Kazaň – CSKA Moskva 0:5 (kon.) | Nižněkamsk – HC Slovan 2:3 (kon.) | N.Novgorod – Riga 2:3 (po pr.)
konec
Neftěchimik Nižněkamsk
2:3 (0:0, 1:3, 1:0)
HC Slovan Bratislava
Čtvrtek 15.11.2018, 17:00 • Neftěchim Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezké čtvrteční odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Neftěchimik Nižněkamsk a HC Slovan Bratislava.
     
    Neftěchimik Nižněkamsk

    Domácí hokejisté jsou v tabulce Východní konference na osmém místě s šestadvaceti body. Na své konto si zapsali dvanáct výher a čtrnáct proher. Jsou tak na postupové pozici do vyřazovacích bojů, kterou by si rádi udrželi. Naposledy se jim na domácím ledě nedařilo, když padli 3:4 s Rigou. O to více dnes prahnou po bodovém zisku, ovšem nic lehkého je tedy nečeká.

    Nejproduktivnější hráči

    Juuso Puustinen – 23 bodů (13+10)
    Joonas Nattinen – 18 bodů (9+9)
    Mikael Ruohomaa – 16 bodů (3+13)
     
    HC Slovan Bratislava

    Hosté z bratislavského Slovanu jsou v Západní konferenci na desáté pozici a rádi by bojovali o postupové pozice do vyřazovacích bojů. Na svém kontě mají dvacet bodů za devět výher a devatenáctkrát odešli z ledu jako poražený celek. Naposledy sehráli duel na ledě silné Kazaně, kde se dostali do vedení, ale Ak Bars dokázal srovnat a ve druhé třetině utkání otočit. Slovan tak padl těsně 1:2. Dnes by tak rád uspěl v Nižněkamsku, aby protrhl sérii tří proher v řadě.

    Nejproduktivnější hráči

    Jeff Taffe – 18 bodů (5+13)
    Michal Řepík – 15 bodů (9+6)
    Rudolf Červený – 12 bodů (6+6)
     
    Vzájemná utkání

    V loňské sezóně se oba celky utkaly dvakrát, v obou případech se z výhry radoval Nižněkamsk. Jednou po výhře v prodloužení a jednou v základní hrací době. Kdo uspěje dnes? Čeká nás zajímavý duel, tak si ho nenechte ujít.

    Slovan Bratislava – Nižněkamsk 3:4pp
    Nižněkamsk – Slovan Bratislava 5:1
     
    Československá stopa v utkání

    Andrej Nestrašil (NIZ)
    Adam Polášek (NIZ)

    Michal Řepík (SBA)
    Rudolf Červený (SBA)
    Lukáš Klok (SBA)
    Jakub Štěpánek (SBA)
     
    Ze zápasu je pro Vás připraven online přenos, kterým Vás mile ráda provedu. Takže o nejdůležitější momenty tak rozhodně nepřijdete. Přeji Vám příjemnou počtenou.
     
    Úvodní sestavy:

    Neftěchimik Nižněkamsk: An. Makarov (I. Ježov) – Timašov, Polášek, Volgin, Bryncev, Šaripzjanov (A), Semjonov, Ogurcov – Puustinen, Ruohomaa (A), Jo. Nättinen – Padakin (C), Nestrašil, E. Galimov – Porjadin, P. Kulikov, Chajrullin – Zdunov, Jakimov, Šarifjanov.

    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Čiliak) – Sersen (C), Gelinas, Meszároš (A), Grman, Jánošík, Klok, Švarný, Baranov – Červený, Taffe, Řepík (A) – Lunter, Sukel', Jeglič – Rau, C. Bailey, Liška – Hrnka, Chipchura, M. Sloboda.

    Rozhodčí: Gofman, Sidorenko – Zacharov, Otmachov.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Dozněla slovenská hymna, nyní zní halou v Nižněkamsku hymna Ruské federace. Za malý okamžik tak utkání bude moci začít.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Domácí se hned po úvodním vhazování dostali do útočného pásma, ale před Štěpánkem nic nevymysleli. Hned na to hru otáčejí směrem dopředu hosté.
     
