Toronto – Dallas 1:2 (kon.) | NY Islanders – Pittsburgh 3:2 (1:0 po s.n.) | Montreal – Washington 6:4 (kon.)
Ottawa – Buffalo 4:2 (kon.) | Tampa – Nashville 1:4 (kon.) | Detroit – New Jersey 4:3 (kon.)
St. Louis – Vegas 5:3 (kon.) | Calgary – Colorado 6:5 (kon.) | Edmonton – Chicago 4:0 (kon.)
Anaheim – NY Rangers 2:3 (0:2 po s.n.) | Los Angeles – Philadelphia 2:5 (kon.) | San Jose – Columbus 1:4 (kon.)
Winnipeg – Florida 2:4 (kon.)
po s.n. (1:0)
New York Islanders
3:2 (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0)
Pittsburgh Penguins
Pátek 02.11.2018, 00:10 • Barclays Center, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Vítám všechny fanoušky u textového přenosu kanadskoamerické NHL, v němž se představí New York Islanders a Pittsburgh Penguins.
     
    PITTSBURGH PENGUINS

    Po vlažném začátku se Pittsburgh zvedá a už se ve Východní konferenci prokousal na čtvrtou příčku, když získal čtrnáct bodů. Lépe je na tom pouze Toronto, Tampa Bay a Boston. Tučňáci navíc v posledních pěti zápasech posbírali osm bodů z desíti možných, a tak je vidět, že se nacházejí v herní pohodě. Po vlažném začátku se probral také kapitán Sidney Crosby, jenž úřaduje jako v minulých letech. Hostující celek nasázel v devíti utkáních soupeřům už třiačtyřicet branek, což je nejvíce v celé. Penguins nemohou počítat se službami Justina Schultze a také Dericka Brassarda. Do posledního utkání nezasáhl také nejproduktivnější obránce Penguins Kris Letang, jenž by měl být už v pořádku.

    Pittsburgh – Islanders 3:6
    Vancouver – Pittsburgh 0:5
    Calgary – Pittsburgh 1:9

    Nejproduktivnější hráči:

    Jevgenij Malkin 19 bodů (6+13)
    Phil Kessel 15 bodů (7+8)
    Sidney Crosby 14 bodů (6+8)
     
    NEW YORK ISLANDERS

    Při pohledu do tabulky Východní konference zjistíme, že Ostrované jsou na jsedmém místě, když získali třináct bodů. Mezi sezónami odešel Islanders kapitán John Tavares týmu pochopitelně schází. Do vůdčí role se vložila dvojice Anders Lee – Josh Bailey. Oba útočníky najdeme na čele produktivity týmu. V posledních pěti duelech získal celek z New Yorku sedm bodů z desíti, když ve třech předchozích případech zvítězil. Na to Ostrované budou chtít jistě navázat i v odvetě proti Tučňákům. Hostujícímu týmu schází pouze jeden hráč, kterým je Cal Clutterbuck a Robin Lehner, jenž se zranil v předchozím duelu s Pittsburghem.

    Pittsburgh – Islanders 3:6
    Carolina – Islanders 1:2
    Philadelphia – Islanders 1:6

    Nejproduktivnější hráči:

    Josh Bailey 12 bodů (2+10)
    Mathew Barzal 10 bodů (1+11)
    Anders Lee 11 bodů (4+7)
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) 7 bodů (2+5)
     
    Pravděpodobné sestavy:

    New York Islanders: Greiss (Ch. Gibson) – Pulock, Leddy, Mayfield, Hickey, Boychuk, Pelech – Jo. Bailey, B. Nelson, Lee – Eberle, Barzal, Beauvillier – Komarov, Filppula, Ladd – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, Ruhwedel, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Hörnqvist, Cullen, Sheahan – Sprong, D. Grant, Rust..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Ještě jednou vás vítám u dalšího utkání kanadskoamerické NHL, na ledové ploše právě probíhá rozbruslení a pár minut po půlnoci už vše bude směřovat k úvodnímu vhazování.
    Pohled do Barclays Center

     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Greiss (Gibson) – Pulock, Leddy, Mayfield, Hickey, Boychuk, Pelech – Jo. Bailey, B. Nelson, Lee – Eberle, Barzal, Beauvillier – Komarov, Filppula, Ladd – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.

