Oxford Utd. – Manchester City 0:3 (kon.) | Wolverhampton – Leicester 0:0 (1:3 po pen.) | Manchester Utd. – Derby 2:2 (7:8 po pen.)
West Brom – Crystal Palace 0:3 (kon.)
po penal. (7:8)
Manchester United
2:2 (1:0)
Derby County
Úterý 25.09.2018, 21:00 • Old Trafford, Manchester • Anglický Ligový pohár • 3. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Krásný úterní večer, vítejte u přenosu z utkání třetího kola anglického Ligového poháru (Carabao Cupu, chcete-li). Společně budeme sledovat střetnutí mezi slavným Manchesterem United a druholigovým Derby County.
     
    Manchester United

    Domácí Rudí ďáblové vstoupili do své třetí sezony pod vedením portugalského stratéga Mourinha docela rozpačitě. Po 6 kolech Premier League jsou se ziskem 10 bodů na 7. místě tabulky. V posledním ligovém zápase na domácí půdě ztratili body po remíze 1:1 s Wolverhamptonem.

    José Mourinho před víkendovým zápasem s Wolves potvrdil, že do sestavy pro zápas proti Derby postaví Dioga Dalota, mladého portugalského beka, jenž si po letním přestupu z Porta a zranění odbyl svůj debut v zápase Ligy mistrů na hřišti Bernu a rozhodně nezklamal, spíše naopak. Do sestavy domácího týmu by se také mohl vrátit španělský záložník Ander Herrera, jenž se zotavil po zranění kotníku. Jediné dvě absence, které Mourinho počítá, jsou tak nadále zraněný argentinský bek Marcos Rojo a také talentovaný forvard Marcus Rashford, jehož třízápasový distanc po vyloučení v ligovém utkání proti Burnley vyprší právě pohárovým zápasem s Derby.
     
    Derby County

    Derby se už deset sezon marně snaží o postup do Premier League. V minulé sezoně ho svými góly táhl Matěj Vydra, který jich nastřílel 21 a vysloužil si tak přestup do Burnley. Ani jeho příspěvek ale nestačil, Rams sice postoupili do play-off o postup, v něm ale hned v prvním kole nestačili na Fulham, který si pak poradil i s Aston Villou a nyní už náleží do elitní anglické soutěže.

    I letos se od Derby čekají kvalitní výsledky a umístění někde v širší špičce Championship. Svěřenci někdejšího fantastického anglického záložníka Franka Lamparda, který klub vede od tohoto léta, jsou zatím opět na 6. příčce, v 9 zápasech vybojovali 16 bodů (stejný bodový zisk mají i Sheffield United a Wigan, které jsou před Derby jen díky lepšímu skóre). Naposledy tento víkend hrálo Derby doma a porazilo Brentford 3:1.

    Výčet absencí, s nimiž se musí kouč Lampard popasovat, je o něco početnější než v případě domácího týmu. Chybět podle všeho bude dlouhodobě zraněný kapitán Curtis Davies, stejně jako Marcus Olsson a George Evans. Kvůli disciplinárnímu trestu navíc nebude moci nastoupit Tom Lawrence.
     
    Vzájemné souboje v Ligovém poháru

    Oba celky se v rámci Ligového poháru střetnou potřetí v historii. Jejich první vzájemný souboj je už pořádně vousatý, došlo k němu v sezoně 1969/70. Bylo to ve čtvrtfinále a Manchester United byl úspěšnější, když po úvodní bezbrankové remíze vyhrál v opakovaném zápase 1:0 a postoupil do semifinále. V něm už ale nestačil na městského rivala a Manchester City potom celou soutěž vyhrál, když ve finále přetlačil West Ham 2:1.

    Podruhé došlo na souboj Rudých ďáblů s Berany v sezoně 2008/09. Tehdy si to celky rozdaly o postup do finále a opět těsně uspěli Manchesterští. První zápas sice na svém hřišti vyhrálo Derby 1:0, v odvetě na Old Trafford však domácí United zvítězili 4:2 a postoupili do finále, kde po penaltách zdolali Tottenham a oslavili zisk trofeje.
     
