Havlíčkův Brod – Liberec 2:8 (kon.) | Mountfield HK – Mladá Boleslav 1:2 (kon.) | Jihlava – Salzburg 2:4 (kon.)
Kometa Brno – Žďár n/S 5:3 (kon.) | Přerov – Třinec 2:4 (kon.) | Č. Budějovice – Olomouc 2:5 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 6:3 (kon.) | Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | Plzeň – Kladno 6:1 (kon.)
Slavia – K. Vary 2:0 (kon.) | Vítkovice – Zlín 4:2 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
2:8 (1:2, 1:2, 0:4 - N 0:1)
Bílí Tygři Liberec
Sobota 29.09.2018, 12:00 • ZS Kotlina • DHL Extraliga juniorů • Skupina B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu osmého kola DHL Extraligy juniorů, ve kterém se utkají BK Havlíčkův Brod a Bílí Tygři Liberec. Utkání začíná v 12:00.
     
     Bílým Tygrům Liberec patří v nejvyrovnanější skupině B poslední příčka se ziskem 10 bodů. Severočeši ze sedmi zápasů vyhráli v základní hrací době jen dva, z toho jeden právě proti Havlíčkovu Brodu.

    Liberečtí mladíci nevsází na žádnou individualitu, jsou silní jako tým. Produktivitu týmu vede Petr Šafařovský (3+4), za nímž hned pětice hráčů nasbírala shodně pět kanadských bodů.

    Poslední zápasy Liberce:

    20.09.2018 Pardubice – Liberec 5:2 (N 0:1)
    22.09.2018 Sparta – Liberec 4:6 (N 1:0)
    28.09.2018 Liberec – Hr. Králové 1:5 (N 0:0 – 1:0)
     
     BK Havlíčkův Brod v základní hrací době taktéž vyhrál pouze dvakrát, má ovšem navíc jedno vítězství po prodloužení a poměrně pravidelně se mu daří sbírat body z nadstavby. Proto je v tabulce o dva body před Libercem.

    Na rozdíl od Severočechů najdeme na čele týmového bodování tři hráče, kteří mají oproti ostatním spoluhráčům větší náskok. Jsou jimi Richard Cachnín (2+6), Marek Tecl (4+3) a Štěpán Dudycha (1+6).

    Poslední zápasy Havlíčkova Brodu:

    20.09.2018 Ml. Boleslav – Havl. Brod 2:3p
    22.09.2018 Hr.. Králové – Havl. Brod 5:2 (N 0:1)
    27.09.2018 Pardubice – Havl. Brod 6:2 (N 0:0 – 0:1)
     
    Poslední vzájemný zápas:

    Poslední vzájemné měření sil těchto soupeřů proběhlo ve třetím kole a domácí Liberec jej sebevědomě dotáhl do vítězného konce. Havlíčkovu Brodu nepovolil vstřelit ani jednu branku. Hostující Bruslaři ovšem zvládli nadstavbové samostatné nájezdy, a připsali si tak do tabulky alespoň jeden bod.

    14.09.2018 Liberec – Havl. Brod 5:0 (N 0:0 – 0:1)
    Branky a nahrávky: 9. Strnad (Hájek, Hampl), 22. Cikhart (Jiruš), 32. Žemba (Klapka), 35. Klapka (Žemba), 53. Šafařovský (Had, Drábek).

    Sestava Liberce: Pařík (Čajan) – Kovář, Aubrecht, Adamec, Hampl, Charvát, Žůrek, Had – Dospěl, Šafařovský, Hájek (C), Strnad, Jiruš, Klapka, Drábek, Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba.

    Sestava Havlíčkova Brodu: Arbelovský (34. Nedvěd) – Dvořák, Pejchal, Adam, Vacík, Najman, Krejčí, Dudycha – Klofáč, Vaňous, Petržilka, Kohout, Kopic, Tecl (C), Hromádka, Fiala, Vyvial, Cachnín, Košťál.
     