    00:37
    Andrej Meszároš se dostal ke střele od modré čáry, ale dobře mu clonil domácí hráč, který puk zachytil a záhy ho poslal do středního pásma.
     
    01:11
    Nyní už ale hráči bratislavského Slovanu vystřelili na domácí branku a Makarov si připsal přesný zákrok. Poté hru přerušil a vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    01:49
    Poté se do akce dostali také domácí hráči. Šarifjanov dostal nabito do prostoru mezi kruhy, jeho pokus ale zastavila pozorná obrana Slovanu. Hosté se pak opět přemisťují do blízkosti domácí branky.
     
    02:37
    Michal Řepík číhal u levé tyčky domácí branky, jenže Rudolfu Červenému nesedl kotouč a přihrávka na volného spoluhráče se tak nekonala.
     
    03:23
    Hosté zahráli vysokou holí a hra je vykázána do středního pásma. Vhazovat se tam bude blíže brance bratislavského Slovanu.
     
    03:59
    Žiga Jeglič zpracoval puk a jal se do úniku před branku Nižněkamsku, ale dobře postavená obrana domácích byla proti jakémukoli ohrožení vlastní branky.
     
    04:26
    Pavel Padakin přenechal kotouč Chajrullinovi, ten střílel těsně před Štěpánkem, ale obránce Adam Jánošík velmi dobře zakročil a výrazně tak pomohl Jakubu Štěpánkovi, který nemusel zasahovat.
     
    04:55
    Ivan Švarný se napřáhl na levém kruhu a jeho tvrdá rána končí na brankáři Nižněkamsku. Makarov si připsal zákrok lapačkou a hned na to před dotěrnými hosty zastavil hru. Vhazovat se bude po jeho pravé ruce.
     
    05:37
    Další pokus na druhé straně a obrana Slovanu Bratislava se musela mít opět na pozoru. Proti střele Galimova zasáhl hokejkou Michal Sersen a také kapitán hostů nedovolil ohrozit Štěpánkovu klec.
     
    06:35
    Michal Řepík to zkusil, sjel si před Makarova, domácí brankář však byl u kotouče dříve a dostal ho do své moci. Hostující útočník pak musel zabrzdit a také je hra znovu přerušena. Vhazovat se tak bude znovu před brankou Nižněkamsku.
     
    06:35
    Následuje ještě první komerční přestávka.
     
    06:54
    Andrej Makarov neudržel střelu z hole Matúše Súkeĺa, napodruhé už si ale puk sebral a zastavil ho sklapnutím svých betonů. Hra je tak znovu přerušena a hosté tak pásmo udrželi i tentokráte.
     
    07:25
    Nyní se musel strachovat ve svém brankovišti Jakub Štěpánek. Po střele domácího celku puk poskakoval kolem jeho brankoviště. Český brankář ve službách Slovanu si však poradil a puk následně pak i zkrotil.
     
    07:36
    Ogurcov dostal přihrávku na modrou čáru, okamžitě a bez přípravy vystřelil a Jakub Štěpánek tak znovu přesně zasáhl. Nechal ale hru plynout a puk poslal mezi své spoluhráče, aby mohli zaútočit.
     
    08:02
    Mikael Ruohomaa střílel z prostoru mezi kruhy, kde mu puk přenechal spoluhráč a Jakub Štěpánek znovu zapisuje pohotový zákrok. Svůj tým podržel, ovšem hru raději nechal pozastavit.
     
    08:28
    Nepřesná střela Marka Slobody znamenala zisk kotouče pro domácí tým a ten se tak vydal do útočné akce. Andrej Nestrašil pak svou přízemní střelou vyzkoušel pozornost svého krajana v bratislavské brance.
     
    09:30
    Jeff Taffe střílel z levého kruhu a orazítkoval břevno domácí branky. Hosté tak už brankáře Makarovova překonali, ale zastavila je konstrukce. Nebyli tak daleko od prvního gólu!
    09:30 Velká šance Taffeho
     
    09:59
    Jsme takřka v polovině první třetiny a stále jsme se branky nedočkali. Tempo hry na obou stranách začíná stupňovat a oba celky se už dostaly do několika šancí. V té největší byl však před malou chvílí Jeff Taffe.
     