    Úvodní sestavy:

    Manchester United: Romero – Dalot, Bailly, Jones, Young (C) – Mata, Matić, Herrera – Lingard, Lukaku, Martial
    Náhradníci: Grant – Darmian, Smalling, Fellaini, Fred, McTominay, Sánchez

    Derby County: Carson – Bogle, Tomori, Keogh (C), Forsyth – Bryson, Johnson – Bennett, Mount, Wilson – Nugent
    Náhradníci: Roos – Wisdom, Waghorn, Jozefzoon, Marriott, Huddlestone, Malone

    Rozhodčí: Attwell – Hatzidakis, West.
     
    Oba týmy už se v tunelu připravují na nástup k utkání. Domácí United nastupují tradičně v červenočerné kombinaci, Derby bude hrát ve světle šedých dresech.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí provedli úvodní výkop, balon do pohybu uvedl Jesse Lingard. Prakticky okamžitě však míč vybojovali hosté a vrhli se vpřed, ostrý centr Harryho Wilsona ale nenašel před Romerovou brankou nikoho ze spoluhráčů.
     
    2
    Jonesovu hlavičku posunul Lukaku k Lingardovi, United pak roztáhli hru doleva na Martiala. Jeho centr si našel belgický kanonýr Lukaku a lehkou hlavičkou míč usměrnil na Carsona, ten si připsal úspěšný zákrok.
     
    3
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Parádně sehraná akce domácích! Martial pláchl po levé straně a nahrál na hranici vápna na Lukaka, jenž patičkou posunul míč na Lingarda. Ten ještě nesobecky vysunul doprava osamoceného JUANA MATU, na jehož utaženou ránu do levého dolního rohu Carson neměl nárok.
    3. Juan MATA - 1:0
     
    5
    Mourinhovi svěřenci začali zápas výborně a nyní znovu kontrolují balon. Rozehrávají trpělivě od vlastní branky. Po Romerově odkopu táhl balon po pravé straně Mata, defenziva Rams ho zastavila.
     
    6
    Fantastický zákrok Romera! Mount zasekl balon na rohu velkého vápna a poslal míč do ohně. Na jeho přízemní pas si za obranu seběhl pravý záložník Mason Bennett, jenže zblízka trefil jen argentinského gólmana Manchesteru.
    6. Romero si poradil s pokusem Bennetta.
     
    7
    Po krátké pauze způsobené ošetřením Romera, jenž v souboji s Bennettem zjevně utrpěl menší šrám, se může pokračovat.
     
    8
    Derby se ani po inkasované brance nezatáhlo, ba naopak. Po nepřesné rozehrávce Manchesterských mohli hosté zaútočit, do kombinace se jim však vloudila nepřesnost.
     
    9
    Vynikající balon vyslal prakticky z půlicí čáry Young a našel mezi stopery nabíhajícího Matu. Ten ovšem ke zpracování potřeboval o jeden dotyk víc, než by bylo vhodné, a Carson tak stihl vyběhnout a srazit Španělovo zakončení na roh.
     
    10
    Po rohovém kopu se k propadnutému balonu na zadní tyči dostal Ander Herrera, načež ho o obránce zase odrazil do zámezí. Ani ze druhé rozehrávky od praporku ale domácí nezahrozili, Matićovo zakončení se mezi tyče nevešlo.
     
    11
    Krajní bek Derby Craig Forsyth se vydal na ofenzivní výlet a v souboji s Dalotem vybojoval pro svůj tým rohový kop. První centr Mounta dokázal zablokovat Young, jenže zasáhl míč rukou, a tak se rozehrávka posune o pár metrů blíž k bráně.
     
    12
    Opět centroval do malého vápna Mason Mount, balon si to však namířil přímo na Romera. Ten si věděl rady a oběma rukama ho vyboxoval ven ze šestnáctky.
     
    13
    Kapitán hostů Richard Keogh zaváhal při zpracování balonu a nechal se obrat Lukakem, který si to pak namířil do vápna. Pálil z jeho hranice na bližší tyč, branku ovšem minul.
     
