Novosibirsk – Dynamo Moskva 6:4 (kon.) | Barys – Ufa 0:3 (kon.) | Jokerit – Jaroslavl 4:3 (kon.)
Petrohrad – Magnitogorsk 2:1 (kon.)
konec
SKA Petrohrad
2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Metallurg Magnitogorsk
Neděle 18.11.2018, 15:00 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi SKA Petrohrad a Metallurg Magnitogorsk.
     
    SKA Petrohrad
    (21 výher, 7 proher – 45 bodů)

    Hokejisté Petrohradu se pokoušejí zopakovat spanilou jízdu loňským ročníkem, v tom letošním se zatím nacházejí na průběžné druhé pozici západní konference. Petrohrad má na kontě 45 bodů, přičemž na vedoucí CSKA ztrácí pouze tři body. Domácí celek dnešního utkání letos prohrál pouze v sedmi případech, naposledy tomu tak bylo právě v utkání proti CSKA, které na vlastním ledě slavilo výhru 3:1. Petrohrad je ale na domácím ledě velice kvalitní, v tabulce domácích zápasů mu patří první pozice, přičemž prohrál pouze čtyři ze šestnácti zápasů. Poslední domácí porážka opět přišla proti moskevskému CSKA, které vyhrálo až po prodloužení.
     
    Metallurg Magnitogorsk
    (20 výher, 10 výher – 41 bodů)

    Na opačné straně stojí třetí celek opačné konference, kterým je Magnitogorsk. Metallurg se v současné době potýká s velice dobrou formou, díky které se přiblížil na druhý Omsk. Hostují celek dnešního utkání má na svém kontě sedmizápasovou šňůru bez porážky, o její prodloužení se jistě bude snažit i v dnešním zápase. Poslední porážka je stará téměř měsíc, tehdy Magnitogorsk neuspěl na ledě vedoucího Jekatěrinburgu, který zvítězil 5:3. Zároveň Metallurg neprohrál poslední tři venkovní zápasy, nejprve vyzrál na Spartak Moskva, posléze si poradil také s dvojicí Dynamo Minsk – Viťaz.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Rundblad, Gavrikov, A. Bělov, Tokranov, Rukavišnikov, Chafizullin, Sjomin – N. Gusev, Prochorkin, Karpov – Barabanov, Byvalcev, Kuzmenko – S. Plotnikov (A), Dacjuk, Kručinin – Ketov (C), Kablukov (A), Koskiranta.

    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – J. Birjukov, Antipin, Vereščagin, Rylov (A), Běreglazov, Matuškin, Zajcev – N. Kuljomin (A), Ellison, Mozjakin (C) – Bulíř, Rasmussen, Pakarinen – Ljubimov, N. Shore, Čibisov – Timkin, Několenko, Platonov.

    Rozhodčí: Birin, Gofman – Šalagin, Šišlo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu vyznělo lépe pro domácí celek, který se ihned pokusil vyhodit puk na druhou stranu, avšak je z toho pouze icing.
     
    01:25
    Rychlý útok Petrohradu táhl Kablukov, který se ale po levém křídle nedostal k zakončení. Metallurg posléze uklidnil hru, na led zamířily další formace obou celků.
     
    02:30
    Bělov to zkoušel lehkým nahozením, to ale skončilo pouze na brusli protihráče. Poté za brankou operoval Čibisov, který ale nevyzrál na přesilu protihráčů.
     
    03:19
    S pukem si zahrál také hostující brankář Košečkin, který přihrál kolegovi Antipinovi. Ten zavezl puk na druhou stranu, kde si Hellberg připsal první ostrý zákrok.
     
    04:10
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jakov Rylov – 2 min., hákování).
     
    04:27
    U volného puku byl jako první hostující Kuljomin, kterého ale snadným způsobem obelstil Rundblad. Petrohrad se konečně dostal k souvislejší kombinaci.
     