    11:27
    Na druhé straně se ocitli v dobré šanci také domácí hráči, ale jejich střela z prostoru mezi kruhy zamířila pouze k zadnímu mantinelu. Hosté se tak znovu dostali na kotouč a míří do útoku.
     
    12:36
    Rušno bylo před brankou Jakuba Štěpánka. Domácí hokejisté ho ale nadvakrát překonat nedokázali a ochránce bratislavské svatyně tak opět drží svůj celek.
     
    13:02
    Semjonova napadal Žiga Jeglič. Ten poté nahazoval puk Lunterovi, ten však nemohl na kotouč dosáhnout, protože byl faulován. Hosté mají ponechanou výhodu.
     
    13:18
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Damir Šaripzjanov – 2 min., podrážení).
     
    13:18
    Následuje další komerční přestávka.
     
    13:36
    Rudolf Červený střílel, Rau dorážel před Makarovem. Ovšem jejich souhra nepřinesla kýžené ovoce a domácí se poté okamžitě osvobozují, když posílají puk až před Štěpánkovu branku.
     
    14:20
    Jeff Taffe se už napřahoval ke střele, Rudolf Červený vyslal přihrávku, do které ale vložil hůl jeden z domácích hráčů. A ti se opět dokázali osvobodit.
     
    14:56
    V další šanci byl Žiga Jeglič, jeho střelu pak dorážel těsně před Makarovem jeho spoluhráč, ale brankář Nižněkamsku připsal další veledůležitý zákrok. Hra je následně pak přerušena.
     
    15:18
    Šaripzjanov je na ledové ploše a to znamená, že Nižněkamsk je už v plném počtu. Své první oslabení tak domácí hráči zvládli.
     
    15:40
    Jen po tom, co se domácí ubránili v početní nevýhodě, dostali se do šance. Z levé strany zakončoval u tyčky Štěpánkovy branky Ruohomaa, ale brankář Slovanu utěsnil mezírku mezi tyčkou a svým betonem.
     
    16:53
    Andrej Nestrašil střílel z vrcholu pravého kruhu, jeho pokus pak před brankou hostů tečoval Galimov, ale znovu Štěpánek svému celku pomohl dalším zákrokem.
     
    17:30
    Hosté si koledují, v obraně jsou zatím nepřesní a domácí toho několikrát už chtěli využít. Ovšem brankář Štěpánek je zatím velmi pozorný a hasí chyby svých spoluhráčů.
     
    18:26
    Zakázané uvolnění domácích, ke kterému je donutili hosté svým napadáním před Makarovem. Hra se tak stěhuje před jeho branku a bude se vhazovat po jeho levé ruce.
     
    18:56
    Po dalším přerušení hry, když zasahoval hostující brankář, se před ním strhla menší potyčka mezi oběma tábory. Sudí zřejmě budou vylučovat.
     
    18:56
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Andrej Nestrašil – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Adam Jánošík – 2 min., hrubost).
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:13
    V závěru první třetiny je tak k vidění hra ve čtyřech hráčích na obou stranách. V útoku jsou hosté a snaží se o nějakou střelu před brankou brankáře Makarova.
     
    19:50
    To se nepovedlo a na druhou stranu se tak vydali hráči Nižněkamsku, ale jejich zakončení nebylo přesné. Z rychlého protiútoku pak tečoval střelu před Makarovem Andrej Meszároš, Makarov sklapl betony a neinkasoval.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu tohoto duelu, ve které jsme neviděli ani jednu branku. Oba celky si nějaké šance vypracovaly, ale oba gólmani jsou zatím pozorní. Asi největší šanci zápasu si vypracoval v desáté minutě Jeff Taffe, jenž orazítkoval břevno domácí klece. Uvidíme, co nám přinese druhá třetina, která začne přibližně v 17:55.
     
    Střely na branku: 11 – 16
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Hosté se vydali do útočného pásma, příliš dlouho tam ale nevydrželi. Domácí tak mohou otočit hru na opačnou stranu a zamířit tak před Štěpánkovu branku.
     
