Standard – Eupen 3:0 (kon.) | Oostende – Kortrijk 1:2 (kon.) | Waasland-Beveren – Mouscron 1:2 (kon.)
Genk – Cercle Brugge 1:2 (kon.)
konec
Standard Lutych
3:0 (2:0)
KAS Eupen
Sobota 24.11.2018, 18:00 • Stade Maurice Dufrasne, Lutych • Belgická liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Standard Lutych po sérii dvou ligových porážek naplno bodoval v Kortrijku a na poslední vítězství se bude snažit v sobotu večer navázat proti Eupenu. Domácí fotbalisté se nachází o skóre těsně mimo skupinu bojující o titul, zatímco Eupenu patří jedenácté místo s šestibodovým náskokem na poslední tým Lokerenu.

     
    Úvodní sestavy:

    Standard Lutych: Ochoa – Vanheusden, Kosanović, Fai, Laifis – Bastien, Cimirot, Carcela-González – M'Poku (C), Sá, Lestienne.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Goreux, Agbo, Pocognoli, Djenepo, Miangue, Balikwisha, Oularé.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Molina, Bushiri, Blondelle, Gnaka – Mulumba, S. Marreh, García (C) – Ocansey, Pollet, Fall.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Lotiès, Laurent, Castro-Montes, Tojokawa, Yagan, Milićević.

    Rozhodčí: Jan Boterberg. Asistenti: C. Baillieul, K. Dhondt. Čtvrtý rozhodčí: B. Put.

     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    3
    Standard Lutych vstoupil do utkání dobře a snažil se prosadit na pravém křídle, jenže kolmá přihrávka byla příliš prudká a následoval odkop od hostující brány Eupenu.

     
    5
    Standard Lutych je v úvodu zápasu aktivnějším týmem a do šestnáctky hostů létá jeden centr za druhým, jenže zatím se k ohrožení brány Vana Crombruggeho nedostal.
     
    6
    Mahdí Carcela-González se pěkně uvolnil v pravém rohu pokutového území a přízemní střelou zamířil do boční sítě.
     
    9
    Eupen se po dlouhé době dostal až k pokutovému území soupeře a z levého křídla posílal do šestnáctky nebezpečný centr, jenže před bránou nebyl žádný z hostů.
     
    10
    Samuel Bastien podstoupil v blízkosti středového kruhu ostrý hlavičkový souboj, po kterém zůstal ležet na hrací ploše a je evidentně hodně otřesený. Hra byla přerušena.
     
    12
    Samuel Bastien už je zpět na nohou a u postranní čáry čeká na návrat na hřiště. Domácí fotbalista rozhodně nesimuluje, protože z hlavičkového souboje si odnesl monokl na pravém oku.
     
    14
    Dobrá zpráva pro Standard Lutych. Samuel Bastien už je zpět na hrací ploše a vypadá to, že bude v zápase pokračovat.
     
    16
    Rocky Bushiri se stal prvním potrestaným hráčem zápasu poté, co mimo těžiště hry fauloval před zraky obou střídaček jednoho z domácích fotbalistů a viděl žlutou kartu.
     
    18
    Mahdí Carcela-González byl ostře sestřelen v blízkosti šestnáctky a Standard Lutych bude zahrávat po faulu Rémiho Mulumby nebezpečný volný přímý kop.
     
    19
    Standard právě vstřelil branku!
    Miloš Kosanović mířil střelou z volného přímého kopu přes zeď do bližšího pravého horního rohu brány, jenže míč se od hlavy LUISE GARCÍI odrazil ke vzdálenější levé tyči do protipohybu bezmocného Hendrika Van Crombruggeho! Vlastní gól, po kterém Standard vede 1:0.
    19. Mahdí CARCELA-GONZÁLEZ - 1:0
     
    20
    Samuel Bastien na pravé straně šestnáctky rychle převzal míč po kolmé přihrávce za obranu a přízemní střelou z úhlu těsně minul vzdálenější levou tyč brány hostujícího Eupenu! Gól nikde.
     
    24
    Zápas má velice slušné tempo, jen finální přihrávky váznou na obou stranách. V kombinaci je ovšem zatím jasně lepší domácí Standard Lutych, který vede 1:0.
     
    25
    Samuel Bastien si musel doběhnout ke střídačce, aby mu lékař upravil pásku přes poraněné pravé oko. Domácí hráč Standardu Lutych vypadá jako Rocky Balboa po 12. kole.
     
    27
    Standard Lutych je směrem vpřed hodně aktivní, jenže jeho akcím chybí to nejdůležitější. Nyní ovšem nemyslím góly, ale střely, kterých bylo na obou stranách hodně málo.
     
    28
    Samuel Bastien si tak dlouho rovnal míč na pravé straně hřiště na střelu, až si nakonec vykoledoval faul a standardní situaci.
     
