Jihlava – Kladno 2:1 (kon.) | Benátky n/J – Havířov 2:4 (kon.) | Vsetín – Ústí n/L 4:2 (kon.)
Přerov – Prostějov 4:3 (2:0 po s.n.) | Slavia – Kadaň 2:3 (1:2 po s.n.) | Poruba 2011 – Třebíč 3:5 (kon.)
Frýdek-M. – Litoměřice 4:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Rytíři Kladno
Středa 31.10.2018, 17:30 • Horácký zimní stadion, Jihlava • Chance liga • 20. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobré odpoledne z větrné Jihlavy! Ve středu 31. října se odehraje na Horáckém zimním stadionu šlágr 20. kola Chance Ligy. Na jedné straně domácí Jihlava, která se v posledních utkáních herně i výsledkově zvedla, na druhé straně Kladno, kterému se v posledních utkáních tolik nedaří. V krajském městě Vysočiny začínáme v 17:30, příjemnou zábavu!
     
    Rytíři Kladno
    2. místo, 35 bodů, skóre 64:45, bilance 10-1-3-4
    Kladenští v posledních utkáních nemají zrovna dvakrát nejlepší formu. Pětizápasová série výher skončila s málo vídaným venkovním tripem, kdy se Kladno čtyři zápasy za sebou představilo na hřištích soupeřů! A ze čtyř zápasů udělali Rytíři pouhé tři body. O všechny tři je obraly Litoměřice (2:3), o jeden je pak obral trápící se Frýdek-Místek, který zápas dotáhl až do prodloužení, kde rozhodl po 24 sekundách Vampola. Nepovedlo se ani vyhrát v Porubě, která vyzrála na Středočechy i podruhé, tentokrát výsledkem 5:2. Závěrečné utkání dalekého tripu ve Vsetíně nabídlo bitvu do posledního dechu, Ogaři sice v prodloužení dosáhli gólu, který ale nebyl uznán, na potvrzené dva body si museli počkat až do nájezdů – 1:2 po nájezdech. Až v domácím zápase proti Benátkám díky třígólové třetí třetině se povedlo vyhrát poměrem 5:1.

    Kladno ale trápí těžká marodka, která se zase o něco rozrostla. Do hry se vrátí Brandon Nash, chřipka ale poslala do postelí Matyáše Filipa s Ondřejem Bláhou. Nevypadá to ani na nastoupení Patrika Machače, který sice trénuje naplno, trenéři chtějí, aby byl stoprocentně připraven. Delší dobu nehraje ani Petr Vampola. A otázka Jágr, o tom se napsalo již mnoho...

    Právě Petr Vampola je klíčový hráč. Za 16 utkání získal 19 bodů a vede tabulku bodování na Kladně. O jeden bod je pozadu Ladislav Zikmund (10+8). V obraně je nejproduktivnější Jiří Říha, který má 14 bodů za tři góly a osm asistencí. Bodově stejně, ač s bilancí 1+10 je na tom Brandon Nash. Brankářskou pozici si dělí Adam Brízgala s Lukášem Cikánkem. Oba odchytali devět utkání, lépe je na tom Brízgala, ten má 92,4% úspěšnost.
     
    HC Dukla Jihlava
    4. místo, 33 bodů, skóre 69:40, bilance 9-2-2-5
    Jihlava naopak v posledních zápasech chytá kurz špice tabulky. Vše se nastartovalo 13. října v Benátkách nad Jizerou, kde se poprvé představily nové posily týmu. Dukla musela opět otáčet, z 1:0 ale vyrobila výhru 4:1 a poprvé v sezoně vyhrála venku za tři body. Středeční utkání proti Slavii, která tu dobu měla sérii deset zápasů, kde bodovala, mělo v určitých ohledech náboj. Výhra 3:0 ale byla zastíněna představením Jana Mandáta, který přišel na střídavé starty z Pardubic. Stihl totiž „hattrick Gordieho Howa“. Vsítil gól, asistoval a ještě se pustil do bitky v rámci ochrany domácího kapitána Čachotského. Nabranou formu pak tvrdě odnesl Přerov, i jeho sužovala velká marodka, přesto byl první třetinu vyrovnaný soupeř. Dukla ale nakonec vyhrála 5:0, i když počítala ztrátu v podobě Matěje Pekra, který utrpěl zranění ruky.
    17. kolo, to byl zase šlágr před televizními kamerami v Českých Budějovicích. Na parádní první třetinu, kdy se Dukla dostala do vedení, ale hosté nenavázali a prohráli 1:4. Poslední dvě utkání byla velice ofenzivní, Jihlava nejprve poslala domů Prostějov s „osmičkou“ – 2:8, v sobotu zvládla náročné utkání v Kadani, kdy Trhači byli více než nepříjemný soupeř a definitivní výhry se Dukláci dočkali až v poslední minutě.

