Novosibirsk – Dynamo Moskva 6:4 (kon.) | Barys – Ufa 0:3 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 4:3 (kon.)
Petrohrad – Magnitogorsk 2:1 (kon.)
konec
Jokerit Helsinky
4:3 (2:2, 1:0, 1:1)
Lokomotiv Jaroslavl
Neděle 18.11.2018, 15:00 • Hartwall Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezké nedělní odpoledne přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Jokerit Helsinky a Lokomotiv Jaroslavl.
     
    Československá stopa v utkání
    V týmu Jokeritu nenajdeme nikoho a v týmu Jaroslavle figuruje brankář Alexandr Salák. Ten doposud odchytal 13 zápasů s úspěšností 93,19%, na svém kontě má tři vychytané nuly. Jestli nastoupí do dnešního zápasu, uvidíme, ale v minulém zápase figuroval mezi náhradníky.
     
    Vzájemné zápasy, tip na vítěze
    V letošním ročníku se obě mužstva potkávají poprvé. V posledních pěti zápasech se třikrát radoval Jokerit, dvakrát Jaroslavl. Jedno vítězství Jokeritu rozhodlo až prodloužení.
    V dnešním zápase půjde o hodně, v případě vítězství Jaroslavle, se Jokerit posune na čtvrté místo a svou dlouhodobou třetí pozici přenechá právě Lokomotivu. Pokud zvítězí Jokerit, tak si uhájí svou třetí pozici, na které se drží již nějakou dobu. Dá se tedy očekávat hodně vyrovnaný duel!
     
    Nejproduktivnější hráči týmu
    A. Loktionov – 25 bodů (8+17)
    B. Kozun – 18 bodů (8+10)
    D. Apalkov – 17 bodů (6+11)
     
    Lokomotiv Jaroslavl
    Jaroslavl má stejně bodů jako jejich dnešní soupeř, tedy 39, avšak drží čtvrtou příčku, protože Jokerit má lepší bilanci ve skóre. Lokomotiv v posledních zápasech střídá úspěchy s neúspěchy. Avšak v minulém zápase si hladce poradil se Spartakem Moskva, kterého porazil 3:1. I v předchozím zápase se Soči měl dobře nakročeno k výhře, ale jejich soupeř v poslední minutě dokázal vyrovnat a následně urvat vítězství po prodloužení. V tomto utkání Jaroslav doplatil na nedisciplinovanost na konci zápasu a nabídl soupeři přesilovku tři na pět. Proti dnešnímu soupeři se bude muset vyvarovat co nejvíce vyloučení, protože útok Jokeritu a přesilové hry, jdou ruku v ruce.
     
    Lokomotiv Jaroslavl
     
    Nejproduktivnější hráči týmu
    Na první pozici se stále drží S. Manninen s 23 body (9+14).
    B. O´Neill drží druhou pozici s 21 body (5+16)
    Na třetí pozici se nachází N. Jensen – 20 bodů (8+12)

    Manninen se dokázal prosadit v obou předešlých zápasech, kdy si pokaždé připsal asistenci. Američan O´Neill pak asistoval v posledním zápase, jehož asistence byla oku lahodící. Nejvíce se však poslední zápas povedl J. Jensenovi, který vsítil dvě branky!
     
    Jokerit odehrál poslední dva duely proti Čerepovci, jednou u něj doma a vzápětí Severstal zajížděl na horký led Hartwal arény. V těchto dvou duelech se Jokerit nakopl opět na vítěznou vlnu. Čerepovec dokázal porazit dvakrát 4:0! Dnešní soupeř však konečně prověří finský celek, neboť (a při vší úctě k Čerepovci) Jaroslavl je rozhodně kvalitnější mužstvo než Čerepovec.
     
    Jokerit Helsinky
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Jokerit Helsinky: Zapolski (Kalninš) – Kivistö, Lepistö (C), Stollery, A. Grant, O. Lauridsen, Jensen Aabo – Joensuu (A), O'Neill (A), Norman – Jormakka, H. Ikonen, Manninen – Moses, Platt, Wärn – Mäki, Niemi, Pihlström.

