Kladno – Prostějov 3:2 (kon.) | Ústí n/L – Přerov 2:3 (kon.) | Litoměřice – Jihlava 4:3 (po pr.)
Frýdek-M. – Benátky n/J 3:4 (kon.) | Havířov – Motor ČB 4:2 (kon.) | Třebíč – Slavia 2:1 (2:1 po s.n.)
Vsetín – Poruba 2011 6:2 (kon.)
po prodl.
HC Stadion Litoměřice
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
HC Dukla Jihlava
Sobota 29.09.2018, 17:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím vás u 9. kola hokejové Chance ligy. V litoměřické Kalich Areně proti sobě nastoupí týmy z podobných pater tabulky, avšak se zcela odlišnými ambicemi HC Stadion Litoměřice a HC Dukla Jihlava.
     
    Stadion sází na obraty v posledních minutách, ty však v předchozích dvou duelech nevyšly

    Litoměřický tým se po sedmi odehraných zápasech drží na jedenáctém místě. Valnou většinu zápasů Stadionu v této sezóně rozhodovala jedna, maximálně dvě trefy. Jiné bylo pouze domácí utkání s Ústím nad Labem, který Stadion zdemoloval 6:1. Kališníci sází na přesilové hry a závěrečná zakončení. V přesilovkách dokonce drželi jednu dobu vedení v rámci celé ligy. Tato taktika se projevila jako úspěšná proti Frýdku-Místku a Porubě, už ne ale proti Vsetínu a Benátkám nad Jizerou. Ofenzivě Stadionu vládne Markus Korkiakoski, nová finská posila, která se zapsala jako vrchní nahrávač elitní litoměřické formace. Na svém kontě má již osm asistencí a dvě trefy. Spolu s prostějovským Račukem se dělí o první místo v tabulce asistentů.
     
    Dukle nevycházejí venkovní zápasy ideálně, postupně ale prostupuje tabulku výše

    Jihlava je zcela nepochybně favoritem tohoto utkání. Samotný vstup do sezóny ale přinesl dva různé druhy vývoje utkání. Zatímco doma dokázala Dukla porazit Motor a Kadaň shodně 7:0, na kluzištích soupeřů zatím ani jednou nebodovala naplno. Zatím si z nich připsala čtyři body po výhrách na nájezdy na ledě Kladna a Ústí nad Labem. Jihlavští se bodově opírají o Matěje Pekra, který po příchodu z Kladna naplňuje své bodové očekávání. Zatím má na svém kontě osm gólů a pět asistencí. Tím se pasoval i do role nejproduktivnějšího hráče Chance ligy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – D. Málek, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Buchtela – Korkiakoski, J. Kloz, Pour – Voženílek, Flynn, Rousek – Šik, Válek, Marcel – J. Dvořák, M. Havelka, Jirásek.

    HC Dukla Jihlava: Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Čachotský, D. Čermák – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Hrníčko.

    Rozhodčí: Valenta, Veselý – Maštalíř, Šimán.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:15
    Ihned po vhazování se Jihlava dostala do šance. Rychlou kombinaci zakončil z těsné blízkosti David Čermák. Trefil ale pouze betony Tomáše Krále.
     
    01:08
    Povedený protiútok Stadionu! Z velké rychlosti jej zakončil v mezikruží Lukáš Rousek, ovšem Jan Brož jej dokázal vyrazit. Odraženou střelu od modré ještě proti brance napálil Ondřej Smetana, ani ten ale na jihlavského gólmana nevyzrál.
     
    02:00
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Tomáš Král – 2 min., podrážení). Trest odpyká Lukáš Rousek.
     
    02:31
    Dukla zahájila přesilovku aktivním ostřelováním branky Tomáše Krále. Litoměřická obrana se ale drží na pozoru.
     
    03:31
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hned první přesilovku Dukla využívá! MATĚJ PEKR přijal krátkou přihrávku na levé hranici mezikruží, kterou zcela bez obtíží poslal do odkrytého prostoru u levé tyče Královy branky. Asistence: Tomáš Harkabus, Jakub Suchánek.
    03:31 Matěj PEKR - 0:1
     
    03:31
    Domácí v plném počtu.
     
    04:04
    Stadion musel bránit rychlý protiútok Dukly. Nahrávku Dominika Hrníčka na Petra Štindla zvládla obrana litoměřického týmu v mezikruží zblokovat a sama se vydala na útočnou výpravu proti jihlavské brance.
     