    14
    Už minutu si hráči Derby nahrávali na polovině Manchesteru, pak se ovšem nabíhající Jayden Bogle dostal do ofsajdové pozice a akci svého týmu zhatil.
     
    15
    Po Martialově průniku se Herrera dostal k míči za vápnem a vtipným obloučkem zkusil oslovit Lingarda, před ním ale balon důrazně odpálil stoper Fikayo Tomori.
     
    16
    Keogh vyslal balon dopředu na nabíhajícího Johnsona a hosté se pomalu posunovali kupředu. Pak ovšem Tomori uspěchal kolmý pas a odevzdal míč na kopačky Rudých ďáblů.
     
    17
    Keogh si pohlídal náběh Lukaka a odvrátil před ním dlouhý centr, který ještě z hloubi vlastní poloviny posílal Ashley Young. Své obraně potom pomohl i Carson a druholigový tým se zase nadechuje k útočení.
     
    18
    Keogh měl teď plno práce s krocením balonu před dotírajícím Lukakem, belgický forvard Manchesteru však do souboje zasáhl z ofsajdové pozice. Hra je tedy přerušena.
     
    19
    Carson otálel s odkopem balonu a na poslední chvíli zkusil překvapivý pas doleva na Forsytha. Netrefil však ideálně a odevzdal míč do autu domácím.
     
    20
    Po Dalotově vhazování se míče zmocnili hosté a po faulu Matiće mají k dispozici standardní situaci. Forsyth rozehrává přes střed hřiště na Johnsona.
     
    21
    Wilson prostrčil míč mezi nohama Herrery na Mounta. Ten vrátil míč doleva na Wilsona a po jeho nahrávce vypálil zpoza vápna záložník Craig Bryson, nemířil ale přesně a cíl minul.
     
    22
    Spolupráce dvou Masonů mezi Bennettem a Mountem končí nepřesným centrem prvně jmenovaného. Balon zaplul přímo do rukavic pozorného Romera.
     
    23
    Bogle zahrál dozadu na Tomoriho, který pěkně přenesl hru doleva na Forsytha. Levý obránce Derby se vydal dopředu, následný centr se mu ale vůbec nepovedl a míč skončil v moci Sergia Romera.
     
    24
    Martial si na levém křídle pohrál s nebohým Boglem, který mu absolutně nestačil. Francouzský šikula se pak sice dostal s míčem až k brankové čáře, přesto ale dokázal odcentrovat. Míč to byl skvělý, přeletěl přes natahujícího se Carsona až k Lukakovi, ten ale v pádu dokázal z metru a půl netrefit prázdnou branku.
     
    25
    Mason Bennett se sice ukázkově vrátil s Martialem, jeho následný zákrok už ovšem tak skvělý nebyl. Sudí nejenže píská faul z pozice na hranici vápna, ale ještě udělil hostujícímu hráči žlutou kartu.
     
    26
    Rozehrávku rohového kopu na sebe vzal Young, pálil jen do zdi. K míči se potom dostal aktivní Martial a opět obešel Boglea, za toho však dokázal zaskočit jeden ze spoluhráčů a odkopl balon na roh.
     
    27
    Po rohovém kopu si nízko letící balon na bližší tyči našel nabíhající Eric Bailly, svou jemnou tečí ho ale usměrnil jen kolem tyče do zámezí.
     
    28
    Phil Jones odpadl po souboji s Boglem až k reklamním bannerům, dokázal se ale zvednout a nevypadá to, že by ho ostrý souboj nějak negativně ovlivnil.
     
    29
    Young sehrál balon k Romerovi, jehož dlouhý odkop sice dokázal prodloužit Diogo Dalot, tím ovšem balon jen odevzdal Tomorimu.
     
    30
    Keogh si zase zahrával před dotírajícím Martialem, nakonec však dokázal v souboji uplatnit výškovou a váhovou převahu a balon udržel.
     
    31
    Wilson poslal do tmy Dalota a pak si to namířil do vápna, portugalský mladík se však dokázal vrátit do souboje a s pomocí Baillyho zastavil pronikajícího křídelníka Derby.
     
