HC MUNI – Gladiators Trenčín 7:4 (kon.)
konec
HC MUNI
7:4 (3:2, 2:1, 2:1)
Gladiators Trenčín
Čtvrtek 27.09.2018, 18:00 • DRFG arena, Brno • European University Hockey League • 1. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Vítejte na začátku nové sezóny European University Hockey League. V rámci oslav 100. výročí založení Československa se na ledě DRFG areny utká HC Masaryk University s týmem Gladiators Trenčín, kteří reprezentují Univerzitu Alexandera Dubčeka a Vysokou školu managementu v Trenčíně. Souboj nabídne, kromě sportovního klání, také bohatý doprovodný program. Před utkáním je naplánovaná autogramiáda legend Komety i československého hokeje a vybraných hráčů brněnského A-týmu. K vidění bude i výstava artefaktů ze Síně slávy českého hokeje.
     
    HC Masaryk University
    Brněnský celek vstoupí letos do své druhé sezóny. V premiérovém ročníku se Masaryčka dostala až do čtvrtfinále, kde se utkala se Slovenskou Paneuropou, které podlehla v obou zápasech. Na novou sezónu se Medvědi připravovali zodpovědně a kladou si opět vysoké cíle. „Určitě bychom chtěli obhájit loňské pozice a dostat se alespoň do semifinále play off,“ vyhlásil lodivod Masaryčky Luděk Stehlík.
     
    Gladiators Trenčín
    Tým z Trenčína nastoupí letos do své páté sezóny. Ta minulá nebyla pro Gladiátory příliš zdařilá. V základní části obsadili osmou příčku a o play-off museli bojovat v nadstavbové části, ve které skončili na pozici, jenž nezaručila postup do čtvrtfinále.
     
    Oslava 100. výročí založení Československa

    Příznačně se Česko-slovenský univerzitní souboj uskuteční v Brně, v srdci bývalého Československa, kde v roce 1992 symbolicky došlo i k rozdělení federace. Utkání hostí DRFG arena, domácí stadion Komety Brno. Organizátorem akce je zapsaný spolek Hokejové hry ve spolupráci s městem Brnem a Jihomoravským krajem. Záštitu převzali primátor města Brna Petr Vokřál, hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek a vládní zmocněnec pro sport Milan Hnilička.

    V doprovodném programu se mohou návštěvníci těšit na autogramiádu hokejistů Komety a legend československého hokeje nebo na výstavu artefaktů z hokejové síně slávy. Fanoušci si tak mohou znovu připomenout bohatou společnou historii obou národů, která na sportovním poli slavila nespočet úspěchů.

    „Slavit 100. výročí vzniku Československa prostřednictvím duelu české a slovenské univerzity nám jako Masarykově univerzitě dává velký smysl. Jsme univerzita, na které vedle sebe studují Češi i Slováci. I malí bratři se občas perou, ale ve výsledku to utužuje jejich vztah a do dospělosti dává krásné vzpomínky,“ uvedla Hana Svatoňová, prorektorka Masarykovy univerzity pro vnější vztahy.

    „Upřímně se přiznám, že mi tentokrát nejde o to, aby vyhráli „naši“ (i když mě to potěší), ale těším se na vzájemné podání rukou hráčů na konci zápasu, které bude symbolizovat přátelství a nikoliv rivalitu mezi našimi spřátelenými národy,“ uvedla prof. Ing. Edita Hekelová, PhD, rektorka Vysoké školy managementu v Trenčíně.

    Před utkáním proběhne autogramiáda legend
     
    Úvodní sestavy:

    HC Masaryk University: Tichon (Holub) – Brabec, Maršálek, Grman, Polesný, Pucher, Sedláček, Grygera – Matov, Ivičič, Biolek, Vomočil, Vaverka, Vlašín, Heža, Bustin "C", Strakoš, Florek, Tomanik, Račický, Čtvrtníček.

