Hibernian – Rangers 0:0 (kon.)
konec
Hibernian FC
0:0 (0:0)
Glasgow Rangers
Středa 19.12.2018, 20:45 • Easter Road Stadium (Edinburgh) • Skotská Premier League
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:10. (22:42:01)
     
    Tři nastavené minuty jsou minulostí a zápas desátého kola nejvyšší skotské soutěže mezi Hibernian a Rangers končí bezbrankovou remízou.

    První pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Po rutinním zákroku se chytl ve čtrnácté minutě za lýtko domácí brankář Ofir Meir Marciano a musel předčasně střídat. Rangers se dostali postupně do tlaku, ale ani jednu svou slibnou akci nedokázali v prvním poločase zakončit důraznou střelou. V podobném duchu se pokračovalo i po změně stran, Rangers určovalo tempo zápasu, ale to nebylo nijak závratné. Hibernian se stačilo s přehledem bránit. Domácí měli dokonce největší šanci zápasu, ale dvacetiletý Oli Shaw svůj samostatný únik zakončil jen mizernou střelou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Následně se do sebe pustili ve středu pole Connor Goldson se Slivkou a právě hostující stoper dostává na závěr zápasu žlutou kartu. Po chvíli dostává žlutý trest také druhý zúčastněný.
     
    90+2
    Allan McGregor chtěl urychlit postup do útoku dlouhým výkopem, ale Jack přihrál hlavičkový souboj a hosté se museli vracet do obrany.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje ve druhém poločase dvě minuty.
     
    90
    Přece jen se ještě domácí dostali do vápna soupeře. Hyndman našel v šestnáctce Slivku, který si ale kličkou do středu míč nepřipravil ideálně a poté pálil jen do obránce.
     
    89
    Hosté se drží na útočné polovině. MIddleton přihrával na obsazeného Morelose, který ještě dostal pořádně naloženo od bránícího Stevensona.
     
    88
    Candeias přihrával podél postranní lajny na rozběhnutého Taverniera, ale ani rychlý kapitán hostujícího celku už míč na hrací ploše nezastavil.
     
    87
    Connor Goldson musel být ošetřován po střetu s vlastním spoluhráčem. Rangers už ale třikrát vystřídali a tak bude muset hostující stoper zpět na trávík.
     
    86
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Grezda, přichází Middleton.
     
    85
    Rangers rozehrávali rohový kop po kterém se ale musel velmi rychle vracet do obrany Goldson. Už už to vypadalo, že se Boyle požene do samostatného úniku, ale nakonec byl jako první u balonu právě Goldson.
     
    84
    Ambrose nyní použil k odražení balonu mimo vápno rameno. Hosté si žádali pokutový kop, ale hlavní rozhodčí opět nechává hru pokračovat.
     
    83
    Zhruba posledních deset minut i s nastavením do konce zápasu pro oba týmy. Rangers jsou v posledních chvílích více u balonu, ale Bogdán ještě zasahovat nemusel.
     
    82
    Po rozehrávce volného přímého kopu zakončoval z nadějné pozice Candeias, ale jeho dělovka našla jen diváky ve dvacáté řadě.
     
    81
    Hlavní rozhodčí poprvé vytahuje žlutou kartu! Porteous sestřelil ve středu pole unikajícího Jacka a to už bylo moc i na rozhodčího, který většinu soubojů pouští.
     
    80
    S přibývajícím časem se tempo příliš nezvyšuje. Hibernian se přesunulo na útočnou polovinu, ale po odkopu Taverniera se bude muset vracet do obrany.
     
    79
    Ambrose trefil odkopem jen sudího. Na druhý pokus již domácí kapitán našel rozběhnutého Boyleho, který z následného útoku trefil jen připraveného brankáře Rangers.
     
    78
    Rangers šli v dobrém počtu do útoku proti rozhozené obraně. Candeias byl při klíčové přihrávce přistrčen a podle toho to také dopadlo, hlavní rozhodčí faul nepíská.
     
    77
    Stevie Mallan si pohrál na středu trávníku s Jackem, následně chtěl vyzvat ke spolupráci Slivku, ale litevský záložník neměl namířeno dopředu.
     
    75
    Nebezpečnou ránu vyslal také Candeias. Ten se dokázal vymotal z obležení dvou obránců, poté mířil k zadní tyči, ale balon prosvištěl jen za branku.
     
    74
    Z hranice vápna pálil po odraženém balonu Eros Grezda, ale jeho pokus byl opět zblokován obránci. Bogdán byl měl v domácí brance co dělat.
     
