Česko – Švédsko 2:3 (kon.) | Rusko – Finsko 5:0 (kon.)
konec
Česko
2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Švédsko
Neděle 16.12.2018, 12:00 • VTB Ice Palace • Euro Hockey Tour
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Českým hokejistům to tedy dnes nevyšlo a z Channel One Cupu budou odjíždět s negativní bilancí. Výhru totiž zapsali proti Finům, poté padli proti Rusku a dnes tedy také proti švédskému celku. Přitom dnešní utkání měla česká reprezentace dobře rozehrané. Vedla již o dvě branky, vedení ale v posledních okamžicích třetí třetiny ztratila.

    Nejlepšími hráči dnešního utkání jsou Patrik Zdráhal za Česko, za Švédsko poté Emil Larsson.

    Děkuji vám za pozornost, z dnešního utkání je to vše! (14:19:38)
     
    Konec zápasu.
     
    59:40
    Jakub Krejčík získal kotouč ve středním pásmu pro svůj tým. Z toho nakonec vznikla před Johanssonovou svatyní ještě jedna dobrá příležitost, bohužel pro český celek ta ale zůstává bez přetavení v gól.
     
    59:00
    Českým hokejistům zbývá ještě minuta hry a Patrik Bartošák míří na českou střídačku!
     
    58:15
    Jeden ze švédských hráčů se skvěle prosmýkl až do mezikruží, odkud zamířil ale jen doprostřed branky. Tam už poté stál opět pohotový Patrik Bartošák, který puk ukrývá.
    56:54 Michael LINDQVIST - 2:3
     
    56:54
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    To je velká škoda! Švédové v pravý čas kompletně obracejí skóre. Ještě ale nějaký ten čas na případné srovnání zbývá! MICHAEL LINDQVIST byl agilní u pravé Bartošákovy tyčky, odkud dokázal kotouč procpat za brankovou čáru. Asistence: Klas Dahlbeck.
     
    56:40
    Jan Štencel z poměrně velkého úhlu nahodil kotouč na branku, načež Johansson puk přikryl. Bude se tedy vhazovat v obranném třetině Švédů.
     
    55:47
    David Tomášek si připisuje další dobrou šanci na své konto. Šance ale bohužel zůstává neproměněna. Tomášek se dostal ke střele z mezikruží, kotouč mu ale zřejmě na poslední chvíli ke střele úplně nesedl.
     
    55:36
    Anton Wedin zajel s kotoučem na holi do útočného pásma. Jesper Pettersson si mezitím sjel na modrou čáru, kam od svého kolegy dostal přihrávku a zkusil to z první. Bartošák měl ale dobrý výhled a puk chytil v lapačce.
     
    54:54
    A nyní se celá situace zopakuje. Čeští hokejisté dostali po buly kotouč na pravé křídlo, odkud to poté jeden z nich zkusil k bližší tyči. Johansson se ale stačil přemístit a puk udržet.
     
    54:51
    Po delší době se hra přesune také do švédského obranného pásma. Po Johanssonově jistém zákroku se zde totiž bude vhazovat.
     
    54:28
    Zatím to vypadá, že se schyluje k dramatickému závěru. Nyní brankovou konstrukci netrefil ani Jesper Boqvist, který při střeleckém pokusu upadl, tudíž mu nemohl dát potřebné parametry.
     
    53:29
    Štencel se pokusil najít rozjetého spoluhráče ve středním pásmu. Místo toho ale kotouč na svou hůl dostali Švédové, kteří z toho mohli těžit. Střela Linuse Fröberga ale vzápětí neprošla.
     
    52:49
    Na dnešní utkání mezi českým a švédským týmem si našlo cestu skvělých 8913 fanoušků!
     
    51:40
    Tempo hry v posledních vteřinách pomalu opadlo. Ani jeden z brankářů se v posledních okamžicích příliš nenadře. Nyní akorát Johansson v pohodě rozehrál na své spoluhráče po Kindlově nahození ze středního pásma.
     
    50:55
    David Tomášek by se sice ke kotouči dostal a možná případně i k nějakému střeleckému pokusu, jenže stál v ofsajdovém postavení, a tak musel z útočné třetiny rychle pryč.
    49:53 Dobrý pokus Tomáše Zohorny
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 14. T. Zohorna (R. Hanzl, O. Němec), 29. P. Zdráhal (O. Beránek) – 30. Larsson (Pettersson, Wedin), 35. Larsson (Pettersson), 57. Lindqvist (Dahlbeck)


    Česko: Bartošák (Hrubec) – Polášek, O. Němec, J. Kindl, Zámorský, Štencel, Kundrátek, J. Krejčík, D. Musil – T. Zohorna, R. Hanzl, H. Zohorna – Lenc, Nestrašil, D. Kubalík – Sekáč, Novotný, Tomášek – O. Beránek, O. Roman, P. Zdráhal.
    Švédsko: L. Johansson (Reideborn) – Dahlbeck, Persson, Sellgren, Nilsson, Holm, Pettersson – Wedin, L. Johansson, Larsson – Brome, Davidsson, Davidsson – J. Boqvist, Kellman, Lindqvist – Emanuelsson, Fröberg, Jonsson Fjällby.

    Rozhodčí: Oskirko, Romasko – Bersenjov, Judin
    thejrc.org