Třebíč – Slavia 3:2 (2:1 po s.n.) | Vsetín – Poruba 2011 5:0 (kon.) | Litoměřice – Jihlava 1:7 (kon.)
Frýdek-M. – Benátky n/J 6:5 (kon.) | Kladno – Prostějov 7:3 (kon.) | Havířov – Motor ČB 4:0 (kon.)
konec
HC Stadion Litoměřice
1:7 (0:3, 1:1, 0:3)
HC Dukla Jihlava
Čtvrtek 27.12.2018, 18:00 • Kalich Arena, Litoměřice • Chance liga • 39. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím vás u 39. kola hokejové Chance ligy. Do Kalich Areny přijede sehrát duel s domácím Stadionem Litoměřicemi lídr tabulky Dukla Jihlava. Přeji vám příjemné hokejové počtení.
     
    Oba týmy jsou v poněkud jiném postavení. Zatímco jihlavský tým se vyšplhal až na samý vrchol prvoligové tabulky a směle míří k návratu zpět do nejvyšší soutěže, tak Stadion již notnou chvíli uzavírá osmičku nejlepších pro postup do play-off.

    Mezi oběma celky je navíc již dvacetibodový rozdíl. Jihlavští hokejisté si navíc na čele tabulky drží osmibodový náskok na druhé České Budějovice. To Litoměřice se musí s konkurencí vypořádat o něco složitěji. S drobným odstupem se na Stadion dotahuje pražská Slavia, zatímco kališníci mají na dostřel šesté místo, které nyní patří Přerovu.
     
    Velkou výhodou Litoměřic oproti Dukle je množství produktivních hráčů. Jon Kloz dokonce uzavírá TOP 5 nejproduktivnějších hráčů celé Chance ligy. O místo a bod za ním je navíc finský pořízek Markus Korkiakoski, taktéž z Litoměřic.

    Nejproduktivnějšímu hráči v barvách Dukly, Lukáši Andělovi, pak patří až místo osmé. Dalším v pořadí je navíc až šestnáctý Matěj Pekr. Jihlavští tak spíše využívají sehranosti a kompaktnosti celého výběru, což je zdobilo již předminulou sezónu, ze které dokázali postoupit o tabulku výše.
     
    Jihlavská Dukla nemá v této sezóně na Kalich Arenu ty nejlepší vzpomínky. Přijela sem v samém úvodu sezóny, kdy neměla příliš oslnivou formu. Kališníci s celkem z Vysočiny sehráli velmi vyrovnaný a dramatický duel. Velkou přestřelku rozhodl až v 62. minutě Aleš Pavlas, díky čemuž zůstaly dva body v Litoměřicích.

    Naproti tomu jihlavská odveta se již nesla v poněkud jiném tempu. Jihlavští se během této cesty již drápali na vrchol a litoměřický tým jim v této cestě nedokázal zabránit. Dukle se podařilo přestřílet svého soupeře a udržet body po výsledku 5:2.
     
    Podaří se Stadionu navázat na úspěšně zvládnutý úvodní duel, okořeněný navíc tím, že kališníkům se proti týmům ze samého vrcholu tabulky daří? Byli to právě oni, kdo dokázal obrat o body první Porubu, později i Přerov a České Budějovice. Proti sobě ale budou mít rozjetý jihlavský tým, který poslední tři venkovní zápasy vyhrál shodně 4:2.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Tomáš Král) – Marcel, Pavlas, Smetana, D. Málek, Jebavý, Strejček, Dluhoš – Kantner, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Korkiakoski, Jícha – Eret, Jirásek, Helt – Šik, M. Havelka, J. Dvořák.

    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Mareš, J. Holý, Štebih, Černohorský, Štindl, J. Pohl, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, Werbik, T. Havránek – D. Čermák, M. Hlinka, Hrníčko.

    Rozhodčí: Luczków, Šindel – Ševic, Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    01:13
    Do utkání vstoupili aktivněji hráči litoměřického celku. Po vhazování se dokázali zformovat před Lundströmem, jehož ale nedokáží prověřit.
     
    01:54
    Petru Štindlovi se povedlo vyvézt kotouč do útočného pásma. Ten ale projel pouze kolem mantinelu za Michajlovem a domácí jej nasměrovali zpět.
     