    73
    Rychlá rozehrávka domácím nevyšla podle představ. U balonu se totiž fotbalisté Hibernian zdrželi jen několik sekund. Následně se usadili u vápna domácích hráči Rangers.
     
    72
    Po zblokovaném centru Taverniera rozehrávali hosté rohový kop. Barišićův pas do šestnáctky byl pořádně nebezpečný, ale skvěle se dostal k obranné hlavičce Porteous.
     
    71
    Ke slovu se dostali po odmlce také domácí. Kamberi výtečně zpracoval vysoký pas, poté si chtěl obhodit Taverniera, který ale balon odpálil do bezpečí za postranní lajnu.
     
    70
    Rangers se opět dostávají do mírného tlaku. V pokutovém území se zjevil u balonu Grezda. Po lehkém kontaktu se skácel k zemi, ale to nebyl důvod k odpískání penalty. Následná Moralesova hlavička mířila vysoko nad.
     
    68
    Z úhlu se dral do pokutového území Candeias. Portugalský záložník se dokonce dostal před obránce, ale prudkou ránu nasměroval jen za vzdálenější tyč.
     
    67
    Urputný boj ve středu pole pokračuje. Slivkova pobídka do pokutového území měla najít Horgana. Ten byl ale obsazen dvojicí bránících soupeřů.
     
    66
    Střídání v týmu Hibernian FC: ze hřiště odchází Shaw, přichází Boyle.
     
    65
    Střeleckých pokusů přibývá. Nyní se hnal do útoku Horgan, ale jeho pokus přelétl branku Rangers o dobré tři metry.
     
    64
    Hosté rozehrávali rohový kop. Ve vápně Hibernian bylo horko, nejprve hlavičkoval Candeias, následně pálil ze střední vzdálenosti Grezda, ale ani jeden pokus se nedostal až k brankáři.
     
    63
    Hostům se podařilo získat míč ještě u půlící lajny. Do protiútoku mířil společně s Grezdou také Morelas, ale ani jeden ze zmiňované dvojice nevystřelil.
     
    62
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází McAuley, přichází Worrall.
    61. Oli Shaw nevyřešil velkou šanci nejlépe
     
    61
    V obrovské šanci byl Oli Shaw. Po přihrávce do mírného ofsajdu se pokračovalo ve hře. Shaw si navedl míč do vápna, už byl před brankářem Rangers, ale mizernou ránou ohrozil jen diváky na tribuně.
     
    60
    Ani hodina hry úvodní branku nepřinesla. Po změně stran se sice tempo utkání o něco zvýšilo, ale k ohrožení jedné z branek je stále daleko.
     
    59
    Efe Ambrose odkopával do bezpečí před nabíhajícím Grezdou. Následně se ale hosté nedokázali udržet na útočné polovině po autovém vhazování.
     
    58
    Grezda měl na pravé straně o něco více prostoru, než by si domácí přáli, ale míč k němu od Jacka nedoputoval. Vhazovat zpoza postranní lajny tak budou domácí.
     
    56
    Rangers se i nadále drží u balonu. Candeias přihrával podél postranní lajny na Morelose. Kolumbijský hrotový útočník celku z Glasgow však neměl ideální zpracování a o balon přišel.
     
    55
    Ádám Bogdán si nechal postavit čtyřčlennou zeď. Tavernier jí sice dokázal přestřelit, ale míč poskočil od trávníku jen vedle levé tyče.
     
    54
    Ve druhém poločas nabírá zápas na obrátkách. Na pětatřiceti metrech byl faulován Coulibaly a domácí obrana bude mít o zábavu postaráno.
     
    53
    Po několika pádech ve středovém kruhu se dostal k míči Ryan Jack. Hosté to následně zkoušeli po pravé straně, Candeias nakonec i střílel, ale Bogdán dokázal míč vyrazit.
     
    52
    McGregor se musel vydat mimo své pokutové území. Po dlouhém odkopu mohli domácí pokračovat v útočné snaze, ale opět přišla nepřesnost.
     
    51
    Hibernian se dostalo až do pokutového území. Už už to vypadalo, že se Slivka dostane ze střele z místa pro penaltu, ale nakonec mu balon od nohy ustřelil McAuley.
     
    49
    Borna Barišić přihrával zpět do středu trávníku na Grezdu. Následně se hosté přesouvali k vápnu Hibernian, ale až do střelecké pozice se nedostali.
     
