Kunlun – Vladivostok 2:3 (kon.) | Kazaň – Omsk 4:3 (po pr.) | Spartak Moskva – Barys 2:3 (kon.)
Jokerit – Novosibirsk 4:1 (kon.)
po prodl.
Ak Bars Kazaň
4:3 (2:1, 1:1, 0:1 - 1:0)
Avangard Omsk
Čtvrtek 03.01.2019, 15:00 • TatNeft Arena • KHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Československá stopa v utkání

    Jiří Sekáč (KZN) 1+0, 3 střely, čas na ledě 16:26 (17:39:38)
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 38:31.
    Zblokované střely – 11:10.
    Vyloučení – 5:7.
    Využití přesilovek 0/7 – 1/5.
    Vhazování – 38:28.
     
    Je konec! Ačkoliv Kazaň vedla o dvě branky, nakonec se přeci jenom raduje z vítězství. Omsk se v závěru utkání dostal k vyrovnávací trefě, čímž si vynutil prodloužení. To skončilo po necelých dvou minutách, neboť se prosadil český forvard Jiří Sekáč. Dnešní utkání nabídlo opravdu velice vyrovnanou podívanou, přičemž jsme sledovali celou řadu nedovolených zákroků. Nakonec se štěstí přiklonilo na domácí stranu, tento zápas tak vyzněl pro Ak Bars Kazaň.
     
    Konec zápasu.
    61:36 Jiří SEKÁČ - 4:3
     
    61:36
    Kazaň vstřelila branku!
    Bonusový bodík nakonec berou domácí! Fantastickou zabičku vyprodukoval Azevedo, který před brankou našel nekrytého JIŘÍHO SEKÁČE, jehož okamžita rána směřovala mezi ruku brankáře. Puk skončil v síti, prodloužení bylo hodně rychle u konce!
    Asistence: Justin Azevedo.
     
    61:25
    Domácí trojice nedokázala dotlačit puk za Nalimova, posléze to ještě přihrávkou před branku zkoušel Osnovin, jeho kolega se ale k puku nedostal.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    Ani šedesát minut nerozhodlo o osudu tohoto zápasu, budeme pokračovat v prodloužení. Pakliže ani to nenabídne branku, přijdou na řadu samostatné nájezdy.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v celém prodloužení?

    Tipovat můžete do začátku prodloužení.

     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    59:24
    Oddechový čas pro hosty.
     
    59:24
    Vypadá to, že utkání půjde do prodloužení. Oba celky třetí třetinu spíše jen dohrávají, před malým momentem se domácí dopustili ofsajdu.
     
    58:10
    Posléze před všechny čáry vyhodil domácí Postma, je z toho zakázané uvolnění. Hra se vrací zpět před brankáře Kazaně, který má v posledních vteřinách dost práce.
    56:52 Ville POKKA - 3:3
     
    56:52
    Avangard právě vstřelil branku!
    Zničehonic máme vyrovnáno! U pravého hrazení se dostal k puku VILLE POKKA, který ho spíše jen nahazoval na branku. Podjapolskij měl zakrytý výhled, proto hrací předmět zamířil přesně pod břevno, kam se domácí brankář nestačil natáhnout.
    Asistence: Sergej Širokov.
     
    56:20
    Nalimov měl nyní zakrytý výhled, i trak dokázal zachytit ránu od modré čáry. Následně se k puku dostal hostující Franson, který ho chytře vyhodil kousek za modrou čáru.
     
    55:15
    Vyhození do středního pásma zachytil hostující Franson, který se dostal do maléru. Nakonec si pomohl ve spolupráci s Medveděvem, hosté tak putují vpřed.
     
    54:24
    Domácí Azevedo si nejprve sjel k levému kruhu, kde se ale neodvážil zakončit. To se snažil napravit kolega Tkačov, který si ale nepřišel na Michejeva.
     
    52:10
    Podjapolskij se raději rozhodl schovat puk pod lapačku, neúnavně ho totiž napadal jeden z protihráčů. Poté si ještě důrazným způsobem počínal Batyršin.
     
    51:17
    Nalimov nyní podržel svůj celek ve hře o body, vychytal totiž domácího Svitova, před kterým čekala poloprázdná brána. Hostující brankář reflexivně zasáhl.
     
