Karlovarsko – Civitanova 0:3 (kon.) | Gdaňsk – Berlin Recycling 3:0 (kon.) | Tours – Perugia 1:3 (kon.)
Modena – ZAKSA 3:1 (kon.)
konec
VK ČEZ Karlovarsko
0
16 18 14  
Cucine Lube Civitanova
3
25 25 25  
Středa 19.12.2018, 18:00 • KV Aréna, Karlovy Vary (CZE) • Liga mistrů • Skupina B
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    0:0
    Velký volejbalový svátek nás dnes čeká na západě Čech. Karlovarsko se bude pokoušet v prvním domácím utkání Ligy mistrů v historii klubu zdolat italského obra. Svěřenci Jiřího Nováka budou čelit druhému týmu loňské sezony Ligy mistrů, stejně tak i druhému týmu nedávno skončeného Mistrovství světa klubů. Civitanově!
     
    0:0
    Cucine Lube Civitanova

    Civitanova hrála v loňském roce finále Ligy mistrů. V boji o vytoužený titul však italský celek nestačil ve vyrovnané bitvě v pěti setech na ruského giganta Zenit Kazaň. V italské nejvyšší soutěži Serii A1 došlo na finálovou sérii s Perugií, souboj o zlato rozhodl až poslední pátý zápas, který nakonec urval soupeř a na Civitanovu zbylo "pouze" stříbro.

    Před sezonou opustil tým nahrávač Micah Christenson, stejně tak i smečař Taylor Sander nebo libero Jénia Grebennikov. Naopak nově oblékají dres Civitanovy tři Jihoameričani. Christensona nahradil Bruno Rezende, ze Sady Cruzeiro putovali směrem do Civitanovy smečař Yoandy Leal s blokařem Robertlandy Simonem.

    I nově sestavený celek dokáže bojovat o úplné čelo italské soutěže. V prvních dvanácti kolech prohrála Civitanova pouze dvakrát. V extrémně vyrovnané nejlepší čtyřce italské ligy patří aktuálně Civitanově třetí pozice jen s minimální ztrátou na první Perugii.

    Také v Lize mistrů narazila Civitanova v prvním zápase na italský celek. Parta kolem trenéra Giampaola Medeie přehrála Modenu ve třech koncovkách a připsala si důležité tři body.
     
    0:0
    VK ČEZ Karlovarsko

    Karlovarští volejbalisté v loňské sezoně v české extralize jasně dominovali. V semifinálové sérii s českobudějovickým Jihostrojem ani ve finále proti Kladnu neprohráli Západočeši ani jeden zápas.

    Po úspěšné sezoně nastala v kádru českého mistra řada změn. Prvního nahrávače Gregora Ropreta nahradil nizozemský reprezentant Daan Van Haarlem. Zcela novou blokařskou trojici tvoří Beer, O'Dea a Patočka. Smečařský post posílil příchodem z Ostravy mladý Lukáš Vašina.

    Skvěle vstoupili svěřenci Jiřího Nováka také do nového ročníku české soutěže. V prvních osmi zápasech ztratili Karlovarští jen dva body, poté ale přišlo nečekané zaškobrtnutí. Z Příbrami si Karlovarsko odvezlo porážku v pěti setech, poté na domácí půdě senzačně nestačilo 0:3 na Ostravu. Sérii porážek prodloužili obhájci titulu také na Kladně, až před čtyřmi dny přehrála parta kolem zkušeného nahrávače Van Haarlema pražské Lvi.

    Úvodní představení v Lize mistrů nedopadlo podle představ karlovarského týmu. Na palubovce polského vicemistra Kedzierzyn-Kozle padlo Karlovarsko ve třech jednoznačných setech.
    0:0
     
    0:0
    Úvodní sestavy:

    VK ČEZ Karlovarsko: Džavoronok, Van Haarlem – Vašina, Houda, Hudeček, Zmrhal – Beer, O'Dea, Patočka – Penrose, Rejlek – Petrák, Pfeffer
    Trenér: Jiří Novák

    Cucine Lube Civitanova: Bruno, D'Hulst – Juantorena, Massari, Leal, Sander – Stanković, Diamantini, Cester, Simon – Sokolov, Cantagalli – Marchisio, Balaso
    Trenér: Giampaolo Medei

    Rozhodčí: Andrij Kovalčuk (UKR) – Vitor Alexandre Goncalves (POR).
     