    02:45
    Aleš Pavlas v úhlu mezi modrou čarou a mantinelem čeká na vhodný moment pro střelu na Niklase Lundströma. Mezitím se jej ale pokoušejí Jihlavští od puku odstavit.
     
    03:35
    Zprvu nadějný průnik Lukáše Anděla vzal za své v mezikruží. Tam se pokoušel propálil kotouč na litoměřického gólmana, leč kališnická zeď byla neprostupná.
     
    04:40
    Jihlavským se podařilo uvolnit napětí před svou brankou a vyhodit kotouč směrem k Michajlovovi. Ještě na modré čáře jej ale zachytil Jiří Jebavý, který puk po krátkém zpracování vrátil směrem k útočnému pásmu.
     
    06:11
    Souhrou mezi Ondřejem Smetanou a Janem Dluhošem zahájil Stadion další útok směrem k jihlavské brance. Ani nyní však nebyl úspěšný.
     
    06:39
    Dukla právě vstřelila branku!
    Zčistajasna tu máme první jihlavskou trefou! ADAM ZEMAN si najel k pravému kruhu, odkud mírnou střelou dokázal propálit Michajlova. Asistence: Tomáš Čachotský, Jan Holý.
    06:39 Adam ZEMAN - 0:1
     
    08:11
    Vstřelený gól jihlavské hokejisty ještě více nabudil. Podél mantinelu se vydal k průniku Matěj Pekr. Nevyzrál ale na obětavě bránícího Daniela Voženílka.
     
    09:03
    Miha Štebih bruslemi zachytil kotouč těsně před brankovištěm. Hráčům Dukly se posléze podařilo prokombinovat až před Michajlova. Finální nahrávka na Lukáše Klímu již ale přesná nebyla.
     
    09:48
    Jiří Jebavý tvrdě blokuje Nicolase Werbíka v rohu kluziště.
     
    09:56
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Tomáš Havránek – 2 min., podrážení).
     
    10:10
    Svou úvodní přesilovku začínají hráči Stadionu postupnou rozehrávkou od vlastní branky. Postupně se jim podařilo přesunout se před Lundströma, ovšem tam Jihlava i ve čtyřech spolehlivě blokuje svůj vymezený prostor.
     
    11:20
    Dukla právě vstřelila branku!
    I přes oslabení tu máme další jihlavský gól! MATĚJ PEKR se utrhl před brankovištěm a nikým nehlídán se vydal přes celé hřiště a nekompromisně zakončil. Martin Michajlov proti tomu neměl příliš šanci. Bez asistence.
    11:20 Matěj PEKR - 0:2
     
    11:44
    Jan Strejček zprvu otálel, zda rozehrát. Nakonec se ale sám vydal podél pravého mantinelu směrem do útočného pásma.
     
    11:56
    Hosté v plném počtu.
     
    12:18
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Jaroslav Dvořák – 2 min., hákování).
     
    12:23
    Velmi nadějnou kombinaci rozestavěla Dukla v útočném pásmu. Zakončení Tomáše Harkabuse ale mířilo pouze do holeně litoměřického obránce.
     
    14:00
    Po delším otálení se Dukla dokázala zformovat v útočném pásmu. Z mnoha střel ale na Michajlova ani jednou vyzrát nedokázala.
     
    14:18
    Domácí v plném počtu.
     
    14:58
    Po vyrovnání sil se povedlo domácím přesunout k Lundströmovi. Stále se ale drží příliš daleko od něj, aby se dostali k nějakému bezprostřednímu zakončení.
     
    15:55
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Michal Hlinka – 2 min., sekání).
     
    16:34
    Přesilovka ještě více zakořenila domácí hokejisty v útočném pásmu. Souběžně s tím se ale ani tentokrát nemůže odhodlat k přímému zakončení.
     
    17:23
    Dukla právě vstřelila branku!
    Oslabení jsou dnes silnou stránkou jihlavského týmu. TOMÁŠ ČACHOTSKÝ si velmi zkušeně najel k pravé straně mezikruží, odkud poslal vyšší zpětnou střelu přímo za Michajlovova záda. Asistence: Adam Zeman.
    17:23 Tomáš ČACHOTSKÝ - 0:3
     
    17:55
    Hosté v plném počtu.
     