    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, Ruhwedel, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Hörnqvist, Cullen, Sheahan – Sprong, D. Grant, Rust.

    Rozhodčí: Chmielewsk, St. Pierre – Nowak, Suchánek.
     
    Oba celky už jsou na střídačkách a zahajovací formace na modrých čarách. Po minutě ticha, za jedenáct mrtvých osob v Pittsburghu, přijdou na řadu hymny. Poté už vše bude směřovat k zahajovacímu vhazování, v elitní formaci je také Čech Dominik Simon.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování vyhrál Sidney Crosby, a tak Penguins mají právo prvního útoku. Ovšem jejich přihrávka byla soupeřem zastavena na útočné modré čáře.
     
    00:30
    Nahození za brankou dojel Brian Dumoulin, jenž měl na zádech soupeře. Ovšem k první střele se dostali Ostrované, ale Matt Murray si připisuje první a posléze druhý zákrok dnešní noci.
     
    01:10
    Phil Kessel našel na pravém kruhu Jevgenije Malkina, který okamžitě pálil po ledě. Ovšem Thomas Greiss se stihl přesunout a puk vyrazit k mantinelu.
     
    01:34
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Leo Komarov – 2 min., držení).
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jamie Oleksiak – 2 min., hrubost).
     
    02:15
    Hostující celek si nahodil puk na zadní mantinel, kde nepřesně přihrával Brian Dumoulin, a tak se hra přesouvá na druhou stranu ledové plochy.
     
    02:38
    Je tu také první zakázané uvolnění, které si připisují Tučňáci. Následuje vhazování po pravici Matta Murrayho.
     
    03:09
    Phil Kessel přibrzdil na modré čáře, s čím nepočítal Jevgenij Malkin, a tak se píská ofsajd. Hra se tedy vrací do neutrální zóny.
     
    03:31
    Casey Cizikas chtěl přihrávat před branku, puk se od oblouky brány odrazil do brankoviště, kde puk zpacifikoval na dvakrát Matt Murray. Na toho ještě zle dotíral Cal Clutterbuck, ale k dorážce se neprocpal.
     
    04:13
    Po střele Mathewa Barzala se musel rychle přesouvat hostující brankář, který to ale zvládl a chytá první velkou šanci.
     
    04:30
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Mathew Barzal – 2 min., hákování).
     
    05:01
    Pittsburghu se zatím první početní výhoda nedaří, hosté se nemohou dostat do útočné třetiny, kde by kombinovali.
     
    05:27
    Až nyní od pravého mantinelu po ledě vypálil z voleje Jevgenij Malkin, jehož pokus s přehledem vyrazil Thomas Greiss. Poté se Ostrovanům podařilo vyhodit a také vystřídat.
     
    06:17
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tučňáci využívají početní výhodu, konkrétně český útočník! Z pravé strany vystřelil do betonu gólmana Jake Guentzel, jehož pokus se odrazil před DOMINIKA SIMONA, a ten už neměl problém dopravit černou gumu do branky. Pro českého mladíka je to třetí branka v sezóně. Asistence: Jake Guentzel a Olli Määttä.
    06:17 Dominik SIMON - 0:1
     
    07:22
    Na vrcholu kruhu zůstal zcela osamocený Ryan Pulock, jenž golfákem nastřelil soupeře. Ten do zakončení skočil, čímž pomohl brankáři Pittsburghu.
     
    07:57
    Ani jeden z týmů se nemůže usadit před brankou a spíše se v posledních desítkách vteřin hraje ve středním pásmu.
     
    08:47
    Hostujícímu kapitánovi puk utekl, a tak si ho vzal střelec jediné branky, který opět zakončoval. Ovšem pokus Dominika Simona zamířil jen do lapačky Thomase Greisse.
     
