Kladno – Kert Park Praha 3:6 (kon.)
konec
HBC Kladno
3:6 (2:0, 0:5, 1:1)
HC Kert Park Praha
Středa 24.10.2018, 19:30 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga • 5. kolo
     
    Konec zápasu. (20:35:04)
     
    44:35
    Kert Park právě vstřelil branku!
    PETR DANKO trefuje odkrytou branku domácích a je definitivně rozhodnuto!
     
    44:27
    Barnošákova prudká rána končí jen vyniknutím Mikla, který rozhodně nechce připustit ještě napínavější konec zápasu.
     
    44:02
    Stále dochází také na velké závary v brankovišti před Miklem, vypadá to ale, že je zřejmě rozhodnuto.
     
    43:35
    Snaha Středočechů končila několikrát střelou do ochranné sítě nebo mantinelu.
     
    41:49
    Ano! Kladno tohle umí a neustále přelévá hru svojí kombinaci po celé útočné třetině, pro koření posledních chvil nám však stále chybí snižovací trefa na rozdíl jednoho gólu.
     
    41:16
    Keimar na střídačce a hraje se tak šest proti čtyřem!
     
    41:13
    Oddechový čas pro Kladno je skoro u konce a hra tak za malou chvíli bude pokračovat!
     
    41:13
    Parádní a rychlá kombinace a málem to bylo 4:5! Míček z modré putoval rychle na Pražáka, který ho hned poslal mezi kruhy na Hnízdila. Jehož prudká rána ale díky závaru před brankou taktéž nekončí v síti!
     
    40:27
    Rysové se tlačí dopředu, co jim síly stačí! Necelé čtyři minuty do konce třetí části tak početné návštěvě přihlížejících diváků stále nabízejí pěknou hokejbalovou podívanou.
     
    40:07
    Pražák se už hnal k dorážce do prázdné branky, k jeho neštěstí se však míček o mantinel zasekl o zadní část brankářské sítě, takže se o další snížení nakonec nejednalo!
     
    39:42
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Šperl – 2 min., držení protihráče).
     
    38:22
    Středočechy to nakoplo a snaží se i nadále držet co nejvíce v útoku a na míčku. Mikl však zatím zasahovat nemusel.
     
    37:43
    Kladno právě vstřelilo branku!
    RADEK ŠÍMA unikl za obranu hostů a svůj samostatný únik zakončil přesnou ranou do volného prostoru. Petr Mikl tak dnes poprvé inkasuje a Kladno stáhl ztrátu už na rozdíl dvou branek – 3:5!
     
    37:16
    Hosté už kompletní a tentokrát k vidění byli v útoku oni. Šlehofer naběhl s míčkem na hokejce kolem pravého mantinelu a dostal po delší přestávce do varu také gólmana Keimara.
     
    35:29
    Šíma svými střeleckými pokusy nešetří a tentokrát mířil z prostoru před modrou čárou přímo do připravené lapačky Mikla.
     
    35:02
    Wróbel vypálil z vlastní polovině po vhazování za míčkem až k brance Kladna, aby tak pozdržel hru ve vlastním oslabení co nejdále od Mikla.
     
    34:37
    Nepříjemnou pumelici schytal před brankou stínící Kohout, zároveň se tak přerušuje hra a dobře rozjetá kombinace domácích.
     
    34:01
    Markytán se nepoučil, a tak znovu sleduje své spoluhráče, jak musí čelit tlaku kladenských borců. Ti se i nadále snaží alespoň snížit...
     
    33:51
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Šperl – 2 min., podražení).
     
    33:02
    Střelba rozhodně není to, co by v přesilové hře domácích chybělo! Parádní runu nyní vyslal z pravé strany Procházka, tady chyběly centimetry!
     
    32:49
    Středočeši se snaží, co jim síly stačí, zatím to je ale na Mikla příliš málo.
     
    32:04
    Povedená stela od Šímy! Ten dostal nabito mezi kruhy, Mikl sice zasáhl, ale vůbec nevěděl, kde míček je. Nakonec se tak jenom ohlédl a mohl ho vidět v rohu hřiště, kde se ho domácí hned zpět ujali.
     
    31:42
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Markytán – 2 min., vysoká hůl).
     