    Co se zdravotní stránky týče, Dukla je na tom o něco lépe. Postrádá již zmíněného Matěje Pekra, který utrpěl zranění ruky. Do ostrého zápasu se dostal Michal Hlinka spolu s Adamem Zemanem, druhý jmenovaný pak rozhodl právě v Kadani. Po tvrdém hitu prostějovského Havlíka Tomáš Jiránek v sobotu nastoupil, stejně tak jako David Tůma. Dá se tedy říci, že marodka Jihlavských je prakticky nulová.

    V Kadani nasbíral další body do produktivity Lukáš Anděl, který se stává andělem spásy a za 18 utkání má bilanci 9+12. Čtyři body za ním je Matěj Pekr, ten si body nastřílel a nahrál především v prvních kolech soutěže. S 11 góly a čtyřmi nahrávkami se drží i Vlastimil Dostálek. V obraně vládne „útočný bek“ Jan Pohl, který má 11 bodů, z toho deset nahrávek. O bod za ním je David Kajínek, tomu chybí jeden gól k dorovnání svého parťáka. V brance se střídají Jan Brož a Niklas Lundström. Přes úvodní nedůvěru ze strany fanoušků se Brož rozchytal parádně a má lepší čísla, 91,88% úspěšnost, ale odchytal méně utkání, rovných osm. O tři více má Niklas Lundström, ten má úspěšnost 90,76 %.
     
    Vzájemné zápasy tuto sezonu

    5. kolo Chance Ligy 2017/2018, Rytíři Kladno – HC Dukla Jihlava 2:3 SN (1:1, 1:0, 0:1 – 0:0, 0:1)
    Zápas pátého kola začala lépe Dukla, když Anděl vypíchl puk a úspěšně zakončil ve 12. minutě. Čachotský pak nezakončil gólem trestné střílení a Kladno srovnalo. Dokonce šlo ve druhé třetině do vedení po trefě Bláhy. Za Duklu ve 49. minutě ale srovnal Dostálek a šlo se až do nájezdů, které Dukle rozhodl symbolicky Matěj Pekr a Jihlava brala dva body za výhru 3:2 po nájezdech.

    Branky a nahrávky: 20. Kubík (Vampola), 30. Bláha (Říha) – 12. Anděl (Osmík), 49. Dostálek (Kajínek, Čachotský), rozh. náj. Pekr. Rozhodčí: Luczków, Veselý – Maštalíř, Doležal. Vyloučení: 13:11. Využití: 0:1 V oslabení: 1:0. Diváci: 2557. Střely na branku: 17:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 2:3
     
    Setkání bývalých spoluhráčů
    Do Jihlavy se po sezoně, ale v jiném dresu než Mladé Boleslavi, vrátí Jiří Říha. Ten si své renomé pokazil v loňském utkání 27. kola extraligy na ledě Dukly, když velice nešetrným faulem vyřadil z provozu Tomáše Kubalíka a byl vyloučen do konce utkání. Nutno podotknout, že Říha neměl v úmyslu takto faulovat, příkazy z trenérské lavice ale byly jiné... Při tehdejším opouštění ledu na něj z domácího kotle letěl kus chleba. „Strašně se do Jihlavy těším! Spoustu lidí tam znám, takže to pro mě asi bude emotivní. Zahrál jsem si tam už loni za Boleslav a fanoušci tam na mě po jednom zákroku házeli chleba. Tak uvidíme, jak mě přivítají,“ těší se do Jihlavy produktivní obránce (zdroj: web Rytířů Kladna).

