Ebro – Valencia 1:2 (kon.) | Lugo – Levante 1:1 (kon.) | Leganés – Rayo Vallecano 2:2 (kon.)
Sant Andreu – Atlético 0:1 (kon.)
konec
CD Leganés
2:2 (1:2)
Rayo Vallecano
Úterý 30.10.2018, 20:30 • Estadio Municipal de Butarque • Španělský pohár • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:30.
     
    Oba prvoligové týmy CD Leganés a Rayo Vallecano dnešním osmifinálovým zápasem zahájí svou pohárovou pouť v Copa del Rey. V aktuálním ročníku už ale mají co napravovat, protože se jim v La Lize vůbec nedaří a okupují sestupové pozice.

    Jako hlavní rozhodčí povede dnešní zápas Alberto Undiano, na lajnách mu budou pomáhat Diego Barbero a Iñigo Prieto. Osmifinálová odveta je na programu 5. prosince na hřišti Vallecana.
     
    Domácí CD Leganés je aktuálně v Primera División třetí od konce – osmnácté. V deseti zápasech zatím posbíralo pouze osm bodů za dvě výhry, dvě remízy a šest porážek. Poslední zápas Leganés prohrálo v Levante 0:2 a nejlepším střelcem týmu je zkušený útočník Nabil El Zhar se třemi góly.
     
    Hostující Rayo Vallecano je na tom v ligové soutěži ještě hůře, okupuje předposlední devatenáctou příčku se šesti body za jednu výhru, tři remízy a šest porážek. Poslední zápas Vallecano prohrálo 1:2 na půdě Girony. Nejlepším střelcem týmu je se třemi góly Raul De Tomas.
     
    Úvodní sestavy:

    CD Leganés: Lunin – Nyom, Omeruo, Siovas, R. Garcia – Vesga, Gumbau – El Zhar, Eraso, Rolan – En-Nesyri.
    Náhradníci: Rodriguez, Recio, Ojeda, Carrillo, Aviles, Serantes, Tarin.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velazquez, Ba, Dorado, Akieme – Trejo, Imbula, Pozo – Alvaro Garcia, Alegria, Bebe.
    Náhradníci: Guerra, Mese, Navarro, Galvez, Moreno, Alberto Garcia, Bangoura.

    Rozhodčí: Undiano – Barbero, Prieto.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí zahrávali hned v úvodní minutě rohový kop z levé strany a k centru Garcii se protlačil útočník En-Nesyri, ale jeho hlavičku doprostřed Dimitrievski bez problémů lapil.
     
    3
    V permanenci byla opět levačka Garcii, tentokrát jeho krátký přímý kop odvrátila obrana Vallecana.
     
    4
    Domácí začali aktivně a zatím prakticky nepustili fotbalisty Vallecana k balonu.
     
    6
    Domácí kapitán Eraso se snažil vtipným přenesením hry uvolnit Rolana, ale jeho centr byl příliš dlouhý a skončil v zázemí.
     
    7
    Teď už se Rolan k dalšímu přenesení dostal a hned zakončoval, ale míč bez přípravy netrefil přesně a poslal ho mimo tři tyče.
     
    9
    Vesga si připsal první střelu přímo na bránu, natáhl z 25 metrů a prudce vypálil, ale jeho přízemní projektil Dimitrievski ukryl do náručí.
     
    13
    Konečně zahrozili i hosté z Vallecana. Centr Akiemeho z levé strany ale odvrátili obránci Leganés na roh. Ten hosté rozehráli na krátko a k ohrožení brány Lunina se nedostali.
     
    15
    Leganés mělo přímý kop z nějakých 35 metrů. K míči se postavil Eraso, ale centroval hodně nepřesně a míč sebral gólman hostí.
     
    16
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Hned vzápětí z protiútoku udeřilo na druhé straně a hosté, kteří se doposud jen bránili, se ujímají vedení. Obrovskou hrubici udělal domácí stoper Siovas, který chtěl uhlídat dlouhý nákop do autu na odkop od brány, ale u postranní čáry se před něho protlačil ALVARO GARCIA, navedl si míč před Lunina a prudkou ranou na zadní tyč domácího brankáře překonal.
    16. A.GARCIA - 0:1
     
    20
    Domácí jsou jako opaření. Po slibném začátku se po inkasované brance hledají a dělají laciné chyby v rozehrávce. Sledujeme tak neurovnanou pasáž zápasu.
     
    21
    Vallecano právě vstřelilo branku!
    Tohle už s domácím týmem vypadá hodně špatně. Hosté si na levé straně vtipně narazili míč a střelec první branky Garcia našel ve vápně v náběhu ALEXE ALEGRIU, který zvyšuje z bezprostřední blízkosti na 2:0 pro Rayo Vallecano. Lunin byl opět bez šance.
    21. ALEGRIA - 0:2
     
    26
    Rolanův centr srazila hostující obrana do autu.
     
    28
    Leganés teď ve snaze zkorigovat zápas vysunulo presing a sbírá odražené míče, do vážnější příležitosti se ale zatím domácí nedostali.
     
