Švédsko – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Kanada – Finsko 1:2 (po pr.) | USA – Česko 3:1 (kon.)
Rusko – Slovensko 8:3 (kon.)
po prodl.
Kanada
1:2 (0:0, 1:0, 0:1 - 0:1)
Finsko
Čtvrtek 03.01.2019, 00:30 • Rogers Arena • Mistrovství světa do 20 let • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
Partner:
    65:20 Toni UTUNEN - 1:2
     
    65:20
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Kanaďané zlato neobhájí! Na domácím turnaji končí ve čtvrtfinále! Cody Glass nahrál na levý kruh Noahovi Dobsonovi, jenž mohl střílet do poloodkryté klece, ale v nejhorší možnou chvíli mu praskla hůl! Finští hráči tak vyrazili do rychlého kontru, který táhl Aarne Talvitie. Ten na pravém kruhu přenechal puk TONIMU UTUNENOVI, který zápěstím zamířil k bližší tyčce přesně nad rameno klekajícího DiPietra. Asistence: Aarne Talvitie a Aleksi Heponiemi.
    61:14 Kanadský kapitán Comtois neproměnil trestné střílení.
     
    61:14
    Na finskou branku se rozjel Maxime Comtois. Volil střelu po ledě k pravé tyčce, kterou pokryl betonem Luukkonen!
    61:14 Unikajícího Boucharda fauloval Tolvanen a rozhodčí nařídili proti Finsku trestné střílení.
     
    61:14
    Evan Bouchard se dostal do samostatného úniku. Luukkonen jeho blafák pokryl, ale kanadského obránce při zakončení sekl Eeli Tolvanen. Uvidíme trestné střílení!
     
    59:59
    Ještě závar před finskou brankou, kdy se puk snažil dotlačit za brankovou čáru Anderson-Dolan, ovšem Luukkonen odolal. Uvidíme prodloužení.
    59:13 Aleksi HEPONIEMI - 1:1
     
    59:13
    Finsko právě vstřelilo branku!
    Finové vyrovnávají! Tenhle zápas zřejmě vyvrcholí prodloužením! Eeli Tolvanen zkusil nahodit puk na branku Kanady ze záporného úhlu. Trefil boční síťku, ale kotouč se k němu vrátil a finský útočník ho opět hrnul do ohně. Tentokrát trefil brusli ALEKSIHO HEPONIEMIHO, od niž se puk odrazil za záda překvapeného DiPietra! Gól ještě muselo potvrdit video, ale o kopnutí se nejednalo ani náhodou. Asistence: Eeli Tolvanen a Urho Vaakanainen.
     
    59:02
    Poslední minuta, branka Finska je prázdná...
     
    58:08
    Maxime Comtois sice trefil prázdnou finskou klec, ale už před tím byl odpískán kanadský ofsajd! Tenhle gól tedy nemůže platit.
     
    57:35
    Branka Finska už zůstane prázdná! Na ledě je šest bruslařů v bílomodrých dresech.
     
    54:49
    Zakopnutí obránce mohl potrestat Brett Leason, jenž najížděl sám na finskou branku. Suomi udržel ve hře brankář Luukkonen!
     
    52:14
    Nahození Joshe Brooka tečoval před Luukkonenem Jack Studnicka. Finský brankář měl co dělat, aby puk vyrazil lapačkou!
     
    48:21
    Šance Kanady! Veleno vybojoval v rohu kotouč pro Jacka Studnicku, který ho zblízka neprotlačil za záda Luukkonena!
     
    44:36
    Od modré čáry vypálil Josh Brook a Luukkonen puk na poslední chvíli vyrážečkou vytěsnil těsně vedle své svatyně!
     
    39:57
    Ještě jsme viděli šanci Kanady! Dopředu vyrazila dvojice Morgan Frost – Nick Suzuki. Druhý jmenovaný pálil po zadovce spoluhráče z voleje, ale Luukkonen stačil zakročit pravým betonem!
     
    38:41
    Maxime Comtois vypíchl na obranné modré puk finskému obránci a z levé strany najížděl na Luukkonena. Orazítkoval bližší tyčku!
     
