Duisburg – Hamburg 1:2 (kon.) | Kiel – Bielefeld 1:2 (kon.)
konec
MSV Duisburg
1:2 (1:2)
Hamburger SV
Pátek 14.12.2018, 18:30 • MSV-Arena. • 2. německá Bundesliga
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu z utkání 17. kola 2. Bundesligy mezi patnáctým Duisburgem a prvním Hamburkem. Domácí jsou jen dva body od barážového šestnáctého místa, ale hosté z Hamburku se touží hned po roce vrátit mezi elitu a aktuálně drží sérii deseti ligových zápasů bez porážky, v součtu s jedním pohárovým duelem už neodcházeli ze hřiště poraženi jedenáctkrát za sebou. Poslední vzájemné zápasy už jsou hodně zaprášené, odehrály se před více než deseti lety, když ještě Duisburg hrával nejvyšší soutěž. Dnešní utkání začíná v 18.30 hodin.
     
    Domácí MSV Duisburg je aktuálně na patnáctém místě druhé nejvyšší soutěže se ziskem 13 bodů za tři výhry, čtyři remízy a devět porážek při skóre 14:28. Naposledy Duisburg prohrál na hřišti Heidenheimu vysoko 1:4. Nejlepšími střelci mužstva jsou shodně se třemi góly Němec Wolze a Brazilec Oliveira-Souza.
     
    Hostující Hamburger SV se vyhřívá na prvním místě 2. Bundesligy se ziskem 34 bodů za deset výher, čtyři remízy a dvě porážky při skóre 22:15. Naposledy doma udolal Paderborn těsně 1:0 a připsal si desátý ligový zápas bez porážky v řadě. Nejlepším střelcem týmu je německý útočník Pierre-Michel Lasogga, autor sedmi gólů.
     
    Úvodní sestavy:

    MSV Duisburg: Mesenhöler – Wiegel, Fröde, Nauber, Seo – Regäsel, Schnellhardt, Oliveria-Souza – Stoppelkamp, Iljutcenko, Sukuta-Pasu.
    Náhradníci: Davari – Hajri, Schmeling, Engin, Daschner, Albutat, Gyau.

    Hamburger SV: Pollersbeck – Sakai, Bates, Van Drongelen, Douglas Santos – Mangala – Narey, Hunt, Holtby, Jatta – Hwang.
    Náhradníci: Mickel – Lacroix, Ito, Moritz, Arp, Vagnoman, Steinmann.

    Rozhodčí: Dietz – Haslberger, Ostheimer.
     
    Oba týmy dnes počítají ztráty – domácím chybí kapitán Wolze, hostům nejlepší střelec Lasogga. První minuty v dresu Duisburgu si dnes připíše krajní obránce Seo, který přišel před začátkem ročníku právě z HSV.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    První akce domácích – Stoppelkamp pracoval v pokutovém území zády k bráně, ale míč nezpracoval a hostující stopeři balon odkopli do bezpečí.
     
    3
    Hamburg v úvodu utkání kombinuje a drží míč na vlastních kopačkách. Domácí se ale zatím dobře přesouvají v bloku.
     
    3
    Holtby se snažil kolmicí vysunout Nareye, ale ten se neprotlačil k míči přes Wiegela a nakonec domácího krajního obránce fauloval.
     
    4
    Kombinace Sakaie s Hwangem vypadala velmi pěkně, ale Holtby po zpětné přihrávce na vápno míč nezpracoval.
     
    5
    Hostující smyčka se utahuje, Hamburg začal dnešní utkání velmi aktivně.
     
    7
    Domácí mohli vyrazit z bloku do nebezpečného protiútoku tři na dva, ale Sukuta-Pasu si nepohlídal ofsajdovou linii před přenesením Iljutcenka.
     
    8
    Douglasův centr zleva si chtěl zpracovat efektně hned do prostoru ke střele Holtby, ale situaci nezvládl. Nicméně Hamburg začal utkání velmi slibně – hosté kvalitně kombinují, dokáží si na hřišti vyhovět a navíc na útočné polovině vtipně mění pozice, čímž matou domácí obránce.
     
    10
    Jatta ztratil míč na útočné polovině a domácí Iljutcenko se pokusil z vlastní poloviny překvapit Pollersbecka. Gólman Hamburku ale mohl být klidný, střela šla mimo.
     
