Gamaspol Jeseník – Chrudim 1:3 (kon.) | Sparta – Olympik Mělník 8:3 (kon.)
konec
Sparta Praha
8:3 (4:1)
SK Olympik Mělník
Středa 07.11.2018, 20:00 • SH Zruč nad Sázavou • Pohár FAČR • Čtvrtfinále
     
    Ode mě to je pro dnešek vše. Přeji vám hezký zbytek večera a někdy zase u onlajnu na počtenou! (21:30:35)
     
    Je konec! Je za námi čtvrtfinálové utkání mezi domácí Spartou a hostujícím Mělníkem, ve kterém zvítězili Pražané naprosto jednoznačně 8:3. Hattrickem se na tomto vítězství podílel ostrostřelec Grbeša. Mělník toho dnes moc nepředvedl a v pohárové cestě dnes zaslouženě končí, zatímco Sparta postupuje do semifinále. Svého soupeře se dozví na zítřejším losování.
     
    Konec zápasu.
     
    39:51
    Martin Hora trefuje nádhernou technickou střelou pouze tyč. Nic jiného se dnes již nic nestane a Sparta postupuje do semifinále Poháru.
     
    39:34
    O korekci konečného výsledku se ještě pokusil Patrik Mažári, jenž vyslal hodně slibnou střelu, ale Gerčák jí dokázal vytěsnit mimo nebezpečí.
     
    39:00
    Poslední minuta do konce utkání.
    38:45 GRBEŠ - 8:3
     
    38:45
    Sparta právě vstřelila branku!
    Máme tady první hattrick a potvrzení výhry Sparty! Martin Hora poslal míč přesně na KRISTIJÁNA GRBEŠU, který dnes rozvlnil síť již potřetí. Asistence: Martin Hora.
     
    38:33
    Mělník sám sebe připravuje o čas. Nyní vyslal hodně nepřesnou přihrávku přes celé hřiště, která skončila v autu. Útočit může Sparta.
     
    38:18
    Oddechový čas pro hosty.
     
    37:47
    Obrovská šance Mělníka, která nekončí gólem! Gabčo parádním dloubákem poslal míč před branku, odkud šel přesně na střelu z první pro hostujícího hráče. Ten však vůbec netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    37:21
    Nádherná akce na jeden dotek v podání Sparty! Takto dokázala vyšachovat celou sestavu hostí a Grbeša se hnal na gólmana, nakonec si míč poslal moc dopředu.
     
    36:24
    Přesto mohli Středočeši ještě zmírnit svou ztrátu! Demeter si nabíhal v přečíslení sám na bránu, jenže hráč, jenž akci táhl, zakončil. Gerčák ho vychytal.
    35:39 SEIDLER - 7:3
     
    35:39
    Sparta právě vstřelila branku!
    No, vypadá to, že v dnešním zápase je rozhodnuto. Hrdina si s míčem chvíli pohrál a poté ho poslal na MICHALA SEIDLERA, jehož střela z první bezpečně zapadala do sítě. Asistence: Antonín Hrdina.
     
    35:13
    Musí se nechat, že pro Pražany je to ideální pozice. Vedou o tři branky, navíc Mělník v tomto poločase udělal již pět akumulovaných faulů.
     
    35:03
    Neskutečné, co dokázal domácí celek zahodit! Sparta to chtěla vykombinovat až do prázdné brány. Několik hráčů mohlo zakončit, jenže Seidler byl na poslední chvíli odzbrojen.
     
    34:18
    Po krátké kombinaci se ke střele dostal Amrani Fouad, jenže nezamířil ani trochu přesně. Mareš vůbec nemusel zasahovat a Mělník ještě žije.
     
    33:47
    Pátý akumulovaný faul v podání Mělníka! Jedno je jasné. Každý další faul znamená desetimetrový kop pro domácí celek. Ten je teď na koni.
     