    Na druhé straně bude proti svým bývalým kolegům stát David Tůma. Ten přišel z Litvínova na měsíční výpomoc a vyhlášený šutér v útoku velmi zvedl kvalitu hry. Zatímco tedy minulou sezonu bojoval v dresu Kladna o extraligu, tentokrát bude proti svým kamarádům bojovat. Dalším šutérem je Matěj Pekr. Ten také minulou sezonu bojoval o extraligu na Kladně, po sezoně mu však vypršela smlouva a nebyl zájem o prodloužení smlouvy. Dohodl se tak s Duklou a hned se odměnil hattrickem proti Motoru nebo rozhodujícím nájezdem na Kladně, kde si ihned vysloužil přezdívku Jidáš. Jeho start, stejně jako Petra Štindla, ale není ještě potvrzený, respektive jasný.
     
    -32:20
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – D. Váňa, Kajínek (A), L. Doudera, J. Pohl, Mareš, Štebih – D. Tůma, Werbik, Mandát – Anděl, Skořepa (C), Dostálek – Harkabus, Zeman, Jiránek (A) – Osmík, M. Hlinka, T. Havránek.

    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, P. Hořava (C), Zelingr, Kehar, J. Říha, Veber – Zikmund, Kubík, Svedlund – Vildumetz, T. Kaut (A), Kružík – Jelínek, Š. Bláha, Hajný – M. Bláha.

    Rozhodčí: Souček, Ondráček – Rubáš, Tvrdík.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    Úvodní vhazování pro Kladno, které ale přešlo ihned do zakázaného uvolnění, to ale nemělo být, čárový sudí vzal chybu zpět a bude se vhazovat ve středovém kruhu.
     
    00:20
    O pár sekund později se ale domácí dopustili úmyslného ofsajdu a hra se přesunuje až před Brože.
     
    00:54
    Dostálek se uvolnil před modrou čárou a dostal se k nehlídané střele pravého kruhu, jeho střelu vytěsnil Cikánek vyrážečkou s lehkou námahou.
     
    01:23
    Jiránek vyřešil situaci v obranném pásmu vyhozením rukou a posunul hru před Cikánka, Jelínek byl ale v souboji proti Kajínkovi připraven a připravil ho o kotouč.
     
    01:57
    Hraje se spíše mimo kluziště než na něm. Zásoby puků se tenčí, neboť tentokrát vylétl již čtvrtý kotouč mimo hrací plochu.
     
    02:18
    Kubík připravil Hlinku dobrým forčekingem o puk v jeho obranném pásmu, dojíždějící Werbik byl ale připraven a celou situaci uhasil bez potíží.
     
    02:51
    Werbik předvedl poctivý šroubovák na ruku Kubíka a je vyloučen za hákování. Rytíři tak mohou nastartovat zápas gólem.
     
    03:18
    Zikmund se toho vůbec nebál a individuálně se dostal až před branku Brože, následně i zakončil. Ale domácí gólman podržel Duklu.
     
    03:28
    Říha zavezl puk do útočného pásma a o zadní mantinel nahrál Jelínkovi, který ale ze své pozice nemohl nic udělat a domácí opět vyhazují.
     
    04:22
    Vildumetz váhal, co s kotoučem, nakonec z vrcholku pravého kruhu přes clonu pálil, nicméně Brož dokázal zastavit puk před čárou.
     
    04:36
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Tahle přihrávka měla oči a Kladno vede! Z pravého rohu poslal napříč pásmem přihrávku Vildumetz, na modré se puku ujmul DANIEL KRUŽÍK a z první se trefil přesně k pravé tyči! Asistence: Tomáš Vildumetz.
    04:36 Daniel KRUŽÍK - 0:1
     
    05:36
    Kaut využil momentu otevřených dveří do domácí obrany a pronikl až před domácího gólmana, z bekhendu ale nemohl zakončit nejlépe, Brož vytěsnil ramenem. Hra se pak přemístila na druhou stranu a prostor na modré dostal Pohl, Cikánek v poklidu přerušil.
     
