Mountfield HK – Norimberk 1:2 (kon.) | Tychy – IFK Helsinky 3:5 (kon.) | Třinec – Djurgården 1:6 (kon.)
Kärpät – Rouen 4:0 (kon.) | Něman Grodno – Kometa Brno 4:2 (kon.) | Malmö Redhawks – TPS 8:4 (kon.)
Eisbären – Zug 3:5 (kon.) | Mnichov – Junosť Minsk 4:3 (kon.) | Storhamar – Tappara 3:2 (4:3 po s.n.)
Bolzano – Skellefteå 4:3 (1:0 po s.n.)
konec
EHC Red Bull Mnichov
4:3 (2:1, 2:1, 0:1)
Junosť Minsk
Pátek 31.08.2018, 19:30Hokejová Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.
     
    Champions Hockey League pokračuje v pátek večer dalším bohatým programem zápasů úvodního kola základní části a v jednom z nich Red Bull Mnichov přivítá na svém ledě Junosť Minsk. Běloruské týmy byly v loňské sezóně těžko k poražení na domám ledě, jenže Red Bullu není evropská soutěž vůbec cizí, když v loni postoupil mezi nejlepších 16 týmů a před 12 měsíci odvrátili brzké vyřazení proti Comarchu Cracovia.

     
    Úvodní sestavy:

    EHC Red Bull Mnichov: Aus den Birken (Fiessinger) – Seidenberg, Bodnarchuk, Boyle, Abeltshauser, Aulie, Joslin, Button – Wolf, Hager, Kastner – Shugg, Mitchell, Parkes – Mauer, Voakes, Christensen – Daubner, Eder, Mayenschein

    Junosť Minsk: Brikun (Borodulja) – Antonov, Jerocho, Gerašenko, Kazakevič, Tarletskij, Mitškevič, Kaškar, Barkovskij – Kogalev, Razvadovskij, Protasenja – Stefanovič, Brikun, Volček – Lopačuk, Kulakov, Grin – Gajnetdinov, Karakulko, Rybčik

    Rozhodčí: Kristijan Nikolić, Gordon Schukies. Čároví: Andreas Hofer, Gabriel Gaube.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    V Mnichově před pár okamžiky začal zápas Champions Hockey League, v němž domácí Red Bull hostí Junosť Minsk.
     
    01:48
    V domácí bráně chytá Danny aus den Birken, zatímco bránu hostujícího Minsku hájí Igor Brikun.
     
    04:51
    Red Bull Mnichov je obrovským favoritem dnešního zápasu, zatímco se ale do žádné velké brankové příležitosti nedostal. Útok domácích na levém křídle zastavilo postavení mimo hru.
     
    05:25
    Frank Mauer se ocitl v levém kruhu ve slibné střelecké pozici, jeho pokus zápěstím byl ale na poslední chvíli sražen mimo.
     
    05:41
    Na opačné straně mohl vzápětí udeřit Minsk, když se v levém kruhu dostal do zakončení Eduard Grin, domácí brankář Danny aus den Birken ale puk na hrudi bez problému podržel.
     
    06:30
    Mnichovští zatím působí živějším dojmem, nebezpečnější střely jsou ovšem ty hostujícího Minsku.
     
    07:05
    Dlužím Vám omluvu za pozdní začátek zápasu, nicméně, chci všechny ujistit, že je vše v pořádku.
     
    07:43
    Minsku se během posledních minut vůbec nedaří rozehrát, což nyní potvrdila dlouhá kolmá přihrávka, po kterém bylo běloruskému celku odpískáno zakázané uvolnění.
     
    08:03
    Mnichov právě vstřelil branku!
    MARK VOAKES se v pravém kruhu nádherně uvolnil a poté hledal zpětnou přihrávkou najíždějícího Franka Mauera. Jeho střelu ovšem zablokoval vleže jeden z obránců Minsku a poté mohl skórovat po ledě do prázdné brány, což se mu podařilo, ačkoliv jeho první pokus z blízkosti skončil na levém betonu fantastického a roztaženého Igora Brukina. Asistence: Mads Christensen.
    08:03 Mark VOAKES - 1:0
     
    08:28
    Hra byla přerušena a na řadu přišel powerbreak, během kterého si mohou oba týmy na chvíli oddechnout.
     