    33:08
    Velká šance Sparty na vstřelená další branky! Antonín Hrdina již posílal míč před branku, kam si nabíhal jeho spoluhráč. Až k němu přihrávka nedoputovala, hosté stihli včas zasáhnout.
     
    32:28
    Přesto se do zajímavé pozice dostal Martin Hora, ale ani jemu nebyl dopřán potřebný klid pro zakončení. Mareš tedy nakonec ani zasahovat nemusel.
     
    32:05
    Pimpolho mohl celkem v klidu pálit z dobré pozice, jenže raději obrátil a Sparta musí začínat s postupným útokem ze své obranné poloviny.
     
    31:35
    Skvělý zákrok Mareše! Ten byl již překonán, ovšem hostující gólman se z pozice ležící ještě vrhnul po míči a zastavil ho na brankové čáře!
    30:45 VÁLA - 6:3
     
    30:45
    Mělník právě vstřelil branku!
    No, může to být ještě drama! Josef Gabčo vypálil ze standardní situace a jeho ránu tečoval SLAVOMÍR VÁLA mimo dosah domácího gólmana. Asistence: Josef Gabčo.
     
    30:36
    Pimpolho se dostal ke střele z celkem velkého úhlu. Přesto zasáhl hostující obránce, který poslal míč na rohový kop. Sparta může přidat další branku.
     
    30:25
    Už se znovu konečně hraje! Tato pauza může jen pomoct Mělníku, který nadále prohrává o čtyři branky, navíc dopředu mu to dnes moc nelepí.
     
    30:03
    Nadále se nehraje. Na domácím stadioně je nová tabule, která se zatím nedaří pořádně zprovoznit. Do konce zápasu zbývá něco málo pod deset minut.
     
    30:03
    V hale Zruči nad Sázavou se rozezvučelo zvukové znamení pro konec zápasu, díky čemuž je hra přerušena. Musí se znovu nastavit čas.
     
    29:19
    Akumulované fauly: 1 – 4!
    28:38 DRAHOVSKÝ - 6:2
     
    28:38
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to o čtyři branky, čímž se Sparta dnes dostává do nejvyššího vedení! Seidler přiťuknul balón TOMÁŠI DRAHOVSKÉMU, který se z první trefil naprosto přesně. Asistence: Michal Seidler.
     
    28:14
    No, ale Mělník si začíná celkem zahrávat. Ve 29. minutě má na kontě již třetí akumulovaný faul, což by mohl být problém s ohledem na to, že jen brání.
     
    27:31
    Teď si toho na sebe naložil hostující hráč trochu moc. Chtěl předvést solíčko podél lajny, jenže nakonec se dostal do ostrého úhlu a mířil mimo branku.
     
    26:58
    No, vypadá to, že se konečně osmělují i hostující hráči a mohli bychom vidět ještě zajímavých posledních třináct minut. Sparta se ovšem ještě dobří brání.
     
    26:24
    Žlutou kartu dostává Tomáš Drahovský (AC Sparta Praha).
     
    26:04
    No tak to byla obrovská chyba Grbeše, který může být rád, že už to není jen o dvě branky! Ten namazal hostujícímu hráči, ale nakonec se ozval hvizd sudího a Mělníku je připsán první akumulovaný faul.
     
    25:46
    Akumulované fauly: 0 – 1.
    25:22 NEČAS - 5:2
     
    25:22
    Mělník právě vstřelil branku!
    A už je to zase jen o tři góly! Ervín Kuč poslal balón na LUKÁŠE NEČASE, který dnes již podruhé rozvlnil síť domácí branky. Asistence: Ervín Kuč.
     
    24:51
    Teď by mohli hráči v bílém rozjet nějakou pořádnou akci poté, co jejich gólman rozehrál. Dlouho se však hostující celek na míči neudržel.
     