    06:02
    Další mezera v domácí obraně a Svedlunda stíhal Pohl, zastavil ho ještě před střelou, hostující ofenzivní bek se pak nepěkně trefil do mantinelu, naštěstí se nic nestalo.
     
    07:00
    Kladno hraje oproti svému soupeři mnohem lehčeji a působí svěžím dojmem. Tentokrát se sice dopustilo ofsajdu, další postup se nabídne až po komerční pauze.
     
    07:27
    Kajínek dloubáčkem našel na modré Havránka, jemu však čárový signalizoval ofsajd a Havránek tak neohrozí hostující branku.
     
    08:16
    Štěpán Bláha se pokoušel poslat do úniku Vebera, jenže proti němu stál Mareš a jednoduše ho připravil o držení kotouče. Domácí se pokusili o rychlý návrat do pásma, povedlo se to však spíše hostům, kteří zahrozili z hole Kubíka, Brož opět kryje.
     
    08:52
    Kajínek při rozehrávce od vlastní branky nechal puk za sebou a chvíli trvalo, než ho našel, nicméně to nějak tak signalizuje hru domácího celku. Ztráty kotouče, chyby v rozehře a nulový útok.
     
    09:59
    Vildumetz musel zastavit Havránka, který si projížděl útočným pásmem, zezadu seknutím na ruku, což viděl sudí Ondráček a odměnil hostujícího forvarda menším trestem za sekání.
     
    10:21
    Werbik si vyměnil s Tůmou a Werbik se ocitl sám před brankou, v tísni ale puk ukopl a Kladno vyhazuje. Ne nadarmo se ukazuje, proč mají hosté nejlepší oslabení v lize.
     
    11:05
    Anděl přijmul nahrávku od Harkabuse a poslal nevýraznou střelu na Cikánka, který vyrazil betonem do rohu.
     
    11:59
    V přesilovce nepředvedli domácí mnoho, současně s koncem to chtěl zlomit Jan Mandát, který přeřadil na stupeň nitro a vystřelil z modré, Cikánek vyrazil před sebe a Mandát mohl dorážet, ale už to nestihl. Komerční pauza.
     
    12:13
    Štebih předvedl ultimátní námaz, když poslal puk při rozehře pásmem a bylo štěstím pro domácí, že Kehar nezakončil sám před Brožem lépe!
     
    13:29
    Kajínek nahazoval do pásma a napálil Hořavu, od něj se puk odrazil do rohu, kde si ho vzal Kehar a přesunul hru před Brože.
     
    14:34
    I hosté ale dělají v rozehře chyby a Dostálek se probojoval ke střele z hranice kruhu, na tom by tolik nebylo, kdyby ale jeden z hostí netečoval střelu do protipohybu Cikánka. Ale i také pravé tyče.
     
    14:55
    Kaut u mantinelu poslal na zem holí Dostálka a dostává dvě minuty za podrážení. Ideální šance na domácí restart.
     
    15:05
    Kajínek chtěl přidat první gól v sezoně a jistě by to jako pokladník uvítal, od modré si udělal prostor na střelu a pustil ji, Cikánek na poslední chvíli reagoval vyrážečkou!
     
    15:35
    Kladno vyhazuje, pro Duklu se tak opět čas do konce třetiny krátí.
     
    16:13
    Dostálek se snažil nakopnout domácí motor, po chybě hostující obrany si vyměnil se Skořepou a z úhlu pálil na gólmana, ten vykryl betonem bez problémů.
     
    16:55
    I druhá přesilovka domácích je pryč a Rytíři nemají větší problémy s bráněním.
     
    17:48
    Dukla právě vstřelila branku!
    Byla to pořádná řezba, ale Dukla srovnala! V signalizované výhodě nahodil do brankoviště kotouč Havránek, Puk vyplaval znovu na Havránka, ten raději posunul DAVIDU VÁŇOVI, který z první trefil prázdnou bránu, Cikánek se totiž nemohl do postavení vrátit. Hosté sice protestovali kvůli údajnému přerušení hry před dosažením gólu, na platnosti se však nic nemění. Asistence: Tomáš Havránek.
    17:48 David VÁŇA - 1:1
     
    18:23
    Ale mohlo to být zase jinak! Jelínek si zkušeně obhodil obránce a dostal se osamocen před Brože, střela však mířila na betony, které si domácí mladík pokryl.
     