    37:16
    Michael DiPietro chytá skvěle! Valtteri Puustinen zakončil protiútok 2 na 1 sám, ale trefil jen vyrážečku kanadského gólmana!
    36:05 Velká šance Tolvanena.
     
    36:05
    Eeli Tolvanen mohl vyrovnat! Z levé strany najížděl na kanadskou branku, ovšem DiPietro zakončení mezi betony pokryl!
     
    32:42
    Do obrovské šance se prokličkoval Eeli Tolvanen! Ten už byl sám před brankou a snažil se zvednout kotouč nad lapačku DiPietra, který ale dokázal střelu finského forvarda vyrazit!
     
    30:31
    Brett Leason z mezikruží těsně minul branku. K odraženému kotouči se dostal u tyčky Maxime Comtois, jenž ho v rychlosti už nezasunul za brankovou čáru.
     
    29:53
    Počínání Eeliho Tolvanena ale nebylo čisté. Rozhodčí viděli sekání a Kanada tak bude hrát přesilovku.
     
    23:05
    Za hákování je vyloučen Jared McIsaac, Šance pro Finy srovnat skóre.
    21:30 Ian MITCHELL - 1:0
     
    21:30
    Kanada právě vstřelila branku!
    Kanaďanům vyšel vstup do druhé části skvěle! IAN MITCHELL si najel na přihrávku Barretta Haytona a střelou z okraje pravého kruhu nad lapačku překonal Luukkonena. Asistence: Barrett Hayton a Morgan Frost.
     
    18:25
    Výborné střídání Finů, kteří teď zatlačili Kanaďany. Samuli Vainionpää střílel z mezikruží, DiPietro pak musel natáhnout pravý beton proti následné dorážce finského hráče a nakonec skryl kotouč ve výstroji po ráně od modré. Publikum tleská kanadskému gólmanovi!
     
    17:10
    Dobře to udělal Tippett, který dokázal z rohu kluziště uvolnit Codyho Glasse. Jeho bekhendové zakončení z bezprostřední blízkosti pokryl Luukkonen!
     
    12:45
    Kanadský brankář teď dostal možnost ukázat své umění. Rasmus Kupari z dorážky neprotlačil puk za jeho záda.
     
    11:29
    Noah Dobson jde na trestnou lavici za podražení a přesilovku si vyzkouší i finští hokejisté.
     
    09:07
    Před brankou clonící Studnicka ještě posouval kotouč k Owenovi Tippettovi, jenž mohl zakončovat do odkryté klece, ale finský obránce mu zablokoval hůl!
     
    07:49
    Aleksi Heponiem byl atakován u mantinelu Andersonem-Dolanem a přitom sevřel kotouč v rukavici. Sudí se ho za to rozhodli vyloučit.
     
    02:08
    Obrovskou šanci měl po Comtoisově přihrávce Cody Glass. Ten střílel z pravého kruhu do odkryté branky, ale kotouč netrefil úplně čistě a Luukkonen se tak ještě stačil tygřím skokem přesunout a lapačkou zabránil gólu!
     
    01:55
    Otto Latvala zasáhl holí do tváře Velena a Kanada tak bude hrát přesilovku.
    Marken.cz

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 22. Mitchell (Hayton, Frost) – 60. Heponiemi (Tolvanen, Vaakanainen), 66. Utunen (Talvitie, Heponiemi)


    Kanada: DiPietro (Scott) – Phillips, Bouchard, Brook, Mitchell (A), Smith, Dobson, McIsaac – Comtois (C), Glass, Tippett – Frost, Hayton, Suzuki – Bowers, Anderson-Dolan (A), Leason – Veleno, Studnicka, Lafreniere – Entwistle.
    Finsko: Luukkonen (Lindberg) – Jokiharju (A), Heinola, Vaakanainen (A), Laaksonen, Utunen, Latvala, Honka – Talvitie (C), Kupari, Heponiemi – Tolvanen, Lundell, Kakko – Ylönen, Virtanen, Puustinen – Moilanen, Vainionpää, Engberg – Nyman.

    Rozhodčí: Pražák (CZE), Romasko (RUS) – Oliver (USA), Yketyinen (SWE)
    bahis siteleri