    29
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Samuel Bastien, přichází Uche Henry Agbo.

     
    30
    Samuel Bastien má pravé oko pořádně nateklé a zřejmě vůbec nic přes něj nevidí. Domácí tedy ihned sáhli ke střídání a na hřiště vyběhl Uche Henry Agbo.
     
    32
    Hendrik Van Crombrugge si snadno poradil s přetaženým centrem Lutychu z pravého křídla, když na vzdálenější levé tyči stáhl míč nikým neatakován do rukavic.
     
    33
    Hra se sice odehrává převážně na polovině Eupenu, jenže Lutych se jen zřídka dostává do zakončení. Hosté navíc nyní mohli trestat, jenže přízemní střela z úhlu byla na pravé straně šestnáctky zablokována.
     
    35
    Do konce prvního poločasu zbývá odehrát deset minut a Standard Lutych nadále drží těsné vedení. Po úvodním gólu Lutychu se na obou stranách hraje bez gólových příležitostí.
     
    36
    Sulayman Marreh poslal všechny spoluhráče do šestnáctky a jeho centr z rohového kopu byl následně odvrácen.
     
    37
    Constantinos Laifis pronikl do šestnáctky a na její levé straně skončil na hrací ploše. O nasimulovanou penaltu se podle rozhodčího nejednalo. Lutych má k dispozici pokutový kop!
    37. Constantinos Laifis byl faulován a vybojoval pokutový kop
     
    39
    Standard právě vstřelil branku!
    PAUL-JOSÉ M'POKU napřáhl z pokutového kopu metr a půl nad zemí přesně k levé tyči a Standard Lutych vede 2:0, přestože Hendrik Van Crombrugge dokázal vystihnout směr!
    39. Paul-José M'POKU - 2:0
     
    41
    Zrovna, když se Eupenu podařilo vyrovnat hru, tak přišel druhý gól ze značky pokutového kopu.
     
    45
    Do konce, až na dva góly nemastného a neslaného prvního poločasu, zbývá odehrát pár sekund plus nastavení.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    45+2
    Paul-José M'Poku si rovnal míč na ose hřiště na hranici pokutového území na střelu a byl sražen k zemi. O faul se ovšem nekonalo, a tak se tentokrát penalta nekoná.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Standard Lutych byl během úvodních pětačtyřiceti minut herně lepší, a ačkoliv si žádné velké brankové příležitosti nevytvořil, dvakrát dokázal skórovat, když se nejprve prosadil Miloš Kosanović a krátce před přestávkou z penalty Paul-José M'Poku. Skóre po prvním poločase. Standard Lutych 2 KAS Eupen 0.

     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:03.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Rocky Bushiri, přichází Danijel Milićević.
     
    47
    Collins Fai se na pravém křídle krásně uvolnil a do šestnáctky poslal pěkný centr, nakonec to ovšem bylo k ničemu, jednomu ze spoluhráčů byl odpískán faul.
     
    50
    Hosté v blízkosti šestnáctky předvedli krásnou kombinační akci, poslední kolmý pas za obranu byl ale příliš dlouhý a následoval odkop od domácí brány Standardu Lutych.
     
    51
    Jeden z hráčů Lutychu si naběhl na kolmou přihrávku, a přestože si dal míč hodně od nohy, na pravé straně šestnáctky se dostal k přízemní střele, která mířila přesně ke vzdálenější levé tyči, Hendrik Van Crombrugge ji ale vyrazil!
    51. Hendrik Van Crombrugge a jeho parádní reflexivní zákrok!
     
    54
    Eupen se na levém křídle dostal k centru, který na přední tyči odvrátil v akrobatické pozici na rohový kop Collins Fai. Následný rohový kop žádné nebezpečí nepřinesl.
     
    55
    Domácí po přestávce s vědomím dvoubrankového náskoku přenechali iniciativu soupeři a čekají, s čím přijdou.
     
    57
    Mahdí Carcela-González se prodíral středovým kruhem do rychlého protiútoku a Rémi Mulumba se mu postavil do cesty, za což byl následně potrestán žlutou kartou.
     
    58
    Lutych rozehrál standardní situaci a jeden z domácích hráčů se na přední tyči dostal k hlavičce, v náběhu ovšem hlavičkoval pouze do náruče Hendrika Van Crombruggeho.
     
    59
    Rémi Mulumba na levé straně hřiště rozehrál standardní situaci a jeho přízemní centr na přední tyči trefil jednoho z hráčů Lutychu, který míč odvrátil do bezpečí.
     
    60
    Ze zápasu uplynula téměř hodina hry a Standard Lutych po přestávce nadále vede 2:0, přičemž obě dvě branky domácí fotbalisté vstřelili během prvního poločasu.
     