    20:56
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    21:48
    Slovan právě vstřelil branku!
    Bratislavané se ujímají vedení. Chipchura vyslal z levé strany střelu, kterou u pravé tyče Makarova poslal za jeho záda ŽIGA JEGLIČ – 0:1. Slovinský reprezentant se tak po návratu do Slovanu poprvé zapsal jako střelec. Asistence: Kyle Chipchura a Mário Lunter.
    21:48 Žiga JEGLIČ - 0:1
     
    23:48
    Domácí měli souvislý tlak před hostující brankou, snažili se o rychlou odpověď po přesné trefě hostů. Obrana v čele s Jakubem Štěpánkem nic takového nepovolila.
     
    24:18
    Michal Řepík si sjížděl na pravou stranu, kam mu přihrávku posílal Sukeĺ, ale nakonec nebezpečí před domácí brankou uhasili beci Nižněkamsku.
     
    25:06
    Klok nahazoval puk před branku Makarova, málem na něho dosáhl spoluhráč. Ovšem Bryncev kotouč zachytil a pomohl tak brankáři domácích, který se nemusel hnát do zákroku.
     
    25:47
    Další tlak měli hosté před brankou Makarova a ten se tak musel mít znovu na pozoru. Znovu vše zvládl a druhou trefu z hole hostů neinkasoval.
     
    26:36
    Juuso Puustinen na pravé straně vyslal jedovatou střelu na hostující branku a do zákroku už musel jít Jakub Štěpánek. Ten jeho střelu lapil a poté nechal hru přerušit. Dotírali před ním domácí hráči.
     
    26:36
    Následuje komerční přestávka.
     
    26:40
    Před domácí brankou znovu zakončoval Rudolf Červený, jeho pokus byl zastaven obranou Nižněkamsku, puk ale doskákal k Makarovovi, který ho raději podržel ve své lapačce.
     
    27:10
    Další šance Slovanu, který po vstřeleném gólu ještě více ožil. Z pravého kruhu pálil pohotově Michal Řepík, ale holí dokázal zasáhnout Andrej Makarov.
     
    27:44
    Kyle Chipchura byl hodně důrazný na domácím brankovišti, kotouč chvilku zmizel z dohledu i Makarovovi, ale nakonec ho brankář Nižněkamsku našel pod sebou.
     
    28:24
    Nižněkamští se protáhli do útočného pásma, kde chvíli kombinovali. Bylo to ale bez gólového efektu.
     
    28:41
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Mário Lunter – 2 min., sekání).
     
    28:41
    Nyní mají domácí možnost ke srovnání stavu nepříznivého skóre. Lunter je vyloučen a Nižněkamsk si také zahraje svou první přesilovou hru.
     
    29:22
    Hosté byli pod tlakem, nakonec se k puku dostal Andrej Meszároš, který ho vyhodil okamžitě až před Branku Andreje Makarovova.
     
    29:54
    Cesey Bailey byl v oslabení ve velmi dobré šanci. V pádu zakončoval před Makarovem, puk skončil jen těsně nad břevnem jeho branky.
     
    30:14
    Další osvobození hostů a ti už své oslabení velmi pravděpodobně zvládnou. Zatím ho hrají velmi dobře a dokonce se i sami dostali do šance. Domácí zakládají další akci od vlastního brankáře.
     
    30:41
    Bratislavský Slovan je už v plném počtu.
     
    31:06
    Jakub Štěpánek rybičkou ukryl kotouč pod svojí lapačkou vleže a zabránil tak další šanci domácích. Proti němu střílel Padakin, dorážka Ogurcova už byla bez šance.
     
    31:11
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Lukáš Klok – 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Marat Chajrullin – 2 min., hrubost).
     
    31:30
    Podruhé v utkání vidíme hru ve čtyřech hráčích na obou stranách. V útoku jsou domácí hráči a snaží se ohrozit branku Jakuba Štěpánka.
     
    31:55
    Hosté docílili branky, která však nebyla uznána. Sudí odpískali postavení mimo hru Žigu Jegličovi.
     
    32:25
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Damir Šaripzjanov – 2 min., vysoká hůl).
     