    05:40
    Do zajímavé pozice na zakončení se dostal domácí Prochorkin, který ale zamířil pouze do zad protihráče. Následně Metallurg podruhé vyhodil až za branku soupeře.
     
    06:39
    Domácí se opět nastěhovali před Košečkina. Velice nebezpečnou střelou to zkoušel Bělov, jehož rána proletěla k úplně volnému Prochorkinovi, který ale nedokázal zamést puk do prázdné brány.
     
    07:10
    Nakonec si Košečkin připsal další zákrok, opět to pořádnou dělovkou zamýšlel Bělov, který tentokráte pukem narazil na výstroj ruského brankáře.
     
    08:47
    Momentálně sledujeme pasáž plnou nepřesností. Směrem dopředu to zkoušel hostující Bulíř, který ale mířil hodně vedle branky, Hellberg nemusel zasahovat.
     
    09:31
    Gavrikov počkal za brankou na příchod další formace. Rozehrávky se ujal kolega Tokranov, který se rychlostně dostal až do útočné třetiny, kde ho ale odzbrojil Vereščagin.
     
    10:25
    Po levém křídle si najel mezi kruhy hostující Několenko, jehož rána skončila na vyrážečce Hellberga. Na opačné straně se k puku dostal Kručinin, který nyní kombinuje s Dacjukem.
     
    11:34
    Magnitogorsk se opět nadechl k zavezení puku do útočné třetiny, tam hosté ale moc dlouho nevydrželi. Obrannou povinnosti si u pravého hrazení splnil Rundblad.
     
    12:12
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Jakov Rylov – 2 min., podrážení).
     
    13:00
    Domácí se usadili v útočném pásmu, kde se do zakončení dostal Rundblad, jehož rána byla sražena do ochranné sítě. Následovat bude bule po levici Košečkina.
     
    13:05
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Domácí využívají přesilovou hru! Nejprve to další dělovkou zkoušel Rundblad, jehož rána se nakonec odrazila kousek vedle tyče. Poté ale dostal nabito ANTON BĚLOV, jehož neskutečná dělovka orazítkovala vzdálenější konstrukci, aby posléze puk skončil za bezmocným Košečkinem, který zřejmě nic neviděl.
    Asistence: Nikita Gusev, Nikolaj Prochorkin.
    13:05 Anton BĚLOV - 1:0
     
    14:25
    I po první brance se domácí nastěhovali do útočného pásma, Kručinin se ale ke střele nedokázal prodrat. Na druhé straně mířil kousek vedle brány Ellison.
     
    15:30
    O rozehrávku se postaral Chafizullin, který ale nedokázal konstruktivně rozehrát. Puk se pomalu posouval kolem hrazení, až nakonec skončil na holi Birjukova.
     
    17:22
    Barabanov místo střely ještě zajel za branku, kde se u brankového oblouku strhla menší mela, ze které jako vítěz odešel hostující Antipin, který ukořistil volný puk.
     
    18:39
    Gavrikov dokázal na dlouhou hůl prostrčit puk na Prochorkina, který ho pouze zavezl do útočné třetiny. Petrohrad i přesto udržel hrací předmět před modrou čárou.
     
    19:15
    Košečkin zachránil svůj celek od pohromy! Puk se totiž odrazil přímo k volnému Plotinikovovi, který v tísni nedokázal zamést puk do poloodkryté brány. Velký kus práce předvedl Několenko, který s vypětím všech sil zamezil kloudnějšímu zakončení.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nabídla celkem plynulou podívanou. Více ze hry měl Petrohrad, který se nakonec dočkal jediné branky, o kterou se v přesilové hře postaral obránce Bělov, který doslova propálil Košečkina. Na druhé straně se také Metallurg dostal do několika náznaků šancí, avšak obrana domácího celku zatím funguje velmi dobře. V první třetině jsme viděli hned dvě vyloučení, přičemž obě způsobil hostující obránce Rylov.
     