    19:08
    Mandát využil zmatků u střídaček a dostal se do pozice na střelu, z relativně ostrého úhlu mířil na delší tyč, Cikánek sebral lapačkou.
     
    19:28
    Kajínkovi to od modré chutná. Tentokrát opět střílel, mezi kruhy ještě tečoval Osmík a Cikánek musel opět měnit zákrok.
     
    19:47
    Osmík protečoval do útočného pásma a vypadá to, že se další akce nedočkáme.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Skončila první třetina, která dopadla sice nerozhodně, herně ale mělo zejména v první polovině navrch Kladno, které působilo mnohem svěžejším dojmem. Rezultoval z toho také gól Kružíka v přesilovce. Domácí se ztěžka dostávali do hry a srovnávací gól lze označit jako náhodný, po závaru se prosadil Váňa. Druhá třetina začne za 15 minut.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:16
    Už to vypadalo na další kiks domácí obrany, puk se ale napříč pásmem doklouzal k Tůmovi, který se dostal až do útočného pásma a obstaral tvrdou střelu od modré, ta však místo směru na branku vzala směr raketoplán a letěla kolmo vzhůru. Puk byl totiž ihned po nápřahu tečován.
     
    20:43
    Domácí vstoupili do druhé třetiny aktivně a sevřeli hostující hráče v pásmu. Osvobodil je Hořava, který i sám zakončil od modré, Brož sebral bez potíží. Stadion mezitím vyvolává Tomáše Čachotského, který sleduje toto utkání z tribuny.
     
    21:34
    Mareš lehce zazmatkoval a nabídl puk Štěpánu Bláhovi, který z dálky a ostrého úhlu mířil na Brože, který opět kryje.
     
    21:59
    Čtvrtá útočná formace domácích se proti té první hostující nemůže moc chytit, přesto se Hlinka dostal až do útoku, kde ale u mantinelu ztratil držení.
     
    22:25
    Jihlavským ale pomohla hra vysokou holí od Kladenských, proto se bude vhazovat v útočném pásmu Dukly.
     
    22:52
    Od mantinelu zkusil střelu na Brože Vildumetz, domácí gólman je však velice sebejistý, stejně tak jako fotbalový Zlatan na hřišti.
     
    23:32
    Rytířům chvíli trvalo, než se dostali z obranného pásma, nakonec se jim to povedlo, v tom útočném ale také dlouho nepobyli a vítaným hostem v pásmech tedy také nejsou.
     
    24:15
    Na Cikánka pustil puk Kajínek, hostující gólman si bez problémů kryje.
     
    24:18
    Váňa se toho nebál a ihned po buly vyslal od modré proti Cikánkovi tvrdou střelu, hostující gólman vyrazil betonem a paradoxně pomohl udržet domácí v pásmu.
     
    25:11
    Dukla právě vstřelila branku!
    Skvělá souhra od čtvrté útočné formace a tenhle gól jde jednoznačně za Tomášem Havránkem. Ten totiž otravoval Zajíce tak dlouho, až za kladenskou brankou získal puk a nahrál před branku volnému Michalu Hlinkovi, který se neunáhlil, počkal si na MARTINA OSMÍKA, který zblízka zakončil do levého vinglu! Asistence: Michal Hlinka, Tomáš Havránek.
    25:11 Martin OSMÍK - 2:1
     
    26:03
    Kladno se ihned po buly natlačilo do útočného pásma, jeho veselí v něm ukončil zákrokem Brož a ihned následuje komerční přestávka.
     
    26:14
    Osmík mohl přidat druhý gól! Havránek vysunul o mantinel Hlinku, který ihned na druhou stranu nahrál právě Osmíkovi, ten však sám proti Cikánkovi trefil pouze jeho pravý beton!
     
    27:06
    Parádní střídání od čtvrté domácí formace, která si vytvořila tutovou šanci a na další nemusela dlouho čekat, zradila ji však přihrávka. Poldi sice má optickou převahu, ale nemůže z toho nic vytěžit.
     
