Carolina – Tampa 6:1 (kon.) | NY Rangers – Philadelphia 4:6 (kon.) | Detroit – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
Montreal – Florida 2:5 (kon.) | Ottawa – Toronto 1:4 (kon.) | Minnesota – St. Louis 2:3 (kon.)
Vancouver – Calgary 1:4 (kon.)
konec
Ottawa Senators
1:4 (0:0, 0:1, 1:3)
Toronto Maple Leafs
Čtvrtek 20.09.2018, 01:30 • Canadian Tire Centre, Ottawa • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    Canadian Tire Centre bude ve čtvrtek v noci svědky čistě kanadského klání, v němž Senators vyzvou v přípravě před nadcházející sezónou NHL hokejisty z Toronta. Oba týmy se proti sobě představí podruhé v rozmezí pouhých 24 hodin. Leafs již bez útočníka Tomáše Plekance, který se vrátil zpět do Montrealu.

     
    Úvodní sestavy:

    Ottawa Senators: Anderson (McKenna) – Ceci (A), Lajoie, Harpur, Jaroš, Bergman, Englund, Percy, Aspirot – Tkachuk, Tierney, Stone (A) – Pääjärvi, Smith (A), Pyatt – Balcers, Sexton, Chlapík – Labate, Carey, Skille. Hlavní trenér: Guy Boucher.

    Toronto Maple Leafs: Andersen (Pickard) – Marinčin, Zajcev (A), Rosen, Carrick, Sandin, Liljegren – Marleau (A), Matthews (A), Ennis – Johnsson, Lindholm, Kapanen – Engvall, Gauthier, Jooris – Clune, Brooks, Bracco. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Pierre Lambert. Čároví: Brian Murphy, Derek Nansen.

     
    Hokejisté obou týmů jsou připraveni vyrazit na led a do zahájení zápasu zbývá jen pár okamžiků. Ottawa a Toronto se střetnou během 24 hodin podruhé, přičemž včerejší duel vyzněl pro Maple Leafs, kteří vyhráli 4:1. Dnes ovšem dostanou příležitost jiní hráči.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Puk dopadl na led a jako první se vrhli směrem vpřed na levém křídle hokejisté domácí Ottawy.
     
    01:50
    Chris Tierney na levém křídle nabral obrovskou rychlost a po rychlém objetí brány se snažil u pravé tyče zasunout puk z otočky do brány, Frederik Andersen ale jeho pokus levým betonem skvěle vyrazil!
     
    02:50
    Martin Marinčin na vrcholu levého kruhu práskl do puku a těsně nad ledem mířil k přední tyči, jenže Craig Anderson byl připravený a pravým betonem puk vyrazil.
     
    03:04
    Na opačné straně mohl udeřit Magnus Pääjärvi, jenže z blízkosti Frederika Andersena překonat nedokázal! Švédský útočník se dostal i k dorážce, ani ta se ale neujala.
     
    03:37
    Auston Matthews krásnou kolmou přihrávkou od modré čáry našel před bránou Patricka Marleaua, jenže bývalý hráč San Jose nedokázal z blízkosti Craiga Andersona překonat mezi betony!
    03:37 Patrick Marleau se ocitl ve velké brankové příležitosti
     
    04:50
    Filip Chlapík se ocitl po přihrávce z pravého křídla před bránou ve velké šanci a dobře mířil bez přípravy z blízkosti k levé tyči, jenže Frederik Andersen pravým betonem puk vykopl!
     
    05:24
    Mark Stone si najížděl na vzdálenější pravé tyči na krásnou přihrávku z levého křídla a bez přípravy puk tečoval těsně mimo. Frederik Andersen tedy zasahovat nemusel.
    05:24 Chris Tierney hledal z úhlu bekhendem Marka Stonea
     
    08:12
    Maple Leafs se ocitli v postavení mimo hru a na řadí přichází krátká reklamní přestávka. Zatím jsme gól neviděli a nutno dodat, že k dispozici ani nemáme časomíru.
     
    09:27
    Časomíra konečně naskočila, a tak Vám můžeme popisovat jednotlivé segmenty zápasu se správným časem.
     
    10:40
    Senators se dostali během dlouhého střídání k jedné střele z vrcholu mezikruží, která minula přední levou tyč, a Maple Leafs se nyní osvobodili za cenu zakázaného uvolnění.
     
    10:47
    Ihned po vhazování po levici Frederika Andersena skončil puk v hledišti a na řadu přichází druhá reklamní přestávka.

     
    12:00
    Maple Leafs se snažili dvakrát v rychlém sledu prosadit za bránou, jenže ani v jednom případě neuspěli.
     
