Č. Budějovice – Mladá Boleslav 1:4 (kon.) | Zlín – Pardubice 1:3 (kon.) | Kobra – Sparta 4:6 (kon.)
HC Litvínov – Mountfield HK 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Havířov 6:2 (kon.) | Jihlava – Žďár n/S 9:2 (kon.)
Třinec – Vítkovice 1:5 (kon.) | Tábor – Havlíčkův Brod 6:3 (kon.) | Vsetín – Olomouc 8:1 (kon.)
Kladno – Slavia 5:1 (kon.) | HK MD Šumperk – Přerov 2:8 (kon.) | Chomutov – K. Vary 4:1 (kon.)
Liberec – Plzeň 5:4 (po pr.) | Technika Brno – Warriors Brno 2:1 (po s.n.) | Třemošná – PZ Kladno 2:0 (kon.)
konec
HC Motor České Budějovice
1:4 (0:2, 1:1, 0:1 - 0:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 05.01.2019, 11:00 • Budvar aréna • Extraliga dorostu • Nadstavba D
Partner:
     
    Utkání je za námi. Domácímu Motoru se dnes nevyvedlo podle představ. Českobudějovičtí nezískali ani bod, naopak hosté předvedli solidní výkon, po kterém si domů odvezou čtyři body. (13:05:41)
     
    Konec zápasu.
     
    64:01
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je rozhodnuto i o čtvrtém bodu. Motoru dnes doma nezůstane ani jeden. Karel Křepelka napřáhl na modré čáře. Puk se po jeho střele odrazil k DANIELU SLUKOVI, a ten se z dorážky nezmýlil. Asistence: Karel Křepelka.
     
    63:15
    Jeden z mladoboleslavských hráčů napálil kotouč, nicméně mu střela příliš nesedla. Kotouč se sotva došoural k brankáři, který jej nakonec drží pod svou rukavicí.
     
    62:35
    Boriš Žabka měl na modré čáře prostor. Napřáhl ke střele a zkusil své štěstí. Jeho střela zaplachtila ve vzduchu a nakonec končí jen v Lidákově lapačce.
     
    62:25
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hail – 2 min., hákování).
     
    61:27
    Dubský neměl potřebnou rychlost, aby dojel přihrávku od jednoho ze svých spoluhráčů. Puk se tak dostal až na zakázané uvolnění, které vrátí hru před Lidáka.
     
    60:41
    Jindřich Plíšek si nabruslil do útočného pásma. Konkrétně jel po levém křídle, načež zkusil zacílit na branku. Jeho pokus ale neprošel.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    I z dnešního zápasu si Boleslav odnese minimálně tři body. Uvidíme, co nabídne nadstavba.
     
    Konec zápasu.
     
    59:35
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Cibulka – 2 min., sekání).
     
    58:10
    Hrají se poslední dvě minuty posledních dvaceti minut. Mezitím zkoušel kotouč protihráči vypíchnout David Kašpar, na mladoboleslavského obránce si ale nakonec nepřišel.
     
    56:38
    Marek Urban dostal ideální přihrávku zhruba někam mezi oba kruhy. Chvíli si kotouč rovnal, čehož využil jeden z domácích hráčů, který mu padl do střely a nakonec ji dokázal i zblokovat. Ohrožení domácí branky tedy nepřipuštěno.
     
    55:08
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hokejisté z města automobilů jdou do tříbrankového vedení. Opět. Po Ďuráčovi byl na brankovišti také agilní BORIS ŽABKA, který nakonec dostal puk až za brankovou čáru. Asistence: Dominik Ďuráč.
     
    54:51
    David Krédl nabruslil ve středním pásmu na přihrávku, kterou také dostal. Už to vypadalo, že by se mohl dostat i do útočného pásma, ovšem kotouč nestihl zpracovat.
     
    54:21
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hail – 2 min., podrážení).
     
    53:48
    I o chvíli později v akci Oskar Haas. Tentokrát jel na pravém křídle, ale byl tísněn obráncem. Zkusil zacílit na vzdálenější tyč, ovšem bez gólového úspěchu. Puk nakonec proletěl jen těsně kolem.
     
    52:46
    Jeden z domácích hráčů ve středním pásmu nešťastně zakopl, kvůli čemuž se do přečíslení dostali hosté. Marek Urban viděl na vzdálenější tyči dobře rozjetého Oskara Haase, na kterého směřoval svou přihrávku. Druhý jmenovaný nakonec pálil z první, nicméně Martin Lidák se proti jeho pokusu bezvadně přemístil a puk vyrazil mimo svou svatyni!
     
    51:31
    Na ledové ploše se toho v posledních okamžicích moc neděje. Mladoboleslavští se pokusili usadit v pásmu, nicméně bez většího úspěchu. Stejně tak za chvíli na opačné straně Motor.
     
