Kunlun – Vladivostok 2:3 (kon.) | Kazaň – Omsk 4:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Barys 2:3 (kon.)
Jokerit – Novosibirsk 4:1 (kon.)
po prodl.
Ak Bars Kazaň
4:3 (2:1, 1:1, 0:1 - 1:0)
Avangard Omsk
Čtvrtek 03.01.2019, 15:00 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (KZN) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:26 (17:39:38)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 38:31.
    Zblokované střely – 11:10.
    Vyloučení – 5:7.
    Využití přesilovek 0/7 – 1/5.
    Vhazování – 38:28.
     
    Je konec! Ačkoliv Kazaň vedla o dvě branky, nakonec se přeci jenom raduje z vítězství. Omsk se v závěru utkání dostal k vyrovnávací trefě, čímž si vynutil prodloužení. To skončilo po necelých dvou minutách, neboť se prosadil český forvard Jiří Sekáč. Dnešní utkání nabídlo opravdu velice vyrovnanou podívanou, přičemž jsme sledovali celou řadu nedovolených zákroků. Nakonec se štěstí přiklonilo na domácí stranu, tento zápas tak vyzněl pro Ak Bars Kazaň.
     
    Konec zápasu.
    61:36 Jiří SEKÁČ - 4:3
     
    61:36
    Kazaň vstřelila branku!
    Bonusový bodík nakonec berou domácí! Fantastickou zabičku vyprodukoval Azevedo, který před brankou našel nekrytého JIŘÍHO SEKÁČE, jehož okamžita rána směřovala mezi ruku brankáře. Puk skončil v síti, prodloužení bylo hodně rychle u konce!
    Asistence: Justin Azevedo.
     
    61:25
    Domácí trojice nedokázala dotlačit puk za Nalimova, posléze to ještě přihrávkou před branku zkoušel Osnovin, jeho kolega se ale k puku nedostal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani šedesát minut nerozhodlo o osudu tohoto zápasu, budeme pokračovat v prodloužení. Pakliže ani to nenabídne branku, přijdou na řadu samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:24
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:24
    Vypadá to, že utkání půjde do prodloužení. Oba celky třetí třetinu spíše jen dohrávají, před malým momentem se domácí dopustili ofsajdu.
     
    58:10
    Posléze před všechny čáry vyhodil domácí Postma, je z toho zakázané uvolnění. Hra se vrací zpět před brankáře Kazaně, který má v posledních vteřinách dost práce.
    56:52 Ville POKKA - 3:3
     
    56:52
    Avangard právě vstřelil branku!
    Zničehonic máme vyrovnáno! U pravého hrazení se dostal k puku VILLE POKKA, který ho spíše jen nahazoval na branku. Podjapolskij měl zakrytý výhled, proto hrací předmět zamířil přesně pod břevno, kam se domácí brankář nestačil natáhnout.
    Asistence: Sergej Širokov.
     
    56:20
    Nalimov měl nyní zakrytý výhled, i trak dokázal zachytit ránu od modré čáry. Následně se k puku dostal hostující Franson, který ho chytře vyhodil kousek za modrou čáru.
     
    55:15
    Vyhození do středního pásma zachytil hostující Franson, který se dostal do maléru. Nakonec si pomohl ve spolupráci s Medveděvem, hosté tak putují vpřed.
     
    54:24
    Domácí Azevedo si nejprve sjel k levému kruhu, kde se ale neodvážil zakončit. To se snažil napravit kolega Tkačov, který si ale nepřišel na Michejeva.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Ljamkin (Klinkhammer), 8. Klinkhammer, 35. Kara (Zaripov, Galijev), 62. Sekáč (Azevedo) – 9. Beck, 39. J. Medveděv (Franson), 57. Pokka (Širokov)


    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Pedan, Postma, Ljamkin, Batyršin, Markov (A), Jarullin – Azevedo, Tkačov, Sekáč – Galijev, Osnovin, Zaripov (A) – A. Potapov, An. Popov, Lukojanov – Klinkhammer, Svitov (C), M. Gluchov – Kara.
    Avangard Omsk: Nalimov (Bobkov) – Franson, J. Medveděv (C), Pivcakin, Pokka, Čudinov, Berezin, Bondarev – I. Michejev (A), Zernov, Širokov – Desharnais, Stålberg, Košelev – K. Semjonov, A. Galimov, Manukjan – Fisenko, Jaremčuk, Beck.

    Rozhodčí: Oskirko, Gašilov – Lazarev, Šalagin
    thejrc.org