    12:27
    Toronto má během posledních okamžiků více ze hry, jenže Ottawa na druhou stranu zatím velice dobře brání.
     
    12:50
    Auston Matthews odvedl v obranném pásmu dobrou práci, když dokázal před bránou vypíchnout puk Markovi Stoneovi.
     
    13:14
    Patrick Marleau na pravém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele s příklepem, kterou Craig Anderson na přední tyči levým betonem vyrazil do rohu ledové plochy.
     
    13:39
    Maple Leafs se tentokrát nepodařilo rozehrát a hra byla přerušena, protože se pískalo zakázané uvolnění.
     
    13:50
    Jeden z reportérů TSN si málem připsal skvělý zákrok mezi střídačkami, když ho málem zasáhl odražený puk od domácího Josepha Labatea, nakonec ho ale minul.
     
    14:40
    Před Filipem Chlapíkem se otevřel prostor a český útočník na vrcholu pravého kruhu napřáhl k prudké střele zápěstím, která nad ledem minula přední pravou tyč.
     
    15:19
    Ben Sexton se snažil z levého křídla poslat puk před bránu a po zablokované přihrávce se sám dostal do zakončení, Frederik Andersen ale puk pravým betonem vyrazil!
     
    16:53
    Do konce první třetiny zbývají odehrát necelé čtyři minuty a nyní jsou to hráči Ottawy, kteří mají více ze hry.
     
    17:19
    Jack Skille využil velké rychlosti a v pravém kruhu napřáhl ke střele, kterou Frederik Andersen hrudí vyrazil.
     
    17:38
    Na opačné straně si vzápětí připsal úspěšný zákrok také Craig Anderson, který střelu Maple Leafs z levého křídla vyrazil do rohu ledové plochy a nadále drží čisté konto.
     
    18:00
    Craig Anderson se musel připravit na vhazování po své levici poté, co jeho spoluhráči vyhodili puk na zakázané uvolnění. Brankář Ottawy během loňské sezóny prožil hodně nepříjemné okamžiky, když jeho manželka bojovala s rakovinou. Byla to ovšem ona sama, která mu řekla, ať pomůže svému týmu a vrátí se do brány.
     
    18:30
    Craig Anderson zastavil táhlou střelu Connora Carricka od modré čáry a následuje krátká reklamní přestávka.
     
    18:39
    Už jsem si myslel, že se bude poprvé vylučovat. Hra ale byla přerušena kvůli kotouči, který opustil hrací plochu.
     
    18:47
    Zach Smith se ocitl v mezikruží ve slibné šanci a bez přípravy rychle mířil mířil k levé tyči, Frederik Andersen ovšem prokázal skvělý postřeh a pravým betonem puk skvěle vyrazil do rohu!
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    19:26
    Hra byla znovu přerušena a těsně před tím Mark Stone krásnou střelou z pravého kruhu minul vzdálenější levou tyč. Frederik Andersen zasáhl vyrážečkou.
     
    20:00
    První třetina skončila.

     
    Úvodní třetina v Canadian Tire Centre žádnou branku nepřinesla, přestože domácí Filip Chlapík několikrát nebezpečně vypálil, zatímco na opačné straně hrozil Patrick Marleau. Oba brankáři jsou ale zatím bezchybní, a tak hrajeme bez branek. Skóre po první třetině utkání. Ottawa Senators 0 Toronto Maple Leafs 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:27.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Maple Leafs vyhráli úvodní vhazování a rychle nahodili puk podél střídaček za bránu Craiga Andersona, kde ho sebral jeden z hokejistů domácí Ottawy.
     
    20:15
    Senators se nepodařilo vyhodit puk z obranného pásma, jelikož byl přizvednut do ochranné sítě. Hra přerušena.
     
    20:42
    Auston Matthews z pravého křídla a ostrého úhlu posílal před bránu nebezpečnou přihrávku, žádný z jeho spoluhráčů ale nedokázal puk usměrnit na Craiga Andersona.
     
    21:46
    Andreas Johnsson napřáhl v levém kruhu pro vhazování ke střele zápěstím, která mířila do předního levého horního rohu brány, Craig Anderson byl ale připravený a vyrážečkou puk úspěšně vyrazil!
     
    24:15
    Toronto právě vstřelilo branku!
    AUSTON MATTHEWS si tak dlouho hledal před bránou prostor, až si před ní parádně vyměnil puk s Patrickem Marleauem a u levé tyče z úhlu zamířil pod horní tyč! Maple Leafs udeřili jako první. Asistence: Patrick Marleau a Nikita Zajcev.
    24:15 Auston MATTHEWS - 0:1
     
    25:33
    Maple Leafs se před pár okamžiky ocitli v postavení mimo hru, zatímco střela Senators z levého křídla byla přizvednuta jedním z hostujících hráčů do ochranné sítě.
     