    18:28
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Daniel Voženílek – 2 min., podrážení).
     
    18:48
    Další přesilovku zatím zvládají kališníci bránit. Jihlavští jim tomu ale pomáhají nepřesnými přihrávkami. Tu poslední od Jana Brože rychle zachytil Jiří Jebavý, který ihned vyhodil kotouč na opačný konec ledové plochy.
     
    19:22
    Lukáš Klíma se pokoušel o zakončení z kličky. Vlastním tělem ho ale blokoval Aleš Pavlas, který mu zmařil zakončení hned v zárodku.
     
    19:51
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Ondřej Smetana – 2 min., podrážení).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Litoměřickým hokejistům se sice úvod vyvedl, ovšem naráželi na důmyslný dukelský blok, díky kterému nedokázali Lundströma prověřit. Naproti tomu hráči Jihlavy se dokázali probudit a nasázet za Michajlova hned tři kotouče.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:18
    Rychlým průnikem zahájila Dukla další třetinu. Kombinaci z levé strany zakončil Tomáš Havránek, ovšem Michajlov nyní zůstal pozorný.
     
    20:28
    Stadion pokračuje ve čtyřech.
     
    21:21
    Jihlavští pokračují v útočném tempu před Michajlovem. Litoměřická obrana se ale nyní drží a zvládá blokovat každý náznak střely na branku gólmana.
     
    21:51
    Domácí v plném počtu.
     
    22:00
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Josef Skořepa – 2 min., podrážení).
     
    22:46
    Obrovskou šanci na snížení měl Martin Kadlec! Z levého kruhu si rychle najel na branku a snažil se doklepnout kotouč do odkrytého prostoru branky. Ovšem šanci přetáhl a ani z dorážky se nikdo nedokázal prosadit.
     
    23:15
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Miha Štebih – 2 min., podrážení + 10 min. osobní trest, hrubost). Trest odpyká David Čermák.
     
    23:46
    Přesilovka pět na tři se zatím kališníkům daří.
     
    24:01
    Litoměřice právě vstřelily branku!
    A rychle ji také dokázali využít! Dělovku z mezikruží napálil ALEŠ PAVLAS, načež se pouze rozvlnila síť za zcela bezmocným Niklasem Lundströmem. Asistence: Jan Kloz, Martin Kadlec.
    24:01 Aleš PAVLAS - 1:3
     
    24:01
    Jihlava pokračuje ve čtyřech.
     
    24:29
    Jihlavské obdržený gól nabudil k dalším pokusům o zakončení. I ve čtyřech se tak přesunuli před Michajlova. Gólman Litoměřic ale pro tentokrát zůstal pozorný a udržel kotouč před sebou.
     
    25:15
    Hosté v plném počtu.
     
    25:24
    Kombinační akci Litoměřic krátce za přechodem do útočného pásma narušila jihlavská obranná souhra. Díky tomu se hosté přesunuli opět před Martina Michajlova, kde tropí neplechu.
     
    25:46
    Dukla právě vstřelila branku!
    A jejich snaha se proměnila ve čtvrtou jihlavskou branku! DOMINIK HRNÍČKO využil zaváhání Michajlova a ze střední vzdálenosti vyslal kotouč přesně za jeho záda. Asistence: David Čermák, Michal Hlinka.
    25:46 Dominik HRNÍČKO - 1:4
     
    26:31
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Markus Korkiakoski – 2 min., sekání).
     
    26:53
    Postupný průnik Jihlavy až do útočného pásma se sice vyvíjel úspěšně, ovšem zakončení už bylo nad síly jihlavských hokejistů. Litoměřické obraně se navíc podařilo je sevřít v rohu a zblokovat cestu puku.
     
    27:57
    Dukla se zformovala v útočném pásmu do čtverce, ve kterém kombinují. Sérii rychlých přihrávek ale stále nemohou proměnit v zakončení, navíc se domácím podařilo ji narušit.
     
    28:31
    Domácí v plném počtu.
     
