Vladivostok – Soči 4:2 (kon.) | Ufa – Jekatěrinburg 0:2 (kon.) | Čerepovec – Barys 3:5 (kon.)
konec
Severstal Čerepovec
3:5 (1:1, 0:3, 2:1)
Barys Nur-Sultan
Úterý 27.11.2018, 17:30 • Ice Palace • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Severstal Čerepovec a Barys Astana.
     
    Favoritem dnešního zápasu bude hostující celek, který se nachází na páté pozici východní konference, naopak Severstalu patří poslední příčka opačné konference. Barys má na svém kontě dvaačtyřicet bodů, přičemž na vedoucí Jekatěrinburg ztrácí už jedenáct bodů. Astana se navíc v posledních týdnech nepotýká s úplně oslnivou formou, z posledních pěti zápasů totiž vyhrála jediný, a sice proti finskému Jokeritu, který přemohla až po prodloužení. Na druhé straně má Čerepovec na svém kontě pouze dvacet bodů, letos zvítězil pouze v pěti zápasech. Na dvoubodové vítězství čeká už pět zápasů, naposledy se mu podařilo zvítězit prot Vladivostoku, kterému naopak patří poslední pozice východní konference. Dnešní utkání tak má celkem jasného favorita, avšak domácí celek může překvapit.
     
    Úvodní sestavy:

    Severstal Čerepovec: Furch (Magarilov) – Kornějev, Lekomcev (A), Kudako, A. Kulda, Kalašnikov, Syčuškin, Verjovkin – Lapin, Dmitrij Kazionov, Pestuško – Geraskin, Trubačjov (A), Vovčenko – Stránský, Korotkov, J. Grigorenko – Rybin (C), Karlin, Monachov.

    Barys Astana: H. Karlsson (Hrachovina) – Orechov, Dietz (A), Polochov, Dallman (C), Klimontov, Makljukov, M. Semjonov (A) – Michajlis, Valk, Frattin – Petuchov, Boyd, R. Starčenko – Akolzin, Sagadejev, Asetov – Ševčenko, Grenc, Panjukov.

    Rozhodčí: Soin, Ščenjov – Nikolajev, Šadrin.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování dopadlo lépe pro hráče Astany, kteří okamžitě zavezli puk do vlastního pásma. Posléze Kornejev nahazoval do útočného pásma.
     
    01:15
    Vhazovalo se po pravici Dominika Furcha, na vhazování byl tentokráte úspěšnější domácí celek, jenomže Geraskin protečoval mimo dosah Vovčenka.
     
    02:27
    Hosté se snažili zaútočit podél levého hrazení, nicméně akce trvala opravdu krátkou dobu. Posléze u pravého mantinelu dokázal získat touš Syčuškin.
     
    03:20
    Verjovkin si musel dávat pozor, neboť ho při rozehrávce napadal jeden z protihráčů. Nakonec je z toho zakázané uvolnění, hra se vrací před Furcha.
     
    04:30
    Tentokráte se vhazovalo na opačné straně, kde na vhazování uspěl Valk. Posléze to od modré čáry zkoušel domácí Kulda, který nahazoval těsně vedle brány.
     
    05:26
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Dmitrij Kazionov – 2 min., nedovolené bránění).
     
    05:31
    Karlin se dostal s pukem až za modrou čáru, čímž se Severstal dostal do útočného pásma. Dobře ale zapracoval Orechov, který vyvezl puk do bezpečí.
     
    06:25
    Astana se ihned usadila mezi kruhy, ke střeleckému pokusu se dostal Valk, který trefil pouze vyrážečku brankáře. Posléze domácí hráči vyhodili přes všechny čáry.
     