    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Rafikov, Nakládal, Kronwall (C), Jelesin, M. Osipov, Kutuzov, Afanasjev – Kozun, Kontiola, Loktionov – Sannikov, Averin (A), Apalkov (A) – Alexejev, Jurtajkin, Kartajev – Kajumov, Ivanov, Beljajev – Kovalenko.

    Rozhodčí: M. Sidorenko, N. Akuzovsky – E. Streltsov, A. Maitak.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:24
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A Jokerit se dostává do vedení ihned ze svého prvního útoku! Salák neudržel střelu od modré čáry, Joensuu následně před brankou přistrčil na volného BRIANA O'NEILLA a ten zakončoval do prázdné branky. Asistence: Jesse Joensuu a Tommi Kivistö.
    00:24 Brian O'NEILL - 1:0
     
    01:46
    Domácí mají puk na svých čepelích a snaží se o další branku. Hosté jsou z úvodní branky opařeni.
     
    02:34
    Lokomotiv má problémy se založením útoku a nyní se jim nedaří vyhodit z vlastního pásma a opět přišlo nahození od modré čáry, které tentokrát nemířilo na Saláka.
     
    03:16
    Salák raději ukryl puk pod svou lapačku a u své levé tyčky přerušuje hru.
     
    03:40
    Grant nedokázal ubránit najíždějícího Artura Kajumova, který se dostal před brankáře Jokeritu, ale ten svým betonem vyrazil puk! První vážnější akce Lokomotivu. Následně byla branka vyražena mimo a musí se povolat povolaný člověk, který dá branku zpět na své místo.
     
    04:34
    Hra na obou stranách, kdy nemusel ani jeden z brankářů čelit střelecké příležitosti.
     
    05:36
    Kalninš nemusel krýt ani tuhle střelu z levé strany, která o hodně minula jeho branku. Jaroslavl se již trochu osmělila a z úvodní rychlé branky se už otřepala.
     
    06:30
    Alexandr Kutuzov vyslal pobídku od modré čáry a jeho spoluhráč před brankou nestačil zareagovat na danou situaci a nedokázal tečovat puk před Kalninšem.
     
    07:43
    Jokerit v pásmu Jaroslavle, ale ta se poučila a hodně na těsno se snaží držet svého soupeře.
     
    08:41
    Avšak tentokrát si nepohlídali rychlý nájezd Mosese do útočného pásma, který si objel branku a ihned zakončil k levé tyči. Salák s tímto počítal a pokryl si tyčku.
     
    09:19
    Hosté na malou chvíli dokázali uzavřít soka v jeho obranném pásmu, nakonec úspěšný blok a finský celek dostává puk pod svou kontrolu.
     
    10:23
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Domácím se daří vsítit branku s pořadovým číslem dva! A opět se prosazuje jeden z nejproduktivnějších hráčů týmu, JOHN NORMAN. Asistence: Jesse Joensuu a Brian O'Neill.
    10:23 John NORMAN - 2:0
     
    11:23
    Snaha Lokomotivu dát kontaktní branku, ale jejich pobyt v pásmu soupeře nepřinesl nic vážného a Kalninš musel jen jednou hasit vážnější akci soupeře.
     
    13:13
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Po komerční přestávce dostali hosté svého soupeře pod tlak v jeho pásmu a nakonec z toho těží snižující branku! Od modré napřáhl JAKUB NAKLÁDAL a ten prostřelil vše co mu stálo v cestě. Asistence: Rušan Rafikov a Danil Jurtajkin.
    13:13 Jakub NAKLÁDAL - 2:1
     
    14:20
    Snaha Jokeritu si vrátit dvou brankové vedení zpět, ale střela míří nad branku.
     
    14:54
    Kalninš musel vytasit svou lapačku proti pěkné a pohotové střele Sannikova!
     