    0:0
    V zaplněné KV aréně již oba týmy dokončují předzápasové rozcvičení. Volejbalový svátek pro Karlovarsko tak může za několik málo minut začít!
     
    0:0
    Utkání právě začalo.
     
    0:1
    Do prvního setu vstoupili servisem domácí volejbalisté, konkrétně Filip Rejlek. První bod ale putuje na konto Italů po nekompromisním útoku Sokolova po lajně.
     
    0:2
    Bruno na podání a už to je o dva body. Brazilský nahrávač zatlačil servisem a Zmrhal byl na hlavním kůlu zablokován.
     
    0:3
    Civitanova nastupuje na české mistry ve velkém tempu. Povedený pipe nezakončil Lukáš Vašina přesně do kurtu.
     
    0:4
    Tlak velkých favoritů pokračuje. Bruno přitlačil servisem hned za pásku, hosté se dostali k bodovce a tu proměnil Juantrena sklepnutím na českou polovinu. Jiří Novák si musí brát oddechový čas již po čtyřech rozehrách.
     
    1:4
    I po oddechovém čase se postavil na podání Bruno. Brazilský tvůrce hry Civitanovy nyní zvolnil, Vašina dokázal přihrát a Zmrhalova smeč z hlavního kůlu prošla na palubovku.
     
    1:5
    A právě Marek Zmrhal se podíval na podání. Bruno našel na středu sítě Stankoviće, který sice neuspěl útokem, ale poté si spravil náladu blokem proti Vašinovi.
     
    2:5
    Také Karlovarsko se pomalu dostává do tempa. Juantorena přitlačil na podání, ale Rejlek dokázal výměnu okamžitě útokem po lajně ukončit.
     
    2:6
    Civitanova si drží čtyřbodové vedení. Po servisu Vojtěcha Patočky smečoval Leal přes jednoblok Van Haarlena do středu kurtu.
     
    3:6
    Domácím se daří ztrátovat. Stankovićův servis zpracoval Zmrhal a poté mohl útočit středem sítě Marek Beer.
     
    3:7
    Daan Van Haarlem na podání. Karlovarský nahrávač poslal ale balon pouze pod pásku.
     
    4:7
    Cvetan Sokolov se opřel do servisu, ale ani on neumístil míč do kurtu.
     
    4:8
    Lukáš Vašina poslal podání mizerně hluboko pod pásku.
     
    5:8
    Karlovarsko už drží krok s velkým favoritem. Leal přitlačil na podání, ale Van Haarlem vymyslel další nahrávku na střed sítě, kde byl přesný Beer.
     
    5:9
    A právě autor posledního bodu se postavil na podání. Už už to vypadalo, že se domácí ubrání útoku Simona, ale na druhý pokus to kubánský blokař zvládl.
     
    6:9
    Robertlandy Simon na podání. Patočka sice netrefil míč na středu ideálně, ale míč propadl Sokolovovi mezi rukama.
     
    6:10
    Filip Rejlek dal do servisu všechnu sílu, pořádně zaměstnal Leala, ale Stanković neměl potíže skórovat středem sítě.
     
    7:10
    Bruno za koncovou lajnou. Zmrhal neměl lehkou pozici na hlavním kůlu, ale dokázal se štěstím vytlouct blok Sokolova. Vytlučení bylo tak silné, že se zlomila anténka na síti.
     
    8:10
    A Karlovarští snižují ztrátu na dva body. Juantorena byl zablokován Van Haarlemem, který to náležitě oslavil.
     
    8:11
    Nyní už se prosazují Italové. Zmrhal přehnal razanci svého servisu a umístil míč do autu.
     
    9:11
    Osmany Juantorena má nebezpečný servis, ale dnes to zatím nepředvedl. Nyní trefuje pouze síť.
     