    29:03
    Další povedený průnik jihlavských hokejistů. Dlouhou kombinaci v útočném pásmu pak střelou z otočky zakončil Nicolas Werbík. Martin Michajlov ale zůstal pozorný a po celou dobu dokázal sledovat kotouč, načež jej i zachytit.
     
    30:24
    Daniel Voženílek se pokusil drze s kotoučem na holi přejet do útočného pásma. Na modré čáře při přechodu do útočného pásma ale narazil na dvojici jihlavských hráčů, která ho dokázala tělem zblokovat.
     
    31:44
    Jihlavským hokejistům se povedlo znovu vyjet od vlastní branky. I tentokrát ale rychle narazili na litoměřickou obranu, která nápor odrazila.
     
    32:48
    Velký tlak na Lundströma mohl využít svou trefou Filip Helt. Při jeho střele zprava ale v klíčovém momentu na jihlavského gólmana vyzrát nedokázal.
     
    33:44
    Daleké vyhození na branku Michajlova zachytil v obranném pásmu Aleš Pavlas. Od litoměřického kapitána pak byla zahájena rozehrávka zpět před branku Jihlavy. Ovšem nadějná šance Litoměřic vzala brzy za své, neboť Jihlavští pokračují v tuhém obranném bloku.
     
    35:12
    Tak dlouho se Filip Helt pokoušel o nahození kotouče od mantinelu v útočném pásmu, až ho jihlavští hokejisté o něj obrali. Ovšem místo konstruktivního pokračování akce zvolili hosté vyhození kotouče na opačný konec.
     
    37:31
    Hráči Jihlavy se usadili v útočném pásmu před Michajlovem. K zakončení se odhodlal Dominik Hrníčko, ovšem přesně nezakončil.
     
    38:26
    Tomáš Čachotský se pokusil o prokličkování v útočném pásmu. Nějaký čas se mu dařilo, v mezikruží ale narazil na stojícího litoměřického obránce, který mu dokázal kotouč vypíchnout.
     
    39:02
    V sevření Zemana a Čachotského se odhodlal Jaroslav Dvořák k zakončení na Lundströma. Jihlavští hráči mu ale blokovali hokejku, díky čemuž nedokázal útočník Litoměřic vložit do střely potřebný důraz.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Již poněkud vyrovnanější část hry. To se projevilo i na výsledku. Na rychlou trefu Aleše Pavlase dokázal rychle zareagovat Dominik Hrníčko. Jihlavští tak stále drží třígólový náskok.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:12
    Závěrečnou třetinu zahájila Jihlava icingem, kam poslala kotouč ihned po vhazování. Díky tomu se kališníci usadili v útočném pásmu a postupně navyšují svůj tlak.
     
    41:40
    Velká akce Markuse Korkiakoskiho! V mezikruží dostal přihrávku, načež si s kotoučem najížděl blíže k brance, na kterou posléze vypálil. Niklas Lundström ale kotouč zachytil.
     
    43:36
    Dukla právě vstřelila branku!
    Povedený gól JANA POHLA! Na úrovni pravého kruhu se zmocnil kotouče, který ve střední výšce poslal přímo za Martina Michajlova, který měl navíc zacloněný výhled. Asistence: Matěj Pekr, Jakub Černohorský.
    43:36 Jan POHL - 1:5
     
    43:57
    Litoměřičtí se stále snaží o rozehrávku a přesun do útočného pásma. Jihlavská obrana je ale rovněž v pohybu, což má za následek časté oboustranné blokování akcí.
     
    45:22
    Nájezd Litoměřic narušil Michal Hlinka, který se posléze vydal k protijízdě. Z ní navíc zakončil na Michajlova, ovšem na jeho lapačku již nevyzrál.
     
    46:57
    Nájezd Jihlavy zakončili sudí při držení kotouče Tomášem Čachotským. Jihlavský kapitán se ocitl v ofsajdovém postavení. Otevřela se tak šance pro kališníky, kteří ji ale k přesunu naplno nevyužili.
     
    47:33
    Nahrávka Patrika Marcela narazila na brusli jihlavského protihráče. Po krátkém otálení se ale Litoměřičtí přeci jen vyjeli do pásma.
     