    09:07
    Sidney Crosby zpoza branky přihrával na českého parťáka z útoku, ale puk na Dominika Simona neprošel. Útok hostů ale pokračoval, jenže střela Jaka Guentzela zamířila do betonu gólmana.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    10:00
    Z rohu až před branku si s pukem najel Bryan Rust, jenž se snažil svou střelu bekhendem nasměřovat do horní části branky. Ovšem trefil brankáře Islanders jen do hrudi.
     
    10:34
    Nahození za branku chtěl zastavil hostující brankář, ale kotouč mu utekl a odrazil se vedle brány. Naštěstí pro Matta Murrayho byl u něj dříve než soupeř Jamie Oleksiak.
     
    11:29
    K odraženému puku se dostal Anders Lee, jenž z otočky okamžitě vystřelil. Ovšem do zakončení se mu postavil navrátilec do sestavy Kris Letang, od něhož černá guma zamířila do ochranné sítě.
     
    11:51
    Od modré čáry zamířil do pravého horního rohu branky Jamie Oleksiak, jehož pokus chytá německý brankář ve službách Ostrovanů. V přerušené hře se do sebe pustili Cal Clutterbuck a Jevgenij Malkin. Vylučovat se nebude, ale hra je vykázaná do středního pásma.
     
    12:25
    Dominik Simon přihrál na modrou čáru, kde byl napřažený Kris Letang, jehož pokus byl sražený jen těsně vedle pravé tyče domácí branky. Tučňáci jsou zatím lepším mužstvem a zaslouženě vedou.
     
    13:18
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Jack Johnson – 2 min., hákování).
     
    13:23
    Pittsburgh vyhrál vhazování a okamžitě vyhazuje. Hostující čtveřice se už zformovala na modré čáře a čeká na útok Ostrovanů.
     
    14:03
    Po vyhození Tučňáků se na branku z pravé strany hnal Mathew Barzal, jenž z kruhu pro vhazování mířil pod horní tyčku. Jenže Matt Murray ramenem zasáhl a drží svůj tým ve vedení.
     
    14:55
    New York Islanders se hnal do útoku, ovšem je pískán ofsajd. Penguins mohou tedy v klidu vystřídat, bude se vhazovat ve středním pásmu.
     
    15:18
    Hosté v plném počtu.
     
    15:58
    Dlouho se bojovalo o černou gumu v rohu obranného pásma domácích, až se k ní dostal Casey Cizikas, jenž uklidnil hru a rozehrál.
     
    16:53
    Z levého rohu zkusil překvapit brankáře Sidney Crosby, jenž Thomase Greisse nenachytal. K následné dorážce se nedostal aktivní Dominik Simon.
     
    17:44
    Z ostrého úhlu málem nachytal hostujícího brankáře Adam Pelech, který o betony puk do branky nedostal. Následná dorážka Jordana Eberleho skončila jen těsně vedle pravé tyče.
     
    18:27
    Tak ještě nyní musí Mattu Murraymu cinkat v uších! Po tvrdé ráně z levé strany trefili Ostrované brankovou konstrukci. V závěru úvodní periody se domácí snaží o vyrovnání.
     
    19:14
    Jevgenij Malkin našel od mantinelu na modré čáře Briana Dumoulina, jehož pokus z voleje vykopl brankář. Nutno říct, že se jednalo o povedenou střelu, která mířila k levé tyči.
     
    19:53
    Ještě jednou se v úvodní třetině bude přerušovat, když Ostrované vyhodili na zakázané uvolnění.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Úvodní perioda je minulostí, když se jako jediný prosadil Dominik Simon. Pittsburgh vstoupil do utkání o malinko lépe a vytěžil branku v početní výhodě, která se dlouho nejevila nebezpečně. Ovšem poté přišlo druhé přesilovkové komando, které udeřilo. V závěru periody mohli Ostrované vyrovnat, ale proti byl Matt Murray a také branková konstrukce.

    Střely na branku: 10:9.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé dvacetiminutovky vyhrál domácí centr, který dává Ostrovanům právo prvního útoku. Ovšem zakončení od mantinelu vyrazil Matt Murray.
     
    20:45
    Kris Letang volil přihrávku před branku, ale kotouč skončil v rohu. Poté se k němu dostal český útočník, jenž ho po mantinelu odevzdal a jde střídat.
     