    14:57
    A ihned po buly se ke střele opět dostali hosté, domácí muž v masce s přehledem kryje.
     
    15:32
    Jokerit má opět problémy vybojovat puk ve svém pásmu, dokáže Jaroslavl svůj tlak využít ve vyrovnávací branku?
     
    16:19
    Helsinský celek se nakonec dokázal dostat ven a už se dostával do přečíslení dva na jednoho, ale přihrávka na Normana neprošla.
     
    17:35
    Jokerit bojuje o puk u mantinelu v třetině soupeře, nakonec dokázal Lokomotiv zabránit hráčům Jokeritu nebezpečné zakončení.
     
    18:40
    Už jsem si myslel, že tato třetina bude bez vyloučení, ale nakonec uvidíme první vyloučení zápasu. Na trestné lavici sedí Moses za podražení.
     
    18:51
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Jaroslavl vyhrála buly a vzápětí se jim daří srovnat! ANDREJ LOKTIONOV si počkal a vystřelil z pravé strany. Jeho pokus našel přesně mezírku mezi tělem Kalninšem a jeho levou tyčkou! Asistence: Brandon Kozun.
    18:51 Andrej LOKTIONOV - 2:2
     
    Rozhodčí však něco řeší u video rozhodčího a abych pravdu řekl, nevidím nic, proč by vyrovnávací branka nemohla platit!
     
    19:18
    Již se pokračuje ve hře, branka nakonec byla uznána a máme tedy srovnáno 2:2!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhou třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    První třetina přinesla bleskurychlou branku Jokeritu, který ještě přidal následně další. Avšak Jaroslavl od druhé poloviny první třetiny zabrala a dostávala soupeře pod tlak. Z jednoho dokázali vytěžit snižující branku. Před koncem první třetiny měli možnost přesilové hry, díky které dokázali vyrovnat stav zápasu.
     
    Střely na branku po první třetině: 6:11
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Ihned v úvodu se ke střele dostal Andrej Loktionov, ale jeho puk šel nad branku.
     
    21:00
    S další střelou už byli hosté úspěšnější a lehkou teč před brankou kryje Kalninš.
     
    21:07
    Jokerit ze svého útočného snažení nedokázal nyní ohrozit Saláka v brance.
     
    21:43
    Salák v permanenci a závar před jeho brankou začal po výborné tvrdé střele Lauridsena od modré čáry a Salákovi nějakou chvíli trvalo, než zkrotil neposedný puk před svým brankovištěm.
     
    22:22
    Brian O'Neill se snažil o svůj dnešní zásah, ale jeho střela nyní nebyla úspěšná a teď jsou to pro změnu domácí, kteří si vytváří tlak v pásmu soupeře.
     
    22:58
    Loktionov nebezpečně nahazuje na branku Kalninše z levé strany a puk se nepříjemně odrážel v brankovišti. Nakonec jej Kalninš ukrývá pod svou lapačku.
     
    23:33
    Jokerit právě vstřelil branku!
    Jokerit si vrací vedení na svou stranu a nyní hodně smolná branka pro Lokomotiv. PEKKA JORMAKKA přihrával na střed hřiště, kde se snažil oslovit Manninena, ale do jeho přihrávky zasáhla hokejka hostujícího hráče tak nešťastně, že puk končí za zády Saláka. Bez asistence.
    23:33 Pekka JORMAKKA - 3:2
     
    25:09
    Avšak Jokerit měl předtím tlak na svého soka a jejich vedoucí branka je logickým vyústěním. Uvidíme, jak zareaguje Lokomotiv.
     
    25:47
    Apalkov vyvinul až příliš velkou snahu před brankou Jokeritu a provinil se hákováním.
     
    26:18
    Střela Granta, Salák vyráží a následně se Lokomotiv osvobozuje. Zatím přesilovka domácích neslaví úspěch.
     
    26:54
    Úvodní přesilovka domácím stále skutečně nejde a nemohou se vůbec usadit v soupeřově obranném pásmu.
     