    28:17
    Zakázané uvolnění s výhradami Kladna. Protože Zeman pozvolna dojížděl puk a čárový pískl icing, ač puk nebyl za brankovou čárou. Přesto se ale na verdiktu nic nemění.
     
    28:33
    Mareš při nápřahu pustil puk za sebe a bylo štěstím, že Veber nejel sám do brejku.
     
    29:20
    Tůma prokázal parádní přehled o hře, když si ze vzduchu sklepl, prohodil obránce a dostal se až před Cikánka, ale nezakončil.
     
    29:49
    Z obou stran chytl zápas grády a tempo. Oba týmy hrají s velkou chutí, ofenzivně a mají šance. To se zase líbí divákům, kteří to vyjadřují kříkem.
     
    30:04
    Kružík mohl přidat také druhý gól, švihem z mezikruží ale trefil pravou tyčku!
     
    30:19
    Havránek nyní přitvrdil v obraně a dal pořádnou sekeru Říhovi, sudí si toho ale nevšimli a kladenská střídačka se zlobí oprávněně. Na ledě se domácí přesunuli do útoku a ostřelují branku Kladna, ale bez úspěchu.
     
    31:26
    Dostálek nabídl pokus Pohlovi, ten ale mířil vedle a vyhodil prakticky Duklu z pásma.
     
    32:12
    Sekl Harkabus Cikánka? Ne, trefil pouze led před ním, když se snažil dorážet. Ale náznak byl dostatečným impulsem pro sudího k tomu, aby domácího útočníka vyloučil na dvě minuty. Přesilovka Kladna se rozehraje po komerční přestávce.
     
    32:38
    Hosté se drží v útočném pásmu, až nyní ale vykombinovali na modrou čáru. Navíc domácí vyhodili a Tůma neměl daleko od brejku.
     
    33:36
    Dostálek ještě nevytáhl Duklu z pásma, proto se ke střele z pravé strany dostal Nash, Brož zasáhl lapačkou a dostává se mu ovací.
     
    33:51
    Říha nyní nechápe. Jeho fantastickou střelu do pravého vinglu neméně fantasticky zastavil Brož lapačkou a opět se mu dostávalo potlesku, který se přeměnil v pískot na Zikmunda, který si ještě něco vyříkával s Dostálkem.
     
    35:01
    Další Douderovu střelu chtěl tečovat před brankou Harkabus, před něj se ale postavila kladenská clona a možnost teče zarazila. Přesto domácí chvíli zůstali v útočném pásmu.
     
    35:54
    Osmíkovi dnes chutná! Tentokrát se dostal s kotoučem za obránce a následně k němu došla i střela, z dorážky v těžké pozici ale poslal vedle!
     
    36:53
    Zase se hraje na druhé straně a Kubík se omotával okolo Váni, ale stejně o puk přišel. Totální hokej, dalo by se říci.
     
    37:50
    Doudera dostal Duklu do útočného pásma a bojoval o kotouč i nadále, Štěpán Bláha byl však proti a poslal hru na druhou stranu, Hořava byl chvíli sám na modré, ale nevystřelil, neboť ho zablokoval Dostálek.
     
    38:46
    Mareš dostává ve druhé třetině hodně prostoru, nyní však udělal chybu a Kaut se z levého kruhu dostal ke střele, ale bude se vylučovat.
     
    39:03
    Štebih údajně zasáhl do obličeje holí Kružíka, po delší domluvě mezi sudími je vyloučen za vysokou hůl.
     
    39:32
    V oslabení měli domácí další tutovku! Werbik v brejku 2 na 1 nechal zakončení Tůmovi, který však kotouč v hromadě sněhu trefil mimo prázdné branky!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Končí druhá třetina, která byla velice zajímavá. Nabídla nám jeden gól a také mnoho emocí. Dnes se opravdu rozhodčím tolik nedaří, na obě strany nechávají až moc volného prostoru. Proto mají o přestávce hned tři lidi na diskuzi, nejprve oba kapitáni, pak trenér Vlk. Utkání se rozehrálo do velkého tempa, které se musí divákovi líbit. Přes množství šancí z toho vytěžila Dukla jeden gól, v 26. minutě zakončil souhru Martin Osmík. Třetí třetina začne opět za 15 minut.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Úvodní buly vyhrálo Kladno, jenže se ihned v přesilovce dostalo na icing.
     
