo. Montero se snažil házet hodně na hranu. Nakonec se Klein ušvihl na stoupák a je z toho třetí aut.
     

    Při dalším nadhozu se Václav Svoboda pokusil o krádež druhé mety, která se mu povedla!
     

    Jako třetí šel ledenický Patrik Kopečný. Ten měl po dvou nadhozech dva striky. Poté vyslal několik odpalů mimo výseč a nechtěl se vzdát za žádnou cenu. Nakonec však promáchl a je z toho druhý aut.
     

    Druhým pálkařem je Václav Svoboda, který měl skvělou úspěšnost při ME. I v tomto případě došlo až na plný stav. Svoboda bránil domácí metu, co mu síly stačily a vyplatilo se! Máme zde první hit zápasu, po kterém se Svoboda dostal na první metu.
     

    Jako první pálkař za český tým přišel na domácí metu Mikuláš Klas, jenž pálí z pravého boxu. Byl to souboj nervů, kdy Klas prošvihl vysoký míč. Nakonec to došlo až do plného stavu, kdy Montero poslal míč na hranu a Klas je strikeout.
     
    Tak to byla velmi vydařená první obrana v podání českého týmu. Domácí nadhazovač své soupeře k ničemu nepustil a kontroloval své nadhozy.
     
    Dohrávka 1. směny.
     

    Argentinský hráč bránil domácí metu velmi důsledně. Odpálil několikrát mimo určené hřiště. Přesto si s tím Holobrádek poradil, další strikeout!
     
    Bruno Motroni chtěl pálit, bylo to na něm hodně vidět. Nakonec trefil těžký nadhoz, který však Klas chytal těsně vedle lajny a je z toho foul ball! Bylo to těsné, ale je to tak. Jinak by byl argentinský hráč na první metě. Souboj tedy trvá.
     

    Dalším pálkařem byl Juan Zara. Ten se do míče trefil, ale trefil přesně rukavici českého nadhazovače, jenž v pohodě hraje aut na první metě.
     

    Teo Migliavacca je pálkařem, který pálí z levého boxu. Michal Holobrádek byl ve velmi těžké pozici, když nejdříve hodil tři bally, poté se však vzchopil, přidal dva striky a byl z toho plný stav. Nakonec z toho byl ještě boj, avšak Holobrádek háže první strikeout zápasu!
     
    Tak jdeme na to! Český tým je domácí, takže zahajuje zápas v poli. Za Argentinu jako první pálkař nastoupí Teo Migliavacca.
     
    Utkání právě začalo.
     
    Už slyšíme hymny. Jako první hraje hymna Argentinců, po které diváci uslyší i tu českou. Po tomto aktu proběhnou slavnostní nadhozy a zápas bude moci začít!
     
    Začátek utkání se nám o něco posune. Zatím probíhají různé oficiality, které program natahují.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny a za několik minut nám začne utkání. Slavnostní nadhoz provede Radek Janoušek, jedna z legend českého softballu. Ten také dnes bude uveden do síně slávy.
     
    Sestavy:

    Česko:
    1. Mikuláš Klas – 3B
    2.Václav Svoboda – SS
    3. Patrik Kopečný – CF
    4. Tomáš Klein – 1B
    5. Marek Malý – DP
    6. Patrik Kolkus – RF
    7. David Mertl – C
    8. Petr Vácha – LF
    9. Jiří Korčák – 2B
    Michal Holobrádek – P

    Argentina:
    1. Teo Migliavacca – LF
    2. Juan Zara – DP
    3. Bruno Motroni – C
    4. Santiago Carril – RF
    5. Huemel Mata – 3B
    6. Juan Malarczuk – 2B
    7. Alan Peker – CF
    8. Francisco Lombardo – 1B
    9. Federico Eder – SS
    Mariano Montero – P
     
    Argentina

    Tým z Jižní Ameriky se na území Česka ještě nikdy nepředstavil. Byl zde pár hráčů Argentinců, ale národní tým mužů se zde ještě neobjevil.

    Na posledním Mistrovství světa v roce 2017 Argentinci skončili na nepopulárním čtvrtém místě, zatímco Češi až na devátém. Z tohoto pohledu je tedy hostující tým jasným favoritem dnešního utkání. Čechům však může pomoci domácí atmosféra. Jistě se bude na co koukat!

