Singapur – Japonsko 9:5 (kon.) | Lotyšsko – Německo 4:5 (kon.) | Austrálie – Polsko 4:2 (kon.)
Finsko – Dánsko 7:1 (kon.) | Estonsko – Thajsko 11:4 (kon.) | Švédsko – Norsko 9:1 (kon.)
konec
Finsko
7:1 (5:1, 1:0, 1:0)
Dánsko
Pondělí 03.12.2018, 16:45 • O2 arena • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Nejlepší hráči zápasy jsou Ville Lastikka za Finsko (2+1) a Mike Trolle za Dánsko, který pochytal 31 z celkových 38 střel soupeře z úspěšností zásahů 81,58%. (18:27:28)
     
    Finové si připsali povinné vítězství na mistrovství světa, když s polovičním výkonem porazili Dány. O jejich výhře bylo rozhodnuto prakticky po první třetině, kdy vedli 5:1. Následujících čtyřicet minut hráli na půl plynu a spíše si se soupeřem hráli. Dáni sice měli několik příležitostí, ale nevyužili žádnou. Obhájci mistrovského titulu si dokráčeli pro vítězství 7:1 a naplnili tak výsledkový rozdíl, který se mezi oběma soupeři vyskytuje v posledních soubojích.

    Finsko je má nyní na svém kontě dva body, Dánsko žádné. V závěrečném vystoupení ve skupině se obhájci titulu utkají s Nory, na Dány čekají Švédové.

    Počet střel ve závěrečném dějství: FIN 10 – DEN 1.
    Celkem FIN 38 – DEN 9
     
    Konec zápasu.
     
    59:01
    Poslední minuta závěrečné části.
     
    58:26
    Kukkola se pokoušel o parádičku na brankovišti, dánská obrana si ho ale pohlídala a přistoupila k němu včas. Ze zakončení tak sešlo a míček skončil u mantinelu.
     
    57:00
    Dnešní utkání sleduje v O2 areně 3 017 diváků.
     
    55:39
    Kukkola poslal soupeře za mantinel přímo před zraky rozhodčí, i když se mu její rozhodnutí nelíbilo, tak musel vzít zpátečku a dostat se do obranného postavení.
     
    53:50
    V soubojích se nenechali zastrašit ani Finové, kteří také svému soupeři ukázali, že dokáží přitvrdit, když se jim zachce.
     
    52:48
    Dánský tým přežil další oslabení v dnešním zápase.
     
    52:28
    Fini se ani nepokouší střílet v přesilové hře a roztahují hru především přes celé hřiště.
     
    51:41
    Dáni přitvrzují v soubojích a Lauridsen poslal Lamminen na mantinel.
     
    50:48
    Mezitím byl vyloučen Marko Krogsgaard (DEN), který nesouhlasil s výrokem sudích a vysloužil si trest na dvě minuty za nesportovní chování.
     
    50:48
    Vypadá to ale, že dánská jednička bude v pořádku a bude moci pokračovat v zápase.
     
    50:48
    Rychlý brejk Finů končí nešťastně. Dáni poslali jednoho ze soupeřů na Trolleho, který zůstal ležet na zemi musí být ošetřován.
     
    50:32
    Dání se pokouší na chvíli zatlačit Finy před jejich branku, zatím hrají pouze u mantinelů.
     
    49:54
    Je až s podivem, že Fini přehrávají soupeře v poklusu a Dáni je ani nenapadají. Obhájci titulu si tak jednoznačně užívají závěr zápasu.
     
    47:41
    O ojedinělou střelu Dánů od mantinelu se postaral Schmidt, zády k brance ale neměl moc šancí na úspěch a míček skončil na zadním mantinelu.
     
    46:57
    Kukkola s Hautaniemim dělají nadále problém dánské obraně, ta je s vypětím všech sil drží alespoň u mantinelů.
     
    45:59
    Hautaniem našel na středu hřiště volného Kukkolu, který zamířil vedle a ještě k tomu trefil rozhodčí.

    Ondřej Jícha

    Branky a nahrávky: 6. Salo (Johansson), 8. Johansson (Salin), 11. Lastikka (TS), 15. Salo (Lamminen), 16. Lastikka (Väänänen), 33. Hautaniemi (Lastikka), 41. Kapanen (Kailiala) – 18. Skov Nielsen (Roland Buckner)


    Finsko: Toriseva (Kosonen) – Leikkanen, Kivilehto, Kohonen, Väänänen, Lamminen, Savonen – Kotilainen, Kukkola, Piha – Hautaniemi, Lastikka, Pylsy – Kapanen, Kailiala, Johansson – Salin, Salo (C).
    Dánsko: Trolle (de Fries) – Krogsgaard, Nygaard Mørup, Schmidt, Kobberup, Holm, Wede – Glass, Odfeldt, Eldholm (C) – Skov Nielsen, Roland Buckner, Lauridsen – Dalkvist, Køhler, Kleczewski – Handgaard, Velgaard, Parbo.

    Rozhodčí: Wehinger Corina, Zurbuchen Sandra (SUI)

    Diváci: 3 017
    bahis siteleri