    05:02
    Jan Kloz na středu pole obral Vlastimila Dostálka o kotouč a vrátil se s ním před Brože. Ovšem Dostálek se do akce vydal znovu, tentokrát podél mantinelu a úspěšněji. Nakonec ale jeho střela pouze prolétla brankovištěm do vzdálenějšího rohu.
     
    06:37
    Dominik Hrníčko si nejprve obehrál Smetanu, na Markuse Korkiakoskiho už byl ale krátký. Stadion se posléze vydal ze středního pásma opět do útočné třetiny.
     
    07:25
    Nahození Davida Čermáka z rohu nedokázal Tomáš Čachotský před brankovištěm převzít. Puk se tak prolétl k opačnému mantinelu, kde si na něj vyčkali domácí hokejisté.
     
    08:24
    Nadějný pokus Lukáše Rouska měl velmi rychlý konec. Ještě před modrou čárou dokázal kotouč pro sebe ukořistit Václav Půža.
     
    09:07
    Hrníčkova střela z levého kruhu si to namířila přímo do lapačky Tomáše Krále.
     
    09:27
    Martin Havelka předvedl mimo hru užitečnou činnost pro pomoc soupeři. V přerušeném čase se vydal s vrtačkou opravit otvor pro tyč branky Jana Brože.
     
    09:47
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaroslav Dvořák – 2 min., podrážení).
     
    10:33
    Druhé oslabení zatím Stadion zvládá o něco lépe. Nejenže se sám dostává k velkým útočným příležitostem, obranné pásmo hájí též celkem úspěšně.
     
    11:34
    Zakončení na tři tentokrát Dukle nevyšlo. Tomáš Čachotský přijal Čermákovu přihrávku až příliš pozdě, v době, kdy už Král zamkl prostor u tyče, kam si jihlavský kapitán zády najížděl.
     
    11:47
    Domácí v plném počtu.
     
    12:24
    Obrovskou šanci měl Jakub Pour! Sám si vybruslil v útočném prostoru křižmo proti Brožově brance. Rychle ho ale dojeli Štebih se Štindlem, kteří mu zblokovali střelu na branku.
     
    13:46
    Lukáš Mareš přišel o kotouč po souboji s Rouskem. Po vystřídání se ale Dukla stejně dostala do útočného pásma. Tentokrát ale její průnik zastavili sudí, kteří vyhlásili ofsajd.
     
    14:22
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., podrážení).
     
    14:35
    Dukla zahájila přesilovku kombinací příliš daleko od Královy branky. Při pokusu o přiblížení se ke kotouči dostal Jiří Jebavý, který ihned vyhodil kotouč přes všechny čáry na opačný konec.
     
    15:31
    Jihlavští rozehrávají od vlastní branky. Po přechodu do útočného pásma je ale sráží vlastní nepřesná kombinace.
     
    16:05
    Šanci využít i druhou přesilovku měl Jan Pohl! Z mezikruží na hranici brankoviště prudce vypálil proti Královi, ovšem ten vyčaroval bleskurychlý a úspěšný zákrok.
     
    16:22
    Domácí v plném počtu.
     
    16:50
    Jihlavská obrana se nyní musela hodně činit! Jakub Pour nejprve vyvezl puk do útočného pásma, následně se přes dvojici obránců Dukly pokusil prosadit. Byť se mu to v tuto chvíli nepovedlo, Jihlava musela čelit ještě dvěma dalším odraženým střelám.
     
    17:42
    David Čermák si najel příliš rychle proti Králově brance. Dobře mířená přihrávka od levého mantinelu ho tak pouze trefila do brusle.
     
    18:15
    Ondřej Smetana chtěl zpoza branky nahodit kotouč na vyjíždějícího Dvořáka. Puk ale na modré zblokoval Tomáš Harkabus, který jej poslal zpět. I tak se ale domácím povedlo vyjet s kotoučem na opačnou stranu.
     
    19:19
    Jakub Suchánek prudce od modré vypálil proti Královi. Ten musel kotouč zalehnout, před brankovou čárou ho ale udržet dokázal.
     
    19:46
    Jihlava pomalu rozehrává zpoza vlastní branky.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zprvu větší aktivita Dukly se záhy vyrovnala. Byť se Jihlavě povedlo skórovat, na množství střeleckých pokusů si oba týmy vedly víceméně stejně.
     
    Statistiky první třetiny

    Střely na branku: 6:10
    Zblokované střely: 3:5
    Vhazování: 8:12
    Trestné minuty: 6:0
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    K prvnímu vhazování se dostali domácí hokejisté. Aleš Pavlas zahájil rozehrávku od své branky. Tu zakončila až nepřesná přihrávka na Jana Kloze, kterou si pro sebe ukořistil David Kajínek.
     