    21:34
    Ve střední pásmu na pozici obránce propadl při couvání Jevgenij Malkin, a tak se domácí dostali do přečíslení. Ovšem Valtteri Filppula přihrávku na Lea Komarova neprocpal.
     
    22:46
    Mathew Barzal dlouho motal obráncům hlavu za brankou až přihrál do kruhu pro vhazování. Pokus Nicka Leddyho zamířil jen do brankáře Tučňáků.
     
    23:06
    Odražený puk zůstal ležet před brankovištěm, kam se jako první dostal Casey Cizikas. Ovšem jeho dvě střely nepřehodily beton Matta Murrayho. Poté ještě střílel Cal Clutterbuck, ale jeho zakončení z dobré pozice se do brankového prostoru nevešlo.
     
    23:56
    Pěkná akce celé elitní formace Pittsburghu. Sidney Crosby přihrál mezi kruhy, kam si cpal Jake Guentzel. Od jeho hole zamířila černá guma jen do betonu gólmana.
     
    24:44
    Hostující hráči byli nyní pod tlakem a raději po mantinelu vyhodili do středního pásma. Ostrované vrátili hru za branku Penguins a jdou střídat.
     
    25:38
    Anders Lee byl u mantinelu zcela sám a přihrával před branku, kam si najížděl Brock Nelson. Ten přihrávku na paty nečekal, ale cestou v brankovišti sestřelil hostujícího gólmana. Ovšem vylučovat se nebude, protože svůj podíl viny v tom měl Jack Johnson.
     
    26:03
    Nahození Islanders se od zadního mantinelu odrazilo před branky, kde zasáhl Matt Murray. Na něho dorážel ještě Jordan Eberle, jenž byl ztrestán Jamiem Oleksiakem.
     
    26:49
    Střelu přes obránce vyslal Brock Nelson, jehož zakončení zamířilo jen nad branku. Matt Murray tentokrát máchl lapačkou do prázdna.
     
    27:18
    Z pravého kruhu střílel Daniel Sprong, jehož pokus zamířil jen do hrudi německého gólmana. Bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    28:13
    Čtvrtá formace Pittsburghu se dostala pod tlak, a tak raději poslal hru přes všechny čáry. Bude se vhazovat po pravici hostujícího maskovaného muže.
     
    28:43
    U pravého mantinelu přesprintoval soupeře Carl Hagelin, jenž se tak dostal se spoluhráčem do přečíslení. Ale přes obránce puk na Malkina neposlal. Poté se opět švédský šikula dostal k pokusu z předbrankového prostoru, ale ve vyložené šanci branku Ostrovanů přestřelil.
     
    30:20
    Penguins se snažili usadit před brankou soupeře, což se asi třikrát nepodařilo. New York Islanders pokaždé černou gumu poslalo za modrou čáru.
     
    31:05
    Ostrované nahodili puk po prknech za branku, kde kotouč zastavil Matt Murray. Oba celky využívají toto uklidnění ke střídání.
     
    31:24
    Zprava uháněl na branku soupeře Phil Kessel, kterému už chyběly síly, a tak zakončil do horního rohu. Střelec z povolání trefil místo, kam dosáhla lapačka skvěle chytajícího Thomase Greisse.
     
    31:32
    Ostrované sice vyhráli po reklamní přestávce vhazování, ale kotouč posílají přes všechny čáry na icing. Hra se vrátí před německého gólmana.
     
    31:45
    V krátkém sledu druhé zakázané uvolnění domácího celku.
     
    32:19
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins (Brian Dumoulin – 2 min., držení).
     
    32:33
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Josh Bailey – 2 min., hákování).
     
    33:33
    Jevgenij Malkin byl rychlejší ve středním pásmu a vyslal do samostatného úniku obránce. Jamie Oleksiak upaloval na brankáře, ale jeho klička do bekhendu byla vystižena.
     
    33:42
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Adam Pelech – 2 min., nedovolené bránění).
     
    33:42
    Oddechový čas pro hosty.
     