    24:24
    Mělník toho dnes moc nepředvedl. Zatím je průběh zápasu naprosto jasný a výsledek také. Olympik se dostává do šancí opravdu jen sporadicky.
    23:06 FOUAD - 5:1
     
    23:06
    Sparta právě vstřelila branku!
    Jenže Sparta zůstala u míče a raduje se z páté branky! Drahovský posunul míč na AMRANIHO FOUADA, který bez potíží trefil odkrytou část brány. Asistence: Tomáš Drahovský.
     
    23:02
    Tyčka zachránila Mareše v bráně! Nádherná střela v podání domácího hráče, kdy hostující gólman byl překonán, ale tyč střelu zastavila.
     
    22:44
    Obraz hry je stále stejný. Domácí tlačí svého soupeře, který se nikam s míčem nemůže dostat.
     
    21:01
    Škoda, že teď to bral Novák moc na sebe! Nádherně se prokličkoval až k zakončení, jenže v rozhodující fázi mu balón moc ujel a domácí desítka nezakončila.
     
    20:18
    Máme zde již druhý poločas dnešního utkání mezi domácí Spartou a hostujícím Mělníkem. Ten bude muset zabrat, pokud chce dnes vyhrát.
     
    20:01
    Začal druhý poločas.
     
    Tak. Je za námi první poločas, po kterém vede domácí tým o tři branky. Toto vedení je určitě zasloužené a hostující celek může být rád, že to není o více branek, čemuž zamezil především gólman Mareš. Pokud bude takto Sparta hráč i dále, bez potíží si otevře cestu do další fáze Poháru.
     
    20:00
    První poločas skončil.
     
    19:36
    Na druhé straně se nadvakrát dostal ke střele Seidler. Nejprve jeho ránu Mareš vyrazil na roh. Posléze mohl pálit do prázdné, ovšem parádní zákrok předvedl hostující brankář.
     
    19:22
    Nádherná střela v podání hostujícího hráče! Gerčák se po ní jen ohlédl, jenže dělovka nakonec orazítkovala jen tyč! Nádherný moment.
     
    19:13
    Oddechový čas pro hosty.
     
    19:00
    Minuta do konce poločasu!
     
    18:45
    Znovu Grbeša a znovu to nebyla vůbec špatná rána! Tentokrát byla z trochu větší vzdálenosti a byla tečována. přesto letěla jen těsně vedle Marešovy brány.
     
    18:15
    Zbývají nám necelé dvě minutky do konce prvního poločasu a favorit dnešního utkání vede bez větších potíží o tři branky, navíc nadále tlačí svého soupeře.
     
    17:46
    Grbeša je dnes při chuti a s tímto apetitem může klidně myslet minimálně na hattrick. Tentokrát se jeho rána nakonec nevešla mezi tři tyče.
     
    17:11
    A mohlo to být bez větších potíží o čtyři branky! Tentokrát míč letěl k Novákovi, který by mohl pálit z první, ovšem přihrávka byla o kousek delší.
     
    16:40
    Podobnou akci chtěli znovu udělat ti samí dva hráči, ale tentokrát si tolik nerozuměli. Grbeša se totiž nakonec nerozeběhl a domácí ztratili míč.
    15:41 GRBEŠA - 4:1
     
    15:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rychlá akce na jeden dotek a domácí vedou o tři branky! Novák poslal znovu míč přesně na nohu KRISTIJÁNA GRBEŠE, jehož parádní rána znovu zamířila k tyči. Domácí hráč ukazuje, že má letos formu. Asistence: Tihomir Novák.
     
    15:17
    Oddechový čas pro domácí.
     
    15:09
    Obrovská šance na druhé straně! Tam totiž vznikl rychlý kontr, po kterém dostal přihrávku Nečas, kterému střela nesedla a hostující hráč s číslem sedmnáct netrefil odkrytou bránu!
     
    14:41
    Pěkná akce v podání domácích. Je vidět, že spolupráce mezi Drahovským a sparťanským kapitánem Seidlerem funguje. Nyní pálil druhý jmenovaný, ale byl vychytán.
     
    14:12
    Sparta mí již čtvrtý faul na svém kontě!
     