    Střely po první třetině: 9 – 5
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé třetiny vyznělo lépe pro hostující celek, který okamžitě zavezl puk na druhou stranu, kde se momentálně o aktivitu stará Mozjakin.
     
    21:24
    Nic vážnějšího jsme ale neviděli, puk se tak dostal za branku Košečkina, kde se o rozehrávku postaral Birjukov, po jehož zavezení vypálil do výstroje Rasmussen.
     
    22:25
    Pakarinen se zmocnil volného puku, se kterým kroužil v útočném pásmu. Přihrávka na modrou čáru nebyla dobrým řešením, hosté ale zůstávají u touše.
     
    23:35
    Petrohrad se po několika minutách dostal před Košečkina, kde nahazoval na branku Tokranov. Ruský brankář si s tímto projektilem pochopitelně poradil.
     
    24:05
    Košečkin zastavil puk za vlastní brankou, poté ale nedokázal konstruktivně rozehrát. Do zajímavého přečíslení se dostal soupeře, Ellison ale ale nenašel Bulíře.
     
    24:18
    Metallurg právě vstřelil branku!
    Až nyní se hostující celek dočkal vyrovnávací branky! Vše začalo vyhraným vhazováním, po kterém Metallurg rozjel rychlou kombinaci, na jejíž konci byl ANDREJ ČIBISOV, který střelou zápěstím propálil Hellberga. Domácí obrana ale naprosto zaspala!
    Asistence: Nick Shore, Evgenij Birjukov.
    24:18 Andrej ČIBISOV - 1:1
     
    24:56
    Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (David Rundblad – 2 min., podrážení).
     
    25:12
    Další zakončení si připsal švédský forvard Rasmussen, který ani tentokráte nevyzrál na brankáře Hellberga, jehož pravá ruka sevřela puk ve výstroji.
     
    26:34
    Magnitogorsku se první přesilová hra moc nedaří, krátkou kombinaci totiž přečetl domácí obránce Gavrikov, který vypíchl puk do středního pásma.
     
    27:20
    Poté se do zakončení tlačil Ramussen, avšak do rány mu obětavě skočil jeden z protihráčů. Hosté jsou ve druhé třetině aktivnější, naopak Petohrad stále hledá vhodný herní projev.
     
    28:17
    Hellberg si připsal další zákrok, tentokráte si počkal na střelu k bližší tyči. Metallurg ubránil protiakci soupeře, nyní už opět kombinuje před švédským brankářem.
     
    29:34
    Mozjakin se dostal ze sevření, poté ale prudkou přihrávkou nenašel kolegu Ellisona, který měl k puku daleko. Obrannou povinnost si ale splnil hostujíc Antipin, který za sebe nepustil Kručinina.
     
    31:27
    Momentálně nesledujeme zrovna záživnou podívanou. Puk se navíc ztratil z dohledu, následovat bude bule ve středním pásmu. Zároveň je Košečkin delší dobu bez složitějšího zákroku.
     
    32:22
    Koskiranta sice ustál souboj s protihráčem, poté se po jeho přihrávce k puku dostal Mozjakin, který zavezl pul na druhou stranu, kde ale zasahoval Chafizullin.
     
    33:17
    Karpov tak dlouho operoval s pukem u pravého hrazení, až o něj přišel. Magnitogorsku ale nevyšel kontr, neboť Shore přihrával mimo dosah svého spoluhráče.
     
    34:01
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Alexej Běreglazov – 2 min., naražení zezadu).
     
    34:10
    Do zajímavé pozice si nabruslil Byvalcev, který ještě přihrával za sebe na Bělova, jehož prudká rána tentokráte směřovala vedle, Košečkin nemusel zasahovat.
     