    26:33
    Senators rychle vyjeli zpoza brány, puk se jim ale za záda Frederika Andersena zasunout nepodařilo, a tak dostává prostor krátká reklamní přestávka.
     
    27:13
    Maple Leafs se v rychlém sledu dostali ke dvěma střelám, když první na levém křídle od modré čáry minula přední levý horní roh brány, zatímco druhá z bodu pravého kruhu pro vhazování skončila na hrudi Craiga Andersona, který puk vyrazil.
     
    27:53
    Chris Tierney na pravém křídle vystřelil z ostrého úhlu bekhendem a Frederik Andersen puk podržel.
     
    28:07
    A další zákrok Frederika Andersena, který pravým betonem vyrazil táhlou střelu Senators ze středního pásma.
     
    28:32
    Frederik Gauthier se ocitl u levé tyče ve velké šanci, jenže Craig Anderson jeho první střelu vyrazil a jeho dorážka po ledě minula vzdálenější pravou tyč!
     
    28:54
    Maple Leafs na pravém křídle vystřelili od hrazení a Craig Anderson si tentokrát připsal snadný zákrok, po kterém puk podržel ve svém náručí a přerušil hru.
     
    29:51
    Par Lindholm nahodil puk ze středního pásma směrem na bránu Craiga Andersona, který ho lapačkou sebral z ledu u své levé tyče brány a opět přerušil hru.
     
    30:09
    Nahození Chrise Tierneyho skončilo v ochranné síti a na řadu přichází další krátká reklamní přestávka.
     
    30:09
    Střídání v týmu Ottawa Senators: ze hřiště odchází Craig Anderson, přichází Mike McKenna.
     
    30:25
    Mike McKenna naskočil během reklamní přestávky do brány Ottawy místo zkušeného Craiga Andersona a krátce na to si připsal první úspěšný zákrok, když střelu Maple Leafs z pravého křídla vyrazil nad svou bránu.
     
    30:53
    Nikita Zajcev usedl na trestnou lavici na dvě minuty, stejně jako jeden z jeho protihráčů, který ještě navíc dostal dvě minuty za nesportovní chování a Maple Leafs si zahrají první přesilovou hru dnešního utkání.
     
    31:53
    Adam Brooks se po přihrávce z pravého křídla ocitl před bránou ve slibné šanci, jenže z blízkosti zamířil pouze do hrudi připraveného Mikea McKenny!
     
    31:53
    Oba týmy hrají v plném počtu a Maple Leafs úvodní přesilovou hru využít nedokázali, vedou ovšem stále 1:0.
     
    33:03
    Frederik Andersen si snadno poradil se střelou Senators z vrcholu pravého kruhu a podržel puk ve výstroji.
     
    33:15
    A další zákrok Frederika Andersena, který tentokrát podržel v lapačce střelu Senators z levého křídla.
     
    33:27
    Po další střele Senators a zákroku Frederika Andersena se za bránou Maple Leafs strhla větší potyčka, do které se zapojilo několik hráčů, ale nevylučovalo se.
     
    34:14
    Maple Leafs se konečně vymanili z tlaku domácích hokejistů, jenže jejich útok zastavilo postavení mimo hru, po kterém dostává prostor krátká reklamní přestávka.

     
    35:05
    Andreas Englund napřáhl od modré čáry na ose útočného pásma k prudké střele s příklepem, kterou v mezikruží tečoval holí ve vzduchu Connor Carrick. Frederik Andersen byl ale připravený a snadno lapil puk do své lapačky.
     
    36:19
    Filip Chlapík nabral rychlost a mezi dvěma protihráči se parádně protáhl v mezikruží až před bránu, jenže do zakončení se zásluhou Connora Carricka nakonec během poskytnuté výhody u levé tyče brány těsně nedostal!
    36:19 Útočník Filip Chlapík a jeho parádní individuální akce!
     
    36:19
    Timothy Liljegren byl vyloučen na dvě minuty za držení a Ottawa si zahraje v závěru druhé části první přesilovou hru. Podaří se jí vyrovnat skóre?
     
    37:33
    Mark Stone z levého křídla krásnou střelou zápěstím mířil těsně nad ledem ke vzdálenější pravé tyči, kde puk Frederik Andersen dokázal zastavit levým betonem a Brady Tkachuk ve vzduchu kotouč následně při snaze o dorážku netrefil!
    37:33 Mark Stone ani Brady Tkachuk vyrovnání nepřinesli
     
    38:07
    Frederik Andersen si snadno poradil se střelou Senators z levého křídla a do konce oslabení Maple Leafs zbývá 12 sekund.
     