    Zajímavosti:

    Oba celky pojí jedna statistika. Havlíčkův Brod s Libercem mají shodné procento využitých přesilových her, přičemž měli k dispozici 32 početních výhod, ze kterých využili pouze tři. V tomto ohledu jsou oba soupeři nejhorší ve skupině B.
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (Nedvěd) – Dvořák, Pejchal, Horák, Najman, Krejčí, Nepokoj, Dudycha – Vaňous, Petržilka, Kohout, Kopic, Tecl (C), Hromádka, Fiala, Holenda, Vyvial, Pokorný, Cachnín (A)

    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Pařík) – Aubrecht, Adamec, Hampl, Kovář, Žůrek, Had – Rychlovský, Dospěl, Šafařovský (A), Hájek (C), Strnad, Jiruš, Klapka, Drábek, Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba (A)

    Rozhodčí: Filip Vrba – David Otáhal, Robin Horký.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:28
    Na buly byli sice úspěšnější domácí, ti ale v pásmu soupeře puk ztratili a museli se rychle vracet. Miroslav Folvarský si připisuje první úspěšný zákrok prosti střele z levé strany.
     
    01:20
    Další útok Liberce vedl po pravé straně Jakub Rychlovský. Z prostoru kruhu se nsažil najít své spoluhráče před brankovištěm, jeho přihrávku ale zablokoval do ochranné sítě Adam Dvořák.
     
    02:45
    Martin Nepokoj nejprve vyzval na taneček hlavního sudího, který se mu ve vlastním pásmu připletl do cesty, následně vyvezl kotouč až do pásma soupeře. Jeho nahození od modré čáry vytěsnil vyrážečkou Pavel Čajan.
     
    04:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se z nenápadné akce dostávají do vedení! MICHAEL DRÁBEK nastřelil puk před brankoviště, kde se kotouč od jednoho z bránících hráčů odrazil za gólmanova záda! Bez asistence.
    04:09 Michael DRÁBEK - 0:1
     
    05:29
    Benjamin Vomáčka zavezl puk do útočného pásma po levé straně, u mantinelu jej ale obrana Havlíčkova Brodu zastavila, a domácí se sami mohli přesunout do útoku.
     
    05:58
    Střelu Martina Nepokoje vyrazil Pavel Čajan levým betonem jen před sebe, po dorážce se ještě natahoval Richard Cachnín. Hostující brankář ale stačil puk přikrýt lapačkou, hra je tak přerušena.
     
    06:19
    Jiří Hromádka se hnal dopředu středem hřiště, přičemž jej Jan Cikhart (LIB) zastavil hákováním. Pravice hlavního sudího okamžitě vyletěla do vzduchu.
     
    07:55
    Bílí Tygři se hned na začátku oslabení rychle osvobodili, ve zbytku Cikhartova trestu bili ovšem pod tlakem. Nebezpečně vypadalo nahození Adama Dvořáka, Pavel Čajan i přes zakrytý výhled jeho pokus vyrazil.
     
    09:38
    Po kratší odmlce se dopředu dostali také junioři Liberce. Luboš Dospěl se prodral po pravém křídle ke střele, kterou ale zablokoval Martin Nepokoj.
     
    10:13
    Havlíčkův Brod má k dispozici druhou přesilovou hru. Luboš Dospěl (LIB) se v útočném pásmu provinil držením, a míří tak na trestnou lavici.
     
    10:58
    Severočeši se stejně jako v prvním případě rychle osvobodili, teď jsou ale po tlakem kombinujícího Havlíčkova Brodu.
     
    11:26
    Od modré čáry vypálil po několika přihrávkách Adam Dvořák. Pavel Čajan jeho ránu vyrazil, k odraženému kotouči se ale dostali znovu domácí, kteří tak mohou pokračovat v kombinaci.
     
    11:58
    Štěpán Dudycha vypálil taktéž od modré čáry, jeho rána byla ještě tečovaná. Pavel Čajan přesto dokázal zareagovat a po jeho zákroku se bude vhazovat v pásmu Liberce.
     