    9:12
    Civitanova si drží tříbodový náskok před českým týmem. Patočkův servis dokázal Leal snadno přihrát a poté smečoval nekompromisně po lajně Sokolov.
     
    9:13
    Hosté znovu odskakují ve skóre. Stanković přidal nepříjemné plachtící podání se kterým si Vašina nevěděl příliš rady, nakonec byl zablokován.
     
    9:14
    Van Haarlem hrál na druhou přes, ale trefil jen pásku. Následně pokračoval ve hře Beer a rozhodčí přerušil hru předčasně. Výměna se opakovala, ale Van Haarlem znovu na druhou přes neuspěl. Leal se prosazuje z hlavního kůlu.
     
    10:14
    Desátý karlovarský bod. Rejlek dostal po dlouhé době nahrávku do zóny číslo jedna a vytlučením bloku snižuje.
     
    10:15
    Civitanova si ale hlídá odstup. Servis Van Haarlema nebyl pro hosty nepříjemný. Středem sítě zužitkoval nahrávku Bruna Simon.
     
    11:15
    Cvetan Sokolov na podání. Beer pomohl s přihrávkou servisu o pásku a poté se předvedl v útoku Rejlek.
     
    11:16
    Stále to je ale o pět bodů. Lukáš Vašina napálil prudké podání pouze do sítě.
     
    12:16
    Yoandy Leal na podání. Pfeffer přesně přihrál, poté Van Haarlem našel na hlavním kůlu Zmrhala, který procpal míč na polovinu soupeře.
     
    12:17
    Marek Beer se také předvedl na podání. Juantorena si přihrál, poté zakončil z hlavního kůlu lehkou ulívkou za blok.
     
    13:17
    Náskok Civitanovy začíná narůstat. Simonův servis zamířil ideálně na zadní lajnu. Karlovarští ještě protestovali a vzali si challenge, ta prokázala aut.
     
    13:18
    Místo Van Haarlema přichází za účelem bloku Jalen Penrose. Po servisu Filipa Fejlka však zakončil Bruno na druhou přes mezi překvapené české volejbalisty.
     
    14:18
    A Rejlka nahrazuje na palubovce mladý nahrávač Matyáš Džavoronok. Bruno svým servisem trefil jen pásku.
     
    14:19
    Marek Zmrhal na podání. Hostující hráči s klidem tvrdý servis přihráli, následně se ale zaskvěli také domácí obranou proti Juantorenovi. Nakonec však italský smečař poslal míč do kurtu.
     
    15:19
    Právě Osmany Juantorena se postavil na podání. Pfeffer skvěle přihrál, poté se sice Penrose v útoku neprosadil, ale domácí se mohli spolehnout na blok proti smeči Leala.
     
    15:20
    Hosté si jdou pro první sadu. Patočka napálil svou prudkou plachtu do pásky.
     
    15:21
    A už to je o šest bodů. Dragan Stanković zatlačil servisem, Vašina smečoval jen z nepřipravené pozice na hlavním kůlu a poslal míč do autu. Jiří Novák ještě vyzkoušel challenge, která ale nyní přisuzuje bod Civitanově. Karlovarsko si vybírá také oddechový čas.
     
    15:22
    Po oddechovém čase pokračoval na podání srbský blokař Dragan Stanković. Nápor Civitanovy v závěru setu sílí. Zmrhal nedokázal plachtící podání přihrát.
     
    15:23
    A další bod pro italského obra. Stankovićův servis zpracoval tak tak Vašina, poté se musel sklonit před mohutným blokem Simona se Sokolovem.
     
    16:23
    Teď už se raduje také český mistr. Penrose smečoval tvrdě do dlouhé diagonály a nachytal Bruna v poli.
     
    16:24
    Osm setbolů pro hostující tým. Va Haarlem se vrátil z lavičky na podání. Sokolov smečoval úplně z jiného patra, blok Karlovarska byl bez šance.
     
    16:25
    První sada jde jasně na konto Civitanovy. Cvetan Sokolov zakončil první dějství přímým bodem ze servisu, když sestřelil přihrávajícího Vašinu.
     