    49:29
    Karel Křepelka si najel na modrou čáru, kde měl prostor, a dostal přihrávku. Poté zkusil střelu tahem, jenže ji poslal jen do bránícího hráče, od něhož se puk nakonec odrazil až do středního pásma.
     
    48:39
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Fousek – 2 min., faul kolenem).
     
    47:54
    Českobudějovičtí se usadili v útočném pásmu, zde ale žádnou kloudnou střelu nevymysleli. Mladoboleslavská obrana je o puk nakonec obrala a již s ním míří před Martina Lidáka.
     
    46:45
    V útočném pásmu se pokusil domácí branku ohrozit Krédl, jenž využil odraženého kotouče a zkusil zacílit na branku. Krédlův pokus ale až na branku neprošel, protože se odrazil od bránících hráčů.
     
    45:12
    Tohle je obrovská škoda pro Motor! Z jeho pohledu to totiž mohlo být o jednu branku! Tomáš Cibulka parádně vypálil od modré čáry, přičemž jeho pokus Stuchlík vyrazil před branku. Zde už dorážel Richard Pitel, který ale téměř odkrytou branku trestuhodně netrefil!
     
    44:35
    David Kredl zůstal po jednom ze zákroku domácích ležet na ledové ploše. Po chvilce se ale zvedá a bez zjevnějších obtíží po svých jede na střídačku.
     
    43:50
    Matěj Gardoň se na druhé straně kluziště ocitl také ve velmi dobré pozici. Najel si doprostřed útočného pásma, odkud to zkusil do horních pater branky. Bohužel pro něj ale bez gólového úspěchu.
     
    42:39
    David Kašpar si poradil s dotírajícím obráncem. Na pravém kruhu se dostal ke střeleckému pokusu a zkusil to do vzdálenějšího růžku velmi zajímavě. Stuchlík nicméně vytasil vyrážečku a puk dostal mimo nebezpečí.
     
    41:03
    Oskar Haas je, stejně jako včera, velmi aktivní. Možná vůbec nejaktivnějším hráčem na ledě. Nyní měl kotouč na holi a snažil se nacpat před branku. Tento záměr mu nyní ovšem nevyšel, neboť byl o kotouč obráncem domácích obrán.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhé dějství je za námi. Mladá Boleslav nejprve šla do tříbrankového vedení, pak se ale za domácí trefil obránce Tomáš Cibulka. V další periodě tedy je skóre z domácího pohledu stále hratelné.

    Posledních dvacet minut začne přibližně v 12:25.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:21
    Zajímavou akcí se následně na opačné straně ledové plochy prezentoval Tomáš Korndörfer, který najížděl z pravé strany útočného pásma. Pak zkusil z bekhendu zvednout puk přímo do horního růžku, ten ale bohužel pro domácí jen těsně minul!
     
    38:10
    Mladoboleslavští se drží v útočném pásmu a obstřelují svého soupeře. Nyní pálil z poměrně dobré pozice Marek Urban, jenž ale napálil kotouč jen doprostřed branky, kde už byl připravený domácí brankáře.
     
    37:23
    Daniel Sluka nabral dobrou rychlost a i on se nacpal až před branku. Zde z bekhendu zkoušel ještě přihrávat na spoluhráče, který si najížděl na vzdálenější tyč. Tam ale zakončit nedokázal, neboť se puk odrazil na Lidáka, a ten ho krotí ve výstroji.
     
    36:15
    Oskar Haas měl dobrou rychlost a nacpal se až před českobudějovickou svatyni. Zde si poradil s Lidákem a snažil se zakončit. Bohužel pro něj ale bez gólového úspěchu, hra pokračuje.
     
    35:32
    Vojtěch Vochvest zkusil své štěstí z větší vzdálenosti rovnou dvakrát! Nejprve jeho pokus neprošel přes prvního clonícího hráče, ten druhý už ano. Letěl blíže k ledu, s čímž si Lidák dokázal bez problému poradit. Vochvestův projektil končí přímo v lapačce domácího brankáře.
     
    34:28
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Tak i domácí se dočkali první vstřelené branky! Po Pitlově střele se dostal kotouč až na modrou čáru, kde stál TOMÁŠ CIBULKA. Ten ho forhendem napálil a puk zapadl až za brankovou čáru – 1:3! Asistence: Richard Pitel.
     
    32:10
    Českobudějovičtí šetří cenné vteřiny z oslabení a vyhazují kotouč až ke Stuchlíkově svatyni. Zde jej sbírá Karel Křepelka, který zakládá další útočnou akci svého celku.
     
    31:29
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Hail – 2 min – krosček).
     