    38:19
    Vyloučený Timothy Liljegren je zpět na ledě a ani Ottawa nedokázala využít úvodní přesilovou hru.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.

     
    Filip Chlapík po přestávce pokračoval ve svém skvělém výkonu, a přestože se několikrát dostal do zakončení, skórovat se mu nepodařilo, stejně jako jeho spoluhráčům. Diváci ovšem jeden gól viděli, když se v úvodu druhé třetiny prosadil po krásné souhře Auston Matthews. Skóre po druhé třetině v Ottawě. Ottawa Senators 0 Toronto Maple Leafs 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:22.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Toronto Maple Leafs: ze hřiště odchází Frederik Andersen, přichází Calvin Pickard.
     
    40:27
    Maple Leafs také vystřídali brankáře a podél hrazení poté vyhodili puk na zakázané uvolnění. Místo Frederika Andersena nastoupil do brány na začátku třetí části Calvin Pickard.
     
    40:49
    Calvin Pickard si připsal první úspěšný zákrok, když snadno zastavil střelu Senators z levého kruhu.
     
    41:21
    Connor Carrick sice podél střídaček nepřesně rozehrál, jenže k puku za bránou Senators měl blíže jeden z jeho spoluhráčů.
     
    41:41
    Mark Stone byl vyloučen na dvě minuty za sekání poté, co zbytečně fauloval ve středním pásmu.
     
    42:09
    Auston Matthews si na vrcholu levého kruhu najel na krásnou přihrávku přes šířku útočného pásma z pravého křídla od Jeremyho Bracca a střelu zápěstím otřel o vzdálenější pravou tyč!
    42:09 Auston Matthews krásnou střelu otřel o pravou tyč!
     
    42:41
    Jeremy Bracco fauloval v rohu obranného pásma a dostal dvě minuty za podržení, což znamená, že přesně minutu se bude hrát ve hře 4 na 4.
     
    43:41
    Vyloučený Mark Stone je zpět na ledě a začíná zkrácená přesilová hra domácí Ottawy Senators.
     
    43:53
    Mark Stone se vrátil na led a ihned se před bránou ocitl ve velké šanci, jenže puk ve vzduchu nezasáhl.
     
    44:41
    Jeremy Bracco už je také na ledě a oba týmy hrají v plném počtu. Maple Leafs stále vedou na ledě Ottawy 1:0.
     
    46:37
    Auston Matthews rozjel krásnou kombinační akci, Maple Leafs se ale v pravém kruhu ke střele nedostali.
     
    47:06
    Senators se nyní vůbec nedaří rozehrát a brankář Calvin Pickard je bez práce. Maple Leafs drží těsný náskok.
     
    47:54
    Maple Leafs vyrazili do rychlého útoku, který zakončili v levém kruhu prudkou střelou zápěstím, Mike McKenna byl ale na přední tyči připraven a puk vyrazil.
     
    48:17
    Nahození Maple Leafs bylo sraženo do ochranné sítě a následuje krátká reklamní přestávka.

     
    48:53
    Senators z pravého křídla v rychlém sledu dvakrát nahodili puk nebezpečně na bránu, první kotouč ale minul vzdálenější levou tyč, zatímco druhá přední pravou.
     
    49:31
    Toronto právě vstřelilo branku!
    JEREMY BRACCO si najel v mezikruží na krásnou kolmou diagonální přihrávku Callea Rosena z levého křídla a na vzdálenější pravé tyči po rychlém zamíchání s pukem zamířil mezi betony roztaženého Mikea McKenny! 2:0 pro Maple Leafs. Asistence: Calle Rosen a Connor Carrick.
    49:31 Jeremy BRACCO - 0:2
     
    49:42
    Maple Leafs pojistili své vedení a krátce na to mohli skórovat znovu, střela z vrcholu mezikruží ale minula levý horní roh brány domácího Mikea McKenny.
     
    51:38
    Senators šlápli do pedálů a napřáhli v pravém kruhu k prudké střele, která zamířila nad bránu Leafs.
     
    52:34
    Jeremy Bracco podruhé v zápase usedl na trestnou lavici, tentokrát za vysokou hůl poté, co v rohu útočného pásma fauloval rozehrávajícího Codyho Ceciho.
     
