Akhisarspor – FK Krasnodar 0:1 (kon.) | Besiktas – Sarpsborg 3:1 (kon.) | Genk – Malmö 2:0 (kon.)
Lazio – Apollon Limassol 2:1 (kon.) | Marseille – Frankfurt 1:2 (kon.) | Fehérvár – BATE 0:2 (kon.)
PAOK – Chelsea 0:1 (kon.) | Rapid – Spartak 2:0 (kon.) | Rennes – Jablonec 2:1 (kon.)
Sevilla – Standard 5:1 (kon.) | Villarreal – Rangers 2:2 (kon.) | Dynamo Kyjev – Astana 2:2 (kon.)
Larnaka – Curych 0:1 (kon.) | Arsenal – Vorskla Poltava 4:2 (kon.) | Celtic – Rosenborg 1:0 (kon.)
Dinamo Záhřeb – Fenerbahce 4:1 (kon.) | Dudelange – AC Milán 0:1 (kon.) | Kodaň – Zenit 1:1 (kon.)
Ludogorec – Leverkusen 2:3 (kon.) | Olympiakos – Real Betis 0:0 (kon.) | RB Lipsko – Salzburg 2:3 (kon.)
Slavia – Bordeaux 1:0 (kon.) | Sporting – Karabach 2:0 (kon.) | Trnava – Anderlecht 1:0 (kon.)
konec
PFK Ludogorec Razgrad
2:3 (2:1)
Bayer Leverkusen
Čtvrtek 20.09.2018, 21:00 • Ludogorec Arena, Razgrad • Evropská liga • Skupina A
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Dobrý večer všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání základní skupiny Evropské ligy mezi Ludogorcem Razgrad a Bayerem Leverkusen. Výkop je stanoven na 21 hodin.
     
    Bayer Leverkusen

    Celek z Leverkusenu byl zvyklý hrát Ligu mistrů. Díky páté příčce v minulém ročníku německé Bundesligy se ale musí spokojit pouze s Evropskou ligou. Ve skupině s Razgradem, Larnakou a Curychem je německý klub určitě favoritem na postup do jarní fáze. V domácí Bundeslize se mu však letos vůbec nebaví. Ve třech kolech vsítil jen dvě branky a čeká na první bodový zisk. O víkendu prohrál v Mnichově 3:1. Velkým otazníkem ja start Larse Bendera, kterého trápí lýtko.
     
    PFC Ludogorec Razgrad

    Také bulharský celek má zkušenosti s Ligou mistrů. O postup mezi evropskou smetánku usiloval také letos, ale stopku mu vystavilo maďarské MOL Vidi. Razgrad tak musel jít přes předkola Evropské ligy, ve kterých postupně vyřadil Zrinjski z Bosny a Hercegoviny a také Torpedo Kutaisi z Gruzie. V bulharské lize je Ludogorec až na třetí pozici za dvojkou ze Sofie. O víkendu doma zvítězil 2:1 nad týmem Vereya. Domácí lodivod se bude muset obejít bez zraněného Aniceta.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    PFC Ludogorec Razgrad: Renan – Cicinho, Moţi, Nedjalkov, Natanael – Djakov, Campanharo, Marcelinho – Lukoki, Keșerü, Wanderson.
    Náhradníci: Broun – Bakalov, Brandão, Forster, Góralski, Joao Paulo, Terziev.

    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Wendell, S. Bender – L. Bender, Kohr – Brandt, Havertz, Paulinho – Kiese Thelin.
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Bailey, Bellarabi, Dragović, Jedvaj, Volland.

    Rozhodčí: Mazzoleni – Costanzo, Tegoni (vš. ITA).
     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochu. Leverkusen přijel do Bulharska v bílém, zatímco Ludogorec bude hrát v tradičních zelených dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hosté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního utkání. Leverkusen se ihned vydal do útoku, jenže přihrávku na Kiese Thelina byla příliš prudká.
     
    2
    Světoslav Djakov si v hlavičkovém souboji skvěle pomohl tělem a nechal se faulovat. Bulharský celek tak může pokračovat s rozehrávkou.
     
    3
    Kai Havertz si nabíhal na průnikovou přihrávku do pokutového území, ale při cestě za míčem podklouzl a poroučel se k zemi. Balón prolétl do autu.
     
    4
    Leverkusenu se sice v domácí soutěži vůbec nedaří, ale v úvodu dnešního střetnutí působí hráči německého celku hodně aktivním dojmem.
     