    09:26
    Mnohokrát děkuji svým kolegům, kteří mi v nelehké chvíli na začátku zápasu dokázali vyplnit soupisky obou týmů.
     
    09:38
    Nyní už zpět k dění na ledě. Minsk opět mohl udeřit po střele z levého křídla, to by ovšem nesměla zamířit pouze do náruče pozorného Dannyho aus den Birkena.
     
    10:38
    Běloruský celek na pravém křídle vyrazil do rychlého protiútoku, a přestože se po zpětné přihrávce k ničemu nedostal, vzápětí přišla táhlá střela od modré čáry, která minula vzdálenější pravou tyč.
     
    11:08
    Mnichov se po vstřelení úvodního gólu zápasu začíná ocitat pod tlakem, nicméně, hostující hráči zatím nemíří přesně.
     
    11:45
    Yannic Seidenberg byl zřejmě hráčem, který se v mezikruží dostal ke střele a jeho pokus zápěstím minul levý horní roh brány Minsku. V hledišti to jen zahučelo.
     
    12:51
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Keith Aulie rozjel na ose hřiště nádhernou kombinační akci a po jeho diagonální přihrávce to provedl na levé straně nádherně Justin Shugg, když v kruhu pro vhazování naznačil střelu a poté skrytou zpětnou přihrávkou našel ze druhé vlny najíždějího TREVORA PARKESE, který si puk v mezikruží zpracoval a střelou zápěstím zamířil do prázdné brány! Asistence: Justin Shugg a John Mitchell.
    12:51 Trevor PARKES - 2:0
     
    14:44
    Minsk doplácí na nepřesnou koncovku a necelých šest minut před první přestávkou prohrává již o dvě branky.
     
    14:47
    Derek Joslin přišel do souboje před vlastní bránou pozdě a jednoho z hostů poslal k ledu. Dvě minuty za nedovolené bránění a první přesilová hra pro hostující Minsk.
     
    15:18
    Minsk si v přesilové hře dokázal vytvořit hned z kraje obrovský tlak, jenže střela z levého kruhu byla jedním z obránců Mnichova sražena vedle přední levé tyče do rohu hrací plochy.
     
    16:02
    Minsk po vyhození Mnichova napřáhl na levém křídle od modré čáry ke tvrdé ráně, která mířila do předního levého horního rohu brány, Danny aus den Birken ji ale vyrazil!
     
    16:45
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Danny aus den Birken nedokázal zastavit vkleče střelu Minsku z vrcholu pravého kruhu pro vhazování a na vzdálenější tyči ho za to potrestal PAVEL VOLČEK, když bez problému zamířil do odkryté brány! Minsk využil přesilovou hru a snížil na 1:2. Asistence: Michajl Stefanovič.
    16:45 Pavel VOLČEK - 2:1
     
    18:39
    Minsk nejprve střelou z pravého křídla zamířil pouze doprostřed brány a po následném vhazování a nahození Mnichova byl puk přizvednut do ochranné sítě. Hra byla přerušena.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:44
    Igor Brikun vyrazil na střídačku a po skončení poskynuté výhody dostal Justin Shugg dvě minuty za podražení.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Je za námi úvodní část utkání, během které Mnichov dokázal vstřelit dvě branky, když se v rozmezí čtyř minut trefili Mark Voakes a po nádherné kombinační akci poté Trevor Parkes. Minsk nehrál špatně a často střílel, za svou snahu byl odměněn ale až krátce před přestávkou, když první přesilovou hru zápasu využil Pavel Volček. Po první části. Mnichov 2 Minsk 1.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 20:21.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:01
    Mnichov vyhrál úvodní vhazování druhé části a ihned nahodil puk za bránu Minsku, který v úvodu druhé třetiny dohrává poměrnou část z druhé přesilové hry v zápase.
     
