Slavia – Ústí n/L 5:1 (kon.) | Benátky n/J – Litoměřice 2:4 (kon.) | Přerov – Havířov 4:2 (kon.)
Motor ČB – Kladno 7:3 (kon.) | Prostějov – Kadaň 11:1 (kon.) | Vsetín – Frýdek-M. 6:2 (kon.)
Jihlava – Třebíč 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Banes Motor České Budějovice
7:3 (3:0, 4:2, 0:1)
Rytíři Kladno
Sobota 22.12.2018, 17:00Chance liga • 38. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 35:27
    Střely mimo – 15:8
    Zblokované střely – 12:8
    Úspěšnost vhazování – 56%:44%
    Trestné minuty – 43:65 (19:37:37)
     
    Motor byl dnes střelecky velmi produktivní. Kladenským hokejistům nasázel sedm zásahů, oproti tomu inkasoval třikrát. Dnešnímu zápasu téměř nic nechybělo. Dočkali jsme se i bitky, viděli mnoho gólů a atraktivní hokej. Děkuji vám za pozornost, z dnešního zápasu je to vše!
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Domácí fanoušci vstávají, aplaudují svým hokejistům! Ti si totiž dnes potlesk určitě zaslouží. Souboj o druhé místo dnes totiž zvládli bravůrně a svého soka z Kladna přehráli naprosto přesvědčivě!
     
    58:45
    Motor se opět drží v útočném pásmu. Nyní se pokusil o střelu Miloslav Čermák, který se snažil o střelu zpoza obránce. Ta mu ale nevyšla, byla zblokována a Motor se dostává z pásma ven.
     
    57:20
    První motorácká lajna si opět vytvořila souvislý tlak. David Gilbert se dostal do zakončení. Jeho dobrá střela nakonec skončila mimo brankovou konstrukci.
     
    56:24
    Roman Přikryl poslal dobrou přihrávku na Martina Beránka, který si sjížděl před Brízgalovu svatyni. Mladý útočník se pokusil o následné zakončení z první, nicméně zařízení netrefil.
     
    55:38
    S největší pravděpodobností je o osudu dnešního utkání rozhodnuto. Budvar arénou nyní probíhá mexická vlna, do které se zapojuje většina přítomných fanoušků.
     
    54:45
    Jakub Strnad ujížděl s kotoučem na holi do útočného pásma. Jan Strmeň ale nakonec proti jeho pokusu neměl moc práce. Rytíři se za chvíli vrtí do pěti.
     
    53:47
    Ladislav Zikmund měl problémy s vybojováním kotouče v obranném pásmu. To se mu ale nakonec podařilo. Následně ještě zkusil rozehrát rychlý protiútok, bohužel pro Kladenské ale právě Zikmund nerozehrál přesně.
     
    52:54
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno (Václav Veber – 2 min., hákování).
     
    52:33
    Václav Veber dostal kotouč ihned po vhazování v útočném pásmu. Zkusil vypálit z prvního dotyku a z nápřahu. Bohužel pro něj ale blok hráčů nepropálil. Strmeň zasahovat nemusí.
     
    51:50
    První motorácká lajna si vytvořila útočný tlak. Dlouho se snažila o pohlednou kombinaci, nicméně Brízgala nakonec zasahovat nemusel.
    50:26 Patrik MACHAČ - 7:3
     
    50:26
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři dávají svou třetí branku, nicméně velkou radost z ní již nemají. Volráb poslal přihrávku na PATRIKA MACHAČE, a ten si zblízka branky následně dokázal poradit. Asistence: Ondřej Volráb.
     
    49:42
    Cody Bradley si najel do útočného pásma. Jel ve velmi dobré rychlosti, načež zpoza obránce zacílil na vzdálenější tyč. Jeho projektil nebyl vůbec špatný, nakonec ale skončil jen těsně mimo pravou tyč.
     
    47:44
    Domácí fanoušci nyní svítí svými mobily, čímž vytváří krásný efekt. Utkání dnes celkově panuje velmi dobrá atmosféra. Hlasatel před chvíli oficiálně oznámil, že je dnes v Budvar aréně vyprodáno.
     
    46:51
    Miloslav Čermák si připisuje další nebezpečný střelecký pokus. Nyní už musel Brízgala zasahovat. S tímto projektilem ale neměl výraznější problémy. Následuje komerční přestávka.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 5. Karabáček (Bradley, Vydarený), 15. Karabáček (Čermák), 18. Heřman (Pavlin, Doktor), 29. Doktor (M. Novák), 34. Karabáček (Bradley), 36. Pýcha (Karabáček, Čermák), 39. Bradley (Karabáček, Vydarený) – 23. Vildumetz (Veber, Vampola), 25. Kubík (Vampola, Vildumetz), 51. Machač (Volráb)


    Banes Motor České Budějovice: Strmeň (Dvořák) – Plášil, Fillman, Pýcha, M. Jandus, Vydarený, Pavlin – M. Novák, Gilbert, Dunn – Čermák, Bradley, Karabáček – Heřman, R. Přikryl, Doktor – Beránek, Šimánek, Babka – Dančišin.
    Rytíři Kladno: Brízgala (Cikánek) – Zajíc, Svedlund, T. Kaut, Veber, Machač, Volráb – J. Strnad, Vampola, Kubík – Redlich, Zikmund, Kružík – Jelínek, Vildumetz, Hajný.

    Rozhodčí: Čech, Ondráček – Bosák, Maštalíř
    thejrc.org