    5
    Natanael dostal přihrávku do volného prostoru na levé straně. Krajní obránce domácího mužstva si ale netroufl na průnik a raději zahrál malou domů.
     
    6
    Mitchell Weiser se krásně uvolnil na pravé straně, připravil si míč na levačku a odcentroval do pokutového území. Jeho centr schoval do rukavic Renan.
     
    7
    Brankář Hradecky se zapojil do rozehrávky Bayeru Leverkusen. Reprezentační brankář Finska rozehrál na levou stranu, kde nebyl nikdo v bílém.
     
    8
    Ludogorec Razgrad právě vstřelil branku!
    Domácí celek se hned v úvodu utkání dostává do vedení! Ludogorec zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Jeho rozehrávky se ujal CLAUDIU KESERU, který střelou levačkou k tyči překonal Hradeckého.
    8. Claudiu KEȘERÜ - 1:0
     
    10
    Ludogorec je po vstřelení úvodní branky dnešního souboje velmi aktivní. Natanael dotíral na rozehrávku Leverkusenu v blízkosti rohového praporku a málem se k míči probil.
     
    11
    Mitchell Weiser napřáhl ke střele z úctyhodné vzdálenosti. Jeho přízemní dělovku však ještě na hranici pokutového území zablokoval dobře postavený obránce.
     
    12
    Na stadionu panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci si užívají skvělý vstup domácího celku do nového ročníku Evropské ligy a hlasitě skandují.
     
    13
    Julian Brandt se na pravém křídle dostal k odcentrování. Jeho pobídku skvěle přečetl domácí brankář Renan, který vyrazil ven z branky a schoval centr do rukavic.
     
    14
    Sven Bender uspěl v hlavičkovém souboji s rozběhnutým Lukokim. Hostující obránce navíc dokázal v hlavičkovém střetu přitvrdit. Lukokiho duel hodně bolel.
     
    15
    Hostující celek zahrával rohový kop. Jeho exekuce se ujal Julian Brandt, jehož nepovedený centr na přední tyč bez problémů odhlavičkoval Cosmin Moti.
     
    16
    Leverkusen zvyšuje svou aktivitu. Paulinho operoval s míčem u nohy na hranici pokutového území, ale obránce domácího mužstva jeho ránu zablokoval.
     
    17
    Wanderson se na levé straně pokutového území ocitl u odraženého míče a okamžitě jej vracel na malé vápno. Tah skvělým skluzem zabránil katastrofě.
     
    18
    Isaac Kiese Thelin si v pokutovém území hrudí zpracoval hrudí, ale ihned u něj byli dva zadáci v zeleném, kteří mu zabránili v zakončení. Bude z toho jen roh.
     
    19
    Lars Bender poslal dlouhou přihrávku na Kiese Thelina. Osamocený útočník Leverkusenu na sobě měl nalepené hned dva domácí zadáky, kteří jej obrali o míč.
     
    20
    Také obránci Ludogorce se nyní snaží uklidnit hru. Stopeři domácího celku si na vlastní polovině vyměňují krátké přihrávky a číhají na skulinu v obraně Leverkusenu.
     
    21
    Na světě je první žlutá karta dnešního střetnutí. Za nasimulovaný pád ji dostává Marcelinho.
     
    22
    Mitchell Weiser vhazoval na polovině domácího celku. Leverkusen po nepovedeném vstupu do utkání prohrává a hosté zatím nepůsobí aktivním dojmem.
     
    23
    Paulinho si v pokutovém území přehodil míč na levačku, díky čemuž se stačil vrátit Marcelinho, který riskantním skluzem připravil hostujícího záložníka o zakončení.
     
    24
    Leverkusen sice dominuje statistice držení míče, ale hosté zatím kombinují daleko od pokutového území domácího celku. Paulinho tentokrát nedosáhl na prudkou přihrávku.
     
    25
    Wanderson se přihlásil o přihrávku na levé křídlo. Míč okamžitě putoval jeho směrem, ale obrana Leverkusenu mu nedala ani metr prostoru navíc.
     
    26
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává po souboji ležet na polovině hrací plochy a drží se za levý kotník. Uvidíme, zda bude schopen nadále pokračovat.
     
    27
    Dominik Kohr vyvezl míč na polovinu domácího celku, kde rychlý přechod Leverkusenu zabrzdil a nechal domácím obráncům čas na srovnání defenzivní řady.
     
    28
    Weiser odcentroval z pravé strany na vzdálenější tyč, kam sprintoval aktivní Julian Brandt, se kterým se dobře vrátil Natanael. Domácí zadák přizvedl míč na roh.
     