    Gladiators Trenčín: Páleš (Dušák) – Božík, Habšuda "C", Smolka, Matejka, Madový, Mečiar, Balaj – Huňa, Suzakov, Kopecký, Šimko, Klokov, Trenčan, Porubský, Osvald, Hulman, Staňo, Kudlej, Berak.

    Rozhodčí: Antonín, Král – Měkýš, Komínek.
     
    Právě probíhá představování hráčů hostujícího týmu, kteří postupně nastupují na ledovou plochu.
     
    Teď jsou již na led zvání domácí hráči. Jako první na led nastoupil brankář Nir Tichon.
     
    V DRFG areny zazněly hymny obou států. Na led nastoupil primátor města Brna Petr Vokřál, Petr Nedvěd, Milan Hnilička a Ľubomír Sekeráš.
     
    Čestné buly vhodí společně rektoři obou univerzit – Mikuláš Bek a Edita Hegelová.
     
    Vše již je připraveno k zahájení utkání. Medvědi nastoupí v černo-zlaté kombinaci, Gladiators v červeno-černé.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:06
    Úvodní buly vyhráli domácí, kteří se však musí bránit ve svém pásmu.
     
    00:32
    Nir Tichon si připisuje první úspěšný zákrok po střele Trenčana, který střílel z mezikruží.
     
    00:51
    Domácí ujeli do situace tři na jednoho. Puk se dostal k Peteru Bustinovi, který však trefil jen brankáře Páleše.
     
    01:52
    Pavel Tomaník nabral rychlost na levém křídle, dostal puk a prohnal se do pásma. Zkusil střelu na vzdálenější tyč. Brankář hostů nemusel zasahovat.
     
    02:28
    Klokov si klepal o přihrávku na středu hřiště. Puk dostal do jízdy, ale nedokázal překonat posledního obránce, který jej dělil od samostatného úniku.
     
    03:27
    Tým CityU Trenčín právě vstřelil branku!
    Je tu první gól zápasu a trefují se hosté. Branka nese název Modrý gól, který pomůže zachránit dům Davídka. Matúš Trenčan našel před brankou PETERA KOPECKÉHO, který dokázal překonat brankáře Tichona. Asisetnce: Matúš Trenčan, Jozef Huňa.
     
    04:35
    Domácím se nezdařilo rozehrát a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    04:41
    Pavel Tomaník nedokázal dostat puk z obranného pásma, ale hosté si nerozuměli v kombinaci a sami se vyhání z pásma.
     
    05:36
    Masárna právě vstřelila branku!
    Masaryčka vyrovnává velice rychle stav utkání. Patrik Matov si všiml volného FILIPA VOMOČILA, jenž stál na pravém kruhu pro vhazování. Vomočil napřáhl a překonal hostujícího brankáře. Asistence: Patrik Matov, David Polesný.
     
    07:27
    Domácí tým se opět pustil do útoku a hostující Páleš přerušuje hru.
     
    07:30
    David Polesný se snažil rozehrát z vlastního vápna, jenže všichni hráči byli obsazení. Zkusil pas na soupeřovu modrou čáru. Puk skončil až na zakázaném uvolnění.
     
    08:37
    Ivičič se rozjel od vlastní brány až do útočného pásma. Nedokázal překonat obránce, ale byl faulován. John Frank Osvald jej sekl a odsedí si dvě minuty na trestné lavici.
     
    08:55
    Medvědi se usadili v útočném pásmu. Střelu od modré zkusil Maršálek. Jeho rána letěla přesně do hráčů stojící před bránou.
     
    09:52
    Brabec dokázal udržet útočné pásmo, ale nebylo to nic platné, Trenčín o malou chvíli vyhodil.
     
    10:36
    Masárna právě vstřelila branku!Medvědi využívají přesilovou hru vteřinu před jejím vypršením. Jakub Brabec nabil JIŘÍMU ČTVRTNÍČKOVI, který vypálil mezi lapačku a beton. Páleš si na puk sáhl, ale puk zastavit nedokázal, takže se Masaryčka dostává do vedení. Asistence: Zdeněk Brabec, David Sedláček.
     
