Švédsko – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Kanada – Finsko 1:2 (po pr.) | USA – Česko 3:1 (kon.)
Rusko – Slovensko 8:3 (kon.)
po prodl.
Kanada
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Finsko
Čtvrtek 03.01.2019, 00:30 • Rogers Arena • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To už je z mé strany vše. Vy ale stále můžete držet palce českým hokejistům v souboji s USA. Na počtenou! (03:29:15)
     
    Střely na branku – 25:34 (7:11, 9:12, 7:8 – 2:3)
     
    Již ve čtvrtfinále končí domácí Kanada. Ta přitom měla zápas dobře rozehraný. Na začátku druhé třetiny ji poslal do vedení Ian Mitchell a už se zdálo, že půjde o jediný gól zápasu. 47 sekund před koncem však Eeli Tolvanen trefil brusli spoluhráče Aleksiho Heponiemiho a bylo vyrovnáno.

    V prodloužení se pak od Kanady definitivně odvrátili hokejoví bohové. Nejprve neproměnil kapitán Maxime Comtois neproměnil trestné střílení. V 66. minutě pak Noah Dobson mohl pálit do poloodkryté branky, ale zlomil hokejku a z následného protiútoku odstartoval finské oslavy přesnou střelou Toni Utunen.
     
    Jelikož Kanada na turnaji končí, tak byli vyhlášeni také tři nejlepší hráči javorových listů na celém MS. Pro ocenění, které se dá nazvat i cenou útěchy, si přijeli Michael DiPietro, Cody Glass a kapitán týmu Maxime Comtois.
    Kanadští fanoušci po utkání podpořili smutného brankáře Michaela DiPietra. Ten si možná bude vyčítat vítězný gól Finů, ale v průběhu utkání si připsal řadu výtečných zákroků.

     
    Nejlepším hráčem Kanady vyl vyhlášen brankář Michael DiPietro, jenž je nakonec smutným hrdinou tohoto duelu. Na straně Finska byl oceněn Valtteri Puustinen.
     
    Konec zápasu.
    65:20 Toni UTUNEN - 1:2
     
    65:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kanaďané zlato neobhájí! Na domácím turnaji končí ve čtvrtfinále! Cody Glass nahrál na levý kruh Noahovi Dobsonovi, jenž mohl střílet do poloodkryté klece, ale v nejhorší možnou chvíli mu praskla hůl! Finští hráči tak vyrazili do rychlého kontru, který táhl Aarne Talvitie. Ten na pravém kruhu přenechal puk TONIMU UTUNENOVI, který zápěstím zamířil k bližší tyčce přesně nad rameno klekajícího DiPietra. Asistence: Aarne Talvitie a Aleksi Heponiemi.
     
    64:59
    Jsme v polovině prodloužení. Rogers Arena je na nohou.
     
    64:11
    Bouchard ztratil na útočné modré při kličce puk. Finové tak měli možnost vyrazit do přečíslení 2 na 1, ale na ledě byli dlouho a neměli dost sil.
     
    63:34
    Finové kontrolují puk a zatím nikam nepospíchají. Počínají si rozvážně.
     
    62:17
    Henri Jokiharju prověřil rozpoložení kanadského gólmana. DiPietro byl na místě.
     
    61:58
    Drama tedy pokračuje. Do semifinále to mají oba celky stejně daleko.
    61:14 Kanadský kapitán Comtois neproměnil trestné střílení.
     
    61:14
    Na finskou branku se rozjel Maxime Comtois. Volil střelu po ledě k pravé tyčce, kterou pokryl betonem Luukkonen!
    61:14 Unikajícího Boucharda fauloval Tolvanen a rozhodčí nařídili proti Finsku trestné střílení.
     
    61:14
    Evan Bouchard se dostal do samostatného úniku. Luukkonen jeho blafák pokryl, ale kanadského obránce při zakončení sekl Eeli Tolvanen. Uvidíme trestné střílení!
     
    60:03
    Prodloužení se hraje se čtyřmi hráči na obou stranách.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 22. Mitchell (Hayton, Frost) – 60. Heponiemi (Tolvanen, Vaakanainen), 66. Utunen (Talvitie, Heponiemi)


    Kanada: DiPietro (Scott) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Frost, Hayton, Suzuki – Bowers, Anderson-Dolan (A), Leason – Veleno, Studnicka, Lafreniere – Entwistle.
    Finsko: Luukkonen (Lindberg) – Jokiharju (A), Heinola, Vaakanainen (A), Laaksonen, Utunen, Latvala, Honka – Talvitie (C), Kupari, Heponiemi – Tolvanen, Lundell, Kakko – Ylönen, Virtanen, Puustinen – Moilanen, Vainionpää, Engberg – Nyman.

    Rozhodčí: Pražák (CZE), Romasko (RUS) – Oliver (USA), Yketyinen (SWE)
    thejrc.org