    16:25
    První set skončil.
     
    0:0
    Začal druhý set.
     
    0:1
    Druhý set rozehrál servisem brazilský nahrávač Bruno. Zmrhal byl skvěle ubráněn v poli, poté měli domácí ještě jednu šanci, ale tu znovu neproměnil Zmrhal. Leal nekompromisně trestal nabídnutou šanci z pipu.
     
    1:1
    Karlovarsko okamžitě srovnává stav. Brunův servis mířil na Zmrhala, následně Van Haarlem našel Rejlka, který zakončil výměnu smečí proti jedobloku Juantoreny.
     
    1:2
    Filip Rejlek je na podání. Český univerzál ale poslal míč jen do sítě.
     
    2:2
    Druhá sada začíná vyrovnaně. Juantorena sice napálil podání, ale poté dokázal odpovědět útokem do diagonály Marek Zmrhal.
     
    2:3
    Marek Zmrhal je na podání. Leal se musel pořádně natahovat pro přihrávku, následný útok Sokolova byl ale nad síly domácí obrany v poli.
     
    3:3
    Karlovarsko drží krok. Stanković servisem nezatlačil a toho využil smečí ze středu sítě Vojtěch Patočka.
     
    3:4
    Ztrátování pokračuje. Leal neměl ideální pozici k útoku, ale dokázal míč nadrazit na blok. Následný útok Simona už skončil na české polovině.
     
    4:4
    Sokolov tlačil servisem, ale domácí se dokázali popasovat s přihrávkou a Rejlkova rána z postu univerzála šla přesně do kurtu.
     
    5:4
    Karlovarsko se dostává do vedení! Daan Van Haarlem dokázal umístit podání k boční lajně. Leal narazil hned dvakrát na blok Beera s Rejlek a následný útok Sokolova šel mimo.
     
    5:5
    Nizozemský tvůrce hry pokračuje za koncovou lajnou. Nyní už se radují hosté po smečí Sokolova po lajně.
     
    6:5
    Český mistr ale hraje ve druhém setu s obrem z Itálie vyrovnanou partii. Zmrhal proměnil nahrávku na pipe pohotovým útokem za blok.
     
    6:6
    Opět je srovnáno. Lukáš Vašina svým servisem zatlačil Leala, ale Zmrhal nedokázal potrestat nepřesný příjem. Simon byl na bezblok nekompromisní.
     
    7:6
    Robertlandy Simon je na podání. Rejlek opřel míč do Bruna, následně se ale píská síť blokujícímu Juantorenovi.
     
    7:7
    Civitanova snadno srovnává. Bruno našel na hlavním kůlu Juantorenu, který práskl s balonem do ostré diagonály.
     
    8:7
    Karlovarsko přidává i osmý bod. Bruno totiž poslal plachtící podání jen pod pásku.
     
    8:8
    Karlovarsku se nedaří odskočit na dva body. Filip Rejlek riskoval na podání, ale dopadl stejně jako před chvílí Bruno.
     
    8:9
    Civitanova se druhým bodem v řadě dostává do vedení. Juantorena trefil servisem parádně k boční lajně vedle přihrávajícího Zmrhala.
     
    9:9
    Ale tentokrát už se radují domácí. Zmrhal si poradil s dělovým servisem, bodovku Civitanovy zazdil smečí daleko do autu Sokolov.
     
    9:10
    Vyrovnaný druhý set pokračuje. Marek Zmrhal se opřel do servisu, ale Lealova rána byla na bloku tečována blokem Patočky.
     
    10:10
    Vašina si počkal až blok o něco spadne a poté zasmečoval po lajně do zadní části.
     
    10:11
    Civitanova si drží alespoň jednobodové vedení. Po vysoké nahrávce smečoval nad českým blokem Yoandy Leal.
     
    11:11
    Ale domácí stále drží krok s velkým favoritem. Rejlek smečoval sice proti vysokému dvojbloku, ale zkušeně našel volné místo.
     
    12:11
    Daan Van Haarlem má nebezpečný servis. Simon trefil útokem jen blok Beera a na druhý pokus poslal míč dokonce mimo vymezený prostor.
     