    11:50
    Peter Ivičič si najel do mezikruží dostal přihrávku. Obrana Trenčína jeho pohyb vůbec nezaregistrovala. Ivičič nedokázal prudkou přihrávku usměrnit do poloprázdné brány.
     
    12:45
    Domácím se nepodařilo založit útočnou akci, puk pouze dostali na soupeřovu modrou čáru, kde jej převzali hosté.
     
    13:18
    Páleš zastavuje útok domácích a přerušuje hru. Následuje komerční přestávka.
     
    13:22
    Staňo nabral rychlost na pravé straně hřiště, překonal modrou, pak byl zastaven obráncem.
     
    13:44
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Pucher – 2 min., hození hole nebo předmětu).
     
    14:05
    Tým CityU Trenčín právě vstřelil branku!
    A máme tu znovu vyrovnaný stav. I Gladiators Trenčín využívají početní výhodu. Peter Kopecký poslal puk za brankou na Jozefa Huňu, který si všiml před brankou MATÚŠE TRENČANA, jenž dostal puk a dostal jej za Tichona, který se ještě nedokázal odlepit od tyčky, Asistence: Jozef Huňa, Peter Kopecký.
     
    14:37
    Vyloučení v týmu Gladiators Trenčín (Hulman – 2 min., podrážení).
     
    14:50
    Trenčínu se daří ihned po vhazování dostat kotouč z vlastního pásma.
     
    15:24
    Biolek si povyjel z levé strany a vystřelil nad levé rameno brankáře, ten zasahovat nemusel.
     
    15:59
    Pavel Tomaník byl nehlídaný na pravé tyči. Jeho směrem putovala prudká přihrávka, na kterou nedokázal dosáhnout. Kdyby ano, tak zakončuje do prázdné brány.
     
    17:00
    Hosté jsou již v plném počtu. U puku byli Medvědi. Adam Strakoš se dostal ke střele. Páleš bez větších problémů střelu kryje. Strakoš se pak dostal ještě do mírné výměny názorů, ale rozhodčí dvojici rychle odtrhl.
     
    17:46
    Masárna právě vstřelila branku!
    Před Pálešem proběhlo vhazování. Puk letěl na Jiřího Čtvrtníčka, který rychlou zadovkou vyzval JANA VAVERKU, který se octl sám před brankářem. Naznačil kličku do forhendu a pak zakončil do pravého dolního rohu. Asistence: Jiří Čtvrtníček.
     
    18:47
    Vyloučení v týmu Gladiators Trenčín (Mečiar – 2 min., hrubost).
     
    18:58
    Hosté zahrozili ve vlastním oslabení. Jozef Huňa se dostal do situace proti jednomu obránci, kterého obešel, ale zakončit nedokázal.
     
    19:03
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Ivičič – 2 min., vysoká hůl).
     
    19:22
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Sedláček – 2 min., napadení).
     
    19:22
    Hra ve čtyřech dlouho nevydržela. Hosté si zahrají přesilovku čtyři na tři.
     
    19:22
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Florek – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je za námi. Spokojenější odchází do kabiny domácí Medvědi, kteří inkasovali jako první, za Gladiators se trefil Kopecký. Za Medvědy odpověděl Vomočil a do vedení Masaryčku dostal Čtvrtníček. Vyrovnat za Trenčín dokázal Trenčan. Rozhodující branku první třetiny vsítil Vaverka. Medvědi tak vedou 3:2, ale na začátku druhé periody budou hrát oslabení.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:03
    Hosté začínají s pukem na hokejkách, jenže se jim nedaří usadit v útočném pásmu.
     
    21:04
    Gladiators jsou v plném počtu a zahrají si krátkou přesilovou hru pět na tři.
     
    21:18
    Tým CityU Trenčín právě vstřelil branku!
    Trenčín zahrál dvojnásobnou přesilovku perfektně. Tomáš Staňo poslal puk z levého kruhu na střed hřiště, kde stál Miroslav Habšuda, ten uviděl periferně MATÚŠE TRENČANA, jenž byl sám na pravé tyči. dostal puk na hůl a jednoduše zakončil za bezmocného Tichona. Asistence: Miroslav Habšuda, Tomáš Staňo.
     
