Detroit – Dallas 4:2 (kon.) | Carolina – NY Islanders 1:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 1:2 (po pr.)
Vegas – Ottawa 4:3 (po pr.) | Anaheim – San Jose 3:4 (po pr.)
po prodl.
Vegas Golden Knights
4:3 (0:1, 2:1, 1:1 - 1:0)
Ottawa Senators
Pondělí 29.10.2018, 01:00 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání:

    Tomáš Hyka (VGK) 0+0, 3 střely, čas na ledě 14:32
    Christián Jaroš (OTT) 0+0, 2 střely, čas na ledě 13:49 (04:02:30)
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Alex Tuch (VGK) 2+0
    2. Jonathan Marchessault (VGK) 1+0
    3. Craig Anderson (OTT) 49 zák., 4 góly, 92,5%

     
    Statistiky: Střely na bránu: 53-22; Zablokované střely: 10-29; Vhazování: 52%-48%; Hity: 36-19; Přesilové hry: 1/5-1/2; Trestné minuty: 21-28.

     
    Senators v T-Mobile Areně dvakrát vedli, nejprve o dvě branky a ve třetí části o jednu, jenže ani jednou svůj náskok nedokázali udržet a Vegas zcela po zásluze zápas dotáhlo do prodloužení, ve kterém byl faulován v samostatném úniku domácí Jonathan Marchessault a následné trestné střílení bezpečně proměnil. Vegas ukončilo sérii pěti domácích zápasů a dvou domácích proher v řadě, zatímco Ottawa padla potřetí v řadě, a stejně jako proti Coloradu přišla o slibně rozehraný zápas. Konečný výsledek v T-Mobile Areně. Vegas Golden Knights 4 Ottawa Senators 3 po prodloužení.
     
    Konec zápasu.
    62:24 Jonathan MARCHESSAULT - 4:3
     
    62:24
    Golden Knights právě vstřelili branku!
    JONATHAN MARCHESSAULT provedl trestné střílení jednoduše, za to ale účelně, když si z pravé strany sjel do mezikruží a rychlou střelou zápěstím zamířil nad vyrážečkou gólmana Craiga Andersona k pravé tyči! Vegas dokázalo otočit zápas a vítězí po prodloužení nad Sens 4:3!
     
    62:24
    Jonathan Marchessault se řítil sám na bránu a Mark Stone ho zezadu zahákoval, přesto ale útočník Vegas dokázal bekhendem najít Deryka Engellanda, jehož pokus zablokoval Mark Stone. A? Trestné střílení!
     
    61:29
    Obránce Deryk Engelland se řítil sám na bránu, jenže na poslední chvíli ztratil kontrolu nad pukem. Vypadalo to na drobný faul, nakonec se ale nevylučovalo.
     
    60:24
    Senators předvedli první akci prodloužení a puk po jejich nahození skončil v ochranné síti.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Matt Stone a Bobby Ryan poslali Senators do dvoubrankového vedení, jenže Alex Tuch a Ryan Reaves dokázali v závěru druhé třetiny utkání náskok Senators vymazat. Ottawa udeřila ještě jednu, jenže na gól Ryana Dzingela našel odpověď Alex Tuch, a tak nás v T-Mobile Areně čeká prodloužení. Po třetí třetině. Vegas Golden Knights 3 Ottawa Senators 3.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:08
    Jonathan Marchessault byl zřejmě hráčem, který mohl rozhodnout, Craig Anderson ale jeho střelu z pravého kruhu výborně vykopl pravým betonem! Utkání stále spěje do prodloužení.

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 36. Tuch (Haula), 39. Reaves (C. Miller, Haula), 49. Tuch (Holden), 63. Marchessault (TS) – 4. Duchene (Dzingel, Ceci), 29. B. Ryan (Mark Stone, Chabot), 48. Dzingel (Ch. Wideman, Chabot)


    Vegas Golden Knights: M.-A. Fleury (M. Subban) – McNabb, C. Miller, Theodore, Engelland (A), Merrill, Holden – Marchessault, W. Karlsson, R. Smith (A) – Hyka, Haula, Tuch – O. Lindberg, Eakin, Carpenter – Carrier, Bellemare (A), Reaves. Hlavní trenér: Gerard Gallant.
    Ottawa Senators: C. Anderson (Condon) – Chabot, DeMelo, Lajoie, Ceci, Borowiecki (A), Jaroš, Ch. Wideman – Dzingel, Duchene (A), Mark Stone (A) – Bødker, Tierney, B. Ryan – Formenton, White, Pääjärvi – M. McCormick, Pyatt. Hlavní trenér: Guy Boucher.

    Rozhodčí: Wes McCauley, Dean Morton. Čároví: Ryan Gibbons, Pierre Racicot

    Diváci: 18089
    thejrc.org