    12:12
    Van Haarlem kazí jednoduché podání do sítě. To je velká škoda pro domácí.
     
    13:12
    Yoandy Leal na servisu. Karlovarsko přidává již třináctý bod, když nedokázal proměnit bodovku Simon ani zablokovaný Sokolov. Velká radovat na domácí straně.
     
    13:13
    Znovu je srovnáno. Vašinův servis mířil jen daleko za koncovou lajnu.
     
    13:14
    Vedení se ujímá opět italský velkoklub. Simon neriskoval na podání, ale Pfeffer nedokázal přesně zakončit. Na Rejlka poté čekal jen trojblok, který ukončil akci domácích.
     
    13:15
    Robertlandy Simon pokračuje na podání. Zmrhal smečoval po vysoké nahrávce znovu jen do mohutného bloku. Oddechový čas pro Karlovarsko.
     
    13:16
    Ani oddechový čas domácím nepomáhá. Robertlandy Simon se po pauze nebál prásknout do balonu a trefil eso mezi Vašinu s Pfefferem.
     
    13:17
    Bodový rozdíl roste. Simon opět zatlačil servisem, domácí museli míč jen odevzdat a toho využil vytlučením bloku smečí z hlavního kůlu Juantorena.
     
    14:17
    Až nyní přichází korekce skóre. Simon přetáhl své podání daleko za koncovou čáru.
     
    14:18
    A znovu to je o čtyři body. Beer na podání příliš dlouho nezůstal. Stanković sice bod středem sítě nedal, ale poté smečoval na prázdnou síť z pipu Leal.
     
    14:19
    Civitanova se dostává do luxusního vedení. Rejlek dostal nahrávku jen pod blok Juantoreny a už s tím nedokázal nic dělat. Oddechový čas pro Karlovarsko.
     
    14:20
    Dvacátý bod pro Civitanovu ve druhém setu. Bruno se s tím na servisu nepáral, Rejlek je znovu při útoku z handy zablokován Juantorenou se Stankovićem.
     
    14:21
    Tlak hosté pokračuje. Zmrhal až příliš tvrdě útočit a místo toho poslal míč daleko k reklamám.
     
    15:21
    Nyní už brazilský nahrávač Civitanovy servíruje jen do zámezí.
     
    16:21
    A druhý bod v řadě pro domácí! Van Haarlema nahradil na palubovce Penrose a hned zastavil útok Juantoreny!
     
    16:22
    Italský celek si ale hlídá pohodlné vedení i ve druhém setu. Rejlkův servis dopadl pouze za kurtem.
     
    17:22
    Také Džavoronok se dostává do hry na úkor Rejlka. Penrose smečoval po vysoké nahrávce parádně do dlouhé diagonály.
     
    17:23
    Už jen dva body chybí Civitanově k zisku druhé sady. Marek Zmrhal sice zatlačil servisem, ale Leal parádně zasmečoval do ostré diagonály.
     
    18:23
    Karlovarsko se ještě snaží snížit ztrátu. Stanković umístil své podání pouze vedle postranní lajny.
     
    18:24
    Šest setbolů pro Civitanovu! Vojtěch Patočka podával na Leala, který dokázal přihrát, poté ale útočil nekompromisně Simon.
     
    18:25
    Druhý druhé dějství míří k hostujícímu týmu. Osmany Juantorena zakončil druhý set esem, míč spadl mezi Pfeffera s Vašinou.
     
    18:25
    Druhý set skončil.
     
    0:0
    Začal třetí set.
     
    0:1
    Třetí sadu odstartoval servisem Filip Rejlek. Zkušený karlovarský univerzál poslal míč jen metr do autu.
     
    1:1
    Karlovarsko velmi rychle srovnává. Brunův servis zpracoval Zmhral, který také zasmečoval těsně za blok. Bodovku vyhodil z hlavního kůlu do autu Leal.
     
    1:2
    Marek Zmrhal na podání. Také on ale míč do hry nedostal.
     
    1:3
    Osmany Juantorena je na podání. Zmrhal sice obstál na přihrávce, ale Vašina už nebyl přesný v útoku. Tentokrát už Sokolov uspěl při bodovce.
     