    12:35
    Micheal Drábek vyslal jedovatou střelu od pravého mantinelu, kterou Miroslav Folvarský vyrazil pravým betonem do prostoru, kam najížděl osamocený útočník Liberce, ten ale na puk nedosáhl.
     
    13:56
    Bílí Tygři se dostali do problémů při rozehrávce. Dvakrát za sebou v krátkém časovém intervalu jim puk utekl jen na zakázané uvolnění.
     
    14:55
    Martin Nepokoj najel do pásma soupeře po pravé straně a hledal před brankoviště najíždějícího Marka Tecla, ten ale v péči hostujících beků kotouč nezasáhl.
     
    15:38
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    V Kotlině je vyrovnáno! Lukáš Pokorný přesnou přihrávkou uvolnil JAKUBA PETŽILKU, po jehož ráně se rozsvítilo červené světlo za zády libereckého brankáře. Asistence: Lukáš Pokorný, Tomáš Kohout.
    15:38 Jakub PETRŽILKA - 1:1
     
    16:31
    Hosté se usadili v pásmu Havlíčkova Brodu a vyslali tvrdou ránu na bránu, který trefila Radima Pejchala do hlavy. Nevím, jestli puk ještě ztlumila helma, každopádně mu způsobila tržnou ránu nad obočím.
     
    17:29
    Martin Nepokoj (HBR) zbytečným zákrokem oslabuje svůj tým. Agresivnější zajetí do soupeře bylo vyhodnoceno jako hrubost, domácí se poprvé v tomto utkání budou bránit ve čtyřech.
     
    18:09
    Liberec právě vstřelil branku!
    Ačkoliv mají hosté společně s Bruslaři nejhorší statistiku využití přesilových her, teď se hned v první příležitosti prosazují! Po přihrávce Benjamina Vomáčky se od modré čáry trefil JAKUB ŽŮREK! Asistence: Benjamin Vomáčka.
    18:09 Jakub ŽŮREK - 1:2
     
    19:45
    Michale Drábek se dokázal na pravé straně natlačit za soupeřova obránce a důrazně se procpal až před brankoviště, kde ale jeho zakončení vykopl pravým betonem Miroslav Folvarský. Navíc byla brána hostujícím útočníkem vychýlena ze své pozice, a hra se tak přestěhuje do středního pásma.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Ve vyrovnaném utkání se ujali vedení hosté, když se šťastně trefil Michael Drábek. Havlíčkovu Brodu se podařilo vyrovnat zásluhou Jakuba Petržilky, krátce před první přestávkou ovšem hostům vrátil vedení přesilovkovou trefou Jakub Žůrek. Druhá třetina začne přibližně v 12:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:50
    V úvodní minutě hýří větší aktivitou domácí, do šance se ale zatím nedostali. Pavel Vaňous se ukázal na modré čáře, prudkou přihrávku ale nezpracoval. Následně se Liberec provinil zakázaným uvolněním.
     
    21:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté sice druhou periodu začali v defenzivě, přesto se dostávají do dvoubrankového trháku. JAN ŽEMBA dostal přihrávku na pravý kruh, odkud se trefil mezi brankářovy betony! Asistence: Jakub Rychlovský.
    21:16 Jan ŽEMBA - 1:3
     
    22:09
    Miroslav Folvarský (HBR) podrazil soupeře, za což dostává dvouminutová trest. Ten za havlíčkobrodského brankáře odpyká Jakub Petržilka.
     
    23:06
    Bílí Tygři zamkli svého soupeře a Miroslav Folvarský musel vytáhnout dva povedené zákroky, teď se ale síly na ledě vyrovnají. Petr Šafařovský (LIB) je vyloučen za sekání.
     
    23:56
    Bruslaři mají rázem přesilovou hru. Hosté špatně vystřídali a za příliš mnoho hráčů na ledě odpyká trest Michael Drábek (LIB).
     