    29
    Wanderson napadal hostující rozehrávku v blízkosti rohového praporku. Domácí hráč se ale nedostal k míči. Leverkusen může znovu zaútočit.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme spíše bojovné utkání. Domácí celek se rychle dostal do vedení a od té doby se především brání.
     
    31
    Cosmin Moţi si musel dát pozor na dotírajícího Thelina. Hostující útočník dostal domácího stopera pod tlak a Moti si raději pomohl dlouhým odkopem.
     
    32
    Ludogorec Razgrad právě vstřelil branku!
    Další zásah domácího Ludogorce! Stadion se doslova otřášá v základech! Wanderson se po levém křídle prohnal až do pokutového území, zpětnou přihrávkou našel MARCELINHA, který dopravil balón do sítě!
    32. MARCELINHO - 2:0
     
    34
    Mohlo být sníženo! Kai Havertz dostal krásnou přihrávku proti noze, jenže svou ránu placírkou nedokázal umístit mezi tři tyče!
     
    35
    Cicinho vyslal krásný oblouček za obranu německého celku. Wanderson se k jeho přihrávce dostal, ale už nedokázal přesně odcentrovat.
     
    36
    Kai Havertz si naběhl na krásnou přihrávku za obranu domácího celku, jenže hlavou nedokázal prodloužit míč do pokutového území, kde se pohyboval Isaac Kiese Thelin.
     
    37
    Ludogorec se po delší době usadil na polovině svého soupeře, kde se domácí snaží nasbírat cenné vteřinky. Bulharský celek musí být s průběhem utkání spokojený.
     
    38
    Mitchell Weiser táhl akci Leverkusenu u pravé postranní čáry. Hostující fotbalista však uspěchal svou přihrávku a jeho centr s přehledem odkopl Anton Nedjalkov.
     
    39
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Přeci jen se hosté ještě před přestávkou dostávají zpátky do zápasu! KAI HAVERTZ se v blízkosti pokutového území dostal k odraženému míči a pohotovou střeou těsně nad zemí uklidil míč k zadní tyči!
    39. Kai HAVERTZ - 2:1
     
    41
    Hosté jsou po vstřelení branky pořádně nabuzení a nadále se tlačí do útoku. Obranu Ludogorce čeká v závěru prvního poločasu hodně těžká práce.
     
    42
    Wanderson chtěl přihrávkou za obranu Leverkusenu najít někoho v zeleném dresu, ale za míčem se vydal jen Jody Lukoki, který proti přesile obránců neuspěl.
     
    43
    Hosté vybojovali míč na vlastní polovině a rychle se vydali do útoku. Isaac Kiese Thelin si v pokutovém území zpracoval míč, ale jeho ránu srazil obránce mimo tři tyče.
     
    44
    Lars Bender se také zapisuje na listinu hříšníků. Hostující hráč vidí žlutou kartu za skluz v blízkosti pokutového území.
     
    45
    Exekuce přímého kopu Ludogorce se ujal Wanderson. Na jeho pobídku si naskočil Anton Nedjalkov, který zády k brance hlavičkoval nad břevno.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! Po úvodní pětačtyřicetiminutovce mohou být spokojenější fotbalisté domácího Ludogorce. Domácí celek se do vedení dostal už v 8. minutě, kdy se z přímého kopu trefil Claudiu Keșerü! Po půlhodině hry navíc přidal druhý zásah Ludogorce Marcelinho a Leverkusen byl rázem v hodně těžké situaci. Ještě do přestávky ale stačil vyrovnat Kai Havertz! Do kabin se tak odchází za stavu 2:1.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Paulinho, přichází Kevin Volland.
     
    47
    Leverkusen se okamžitě po začátku druhého poločasu tlačí do útoku. Německý celek si je vědom špatného vstupu do sezóny a dnes chce uspět.
     
    48
    Sven Bender poslal zajímavou přihrávku mezi obránce domácího celku. Bender se snažil najít Kiese Thelina, ale druhý jmenovaný byl dobře bráněn.
     
    49
    Před branku Ludogorce přiletěl zajímavý centr z levé strany hrací plochy. Nadýchaný centr však dokázal odvrátit důrazný Cosmin Moti. Hosté přesto zůstávají u míče.
     
    50
    Natanael se obětavě vydal blokovat přihrávku z pravé strany. Domácí obránce schytal ránu do choulostivých míst, ale bude schopen nadále pokračovat.
     
    51
    Lars Bender si netroufl na individuální průnik a raději si pomohl zpětnou přihrávkou na obránce. Ludogorec se po změně stran jen těžce dostává k míči.
     