    31:17
    Barnošák po vhazování střílel od modré, jenomže Mikl byl v pozoru a na střeli dobře připravený. Rysové ale hodně změnili styl hry a konečně jsou dopředu také výrazní!
     
    30:32
    Aktivitou tentokrát začali domácí, kterým se však z prvního útoku, podobně jako hostům, vsítit branku nepodařilo a hra se přesouvá do středu hřiště.
     
    30:01
    Začala třetí třetina.
     
    30:00
    Druhá třetina skončila.
     
    29:56
    Wróbel, který byl ale hodně tísněn, se i tak obtočil kolem branky a pálil do chumlu hráčů. Oranžový míček ale přes hradbu několika těl nakonec do sítě nepropadl.
     
    27:40
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Přesilovky zkrátka celek z Lužin umí! A je to skoro vždy podobné, Zvonek na Wróbela, ten hned na TOMÁŠE FEJFARA, jenž zametá na zadní tyčce do odkryté svatyně – 2:5!
     
    27:34
    Hrabár nevybíravě poslal tvrdě do mantinelu Střechu a vidí za to pochopitelně hned trest za hrubost.
     
    27:07
    Na hostující branku už dlouho nešla nějaká svižnější střela, což teď změnil Šícha. Střelu k levé tyčce si však Mikl pohlídal a raději následně pozastavil hru.
     
    26:19
    Velká chyba v rozehrávce rysů! Míček ukořistil před brankou Zvonek, nahrával ho na Fejfara, který však Keimara nad pravý beton těsně nepřekonal!
     
    25:37
    Keimar byl hned v obrovské permanenci a nescházelo mnoho k další změně číslice na straně hostí, nyní to ale Kladno se štěstím zvládlo.
     
    24:06
    Jirotka už toho má dost a v brance Kladna přepouští místo pro svého kolegu, kterým je v dnešním utkání Keimar.
     
    24:06
    Kert Park právě vstřelil branku!
    DALIMIL ZVONEK si naběhl od pravého mantinelu a krásnou střelou vymetl Jirotkův růžek branky. Hosté tak čtyřmi brankami během necelých deseti minut otáčejí možná už nadobro vývoj zápas na svoji stranu – 2:4!
     
    23:11
    Wróbel dlouho držel míček na své hokejce a snažil se vymyslet přihrávku, která by měla oči. Nakonec to ale skončilo rychlou prací jednoho z obránců, který se následně snažil založit neúspěšně protiútok.
     
    21:55
    Oproti prvním minutám dnešního pokračování se teď hraje klidná hra s žádnou výraznou aktivitou ani na jedné straně. Na míčku se teď drží více domácí celek, hosté se však stále hecují a neustále se snaží navýšit vedení.
     
    19:26
    Kladno se otřepalo z velkého šoku a také to už více zkouší směrem dopředu, potřebný drajf jim ale viditelně chybí a Kert tak bezpečně svůj jednobrankový náskok i nyní ubránil.
     
    18:01
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Obrovská hostující síla v ofenzivní činnosti drtí kladenskou obranu! Parádní a rychlou souhru, na jejímž konci stála nahrávka od levého mantinelu Petra Danka na nabíhajícího TOMÁŠE WRÓBELA končí už vedoucí brankou Pražanů – 2:3!
     
    17:49
    Kert Park pokračuje v tlaku, povedenou a prudkou ránu vyslal Šlehofer, Jirotka měl ale dostatek času přečíst hru, takže míček bezpečně lapil.
     
    16:51
    Kert Park právě vstřelil branku!
    Hosté ukazují ohromné nasazení a touhu dnes vyhrát! Za Jirotku se nejprve hnal skoro sám Danko, kladenský strážce svatyně byl ale proti. Následně se ovšem k odraženému míčku dostal JAN STŘECHA, který ho o záda právě Jirotky poslal do sítě. Začínáme tak od nuly – 2:2!
     
    16:44
    Pražané ale musí myslet i na defenzivu! Nebezpečný byl totiž přímo před Miklem Procházka a následně Prokop, hostující brankář ale kryje!
     
    16:17
    Tlak hostí pokračuje, od pravého mantinelu střílel Zvonek, o nic velkého se ale nejednalo.
     