    24:16
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Také domácí přesilovou hru dokázali využít. Štěpán Dudycha nabil na modré čáře MARTINU NEPOKOJOVI, jehož rána se zastavila až v sít! Domácí budou pokračovat v klasické přesilové hře. Asistence: Štěpán Dudycha, Vojtěch Holenda.
    24:16 Martin NEPOKOJ - 2:3
     
    25:36
    Bruslaři v přesilové hře svého soupeře sevřeli a byli blízko vyrovnání. Richard Cachnín před brankovištěm tečoval puk, které skončil jen těsně vedle levé tyče liberecké svatyně!
     
    26:48
    Při vyrovnaném počtu hráčů na ledě se hra přesunula do pásma Havlíčkova Brodu. Liberec si vypracoval střeleckou možnost, puk z jeho hole ale zamířil do ochranné sítě a vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    27:51
    Tomáš Kohout se dostal do skvělé šance, před brankovištěm ale trefil jenom betony Pavla Čajana. Při bránění si ovšem Luboš Dospěl (LIB) pomohl krosčekem, hosté budou hrát v oslabení.
     
    28:29
    Richard Cachnín míchal s pukem v rohu kluziště, pak ale nádhernou přihrávkou uvolnil Martina Nepokoje. Ten se na vrcholku kruhu opřel do kotouče, jeho tvrdá rána ale mířila těsně vedle.
     
    29:53
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se ubránili a hned po návratu Luboše Dospěla na led naopak sami udeřili. Volného prostoru na levé straně využil JAKUB RYCHLOVSKÝ, jehož přízemní rána propadla za brankářova záda! Asistence: Vojtěch Jiruš.
    29:53 Jakub RYCHLOVSKÝ - 2:4
     
    31:26
    Richard Cachnín ve středním pásmu zachytil nepřesnou rozehrávku soupeře, přešel modrou čáru a zkusil nahodit puk před brankoviště, kam najížděl Vojtěch Holenda. Pavel Čajan ale nastavil lapačku a nahozený kotouč do ní ukryl.
     
    32:36
    Jan Žemba nabral rychlost, prohnal se středním pásmem a po levé straně najedl do třetiny Havlíčkova Brodu. Zkusil překvapit Miroslava Folvarského střelou z velkého úhlu, domácí brankář si ale bližší tyč pohlídal.
     
    33:13
    Jakub Rychlovský kroužil v útočném pásmu a namířil si do až mezi kruhy. Odtud vyslal prudkou ránu, která skončila v náruči Miroslava Folvarského.
     
    33:58
    Havlíčkobrodský brankář si připisuje další úspěšný zákrok. Na levou stranu dostal přihrávku osamocený Jan Žemba, přízemní střelou ale trefil pouze betony domácího gólmana.
     
    34:20
    V těchto chvílích jsou aktivnější hosté, kteří se teď pořádně zamotali hlavy domácí obraně. Ta se osvobozuje jen vyhozením na zakázané uvolnění.
     
    35:35
    Matěj Krejčí uviděl na útočné modré čáře volného Dana Fialu, jeho přihrávka zpoza vlastní brány ale nebyla přesná, a puk doklouzal na zakázané uvolnění.
     
    36:59
    Jakub Žůrek při signalizované výhodě měl dostatek prostoru na levém kruhu, Miroslav Folvarský mu ale zmenšil střelecký úhel a vytěsnil puk vyrážečkou.
     
    37:12
    Hra je přerušena a havlíčkobrodský hráč už míří na trestnou lavici. Tomáš Kohout (HBR) je potrestán dvěma minutami za podrážení.
     
    37:24
    Bruslaři se budou bránit ve třech. Štěpánu Dudychovi (HBR) se nepodařilo vyhodit puk z pásma podle vlastních představ, a je vyloučen na dvě minuty za zdržování.
     
    38:05
    Po nepřesné ráně Liberce se puk od zadního hrazení odrazil na hole Havlíčkova Brodu, jenž se okamžitě osvobozuje vyhozením přes všechny čáry.
     
    38:40
    Celek z vysočiny se ve třech zatím brání dobře. Marekt Tecl dostal pod tlak libereckého obránce, který musel s pukem vycouvat až do středního pásma.
     