    32
    Carson si vyměnil míč s Boglem a potom přesným odkopem našel Brysona, jenž roztáhl hru doprava na Boglea. Po jeho centru už se ale k balonu dostal jenom Sergio Romero.
     
    33
    Bailly výtečně vystoupil a přerušil rozehrávku Derby, pak si ovšem překážel s Lingardem a k míči se tedy znovu dostali hráči hostujícího týmu.
     
    34
    Lingard nastartoval na levé straně Martiala, který míč potáhl k vápnu a potom hledal na ose hřiště nabíhajícího Matu. Nahrávka se mu nepovedla a španělského záložníka balon minul.
     
    35
    Matić udržel balon proti Mountovi, potom si ale nerozuměl s Dalotem a poslal balon do autu. Poté se domácí dostali pod tlak Beranů. Na Bogleův centr zprava si ve vápně naskakoval David Nugent, jenže byl tísněn dvěma obránci a na míč nedosáhl.
     
    36
    Mount se dostal k balonu osamělý na hranici vápna, velikou šanci ale uťal rozhodčí, který zřel, že před touto situací byl nedovoleně odzbrojen Matić. Hrát tak můžou domácí.
     
    37
    Teď se pro změnu faulem provinil srbský středopolař ve službách United, rozehrávat tak budou stopeři Derby Keogh s Tomorim. Nugent se ještě aktivně zapojil do hry a vybojoval míč pro svůj tým.
     
    38
    Ander Herrera to udělal zkušeně, u vlastního vápna se vyhnul Brysonovi a nechal se záložníkem Derby faulovat. Domácím se ale posun vpřed nevyvedl a po nepřesné nahrávce Lingarda vhazuje Forsyth.
     
    39
    Nugent vyhrál souboj s Baillym a posunul balon dozadu na Mounta, který ještě oslovil Wilsona. Následný zpětný pas do levé lajny na Mounta už se nesetkal s pochopením adresáta a míč je v zámezí.
     
    40
    Martial proběhl s balonem po levé straně a chytrým pasem hledal na malém čtverci Lukaka, tomuto úmyslu však pozorným zákrokem zamezil mladý stoper Fikayo Tomori.
     
    41
    Po zpětném pasu Herrery šel Sergio Romero k balonu hodně lajdácky a málem se mu to nevyplatilo, rychle se k němu dostal Nugent a odkop domácího brankáře dokázal srazit alespoň do autu.
     
    43
    Manchester se usadil na útočné polovině a dobře kombinuje. Po několika vtipných nahrávkách Maty se k balonu dostal Lukaku, ten už balon adresoval nepřesně.
     
    44
    Po přetaženém centru z levé strany míč končí v zámezí a rozehrávat bude Carson. Jeho odkop se ale stal kořistí domácích fotbalistů.
     
    45
    Lingard zaběhl za Tomoriho, čehož si sudí všiml a zapískal postavení mimo hru. Domácí záložník si pak hodně hlasitě řekl o žlutou kartu, když po hvizdu odkopl míč směrem na branku Derby. Žlutit se ale nebude.
     
    45+1
    Nad rámec první půle je nastavena jedna minuta.

    Dalot poslal ostrý míč do vápna, s ním si poradil Mata a nakonec o Forsytha získal alespoň rohový kop pro Rudé ďábly.
     
    45+2
    Hlavičkový souboj mezi Johnsonem a Matićem dopadl lépe pro hosty. Johnson odehrál balon do bezpečí, načež se oba hráči srazili hlavami. Není to ale nic vážného.
     
    45+3
    Do rychlého brejku se vydal Nugent, ve sprinterském souboji si však neporadil s Jonesem, který se ještě nechal útočníkem Derby faulovat.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Jsme v poločase tohoto zatím velmi povedeného zápasu.

    Domácí Manchester do něj vstoupil skvěle a už ve třetí minutě šel do vedení, když hezkou kombinaci přesně zakončil Juan Mata. Hned nato měl na druhé straně gólovku Mason Bennett, nechal však vyniknout Romera. Potom měl dvě veliké šance i Romelu Lukaku, jenže nejprve po úniku střílel levačkou nepřesně a potom po vynikajícím centru skvěle hrajícího Martiala hlavičkoval z předbrankového prostoru nad břevno odkryté brány.