    15:32
    Kert Park právě vstřelil branku!
    A to, co hosté chtěli, je tady a navíc hodně rychle! Po vhazování vystřelil TOMÁŠ FEJFAR a je ti rázem o jednu trefu – 2:1!
     
    15:21
    To je tedy tempo hned od samotného začátku! Pražané začali s mohutným napadáním soupeře, vhazování po levé ruce Jirotky!
     
    15:01
    Začala druhá třetina.
     
    Ligová komise Českomoravského svazu rozhodla o dohrání zápasu od času 19:30 a výsledku 2:0. Takže uvidíme v dnešním utkání ještě dvě třetiny, které určitě budou napínavé.
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou.
     
    Rozhodčí po dohodě s delegátem i oba trenéry rozhodli o tom, že tohle utkání se dohrávat dnes nebude. Povětrnostní podmínky, jakožto i nebezpečná mokrá hrací plocha a stále přetrvávající bouřka znemožňovaly zápas v nějaké rozumné době dohrát. O osudu tohoto střetnutí rozhodne až Českomoravský svaz hokejbalu, údajně je ve hře i varianta, že by se dohrávaly v náhradním termínu jen zbylé dvě třetiny.
     
    Pořádná bouřka prodloužila přestávku mezi třetinami. Uvažuje se o tom, že se utkání nedohraje. Uvidíme, jestli se počasí umoudří.
     
    Kladno se ujalo asi zaslouženého vedení během první třetiny. Kert se nechal zbytečně vylučovat, jednou v oslabení inkasoval, jinak ale byla alarmujícího jeho (ne)produktivita v ofenzívě. Musí bezpodmínečně zlepšit své počínání směrem dopředu.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:38.
     
    15:00
    První třetina skončila.
     
    14:00
    Zahlášena poslední minuta první třetiny.
     
    13:35
    Jak řekla předpoveď, kolem 19:20 začne pršet... A kapky už skrápějí hrací plochu. Tohle je rozhodně nepříjemná zpráva pro oba týmy. Jak moc to bude hráčům klouzat, uvidíme během druhé třetiny.
     
    13:08
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Blaško – 2 min., napadení).
     
    12:28
    ALPIQ v pohodě drží pohodlný náskok. Tohle dějství bude chtít hlavně dohrát bez zbytečného inkasování. V takovém případě by se hosté mohli určitě dostat na koně.
     
    11:30
    Rozhodně dobrá třetina ze strany kladenského mužstva. V ofenzívě je přece jenom o něco kreativnější. Kert bude muset v následujících okamžicích určitě zabrat. Zatím je v útoku Kladno přehrává.
     
    11:15
    Hosté v plném počtu.
     
    10:19
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jednoduchá kombinace domácím stačila na vstřelení jejich druhého gólu. JIŘÍ HRABÁR dostal přihrávku na levý kruh, na nic nečekal a ihned vypálil. Na tuhle dělovku Mikl jednoduše včas nezareagoval. Asistence: Jakub Haisman, Dominik Barnošák.
     
    09:58
    Tahle rána byla hodně nepřipravená. Šíma z pravé strany vypálil z první, ale trefil snad jen skrumáž hráčů před sebou. Následně hráči Kertu vyhodili míček do bezpečí.
     
    09:20
    Kert čeká velká nepříjemnost! Přesilovka 5 na 3 bude Kladnu trvat docela dlouhou dobu. Přitom první vyloučení padlo díky kontroverznímu, nově zavedenému pravidlu o vyhozeném míčku z hrací plochy, druhé za jasné hákování... Tady prostě nebylo o čem. Pražané se s touto skutečností budou muset smířit.
     
    09:15
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Zvonek – 2 min., hákování).
     
    08:36
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Dejneka – 2 min., zdržování hry).
     
    08:30
    ALPIQ byl směrem dopředu doteď o něco aktivnější i nebezpečnější, a tak si tuhle branku asi zasloužil. Kert se zatím k nějaké lepší šanci nepropracoval. To ale neznamená, že by hrál v utkání druhé housle.
     
    07:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Špaček to udělal na levé straně výtečně. Vymíchal svého soupeře a propracoval se k zakončení bekhendem. I když kladenský kapitán neskóroval, RADIM ŠTĚPÁNÍK, ke kterému se míček nakonec dostal, už snadno následně zakončil do polodkryté brány. Asistence: Martin Špaček.
     