    50:17
    Nehrálo se více než minutu, na ledě totiž zůstal ležet brankář Nalimov, který se srazil s protihráčem. Nic vážného z toho není, bude se moci pokračovat ve hře.
     
    49:13
    Desharnais si před brankou všiml volného Stalberga, na kterého procpal přihrávku. Švédský útočník se otočil kolem své osy, na Podjapolskiho si ale nepřišel. Následuje přerušení hry.
     
    48:24
    Kazaň se dožadovala odpískání nedovolného zákroku, avšak hlavní sudí byl opačného názoru. Krátce poté musel zasahovat Nalimov, který vychytal Svitova.
     
    47:15
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Alexandr Svitov – 2 min., podrážení).
     
    46:17
    Zpětná přihrávka před branku Omsku přinesla velký závar, přičemž hosté dokázali odolat. Následně si k levému kruhu sjel domácí Ljamkn, který trefil brankáře.
     
    45:26
    Posléze se k přihrávce před branku dostal domácí Tkačov, který sice našel kolegu Azeveda, toho ale včas dokázala zastavit obrana soupeře.
     
    44:31
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Denis Zernov – 2 min., hákování).
     
    43:19
    Po pravém křídle se dostával do útočné třetiny hostující Beck, který našel zcela osamoceného Desharnaise, jehož rána směřovala kousek vedle branky.
     
    42:30
    Následně dostal u levého kruhu nabito domácí Azevedo, který ale puk vůbec netrefil. Naštěstí pro něj se mu zastavil o brusli, domácí tak zůstávají u touše.
     
    41:14
    Kazaň na dlouhou dobu zamkla svého soupeře. Sledovali jsme celou řadu krátkých přihrávek, načež bekhendové zakončení od Sekáče skončilo ve výstroji brankáře.
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hosty, kteří ale nedokázali vyhodit do bezpečí. Domácímu celku stále pokračuje přesilovka pěti proti třem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, která nám pro změnu nabídla dvě branky. Dlouhou dobu jsme sledovali lehce nezáživnou podívanou, přičemž se nakonec domácí dostali k přesné trefě, díky které si vzali dvoubrankové vedení zpět. Omsku tato perioda moc nevyšla, směrem dopředu se dlouhou dobu hledal. Nicméně v samotném závěru přišla přesilovka pět na tři, díky které se Omsk dostal zpět do zápasu.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:45
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (David Desharnais – 2 min., podrážení).
     
    39:43
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Sergej Širokov – 2 min., sekání).
     
    39:10
    Oba celky se dopouštějí celé řady nepřesností, mezitím nám probíhá poslední minuta druhé třetiny.
    38:38 Jevgenij MEDVEDĚV - 3:2
     
    38:38
    Avangard právě vstřelil branku!
    Hosté se vracejí zpět do zápasu! Avangard hrál dvojnásobnou přesilovou hru, díky které se usadil před brankou soupeře. Franson dlouho hledal vhodného adresáta, nakonec si vybral JEVGENIJE MEDVEDĚVA, jehož dělovka skončila až za domácím brankářem.
    Asistence: Cody Franson.
     
    38:15
    Do zajímavé pozice si nyní nabruslil hostující Semjonov, jehož ránu přizvedl protihráč vysoko nad branku. Vhazovat se bude po levici ruského brankáře.
     
    37:57
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Paul Postma – 2 min., naražení zezadu).
     
    37:17
    Lukojanov si pohrál s pukem, nakonec se ale neodvážil vystřelit na branku soupeře. Omsk se i přesto daleko nedostal, domácí jsou nyní aktivnější.
     
    36:39
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Justin Azevedo – 2 min., držení).
     
    36:15
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Arťom Manukjan – 2 min., podrážení).
     
    35:20
    Galijev pouze nahazoval podél mantinelu, načež si Nalimov sjel pro kotouč. Omsku se nepodařilo konstruktivně rozehrát, což zopakovala také Kazaň.
    34:57 Vladislav KARA - 3:1
     
    34:57
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí si berou dvoubrankové vedení zpět! Velký kus práce předvedl Zaripov, který si po pravém křídle nabruslil až k hranici branky, kde přízemní přihrávkou oslovil VLADISLAVA KARU, kterému stačilo nastavit hokejku. Nalimov byl v tomto případě bez šance!
    Asistence: Danis Zaripov, Stanislav Galijev.
     