    06:27
    Astana právě vstřelila branku!
    Hosté přeci jenom využívají přesilovou hru! Kazašský celek se usadil v pásmu, k puku se dostal Valk, který oslovil volného Michajlise, jehož střílenou nabídku zametl do odkryté brány MATT FRATTIN. Hlavní sudí se ještě musel poradit s videorozhodčím, avšak branka platí!
    Asistence: Nikita Michajlis, Darren Dietz
    06:27 Matt FRATTIN - 0:1
     
    07:28
    Souboj u pravého hrazení lépe zvládl hostující celek, který zkoušel zaútočit po pravém křídle. Dietz ale předával Valkovi daleko od hokejky.
     
    08:27
    Snad první ostrý zákrok si připsal hostující brankář Karlsson. Své štěstí vyzkoušel obránce Kalašnikov, jehož zakončení skončilo ve výstroji brankáře.
     
    09:34
    Do vyložené šance se dostal hostující Akolzin, který ale napálil pouze padajícího brankáře. Obrana Čerepovce naprosto zaspala, avšak Furch vytasil klíčový zákrok.
     
    11:34
    Frattin operoval s pukem u pravého kruhu, kde ale nevymyslel nic vážného. Navíc se touš dostal na hostující střídačku, následovat bude další vhazování.
     
    12:17
    Asetov se celkem snadným způsobem dostal až mezi kruhy, odkud to zkoušel střelou švihem. Ta nakonec přistála v rukavici českého brankáře Severstalu.
     
    12:38
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Je tu vyrovnávací branka v podání domácích! Čerepovec se s pukem dostal až před branku, kde si hostující obrana nepočínala zrovna ukázkově. K puku se totiž dostal JURIJ TRUBAČOV, který bekhendovou střelou překonal kazašského brankáře.
    Asistence: Igor Geraskin, Daniil Vovčenko.
    12:38 Jurij TRUBAČJOV - 1:1
     
    13:27
    Vzápětí jsme sledovali další zakázané uvolnění v podání Severstalu, hra se tak přestěhuje zpět před branku Dominika Furcha. Ještě před tím proběhne komerční přestávka.
     
    14:27
    Jenomže chyba ve středu hrací plochy přinesla přečíslení dvou na jednoho. Nakonec to sám na sebe vzal Syčuškin, který ale trefil pouze dobře postaveného Karlssona.
     
    15:27
    Čerepovec má obrovské problémy s přechodem na druhou stranu, nyní se o to pokoušel člen první formace Pestuško, který se dostal pouze k hranici modré čáry.
     
    16:12
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Darren Dietz – 2 min., vysoká hůl).
     
    16:18
    Vzápětí Kornejev vyvážel hrací předmět na druhou stranu, kde kolega Korotkov nezvládl souboj u zadního mantinelu. Severstal ale se štěstím udržel pásmo.
     
    17:23
    Čerepovci se úvodní přesilová hra absolutně nedaří, naopak soupeř nemá s bráněním útočných akcí žádné potíže. Hráči Astany vyhodili snad popáté puk na druhou stranu.
     
    18:17
    Nakonec dostal u levého kruhu nabito domácí Geraskin, jehož tvrdá rána skončila ve výstroji brankáře. Karlsson nerozehrál, vhazovat se bude po jeho pravici.
     
    18:40
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů).
     
    19:20
    Domácí Karlin to zkusil šikovným najetím před branku, které si ale Karlsson pohlídal. Na druhé straně se Astana prezentovala ofsajdovým postavením.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první třetinu, která nám nakonec nabídla hned dvě branky. Do vedení se dostal kazašský celek, který využil úvodní přesilovou hru. Astana byla i posléze směrem dopředu aktivnější, avšak přišel trest v podobě vyrovnávací branky. Koncovka třetiny nabídla přesilovou hru domácího celku, který jí ale nesehrál zrovna ukázkově. Oba týmy tak odcházejí do kabin za nerozhodného stavu 1:1.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody dopadlo lépe pro domácí celek, který ihned vyhodil puk za branku soupeře. Astana ještě totiž dohrává přesilovou hru.
     
    21:23
    Michailis dokázal ustrážit kotouč se kterým si to posléze namířil k pravému kruhu, odkud nebezpečně vypálil. Furch měl velké problémy, nakonec puk zkrotil.
     