    20:59
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Andrej Gerašenko udělal obrovskou chybu, když ve středním pásmu u hrazení nedokázal zastavit vyhození Mnichova podél hrazení a po jeho srážce s rozhodčím se řítil sám na bránu MARK VOAKES, který únik zakončil krásným bekhendovým blafákem a skóroval v oslabení!
    20:59 Mark VOAKES - 3:1
     
    21:22
    Mnichov právě vstřelil branku!
    Konrad Abeltshauser v pravém kruhu skvěle vybojoval puk a po jeho zpětné přihrávce skóroval v mezikruží do prázdné brány TREVOR PARKES! Trevor Parkes vstřelil svůj druhý gól v zápase a Mnichov v rychlém sledu dvakrát skóroval v oslabení, což je neskutečná věc! Asistence: Konrad Abeltshauser.
    21:22 Trevor PARKES - 4:1
     
    22:16
    Vyloučený Justin Shugg je zpět na ledě a musí mít velký důvod k úsměvu, protože jeho spoluhráči dvakrát skórovali v oslabení.
     
    24:01
    Mnichov si v blízkosti levé tyče vytvořil velkou šanci, ani jedna z dvojice domácích hokejistů se ale ke střele na bránu nedostala a Igor Brikun pum zmrazil pod lapačkou!
     
    24:57
    Hra byla přerušena a Nikita Mitškevič usedl na trestnou lavici poté, co fauloval v obranném pásmu a dostal dvě minuty za podržení. První přesilová hra pro domácí Mnichov.
     
    25:21
    Derek Joslin napřáhl na pravém křídle ke tvrdé střele s příklepem, jeho rána ovšem byla zablokována.
     
    25:55
    Další střela Mnichova přišla na vrcholu pravého kruhu a minula vzdálenější levý horní roh brány Minsku.
     
    26:21
    Minsku se podařilo vyhodit a Mnichov čeká za vlastní bránou, až jeho hokejisté v klidu dostřídají.
     
    26:55
    Mnichov krásně přenesl hru z pravého kruhu do levého a poté přišla na ose ledové plochy tvrdá rána od modré čáry, která minula bránu Igora Brikuna.
     
    26:57
    Vyloučený Nikita Mitškevič je zpět na ledě a Minsk hraje v plném počtu. Skóre mu ale nelichotí, prohrává vysoko 4:1.
     
    28:34
    Mnichov ze svého tlaku nedokázal nic vytěžit a Minsku se podařilo vyhodit puk podél střídaček na zakázané uvolnění. Hra byla přerušena a na řadu přichází powerbreak.
     
    28:34
    Jakob Mayenschein byl během powerbreaku vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a v Mnichově diváci hlasitě bučí. Třetí přesilová hra pro běloruský celek.
     
    29:05
    Hokejisté Mnichova v oslabení ujeli do přečíslení dva na jednoho, jenže Patrick Hager zvolil v pravém kruhu místo přihrávky rychlou střelou zápěstím, kterou Igor Brikun hrudí vyrazil!
     
    30:34
    Mnichovu se podařilo vyhodit puk přes všechny čáry a vyloučený Jakob Mayenschein se vrátil z trestné lavice na led.
     
    30:57
    Mnichovští podcenili přečíslení Minsku dva na jednoho, střela hostů z pravého kruhu ale minula bližší horní roh brány a puk zamířil do ochranného skla!
     
    32:07
    Igor Brikun měl obrovské problémy se střelou od modré čáry a Mnichov se dostal u pravé tyče k dorážce, puk ale po ledě minul pravou tyč a z obrovské šance nebylo nic!
     
    33:30
    Ráz druhé třetiny zatím udává jedna přesilová hra Minsku, který v úvodu prostřední části dvakrát inkasoval v oslabení a navíc krátce po sobě.
     
    33:42
    Andrew Bodnarchuk fauloval ve středním pásmu a během powerbreaku byl vyloučen na dvě minuty za držení.

     
    33:55
    Minsk vyhrál vhazování v útočném pásmu a přesilovou hru zahájil ránou od modré čáry, která minula pravou tyč.
     
    34:46
    Minsk má k dispozici v závěru druhé třetiny čtvrtou přesilovou hru, zatím ale hosté dokázali využít jen jednu.
     
    35:21
    Domácím se podařilo vyhodit puk podél střídaček do zóny Minsku, který se musel vrátit pro kotouč do obranného pásma.
     
    35:38
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Pavel Kazakevič vystřelil z pravého kruhu a po zákroku domácího brankáře levým betonem se dostal v blízkosti pravé tyče k dorážce ANATOLY PROTASENJA, který skvěle clonil před bránou a bekhendem dorazil puk do sítě! Minsk využil druhou ze čtyř přesilových her a snížil na 2:4. Asistence: Pavel Kazakevič.
    35:38 Anatoly PROTASENJA - 4:2
     
    37:35
    Jeden z hokejistů Minsku zůstal ležet za vlastní bránou a rozhodčí raději hru přerušili. Nevypadá to vůbec dobře!
     