    34:30
    Domácí druhá formace se usadila na druhé straně, jenomže zpětná přihrávka od Osnovina směřovala mimo dosah Ljamkina. Domácí se tak musí vracet.
     
    33:25
    Od modré čáry to ránou příklepem zkoušel hostující Medveděv, který trefil pouze beton brankáře. Kazaň se posléze dostala až k hranici modré čáry.
     
    31:31
    Do zajímavé příležitosti se dostal Popov, kterému se ale nepovedlo zakončit. K volnému puku se tak dostal Gluchov, jenž ale nezametl puk do odkryté brány.
     
    30:24
    Omsk se na malý moment usadil v útočné třetině, jenomže soupeř ho k ničemu nedostal. Následně to nahozením za branku soupeře zkoušel Azevedo.
     
    29:31
    Série nepřesností málem přinesla další ofsajd, sudí tentokráte rozpažil. Proto se do zakončení dostával hostující Kolešev, kterému ale sjel puk z čepele.
     
    28:42
    Jeden z domácích uháněl sám na brankáře, jenomže puk skončil těsně před brankovou čárou, neboť ho na poslední chvíli dokázal odpálit do bezpečí Postma.
     
    28:25
    Tkačov přihrával do tandemu na Sekáče, jehož rána byla sražena vysoko nad branku. Puk se otřel o ochrannou síť, následovat bude komerční přestávka.
     
    27:23
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Michail Gluchov – 2 min., hákování).
     
    26:31
    Je tu další ofsajd, tentokráte se provinil napadající Zaripov, který si svého prohřešku nebyl vědom. Hra se opět stěhuje do středního pásma.
     
    25:17
    Přetahovanou u levého hrazení lépe zvládli domácí. Posléze se k nahození od pravého kruhu dostal Potapov, jenomže jeho rána trefila protihráče před sebou.
     
    24:25
    Z vhazování byl vykázán domácí Svitov, nicméně i přesto si jeho náhradník počínal na jedničku. Díky tomu se Kazaň dostala k drtivému tlaku.
     
    23:17
    K volnému puku se jako první dostal hostující Galimov, který s ním přejel až na druhou stranu, kde se mu ale nepodařilo obejít obětavého Postmu.
     
    22:31
    Omsk se usadil za opačnou brankou, kde si Stalberg hledal vhodnou pozici pro zakončení, místo toho se na druhé straně dostal ke střele Potapov, jenomže rána mu vůbec nesedla.
     
    21:20
    Hra ve čtyřech na obou stranách je u konce. Krátce poté se Beckovi nepodařilo přejít za modrou čáru, je z toho postavení mimo hru, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    20:24
    Úvodní vhazování druhé třetiny dopadlo lépe pro hosty, kteří se ihned pokusili zakončit. Táhlá rána ale směřovala vedle brány, Nalimov nemusel zasahovat.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Máme za sebou první periodu, která nám nabídla celkem ofenzivní podívanou. Domácí hráči se dostali do rychlého dvoubrankového vedení, avšak soupeř dokázal rychle zkorigovat výsledek. Koncovka třetiny nám nabídla střelecké možnosti pro oba celky, avšak žádná další branka už nepadla. Doufejme, že tento atraktivní hokej bude pokračovat také ve druhé třetině, která začne přibližně v 15:52.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:26
    Nalimov nyní zasahoval ramenem, z pravého kruhu to ránou švihem zkoušel domácí Svitov. Kazaň zůstává v pásmu, nicméně soupeř vzorně napadá.
     
    18:48
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Ansel Galimov – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
    Vyloučení v týmu Ak Bars Kazaň (Andrej Markov – 2 min., držení).
     
    18:20
    Před malým momentem se musel činit brankář Podjapolskij, který raději sevřel puk do své lapačky. Hra je přerušena, vhazovat se bude před domácím brankářem.
     