    20:57
    Ze souboje na modré čáře vítězně vybruslil Jakub Suchánek. Vysoká střela jihlavského obránce se ale prolétla vedle branky Litoměřic a narazila do ochranného plexiskla.
     
    22:40
    Dukla právě vstřelila branku!
    Velmi překvapivá střela dopadla za záda Tomáše Krále! Od levého mantinelu vyslal vyšší střelu DAVID ČERMÁK, proti jehož šanci nedokázal Král vůbec zareagovat. Asistence: Vlastimil Dostálek, Tomáš Čachotský.
    22:40 David ČERMÁK - 0:2
     
    23:55
    Stadion se snaží o průniky k jihlavské brance. Nikdy se ale v útočném prostoru neudrží příliš dlouho, Dukla zvládá precizně bránit, z čehož vyjíždí do útočných příležitostí.
     
    24:42
    Přes dva hráče Jihlavy dokázal vybruslit Filip Jirásek. Litoměřický útočník posléze z rohu vypálil, ovšem kotouč se prolétl pouze kolem pravé tyče svatyně Jana Brože.
     
    25:50
    Lukáš Rousek se ocitl sám v mezikruží. Zde ale příliš dlouho váhal se střelou, až mu kotouč vypíchl Jakub Suchánek.
     
    26:51
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jakub Pour – 2 min., sekání).
     
    27:00
    Další přesilovku sehrává Dukla v útočném pásmu, ovšem příliš daleko od branky a bez střely. Toho Stadion využil a zvládl přenést hru na opačnou stranu.
     
    28:25
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Matěj Pekr – 2 min., sekání).
     
    28:51
    Domácí v plném počtu.
     
    29:12
    Litoměřičtí měli velkou šanci na skórování! Lukáš Rousek vypálil na branku zleva, načež Brož puk odrazil. Před Korkiakoskim se otevřela zcela volná branka, ten ale promáchl.
     
    29:42
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Přesto se nakonec Stadionu povedlo využít přesilovku! JAN KLOZ v pravém kruhu přijal přihrávku od Aleše Pavlase, načež si nabruslil do mezikruží, odkud překonal Jana Brože. Asistence: Aleš Pavlas
    29:42 Jan KLOZ - 1:2
     
    31:05
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (David Čermák – 2 min., podrážení).
     
    31:32
    Svou další přesilovku zahájil Stadion velmi útočně. Rychlou, křižnou kombinaci zakončil z pravého kruhu Kloz. Jeho střela ale postrádala důraz a Brož s jejím zachycením neměl vůbec žádný problém.
     
    32:28
    Martin Havelka neměl komu přihrát před brankou. Po delším kolébáním se z jedné strany na druhou nakonec zvolil roztáhnutí hry až na modrou čáru.
     
    32:54
    Dobře mířená střela Lukáše Válka našla svůj rychlý konec. Do dráhy letu kotouče se vložil Tomáš Čachotský, který jej srazil svým tělem.
     
    33:05
    Hosté v plném počtu.
     
    34:56
    Přes dva hráče nedokázal Miha Štebih vyslat střelu na branku. Odražený kotouč se posléze proletěl vzduchem do rohu, kde se o něj svedl další boj.
     
    35:56
    Jihlava se pokusila prokombinovat do útočného pásma. Kajínkova přihrávka na Davida Čermáka ale nebyla přesná a Stadion se znovu dostal ke kotouči.
     
    36:39
    Patrik Marcel zvládl zbrzdit let puku po ledě. Vyrazil jej ale nešťastným způsobem přímo na Davida Čermáka.
     
    37:10
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Petr Štindl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    37:26
    I přes oslabení Jihlava velmi bojuje v obranném pásmu. Z toho se dokázala přesunout před Krále. Bez přílišného vzruchu se ale rychle museli hráči hostí vrátit zpět.
     
    38:09
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Jan Pohl – 2 min., nedovolené bránění).
     
    38:34
    Litoměřice kombinují v útočném pásmu. Jejich dlouhá souhra ale zahořela na Danielu Voženílkovi, jemuž podjel kotouč pod hokejkou.
     
    38:55
    Jakub Suchánek s Mihou Štebihem u mantinelu blokují kotouč a nedovolí Stadionu pokračovat v akci.
     
    39:10
    Jihlava pokračuje ve čtyřech.
     