    22:39
    Hosté ještě dohrávají klasickou přesilovku, ale nedaří se jim překonat modrou čáru.
     
    23:02
    Domácí jsou v plném počtu. Habšuda pálil od modré a Tichon v těžké pozici zakročil levým betonem.
     
    23:38
    Vyloučení v týmu Gladiators Trenčín (Kopecký – 2 min., nedovolené bránění).
     
    23:38
    Puk se dostal do rohu hřiště, kde o něj bojovala čtveřice hráčů. Puk se dostal na hokejku hostů, jenž vyhazují.
     
    24:38
    Biolek střílel po přechodu do útočného pásma. Jeho střela po ledě minula branku Trenčína.
     
    25:26
    Medvědi se již rozestavili. K puku se dostal Čtvrtníček na levém kruhu, vystřelil a trefil brusle bránícího hráče.
     
    25:55
    Trenčín již byl v plném počtu, když si s pukem vyjel Grygera na levý kruh a vystřelil svižnou ránu, která skončila na bližší tyčce!
     
    26:48
    Suzakov si počkal na puk ve středním pásmu. Vyžádal si puk a vjel do útočného pásma. Obešel Grmana a vypálil na vyrážečku brankáře. Puk mu sjel z čepele a Tichon zasáhl betonem.
     
    28:01
    Ihned po vhazování pálil od modré čáry Habšuda. Jeho ránu ještě dokázal bránící hráč tečovat, takže puk letěl nad bránu Masaryčky.
     
    28:40
    Vyloučení v týmu Gladiators Trenčín (Habšuda – 2 min., hákování).
     
    28:42
    Medvědům se nezdařilo udržet se v útočném pásmu a hosté vyhazují až k bráně Tichona.
     
    29:20
    Medvědům se přesilová hra nedaří. Trenčín s přehledem vyhazuje kotouče a nedovoluje domácím usadit se před bránou.
     
    30:40
    Gladiátoři jsou již v plném počtu.
     
    30:54
    Vyloučení v týmu Gladiators Trenčín (Božík – 2 min., podrážení).
     
    31:10
    Masaryčka vyhrála vhazování a uzamkla soupeře ve svém pásmu. Po střele z mezikruží musel zasahovat Páleš.
     
    31:53
    Masárna právě vstřelila branku!
    Medvědi využívají přesilovou hru. Puk do pásma zavezl Vlašín, který vystřelil puk na bránu a hostující brankář vyrazil kotouč do rohu hřiště. Kde jej přebral Adam Grman, jenž poslal puk na Michala Maršálka, který vystřelil puk na bránu. Páleš pouze vyrazil před sebe a MATĚJ FLOREK pohotově zavěsil puk na levého horního rohu. Asistence: Michal Maršálek, Adam Grman.
     
    32:13
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Vomočil – 2 min., nedovolené bránění).
     
    32:33
    Trenčan se nedokázal s pukem dostat za modrou čáru a Trenčín musí útočnou akci založit až od vlastní brány.
     
    33:33
    Jiří Čtvrtníček využil chyby obránce na modré čáře a jel jeden proti jednomu, zkusil kličku do forhendu, jenž jej zbrzdila a puk mu odebral dojíždějící obránce.
     
    34:20
    Medvědi jsou již na ledě v pěti a bojují o pryž za brankou hostů.
     
    35:02
    Brabec vystřelil na branku metr od modré čáry. Do střely ještě zasáhl Vlašín, čímž střelu zpomalil, ale dráhu její dráhu nezměnil. Páleš si připisuje jednoduchý zákrok.
     
    35:38
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Vomočil – 2 min., vysoká hůl).
     
    36:03
    Domácím se daří vyhodit puk přes všechny čáry. Trenčín však rychle přešel do útoku, kde hráči kombinují bez střelby.
     