    32:45
    Slovan právě vstřelil branku!
    A hosté okamžitě přesilovku čtyři na tři využívají a jdou do dvoubrankového náskoku. Taffe poslal puk na levou stranu, kde byl připraven MICHAL ŘEPÍK, který tvrdou ránou nedal domácímu brankáři žádnou šanci – 0:2. Asistence: Jeff Taffe a Eric Gelinas.
    32:45 Michal ŘEPÍK - 0:2
     
    33:11
    Oba celky jsou už v plném počtu.
     
    34:13
    Volgin se napřáhl na levém kruhu, proti Štěpánkovi ale neuspěl. Ten vytasil efektní semafor a do zakončení domácího hráče nepustil.
     
    35:06
    Andrej Nestrašil se dostal k nebezpečné střele před hostující brankou, Jakub Štěpának však v souboji krajanů uspěl a nedopustil, aby domácí celek snížil na rozdíl jediné branky.
     
    35:54
    Sukeĺ jen protečoval kotouč do útočného pásma a jde střídat. Na ledě pobyl hodně času a je třeba poslat na ledovou plochu čerstvou sílu.
     
    36:30
    Znovu se hráči Nižněkamsku dokázali dostat do útočného pásma, a to velmi snadno. Chvilku hrozili před Štěpánkem, ten byl však znovu mezi třemi tyčemi velmi pozorný.
     
    36:40
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Mário Grman – 2 min., podrážení).
     
    36:47
    Chipchura vyhrál vhazování v obranném pásmu a hned puk vyhodil až před domácí branku. Domácí hráči tak musejí zakládat svou akci z hloubi vlastní obranné třetiny.
     
    37:22
    Padakin poslal puk na modrou pro Šaripzjanova, ale druhý jmenovaný svou střelu poslal jen do obránce hostů. A Slovan se hned na to znovu osvobozuje.
     
    38:06
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    A domácí jsou zpátky ve hře. Svou přesilovku dokázali v jejím závěru využít a jsou Slovanu na dostřel jediné branky. Puustinen poslal puk do prostoru mezi kruhy, odkud se jeho krajan nemýlil. MIKAELA RUOHOMAA poslal puk k bližší tyči – 1:2. Asistence: Juuso Puustinen.
    38:06 Mikael RUOHOMAA - 1:2
     
    38:51
    Hosté ale nelenili a hned po inkasované brance šli do dalšího útoku, Michal Řepík nastavil hůl a puk tak lízl vyrážečku Makarova, který tak podržel svůj tým.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:35
    Slovan právě vstřelil branku!
    Pětadvacet vteřin před koncem druhé třetiny si hosté berou svůj dvoubrankový náskok zase zpátky. JEFF TAFFE napoprvé proti Makarovovi neuspěl, puk se odrazil od obránce domácích, ale jeho následné dorážce, která prošla mezi jeho betony, už zabránit nedokázal – 1:3. Asistence: Michal Řepík a Rudolf Červený.
    39:35 Jeff TAFFE - 1:3
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je za námi a v ní už jsme viděli čtyři branky. Do vedení se dostali hosté a postupně si vypracovali dvoubrankový náskok. O ten ale přišli, když inkasovali přesilové hře domácích a Nižněkamsk se tak dostal Slovanu na dostřel jediné branky. Ovšem v závěru druhé periody vrátil náskok o dva góly Slovanu Jeff Taffe. Uvidíme, co nám přinese třetí třetina, která začne přibližně v 18:50.
     
    Střely na branku: 21 – 28
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    Domácí se hned v úvodu třetí třetiny natlačili před hostující branku. Proti jejich střele ale nemusel Štěpánek zasahovat, pomohla mu jeho obrana.
     
    40:56
    Červený našel Řepíka na pravé straně, ale druhému jmenovanému nakonec utekl puk z čepele a zakončit nedokázal. Domácí si tak mohli oddychnout.
     
    41:37
    A po nepřesné střele Puustinena se hosté dostali do rychlého protiútoku. Makarov pak zasahoval proti střele ze vzduchu z hole Jánošíka a znovu drží svůj tým.
     
    42:27
    Štěpánek zapisuje další těžký zákrok proti střílejícímu Porjadinovi. Hostující brankář nakonec zkrotil skákavý puk a drží dvoubrankové vedení Slovanu Bratislava.
     