    40:27
    Kaut individuálně pronikl do útočného pásma, zde mu ale vystavil stopku Mandát a vyhodil přes všechny čáry.
     
    41:13
    Domácí se již v pěti mohou soustředit na bránění hubeného výsledku, Kladno vstoupilo do třetiny velice aktivně a tlačí Duklu do defenzivy.
     
    42:03
    Domácí obrana se nedohodla a nechala napravo volného Martina Bláhu, který z první trefil kousek nad břevno. Odražený puk využil Dostálek a šel do brejku, který ale nevyšel.
     
    42:45
    Vildumetz se připomněl pěknou nahrávkou na Kružíka, to bylo ale vše, co se v útoku hostí stalo, zbytek obstaral Pohl vyhozením. Nicméně jsou domácí pod velkým tlakem...
     
    43:45
    Štebih výborně od puku odstavil Kubíka a otočil ihned hru, sám to zkoušel 1 na 1 Werbik, vybruslil až do pravého kruhu, jeho střelu srazil Hajný do ochranné sítě.
     
    44:07
    Skořepa zpoza kladenské branky nahrával, Štěpán Bláha byl ale tím, kdo získal puk a rozehrál na Brandona Nashe, který už tu chvíli krouží ve svém pásmu.
     
    44:54
    Nash byl tlačen na mantinel Dostálkem, následně byl i zbaven kotouče. Druhá věc ale byla mimo hru, neboť byl před tím pískán ofsajd.
     
    45:20
    Říha si šikovně píchl puk vedle sebe a dostal se do nadějné pozice, kterou vyšperkoval nahrávkou na Jelínka, ten ale nebyl připraven, puk se mu zamotal pod brusle a bylo po akci.
     
    46:19
    Mareš před brankou našel Werbika, ten pustil pod sebe na Tůmu, který ale byl obsazen a nemohl nic dělat, přesto zavinil tlak domácích a Kladno vyhazuje na icing.
     
    46:55
    Kružík využil Váni jako odrážedlo kotouče a dostal se do oblasti pravého kruhu, z čehož přišla logicky střela, Brož podržel. Zbývajících 13 minut třetí třetiny se rozehraje po komerční pauze.
     
    47:14
    Souboj dvou třináctek v útočném pásmu Poldi skončil neutrálně, ani jeden hráč nezískal větší výhodu. A i kdyby ji získal, nic by z toho neměl, protože Brožovi utíká branka z postavení.
     
    47:41
    Svedlund již nestihl puk před modrou čárou a Jihlava může prostřídat. Tímto totálně defenzivním stylem si však koleduje o srovnávací gól...
     
    48:45
    Zelingr dostal prostor na modré čáře a vypálil, jeho pokus blokoval bruslí Mareš a domácí jsou znovu na puku.
     
    49:15
    Werbik byl pod tlakem, proto volil jednoduché vyhození z pásma. To samé zopakoval o pár sekund později.
     
    50:08
    Druhá polovina třetiny a Kladno opět natlačeno v útočném pásmu. Střelu Říhy Brož mezi betony udržel, po odpískání se ještě do sebe pustili Pohl s Hajným, bez trestu s domluvou.
     
    50:32
    Zeman podél střídaček poslal bochánek ke Cikánkovi, aby se nepískal icing. Místy to není ani poctivý prešovský beton, to je ocelový autobus v jihlavské obraně.
     
    51:32
    Osmík se už na obranu nemohl dívat, tak to vzal na levém křídle na sebe a Cikánek musel zakročit. Bude se vhazovat po jeho pravici.
     
    51:58
    Hlinka volil proti Hořavovi jednoduchou střelu přes hůl, puk Hořava zblokoval nechráněnou částí těla a dvakrát nejlépe mu tedy není. Navíc se puk ocitl v ochranné síti.
     
    52:16
    Ani Nash si od modré nepřišel na Brože, ten mu do střely nastavil jednoduchou lapačku. Komerční přestávka.
     