    34:14
    Petrohrad právě vstřelil branku!
    Je tu další využitá přesilová hra v podání domácích! Petrohrad se ihned po vhazování usadil v útočném pásmu, puk se z hole Prochorkina přesunul na hokejku MAXIMA KARPOVA, který bleskovou střelou propálil Košečkina, jenž nestihl reagovat.
    Asistence: Nikita Gusev, Nikolaj Prochorkin.
    34:14 Maxim KARPOV - 2:1
     
    35:27
    Magnitogorsk tak bude muset opět dotahovat jednobrankové manko, do konce zápasu ale zbývá dostatek času. Skóre se klidně může obrátit.
     
    36:17
    Jeden z hostů chtěl ještě dohrát puk pod Hellbergem, což ale neměl dělat. Okamžitě k němu přijela dvojice protihráčů, která ho nekompromisně poslal na led, vylučovat se ale nebude.
     
    37:23
    Navíc se před malým momentem Metallurgu nepovedl přechod do útočné třetiny, je z toho ofsajd. Hra se tak přestěhuje zpět do středního pásma.
     
    38:17
    Je tu další ofsajd, tentokráte ho způsobil hostující Timkin. V posledních vteřinách se hra hodně často přerušuje, což se výrazně liší od koncovky prvního dějství.
     
    39:34
    Rasmussen se pokusil natlačit před branku, což mu ale nevyšlo. Posléze zkusil své štěstí hostující Birjukov, jehož rána neměla dobré parametry a skončila vedle brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je u konce, opět dopadla lépe pro domácí celek, který tak stále vede o jednu branku. Vstup do druhé třetiny ale vyšel lépe Magnitogorsku, který výrazně svíral svého soupeře, za což si vysloužil vyrovnávací branku, o kterou se postaral Čibisov. Jenomže nedisciplinovanost hostujícího celku přinesla další přesilovou hru soupeři, který jí i v tomto případě dokázal zužitkovat. Metallurg tak opět musí dotahovat ztrátu, i tak na to má ještě celou třetí třetinu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování třetí třetiny dopadlo lépe pro domácí celek, který ale prohrál souboj o puk u mantinelu. Soupeř ale pouze nahazoval za branku.
     
    41:27
    Velká šance domácích! Sám na bránu totiž uháněl Karpov, který to zkusil forhendovou kličkou, po které ale nepřekonal ležícího Košečkina.
     
    42:30
    Chafizullin ustál střet u hrazení, následně se na druhé straně za pukem hnal Barabanov, kterého ale dokázal obalamutit hostující Vereščagin.
     
    43:27
    Hostující Kuljomin si to namířil z vlastní třetiny až do opačného pásma, kde ale neustál souboj s protihráčem. I tak domácí vyhodili přes všechny čáry – icing.
     
    44:28
    V úvodu třetí třetiny sledujeme celkem poklidné tempo. Petrohrad nyní zaútočil středem hrací plochy, nahození k mantinelu ale jako první dojel Antipin.
     
    45:25
    Chafizullin operoval s pukem, který předával na pravou stranu na Plotnikova, jehož prudká rána trefila nohu protihráče, od které se puk dostal mimo útočné pásmo.
     
    46:14
    Hodně šikovným řešením to zkoušel domácí Kuzmenko, který se otáčel kolem brány. Na jeho projektil si ale Košečkin počíhal, hosté se ženou na druhou stranu.
     
    47:20
    Po delší době se musel vytáhnout brankář Hellberg, kterého chtěl překvapit Matuškin, jehož okamžitá rána nakonec skončila ve výstroji švédského brankáře.
     
    48:47
    První formace Metallurgu zavítala do opačné třetiny, kde ale moc dlouho nevydržela. Naopak na druhé straně operoval s pukem Kablukov, který ale nepropálil brankáře.
     
    49:20
    Barabanov dokázal hokejkou zastavit přihrávku, poté se sám chtěl vydat mezi přesilu protihráčů, která ho ale obrana o puk. Aby toho nebylo málo, tak Vereščagin mířil kousek vedle.
     
    51:28
    Jako první se k volnému piku dostal domácí Rukavišnikov, který musel před napadajícím protihráčem rychle rozehrát, což se mu nakonec podařilo na jedničku.
     