    27:47
    Hosté v plném počtu. Lokomotiv své oslabení zvládl na výbornou a spíše se hrálo ve středním pásmu a Salák musel čelit jen jedné střele, spíše nahození.
     
    28:29
    Do dobré střely se dostal Vladislav Kartajev, ale jeho pokus blokuje obránce do ochranné sítě.
     
    29:54
    Polovina zápasu za námi a zatím sledujeme vyrovnanou hru, kdy Jokerit sice vede, ale soupeř se rozhodně nebude vzdávat.
     
    30:38
    Další menší tlak domácích, zatím jsou jejich střely a nahození úspěšně blokovány směrem k mantinelům.
     
    31:52
    Z tlaku domácích se Lokomotiv dokázal vymanit a hra se nám nyní změnila na hru směrem nahoru a dolů bez šancí na branky.
     
    33:23
    Hosté mají v poslední době více puk a více se tlačí do útoku, avšak ani jednomu mužstvu se nedaří založit útok se šancí na branku.
     
    33:45
    Salák kryje střelecký pokus, který nebyl příliš nebezpečný a následuje druhá komerční přestávka ve druhé třetině.
     
    34:09
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Max Wärn – 2 min., nedovolené bránění).
     
    34:28
    Lokomotiv začal přesilovku dobře a dostal se do zakončení, které Kalninš kryje a nenechal u své tyčky žádnou skulinu.
     
    35:02
    Petri Kontiola si také vylámal zuby na pozorném brankáři Jokeritu.
     
    35:14
    Po vyhraném buly se hosté opět dostávají do kombinace...
     
    35:37
    ...střela z pravé strany si nenašla cestu do sítě a vzápětí se domácím daří podél mantinelu vyhodit puk.
     
    36:00
    Jaroslavl se rychle vrátila do před brankového prostoru a už se rýsovalo ohrožení Kalninše, nakonec obrana Jokeritu zažehnává situaci.
     
    36:55
    Po konci přesilovky se hosté ještě drželi v pásmu soupeře, na druhé straně se pak do šance dostal Geoff Platt, kterého z pravé strany vychytal Salák! na druhé straně zakončuje Kartajev, ale taky do brankáře. Nyní pěkná pasáž hry.
     
    37:28
    Oba celky nyní otevřely své obranné řady, Kalninš musel řešit útok v přečíslení, na druhé straně unikl Norman, ale Salák chytá jeho pokus.
     
    38:09
    Jokerit úspěšně zastavil útok na modré čáře a hostující celek musí začít znovu.
     
    38:44
    Stěpan Sannikov si nyní pohrál s obránci a po úspěšné kličce se dostal až před Kalninše, ale jeho zakončení nepřineslo vyrovnání a hosté byli blízko k vyrovnávací brance!
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny a závěr třetiny nám přináší hodně šancí, obě mužstva otevřely svou hru směrem dozadu.
     
    39:57
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Petri Kontiola – 2 min., sekání).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Druhá třetina nám přinesla vyrovnanou hru. Jokerit si po smolné brance Lokomotivu vrátil vedení zpět. Následně si obě mužstva vytvářela zajímavé šance, zvláště ke konci třetiny. Jokerit navíc bude na začátku třetí třetiny hrát přesilovku, neboť tři sekundy před koncem byl vyloučen hráč na straně hostí.
     
    Střely ve druhé třetině: 10:12.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:31
    Domácí se ihned snaží vše směřovat na branku Saláka, ale obě střely byly blokované do ochranné sítě.
     
    40:51
    Obránce Grant na své tradiční modré čáře napřáhl ke střele, kterou má Salák ve své výstroji.
     
    41:42
    Jokerit dobře kombinoval v pásmu soupeře a velké štěstí pro Lokomotiv, že hráči nesedl puk na pravé straně, jinak by z toho pramenila nebezpečná střela!
     