    52
    Gustavo Campanharo zakončoval v pádu. Domácí fotbalista tlačil své zakončení k vzdálenější tyči, ale Lukas Hradecky pohotovým zákrokem balón vyrazil.
     
    53
    Leverkusen zahrával přímý kop v blízkosti pokutového území. Sven Bender odcentroval na zadní tyč, kde se do zakončení tlačil Jonathan Tah, který na míč nedosáhl.
     
    54
    Ludogorec zahrával rohový kop, jenže jeho exekuce se domácímu mužstvu vůbec nepovedla a Jonathan Tah vyhlavičkoval míč do bezpečí.
     
    55
    Domácí hráči přestáli vstup Leverkusenu do druhého poločasu a v posledních minutách se jim podařilo vyrovnat obraz hry. Ještě to dnes bude hodně zajímavé.
     
    56
    Julian Brandt si navedl míč na levačku a zkusil překvapit domácího brankáře technickou střelou. Jeho projektil však minul branku Ludogorce.
     
    57
    Kevin Volland upadl na hranici pokutového území a dožadoval se odpískání přímého kopu. Hostující fotbalista se ale hvizdu hlavního arbitra nedočkal.
     
    58
    Wendell dostal přihrávku proti noze, ale střela se mu vůbec nepovedla. Hostující hráč se do skákavého míče opřel vší silou, ale trefil jen hráče v zeleném.
     
    59
    Lukas Hradecky přečetl úmysl Gustava Campanhara a včas vystartoval ven z branky. Hostující brankář schoval průnikovou přihrávku do rukavic.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí celek si nadále drží své těsné vedení. Leverkusen sice po přestávce zvýšil svou aktivitu, ale domácí obrana pracuje skvěle.
     
    61
    Lars Bender skvělým skluzem zastavil rodící se akci Ludogorce a vybojoval míč pro Bayer Leverkusen. Hosté mohou pokračovat v útočení.
     
    62
    Dominik Kohr ostrým skluzem zastavil rozběhnutého Natanaela a za svůj zákrok vidí žlutou kartu.
     
    63
    Sven Bender v pádu prodloužil míč na rozběhnutého Wendella, ale ten jej pro změnu nechal za sebou. Domácí hráči se tak udrželi na polovině Leverkusenu.
     
    64
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Německý celek se dočkal svého druhého zásahu! Hosté se rychlou akcí prodrali do pokutového území. První střelu vyrazil Renan jen před sebe, kde byl ISAAC KIESE THELIN, který míč dopravil do sítě!
    64. Isaac Kiese Thelin - 2:2
     
    66
    Cicinho zahrával přímý kop domácího celku. Na jeho oblouček za obranu německého celku nedosáhl nikdo v zeleném dresu. Bayer může zaútočit.
     
    67
    Julian Brandt spěchal za dlouhým nákopem na levou stranu hrací plochy, ale domácí obránce měl tentokrát k míči o pořádný kus blíže a odehrál jej do bezpečí.
     
    68
    Natanael si netroufl na riskantní přihrávku mezi dotírající fotbalisty Leverkusenu a raději si pomohl malou domů. Renan ale netrefil přesný nákop.
     
    69
    Julian Brandt se otočil s míčem na hranici pokutového území a ihned odcentroval na značku pokutového kopu. Na jeho centr nevyšplhal nikdo v bílém.
     
    70
    Leverkusen právě vstřelil branku!
    Německý celek otáčí vývoj dnešního utkání a dostává se do vedení 3:2! KAI HAVERTZ obdržel přihrávku před pokutové území, uvolnil se a krásnou střelou pravou nohou umístil míč k tyči. Renan plachtil vzduchem marně.
    70. Kai HAVERTZ - 2:3
     
    72
    Žlutou kartu dostává Isaac Kiese Thelin (Bayer Leverkusen).
     
    73
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Lars Bender, přichází Leon Bailey.
     
    74
    Cicinho dostal krásnou přihrávku do běhu na pravou stranu pokutového území, ale ve skluzu už nedokázal oslovit nikoho v zeleném dresu.
     
    75
    Kevin Volland svedl hlavičkový souboj s Cicinhem. Hostující fotbalista si ve vzduchu pomohl loktem a dopustil se nedovoleného zákroku.
     
    76
    Claudiu Keșerü si naběhl na krásnou přihrávku z pravé strany. Domácí střelec však zakončoval z ostrého úhlu a Lukas Hradecky si připsal snadný zákrok!
     