    12
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Domácí Fröde na polovině hřiště napálil svého soupeře, míče se zmocnili hosté a vyrazili do rychlého přečíslení. Hwang sice lehce poklouzl, ale ještě stačil přihrát KHALEDU NAREYOVI a ten střelou pod břevno na přední tyč otevírá střelecký zápis dnešního utkání. Je to už jeho šestý gól aktuální sezony – 0:1.
    12. NAREY - 0:1
     
    14
    Duisburg právě vstřelil branku!
    Netrvalo to ani dvě minuty a je vyrovnáno! Rohový kop domácích, kterému předcházela vyražená střela Sukuty-Pasua, odvrátili hostující obránci na přední tyči pouze do prostoru penalty ke GERRITU NAUBEROVI, jenž balon bez přípravy napálil za záda Pollersbecka – 1:1.
    14. NAUBER - 1:1
     
    15
    Svižný úvod utkání pokračuje. Holtby pálil levou nohou zpoza vápna těsně nad. Zatím sledujeme vynikající fotbal.
     
    17
    Holtby byl faulován Wiegelem na hranici vápna a HSV budou mít k dispozici standardní situaci z velmi slibné pozice na středu hrací plochy...
     
    19
    Hamburg právě vstřelil branku!
    Gólová přestřelka pokračuje! Standardní situaci perfektně kopl AARON HUNT, který levou nohou poslal míč bezchybně přes zeď a balon se ještě otřel o tyčku mimo dosah Mesenhölera. Dnešní kapitán HSV dává svůj čtvrtý gól sezony – 1:2.
    19. HUNT - 1:2
     
    20
    Stoppelkamp pálil z velké dálky hodně ukvapeně a hodně nepřesně.
     
    22
    Hunt faulován Iljutcenkem a uvidíme další standardní situaci z nadějné pozice. Tentokrát je to sice z trochu větší dálky, ale HSV mají k dispozici velmi dobré střelce...
     
    23
    ...Hunt je dnes velmi namlsaný! Bývalý dlouholetý hráč Werderu pálil opět velmi nebezpečně a jeho střela levačkou mířila jen těsně nad. Míč se otřel o horní síť.
     
    25
    Hunt chtěl vyslat kolmicí do protiútoku Hwanga, ale přihrávka německého středopolaře byla příliš dlouhá.
     
    27
    Douglas uvolnil Holtbyho, ale ten s míčem příliš dlouho otálel. Než poslal přihrávku na nabíhajícího Nareye, domácí obrana se zformovala.
     
    28
    Další protiútok a mohlo být opět srovnáno! Stoppelkamp po centru zprava od Iljutcenka předskočil hostující obránce, na přední tyči si kolem nich připravil míč ke střele, ale z bezprostřední blízkosti nepochopitelně přestřelil Pollersbeckovu bránu.
    28.
     
    30
    Iljutcenko zezadu úplně zbytečně atakoval Batese, který odkopával míč z vlastní poloviny. Útočník MSV dostává od sudího Dietze důrazné varování, zatím bez karty.
     
    32
    Sukuta-Pasu si míč zleva navedl až do ideální střelecké pozice na středu hřiště. Zpoza vápna ale pálil velmi nepřesně.
     
    33
    Centr Regäsela z pravé strany odvrátil hlavičkou nikým neatakovaný Van Drongelen.
     
    34
    Hunt chtěl šikovným obloučkem vyslat do šance Hwanga, ale asijský forvard HSV na přetažený míč dosáhnout nemohl.
     
    35
    Střelu Stoppelkampa z přímého kopu obránci hostí srazili ve zdi, ale domácí byli pozornější a šikovnější, sražený míč dvakrát prodloužili zpátky do nebezpečného prostoru a Iljutcenko hlavičkoval nad.
     
    39
    Pollersbeck na špatném terénu s míčem na noze nepřesně rozehrál a poslal přihrávku do autu, což vyvolalo posměch domácích fanoušků.
     
    39
    Žlutou kartu dostává Nauber (MSV Duisburg).
     
    41
    Hwang přihrál Nareyovi, ale ten si nezpracoval míč dobře. Balon se k němu ještě o pár vteřin později vrátil, to si Nayer zase nevykoledoval faul.
     
    42
    Hostující lídr tabulky v závěru prvního poločasu zase diktuje tempo hry, dobře kombinuje a drží míč na své útočné polovině.
     
    45
    První poločas skončil, rozhodčí nenastavil ani vteřinu.
     
    První poločas nabídl krásnou podívanou. Podle očekávání jsou zatím kombinačně šikovnější hosté. Lídr tabulky se také zaslouženě ujal vedení, ale domácí chytře vyčkávají v bloku a trpělivě čekají na své šance. Necelé dvě minuty po vedoucí brance HSV domácí po rohovém kopu srovnali, ale hosté se vrátili do vedení krásným gólem kapitána Hunta z přímého kopu.
     
