Kazachstán – Dánsko 4:3 (kon.) | Švédsko – Švýcarsko 0:2 (kon.)
konec
Švédsko
0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Švýcarsko
Středa 02.01.2019, 22:00 • Save-On-Foods Memorial Centre, Victoria, Kanada (kapacita: 7006 míst) • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Světový šampionát dvacítek se dočkal hned ve svém prvním čtvrtfinále velkého překvapení. Švédové se coby vítěz skupiny B šokujícím způsobem loučí s kanadským turnajem už po prvním zápase v play-off. Švýcaři předváděli po většinu duelu mnohem více účelnější styl hry, ofenzivně laděný, přesně ten, jakým se prezentovali v základní skupině. Hokejisté Tre kronor na jejich styl nedokázali najít recept, možná se i popasovat s velkými očekáváními. Podobně jako na šampionátu dospělých tak postupuje do boje o medaile výběr helvétského kříže. V semifinále narazí na vítěze souboje mezi Kanadou a Finskem. Ode mě je to pro dnešek z Victorie vše, přeji hezký zbytek noci a snad šťastné ráno po nadcházejícím duelu Čechů. (00:38:22)
     
    První čtvrtfinále ve Victorii sledovalo 5946 diváků.
     
    Direktoriát mistrovství nyní ještě oceňuje tři nejlepší hráče Švédska na turnaji, neboť hokejisté tří korunek své účinkování na šampionátu právě nyní ukončili. Stali se jimi Erik Brännström, Emil Bemström a Samuel Ersson.
     
    Nejlepší hráči utkání: Samuel Ersson (Švédsko) – Luca Hollenstein (Švýcarsko)
     
    Emil Benström hodil předmět na led, čímž porušil pravidla IIHF, za což obdržel ještě zpětně osobní trest do konce utkání.
     
    Střely na branku celkem: Švédsko – Švýcarsko 35:41
     
    Střely na branku ve 3. třetině: Švédsko – Švýcarsko 9:19
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Luca Hollenstein! To je opravdu zápas švýcarského brankáře. Tentokrát dokázal ustát i šanci Emila Bemströma, který mohl pálit od prázdné poloviny branky. Jeho ránu ale ještě zablokoval obránce Moser.
     
    59:19
    Erik Brännström střílel těsně vedle branky!
     
    58:48
    Tři Švýcaři jeli na opuštěnou klec soupeře, ale Jeremi Gerber to přehnal s kombiancí. Puk se tak dostal do rohu kluziště.
     
    58:33
    Další icing Švýcarů, ti už hrají opravdu na jistotu.
     
    58:25
    Švédský národní tým vybírá svou power-play! Před chvíli nebyli Švýcaři daleko od trefy do opuštěné klece, Tre kronor se musí vyždímat asi z posledního, aby to stačilo alespoň na kontaktní trefu.
     
    58:08
    Švédové riskují power-play!
     
    57:37
    Švýcaři pokračují v taktické obraně, která je formou výhozů puku do středního pásma. Žádné složité kombinace, většinou nahrávky hne z první mimo obranné pásmo. Tre kronor se i nadále trápí.
     
    56:32
    Hollenstein je znovu králem ledu! Švýcarský brankář tentokrát zastavil dvě rány od modré, arénou ve Victorii zní pořádný obdiv!
     
    56:20
    Švýcarům se nepodařilo korektně rozehrát, když Sven Leuenberger nezachytil dlouhý pas z obrany. Po icingu se Švédové dostanou do útočného pásma.
     
    55:13
    Emil Bemström a Adam Boqvist měli na holích kontaktní branku! První jmenovaný sice stačil ještě vypálit, vyjetého Hollensteina ale nevychytal. Následný dojezd Boqvista z druhé vlny byl taktéž mimořádně nebezpečný, dorážka ovšem nebyla přesná.
    Marken.cz

    Martin Voltr

    Johan Čáp

    Branky a nahrávky: 16. Brüschweiler (Burger), 34. Wyss (Schmid, Lehmann)


    Švédsko: Ersson (O. Eriksson Ek) – Brännström (C), Westerlund, Boqvist, Sandin, Ginning, Lundkvist, Broberg – Fagemo, Elvenes, Gustafsson – Bemström, Hugg (A), Holmberg – Olofsson, Lundeström (A), Zetterlund – Södergran, Bäck, Sveningsson – Hållander.
    Švýcarsko: Hollenstein (Schmid) – Le Coultre, Gross, Berni, Aebischer, Burger, Moser, Barandun – Müller, Eggenberger (C), Kurashev (A) – Brüschweiler, Sigrist, Nussbaumer – Schmid, Verboon, Wyss – Lehmann, Leuenberger, Gerber – Tanner.

    Rozhodčí: Anderson (USA), Heikkinen – Nikulainen (oba FIN), Hynek (CZE).

    Diváci: 5946
    thejrc.org