    77
    Anton Nedjalkov se po sporném verdiktu hlavního arbitra drží za hlavu. Sudí svůj verdikt měnit nebude. Rozehrávat bude hostující celek.
     
    78
    Střídání v týmu PFC Ludogorec Razgrad: ze hřiště odchází Světoslav Djakov, přichází Jacek Góralski.
     
    79
    Julian Brandt odcentroval z levé strany do pokutového území. Leon Bailey se pokoušel o převzetí míče, nicméně důrazný Cosmin Moti mu jej ukopl.
     
    80
    Keseru upadl v pokutovém území a začal rozhazovat rukama. Domácí fotbalista už ale padal před kontaktem s obráncem Bayeru Leverkusen. Penalta se nepíská.
     
    81
    Na druhé straně vytáhl parádní zákrok domácí brankář Renan! Wendell si mohl vybrat, kam zakončí, ale jeho technický obstřel na zadní tyč domácí brankář vyrazil skvělým zákrokem!
     
    82
    Sven Bender udržel míč v blízkosti postranní čáry a nasbíral pro Leverkusen cenné vteřinky. Německý celek potřebuje dnešní výhru jako sůl.
     
    83
    Střídání v týmu PFC Ludogorec Razgrad: ze hřiště odchází Marcelinho, přichází Junior Brandão.
     
    84
    Campanharo o sobě dal po delší době vědět ostrým zákrokem a dostává žlutou kartu.
     
    85
    Žlutá karta také na straně Bayeru Leverkusen. Za faul v blízkosti pokutového území ji vidí Volland.
     
    86
    Anton Nedjalkov vyslal dlouhou přihrávku na hranici pokutového území, kde o míč bojoval Keseru, ale domácí střelec nenašel recept na důrazného Bendera.
     
    87
    Kai Havertz si skvěle pokryl míč tělem a nechal se faulovat na polovině hrací plochy. Hráči Leverkusenu už nikam nespěchají a koncentrují se na obranu.
     
    88
    Cosmin Moţi to v hlavičkovém souboji na polovině hrací plochy přehnal s důrazem a za úder loktem dostává žlutou kartu.
     
    90
    Hosté znovu rozehrávali na polovině Ludogorce. Leon Bailey zkusil z hranice pokutového území překvapit brankáře, ale skákavou střelou minul branku.
     
    90+1
    Nastavují se pouze dvě minuty!
     
    90+1
    Střídání v týmu Bayer Leverkusen: ze hřiště odchází Isaac Kiese Thelin, přichází Lucas Alario.
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Bayer Leverkusen dokázal otočit stav dnešního utkání z 0:2 na 3:2 a na úvod Evropské ligy získává důležité tři body. Domácí celek se do vedení dostal už v 8. minutě, kdy se z přímého kopu trefil Claudiu Keșerü! Po půlhodině hry navíc přidal druhý zásah Ludogorce Marcelinho a Leverkusen byl rázem v hodně těžké situaci. Ještě do přestávky ale stačil snížit Kai Havertz! Po změně stran se Leverkusen tlačil za vyrovnáním a dočkal se jej v 64. minutě, kdy se trefil Isaac Kiese Thelin! O šest minut později navíc přidal svou druhou branku v utkání Kai Havertz a rozhodl o výhře Leverkusenu.
     
    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:14.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Dobrou noc! (22:58:20)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 8. Keșerü, 32. Marcelinho (Wanderson) – 39. Havertz, 64. Kiese Thelin, 70. Havertz (Kohr)

    Karty:   21. Marcelinho (LUD), 84. Campanharo (LUD), 88. Moţi (LUD) – 44. L. Bender (LEV), 62. Kohr (LEV), 72. Kiese Thelin (LEV), 85. Volland (LEV)


    Držení míče: 47 % : 53 %.
    Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 4:5. Rohy: 3:7. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 7:14.
    PFK Ludogorec Razgrad: Renan – Cicinho, Moţi, Nedjalkov, Natanael – Djakov (78. Góralski), Campanharo, Marcelinho (83. Brandão) – Lukoki, Keșerü, Wanderson.
    Náhradníci: Broun – Bakalov, Brandão, Forster, Góralski, Joao Paulo, Terziev.

    Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, Wendell, S. Bender – L. Bender (73. Bailey), Kohr – Brandt, Havertz, Paulinho (46. Volland) – Kiese Thelin (90+1. Alario).
    Náhradníci: R. Özcan – Alario, Bailey, Bellarabi, Dragović, Jedvaj, Volland.

    Rozhodčí: Mazzoleni – Costanzo, Tegoni (vš. ITA)
    bahis siteleri