    52:34
    Do vlastního pásma musel zavítat také Prochorkin, který přihrával podél mantinelu na Rundblada. Švédský obránce nyní čeká na příchod druhé formace.
     
    53:04
    Vyloučení v týmu Metallurg Magnitogorsk (Archip Několenko – 2 min., podrážení).
     
    53:27
    Tokranov se dostal s pukem za červenou čáru, odkud nahazoval k mantinelu. V souboji zvítězil domácí Plotnikov, jehož okamžita rána nakonec skončila v ochranné síti nad bránou.
     
    54:21
    Karpov opět operoval za brankou, odkud se vytočil před Košečkina, avšak místo střely ještě hledal jednoho ze spoluhráčů, což ale přečetla obrana Magnitogorsku.
     
    55:07
    Přesilová hra je u konce, tentokráte Petrohrad nepředvedl nic moc nebezpečného. Zároveň je tu posledních pět minut, Metallurg bude muset vyrovnat.
     
    56:33
    Plotnikov to nyní zkoušel individuálně, avšak daleko se s pukem nedostal. Na druhé straně vypálil Shore, který trefil pouze vyrážečku švédského brankáře.
     
    57:25
    Hellberg zapojil také hokejku, díky které přihrál vedle stojícímu kolegovi, kterému se ale nepovedlo založit protiútok. Je z toho icing, hra se vrací před branku Petrohradu.
     
    58:29
    Čibisov se šikovně protáhl kolem svého strážce a poté poslal před branku nebezpečnou přihrávku. Jeho kolega Shore zajel do Hellberga, díky čemuž se uvolnila branka.
     
    58:30
    Hosté to zkouší v šesti!
     
    59:01
    Za brankou se zmocnil puku domácí Gavrikov, jehož výhoz skončil jen těsně vedle odkryté brány. Hra se vrací před Hellberga.
     
    59:50
    Další dalekonosný pokus, který se ani tentokráte nevešel mezi tři tyče!
     
    59:50
    Oddechový čas pro hosty.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Petrohradu, který svého soupeře porazil poměrem 2:1. Poslední perioda nám spíše nabídla taktickou bitvu, ve které jsme se žádné branky nedočkali. Petrohrad se snažil vycházet ze zajištěné obrany, což byl klíč k úspěchu. V koncovce zápasu se Metallurg dostal ke hře bez brankáře, avšak žádnou vyloženou šanci si nepřipsal. Naopak domácí celek hned několikrát zkusil štěstí z dálky, puk ale skončil vedle brány.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku – 20:22.
    Zblokované střely – 6:18.
    Vyloučení – 1:3.
    Využití přesilovek 2/3 – 0/1.
    Vhazování – 28:17.
     
    Československá stopa v utkání

    Michal Bulíř (MET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 12:45 (17:11:02)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 14. A. Bělov (Prochorkin, N. Gusev), 35. Karpov (N. Gusev, Prochorkin) – 25. Čibisov (N. Shore, J. Birjukov)


    SKA Petrohrad: Hellberg (Šesťorkin) – Rundblad, Gavrikov, A. Bělov, Tokranov, Rukavišnikov, Chafizullin, Sjomin, Morozov – N. Gusev, Prochorkin, Karpov – Barabanov, Byvalcev, Kuzmenko (A) – S. Plotnikov, Dacjuk, Kručinin (C) – Ketov (A), Kablukov, Koskiranta.
    Metallurg Magnitogorsk: Košečkin (Zagidulin) – J. Birjukov, Antipin, Vereščagin, Rylov (A), Běreglazov, Matuškin, Zajcev, Platonov (A) – N. Kuljomin, Ellison (C), Mozjakin – Bulíř, Rasmussen, Pakarinen – Ljubimov, N. Shore, Čibisov – Timkin, Několenko, Platonov.

    Rozhodčí: Birin, Gofman – Šalagin, Šišlo
    bahis siteleri