    29
    Domácí dispečer Vesga poslal míč do autu a z hodně prořídlých tribun Estadio Municipal de Butarque se ozývá první nesmělý pískot.
     
    31
    Leganés právě vstřelili branku!
    Kritika z tribun se účinkem pro tento okamžik rozhodně neminula a brankové hody pokračují! Rohový kop domácích se odrazil k Vesgovi, který jej spíš omylem srazil k YOUSSEF EL-NESYRIMU, a ten balon z otočky napálil levou nohou mimo dosah Dimitrievskiho.
    31. EN-NESYRI - 1:2
    31. Domácí zásluhou En-Nesyriho snižují.

     
    33
    Další roh a mohlo být vyrovnáno! Proti pěkné hlavičce přes celou bránu teď však parádně zakročil hostující brankář Dimitrievski.
     
    36
    Domácí po snížení hodně ožili. Ke střele se teď dostal aktivní Rolan, ale trefil jen obránce před sebou.
     
    40
    Po delší době se musel mít na pozoru i gólman Leganés Lunin. Útočník soupeře Bebe vybojoval rohový kop, ale centr od praporku ukrajinský mladík stáhl do bezpečí.
     
    43
    Domácí krajní obránce Nyom si narazil míč na pravé straně a nebezpečně odcentroval. Míč navíc podběhl gólman Dimitrievski, ale na zadní tyči chyběl hráč Leganés, který by dorážel do prázdné brány.
     
    45
    Další pěkný centr Nyoma hlavičkoval na bránu Eraso, ale jeho pokus ještě stačil tečovat obránce Raya na roh, ze kterého už nic nebylo.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    Zatím sledujeme velmi zábavné a ofenzivně laděné utkání, hned první poločas nabídl tři branky. Nicméně k nelibosti domácích fanoušků, kterých ale na pohárový zápas příliš nedorazilo, se dvakrát prosadili hosté z Vallecana, kteří vstřelili Garciou a Alegriem dvě branky během pěti minut a ujali se vedení 2:0, které následně alespoň zkorigoval En-Nesyri. Ale nic není rozhodnuto, šance střídá šanci, tak doufejme, že utkání bude pokračovat v podobném duchu i po přestávce.
     
    Poločasová zajímavost: Hosté jsou stoprocentní, ze dvou pokusů dvakrát trefili prostor brány a vstřelili dva góly!

    Držení míče: 61% – 39%.
    Střely (na bránu): 11(3) – 2(2).
    Rohové kopy: 6–2.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Bebeho bombu vyrazil Lunin na roh, který sice na první pohled vypadal nebezpečně, ale hosté ho nezakončili a míč skončil v zámezí.
     
    50
    Garciův centr zleva gólman Vallecana stáhl a rychle rozehrál, ale ani z protiútoku hostí nic nebylo.
     
    51
    Rolan se sice hněvá, ale byl nachytán v těsném ofsajdu. Správné rozhodnutí sudího na lajně!
     
    54
    Hosté se řítili do nebezpečné situace jeden na jednoho, ale poslední domácí obránce Siovas výborně zakročil a alespoň si trochu vylepšil svůj dnešní kredit. Právě po jeho chybě totiž šlo v první půli Vallecano do vedení.
     
    55
    Bebe si navedl míč z levé strany na střed hřiště, ale jeho bomba byla tak nepřesná, že nevylekala ani diváky v prvním patře tribuny.
     
    59
    Domácí ještě dnešní zápas rozhodně nezabalili, naopak přitápí pod kotlem. Hlavičku Rolana ale Dimitrievski reflexivně vyrazil a z pokračující akce ještě Eraso hlavičkoval těsně mimo.
     
    62
    Další střela Bebeho a opět vysoko nad...
     
    63
    Hostující obrana si poradila s rohovým kopem Leganés, ale následně Vallecano pokaženou přihrávkou přišlo o možnost slibného protiútoku.
     
    65
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Eraso, přichází Rodriguez.
     
    68
    Střídající Oscar Rodriguez se hned po třech minutách na trávníku mohl zapsat mezi střelce. Po pěkném centru Vesgy pálil sice pohotově bez přípravy, ale slabě a doprostřed.
     
    71
    Domácí kapitán Vesga na polovině hřiště sestřelil protihráče a může být rád, že z toho vyvázl bez žluté karty. Zatím nebyla udělena ani jedna, sledujeme hodně slušné a nepříliš přerušované utkání.
     
