Topoľčany – Osmos Bratislava 5:2 (kon.) | Pov. Bystrica – Nové Zámky B 8:3 (kon.) | Martin – Spišská N. Ves 6:3 (kon.)
Humenné – Prešov 4:2 (kon.) | Michalovce – Trnava 9:3 (kon.) | Dubnica – Skalica 4:3 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
6:3 (3:1, 2:1, 1:1)
HK Spišská Nová Ves
sk Neděle 16.12.2018, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 29. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Dávid Káňa (tréner HK Spišská Nová Ves): "Súpera sme pustili do stretnutia strašnými individuálnymi chybami. Súper, akým je Martin takúto šancu nepustí a využije ju. V závere stretnutia sme sa potýkali s veľkou nervozitou hráčov, čo sa prenieslo i na lavičku. Zápas sme vôbec nezvládli, nedokázali sme sa do neho v záverečnej tretine vrátiť. Z tohto pohľadu zaslúžená prehra nášho tímu a víťazstvo domáceho."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Vyšiel nám vstup do zápasu. V úvodných desiatich minútach bolo dôležité, že sme využili príležitosti, ktoré sme si vypracovali. Dostali sme sa na skóre 3:0. Potom ale prišiel útlm, v oslabení sme inkasovali. Súpera musíme pochváliť za nebezpečné presilové hry. Pri štvrtom góle sa zápas lámal pretože za stavu 3:2 bolo veľmi nepríjemné odolávať protiútokom súpera. Spišská Nová Ves má výborných korčuliarov, až štvrtý gól nás dokázal upokojiť. Zápas sme od tohto momentu dohrávali."

    Lukáš Olejník (obranca HK Spišská Nová Ves): "Pozitívna séria z nášho pohľadu pokračuje. Na ľade sme bojovali, nechali sme tu srdce. Zavážila nevýhoda prostredia, individuálne chyby, ktoré viedli k tomu, že sme museli doťahovať skóre. Za stavu 3:0 sa už veľmi ťažko dobieha súper. Snažili sme sa nabudiť, po druhom góle sme ale veľmi rýchlo dali príležitosť súperovi skórovať. Toto nás položilo na kolená, štvrtý gól bol pre nás zlomový. V závere druhej tretiny už pracovali emócie. Každý chce zvíťaziť, my však nemôžeme robiť v zápase takéto hrubé individuálne chyby. Chcem však pochváliť fanklub Martina, celé stretnutie hnali domácich dopredu. Ja však verím, že ak aj my začneme predvádzať takýto hokej, ľudia si cestu na štadión nájdu a my budeme v tabuľke stúpať vyššie. Sme mladé, nádejné mužstvo. Máme veľkú šancu niečo dosiahnuť a musíme sa vyvarovať individuálnym chybám a vylúčeniam, ktoré nás stoja body. Tešia strelené góly, je však jedno, kto ich dá, najmä ak sa jedná o body zo zápasu vonku. Hovorí sa, že tri body z klziska súpera sú bonus, chalani ma dnes nachádzali, chcel by som však svojimi bodmi prispievať predovšetkým k víťazstvám. Verím, že týmto spoločným úsilím sa na nás hokejové šťastie i body začnú lepiť. Silu máme ako tím veľkú, sme mladí hráči, ktorí bojujú. Bojujeme nielen za Spišskú Novú Ves ale aj za svoju budúcnosť. So súpermi, ktorí sú vedľa nás chceme vyhrávať a posúvať ich za seba. Toto je naša cesta do play-off."