    62
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází Eric Ocansey, přichází Ivan Yagan.
     
    63
    Oba týmy v rychlém sledu vyrazily do protiútoku, jenže akce Eupenu zastavila příliš prudká kolmá přihrávka, zatímco Lutych se dostal na pravém křídle k přízemnímu centru, který byl odvrácen na rohový kop.
     
    64
    Eupen se snaží hrát aktivně a vstřelit kontaktní gól, jenže ani jeden z týmů se nemůže dostat do zakončení.
     
    65
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Gojko Cimirot, přichází Moussa Djenepo.

     
    66
    Střídání v týmu KAS Eupen: ze hřiště odchází David Pollet, přichází Juta Tojokawa.
     
    68
    Maxime Lestienne se dostal na pravé straně šestnáctky k prudké přízemní střele, která byla tečována jedním z hostů a zamířila do boční sítě brány Eupenu.
     
    69
    Moussa Djenepo se pohotově opřel do míče a jeho rána zpoza šestnáctky s přispěním teče minula vzdálenější pravý horní roh brány.
     
    69
    Moussa Djenepo zatáhl unikajícího protihráče za dres a za taktický faul byl správně potrestán žlutou kartou.
     
    70
    Dvacet minut do konce a Standard Lutych stále vede zásluhou dvou branek z prvního poločasu 2:0. Dokáže ještě Eupen výsledek dnešní zápasu zdramatizovat?
     
    73
    Mahdí Carcela-González měl k míči na pravé straně hřiště daleko a následoval od kop od brány Eupenu.
     
    75
    Danijel Milićević se pokusil vypálit zpoza šestnáctky, míč ale netrefil dobře a zamířil zpoza pokutového území vysoko nad bránu Hendrika Vana Crombruggeho.
     
    77
    Eupen měl k dispozici výhodu volného přímého kopu, jenže následná střela skončila na zdi domácího Lutychu.
     
    79
    Standard právě vstřelil branku!
    PAUL-JOSÉ M'POKU si po zpětné přihrávce z levé strany šestnáctky v blízkosti pokutového území zpracoval míč na nohu a krásnou přízemní střelou zamířil ke vzdálenější levé tyči – 3:0!
    79. Paul-José M'POKU - 3:0
     
    81
    Orlando Sá zbytečně fauloval na levé straně útočné poloviny svého týmu a za svůj zákrok viděl žlutou kartu.
     
    84
    Orlando Sá si uprostřed šestnáctky zpracoval krásný centr z pravého křídla a poté zamířil k levé tyči, gól ovšem nebyl uznán kvůli ofsajdu. Prohlížení videa netřeba.
     
    85
    Utkání už se pouze dohrává a Eupenu už došly síly na zvrat. Standard Lutych snadno kontroluje vývoj zápasu.
     
    87
    Už jsme společně sledovali pohlednější utkání, na druhou stranu ale můžeme být za tři góly hodně vděční.
     
    88
    Střídání v týmu Standard Lutych: ze hřiště odchází Mahdí Carcela-González, přichází Obbi Oularé.
     
    90
    Nad rámec dnešního zápasu byly nastaveny 2 minuty.
     
    90+2
    Konec zápasu.

     
    Standard Lutych potvrdil roli favorita a rozdílem třídy porazil Eupen, když si nejprve vstřelil vlastní gól Luis García a v dalším průběhu zápasu se dvakrát prosadil Paul-José M'Poku. Konečný výsledek jednoznačně se vyvíjejícího se utkání. Standard Lutych 3 Eupen 0. (21:22:17)

    Tomáš Reiner

    Branky: 19. García (vla.), 39. M'Poku (pen.), 79. M'Poku

    Karty:   69. Djenepo (STA), 81. Sá (STA) – 16. Bushiri (EUP), 57. Mulumba (EUP)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:1. Rohy: 5:4.
    Standard Lutych: Ochoa – Vanheusden, Kosanović, Fai, Laifis – Bastien (29. Agbo), Cimirot (65. Djenepo), Carcela-González (88. Oularé) – M'Poku (C), Sá, Lestienne.
    Náhradníci: J-F. Gillet – Goreux, Agbo, Pocognoli, Djenepo, Miangue, Balikwisha, Oularé.

    KAS Eupen: Van Crombrugge – Molina, Bushiri (46. Milićević), Blondelle, Gnaka – Mulumba, S. Marreh, García (C) – Ocansey (62. Yagan), Pollet (66. Tojokawa), Fall.
    Náhradníci: Niasse Mbaye – Lotiès, Laurent, Castro-Montes, Tojokawa, Yagan, Milićević.

    Rozhodčí: Jan Boterberg. Asistenti: C. Baillieul, K. Dhondt. Čtvrtý rozhodčí: B. Put
    bahis siteleri