    47
    Druhý poločas pokračuje v nastaveném trendu. Rangers se pokoušejí přejít před obranný blok domácího celku, ale dále než několik metrů za půlící lajnu se nemohou dostat.
     
    46
    Střídání v týmu Rangers FC: ze hřiště odchází Arfield, přichází Ross McCrorie.
     
    46
    Střídání v týmu Hibernian FC: ze hřiště odchází Whittaker, přichází Milligan.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Druhý poločas začne přibližně ve 21:48.
     
    Dvě nastavené minuty uplynuly a první poločas končí. Hráči odcházejí do šaten za bezbrankového stavu.

    První pětačtyřicetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Po rutinním zákroku se chytl ve čtrnácté minutě za lýtko domácí brankář Ofir Meir Marciano a musel předčasně střídat. Rangers se dostali postupně do tlaku, ale ani jednu svou slibnou akci nedokázali v prvním poločase zakončit důraznou střelou. Hibernian na svou první přesnou ránu pořád čeká.
     
    45+2
    První poločas skončil.
     
    45+2
    Roh měli k dispozici také hosté. Na zadní tyči bylo pořádně horko, ale před dvojicí útočníků stačil míč postrčit vedle tyče Whittaker. Druhý roh v krátkém čase si už domácí snadno pohlídali.
     
    45+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje v prvním poločase dvě minuty.
     
    45
    Také Slivka měl otevřený prostor na pravém kraji. Prudký centr však před malým vápnem srazil na rohový kop McAuley. Hibernian rozehrálo roh prudkou souhrou, ale McGregor stačil míč vyboxovat.
     
    44
    Minutu před pauzou se zjevil u balonu Lassana Coulibaly. Záložník z Mali měl okolo sebe dostatek prostoru, ale nedokázal ho využít k postupu kupředu.
     
    43
    Svěřenci Stevena Gerrarda se musí v posledních sekundách bránit. Hyndman rozběhl na pravé straně Slivku, ten parádně centroval do vápna, ale před Shawem odkopl do bezpečí Goldson.
     
    42
    Po zisku před vlastním vápnem pelášil do protiútoku Vykintas Slivka. Domácím se ale přechody na útočnou polovinu vůbec nedaří, litevský záložník chyboval ihned první přihrávkou.
     
    41
    S následnou lehkou střelou po trávníku si Ádám Bogdán snadno poradil. Whittaker vedl útočnou akci domácího celku, ale dále než k půlící čáře se nedostal.
     
    40
    U balonu na místě přestupku byl kromě Taverniera i Candeias, ale byl to práce hostující kapitán. Prudký volný přímý kop ale skončil jen na obranné zdi.
     
    39
    Těsně před vápnem byl podražen Candeias a Rangers budou mít pět minut před koncem první půle k dispozici velmi nebezpečnou standardní situaci.
     
    38
    Morelos si v souboji s Ambrosem pomohl rukama. Tentokrát se píšťalka hlavního rozhodčího ozvala a rozehrávat tak budou fotbalisté Hibernian.
     
    37
    Rangers se opět nadechuje k útoku. Barišić si sice narazil skvěle s Grezdou, ale poté mu balon sjel v momentě, když centroval do šestnáctky a podle toho to také dopadlo.
     
    36
    Vypadá to, že domácí přežili největší tlak soupeře. Nyní spěchal do útoku Mallan společně se Slivkou. Právě litevský záložník následně hledal ve vápně obsazeného Horgana.
     
    35
    Další rohový kop rozehrával Borna Barišić. Tentokrát už se domácí osvobodili a dokonce se hnali do protiútoku. Hyndman byl před vápnem podražen, ale hlavní rozhodčí opět nepíská.
     
    34
    Rangers je v posledních minutách napevno ve vápně soupeře. Další rohový kop mířil do těsné blízkosti Bogdána, ale skvěle zasáhl před Grezdou Stevenson.
     
    33
    Následoval velmi nebezpečný rohový kop. Candeias se zjevil osamocen v malém pokutovém území, ale míč mu nesedl na kopačku. Balon se následně odrazil jen vedle levé tyče.
     
    32
    Bogdán musel znovu zachraňovat svůj tým. Morelos si nyní poradil s pasivním Porteousem, pravou nohou vypálil, ale trefil pouze připraveného Bogdána.
    31. Nadějnou akci Rangers zastavil zákrokem Bogdán
     
    31
    Z protiútoku se hnali do šance hosté. Coulibaly našel v náběhu Morelose, který si ještě kličkou do středu poradil s obráncem, ale jeho povedenou ránu stačil Bogdán vykopnout na roh.
     