    37:23
    Madový vypálil ze středu modré čáry. Rána prolétla kolem levé tyče Tichona. Puk se odrazil od mantinelu až právě k levé tyči, kde touš přikryl domácí brankář lapačkou.
     
    37:59
    Masaryčka již je kompletní.U kotouče jsou však stále Gladiátoři.
     
    38:38
    Ani jednomu týmu se nedaří založit rozehrávku. Teď to byli hosté, kteří vyhodili puk až na zakázané uvolnění.
     
    39:38
    Po dlouhé době si hostující brankář připisuje jednoduchý zákrok.
     
    39:51
    Masárna právě vstřelila branku!
    Domácí tým těsně před koncem přidává pátou branku. PETER IVIČIČ se projel po modré čáře a následně vyslal ránu do levého horního rohu. Páleš měl zakrytý výhled a nedokázal na střelu reagovat. Bez asistence.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá perioda je minulostí. K vidění byly tři branky. Ze začátku třetiny dokázal vyrovnat Matúš Trenčan. Pak už padaly branky jen do sítě hostů. Ve třicáté druhé minutě se prosadil Matěj Florek a devět vteřin před koncem se prosadil Peter Ivičič. Masaryčka tak vede o dvě branky. Třetí třetina začne přibližně v 19:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:09
    Třetí část byla zahájena. Úvodní vhazování vyhráli domácí hráči.
     
    40:36
    Trenčan dostal puk do útočného pásma. Dostal se až k brance, natlačil se na Tichona, ale nepřekonal jej.
     
    41:28
    Masárna právě vstřelila branku!
    Masaryčka již odskakuje na rozdíl tří branek. David Polesný vystřelil nepřesnou ránu. Puk zůstal u zadního mantinelu, u kterého byl velice rychle MICHAL VLAŠÍN, který zpoza brány dostal díky odrazu od betonu Páleša puk do brány. Asisetnce: David Polesný.
     
    42:58
    Filip Vomočil objel bránu a zakončil puk na bližší tyč, kde hostující brankář neměl místo. Na druhé straně se do rychlého brejku dostal Mečiar, který vystřelil přes obránce a nechal vyniknout Tichona.
     
    43:43
    Masárna právě vstřelila branku!
    Tak tohle již pro Trenčín nevypadá dobře. David Polesný se ujmul kotouče ve středním pásmu. Do útočného pásma pronikl po pravém křídle, natlačil se před obránce a těsně před brankáře zavěsil puk nad pravé rameno hostujícího brankáře. Bez asistence.
     
    44:33
    A domácí pokračují v tlaku do branky. Tentokrát však Páleš puk našel a schoval ve výstroji.
     
    44:45
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Sedláček – 2 min., nedovolené bránění).
     
    45:06
    Zdeněk Brabec nedokázal vyhodit puk po mantinelu. Hosté se rozestavili, ale dlouho v útočném pásmu nepobyli.
     
    45:54
    Medvědi se dostali k puku ve středním pásmu a šetří vteřinky.
     
    46:35
    Nir Tichon předvedl úžasný zákrok. Tomáš Staňo se nikým nehlídaný dostal na levou tyčku. Spoluhráč si jeho pohybu všiml a vybídl jej k zakončení. Radost z gólu mu sebral Tichon rychlým přesunem a zákrokem betonem. Po zákroku zůstal domácí brankář ležet, ale dokázal se zvednout a pokračovat ve hře.
     
    47:40
    Kudlej s Osvaldem se dostali do situace dva na jednoho. Kudlej se rozhodl přihrát druhému jmenovanému, který vyslal puk těsně nad ledem. Tichon dokázal celou situaci ustát a střelu vyrazit do rohu hřiště.
     
    49:07
    Na druhé straně pálil z mezikruží Vlašín. Páleš dokázal zasáhnout proti střele i následným dorážkám Matova. Po přerušení hry vznikla lehká roztržka u hostující branky.
     
    49:20
    Vyloučení v týmu HC Masaryk University (Vlašín – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Gladiators Trenčín (Božík – 2 min., hrubost).
     