    42:56
    Emil Galimov si sjel na levou stranu a zblízka střílel na Štěpánka, ten si připisuje další pozorný zákrok. Hosté pak okamžitě směřují zase do útočného pásma.
     
    43:30
    Alexej Volgin se pokusil protlačit puk za Makarovova záda, ale byl neúspěšný. Slovanisté tak ubránili další nebezpečnou akci a jdou hned do další útočné akce.
     
    44:40
    Žiga Jeglič upadl v souboji o kotouč ve středním pásmu a domácí se dostali do šance před Štěpánkem. Ten však zasahovat nemusel, pomohla mu obrana Slovanu.
     
    45:23
    Znovu hasil nebezpečí před svojí brankou Jakub Štěpánek a po svém úspěšném zákroku opět podržel hosty. Stále si však musí dávat pozor.
     
    46:04
    Padakin střílel z levého kruhu a Jakub Štěpánek se opět ukázal ve velmi dobrém světle, když jeho další pokus pohotově pokryl. Domácímu útočníkovi vystavil stopku ukázkovým semaforem.
     
    46:15
    Slovan si bere oddechový čas.
     
    46:41
    Tomáš Hrnka podržel na útočné modré kotouč a hosté se pak dostali do další akce, která však neměla vůbec gólové parametry. Na druhé straně pak musel holí zasahovat proti Puustinenovi znovu Jakub Štěpánek.
     
    47:23
    Ruohomaa po návratu domácích do útočného pásma střílel z prostoru mezi kruhy, ale lapačka Jakuba Štěpánka byla na svém místě.
     
    47:44
    Nyní následuje komerční přestávka.
     
    48:00
    Úderem osmé minuty ve třetí třetině získali puk hosté a hned se s ním vydali do útočného pásma. Jenže je domácí hráči zastavili ve středním pásmu a zamířili na opačnou stranu.
     
    48:43
    Chad Rau nastartoval Lišku, který si sjel do blízkosti domácí branky, jeho zakončení však směřovalo pouze do boční konstrukce domácí branky.
     
    49:15
    Tomáš Hrnka narušil souhru domácích v hostujícím pásmu a hned na to se vydali do útoku znovu hráči Slovanu. Jenže to bylo zase bezzubé a do akce šli hokejisté Neftěchimiku.
     
    50:12
    Adam Polášek si důrazně řekl o přihrávku na modré čáře a jeho následný projektil skončil na pozorné hostující obraně. Hosté tak opět dokázali čelit velmi dobře útočné akci Nižněkamsku.
     
    50:47
    Zakázané uvolnění domácích přestěhovalo hru před Makarovovu klec, kde se bude vhazovat po jeho levé ruce. Hosté tak získali zadarmo útočné pásmo.
     
    51:19
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Pavel Porjadin.
     
    51:40
    Hosté se dostali do útočného pásma, ale moc dlouho tam nepobyli. Domácí se dostali na kotouč a vyhodili ho poprvé až před Štěpánkovu branku.
     
    52:16
    Žiga Jeglič číhal těsně před domácí brankou, jeho teč po střele Meszároše skončila jen na hrudi domácího brankáře Makarova.
     
    52:47
    Další osvobození Nižněkamsku, který své oslabení zatím dobře zvládá.
     
    53:19
    Domácí celek je už v plném počtu.
     
    53:29
    Lunter nepřekonal Makarovova zblízka. Jeho pokus byl nepřesný a skončil jen vedle jeho branky. Nicméně Slovan stále drží útočné pásmo, kde hrozí před Makarovem.
     
    53:56
    Další komerční pauza.
     
    54:03
    Švarný pálil na branku domácích, dostal ale kotouč do ochranné sítě a hra je přerušena. Vhazuje se po pravé ruce Makarova.
     
    54:18
    Andrej Meszároš za brankou Slovan sebral puk, který ale na své holi neudržel. Domácí se pak bleskově dostali ke střele, kterou lapačkou vykryl Jakub Štěpánek.
     
    54:56
    Lukáši Klokovi se nepovedlo zpracovat kotouč před vlastní brankou a domácí hokejisté toho využili k zisku puku a následné střele. Jakub Štěpánek však tasí další zákrok.
     