    41:59
    Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Sami Lepistö – 2 min., podrážení).
     
    42:20
    Velký závar před Kalninšem, který v tísni nakonec chytil puk do své lapačky po pěkné dorážce od Loktionova! Následně byla posunutá branka a hra je přerušena.
     
    43:03
    Jaroslavl vyslal další střelu a tato přesilovka se jim daří...dokáží vyrovnat?
     
    43:19
    Osipov nepřesně vystřelil a následně hráč Jokeritu ihned vyhazuje puk přes všechny čáry.
     
    44:07
    Dobrá přihrávka před branku, ale hráč Lokomotivu minul puk! Hosté mají tlak.
     
    44:38
    Další zajímavý nájezd na branku Jokeritu, tentokrát špatná rozehrávka a k zakončení se hosté nedostali.
     
    44:57
    Jokerit právě vstřelil branku!
    A nakonec se prosazují opět domácí a vrací si dvou brankové vedení. Dobré nahození z levé strany a ALEX GRANT úřadoval před brankou nikým nekrytý a tečuje puk záda Saláka. Asistence: Sakari Manninen a Pekka Jormakka.
    44:57 Alex GRANT - 4:2
     
    46:10
    Jaroslavl se nevzdává a snaží se o rychlou kontaktní branku, která by je mohla vrátit zpět do zápasu.
     
    47:17
    Domácí operují s pukem za brankou Saláka a uvidíme, co z toho vytvoří...
     
    47:46
    ...nakonec se hosté dokázali dostat z obranné třetiny, aniž by pustili soupeře do zakončení.
     
    48:10
    Ouu! Karl Stollery dostal pukem do tváře a ihned se zvedá z ledu a bruslí směrem ke střídačkám. S krvavým zraněním následně spěšně odchází na ošetřovnu. Jakmile se uklidí led, tak se bude pokračovat ve hře.
     
    48:17
    Rychlý výpad domácích a Salák vyráží puk před sebe, kde se jej ujali obránci Jaroslavle.
     
    49:12
    Kombinace hostů za brankou soupeře nevedla k ničemu a jejich soupeř vyráží kupředu.
     
    49:38
    Vyloučení v týmu Lokomotiv Jaroslavl (Jegor Averin – 2 min., hákování).
     
    50:05
    Sakari Manninen zavezl puk do pásma a Jokerit se chystá ke kombinaci.
     
    50:40
    Sami Lepistö střílí od modré, puk jde mimo. Domácí se však stále drží na puku...
     
    50:52
    ...další střelecký pokus byl obětavě blokován.
     
    51:11
    Čtveřice hráčů Lokomotivu už je značně unavená, zatímco Jokerit stačí v průběhu hry vystřídat!
     
    51:38
    Hosté v plném počtu, ale nyní je domácí mačkali jako citrón, avšak bez gólového úspěchu.
     
    52:54
    Lokomotiv přesunul hru na druhou stranu a má nejvyšší dobu, aby dokázal ještě dramatizovat tento vyrovnaný zápas.
     
    53:26
    Prozatím však jen honí puky podél mantinelu a Kalninš si jen hlídá své brankoviště.
     
    53:54
    Oliver Lauridsen si počínal před svou brankou poměrně hrubě a složil hráče na led. Dostává pět minut a trest do konce utkání. No, řekl bych, že hodně tvrdý trest. Každopádně velká šance pro Jaroslavl, která bude až do konce zápasu hrát prakticky přesilovou hru!
     
    55:04
    Kalninš úspěšně kryje první střelecký pokus. Následně se domácím daří dostat hru ze svého pásma.
     
    55:28
    Jaroslavl s pukem a zakládá útočnou akci, kterou opět domácí úspěšně rozbíjí ve středním pásmu.
     
    55:59
    Čas rychle utíká a hosté si nedokáží vytvořit potřebný tlak.
     
    56:18
    Oddechový čas pro hosty.
     