    38:57
    Bílí Tygři rychle obsadili pásmo Havlíčkova Brodu. Na vrcholek levého kruhu dostal přihrávku Adam Klapka, jeho tvrdá rána byla ale výrazně nepřesná.
     
    39:32
    Domácí již hrají v plném počtu a perné chvilky mají částečně za sebou. Liberec je totiž i při hře pěti proti pěti stále drží pod tlakem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Do druhé periody vstoupili aktivněji domácí, přesto brzy inkasovali. Vedení Liberce navýšil Jan Žemba. Bruslaři odpověděli v přesilové hře po ráně Martina Nepokoje, jenže Jakub Rychlovský navrátil hostům dvoubrankové vedení. Třetí třetina začne přibližně v 13:31.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:45
    Domácí mají příležitost ke snížení. Vojtěch Jiruš (LIB) je potrestán dvěma minutami za napadení.
     
    42:10
    Havlíčkovu Brodu se přesilová hra ale příliš nevede. Nejnebezpečnější pokus Štěpána Dudychy od modré čáry Pavel Čajan vyrazil, následně se Bruslaři dostali ven z pásma.
     
    43:40
    Bruslaři bojovali o kotouč v pásmu Liberce, kde jej nakonec také získali. Lukáš Pokorný vystřelil z okraje pravého kruhu, Pavel Čajan jeho pokus ukryl do výstroje.
     
    44:49
    Vojtěch Holenda se umě protáhl až před hostující brankoviště, kde jej ale nedovoleně odstavil od kotouče Vojtěch Jiruš (LIB). Odsedí si dvě minuty za krosček.
     
    45:55
    Bílí Tygři se ovšem brání dobře. Bruslaře pustili jen pár kroků za modrou čáru, pak jim puk odebrali a vysokým obloučkem jej vyhodili do středního pásma.
     
    46:27
    Havlíčkův Brod bude hrát 22 sekund v pěti proti třem. Petr Had (LIB) je potrestán na 2 + 10 za vražení na hrazení, menší trest odpyká Jan Cikhart.
     
    46:54
    Liberec právě vstřelil branku!
    Jenže místo toho, aby se domácí pokusili o snížení, tak ve vlastním oslabení inkasují. JAKUB RYCHLOVSKÝ obral domácího beka o kotouč a zamířil sám na brankáře, kterého v úniku prostřelil! Bez asistence.
    46:54 Jakub RYCHLOVSKÝ - 2:5
     
    48:17
    Bruslaři v klasické početní výhodě sevřeli soupeře, gólovou příležitost si ale nevypracovali. Teď si naopak museli dávat pozor na Davida Aubrechta, který ale domácí klec těsně minul.
     
    48:43
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se dostávají do čtyřbrankového vedení! JAN CIKHART se po pravé straně prohnal až před bránu, odkud bekhendem poslal puk do protějšího horního rohu brány! Asistence: Adam Klapka.
    48:43 Jan CIKHART - 2:6
     
    48:43
    Domácí a šestou branku ve vlastní síti reagují střídáním gólmanů. Miroslava Folvarského nahradí v brankovišti Martin Nedvěd.
     
    51:17
    Pavel Vaňous zavezl puk do útočného pásma po levé straně a hned za modrou čarou se snažil nahodit puk na bránu, jeho pokus ale mířil mimo tři tyče.
     
    52:16
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté přivítali Martina Nedvěda dalším gólem! JAN ŽEMBA na vrcholku pravého kruhu vyslal prudkou ránu zápěstím přes obránce, která zapadla přesně ke vzdálenější tyči domácí svatyně. Nádherná rána! Asistence: Petr Šafařovský, Jan Hampl.
    52:16 Jan ŽEMBA - 2:7
     
    53:48
    K Marku Kopicovi se odrazil puk do dobré pozice mezi kruhy, domácí útočník se sešteloval kotouč na forhend a vyslal jedovatou ránu zápěstím, která ale hostující branku minula.
     