    13:47
    Po jednom ze soubojů se netvářil úplně šťastně hráč domácího celku. Každopádně žádný faul se nepíská a hra může pomalu pokračovat.
     
    13:06
    Obrovská šance Seidlera! Ten dostal ideálně nabito na střelu z první, avšak Mareš si připsal perfektní zákrok proti jeho střele.
     
    12:40
    Dlouho zde však nepobyl, když se připravil o míč velmi nepřesnou střelou. Díky tomu již na druhé straně útočí hráč v červených dresech.
     
    12:12
    Hraje se celkem dlouho bez přerušení, jenže nic zajímavého ve hře se nestalo. Olympik se už ovšem konečně dostal na útočnou polovinu.
     
    10:55
    Sparta nadále pokračuje v hodně aktivní hře a nepouští svého soupeře téměř k ničemu. Přesto si asi bude muset dávat pozor. Má na svém kontě již tři fauly.
    10:04 GRBEŠA - 3:1
     
    10:04
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nádherná akce Sparty končí brankou! Novák si obehrál snad všechny soupeře a měl před sebou jen Mareše. Přesto přenechal míč KRISTIJÁNOVI GRBEŠOVI, který zakončil přesně k tyči. Asistence: Tihomir Novák.
     
    09:36
    Akumulované fauly: 2 – 2.
     
    08:44
    No, klidně mohlo být srovnáno! Jeden z hostí vypíchl míč domácímu hráči a Kuč mohl běžet sám na gólmana. Nakonec však celou akci jen zbrzdil.
     
    08:03
    Dobře rozehraná standardní situace, která nekončí brankou! Seidler jen posunul míč na Drahovského, který ho poslal svému spoluhráči. Ten však z první mířil nad!
     
    08:01
    Žlutou kartu dostává Josef Gabčo (SK Olympik Mělník).
     
    07:28
    Každopádně Sparta by ráda s výsledkem něco ještě udělala a snaží se navýšit náskok. Hodně aktivní je zatím Drahovský, který hraje s dlahou na prstu.
    06:38 NEČAS - 2:1
     
    06:38
    Mělník právě vstřelil branku!
    Přestože Mělník ještě dneska nic nepředvedl, snižuje na rozdíl jedné branky! Za obranu se dostal LUKÁŠ NEČAS, který povedenou střelou překonal Gerčáka v bráně. Asistence: Ervin Kuč.
     
    06:12
    Ze kterého vůbec nic nevzešlo. Mělník se dokázal ubránit, ale o míče dlouho nezůstal. Na druhé straně proto přišla střela, která byla tečována mimo.
     
    05:45
    Už to vypadalo, že Jean ztratí míč, což by byl pro Spartu problém, jelikož byl posledním hráčem. Nakonec ho však udržel a Sparta mohla pokračovat v tlaku.
     
    05:19
    Akumulované fauly: 1 – 1.
     
    04:40
    Mělník se zatím k ničemu pořádnému nedostal. Ojedinělým pokusem byla šance Gabča, jenže od té doby vládne na hřišti jednoznačně Sparta.
     
    04:10
    Obraz hry je nadále stejný. Domácí celek drží míč na svých pozicích, z čehož rezultovala šance Grebši. Ten však trefil jediného hráče, který stál před prázdnou bránou!
    02:34 DRAHOVSKÝ - 2:0
     
    02:34
    Sparta právě vstřelila branku!
    A už je to o dvě branky! Úplně volný byl TOMÁŠ DRAHOVSKÝ před brankou, který si se situací poradil hravě, když namířil míč k tyči. Asistence: Michal Seidler.
     
    02:02
    Hráči v červených dresech jsou hodně aktivní. Chvilku obléhali útočnou polovinu. Nakonec se ke střele z voleje dostal Seidler, jenž pálil nad.
    01:17 První branka dnešního utkání.
     