    22:23
    Na druhou stranu si to namířil domácí Pestuško, který ale narazil na dvojici protihráčů. Astana ale nedokázala konstruktivně založit protiakci.
     
    23:17
    Furch se musel opět činit, tentokráte se blýskl proti střeleckému pokusu z pravé strany. Astana je v úvodu druhého dějství nesmírně nebezpečná.
     
    24:40
    Valk číhal u modré čáry, odkud se se svojí družinou dostal do útočného pásma. U mantinelu důrazně pracoval domácí Korotkov, který se ale k puku nedostal.
     
    25:18
    Geraskin mohl využít zaváhání hostující obrany, nicméně jeho zakončení na poslední chvíli zablokoval protihráč. Posléze se Lekomcev snažil puk procedit mezi betony Karlssona.
     
    26:24
    Vyloučení v týmu Barys Astana (Dmitrij Grenc – 2 min., podrážení).
     
    27:18
    Korotkov se snažil na modré čáře najít volného Kalašnikova, který ale zachytil pul až za čárou. Severstal tak musel vyklidit útočnou třetinu.
     
    28:08
    Domácí se v přesilové hře přeci jenom dostali ke střele, tu nakonec vyprodukoval český útočník Stránský, jehož ránu ale přizvedl protihráč nad branku.
     
    28:17
    Astana právě vstřelila branku!
    Nakonec je tu branka v oslabení! Domácí sice na malý moment sevřeli svého soupeře, ten ale vzápětí ujel do přečíslení dvou na jednoho, které vzal sám na sebe ANTON SAGADEJEV, jenž nesmírně přesnou střelou překonal Furcha, který byl bez šance.
    Bez asistence.
    28:17 Anton SAGADEJEV - 1:2
     
    29:27
    U levého hrazení se snažil udržet puk Geraskin, což se mu nakonec nepovedlo. Na druhé straně se přes přehuštěný prostor neprodral Ševčenko.
     
    31:31
    S pukem si zahrál také český brankář, který ho za svojí svatyní zastavil. Posléze se první formace Čerepovce dostala na druhou stranu, obrana soupeře ale byla důraznější.
     
    32:27
    Nakonec se ke střeleckému pokusu dostal domácí Kazjonov, který trefil pouze rameno Karlssona. Aby toho nebylo málo, tak úplně mimo branku vypálil Lekomcev.
     
    33:03
    Astana právě vstřelila branku!
    Hosté se poprvé v utkání dostávají do dvoubrankového vedení! Už se zdálo, že domácí obránce Kalašnikov dokáže zastavit NIKITU MICHAJLISE, avšak se stal přesný opak. Kanadský forvard se nakonec dostal ke střele, kterou procedil přes českého brankáře.
    Asistence: Matt Frattin, Darren Dietz.
    33:03 Nikita MICHAJLIS - 1:3
     
    33:18
    Byl to právě Lekomcev, který si počínal hodně hraničně. Hlavní sudí jeho počínání nevyhodnotil jako nedovolené, vzápětí se do protiútoku dostal Stránský, který ho ale nevyřešil nejlépe.
     
    34:27
    Astana je najednou o poznání aktivnější, nyní se ale Klimontovi nepodařilo založit útočnou akci, jenomže hlavní sudí nakonec nechal hru plynout, icing se nepíská.
     
    35:16
    Astana právě vstřelila branku!
    Je tu další trest v podobě čtvrté branky hostujícího celku! Valk v poklidu objel branku, poté našel úplně volného DARRENA DIETZE, jehož neskutečná dělovka skončila až pod břevnem. Furch měl celou dobu čistý výhled, avšak i tak touš skončil za jeho zády.
    Asistence: Matt Frattin, Nikita Michajlis.
    35:16 Darren DIETZ - 1:4
     
    35:34
    Také Orechov zavítal s pukem za červenou čáru odkud nahazoval na druhou stranu. To přineslo kontr domácích, Stránský ale opět nevyzrál na Karlssona.
     