    Zatím je tedy rozdíl skóre velmi těsný, uvidíme, zdali se ještě dočkáme nějakého toho gólu...
     
    Trenéři Mourinho a Lampard se vrací na hřiště za družného hovoru a oba září úsměvy. Aby také ne, mají toho za sebou dost společného... Teď už ale na druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Do druhé půle uvedli balon hráči Derby. Oba týmy zatím hrají beze změn v sestavách, zatím se nestřídalo.
     
    47
    Mount rozehrál volný kop z pravé strany, jeho nadýchaný centr ale odvrátil ven z vápna pozorný Lukaku. Bogle nicméně rychle vybojoval míč zpět pro Rams. Kiks předvedl při dalším odkopu Romero, když trefil do hlavy dotírajícího Nugenta.
     
    48
    Mount vnikl po levé straně do vápna, jenže se s ním dobře vrátil Bailly a ránu záložníka Chelsea, který v Derby hostuje, dokázal nohou odrazit do zámezí.
     
    48
    Po rohovém kopu domácí rychle vyrazili do protiakce. Mata vysunul do běhu Lingarda, jehož zezadu zatáhl za rameno Craig Forsyth (DER) – jasná žlutá.
     
    49
    Bogle pohlídal Martialův náběh a Youngovu nahrávku, která směřovala ke kopačkách Francouze, odrazil do autu. Levý obránce United Ashley Young tak může vhazovat.
     
    50
    Bailly neměl komu nahrát, a tak musel otočit hru k vlastní bráně. Tentokrát už Romero odkopl balon s přehledem a poslal ho dlouhým obloukem až na polovinu soupeře.
     
    51
    Phil Jones se z pozice stopera náhle ocitl ve vápně Derby, tam ale o balon přišel. Carson bude odkopávat a Jones tak musí zabrat, aby pomohl týmu na své obvyklé pozici.
     
    52
    Sergio Romero poslal dlouhý balon směrem na hlavu Romela Lukaka, kterého však dobře předskočil Keogh a založil protiakci Beranů. Ta neměla dlouhého trvání a hosté už musí rozehrávat od vlastní branky.
     
    53
    Skvěle Romero! Bogle se zprava probil až za vápno, a i když po Mountově nahrávce nemohl zakončovat Nugent, byla z toho veliká šance. Balon se totiž z chumlu hráčů odrazil doleva, kde byl nepokrytý Harry Wilson, jeho prudkou ránu argentinský brankář se štěstím vytěsnil těsně vedle tyče! Možná mu trochu pomohla i teč Jonese na brankové čáře.
     
    54
    Rohovému kopu už defenziva Manchesteru odolala mnohem lépe a nedopustila žádné další nebezpečí pro Romerovo čisté konto.
     
    55
    Jesse Lingard na středu hřiště nešetrně dohrál Bradleyho Johnsona a je z toho žlutá karta i na domácí straně. Potom se navíc do šance dostal Craig Forsyth, jeho ránu z levé strany však dokázal zablokovat Eric Bailly.
     
    56
    Bogle vytáhl míč po volné pravé straně dopředu a potom posunul na střed pro Mounta, jehož ránu dokázal zablokovat ve vápně padající Jones.
     
    57
    Martial předržel míč u levé postranní čáry a pod nohy mu přilétl Bradley Johnson, francouzský driblér zůstává ležet na trávníku a vyžádal si pomoc lékaře.
     
    58
    Anthony Martial se drží za rameno. Na lavičce United se mezitím začal intenzivněji rozehřívat kritizovaný chilský forvard Alexis Sánchez.
     
    59
    Ashley Young sekl nohou po Nugentovi ve snaze trefit míč, hostující útočník si jej však dobře pokryl a byl jasně faulován. Volný kop z velmi zajímavé pozice, je to jen pár metrů za vápnem.
     