    1:4
    A už to je o tři body. Juantorena se znovu opřel do servisu, poté smečoval Rejlek jen nedůrazně a Leal zakončil výměnu ránou do diagonály.
     
    2:4
    Karlovarsko se ale rozhodně nevzdává. Osmany Juantorena riskoval za koncovou lajnou, ale míč tentokrát umístil do pásky.
     
    2:5
    Civitanova si drží náskok i ve třetím setu. Servis Patočky zamířil podobně jako Juantoreny do sítě.
     
    2:6
    Italský tým odskakují na čtyři body. Beer se středem neprosadil, naopak Sokolov zasmečoval parádně do dlouhé diagonály a domácí lavička si musí brát oddechový čas.
     
    3:6
    Oddechový čas Karlovarsku prospěl. Po servisu Stankoviće smečoval Rejlek, který dokázal vytlouct blok Simona s Lealem.
     
    3:7
    Stále to je o čtyři body. Džavoronok sice přitlačil na podání, ale útoku Sokolova nedokázal v poli čelit Rejlek ani Džavoronok.
     
    3:8
    Bodová propast se znovu prohlubuje. Vašina smečoval po vysoké nahrávce pouze vedle postranní lajny.
     
    4:8
    Cvetan Sokolov opálil podání daleko za koncovou lajnu a Karlovarsko si může na chvíli oddechnout.
     
    4:9
    Lukáš Vašina ale předvádí na servisu další chybu.
     
    4:10
    Civitanova si jde nekompromisně i pro třetí sadu. Leal sestřelil servisem přihrávajícího Pfeffera.
     
    4:11
    Yoandy Leal pokračuje v odstřelování servisem. Nyní nepřihrál ideálně Vašina a Simon poté situaci na síti vyřešil skvěle.
     
    4:12
    Náskok Civitanovy roste. Leal přidává další eso! Nyní uhýbal před balonem Marek Zmrhal. Jiří Novák si bere oddechový čas.
     
    4:13
    I po oddechovém čase se postavil na podání Yoandy Leal. Brazilcův servis mířil ke Zmrhalovi, který poté smečoval pouze daleko do autu.
     
    5:13
    Karlovarsko se dostává po dlouhé době k bodu. Lealův servis dokázal přihrát Pfeffer a Zmrhal se štěstím procedil míč útokem skrz blok.
     
    5:14
    Civitanova si ale drží luxusní vedení ve třetím setu. Sokolov neměl potíže složit míč po parádní nahrávce Bruna na karlovarský jednoblok.
     
    6:14
    Robertlandy Simon také přetáhl své plachtící podání do autu.
     
    6:15
    Již patnáctý bod pro italský celek. Filip Rejlek riskoval na podání, ale trefil jen síť.
     
    6:16
    Místo Rejlka přichází do hry Jalen Penrose. Civitanova vede již o propastných deset bodů! Patočka narazil svým útokem na blok Stankoviće.
     
    6:17
    Ve třetím setu to zavání debaklem. Domácí přihráli jen přes síť a nabídnutou bodovku proměnil po nahrávce Bruna Leal.
     
    7:17
    Karlovarsko snižuje na rozdíl deseti bodů. Džavoronok našel Penrose, který opět s velkou dávkou štěstí vytloukl blok Juantoreny.
     
    8:17
    Marek Zmrhal na podání. Hosté po nepřesné přihrávce jen odevzdali míč Karlovarsku. Vašina dokázal na hlavním kůlu přetlačit blokujícího Juantorenu.
     
    8:18
    Další Zmrhalův servis už nebyl tak účinný. Stanković po nahrávce Bruna práskl s míčem do třímetrové zóny.
     
    8:19
    Místo Leala přichází do hry Sander. Juantorena přitlačil na podání, poté také skvěle zasáhl v poli proti útoku Penrose a toho využil Sokolov.
     
    9:19
    Osmany Juantorena pokračuje na podání. Penrose smečoval proti trojbloku, ale ukrytým úderem za blok dokázal překvapit hostující obranu.
     