    36:28
    Bleskovým způsobem se hostující Orechov dostal až za modrou čáru, kde jeho tvrdá rána orazítkovala zadní mantinel. Severstal naprosto přestal hrát.
     
    37:28
    Nakonec to jakýmsi nahozením na bránu zkoušel domácí Kulda, který ale brankáře nevylekal. Barys posléze vyhodil puk přes všechny čáry – icing.
     
    38:47
    Nyní sledujeme pasáž plnou nepřesností, ani jeden z celků se nemůže dostat k ničemu nebezpečnému. U puku se ale nachází Astana.
     
    39:24
    Na zemi se ocitl hostující Valk, avšak sudí nechal pokračovat ve hře. Následně Furch pohledem zkontroloval střelu, která směřovala vedle brány.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje třetí třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Také druhá třetina je u konce, viděli jsme hned tři branky, přičemž o všechny se postaral hostující celek. Dlouhou dobu jsme ale sledovali vyrovnanou podívanou, přičemž si také Severstal přichystal několik zajímavých šancí. Vedoucí branka Barysu ale měla pro domácí celek velké následky, v krátkém časovém sledu totiž přišly další dvě trefy, které dost možná určily vítěze tohoto zápasu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hostující celek, který zkusil poprvé zaútočit. Střelecký pokus ale směřoval několik čísel vedle brány.
     
    41:25
    Posléze si obrannou povinnost splnil domácí Kornejev, který se bleskovým způsobem dostala až do opačného pásma, kde musel zasahovat Karlsson.
     
    42:09
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Zničehonic se domácí dostávají na kontakt dvou branek! Velký podíl na této brance má Korotkov, který přešel přes Dietze, načež pod sebou našel volného MATĚJE STRÁNSKÉHO, který bezpečně procedil puk přes kazašského brankáře.
    Asistence: Jevgenij Korotkov, Jevgenij Grigorenko.
    42:09 Matěj STRÁNSKÝ - 2:4
     
    43:24
    Za volným pukem se řítil Akolzin, který přihrával do tandemu na Sagadejeva, jenž našel pouze lapačku českého brankáře. Ten posléze musel přerušit hru.
     
    44:06
    Čerepovec právě vstřelil branku!
    Tak pozor, máme tu další branku! Vhazovalo se po pravici Karlssona, na vhazování uspěl Rybin, který přihrál přesně na hůl RUSLANA KARLINA, jenž ránou z první zamířil kolem vyrážečky hostujícího brankáře. Astana si pořádně zahrává, její trenér si navíc vyžádal time-out.
    Asistence: Maxim Rybin.
    44:06 Ruslan KARLIN - 3:4
     
    45:06
    Vyloučení v týmu Severstal Čerepovec (Arturs Kulda – 2 min., sekání).
     
    45:39
    Úvodní formace domácího celku se natlačila až mezi kruhy, kde se další střelu postaral Stránský, který ale nemířil přesně. Karlsson musel zasahovat proti následné ráně Rybina.
     
    46:20
    Furch si připsal další slušný zákrok, neboť z levé strany vychytal Michajlise. Astana i posléze obsadila útočnou třetinu, puk se ale přeci jenom ocitl za modrou čárou – ofsajd.
     
    47:15
    Dostatek prostoru měl kolem sebe hostující Dietz, jehož dělovka tentokráte trefila Furcha do hrudi. Vypadá to, že Čerepovec zvládne ubránit tuto přesilovou hru.
     
    48:27
    Na druhé straně se pokoušel zahrozit střelec kontaktní branky Karlin, který nejprve trefil mantinel, následná dorážka skončila v lapačce kazašského brankáře.
     
    49:30
    Geraskin se manévrem zbavil protihráče, poté na jeho nabídku reagoval Stránský, jehož bekhendový pokus skončil vedle branky. Český forvard je v dnešním utkání hodně aktivní.
     