    55:44
    Po hlušší části se do dobré šance dostali hosté z Liberce. Benjamin Vomáčka dostal přihrávku před brankoviště, zblízka ale trefil pouze Nedvědovy betony.
     
    56:30
    Za domácím brankářem už svítilo červené světlo, jenže Adam Klapka (LIB) vysekl kotouč zpod kontroly Martina Nedvěda a místo gólové oslavy míří zpytovat svědomí na trestnou lavici.
     
    57:32
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují znovu v oslabení! Domácí brankář vyjel z brány, aby pomohl s rozehrávkou, jenže našel jenom VOJTĚCHA JIRUŠE, který z úhlu trefil odkrytou klec Havlíčkova Brodu! Bez asistence.
    57:32 Vojtěch JIRUŠ - 2:8
     
    59:18
    Jakub Rychlovský najel do pásma Havlíčkova Brodu z levé strany a z prostoru kruhu vyzkoušel pozornost Martina Nedvěda, který jeho pokus vyrazil betony do rohu kluziště.
     
    Konec zápasu.
     
    Třetí třetina domácím vůbec nevyšla a Liberec dalšími čtyřmi góly potvrdil své tříbodové vítězství. Pokračovat budeme nadstavbovým prodloužením.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:01
    Na prodloužení se do havlíčkobrodského brankoviště vrací Miroslav Folvarský.
     
    60:27
    Hosté se budou brátni ve třech proti čtyřem, Jakub Rychlovský (LIB) je potrestán za nedovolené bránění.
     
    61:23
    Pavel Čajan zlikvidoval dvě nebezpečné rány Havlíčkova Brodu a hosté se osvobodili. Bruslaři ale rychle přešli zpátky do útočného pásma.
     
    61:51
    Domácí celek se prokombinoval ke střele z levého kruhu, kterou ale Pavel Čajan skryl ve výstroji. Vhazovat se tak bude po jeho pravici.
     
    62:11
    Přesilová hra Havlíčkova Brodu končí, naopak za chvíli začne oslabení. Adam Dvořák (HBR) se provinil podrážením.
     
    63:35
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hosté v přesilové hře rozhodují i o zisku čtvrtého bodu! Jakub Rychlovský přihrál na levý kruh PETRU ŠAFAŘOVSKÉMU, který přesnou střelou zápěstím překonává havlíčkobrodského brankáře! Asistence: Jakub Rychlovský.
    63:35 Petr ŠAFAŘOVSKÝ - 2:9
     
    Konec zápasu.
     
    Libereckému týmu bude dvouhodinová cesta domu utíkat vesele. Bílí Tygři po vysokém vítězství v základní hrací době vyhráli i nadstavbové prodloužení, a díky zisku čtyř bodů se odlepí ode dna skupiny B na úkor právě Havlíčkova Brodu. (14:16:26)

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 16. Petržilka (Pokorný, Kohout), 25. Nepokoj (Dudycha, Holenda) – 5. Drábek, 19. Žůrek (Vomáčka), 22. Žemba (Rychlovský), 30. Rychlovský (Jiruš), 47. Rychlovský, 49. Cikhart (Klapka), 53. Žemba (Šafařovsý, Hampl), 58. Jiruš, 64. Šafařovský (Rychlovský)


    BK Havlíčkův Brod: Folvarský (49. – 60. Nedvěd) – Dvořák, Pejchal, Horák, Najman, Krejčí, Nepokoj, Dudycha – Vaňous, Petržilka, Kohout, Kopic, Tecl (C), Hromádka, Fiala, Holenda, Vyvial, Pokorný, Cachnín (A)
    Bílí Tygři Liberec: Čajan (Pařík) – Aubrecht, Adamec, Hampl, Kovář, Žůrek, Had – Rychlovský, Dospěl, Šafařovský (A), Hájek (C), Strnad, Jiruš, Klapka, Drábek, Cikhart, Vomáčka, Šeliga, Žemba (A)

    Rozhodčí: Filip Vrba – David Otáhal, Robin Horký
    bahis siteleri