    39:27
    Slibné zakončení Markuse Korkiakoskiho! Přes oba kruhy k němu přilétla rychlá přihrávka od Voženílka, kterou z první poslal na branku. Brož ale dokázal včas zareagovat.
     
    39:30
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Petr Štindl – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).
     
    39:59
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Je srovnáno! Litoměřicím se povedlo opět využít přesilovku svým obvyklým gólem v poslední vteřině. Na modré čáře se prudce napřáhl ONDŘEJ SMETANA, jehož dělovka proletěla přímo za Brožova záda. Asistence: Jan Kloz.
    39:59 Ondřej SMETANA - 2:2
     
    39:59
    Jihlava pokračuje ve čtyřech.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Vzájemný zápas se nesl i nadále ve vyrovnaném duchu. Nyní byli ve střelbě úspěšnější litoměřičtí hokejisté, kterým se povedlo využít hned dvě přesilovky a srovnat vývoj utkání. Do další třetiny tak oba týmy vstupují s čistým štítem.
     
    Statistiky druhé třetiny

    Střely na branku: 11:9
    Zblokované střely: 2:4
    Vhazování: 10:12
    Trestné minuty: 2:10
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:24
    Závěrečnou periodu zahájil Stadion díky přesilovce rozehrávkou ze středního pásma. Z té se natlačili do útočného pásma, odkud mohutně ostřelují jihlavskou branku.
     
    41:20
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Vlastimil Dostálek – 2 min., hákování).
     
    41:28
    Dukla přečkala jedenáct vteřin dvojnásobného oslabení díky vyhození kotouče na opačnou stranu. Stadion se ale dokázal prokombinovat opět do útočného pásma.
     
    41:30
    Dukla pokračuje ve čtyřech.
     
    42:35
    Stadion se víceméně stále drží v útočném pásmu. Z kombinace zde ale příliš nevytěžil, Jihlava statečně hájí svůj vymezený obranný prostor.
     
    43:20
    Hosté v plném počtu.
     
    43:48
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jiří Jebavý – 2 min., podrážení).
     
    43:53
    V přesilovce se Jihlava drží v útočném pásmu. Nemůže se ale vymanit z rohu kluziště, kde ji hráči Stadionu drží ve kleštích.
     
    44:34
    Tomáš Čachotský si tak dlouho hrál s kotoučem na úrovni modré čáry, až se ocitl v úmyslném ofsajdu.
     
    44:53
    Ve středním pásmu dokázali hráči Stadionu zblokovat jihlavskou rozehrávku. Posléze si beci domácího týmu přihrávali mezi sebou a čekali na vhodný moment v pokračování akce směrem na opačnou stranu.
     
    45:44
    Dlouhé Osmíkovo nahození se obloukem prolétlo až ke Královi. Litoměřický gólman jej ihned přikryl, ovšem Martin Osmík dojel až k brance. To se nelíbilo Ondřeji Buchtelovi, čímž došlo k menší potyčce, kterou roztrhl Patrik Marcel.
     
    45:48
    Domácí v plném počtu.
     
    47:16
    V přetahované ve středním pásmu není zatím ani jeden z týmů vítězem. Dukla naráží na litoměřickou obranu, Litoměřice pak na ostříží zrak sudích na ofsajdové čáře.
     
    47:56
    Martin Osmík se drží s kotoučem na holi za litoměřickou brankou. S pukem pak našel Matěje Pekra, jemuž kotouč při zpracování vypíchl Markus Korkiakoski.
     
    48:41
    Josef Skořepa se přiznal, že k faulu Patrika Marcela na jeho osobu nedošlo. Signalizovaný trest byl tedy odvolán!
     
    49:13
    Dukla kombinuje v útočném pásmu. Stále ale naráží na litoměřickou obranu, která s vytrvalostí a odhodlaností blokuje každou akci celku z Vysočiny.
     
    50:26
    Ve velké rychlosti narazil Martin Osmík na v mezikruží stojícího Kvasničku. Akce Jihlavy tak byla na malý moment přerušena, nikoliv však zcela zazděna, tudíž Král se stejně dostal k zásahu.
     
    51:19
    Matěj Pekr si obhodil kotoučem Pavlase. Jeho zakončení ale nakonec nemířilo na branku, nýbrž o malý kousek vedle. Hráči Stadionu posléze vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    52:25
    Litoměřičtí celkem přesně kombinují v útočném pásmu. Před brankoviště se ale sjela celá dukelská pětka, která s velkou razancí blokuje každou akci domácích.
     