    49:50
    Tým CityU Trenčín právě vstřelil branku!
    Těsně před polovinou třetí části Gladiators snižují na rozdíl tří branek. Nikolaj Klokov objel bránu a snažil se zakončit mezi betony, kde Tichon neměl místo. Puk se odrazil před Tichiona, kde stál IVAN SUZAKOV, který dokázal najít mezeru ve výstroji domácího brankáře. Asistence: Nikolaj Klokov.
     
    51:16
    Lukáš Berak se dostal do zajímavé šance, když vypíchl puk obránci a dostal se až k domácí bráně. Zkusil střelu po ledě a Tichon zakročil betonem.
     
    52:44
    Po nevybíravém zákroku u mantinelu zůstal na ledě ležet Michal Maršálek. Nevybíravého zákroku se dopustil Martin Božík, který již sedí na trestné lavici.
     
    53:16
    Na dnešní zápas univerzit si našlo cestu 2042 diváků.
     
    53:48
    Domácí v přesilové hře nikam nespěchají, s pukem hrají ve středním pásmu.
     
    55:00
    Trenčín je v plném počtu. Puk do útočného pásma slovenského týmu nahodil Šimko. Kotouč se dostal za bránu, kde si jej berou domácí.
     
    56:50
    Tomaník krouží ve svém obranném pásmu a hledá cestu do útoku.
     
    57:19
    Jenže o pryž přišel a hosté se velice lehce dostali do útoku a donutili Tichona k zákroku.
     
    57:25
    A brankář Masaryčky si připisuje další zákrok.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny. Puk je na holích domácích, kteří kombinují za brankou hostů.
     
    58:44
    Vomočil zkusil štěstí z pravé strany hřiště. Trefil hruď hostujícího brankáře.
     
    59:22
    Michal Maršálek vystřelil od modré čáry, puk letěl mez ruku a tělo brankáře Páleše, který byl pohotový a střelu zastavil.
     
    59:40
    Závěr utkání se odehrává za potlesku diváků. Puk je v držení domácích, jenž dnešní klání vyhrají.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec. První kolo Evropské univerzitní hokejové ligy dopadlo lépe pro domácí HC Masaryk University. Ve třetí části padly tři branky. Za Masaryčku se trefil Vlašín a Polesný. Finální podobu skóre dal deset minut před koncem Suzakov. Medvědi tak zaslouženě vítězí 7:4.
     
    Nejlepším hráčem Trenčína byl zvolen Matúš Trenčan. Na straně Masaryk University David Polesný.
     
    Rektoři obou univerzit na závěr rozdávají hostujícímu týmu upomínkové předměty na dnešní souboj.
     
    Domácí tým si následně převezme medaile a upomínková trička.
     
    To je pro dnešní utkání vše. Někdy příště u dalšího textového přenosu na počtenou! (20:35:55)

    Matouš Vojáček

    Branky a nahrávky: 6. Vomočil (Matov, Polesný), 11. Čtvrtníček (Brabec, Sedláček), 18. Vaverka (Čtvrtníček), 32. Florek (Maršálek, Grman), 40. Ivičič, 42. Vlašín (Polesný), 44. Polesný – 4. Kopecký (Trenčan, Huňa), 15. Trenčan (Huňa, Kopecký), 22. Trenčan (Habšuda, Staňo), 50. Suzakov (Klokov)


    HC MUNI: Tichon (Holub) – Brabec, Maršálek, Grman, Polesný, Pucher, Sedláček, Grygera – Matov, Ivičič, Biolek, Vomočil, Vaverka, Vlašín, Heža, Bustin "C", Strakoš, Florek, Tomanik, Račický, Čtvrtníček.
    Gladiators Trenčín: Dušák (Páleš) – Božík, Habšuda "C", Smolka, Matejka, Madový, Mečiar, Balaj – Huňa, Suzakov, Kopecký, Šimko, Klokov, Trenčan, Porubský, Osvald, Hulman, Staňo, Kudlej, Berak.

    Rozhodčí: Antonín, Král – Měkýš, Komínek

    Diváci: 2042
    bahis siteleri