    Statistiky po prvním poločase:

    Držení míče: 33%–67%.
    Střely na branku: 2–2.
    Střely mimo: 5–2.
    Rohové kopy: 1–0.
    Ofsajdy: 2–0.
    Fauly: 9–9.
    Žluté karty: 1–0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Fröde, přichází Albutat.
     
    47
    Hosté začínají druhý poločas s rozvážnou kontrolou balonu. Stoper Van Drongelen stojí na vlastní polovině nad míčem a svými gesty uklidňuje spoluhráče.
     
    48
    Už podruhé se dnes pokusil překvapit Iljutcenko střelou z poloviny hřiště Pollersbecka. Gólman HSV německému útočníkovi svým vysokým postavením evidentně nedá spát, ale Iljutcenko bránu z dálky zase netrefil.
     
    49
    Stoppelkamp přihrávkou na střídajícího Albutata překvapil obranu HSV, ale ten si míč nezpracoval.
     
    50
    Domácí začínají odvážněji. Sukuta-Pasu zády k bráně přiklepl míč Oliveria-Souzovi (fotbalovým jménem Cauly), ale ten v tísni z voleje přestřelil.
     
    52
    Caulyho snahu po přihrávce Stoppelkampa zastavil pomezní rozhodčí. Opakovaný záběr ale prokázal, že brazilský středopolař v ofsajdu nebyl, ještě za ním totiž stál Douglas.
     
    53
    Hostující HSV kopali standardní situaci z pravé strany po faulu na Mangalu. K Douglasovu centru se přes Wiegela protlačil Bates, ale míč úplně sám na malém vápně nasměroval svou tečí jen do středu brány, kde byl připravený Mesenhöler.
     
    56
    Albutatův nepřesný nákop stáhl před Stoppelkampem do svých rukavic bez problémů Pollersbeck.
     
    56
    Sakai hezky uvolnil na pravé straně Nareye, který posílal od brankové čáry střílený centr pod sebe zpátky do vápna, ale tam na něj nedosáhl žádný z jeho spoluhráčů.
     
    59
    Hunt si zády k bráně nezpracoval míč a celkem naivně se dožadoval penalty, ale sudí Dietz jen z úsměvem rozpažil.
     
    60
    Douglas si hezky navedl míč z pozice levého obránce až na hrot útoku, ale prováhal možnost k střele. Situaci pak nezachránil ani Hwang.
     
    61
    Hwang měl po kolmici Hunta obrovskou šanci k navýšení náskoku! Běžel z levé strany sám na bránu, položil si i gólmana Mesenhölera a následně zakončoval z ostrého úhlu, ale střelu do brány odvrátil na čáře odkopávající střelec jediného gólu MSV – stoper Nauber.
    61.
     
    64
    Hunta ve středu hřiště čistě dohrál Schnellhardt a domácí šli do přečíslení. Centr Stoppelkampa ale odvrátila hostující obrana.
     
    65
    Žlutou kartu dostává kapitán Schnellhardt (MSV Duisburg) za nemístné poznámky na adresu rozhodčího. Domácí lídr se dožadoval penalty po zákroku Pollersbecka na Sukutu-Pasua, ale hostující gólman hrál evidentně první míč a až poté mu přes nohy přepadl dotírající domácí forvard.
     
    67
    Žlutou kartu dostává Jatta (Hamburger SV) za nešťastný úder rukou do obličeje Regäsela.
     
    68
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Oliveria-Souza, přichází Gyau.
     
    69
    Hra je teď hodně rozkouskovaná. Sraženou střelu Stoppelkampa už hostující brankář na hrací ploše nezachytil a domácí kopali rohový kop. K centru se tlačil Iljutcenko nedovoleně – útočný faul.
     
    71
    Zápas se v posledních minutách proměnil na těžkém terénu spíše v boj o střed pole. Brankáři se možná trochu nudí, což více vyhovuje určitě hostům. Ti drží necelých 20 minut před koncem dvoubrankový náskok.
     
    73
    Albutat si nebral servítky a ve středu pole ostře dohrál Hunta. Kapitán HSV se ale po chvilce oklepal a v zápase může pokračovat bez újmy.
     
    75
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Holtby, přichází Vagnoman.
     
    76
    Osmnáctiletý mladík Vagnoman hned provedl perfektní výpad po pravé straně, ale jeho přihrávku pod sebe chytil Mesenhöler.
     
    78
    Regäsel prudkou přihrávku od spoluhráče zachytit nemohl.
     
    79
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Stoppelkamp, přichází Engin.
     