    30
    Ani první půlhodina hry větší šanci na vstřelení branky nepřinesla. Hibernian se nyní dostalo s míčem na útočnou polovinu, ale před zhuštěný prostor se Mallan nedostal.
     
    28
    Dalším kdo si trávník prohlídl z blízka byl Stevie Mallan, který se musel vypořádat s úderem do oblasti paty. Po krátkém pobytu na zemi se ale rychle vrací do hry.
     
    27
    U postranní lajny se ještě skácel po lehkém kontaktu Coulibaly, ale i spoluhráči ho rychle zvedají ze země. Rangers se poprvé usadili před vápnem soupeře.
     
    26
    Balon byl ještě tečován a hosté rozehrávali rohový kop. Tavernier centroval do šestnáctky, ale obrana domácího celku obstála na jedničku.
     
    25
    Tavernier se musel vracet pro balon po nepřesném pasu Barišiće. Následně se hosté dostali až do blízkosti vápna Hibernian, ale Arfieldova hlavička neměla šanci na úspěch.
     
    24
    Další tvrdý zákrok pocítil u středové čáry hostující útočník Eros Grezda. Hlavní rozhodčí ani tentokrát ale hru nepřerušil a zápas tak může plynout dál.
     
    23
    Ambrose zariskoval při rozehrávce, míč ale se štěstím prošel na Mallana. Domácí nápor velmi rychle ztroskotal u Jacka, který perfektně odzbrojil Slivku.
     
    22
    Hosté měli ponechanou výhodu po zákroku na Candeiase. Výpad Rangers však záhy skončil, protože Morelos nedokázal zpracoval prudkou přihrávku od Jacka.
     
    21
    Allan McGregor si došel po pomalý centr z pravé strany. Brankář Rangers s přehledem předskočil útočícího Shawa a schoval míč do rukavic.
     
    20
    Po dvaceti minutách je stav zápasu stále bezbrankový. K vidění byl pouze jediný pokus mezi tři tyče, po kterém musel pro zranění lýtka odstoupit ze zápasu brankář Marciano.
     
    19
    Zápas zatím postrádá potřebné tempo. Rangers nechávají hráč domácí celek, ale ten se nemůže v kombinace prokousat ani do blízkosti hostující šestnáctky.
     
    17
    Hibernian rychle rozehrálo do kombinace, ale po následném centru do pokutového území se dostal k obranné hlavičce pouze Goldson. Následně přichází nedovolený zákrok Mallana.
     
    16
    Stevenson vhazoval míč do hry, našel obsazeného Shawa, který si musel poradit s nátlakem Taverniera. Následně je pískán faul právě hostujícího kapitána u středové čáry.
     
    15
    Po krátké pauze se pokračuje ve hře. Porteous přihrával pouze ke svému kolegovi ze stoperské dvojice Ambrosemu. Kapitán Hibernian oslovil u levé postranní lajny Hyndmana, který vybojoval autové vhazování.
     
    14
    Střídání v týmu Hibernian FC: ze hřiště odchází Marciano, přichází Bogdán.
     
    13
    Je to opravdu tak. Domácí brankář Marciano bude muset předčasně opustit zápas.
     
    12
    Po zcela jednoduchém zákroku na hranici malého vápna se chytl Ofir Meir Marciano za pravé lýtku. S brankářem Hibernian to nevypadá nejlépe.
     
    11
    Slivka zaváhal při rozehrávce, ale hosté toho nedokázali vůbec využít. Nepřesností kontroval při rychlém pasu do útoku také Candeias.
     
    10
    První desetiminutovka příliš fotbalové krásy nenabídla. Nyní si chtěl vymodlit nebezpečnou standardní situaci před vápnem Morelos, ale jeho pád po lehkém kontaktu nebyl odpískán.
     
    9
    Domácí to nyní zkoušeli středem. Slivka našel připraveného Horgana, ten byl sice zády k brance, ale velmi obratně se stačil zbavit Jacka. Kombinace Hibernian skončila až u Goldsona.
     
    8
    Barišić vhazoval míč do hry zpoza postranní lajny. Následně Coulibaly přenesl hru přes celou šířku trávníku, ale před Morelosem stačil skvěle zasáhnout Stevenson.
     
    7
    Hibernian pokračuje v kombinaci u středové čáry. Hyndman zkusil těžkou přihrávku na Shawa. Ten byl ale u postranní lajny podražen a hra se tak přesune před McGregora.
     