    07:19
    Kohout se dostal po levé straně do dobré pozice a nezakončoval vůbec, ale vůbec špatně. Tlačil svou střelu ke vzdálenější tyčce. Nicméně snad i díky zákroku Mikla skončil míček pouze mimo nebezpečí.
     
    06:41
    Hosté v plném počtu.
     
    06:22
    Tak Dědič přece jenom ostře vypálil! Pořád to má v ruce... Každopádně jeho pokus se mezi tři tyče nevešel. Kladenským hráčům už z početní výhody moc nezbývá.
     
    05:59
    Barnošák přihrál na červenou čáru Soukupovi, jenže tomu míček utekl z hokejky. A to už se přitom vedle chystal na svou obvyklou dělovku Dědič.
     
    05:33
    Mikl polapil tuhle střelu z pravého kruhu. Kladno je aktivní během početní výhody, předvedlo hned zkraje přesilovky pěknou akci, ale ani z ní první branka utkání nerezultovala.
     
    04:41
    Vyloučení v týmu HC Kert Park Praha (Šperl – 2 min., podražení).
     
    04:29
    Barnošákova rána! Seběhl si na levý kruh a vypálil, tlačil svou střelu ke vzdálenější tyči, proletěla ale jenom kolem Miklovy brány. První nebezpečnější pokus v celém tomto střetnutí.
     
    03:54
    Už zkraje utkání se hraje ve vysokém tempu. Je k vidění i hodně osobních soubojů, zatím ale vše ve férové rovině. Určitě se může fanoušek těšit na kvalitní hokejbal.
     
    03:06
    Domácí v plném počtu.
     
    02:26
    Šperl vypálil od červené čáry, jeho rána byla tečovaná, ale nakonec nebyla přesná. Kert zatím nepůsobí během přesilovky úplně nejlepším dojmem.
     
    01:41
    Šícha nevybíravě sestřelil M. Kručka a Kladno se bude muset hned zkraje bránit oslabení. Po vhazování si Kert vyměňoval míček, ale ve finále se k žádnému nebezpečnějšímu zakončení nedostal.
     
    01:06
    Vyloučení v týmu HBC ALPIQ Kladno (Šícha – 2 min., nedovolené bránění).
     
    00:26
    Hrabár zavezl míček do útočného pásma, následně se do souboje za brankou zapojil Špaček, nicméně obrana Kertu oba velmi dobře zpacifikovala. O pár vteřin později se hosté vystavili do ofsajdu, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HBC ALPIQ Kladno: Hájek (Keimar) – Hrabár, Haisman, Šícha, Pliml, Dědič, Soukup, Novák – Štěpáník, Šíma, Špaček, Procházka, Kohout, Prokop, Pražák, Eitler, Barnošák, Hnízdil, Důras, Kamenář

    HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Šperl, Rozenberg, Dulava, Blaško, Markytán, Kaucký, Dejneka – M. Kruček, Fejfar, Danko, Šlehofer, Zvonek, Deveri, Wróbel, Čejka

    Rozhodčí: Koskuba, Šulo.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

    Ondřej Novotný

    Branky a nahrávky: 8. Štěpáník (Špaček), 11. Hrabár (Haisman, Barnošák), 38. Šíma – 16. Fejfar (Zvonek), 17. Střecha, 19. Wróbel (Danko), 25. Zvonek, 28. Fejfar (Wróbel, Zvonek), 45. Danko (Wróbel, Mikl)


    HBC Kladno: Jirotka (Keimar) – Hrabár, Haisman, Šícha, Dědič, Soukup, Novák – Hnízdil, Šíma, Procházka, Pražák, Eitler, Prokop, Kamenář, Kohout, Barnošák, Důras.
    HC Kert Park Praha: Mikl (Mroviec) – Dulava, Šperl, Dejneka, Blaško, Kaucký, Markytán, J. Kruček, Fejfar, Zvonek, Střecha, Wróbel, Danko, Čejka, Šlehofer, Rozenberg, Postulka.

    Rozhodčí: Koskuba, Šulo
    bahis siteleri