    17:21
    Galijev ještě dokázal vybojovat puk zpět, nicméně nahození od Ljamkina se neujalo. Poté u pravého hrazení bojoval Pivcakin, který si neporadil s přesilou protihráčů.
     
    16:31
    Domácím se úvodní přesilová hra moc nedaří, soupeř už dvakrát vyhodil. Navíc Omsk se rozhodl i zaútočit, nicméně hostující Stalberg promáchl mezi kruhy.
     
    15:14
    Vyloučení v týmu Avangard Omsk (Denis Zernov – 2 min., vysoká hůl).
     
    15:12
    Podjapolskij zřejmě nevěděl, kde má puk, což se pokoušel využít hostující Zernov, který ho ale nedokázal dotlačit do sítě. Avangard v tuto chvíli svírá svého soupeře.
     
    14:18
    Kazaň nyní podržela kotouč ve vlastním pásmu, načež se kupředu vydal Osnovin. Nic nebezpečného se nekonalo, hosté opět vyhodili puk do bezpečí.
     
    13:17
    Hostující Michejev obkroužil branku, avšak poté se mu nepodařilo propálit blok protihráčů. Omsk vyhodil přes všechny čáry, tentokráte z toho icing bude.
     
    12:31
    Zakázané uvolnění se konat nebude, domácí Svitov totiž dokázal zachytit puk ve středním pásmu. V tuto chvíli se o rozehrávku stará domácí zadák Pedan.
     
    11:24
    Po pravém křídle se chtěl probít vpřed Azevedo, jenomže důrazným způsobem ho odtlačil jeden z protihráčů. Posléze se do rozehrávky zapojil také Nalimov.
     
    09:24
    Avangard to bude mít hodně složité, prohrává totiž ještě o jednu branku. Do konce zápasu zbývá ještě dostatek času, skóre se klidně může obrátit.
    08:55 Taylor BECK - 2:1
     
    08:55
    Avangard právě vstřelil branku!
    Je tu rychlá kontaktní branka v podání hostů! Pivcakin nahazoval od modré čáry, jeho rána se zastavila o brankovou konstrukci, jenomže Podjapolskij betonem posunul volný kotouč k osamocenému TAYLORU BECKOVI, který už měl snadnou práci.
     
    08:15
    K velice nebezpečnému zakončení se dostal Galijev, který z mezikruží vůbec netrefil branku. Poté měl Nalimov celkem štěstí, následuje první komerční přestávka.
    07:43 Rob KLINKHAMMER - 2:0
     
    07:43
    Kazaň vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do dvoubrankového vedení! ROB KLINKHAMMER to udělal velice chytrým způsobem, neboť si puk nechal odrazil od zadního mantinelu, načež si nabruslil před branku, kde důrazným způsobem překonal Nalimova, který zřejmě nemá čisté vědomí.
    Bez asistence.
     
    07:28
    Na ledovou plochu nastoupila třetí formace Avangardu. O rozehrávku se postaral Čudinov, kterému se nepodařilo konstruktivně rozehrát, hosté to tak zkouší znovu.
     
    06:17
    Posléze se kupředu probíjel Sekáč, který byl u levého hrazení celkem tvrdě dohrán. To nemuselo příliš vadit, k volnému kotouči se jako první dostal kolega Azevedo.
    05:31 Nikita LJAMKIN - 1:0
     
    05:31
    Kazaň vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Domácí se dokázali usadit v útočném pásmu, poté se NIKITA LJAMKIN stahovačkou zbavil svého strážce, načež rána švihem trochu překvapivě skončila až za Nalimovem, který zřejmě do poslední chvíle nic neviděl.
    Asistence: Rob Klinkhammer.
     
    05:28
    Nalimov celkem bezpečně sevřel nahozený pul do své lapačky, čímž poprvé v tomto utkání přerušil hru. Vhazovat se bude po levici ruského brankáře.
     
    04:17
    Poté se před Podjapolskim utvořil menší závar, avšak Omsk nedokázal dotlačit puk do sítě. Domácí přečkali těžké okamžiky, nyní mohou samy zaútočit.
     