    Jakub Urbánek (útočník HK Martin): "Mali sme potrebnú motiváciu, v predchádzajúcom zápase sme zvíťazili, chceli sme ale naplno bodovať aj pred domácimi fanúšikmi. V zápase sme nechali na ľade všetko, k víťazstvu sme smerovali ako tím. Gól v zápase ma teší. Jano Tabaček išiel sám na brankára, pričom sme si mysleli, že to dá. Trafil však žŕdku, puk sa odrazil predo mňa a keďže som bol voľný, jednoducho som ho dostal do bránky. Stretnutie však bolo dosť vypäté, rozhodcovia vylúčili viacero hráčov. Emócie boli veľké i na striedačkách, niektorí to jednoducho nezvládli. Pred ďalším zápasom sa určite musíme dobre pripraviť, zregenerovať sa a nič nepodceniť, najmä v zostávajúcich dvoch stretnutiach pred Vianocami. Ak si chcú fanúšikovia spríjemniť sviatky, určite by si mali v piatok nájsť cestu na štadión." (20:31:37)
     
    Martin si dokázal poradiť so Spišskou Novou Vsou 6:3. Góly: 5. Pacalaj (Poliaček, Burzík), 7. Rudzan (Markovič, Tabaček), 9. Tabaček (Markovič), 30. Langhammer (Markovič, Rudzan), 40. Tabaček (Langhammer, Brezniak), 48. Urbánek (Tabaček) – 14. Olejník (Vartovník, Mikula), 27. Olejník (Novák, Nagy), 53. Koky (Cvengroš, Findura).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:44
    Nagy z pravej strany. Jeden z posledných pokusov v tomto stretnutí.
     
    58:52
    Findura z prvej medzi kruhmi. Škoda tejto príležitosti i keď by už na výsledku nič nezmenila.
     
    58:04
    Tabaček na Poliačeka. Opäť tu máme pokus domáceho tímu.
     
    57:50
    Ziwck na Vartovníka. Veľmi pekná akcia hostí.
     
    57:03
    Burzík napálil puk do brankára. V tejto chvíli sa hrá len na jednu bránku.
     
    56:40
    Brveník hneď po naskočení na ľad skúša prekonať Hudáčka. Ten si na jeho pokus počkal.
     
    56:16
    Zeliska pred bránkou. Domáci sa ešte nevzdali pokusov o strelenie gólu.
     
    55:36
    Zekucia získava puk v strednom pásme. Hostia sa vracajú do vlastnej tretiny.
     
    54:46
    Letiaci puk, ktorý sa ešte pokúsil zasiahnuť Langhammer. Napokon končí v rohu klziska.
     
    54:14
    Rudzan triafa Hudáčka do masky. Hra je prerušená.
     
    53:24
    Pacalaj dostal prihrávku na korčule. Takto sa len veľmi ťažko môžu domáci presadiť.
     
    52:45
    Jakub Soveľ (SNV) inkasuje dve minúty za nebezpečnú hru vysokou hokejkou.
     
    52:31
    Spišská Nová Ves dala gól!
    Využitá presilová hra. Domáca obrana bola úplne rozložená a FRANTIŠEK KOKY už mal pred sebou len prázdnu bránku. Asistencie: Branislav Cvengroš a Michal Findura.
     
    52:05
    Domácim sa podarilo okamžite vyhodiť puk. Domáce tribúny sa im za to poďakovali.
     
    51:40
    Filip Oravec (MAR) inkasuje dve minúty za držanie hokejky.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 5. Pacalaj (Poliaček, Burzík), 7. Rudzan (Markovič, Tabaček), 9. Tabaček (Markovič), 30. Langhammer (Markovič, Rudzan), 40. Tabaček (Langhammer, Brezniak), 48. Urbánek (Tabaček) – 14. Olejník (Vartovník, Mikula), 27. Olejník (Novák, Nagy), 53. Koky (Cvengroš, Findura)


    HK VITAR Martin: Bernát (Gavalier) – Tabaček, Themár – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Rešetár, Lavička – Markovič, Langhammer, Rudzan – Poliaček, Jurášek, Brezniak – Zeliska, Dírer, Brveník – Paulíny, Urbánek, Barto
    HK Spišská Nová Ves: Surák (Hudáček) – Halasz, Zekucia – Kyčák, Cvengroš – Soveľ, Vantroba – Zwick, Vartovník, Novák – Olejník L., Nagy, Mikula – Findura, Koky, Pischalnikov – Ondov, Olejník M., Polomský

    Rozhodčí: Mihaľov – Pribula, Paulíny, Kramár (video)

    Diváci: 790
    thejrc.org