    33:56
    Sidney Crosby přihrál před branku, kam si z modré čáry sjel Kris Letang. Nejproduktivnější obránce Tučňáků zamířil do betonu domácího gólmana.
     
    34:46
    Islanders právě vstřelili branku!
    Opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš a navíc v oslabení Ostrovanů. Po propadnutí si za obranu Tučňáků najel JOSH BAILEY, který rozpohyboval Matta Murrayho a poslal mu kotouč mezi nohama za brankovou čáru. Asistence: Casey Cizikas.
    34:46 Josh BAILEY - 1:1
     
    36:14
    Chad Ruhwedel dostal přihrávku na modrou čáru, kde ale útočné pásmo neudržel. Naopak se píská ofsajd hostujícího mužstva.
     
    36:32
    Dominik Simon protečoval puk do útočného pásma a jde za ním. Jenže Islanders vyhazují na další zakázané uvolnění.
     
    36:52
    Jevgenij Malkin se zpoza branky procpal až před ní, odkud bekhendem zakončoval na první tyč. Ovšem Thomas Greiss byl opět připravený a kotouč vyrazil.
     
    37:53
    Ostrované se tlačí za další brankou, ale pokus od modré čáry vyrazil hostující gólman k mantinelu. Ovšem tlak domácích i dál pokračuje.
     
    38:38
    Od levého mantinelu přihrával před branku Bryan Rust, jenž hledal jednoho z dvojice Kris Letang – Daniel Sprong. Ovšem jejich zakončení mířilo opět do německého brankáře.
     
    38:56
    Andrew Ladd nahazoval puk za branku ještě před červenou čárou, a tak je z toho další icing Islanders.
     
    39:44
    Dominik Simon zpoza branky přihrával na hranici brankoviště, kde byl Sidney Crosby. Ovšem hostující kapitán se ke střele přes bránícího hráče nedostal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Ve druhé dvacetiminutovce jsme také viděli jednu branku, o kterou se postaral Josh Bailey, a tak je stav utkání zatím 1:1. V době největšího tlaku Pittsburghu ujel po zaváhání Krise Letanga domácí útočník, jenž vyrovnal. Ovšem jinak se hrála zajímavá třetina, v níž byli nebezpečnější Tučňáci, ale Thomas Greiss se rozchytal k velkému výkonu. Duelu celkově zatím vládnou brankáři a uvidíme, který z nich se bude radovat z vítězství.

    Střely na branku: 18:22.
    Střely na branku v této třetině: 8:13.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední dvacetiminutovky vyhrál Sidney Crosby, a tak mají Tučňáci právo prvního útoku. Ovšem napoprvé se jim nepodařilo přejít přes střední pásmo.
     
    40:32
    Český útočník jel za kotoučem, ale dříve byl u něj obránce. Píská se hned na začátku třetiny zakázané uvolnění.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:55
    Na pravé straně dostal hodně prostoru Jevgenij Malkin, který s pukem zakvrdlal a vystřelil. Jenže do zakončení mu vložil hůl soupeř, a tak puk směřoval jen do ochranné sítě.
     
    41:59
    Patric Hörnqvist zachytil rozehrávku soupeře a už se blížil k brance, když se mu v poslední možný moment vrhl pod nohy bránící hráč. Hostující útočník se tak k zakončení neprodral.
     
    42:48
    New York Islanders byl pod tlakem, a tak vyhazuje na další zakázané uvolnění.
     
    42:57
    Před brankou Thomase Greisse bylo hodně rušno a domácí brankář toho moc neviděl. Ovšem na střelu od modré čáry stihl zareagovat a kotouč vyrazil do rohu kluziště.
     
    44:29
    Z rohu hrací plochy až mezi kruhy si vybruslil Bryan Rust, jehož svižná rána skončila jen těsně nad břevnem. Thomas Greiss se za pokusem stihl jen otočit.
     
    45:13
    Brock Nelson od mantinelu viděl ve druhé vlně spoluhráče. Josh Bailey mířil k pravé tyči, ale branku z nadějné pozice netrefil. Matt Murray byl také v pozici diváka.
     