    03:14
    Nahozený puk směřoval na levou stranu, kde číhal Lukojanov, který měl k němu o něco daleko. Domácí ale sevřeli svého soupeře v jeho vlastním pásmu.
     
    02:31
    Poté se Manukjanovi podařilo odstavit protihráče, následná rána od modré čáry skončila daleko od branky soupeře. S pukem si zahrál také brankář Nalimov.
     
    01:24
    Pokka čekal za vlastní brankou na příjezd druhé formace. Poté se k puku dostal Desharnais, který se proháčkoval až před brankáře, kterého ale nepřekonal.
     
    00:14
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro domácí, kteří okamžitě zavezli puk do útočného pásma, kde se ho zmocnil obránce Medveděv.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Pedan, Postma, Ljamkin, Batyršin, Markov (A), Jarullin – Azevedo, Tkačov, Sekáč – Galijev, Osnovin, Zaripov (A) – A. Potapov, An. Popov, Lukojanov – Klinkhammer, Svitov (C), M. Gluchov – Kara.

    Avangard Omsk: Bobkov (Nalimov) – Franson, J. Medveděv (C), Pivcakin, Pokka, Čudinov, Berezin, Bondarev – I. Michejev (A), Zernov, Širokov – Desharnais, Stålberg, Košelev – K. Semjonov, A. Galimov, Manukjan – Fisenko, Jaremčuk, Beck.

    Rozhodčí: Oskirko, Gašilov – Lazarev, Šalagin.
     
    Avangard Omsk
    (29 výher, 17 proher – 61 bodů)

    Na opačné straně stojí podobně úspěšný celek, kterým je Avangard Omsk. Omsk se nachází na druhé pozici východní konference, na svého dnešního soupeře má náskok pouze jednoho bodu. Avangard rovněž v minulém kole ukončil sérii porážek, po prodloužení se mu podařilo porazit Barys Astana poměrem 4:3. Omsku se ale ve venkovních zápasech poslední dobou moc nedaří, z posledních pěti zápasů vyhrál pouze jediný, a sice proti Magnitogorsku, který prohrál poměrem 2:3. Omsk tak bude muset zabrat, na svého dnešního soupeře má hodně hubený náskok, který by se po tomto utkání mohl smazat.
     
    Ak Bars Kazaň
    (31 výher – 15 proher – 66 bodů)

    Hokejisté Kazaně letos předvádějí velice sympatické výkony, které momentálně stačí na třetí pozici východní konference. Kazaň má na svém kontě šestašedesát bodů, na vedoucí celek konference ztrácí sedm bodů. Domácí celek dnešního utkání v minulém kole ukončil třízápasovou sérii bez zisku bodu, na domácím ledě totiž zdolal Nižněkamsk, který prohrál nejtěsnějším možným výsledkem 0:1. Kazaň patří na svém ledě k trojici nejlepších celků, lépe je na tom už jen Omsk a vedoucí Jekatěrinburg. Kazaň z posledních pěti domácích zápasů hned čtyřikrát zvítězila, jediná porážka přišla v souboji proti Magnitogorsku.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kontinentální hokejová liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Ak Bars Kazaň a Avangard Omsk.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 6. Ljamkin (Klinkhammer), 8. Klinkhammer, 35. Kara (Zaripov, Galijev), 62. Sekáč (Azevedo) – 9. Beck, 39. J. Medveděv (Franson), 57. Pokka (Širokov)


    Ak Bars Kazaň: Podjapolskij (Šaryčenkov) – Pedan, Postma, Ljamkin, Batyršin, Markov (A), Jarullin – Azevedo, Tkačov, Sekáč – Galijev, Osnovin, Zaripov (A) – A. Potapov, An. Popov, Lukojanov – Klinkhammer, Svitov (C), M. Gluchov – Kara.
    Avangard Omsk: Nalimov (Bobkov) – Franson, J. Medveděv (C), Pivcakin, Pokka, Čudinov, Berezin, Bondarev – I. Michejev (A), Zernov, Širokov – Desharnais, Stålberg, Košelev – K. Semjonov, A. Galimov, Manukjan – Fisenko, Jaremčuk, Beck.

    Rozhodčí: Oskirko, Gašilov – Lazarev, Šalagin
    bahis siteleri