    51:27
    Lapin si vyměnil touše Pestuškem, načež jeho následná rána skončila vedle brány. Na opačném pólu hrací plochy raději Furch přikryl hrací předmět pod sebou.
     
    52:37
    Od modré čáry to nahozením zkoušel Geraskin, jehož pokus ale brankáře nevyplašil. Hosté raději poslali puk za branku soupeře, Čerepovec svírá svého soupeře.
     
    53:17
    Astana se dostala k pravému kruhu, kde si před branku sjel Akolzin, který ale nedokázal kloudně zakončit. Rychlý kontr domácích nepřinesl nic nebezpečného.
     
    54:47
    Hostující hráči si nyní počínali na hranici pravidel, nakonec sudí nechal pokračovat ve hře. I tak se Petuchov nedostal ani k zakončení.
     
    55:30
    Stránský si najížděl mezi obránce, jenomže ti mu přihrávku zablokovali. Posléze promáchl Grigorenko, Barys ale nedokázal zažehnat nebezpečí.
     
    56:15
    Rybinovi se tentokráte nepodařilo uspět na vhazování, následně se do samostatného nájezdu dostal hostující Valk, který ale poslal puk do betonu brankáře,
     
    57:28
    Do útočné třetiny si ještě sjel hostující Dietz, který nahozením celkem vystrašil českého brankáře. Vzápětí se málem ke střeleckému pokusu dostal Geraskin.
     
    58:20
    Frattin zkoušel ještě v pádu přihrát svému kolegovi, jenomže přihrávku zastavil jeden z protihráčů. Astana odehrává poslední minuty velice zkušeně.
     
    59:00
    Oddechový čas pro domácí.
     
    59:10
    Severstal to zkouší bez brankáře.
     
    59:18
    Astana právě vstřelila branku!
    O vítězi utkání je rozhodnuto! K volnému puku se dostal MATT FRATTIN, který měl na střelu přes celé hřiště dostatek času. Technický oblouček nakonec skutečně zamířil do opuštěné svatyně.
    Asistence: Darren Dietz, Curtis Valk.
    59:18 Matt FRATTIN - 2:5
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Astany, která svého soupeře zdolala poměrem 5:3. Domácí sice vstupovali do třetí třetiny s tříbrankovým mankem, avšak během krátkého časového sledu snížili na rozdíl jediné branky, o což se zapříčinil také český forvard Stránský. Koncovka utkání nám nabídla spoustu nepřesností, přičemž se Severstal uchýlil ke hře bez brankáře, která přinesla rozhodující branku v podání soupeře.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 54:25.
    Zblokované střely – 14:7.
    Vyloučení – 3:2.
    Využití přesilovek 0/2 – 1/3.
    Vhazování – 31:25. (19:53:14)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 13. Trubačjov (Vovčenko, Geraskin), 43. Stránský (J. Grigorenko, Korotkov), 45. Karlin (Rybin) – 7. Frattin (Michajlis, Dietz), 29. Sagadejev, 34. Michajlis (Frattin, Dietz), 36. Dietz (Frattin, Michajlis), 60. Frattin (Valk, Dietz)


    Severstal Čerepovec: Furch (Magarilov) – Kornějev, Lekomcev (A), Kudako, A. Kulda, Kalašnikov, Syčuškin, Verjovkin, Chochlov – Lapin, Dmitrij Kazionov, Pestuško – Geraskin (A), Trubačjov, Vovčenko – Stránský, Korotkov, J. Grigorenko (C) – Rybin, Karlin, Monachov.
    Barys Nur-Sultan: H. Karlsson (Hrachovina) – Orechov, Dietz (A), Polochov, Dallman (C), Klimontov, Makljukov, M. Semjonov (A), Ibrajbekov – Michajlis, Valk, Frattin – Petuchov, Boyd, R. Starčenko – Akolzin, Sagadejev, Asetov – Ševčenko, Grenc, Panjukov.

    Rozhodčí: Soin, Ščenjov – Nikolajev, Šadrin
    bahis siteleri