    59
    Derby County právě vstřelilo branku!
    No co teď převedl HARRY WILSON, to byla paráda! Neuvěřitelná rána z volného kopu zaplachtila do levé šibenice, Sergio Romero jen nešťastně přešlápl na čáře a sledoval, jak mu balon letí do branky. Opravdu nádherný gól a rázem máme vyrovnáno.
    59. Harry WILSON - 1:1
     
    61
    Půl hodiny před koncem tak máme srovnáno a začíná se zase od nuly. Dopředu se vrhají domácí Ďáblové, skrz kompaktní blok Beranů se jim ale cestičky hledají složitě.
     
    62
    Ze střídačky Manchesteru sestoupili na trávník Fred a Marouane Fellaini. Mourinho musí sáhnout do sestavy, chce-li projev svého týmu trochu oživit.
     
    63
    Forsyth podržel míč na levé straně a počkal si, až mu na střed seběhne Johnson. Tomu také adresoval nahrávku a středopolař Derby potom vypálil, z větší vzdálenosti ale přestřelil.
     
    63
    Dvojnásobná změna na domácí straně, Jesse Lingard uvolní místo Fredovi a na místo Andera Herrery se postaví Marouane Fellaini.
     
    64
    Martial zakončil svůj dravý průnik po levé straně střelou na bližší tyč, z úhlu ovšem rozvlnil jenom boční síť Carsonovy branky.
     
    65
    Do centru z levé strany se vznesl Mason Bennett, jeho slaboučká hlavička ale Romerovi nemohla nadělat žádné problémy.
     
    67
    Nad postupovými nadějemi Manchesteru se stahují mračna! Po skvělém průnikovém pasu se na branku řítil Wilson a zkusil obhodit vyběhnuvšího Romera, který mimo vápno sáhl na balon rukou, červená karta!
    67. Červená karta Romera.
     
    69
    Soutěžní debut za United si tak odbude zkušený náhradník Lee Grant, který přišel v létě ze Stoke. Ten v sestavě United nahradí Juana Matu.
     
    70
    Volný kop téměř z hranice vápna rozehrál po Romerově prohřešku Mason Mount, pálil ale přímo do zdi.
     
    71
    Bennett nezvládl u brankové lajny souboj s Youngem a nechal si uskočit míč do zámezí. Lee Grant si tak při odkopu poprvé pořádně sáhne na míč.
     
    72
    Nepřesný pas vyslal na levou stranu vápna Johnson. Wilson to k míči měl pěkně daleko a Grant si tak pro něj v poklidu došel, načež rozehrál dlouhým odkopem až k vápnu soupeře.
     
    73
    Lukaku sklepl balon pro Martiala a naběhl do vápna. Francouzský parťák mu ho vrátil a Lukaku z otočky orazítkoval tyč! Následně se k balonu ještě jednou dostal Martial, který technickou střelou minul vzdálenější tyč.
     
    74
    Wilson zrychlil hru nahrávkou z první, jenomže Mason Mount nebyl v náběhu dostatečně rychlý. Míč se tedy dokutálel až ke Grantovi.
     
    75
    Forsyth potáhl balon po levé lajně a vnikl až k vápnu. Potom hledal na středu pole své spoluhráče, nicméně dobrým čtením hry se prezentoval Jones a balon sebral.
     
    76
    Martial roztáhl hru doleva na Younga, ten ale nenacentroval přesně. Vzápětí měl kapitán United k dispozici ještě jeden centr, ani s ním nenaložil podle plánu.
     
    77
    První změnu v sestavě uchystal i Frank Lampard. Ofenzivu místo Masona Bennetta oživí Florian Jozefzoon.
     
    78
    Bailly se i s míčem vydal vpřed a došel až téměř k šestnáctce soupeře. Potom zvedl hlavu a poslal pas na Martiala, ten ale prudkou nahrávku neztlumil.
     
    79
    Bogle odcentroval z pravé strany skvěle a našel někde na hranici vápna nového muže na trávníku Jozefzoona, jeho hlavička mířila přesně k tyči. Lee Grant se tam však natáhl a vytěsnil míč na roh.
     