    52:41
    Další vyhození, tentokrát ho provedl Dostálek a Anděl dojížděl, ale více z toho měl Skořepa, který se osamocen dostal mezi kruhy s pukem, jenže si podkopl nohy a zůstal ležet na zemi, zatímco kotouč byl jinde.
     
    53:38
    Harkabus ani tuto situaci nemohl řešit jinak, situaci 2 na 2 ukončil střelou a Cikánek zachytil do lapačky.
     
    53:38
    Svedlund v přerušení dával menší kázaní hlavnímu sudímu, který na jeho učení nepřistoupil a má to za deset minut na trestné.
     
    54:15
    Domácí v závěrečných minutách drží puk na holi a nespěchají dopředu, Kladno to má přesně obráceně.
     
    55:13
    Anděl se po přistrčení od Dostálka dostal ke střele, ale ta mířila mimo. Žádné pohledné momenty nám utkání nenabízí...
     
    56:04
    Kautovi zezadu přisekl hůl k ledu jeden z domácích. Nechává se vše bez trestu, Kautova střela logicky nemohla být ani světoborná. A také nebyla.
     
    56:38
    Vildumetz se pokusil o průnik podél mantinelu, zastavil ho však Osmík, který se následně i zmocnil puku a vyvezl ho. Poldi se ale rychle do útoku vrací.
     
    57:49
    Dva tvrdé hity předvedl na Zikmunda nyní Kajínek a začíná to být velmi zajímavý konec utkání. Hosté zatím hrají s Cikánkem v bráně.
     
    58:27
    Šest hráčů bojujících o puk se nelíbilo hlavnímu sudímu, který přerušuje hru. Bude se vhazovat v útočném pásmu Dukly a Kladno si bere oddechový čas!
     
    58:27
    Logicky přichází hra bez gólmana od hostí, posledních 93 sekund!
     
    58:37
    Boj o puk u mantinelu nevypadá pro ani jeden tým, nakonec z toho vzešlo lépe Kladno, Tůma ale vyhazuje.
     
    59:18
    Nashovu bombu zblokoval Jiránek, zleva pálil i Říha, Brož ale vykopl betonem. A Kajínek to udělal šikovně a jednoduše, tlak ukončil icingem, na což reaguje trenér Vlk oddechovým časem.
     
    59:18
    Domácí po vyhraném buly vyhazují opět na druhou stranu hřiště. Kladno je v totálním tlaku.
     
    Konec zápasu.
     
    A více se toho dnes již nestane! V domácím kotli nějaké to pyro, což je pro Duklu pár peněz ze vstupného mimo, ale to nic nemění na výsledku zápasu, který dopadl 2:1 pro Jihlavu. Ve třetí třetině se již nic zvláštního, co se hry týče, nestalo. Kladno útočilo, Jihlava bránila hubený výsledek, což se i přes enormní tlak od hostí povedlo. Před domácí děkovačkou se ještě dostalo potlesku Jiřímu Říhovi, který ocenil domácí fanoušky potleskem. Dukla dnešní bitvu zvládla a připisuje si tři cenné body do tabulky. Z mé strany je to dnes vše, přeji vám z prokouřeného HZS příjemný zbytek týdne a u dalšího hokeje, tentokrát až za devět dní, napočtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 2 848 diváků. (19:53:35)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 18. D. Váňa (T. Havránek), 26. Osmík (M. Hlinka, T. Havránek) – 5. Kružík (Vildumetz)


    HC Dukla Jihlava: Brož (Lundström) – D. Váňa, Kajínek (A), L. Doudera, J. Pohl, Mareš, Štebih – D. Tůma, Werbik, Mandát – Anděl, Skořepa (C), Dostálek – Harkabus, Zeman, Jiránek (A) – Osmík, M. Hlinka, T. Havránek.
    Rytíři Kladno: Cikánek (Brízgala) – Nash, Zajíc, P. Hořava (C), Zelingr, Kehar, J. Říha, Veber – Zikmund, Kubík, Svedlund – Vildumetz, T. Kaut (A), Kružík – Jelínek, Š. Bláha, Hajný – M. Bláha.

    Rozhodčí: Souček, Ondráček – Rubáš, Tvrdík

    Diváci: 2 848
    bahis siteleri