    01:17
    Sparta právě vstřelila branku!
    A domácí tým vede o jednu branku! Hostující gólman vyrazil balón přesně k Seidlerovi, jehož sice hostující brankář vychytal. Míč ovšem vyrazil přesně do svého hráče, který s tím nemohl nic dělat a srazil si míč do vlastní sítě. Branku si nejspíše vstřelil PATRIK MAŽÁRI.
     
    00:30
    První větší šance v utkání, kterou měl Mělník! Nádherně to udělal Josef Gabčo, který se prokličkoval až k zakončení. Jeho ránu ovšem dokázal Gerčák vyrazit.
     
    00:25
    Tak a utkání nám začalo! O úvodní výkop se postaral hostující tým, který dnes zvolil bílou barvu dresů. Sparta hraje klasicky v červených.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Vahala, Gerčák – Bezstarosti, Saidler, Drahovský, Novak, Grbeša, Hora, Jean, Pimpolho, Hrdina, Amrani, Doležal.

    SK Olympik Mělník: Mareš, Jenč – Hochman, Vála, Gabčo, Mažári, Malák, Nečas, Prejsa, Demeter.

    Rozhodčí: Henych, Melničuk.
     
    SK Olympik Mělník

    Ani Středočeši nerozehráli sezonu nijak špatně. Mají taktéž odehráno pět zápasů, ve kterých zvítězili třikrát. To znamená, že dosud získali devět bodů, které je řadí na páté místo. Mělník nemá tak dobrý střelecký apetit jako jeho soupeř. Nasázel totiž "jen" devatenáct branek, zatímco jich inkasoval hned dvacet.

    V osmifinále poháru se Olympik střetl s Jabloncem. Toto utkání bylo hodně bohaté na góly, kterých Mělník vstřelil 12, zatímco Jablonec jen sedm.

    Sestava z posledního ligového utkání: Mareš (Rusak) – Mažári, Šup, Gabčo, Vála, Kuč, Vokoun, Čácha, Malák, Hochman, Cabadaj.

    Nejlepší střelci: Jiří Vokoun a Josef Gabčo – 5.
     
    AC Sparta Praha

    Sezónu rozehráli Pražané velmi dobře. Celkem odehráli pět utkání, ze kterých vyhráli čtyři utkání, díky čemuž získali dvanáct bodů. Parádní je ale statistika vstřelených branek. Sparta jich totiž v pěti zápasech nasázela hned 50! K tomuto skóre jim hodně napomohla vysoká výhra 26:2 nad Ostravou, která je beznadějně poslední. Branek inkasovali sparťané 13.

    V osmifinále poháru se Sparta utkala s Plzní. V tomto zápase vyhráli Pražené 4:2, díky čemuž si zajistili postup do čtvrtfinále, ve kterém se utkají s Mělníkem.

    Sestava ze zápasu s Plzní: Gerčák (Bezstarosti) – Seidler, Drahovský, Novak, Grbeša, Sop, Hora, Jean, Pimpolho, Hrdina, Armani, Doležal.

    Nejlepší střelec týmu: Kristijan Grbeša – 13 branek.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:00.

    Denisa Józsová

    Branky: 2. Mažári (vla.), 3. Drahovský (Seidler), 11. Grbeša (Novák), 16. Grbeša (Novák), 24. Fouad (Drahovský), 29. Drahovský (Seidler), 36. Seidler (Hrdina), 39. Grbeš (Hora) – 7. Nečas (Kuč), 26. Nečas (Kuč), 31. Vála (Gabčo)

    Karty:   27. Drahovský (SPA) – 9. Gabčo (MEL)


    Sparta Praha: Gerčák (Vahala) – Bezstarosti, Saidler, Drahovský, Novak, Grbeša, Hora, Jean, Pimpolho, Hrdina, Amrani, Doležal.
    SK Olympik Mělník: Mareš (Jenč) – Hochman, Vála, Gabčo, Mažári, Malák, Nečas, Prejsa, Demeter, Kuč.

    Rozhodčí: Henych, Melničuk

    Diváci: 170
    bahis siteleri