    37:35
    Andrej Gerašenko schytal u své brány tvrdý úder do hlavy a z ledu byl odnesen na nosítkách. Nepříjemná zpráva pro hosty krátce poté, co skórovali.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.

     
    Mnichov přichystal krátce po přestávce hostům obrovský šok, když dvakrát v rychlém sledu skóroval během oslabení. Nejprve se prosadil po samostatném úniku podruhé v zápase Mark Voakes a hned vzápětí, taktéž podruhé, Trevor Parkes. Minsk ovšem v závěru třetiny opět využil přesilovou hru a Anatoly Protasenja snížil předtím, než byl z ledové plochy odnesen na nosítkách Andrej Gerašenko. Skóre po druhé třetině atraktivního duelu. Mnichov 4 Minsk 2.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 21:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Poslední část zápasu byla zahájena a Mnichov vede nad Minskem stejně jako po první třetině o dvě branky.
     
    40:07
    Po pouhých sedmi sekundách byla hra přerušena. Domácí se na levém křídle ocitli v postavení mimo hru.
     
    40:37
    Igor Brikun odvedl dobrou práci, když se u své levé tyče rychle vrhl po puku a zmrazil ho pod lapačkou.
     
    41:06
    Mnichov vyrazil na pravém křídle do rychlého protiútoku a po zpětné přihrávce přišla tvrdá rána z vrcholu mezikruží, když Trevor Parkes mohl zkompletovat hattrick, jeho střela s příklepem ale minula pravý horní roh brány!
     
    42:30
    Igor Brikun se vydal za svou bránu, aby zastavil nahození Mnichova vzduchem a podél hrazení rozehrál.
     
    42:53
    Vypadalo to, že jeden z domácích hráčů byl faulován na útočné modré čáře, hra ale plynula dále.
     
    43:22
    Tým Junosť Minsk právě vstřelil branku! Danny aus den Birken sice skvěle zasáhl pravým betonem proti střele Alexandera Kulakova, který v levém kruhu vystřelil dobře po ledě z otočky, v blízkosti levé tyče se ale vzápětí dostal k dorážce PAVEL RAZVADOVSKIJ a bekhendem snížil na 3:4! Asistence: Alexander Kulakov.
    43:22 Pavel RAZVADOVSKIJ - 4:3
     
    43:49
    Fanoušci Mnichova cítí křivdu, protože podle jejich názoru se měl krátce před gólem pískat faul na jejich hráče. Hra každopádně pokračuje bez trestu a domácí akci nyní na levém křídle zastavilo další postavení mimo hru.
     
    45:49
    Mnichov mohl vést před pár okamžiky znovu o dvě branky, jenže krásná diagonální střela po ledě se od vzdálenější levé tyče odrazila zpět do hry!
     
    46:10
    Na straně hostů se poté krásně protáhl před bránu Pavel Razvadovskij, tentokrát ale zakončením u pravé tyče vyklepal pouze vyrážečku Dannyho aus den Birkena!
     
    47:14
    A další šance Mnichova, když střela z mezikruží zamířila těsně nad bránu! Hra poté byla přerušena, protože puk po nahození Mnichova skončil v ochranné síti. Oba týmy si mohou vydechnout. Powerbreak.
     
    47:30
    Minsk v polovině poslední třetí třetiny prohrává pouze o jednu branku, nyní se ale ocitá pod obrovským tlakem.
     
    47:49
    Patrick Hager na levém křídle dohnal nahozený puk a po tvrdém hitu poslal před bránu zpětnou přihrávku, po které se snažil jeden z jeho spoluhráčů prosadit v blízkosti levé tyče! Igor Brikun ale na poslední chvíli vsedě zády přiskřípl puk k brankové konstrukci a dokázal ho zastavit!
     
    48:09
    Minsk se dostal ke tvrdé ráně od modré čáry, která minula levý horní roh brány a skončila mimo.
     
    48:46
    Igor Brikun skvěle zasáhl proti střele Mnichova z vrcholu pravého kruhu pravým betonem a zabránil tomu, aby puk zamířil ke vzdálenější levé tyči! Poté se před bránou strhla potyčka!
     