    72
    Leganés právě vstřelili branku!
    YOUSSEF EL-NESYRI se trefuje podruhé v utkání. Tentokrát převzal přihrávku právě od Vesgy a šel ze strany sám na bránu. Míč si navedl na levou nohu a jeho prudkou ránu ještě nešťastně tečoval mimo dosah Dimitrievskiho hostující stoper Ba.
     
    73
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází Rolan, přichází Carrillo.
     
    74
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Bebe, přichází Bangoura.
     
    77
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Pozo, přichází Moreno.
     
    77
    Tempo utkání v posledních minutách hodně utlumila série střídání, ale o chlup aktivnější jsou po vyrovnání přece jenom domácí fotbalisté Leganés.
     
    79
    En-Nesyri měl myšlenky na hattrick, ale jeho technický pokus z velké dálky nemohl nadělat brankáři hostí velké potíže.
     
    81
    Vstupujeme do poslední desetiminutovky utkání. Jak tento dramatický a atraktivní duel nakonec dopadne?
     
    82
    Střídání v týmu Rayo Vallecano: ze hřiště odchází Trejo, přichází Galvez.
     
    82
    Střídání v týmu CD Leganés: ze hřiště odchází En-Nesyri, přichází Aviles.
     
    86
    Rohový kop Bangoury domácí obrana odvrátila. Střídající hráč Vallecana se k míči dostal ještě jednou, ale to jej spoluhráči našli v postavení mimo hru.
     
    87
    Fantastickou ranou se teď prezentoval domácí stoper Siovas, jehož bombu ze 30 metrů zastavilo břevno. Balon se od horní tyče odrazil asi metr před brankovou čáru a následně ještě z blízkosti dorážel střídající Carrillo, toho však Dimitrievski vychytal. Útočník Leganés si s ním uznale plácl, i když možná zahodil šanci na rozhodnutí...
     
    90
    Carrillo si hezky našel centr z levé strany, ale potřeboval by mít o pár centimetrů více. Se svou aktuální výškou míč v nadějné pozici jen škrtl do zámezí.
     
    90+1
    Rozhodčí nastavuje tři minuty. Za chvilku se rozeběhne druhá z nich.
     
    90+3
    Stoper Ba fauloval Rodrigueze a domácí zakončí zápas standardní situací. Bude to takový zkrácený rohový kop...
     
    90+3
    Žlutou kartu dostává Ba (Rayo Vallecano).
     
    90+3
    ...sražená střela už k Dimitrievskimu neprošla a rozhodčí ukončil zápas.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 10:12. (22:40:55)
     
    Velmi zajímavé první utkání osmifinále Copa del Rey mezi domácím Leganés a hostujícím Vallecanem vítěze nenašlo. Hosté se dvěma góly v rozmezí pěti minut dostali v první půli do dvoubrankového vedení, ale domácí smazali náskok soupeře díky zásahům nejaktivnějšího hráče utkání Youssefa El-Nesyriho. Před odvetou, která se hraje 5. prosince ve Vallecanu, tedy není nic rozhodnuto, ale lepší výchozí pozici bude mít díky brankám na hřišti soupeře právě Rayo Vallecano. S tímto konstatováním se s vámi pro dnešek loučím, hezký večer.

    Pavel Pubal

    Branky: 31. En-Nesyri, 72. En-Nesyri – 16. A.Garcia, 21. Alegria

    Karty:   90+3. Ba (VLL)


    Držení míče: 57 % : 43 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 8:5. Rohy: 9:7. Ofsajdy: 7:1. Fauly: 10:12.
    CD Leganés: Lunin – Nyom, Omeruo, Siovas, R. Garcia – Vesga, Gumbau – El Zhar, Eraso (65. Rodriguez), Rolan (73. Carrillo) – En-Nesyri (82. Aviles).
    Náhradníci: Rodriguez, Recio, Ojeda, Carrillo, Aviles, Serantes, Tarin.

    Rayo Vallecano: Dimitrievski – Velazquez, Ba, Dorado, Akieme – Trejo (82. Galvez), Imbula, Pozo (77. Moreno) – Alvaro Garcia, Alegria, Bebe (74. Bangoura).
    Náhradníci: Guerra, Mese, Navarro, Galvez, Moreno, Alberto Garcia, Bangoura.

    Rozhodčí: Undiano – Barbero, Prieto

    Diváci: 5872
    Úterý 04.12.2018
    Rayo Vallecano - Leganés 0:1

    Branky: 17. Velázquez (vla.)

    Karty:   21. Tito (VLL) – 35. Tarín (LGS), 50. Gumbau (LGS), 69. Lunin (LGS), 81. Omeruo (LGS)

    Neproměněná penalta: 33. Bébé (VLL), mimo

    bahis siteleri