    Nominace:
    Bruno Motroni
    Guillermo Esteban Jose Patat
    Roman Alejandro Godoy Herbel
    Pablo Miglivacca Skladny
    Maximiliano Montero
    Huemul Ezequiel Mata Carabajal
    Matias Nicolas Minigutti
    Alan Javier Peker
    Santiago Nicolas Carril
    Teo Migliavcca Skladny
    Mariano Alberto Montero
    Federico Alejandro Eder
    Francisco Lombardo
    Juan Ladislao Malarczuk
    Gonzalo Nicolas Masmu
    Federico Olheiser
    Juan Cruz Zara
     
    Česko

    Česká republika se dá považovat za velmoc v evropském měřítku. Reprezentace již čtyřikrát za sebou vyhrála mistrovství Evropy, naposled letos na domácím hřišti v Havlíčkově Brodě.

    Na nadhozu se Češi budou moci opřít o Michala Holobrádka. Tento mladý hráč se neúčastnil ME z jediného důvodu. Hrál totiž na turnaji ISC (International Softball Congress). Tento turnaj je považován za nejprestižnější softballový turnaj na světě. Holobrádek zde byl oceněn jako nejlepší nováček a zároveň byl nominován do druhého All-Star výběru. V útoku se budou Češi moci spolehnout na Václava Svobodu, jenž měl parádní čísla na ME, na Davida Mertla či na Tomáše Kleina.

    Nominace:
    Bala Michael
    Fiala Lukáš
    Holobrádek Michal
    Joska Marek
    Kasal Matouš
    Klas Mikuláš
    Klein Tomáš
    Kolkus Patrik
    Kolůch Michal
    Kopečný Patrik
    Korčák Jiří
    Mach Jonáš
    Malý Marek
    Mertl David
    Nezbeda Jiří
    Svoboda Václav
    Vácha Petr
     
    První hrací den

    Dnes se již několik zápasů odehrálo. V úplně prvním zápase se střetly Spojené státy a Dánsko. Dramatický souboj došel až do tiebreaku, kde Dánové zapsali dva body, zatímco Američané jen jeden, a získali první výhru na turnaji.

    I ve druhém utkání hráli Dánové, kteří se tentokrát utkali s Japonskem. Evropští zástupci byli nabuzeni předchozí výhrou, ale Japonci ukázali svou kvalitu, když nasázeli osm bodů a dokráčeli si pro pohodlnou výhru.
     
    Interkontinentální pohár

    Interkontinentální pohár je úplně nový turnaj, který se bude konat v hlavním městě České republiky, konkrétně na hřišti pražských Joudrs. Celý turnaj se bude konat od 28.8. – 1.9. Poháru se zúčastní celkem šest týmů z pěti kontinentů. Konkrétně to jsou národní výběry Argentiny, Dánska, Japonska, Nového Zélandu, USA a domácí České republiky.

    Od úterý do pátka budou probíhat boje v základní skupině, kde se střetne každý s každým. Sobotní den bude věnován play-off a finálovému zápasu, který je naplánován na 19:30.

    České republice půjde rozhodně o hodně i po technické stránce. Pohár se dá považovat za generálku na mistrovství světa, které se bude konat příští rok v Havlíčkově Brodě a v Praze.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

    Denisa Józsová

    Česko: 1. Mikuláš Klas – 3B
    2.Václav Svoboda – SS (od 4. Matouš Kasal)
    3. Patrik Kopečný – CF
    4. Tomáš Klein – 1B
    5. Marek Malý – DP
    6. Patrik Kolkus – RF
    7. David Mertl – C
    8. Petr Vácha – LF
    9. Jiří Korčák – 2B
    Michal Holobrádek – P (od 3. Jonáš Mach, od 4. Marek Joska)

    Argentina: 1. Teo Migliavacca – LF
    2. Juan Zara – DP
    3. Bruno Motroni – C
    4. Santiago Carril – RF
    5. Huemel Mata – 3B (od 3. Gonzalo Masmu)
    6. Juan Malarczuk – 2B
    7. Alan Peker – CF
    8. Francisco Lombardo – 1B
    9. Federico Eder – SS
    Mariano Montero – P (od 4. Pablo Migliavacca)

    Rozhodčí: HP – Jon Hand, 1B – Thomas Lonhert, 2B – Lou Davis, 3B – Jens Jakobsen
    bahis siteleri