Humenné – Trnava 3:2 (kon.) | Martin – Skalica 4:1 (kon.) | Pov. Bystrica – Michalovce 3:5 (kon.)
Topoľčany – Spišská N. Ves 3:2 (0:1 po s.n.) | Osmos Bratislava – Prešov 5:2 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (0:0, 2:1, 2:0)
HK Skalica
sk Pátek 02.11.2018, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Michal Ružička (tréner HK Skalica): "Poznali sme silu súpera a vedeli sme, že nás tu čaká skvelá atmosféra. Na súboj sme sa pripravovali, zo začiatku sme ale v úvodnej tretine pôsobili o niečo zakríknutejšie. Zabrzdili nás i oslabenia, súper bol aktívnejší. V druhej tretine sme sa snažili hru vyrovnať s tým, že nemáme čo stratiť. Snažili sme sa vytvoriť si šance, tlačiť sa pred bránku. Pred treťou tretinou sme prehrávali o gól, išli sme do tejto časti hry s tým, že to musíme zlomiť, počkať si na chybu súpera. Dostávali sme sa z tohto dôvodu i pod tlak súpera, keďže pri našom útočení hrozili prečíslenia. Žiaľ, jedno z nich domáci premenili. Za stavu 3:1 sme už nemali dosť síl niečo so stretnutím urobiť. Čo sa týka hokeja, musím oba tímy pochváliť. Bola tu zároveň výborná atmosféra, čo sa týka nášho tímu, myslím si, že sme podali kolektívny výkon. Domáci ale mali viac šťastia, zároveň aj boli lepším tímom. Sezóna je ale dlhá, uvidíme preto až v jej závere ako na tom sme."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Vyšiel nám vstup do zápasu i keď bol tento vyrovnaný. Musím pochváliť všetkých hráčov, od prvého do posledného. Za bojovnosť, za prístup, za to – čo odviedli na ľade. Bol to jeden z najlepších zápasov, aké sme tu odohrali. Rovnako, čo sa týka atmosféry, ktorá bola neskutočná. Predvedený výkon diváci patrične ocenili, najmä na jeho konci. Klobúk treba zložiť pred divákmi, taká atmosféra aká tu bola dnes, pred takou je radosť hrať a bolo ju naozaj vidieť i na chalanoch, ktorí boli ochotní ísť po hlave do každého súboja, do každej hernej situácie. Musím byť pozitívny v každom ohľade, čo sa dnešného zápasu týka."

    Patrik Romančík (brankár HK Skalica): "Vedeli sme, že to nebude ľahké stretnutie. Martin je doma silný, svoju formu si drží od Extraligy a zápas to napokon potvrdil. Som však rád, že sme sa v druhej tretine za nepriaznivého stavu dokázali dostať späť do hry vďaka využitej presilovej hre. Martin však bol o tri góly napokon lepším. Dnes nás zradila v stretnutí streľba. Boli sme u súpera v pásme, využívali sme ale hluché priestory v rohoch kde sme si posúvali puk. Keď sa však nedostávame do príležitostí a nestrieľame na bránku, ťažko môžeme čakať gól. Ak tu boli príležitosti, tak zväčša od modrej čiary. Mali sme hráčov pred bránkou, k tečovaniu sa ale dostávali minimálne. Bojovali sme, urobili sme ale veľa individuálnych chýb, ktoré nás stáli body. Počas stretnutia som sa cítil dobre. Smerovalo na mňa veľa striel, práce som mal dosť. Som tu však preto, aby som podržal tím. Prehrali sme ale zápas, čo nás mrzí. Sme smutní najmä z toho, že sme nevyužili príležitosť dotiahnuť sa na horné priečky. Musíme sa však už v najbližšom zápase oprieť o predvedenú bojovnosť a verím, že zápasy budeme vyhrávať. Ešte je síce predčasné hovoriť o ambíciách jednotlivých tímov, všetko ale nasvedčuje tomu, že tímy ako Skalica, Michalovce a Martin budú top tímami. Už najbližšie by sme tieto predpoklady mali naplniť v súbojoch s Bratislavou a Michalovcami. Musíme dať do týchto stretnutí všetko, získať všetky body už v najbližšom nedeľnom zápase."