    46:04
    Z kruhu pro vhazování vypálil Phil Kessel, jenž trefil jen domácího brankáře do hrudi. Po přerušení se autor zakončení nejprve osekával s Johnnym Boychukem a poté se oba kohouti ještě chytili.
     
    46:59
    Za domácí obranu si najížděl Riley Sheahan, ale přihrávka na něj byla nepřesná. Tučňáci se dostali k pokusu od modré čáry, kterou schoval do lapačky Thomas Greiss.
     
    48:39
    Od modré čáry se napřáhl Nick Leddy, jehož pokus mířil jen nad branku Penguins. Poté hosté posunuli hru do středního pásma a další útok Islanders končí ofsajdem.
     
    49:16
    Dominik Simon přihrál na modrou, kde kotouč putoval dále. Z pravé strany vystřelil Jamie Oleksiak, jehož zakončení mířilo jen do zadního mantinelu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:11
    Islanders právě vstřelili branku!
    Tak to je trochu pro hostující tým šok! Thomas Hickey přihrával před branku, kde byl v souboji ANDERS LEE. Ten ani neví, jak kotouč do branky dostal, ale vstřelil díky tomuto momentu vedoucí branku Ostrovanů. Asistence: Thomas Hickey A Brock Nelson.
    50:11 Anders LEE - 2:1
     
    50:54
    Brian Dumoulin přihrával před branku, kam putoval jeho spoluhráč. Ovšem černá guma nakonec skončila v lapačce Thomase Greisse.
     
    51:01
    Vyloučení v týmu New York Islanders (Anders Lee – 2 min., sekání).
     
    51:18
    Zakončení Patrica Hörnqvista bylo zastavené ještě před brankou. Jeho následná přihrávka na modrou čáru donutila Tučňáky k opuštění útočné třetiny.
     
    52:02
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Penguins využívají početní výhodu, když rozpohybovali čtveřici soupeře. Kris Letang našel na kruhu pro vhazování JEVGENIJE MALKINA a rodák z Magnitogorsku už věděl co dělat. Zakončení ruské hvězdy zamířilo přesně mezi rukou a tělem brankáře do prostoru tří tyčí. Asistence: Kris Letang a Phil Kessel.
    52:02 Jevgenij MALKIN - 2:2
     
    52:49
    Pittsburgh se dostal pod tlak a raději vyhazuje na zakázané uvolnění.
     
    53:21
    Střelu od modré čáry tečoval mezi kruhy do protipohybu gólmana Anthony Beauvillier. Na změnu směru letu kotouče zareagoval Matt Murray betonem. To byl opravdu úžasný zákrok brankáře Pittsburghu.
     
    54:08
    Ostrované dlouho drželi černou gumu v útočném pásmu. Střelu od modré čáry zastavil před brankou Brian Dumoulin, jenž posunul hru alespoň do středního pásma.
     
    55:45
    Mezi kruhy si z druhé vlny najel Jevgenij Malkin, jehož bekhendový pokus po ledě vyrazil Thomas Greiss betonem. Oba celky po této akci jdou střídat.
     
    56:26
    Ryan Pulock si sjel z modré čáry a od mantinelu přihrával před branku. Tam se nacházel Valtteri Filppula, jenž vystřelil, ovšem Matt Murray drží naděje Pittsburghu na body.
     
    58:02
    Sidney Crosby napadal soupeře ve středním pásmu, čímž donutil Adama Pelecha k vyhození kotouče mezi střídačky.
     
    59:18
    Do útočného pásma vletěl Josh Bailey, jehož pokus mířil jen na hostujícího brankáře. Matt Murray puk rychle vyklepal z lapačky a rozehrál.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    Sledovali jsme velmi zajímavé utkání, které doputovalo do prodloužení. V poslední dvacetiminutovce se prosadil Anders Lee, na jehož zásah reagoval v přesilové hře Jevgenij Malkin.

    Střely na branku: 24:28.
    Střely na branku v této třetině: 6:6.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:20
    Kris Letang předal kotouč na najetého Sidneye Crosbyho, který mířil do protipohybu Thomase Greisse, ale jeho zakončení letělo jen těsně nad horní tyč.
     