    79
    Druhá změna v sestavě Beranů. Davida Nugenta nahradí na hrotu útoku Jack Marriott.
     
    81
    Fellaini se dostal k balonu po nepřesném centru Jozefzoona, takže vpřed se zase mohou vydat domácí.
     
    82
    Young odcentroval z levé strany, balon propadl až na opačný kraj hřiště k Fredovi. Ten ho vracel do ohně a Fellaini potom sklepl přímo proti noze Martiala, ten ale z voleje z těžké pozice netrefil branku.
     
    83
    Tomori fauloval Lukaka, balon mají pod kontrolou domácí. Ti se pomalu posunují z vlastní poloviny vpřed. Na střídačce Derby se připravuje poslední střídání, na plac naskočí bek Andre Wisdom.
     
    85
    Derby County právě vstřelilo branku!
    Derby využívá přesilovku! Po svižné akci zleva se ke střele zpoza vápna dostal Mount a Grant míč vyrazil jen před sebe, kde číhal střídající JACK MARRIOTT. Ten tak svůj první gól za Rams dává na Old Trafford a pravděpodobně rozhodl o postupu svého týmu.
    85. Jack MARRIOTT - 1:2
     
    87
    Avizovaná změna je tady, Jayden Bogle uvolní na několik posledních minut místo na pravém beku Andremu Wisdomovi.
     
    88
    Lukaku se za vápnem tlačil ke střele, do balonu mu ale dobře sáhl Tomori. Domácí se ještě nevzdávají, v početní nevýhodě to ale budou mít v posledních minutkách nesmírně těžké.
     
    89
    Marouane Fellaini se protlačil k hlavičce, míč však končí vedle branky a zkušený brankář Scott Carson bude odkopávat.
     
    90
    Martial si dnes zaslouží absolutorium za svůj skvělý výkon. Znovu se uvolnil na levé straně a hledal na vápně Lukaka. Míč se k němu jen odrazil zpátky, a tak za to bývalý hráč Monaka vzal levačkou zpoza vápna a jen o kousek přestřelil.
     
    90+1
    Nastaveno je dlouhých šest minut.
     
    90+2
    Harry Wilson zaběhl daleko za obranu Manchesteru a nechal rozhodčího, aby odpískal ofsajd. I tak se dá v nastavení pošetřit pár vteřin na polovině soupeře.
     
    90+3
    Hra je přerušena, jeden z hostujících hráčů se kvůli křečím poroučel k zemi. Na pomoc mu přispěchal i gólman Carson.
     
    90+4
    Derby má k dobru volný kop z vlastní poloviny, Keogh napálil balon co nejdál k brance Granta.
     
    90+5
    Manchester United právě vstřelil branku!
    Exploze radosti na Old Trafford! Tomori ukopl míč od Lukaka jen do cesty Dalotovi, který skvělým centrem na malé vápno našel hlavu MAROUANEA FELLAINIHO. Ten zblízka nedal šanci Carsonovi a v samém závěru zachránil už ztracený zápas pro Manchester.
    90+5. Marouane FELLAINI - 2:2
     
    90+7
    V samém závěru ještě dostává žlutou kartu Nemanja Matić (MAN).
     
    90+7
    Konec druhého poločasu.
     
    Do druhé půle vstoupili s náskokem domácí fotbalisté, jenže fantastický volný kop Harryho Wilsona srovnal skóre. Domácím pak bylo ještě hůř, když za hru rukou mimo vápno šel předčasně pod sprchy Sergio Romero a do branky musel náhradník Grant. Toho v 85. minutě prostřelil střídající Jack Marriott a vypadalo to, že je rozhodnuto. V samém závěru šestiminutového nastavení ale po centru Dalota hlavou vyrovnal Marouane Fellaini, a tak uvidíme penaltový rozstřel.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Mason Mount vystřelil do levého horního rohu, Grant skočil na druhou stranu. S velikým přehledem proměněno.
     
    1. série
    1:1
    Lukaku poslal míč po zemi doprava, Carson skočil doleva. Také hodně v klidu provedený pokutový kop.
     
    2. série
    1:2
    Florian Jozefzoon propálil Granta tvrdou střelou do středu brány.
     
    2. série
    2:2
    Ashley Young rovněž tvrdou střelou pod břevno proměňuje.
     