    49:16
    Litoměřičtí se neustále pokouší o průniky. Stále ale narážejí na jihlavskou obranu, která je neustále v pohybu.
     
    50:19
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Martin Kadlec – 2 min., hákování).
     
    50:42
    Trochu váhal Martin Michajlov, zda zachytil kotouč za svými zády. Nakonec se ale dokázal otočit a puk přikrýt. Z následného vhazování se domácí přesunuli před Lundströma.
     
    51:58
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští využívají přesilovku! Jakub Černohorský v kruhu napálil přesně na Michajlova, načež kotouč po dorážce JOSEFA SKOŘEPY dopadl přímo za záda litoměřického gólmana. Asistence: Jakub Černohorský, Petr Štindl
    51:58 Josef SKOŘEPA - 1:6
     
    52:32
    Dukla právě vstřelila branku!
    Duklí gólová jízda pokračuje! DOMINIK HRNÍČKO si nekompromisně po vhazování vyjel proti litoměřické brance a nikým nehlídán z první vymáchl Michajlova. Bez asistence.
    52:32 Dominik HRNÍČKO - 1:7
     
    53:20
    Ani přes takhle nepříznivý stav to kališníci nevzdávají a nadále zkoušejí pronikat do útočného pásma. Jihlavská obrana hraje ale s obrovskou lehkostí a důmyslně brání.
     
    55:05
    Velmi drze si najížděl Patrik Marcel do útočného pásma! Během cesty si dokázal objet Čermáka, v kruhu ale narazil na dalšího jihlavského beka.
     
    55:44
    Vyloučení v týmu HC Stadion Litoměřice (Patrik Marcel – 2 min., hrubost).
     
    56:08
    Jihlavští nemají dost a v přesilovce neustále ostřelují branku Martina Michajlova. Jejich zakončení ale není příliš přesné, čehož obrana Litoměřic využívá k uvolňování tlaku před vlastní branku.
     
    57:30
    Ve stejném tempu dohrávají Jihlavští i zbytek přesilovky. Domácí Stadion se tak musel držet na pozoru, přesto tentokrát neinkasoval a na malý čas uvolnil napětí.
     
    57:44
    Domácí v plném počtu.
     
    58:14
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava (Petr Štindl – 2 min., hákování).
     
    58:54
    Přesilovka nabudila kališníky k usazení se v útočném pásmu. Z mnoha střel na Lundströma ale nyní nemohou nic vytěžit, naopak hráčům Dukly se podařilo vyhodit.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Přestože se pokoušeli kališníci o dotažení a po předchozí třetině to vypadalo i celkem nadějně, veškeré snahy vzaly za své díky třem rychlým gólům Jihlavy. Hosté si tak připisují další venkovní výhru v řadě.
     
    Nejlepší hráči utkání:

    LTM: Otakar Šik
    JIH: Jakub Černohorský
     
    Odsud z Kalich Areny je to ode mne vše. Přeji hezký zbytek čtvrtečního večera. (20:13:02)
    Marken.cz

    Vít Trubička

    Branky a nahrávky: 25. Pavlas (J. Kloz, M. Kadlec) – 7. Zeman (Čachotský, J. Holý), 12. Pekr, 18. Čachotský (Zeman), 26. Hrníčko (D. Čermák, M. Hlinka), 44. J. Pohl (Pekr, Černohorský), 52. Skořepa (Černohorský, Štindl), 53. Hrníčko


    HC Stadion Litoměřice: Michajlov (Tomáš Král) – Marcel, Pavlas, Smetana, D. Málek, Jebavý, Strejček, Dluhoš – Kantner, J. Kloz, M. Kadlec – Voženílek, Korkiakoski, Jícha – Eret, Jirásek, Helt – Šik, M. Havelka, J. Dvořák.
    HC Dukla Jihlava: Lundström (Brož) – Mareš, J. Holý, Štebih, Černohorský, Štindl, J. Pohl, Půža – Anděl, Skořepa, Pekr – Klíma, Čachotský, Zeman – Harkabus, Werbik, T. Havránek – D. Čermák, M. Hlinka, Hrníčko.

    Rozhodčí: Luczków, Šindel – Ševic, Janíček
    bahis siteleri