    56:35
    Salák musel dávat pozor na střelu ze středního pásma, ihned vytřepává puk z výstroje a jeho celek zahajuje útok.
     
    57:00
    Jaroslavl právě vstřelila branku!
    Jaroslavl snižuje a čeká nás zajímavých pár minut koncovky zápasu! BRANDON KOZUN vystřelil ze středu kluziště a čistě poslal puk do branky. Asistence: Andrej Loktionov a Jakub Nakládal.
    57:00 Brandon KOZUN - 4:3
     
    57:39
    Jaroslavl s pukem za svou branou a otázka času, kdy sáhnou ke hře bez brankáře, aby posílili svůj útok o jednoho hráče v poli.
     
    58:00
    Branka Lokomotivu zeje prázdnotou!
     
    58:28
    Jaroslavl v tlaku, střela z pravé strany minula branku domácích.
     
    58:57
    Střela od modré byla sražená do rohu kluziště, následně se puk dostává do středního pásma.
     
    59:20
    Rychlý výpad provedl Vladislav Kartajev a ten střílí do připraveného Kalninše v brance.
     
    59:32
    Jaroslavl nedokázala po buly dostat puk pod kontrolu a Jokerit úspěšně vyhazuje!
     
    59:37
    Kozun střílí, ale puk směřuje mimo branku! Velký tlak Jaroslavle!
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině jsme viděli asi nejpěknější hokej. Jokerit svou další brankou dokázal opět soupeři odskočit na rozdíl dvou branek. Tím utnul takový menší tlak Lokomotivu. Nicméně pět minut před koncem byl vyloučen na pět minut Oliver Lauridsen a Jaroslavl sahal po vyrovnání. Vstřelila snižující branku a následně si při hře bez brankáře vytvořila slibný tlak, ale Jokerit s vypětím všech sil ubránil závěrečný nápor soupeře a slaví třetí vítězství v řadě za sebou a opět potvrdil, že doma je doma!
     
    Jokerit si díky vítězství udržel třetí pozici v Západní konferenci a navýšil svůj náskok na svého dnešního soupeře na dva body. V dalším utkání čeká Jokerit opět hodně těžký soupeř, kdy do Hartwall arény zavítají Jestřábi z Omsku.
    Jaroslavl pak bude doma hostit Dynamo Moskva.
     
    Utkání sledovalo dohromady 8 588 diváků! (17:39:23)
     
    Československá stopa
    Jakub Nakládal – 1+0, 3 střely na branku, čas na ledě činil 19:52.
    Domink Furch – chytal skvěle, ale zkrátka útočné řady Jokeritu mají svou sílu. Čelil dohromady 26 střelám na svou branku, jeho úspěšnost v tomto zápase tedy činila 84,62%.

    Adam Dořák

    Branky a nahrávky: 1. O'Neill (Joensuu, Kivistö), 11. Norman (Joensuu, O'Neill), 24. Jormakka, 45. A. Grant (Manninen, Jormakka) – 14. Nakládal (Rafikov, Jurtajkin), 19. Loktionov (Kozun), 57. Kozun (Loktionov, Nakládal)


    Jokerit Helsinky: Kalninš (Zapolski) – Kivistö, Lepistö (C), Stollery, A. Grant, O. Lauridsen, Jensen Aabo – Joensuu (A), O'Neill (A), Norman – Jormakka, H. Ikonen, Manninen – Moses, Platt, Wärn – Mäki, Niemi, Pihlström.
    Lokomotiv Jaroslavl: Salák (Konovalov) – Rafikov, Nakládal, Kronwall (C), Jelesin, M. Osipov, Kutuzov, Afanasjev – Kozun, Kontiola, Loktionov – Sannikov, Averin (A), Apalkov (A) – Alexejev, Jurtajkin, Kartajev – Kajumov, Ivanov, Beljajev – Kovalenko.

    Rozhodčí: M. Sidorenko, N. Akuzovsky – E. Streltsov, A. Maitak

    Diváci: 8588
    bahis siteleri