    53:25
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Max Lajoie napřáhl na ose útočného pásma od modré čáry k táhlé střele, kterou Calvin Pickard nedokázal udržet, a dorážející FILIP CHLAPÍK ho za to potrestal! Český útočník byl odměněn za svůj skvělý výkon a urputnou snahu skórovat – 1:2. Asistence: Max Lajoie a Christián Jaroš.
    53:25 Filip CHLAPÍK - 1:2
     
    54:21
    Hodně dlouho se hrálo bez přerušení a Auston Matthews podruhé v zápase otřel střelu o tyč, skórovat se mu ale nepodařilo, a tak Ottawa zásluhou Filipa Chlapíka zůstává ve hře. Puk byl sražen mezi střídačky a v Canadian Tire Centre nyní probíhá reklamní přestávka.
     
    55:22
    Ben Harpur střelou od modré čáry minul levou tyč a po odrazu kotouče od hrazení za bránou Maple Leafs se dostal k bekhendové střele z blízkosti Chris Tierney, překonat Calvina Pickarda ale nedokázal! To byla velice slibná příležitost.
     
    56:14
    Jeden z hráčů Toronta už se chystal řítit sám na bránu, jenže šanci mu vzalo postavení mimo hru.
     
    56:31
    Senators se nepodařilo rozehrát a po zakázaném uvolnění se hra vrátila před domácí bránu Ottawy.
     
    56:47
    Josh Jooris na pravém křídle napřáhl od modré čáry k táhlé střele zápěstím, která nad ledem mířila ke vzdálenější levé tyči a skončila v lapačce Mikea McKenny.
     
    56:58
    Toronto právě vstřelilo branku!
    TYLER ENNIS v mezikruží zachytil velice špatnou rozehrávku Bena Harpura a krásnou střelou zápěstím nad lapačkou Mikea McKenny vymetl levý horní roh brány! Zřejmě je rozhodnuto.
    56:58 Tyler ENNIS - 1:3
     
    58:53
    Calle Rosen napřáhl od modré čáry ke střele, kterou Mike McKenna ukryl v lapačce, a rychle rozehrál.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:39
    Toronto právě vstřelilo branku!
    Patrick Marleau u střídaček na obranné modré čáře vypíchl puk Bradymu Tkachukovi a o hrazení ho přihrál TYLEROVI ENNISOVI, který zavezl kotouč do útočného pásma a od modré čáry ho žabičkou poslal do prázdné brány! Maple Leafs vedou 4:1. Asistence: Patrick Marleau.
    59:39 Tyler ENNIS - 1:4
     
    Konec zápasu.
     
    Toronto dokázalo během 24 hodin dvakrát porazit Ottawu a navíc stejným výsledkem, přestože tentokrát se na ledě představili jiní hráči. Skóre utkání otevřel na začátku druhé třetiny Auston Matthews, na jehož gól deset minut před koncem navázal Jeremy Bracco. Filip Chlapík odehrál v domácím dresu Ottawy fantastický zápas a šest minut před koncem se mu podařilo snížit z dorážky, jenže na trefu českého útočníka rychle odpověděl Tyler Ennis, který se v závěru prosadil ještě jednou a po střele do prázdné brány vstřelil svůj druhý gól. Konečný výsledek. Ottawa Senators 1 Toronto Maple Leafs 4.

     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Auston Matthews (TOR) 1+0
    2. Filip Chlapík (OTT) 1+0
    3. Tyler Ennis (TOR) 2+0
     
    Československá stopa v utkání:

    Filip Chlapík (OTT) 1+0, 3 střely, čas na ledě 14:47
    Christián Jaroš (OTT) 0+1, 1 střela, čas na ledě 16:19
    Martin Marinčin (TOR) 0+0, 2 střely, čas na ledě 21:53 (04:07:22)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 54. Chlapík (Lajoie, Jaroš) – 25. Matthews (Marleau, Zajcev), 50. Bracco (Rosen, Carrick), 57. Ennis, 60. Ennis (Marleau)


    Ottawa Senators: Anderson (31. McKenna) – Ceci (A), Lajoie, Harpur, Jaroš, Bergman, Englund, Percy, Aspirot – Tkachuk, Tierney, Stone (A) – Pääjärvi, Smith (A), Pyatt – Balcers, Sexton, Chlapík – Labate, Carey, Skille. Hlavní trenér: Guy Boucher.
    Toronto Maple Leafs: Andersen (41. Pickard) – Marinčin, Zajcev (A), Rosen, Carrick, Sandin, Liljegren – Marleau (A), Matthews (A), Ennis – Johnsson, Lindholm, Kapanen – Engvall, Gauthier, Jooris – Clune, Brooks, Bracco. Hlavní trenér: Mike Babcock.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Pierre Lambert. Čároví: Brian Murphy, Derek Nansen

    Diváci: 11375
    bahis siteleri