    53:30
    Martin Osmík vybruslil s kotoučem z obranné třetiny. Poslal jej dopředu na Dominika Hrníčka, jemuž ale nevyšel křižný pass ke Králově brance.
     
    54:35
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaroslav Dvořák – 2 min., pozdní dohrání).
     
    55:22
    Dukla se snaží ve své přesilovce vydatně napadat branku Litoměřic. Velkého tlaku chtěl využít Josef Skořepa, který ale tečoval vedle Královy branky.
     
    56:03
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlava nakonec tuto přesilovku využívá! Z těsné blízkosti dorazil kotouč do branky k levé tyči JOSEF SKOŘEPA. Asistence: Tomáš Harkabus, Jakub Suchánek
    56:03 Josef SKOŘEPA - 2:3
     
    56:03
    Domácí v plném počtu.
     
    57:13
    Ondřej Smetana zahájil rozehrávku od své branky. Ta se vyvíjela velice slibně, až Korkiakoskiho přihrávka do mezikruží skončila na holi Tomáše Harkabuse.
     
    57:31
    Tomáš Král opustil ledovou plochu!
     
    57:48
    Stadion v útočném pásmu kombinuje na dostřel jihlavské branky. K samotné střele se ale moc dlouho dostat nemohou.
     
    58:00
    Oddechový čas pro domácí.
     
    58:00
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Miha Štebih – 2 min., podrážení).
     
    58:12
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Stadion se díky třetí využité přesilovce v tomto utkání opět vrací do hry! Z mezikruží napálil přímo do středu branky LUKÁŠ ROUSEK, který nekompromisně prostřeluje jihlavskou branku. Asistence: Aleš Pavlas
    58:12 Lukáš ROUSEK - 3:3
     
    58:12
    Hosté v plném počtu.
     
    58:55
    Domácí celek nepolevuje v útočné hře a stále se tlačí do pásma. Zde ale nadále Jihlava velmi precizně brání.
     
    59:34
    Kajínkův nájezd zblokoval Kloz již ve středním pásmu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Dnešní dramatické utkání stále nenašlo vítěze. Oba celky se přetahují v útočných příležitostech a gólech. Jedno je ale jisté, Dukla protahuje své čekání na plný bodový zisk ve venkovních zápasech.
     
    Statistiky 3. třetiny

    Střely na branku: 7:4
    Zblokované střely: 5:4
    Vhazování: 15:8
    Trestné minuty: 4:4
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:05
    Byť Oscar Flynn vyhrál vhazování, brzy odevzdal kotouč soupeři. Jihlava se tak nastěhovala před litoměřickou branku, kde došlo k Pekrově zakončení. S tím si ale Tomáš Král dokázal poradit.
     
    60:52
    Daniel Voženílek se snažil vybruslit z Pohlova sevření.
     
    61:06
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    Je dobojováno! Lukáš Válek si zpoza branky nabruslil ke kruhu, odkud našel v mezikruží ALEŠE PAVLASE, který svou trefou rozhoduje dnešní utkání ve prospěch domácího celku! Asistence: Lukáš Válek.
    61:06 Aleš PAVLAS - 4:3
     
    Konec zápasu.
     
    Prodloužení mělo velmi rychlý průběh. Z první vážnější akce Stadionu padl rozhodující gól. Domácím tak opět vyšel obrat, byť nyní jen za dva body.
     
    Pro dnešek je to ode mne vše. Přeji hezký zbytek sobotního večera. (19:27:06)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 30. J. Kloz (Pavlas), 40. Smetana (J. Kloz), 59. Rousek (Pavlas), 62. Pavlas (Válek) – 4. Pekr (Harkabus, Suchánek), 23. D. Čermák (Dostálek, Čachotský), 57. Skořepa (Harkabus, Suchánek)


    HC Stadion Litoměřice: Tomáš Král (Michajlov) – D. Málek, Pavlas, Smetana, Gaspar, Jebavý, Kvasnička, Buchtela – Korkiakoski, J. Kloz, Pour – Voženílek, Flynn, Rousek – Šik, Válek, Marcel – J. Dvořák, M. Havelka, Jirásek.
    HC Dukla Jihlava: Brož (Chaloupek) – J. Pohl, Kajínek, Půža, Suchánek, Štebih, Štindl, Mareš – Dostálek, Čachotský, D. Čermák – Anděl, Skořepa, Pekr – Harkabus, Osmík, Hrníčko.

    Rozhodčí: Valenta, Veselý – Maštalíř, Šimán
    bahis siteleri