    3. série
    2:3
    Harry Wilson také nezaváhal, vystřelil po zemi doleva. Grant skočil k opačné tyči.
     
    3. série
    3:3
    Marouane Fellaini poslal balon úplně stejně k levé tyči, jako před ním Wilson. Opět skočil gólman na druhou stranu.
     
    4. série
    3:4
    Jack Marriott také nezaváhal a s přehledem překonal Granta.
     
    4. série
    4:4
    Fred vystřelil do pravého horního rohu. Carson si na balon možná sáhl, ale nevytěsnil ho z brány ven.
     
    5. série
    4:5
    Bradley Johnson poslal míč po zemi k pravé tyči, Grant na něj nedosáhl.
     
    5. série
    5:5
    Anthony Martial udržel pevné nervy a překonal Carsona stejně, jako před ním Fred. Také pálil do pravé šibenice, Carson nedosáhl.
     
    6. série
    5:6
    Craig Bryson měl kliku, tvrdou střelou propálil Granta. Ten si na míč sáhl, ale jeho cestě do sítě nezabránil.
     
    6. série
    6:6
    Diogo Dalot proměnil s přehledem, po zemi k pravé tyči. Carson skákal na druhou stranu.
     
    7. série
    6:7
    Craig Forsyth vypálil do levé šibenice, Grant neměl nárok.
     
    7. série
    7:7
    Nemanja Matić vypálil levačkou do pravého horního rohu a míč se přes Carsonovy rukavice převalil až do branky.
     
    8. série
    7:8
    Richard Keogh vystřelil prudce k pravé tyči a nedal Grantovi šanci.
     
    8. série
    7:8
    Až v osmé sérii selhal Phil Jones, jehož pomalou ránu k pravé tyči vystihl Carson. Derby tak vítězí nad Manchesterem a postupuje do dalšího kola Ligového poháru.
     
    Konec zápasu.
     
    Je hotovo. Manchester sice heroickým závěrem dokázal i v oslabení vyrovnat, v penaltách už ale na Derby nestačil. O postupu druholigového týmu rozhodla až osmá série, v níž se za Derby nemýlil kapitán Keogh, za United naopak také stoper Jones zklamal a mizerným pokusem dal dáreček Carsonovi.
     
    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:10.
     
    To je ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost, přeji dobrou noc a zase někdy na počtenou! (23:19:09)

    Michal Konvalina

    Branky: 3. Mata, 90+5. Fellaini – 59. Wilson, 85. Marriott

    Karty:   55. Lingard (MAN), 90+7. Matić (MAN) – 25. Bennett (DER), 48. Forsyth (DER)   67. Romero (MAN)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Mount (DER)
    1:1   Lukaku (MAN)
    2. série:
    1:2   Jozefzoon (DER)
    2:2   Young (MAN)
    3. série:
    2:3   Wilson (DER)
    3:3   Fellaini (MAN)
    4. série:
    3:4   Marriott (DER)
    4:4   Fred (MAN)
    5. série:
    4:5   Johnson (DER)
    5:5   Martial (MAN)
    6. série:
    5:6   Bryson (DER)
    6:6   Dalot (MAN)
    7. série:
    6:7   Forsyth (DER)
    7:7   Matić (MAN)
    8. série:
    7:8   Keogh (DER)
    7:8   Jones (MAN)


    Držení míče: 48 % : 52 %.
    Střely na branku: 4:6. Střely mimo: 8:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 15:10.
    Manchester United: Romero – Dalot, Bailly, Jones, Young (C) – Mata (69. Grant), Matić, Herrera (63. Fellaini) – Lingard (63. Fred), Lukaku, Martial
    Náhradníci: Grant – Darmian, Smalling, Fellaini, Fred, McTominay, Sánchez

    Derby County: Carson – Bogle (87. Wisdom), Tomori, Keogh (C), Forsyth – Bryson, Johnson – Bennett (77. Jozefzoon), Mount, Wilson – Nugent (79. Marriott)
    Náhradníci: Roos – Wisdom, Waghorn, Jozefzoon, Marriott, Huddlestone, Malone

    Rozhodčí: Attwell – Hatzidakis, West
    bahis siteleri