    55:17
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Michal Sersen – 2 min., držení).
     
    55:40
    Hráči Nižněkamsku se už uhnízdili v pásmu Slovanu a od modré čáry pálil Adam Polášek. Jeho ránu však zablokovala obrana hostů a ti se hned na to osvobozují.
     
    56:11
    Další střela Adama Poláška zamířila jen vedle levé tyče z pohledu branky Jakuba Štěpánka. Tentokráte se hostům zatím nepodařilo získat puk, aby ho mohli vyhodit do bezpečí.
     
    56:42
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Adam Jánošík – 5 min. + osobní trest do konce utkání, bitka).
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Joonas Nättinen – 5 min. + osobní trest do konce utkání, bitka).
    Vyloučení v týmu HC Slovan Bratislava (Lukáš Klok – 2 min., sevření puku rukou).
     
    56:55
    Nižněkamsk právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru pět na tři a jsou tak Slovanu znovu na dostřel jediné branky. ADAM POLÁŠEK z pravé strany propálil Štěpánka, který tak musí lovit podruhé puk ze své sítě – 2:3. Asistence: Mikael Ruohomaa.
    56:55 Adam POLÁŠEK - 2:3
     
    57:33
    Nižněkamsk si bere oddechový čas.
     
    57:37
    Hosté se nemohou dostat na kotouč ve vlastním obranném pásmu a domácí tak stále hrozí před brankou Štěpánka.
     
    57:45
    Makarov je na střídačce a domácí to zkoušejí se šesti bruslaři v poli.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:42
    Slovan je v plném počtu.
     
    59:06
    Hosté operovali před prázdnou brankou domácích, puk se odrazil od brusle Červeného po střele jeho spoluhráče, ale skončil jen těsně vedle branky Nižněkamsku.
     
    59:31
    Znovu se Bratislavané dostali ke kotouči v útočném pásmu, obrana Nižněkamsku je však nepustila do zakončení a domácí jdou do další akce.
     
    59:49
    Vyloučení v týmu Neftěchimik Nižněkamsk (Emil Galimov – 2 min., vysoká hůl).
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Hosté nakonec doslova vydřeli výhru na ledě Nižněkamsku a zapisují tak dva body po základní hrací době. Domácí měli v závěru drtivý tlak, nepomohla jim ale ani závěrečná powerplay. Bratislavané tak svůj těsný náskok uhájili až do konce.
     
    Střely na branku: 36 -33
     
    Československá stopa v utkání

    Adam Polášek (NIZ) 1+0, 3 střely, čas na ledě 24:47
    Andrej Nestrašil (NIZ) 0+0, 5 střel, čas na ledě 19:59

    Michal Řepík (SBA) 1+1, 2 střely, čas na ledě 16:13
    Lukáš Klok (SBA) 0+0, 0 střel, čas na ledě 14:23
    Rudolf Červený (SBA) 0+1, 2 střely, čas na ledě 19:09
    Jakub Štěpánek (SBA) 34 zákroků, 2 góly, 94,44%
     
    To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:35:46)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 39. Ruohomaa (Puustinen), 57. Polášek (Ruohomaa) – 22. Jeglič (Chipchura, Lunter), 33. Řepík (Taffe, Gelinas), 40. Taffe (Řepík, Červený)


    Neftěchimik Nižněkamsk: An. Makarov (I. Ježov) – Timašov, Polášek, Volgin, Bryncev, Šaripzjanov (A), Semjonov, Ogurcov – Puustinen, Ruohomaa (A), Jo. Nättinen – Padakin (C), Nestrašil, E. Galimov – Porjadin, P. Kulikov, Chajrullin – Zdunov, Jakimov, Šarifjanov.
    HC Slovan Bratislava: Štěpánek (Čiliak) – Sersen (C), Gelinas, Meszároš (A), Grman, Jánošík, Klok, Švarný, Baranov – Červený, Taffe, Řepík (A) – Lunter, Sukel', Jeglič – Rau, C. Bailey, Liška – Hrnka, Chipchura, M. Sloboda.

    Rozhodčí: Gofman, Sidorenko – Zacharov, Otmachov

    Diváci: 4 432
    bahis siteleri