    61:22
    Jevgenij Malkin přihrál do předbrankového prostoru, kde se po kotouči natahoval Jack Johnson. Jeho pokus mířil po ledě k tyči, ale domácí brankář opět skvělým zákrokem podržel Ostrovany ve hře o bonusový bod.
     
    62:55
    Ostrované dlouho kombinovali před brankou soupeře, ale nezakončili.
     
    63:12
    Phil Kessel vyslal do úniku hostujícího kapitána. Sidney Crosby gólmana položil, ale ten mu vypíchl kotouč širokou holí.
     
    64:00
    K odraženému puku se dostal na kruhu pro vhazování Jordan Eberle, jenž rozvlnil síťku pouze z boku branky!
     
    64:55
    neskutečný semafor Thomase Greisse! Phil Kessel mířil do pravé šibenice, ale brankář Islanders vytáhl famózní zákrok lapačkou!
     
    65:00
    Prodloužení skončilo.
     
    Prodloužení bylo opravdu krásným zážitkem, ale branky jsme se nedočkali. Jdeme do samostatných nájezdů!

    Střely na branku: 26:30.
    Střely na branku v prodloužení: 2:2.
     
    Samostatné nájezdy začínají.
     
    1. série
    0:0
    Jordan Eberle se snažil rozpohybovat brankáře, ale nedal.
     
    1. série
    0:0
    Jevgenij Malkin nic nevymýšlel, ale branku přestřelil.
     
    2. série
    0:0
    Brock Nelson mířil mezi betony, ale mezeru gólman utěsnil.
     
    2. série
    0:0
    Sidney Crosby si stáhl puk do bekhendu, ale branku minul.
     
    3. série
    1:0
    Josh Bailey předvedl bekhendový blafák a dává!
     
    3. série
    1:0
    Kris Letang mířil mezi betony, ale nedal. Je rozhodnuto!
     
    V samostatných nájezdech zvítězil tým New York Islanders.
    Autorem vítězné branky je JOSH BAILEY, který je jediným aktérem, jenž se v individuální dovednosti prosadil.
    Josh BAILEY - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Oba celky se utkaly během pár dní dvakrát a spokojenější jsou hráči Islanders, kteří získali čtyři body do tabulky. Naopak Pittsburgh, i když byl aktivnějším celkem v obou případech, má pouhý bod.
     
    Hvězdy utkání:

    Thomas Greiss (NYI) 29 zákroků, 93,5% úspěšnost zákroků
    Josh Bailey (NYI) 2+0
    Anders Lee (NYI) 1+0
     
    Československá stopa

    Dominik Simon (PIT) 1 bod (1+0), 2 střely, 17:12 čas na ledě
     
    S konstatováním, že Islanders zvítězili se s vámi loučím a přeji vám příjemnou dobrou noc. (02:57:14)

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 35. Jo. Bailey (Cizikas), 51. Lee (Hickey, B. Nelson), rozh. náj. Jo. Bailey – 7. Simon (Guentzel, Määttä), 53. Malkin (Letang, Kessel)

    Samostatné nájezdy:

    1. série:
    0:0   Jordan Eberle (NYI)
    0:0   Jevgenij Malkin (PIT)
    2. série:
    0:0   Brock Nelson (NYI)
    0:0   Sidney Crosby (PIT)
    3. série:
    1:0   Josh Bailey (NYI)
    1:0   Kris Letang (PIT)


    New York Islanders: Greiss (Gibson) – Pulock, Leddy, Mayfield, Hickey, Boychuk, Pelech – Jo. Bailey, B. Nelson, Lee – Eberle, Barzal, Beauvillier – Komarov, Filppula, Ladd – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.
    Pittsburgh Penguins: M. Murray (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Oleksiak, Määttä, Ruhwedel, J. Johnson – Simon, Crosby, Guentzel – Kessel, Malkin, Hagelin – Hörnqvist, Cullen, Sheahan – Sprong, D. Grant, Rust.

    Rozhodčí: Chmielewsk, St. Pierre – Nowak, Suchánek

    Diváci: 10 910
    bahis siteleri