    9:20
    Také Juantorena si jde v závěru třetí sady odpočinout, na jeho místo přichází Massari. Sokolov zasmečoval nekompromisně po lajně přes Patočku.
     
    10:20
    Desátý bod pro Karlovarsko. Stankovićův servis se do kurtu o kousek nevešel. Civitanova ještě zažádala o challenge, která ukázala bod pro domácí.
     
    11:20
    Druhý bod v řadě pro domácí celek. Džavoronok na podání. Následný útok Sandera je zablokován Vašinou!
     
    12:20
    Karlovarsko se ještě pokouší o nemožné. Po dalším servisu Džavoronoka se prosadil z bodovky Penrose, který trefil blokujícího Sokolova do hlavy!
     
    13:20
    Čtvrtý bod v řadě pro Karlovarsko. Dlouhou rozehru zakončil Beer a jeho blok proti útoku Sandera. Také Civitanova si bere oddechový čas.
     
    13:21
    Teď už série Karlovarsko končí. Džavoronok poslal podání na libero hostů a následně zakončil výměnu smečí ze středu Simon.
     
    13:22
    Bruno přepouští svou pozici na palubovce Cantagallimu. Sokolov servíroval o pásku, ale domácí se ještě dokázali s přihrávkou vypořádat. Následný útok Penrose šel do pásky.
     
    13:23
    Cveta Sokolov pokračuje na podání. Penrose smečoval znovu jen do bloku, na druhý pokus trefil dokonce jen pásku.
     
    13:24
    Sokolovův servis mířil na Zmrhala, hosté se ubránili proti útoku Vašiny, poté ještě smečoval jen do bloku Penrose. Dlouhou výměnu zakončil až Sander, který vytloukl domácí dvojblok. Parádní rozehra z obou stran přinesla jedenáct mečbolů pro Civitanovu.
     
    14:24
    Sokolov umazal první mečbol nepřesným servisem za postranní lajnu.
     
    14:25
    Tomáš Houda se představil na servisu místo Lukáše Vašiny. Civitanova jen odevzdávala míč po nepřesné přihrávce, ale útok Penrose zastavil parádním jednoblokem Brenden Sander.
     
    14:25
    Třetí set skončil.
     
    0:0
    Karlovarští volejbalisté na domácí palubovce nedokázali vzdorovat jednomu z nejlepších týmů světa! Po třech jednoznačných setech putují všechny body do Civitanovy.

    Karlovarsko začala proti světovým hráčům velmi nervózně, Jiří Novák si musel brát oddechový čas již za stavu 0:4. Poté se ale i díky hlasitému publiku domácí rozehřáli a dlouhé drželi ztrátu právě čtyř bodů. Až v závěru setu se Civitanova vytáhla a zvítězila větším rozdílem. Ve druhé sadě už domácí zachytili začátek, až do stavu 13:13 nepustili soupeře do více než jednobodového vedení. Nakonec ale závěr už zase patřil italskému celku. Třetí dějství už bylo zcela v režii Civitanovy, která mohla nechat odpočinout své hvězdy a stejně českého mistra přejela rozdílem jedenácti bodů.

    Nejvíce bodující hráči zápasu

    7 – Filip Rejlek
    6 – Marek Zmrhal
    4 – Lukáš Vašina

    13 – Cvetan Sokolov
    10 – Osmany Juantorena
    10 – Yoandy Leal (19:21:57)

    Vít Schück

    VK ČEZ Karlovarsko: Džavoronok, Van Haarlem – Vašina, Houda, Hudeček, Zmrhal – Beer, O'Dea, Patočka – Penrose, Rejlek – Petrák, Pfeffer
    Trenér: Jiří Novák

    Cucine Lube Civitanova: Bruno, D'Hulst – Juantorena, Massari, Leal, Sander – Stanković, Diamantini, Cester, Simon – Sokolov, Cantagalli – Marchisio, Balaso
    Trenér: Giampaolo Medei

    Rozhodčí: Andrij Kovalčuk (UKR) – Vitor Alexandre Goncalves (POR)
    bahis siteleri