    80
    Hosté udělali zbytečnou chybu v rozehrávce, ale Bates výborně vystoupil z obrany a přerušil protiútok domácích. Pollersbeck pak podržel míč na noze, aby uklidnil spoluhráče a nechal je se zformovat.
     
    80
    Žlutou kartu dostává Albutat (MSV Duisburg), který je po nástupu na hřiště hodně cítit jak v negativním, tak v pozitivním smyslu. Teď zastavil za cenu faulu protiútok HSV.
     
    83
    Aktivní Vagnoman, po jehož příchodu na pravý kraj obrany se Sakai posunul do středu pole, se pokusil o další útok. Jeho čitelnou přihrávku však přečetl dobře pozičně hrající Schnellhardt.
     
    84
    Střídání v týmu MSV Duisburg: ze hřiště odchází Jatta, přichází Arp.
     
    85
    Hwang měl další šanci definitivně rozhodnout, ale opět mu to překazil domácí stoper Nauber, který zblokoval jeho střelu z nadějné pozice. Mesenhöler zůstal bez práce.
     
    87
    Střídající Arp si navedl míč z levé strany do středu hřiště a vystřelil po zemi na zadní tyč. Jeho rána by možná zaplula přesně k tyči, ale Mesenhöler ji vytáhl konečky prstů na roh. Následný centr pak bez potíží stáhl ze vzduchu.
    87.
     
    89
    Albutatova přihrávka sražená. Domácí se hodně trápí a na vyrovnání to zatím vůbec nevypadá. Teď už je to trochu křeč.
     
    90
    Hlavní rozhodčí Dietz nastavuje dnešní utkání o čtyři minuty.
     
    90+1
    Střídání v týmu Hamburger SV: ze hřiště odchází Hunt, přichází Moritz.
     
    90+2
    Míč kontrolují na svých kopačkách hráči HSV a domácí k ničemu nepouštějí.
     
    90+3
    Druhou žlutou a následně červenou kartu dostává Albutat (MSV Duisburg), který přišel na trávník v úvodu druhé půle a ani se nedočká závěrečného hvizdu. Druhé napomenutí dostal za odstrčení Hwanga, když se snažil na polovině hřiště rychle rozehrát. Pak si ve frustraci neodpustil ještě odkopnutí balonu mezi střídačky, což se možná podepíše na jeho trestu.
    90+3. Červená karta po 2. žluté
     
    90+4
    Engin pálil z úhlu hodně nepřesně.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    HSV Hamburg potvrzuje pozici lídra 2. Bundesligy a připisuje si jedenácté ligové utkání bez prohry v řadě, naopak domácí Duisburg odchází ze hřiště potřetí za sebou bez bodu. Všechny branky padly při hostující výhře 2:1 během úvodní dvacetiminutovky.

    Na obrazu druhé poloviny už se projevil minutu po minutě horší a horší stav hrací plochy. Duisburg sice vystrkoval růžky, ale šanci prakticky neměl, výhru hostí mohl naopak dvakrát ještě pojistit Hwang, ale své šance zahodil.

    S tímto konstatováním se s Vámi pro dnešek loučím, hezký večer a zase někdy na počtenou.
     
    Držení míče: 38%–62 %.
    Střely na branku: 2–5.
    Střely mimo: 7–2.
    Rohy: 2–2.
    Ofsajdy: 4–0.
    Fauly: 16–18.
    Žluté karty: 4–1.
    Červené karty: 1–0 (90.+3 Albutat – po 2. ŽK). (20:29:28)

    Pavel Pubal

    Branky: 14. Nauber – 12. Narey, 19. Hunt

    Karty:   39. Nauber (DUI), 65. Schnellhardt (DUI), 80. Albutat (DUI) – 67. Jatta (HAM)   90+3. Albutat (DUI)


    Držení míče: 38 % : 62 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 7:2. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 4:0. Fauly: 16:18.
    MSV Duisburg: Mesenhöler – Wiegel, Fröde (46. Albutat), Nauber, Seo – Regäsel, Schnellhardt (K), Oliveria-Souza (68. Gyau) – Stoppelkamp (79. Engin), Iljutcenko, Sukuta-Pasu.
    Náhradníci: Davari – Hajri, Schmeling, Engin, Daschner, Albutat, Gyau.

    Hamburger SV: Pollersbeck – Sakai, Bates, Van Drongelen, Douglas Santos – Mangala – Narey, Hunt (90.+1 Moritz), Holtby (75. Vagnoman), Jatta (84. Arp) – Hwang.
    Náhradníci: Mickel – Lacroix, Ito, Moritz, Arp, Vagnoman, Steinmann.

    Rozhodčí: Dietz – Haslberger, Ostheimer.
    bahis siteleri