    48:46
    Vadim Jerocho a Mads Christensen byli shodně vyloučeni na dvě minuty za hrubost. Hra 4 na 4.
     
    50:46
    Mnichov dvakrát v rychlém sledu pronikl z pravého křídla před bránu, ani v jednom případě se mu ale skórovat nepodařilo. Vyloučení Vadim Jerocho a Mads Christensen se vrátili z trestné lavice zpět na led a oba týmy hrají v plném počtu.
     
    51:07
    Trevor Parkes projížděl kolem brankáře Igora Brukina mimo těžiště hry a domácí brankář ho zřejmě podrazil, každopádně dvě minuty za podražení viděl domácí hráč.

     
    51:07
    Minsk závěr zápasu vůbec nezvládá a po každé střele Mnichova následuje ihned velká potyčka!
     
    51:07
    Igor Brikun nakonec také vyfasoval dvě minuty, když byl vyloučen za nafilmovaný faul po střetu s Trevorem Parkesem.
     
    51:28
    Pavel Kazakevič se stal dalším vyloučeným hráčem, když přes svou bránou neudržel nervy. Nedovolené bránění.
     
    52:00
    Další trest pro hráče Minsku, když Vadim Jerocho vyfasoval dvě plus dvě minuty za hrubost.
     
    52:00
    A aby těch vyloučení nebyl příliš málo v závěru zápasu, tak byl ještě na dvě plus dvě minuty vyloučen Alexander Kulakov.
     
    54:47
    Konečně se na delší dobu hrálo plynule a Mnichov se dostal na vrcholu pravého kruhu ke střele, kterou na přední tyči Igor Brikun podržel v náručí.
     
    55:18
    Mnichovští v závěru zápasu dominují a nyní se málem dostali k další střele v levém kruhu. Jeden z obránců Minsku se ale dobře vrhl do domácí střely.
     
    56:16
    Závěr zápasu už se pouze a jen dohrává. Minsk už každopádně nemá síly a je s podivem, že neinkasoval znovu.
     
    58:00
    Do konce zápasu byly ohlášeny poslední dvě minuty.
     
    59:29
    Igor Brikun zřejmě odvolán nebude. Útok Minsku navíc nyní zastavilo postavení mimo hru, po kterém si hostující celek vyžádal oddechový čas.
     
    59:29
    Hostující trenér odvolal Igora Brikuna a Minsk v závěru zápasu zkouší vyrovnat při hře bez brankáře!
     
    Konec zápasu.

     
    Mnichov dokázal vydřít výhru nad Minskem, o které rozhodli dvěma góly Mark Voakes a Trevor Parkes. Oba domácí hráči odehráli fantastický zápas a na začátku druhé třetiny navíc v rychlém sledu udeřili v oslabení. Minsk dokázal v závěru první i druhé části snížit a ve třetí třetině se dokonce dostal na dostřel jedné branky, kvůli častým vyloučením se mu ale vyrovnat nepodařilo. Výsledek. Mnichov 4 Minsk 3. (21:51:48)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 9. Voakes (Christensen), 13. Parkes (Shugg, Mitchell), 21. Voakes, 22. Parkes (Abeltshauser) – 17. Volček (Stefanovič), 36. Protasenja (Kazakevič), 44. Razvadovskij (Kulakov)


    EHC Red Bull Mnichov: Aus den Birken (Fiessinger) – Seidenberg, Bodnarchuk, Boyle, Abeltshauser, Aulie, Joslin, Button – Wolf, Hager, Kastner – Shugg, Mitchell, Parkes – Mauer, Voakes, Christensen – Daubner, Eder, Mayenschein
    Junosť Minsk: Brikun (Borodulja) – Antonov, Jerocho, Gerašenko, Kazakevič, Tarletskij, Mitškevič, Kaškar, Barkovskij – Kogalev, Razvadovskij, Protasenja – Stefanovič, Brikun, Volček – Lopačuk, Kulakov, Grin – Gajnetdinov, Karakulko, Rybčik

    Rozhodčí: Kristijan Nikolić, Gordon Schukies. Čároví: Andreas Hofer, Gabriel Gaube

    Diváci: 2680
    bahis siteleri