    5
    Do rychlého protiútoku se hnal hostující celek. Grezda nic nevymýšlel, připravil si míč na pravačku, ale střelou bez razance domácího brankáře nepřekvapil.
     
    4
    Vůbec poprvé se Rangers udrželo na útočné polovině. Jack přihrával po trávníku Candeiasovi, který ale nezpracoval míč přesně. Na druhé straně pálil jen vedle pravé tyče Kamberi.
     
    3
    Mallan si ve středu pole vyměnil míč se Slivkou. Kombinaci na pravé straně podpořil také Kamberi, ale po švýcarském útočníkovi Hibernian už dostal míč jen McGregor.
     
    2
    McAuley následně pustil míč za koncovou lajnou, na zádech dokázal udržet dotírajícího Horgana a hosté tak mohou rozehrávat od své branky.
     
    1
    Do prvního poločasu vstoupili rozehrávkou domácí fotbalisté. Hyndman přihrával podél postranní lajny na Shawa, který byl ale obsazen Tavernierem.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Hibernian FC: Marciano – Whittaker, Ambrose (C), Porteous, Stevenson – Slivka, Mallan, Hyndman – Kamberi, Horgan, Shaw
    Náhradníci: Bogdán – Milligan, MacLaren, Boyle, D. McGregor, Mackie, Allan

    Rangers FC: A. McGregor – Tavernier (C), Goldson, McAuley, Barišić – Jack, Coulibaly – Candeias, Arfield, Grezda – Morelos
    Náhradníci: Robby McCrorie – Worrall, Halliday, Ross McCrorie, Flanagan, Middleton, Lafferty

    Rozhodčí: Thomson – Connor, Banks.
     
    Posledních pět vzájemných zápasů

    13.05. 2018 Hibernian – Rangers 5:5
    03.02. 2018 Rangers – Hibernian 1:2
    13.12. 2017 Hibernian – Rangers 1:2
    12.08. 2017 Rangers – Hibernian 2:3
    21.05. 2016 Rangers – Hibernian 2:3
     
    Rangers sice vede skotskou nejvyšší soutěž Premiership o skóre před Kilmarnockem a s bodovým náskokem na rivala z Glasgow Celticem a Aberdeenem. Před týdnem ale v přímém souboji o postup do jarní vyřazovací části Evropské ligy prohrál ve Vídni s místním Rapidem 0:1 a po zbytek sezony tak je bez evropských pohárů. Právě před soubojem s Rapidem Rangers dvakrát ztratilo v domácí soutěži. V domácím prostředí nestačilo Rangers na Aberdeen 0:1, když se již v sedmé minutě prosadil McKenna, Rangers navíc nedokázalo využít téměř hodinovou převahu proti deseti. Následně hrálo dokonce sedmdesát minut proti oslabenému Dundee, ale po remíze 1:1 vybojovalo jen bod.

    Také Hibernian si zahrálo v Evropské lize. Z předkola se ale přes norské Molde do hlavní fáze neprokousalo. V domácí soutěži mělo Hibernian více než měsíční krizi ve které nezvítězilo hned v sedmi zápasech po sobě. Ve víkendovém kole ale aktuálně osmý celek Premiership senzačně přehrál slavný Celtic 2:0 po brankách Slivky a Kamberiho.
     
    Krásný středeční večer, vítám všechny příznivce fotbalu. Nejvyšší skotská soutěž Premiership pokračuje desátým kolem a my se společně zaměříme na utkání Hibernian, které před domácím publikem přivítá lídra tabulky Glasgow Rangers.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

    Vít Schück

    Branky:

    Karty:   81. Porteous (HIB), 90+3. Slivka (HIB) – 90+3. Goldson (RFC)


    Držení míče: 49 % : 51 %.
    Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 5:5. Rohy: 1:11. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 13:10.
    Hibernian FC: Marciano (14. Bogdán) – Whittaker (46. Milligan), Ambrose (C), Porteous, Stevenson – Slivka, Mallan, Hyndman – Kamberi, Horgan, Shaw (66. Boyle)
    Náhradníci: Bogdán – Milligan, MacLaren, Boyle, D. McGregor, Mackie, Allan

    Glasgow Rangers: A. McGregor – Tavernier (C), Goldson, McAuley (62. Worrall), Barišić – Jack, Coulibaly – Candeias, Arfield (46. Ross McCrorie), Grezda (86. Middleton) – Morelos
    Náhradníci: Robby McCrorie – Worrall, Halliday, Ross McCrorie, Flanagan, Middleton, Lafferty

    Rozhodčí: Thomson – Connor, Banks
    bahis siteleri