    Filip Oravec (obranca HK Martin): "Stretnutie sa radí k najťažším v tejto sezóne. Už úvodná tretina bola mimoriadne ťažká, v druhej sme si už začali viac rozumieť a padli aj góly. V tretej tretine sme predovšetkým mysleli na výsledok. Posledné dva góly nám priniesli potrebný kľud. Tréneri nás ešte pred stretnutím upozorňovali na stredné pásmo i na hru na modrej čiare. Vystríhali nás pred zbytočnými kľučkami, zdôrazňovali aby sme radšej vyhadzovali puky. Apelovali na pozornú hru v obrane i rýchle prechody do útočného pásma s dôrazom na osobné súboje. Veľmi nás potešila atmosféra, čím viac divákov príde, tým lepšie sa nám hrá. Spokojnosť z našej strany je veľká. O dva dni nás čaká súboj s Michalovcami. Z našej strany máme ťažšie rozlosovanie súťaže, na domácich čakala Považská Bystrica. Určite z tohto pohľadu prijateľnejší súper, Michalovce určite ušetrili sily, my sme išli v tomto zápase naplno, takže uvidíme čo prinesie samotné nedeľné stretnutie. Určite to bude ťažký zápas. Musíme sa všetci hráči čo najlepšie zregenerovať, v Michalovciach je veľké klzisko, široký ľad. Určite sa budeme spoliehať na korčuľovanie, pohyb, kombinačnú hru. Dnes sme mali k dispozícii sedem obrancov, bežne hrávame na šesť plus jedného, dnes sme preto akoby točili štyri dvojice pričom sme sa striedali. Snažili sme sa zapájať sa všetci rovnomerne. Pri troch dvojiciach je rýchlejšie tempo, zvyknutí sme i na štyri. V dvojici som s Tomášom Rusinom, z tohto pohľadu by som nemenil na tomto nič, keďže sme takto spokojní." (22:54:41)
     
    Martin v šlágri kola zvíťazil nad Skalicou 4:1. Góly: 24. Pacalaj (Poliaček, Brezniak), 35. Poliaček (Brezniak, Burzík), 54. Brezniak (Jurášek, Rusina), 57. Barto (Markovič, Langhammer) – 30. Vaškovič (Hujsa, Škápik).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:43
    Adam Themár (MAR) inkasuje dve minúty za krosček.
     
    56:45
    Martin dal gól!
    Využitá presilová hra. MARTIN BARTO sa dostáva pred bránku kde s prehľadom zakončuje. Asistencie: Jaroslav Markovič a Jakub Langhammer.
     
    56:07
    Ondrej Janík (SKA) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    55:50
    Zeliska faulovaný Janíkom. Bude sa vylučovať.
     
    54:46
    Markovič zadovkou hľadal spoluhráča. Puk skončil za modrou čiarou.
     
    54:04
    Ivan Brveník nastrelil ľavú žŕdku Romančíkovej bránky. Nariadené trestné strieľanie tak nevyužil.
     
    54:04
    Ľubomír Škápik fauloval Ivana Brveníka. Nariadené trestné strieľanie za držanie protihráča.
     
    53:02
    Martin dal gól!
    Zlá obranná línia hostí. Aj napriek tomu, že boli na čiare traja, puk sa z hokejky Andreja Jurášeka dostal za tento múr kam vyštartoval aj IVAN BREZNIAK a sám aj zakončil. Druhú asistenciu si pripisuje Tomáš Rusina.
     
    52:12
    Zakázané uvoľnenie na domácej strane. Nedalo sa inak.
     
    52:00
    Škápik vedľa bránky. Puk sa domácim podarilo dostať do stredného pásma.
     
    51:32
    Kotzman získal útočné pásmo. Bernát musel puk priľahnúť.
     
    50:45
    Okoličány ďalší z hosťujúcich hráčov, ktorý neuspel v závere akcie. Domáci si však musia dávať veľký pozor.
     
    50:15
    Pokus o vysunutie hráča vyšiel na strane hostí. Jaša si ale neporadil s koncovkou.
     
    49:51
    Pokus o vysunutie Markoviča sa nevydaril. Domáci sa musia rýchlo vrátiť späť.
     
    49:24
    Hujsa skončil aj s pukom za bránkou. Tam sa ešte bojuje o pásmo.
     
    48:47
    Brveník sa dostal s Paulínym do prečíslenia. Mohlo byť rozhodnuté.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 24. Pacalaj (Poliaček, Brezniak), 35. Poliaček (Brezniak, Burzík), 54. Brezniak (Jurášek, Rusina), 57. Barto (Markovič, Langhammer) – 30. Vaškovič (Hujsa, Škápik)


    HK VITAR Martin: Bernát (Cabaník) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Dvořák – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Pokrivčák – Paulíny, Barto, Brveník
    HK Skalica: Romančík (Trutt) – Janík, Škápik – Pač, Trávniček – Straka, Sloboda – Kotzman, Hílek – Knyazev, Hujsa, Vaškovič – Štumpf, Jaša, Jurák – Okoličány, Dufek, Trnka – Janáč, Mowrey, Kotzman

    Rozhodčí: Mĺkvy – Rehák, Jurčiak, Holomek (video)

    Diváci: 2109
    thejrc.org