    30:10
    Mladoboleslavští se dlouho nedostali do pásma. To až nyní. A rovnou z toho byla poměrně dobrá šance. Oskar Haas měl strašně moc prostoru, kterého se snažil využít způsobem sobě vlastním. Najel si blíže k brance a střelu z nápřahu trefil jen Lidákovu výstroj!
     
    28:34
    David Kašpar ujel mladoboleslavské obraně a dostal se až do samostatného úniku, stál sám před brankou. Ovšem na Marka Stuchlíka si nepřišel, ten totiž jeho střelu dokázal vyrazit mimo svou svatyni.
     
    28:15
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kovář – 2 min., krosček).
     
    27:43
    Na modré čáře se ocitl Oskar Haas, který zacílil na branku. Jeho pokus ale českobudějovická obran srazila a nedovolila mu projít až na Lidákovu branku.
     
    26:46
    Domácí se nakonec dostali ke kotouči, který vybojovali zpátky v obranném pásmu. Zatím se jim ale nepodařilo dostat z vlastního pásma.
     
    25:17
    Oskar Haas si srovnal kotouč na levém kruhu a zkusil zacílit na vzdálenější tyč. Puk se ale otřel jen od některého z obránců a nakonec se kotouč vyvalil jen těsně kolem tyčky.
     
    24:21
    Jakub Hruška se vytočil zpoza branky a snažil se zasunout kotouč za brankovou čáru. Místo u ledu si ale Martin Lidák pohlídal a kotouč dokázal přikrýt do bezpečí. Hruška následně inkasoval zásah od jednoho z obránců.
     
    23:36
    Filip Petrásek ujížděl s kotoučem na holi po levém křídle. Zkusil dostat přihrávku na opačnou stranu kluziště, kam si najížděl Tomáš Březina. Bohužel pro něj ale neúspěšně, kotouč na domácího útočníka neprošel.
     
    22:24
    V další dobré šance Oskar Haas! Mladoboleslavský kanonýr přebral kotouč a vrhl se do útočného pásma. Zde chvíli počkal, srovnal si kotouč a vystřelil. Jeho pokus nebyl špatný, nicméně Lidák jej dokázal vyrazit a nakonec i dostat mimo nebezpečí.
     
    21:54
    Jeden z domácích hokejistů nezpracoval přihrávku a kotouč se dostal až za boleslavskou branku. Rozhodčí jsou tedy nuceni odpískat zakázané uvolnění, které vrátí hru před Lidáka.
     
    20:53
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Hosté jdou ještě do komfortnějšího náskoku, již tříbrankového! Jako další se do střelecké listiny zapisuje DANIEL SLUKA. Asistence: Karel Křepelka.
     
    20:38
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Březina – 2 min., podrážení).
     
    20:10
    Oskar Haas zkoušel rozehrát na svého obránce, do přihrávky ale vložil hůl jeden z domácích a puk se ocitl až na střídačce. Bude se tedy vhazovat ve středním pásmu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní perioda je za námi. Lepším týmem byla Mladá Boleslav, což potvrdila i gólově, když se ujala dvoubrankového vedení. Motor se zatím usazuje v útoku na delší dobu jen sporadicky a příliš se mu hostující branku ohrozit nedaří.

    Dalších dvacet minut začne přibližně v 11:40.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:10
    Motor se po delší době usadil v útočném pásmu. Kotouč se dostal na modrou čáru, kde stál Tomáš Cibulka, který ale nebyl v lehké pozici. Kvůli tomu nemohl přesně zamířit, a tak puk jen nahodil za Stuchlíkovu branku.
     
    17:55
    Daniel Hála nemohl zpracovat přihrávku ve středním pásmu. A tak kotouč jen posunul do útočného pásma, kam také o chvíli později on sám směřuje a míří o puk bojovat.
     
    16:43
    Adam Sochor se málem dostal až do samostatného úniku. Obhodil si jednoho obránce, následně ale byl ze střelecké pozice vytlačen. Do zakončení se tedy nakonec ani nedostal.
     
    15:48
    Matouš Hail se pokusil rozehrát hlouběji do útočného pásma, nicméně zde našel jen hokejku jednoho z boleslavských hráčů. Ten pak nekompromisně vyhazuje do středního pásma a může jít střídat.
     
    14:50
    Ne, ne. Zatím se Motoru nedaří procpat se až do útočného pásma a do případného zakončení. Hosté se zatím skvěle brání a soupeře k žádné kombinaci nepustili.
     
    13:54
    Mladoboleslavští hokejisté se osvobozují. Kotouč na modré se pokusil zachytit ještě Placek, nicméně razantnímu vyhození nezabránil.
     
    13:17
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav (Křepelka – 2 min., podrážení).
     
    12:17
    Nyní od ní nebyl vůbec daleko. David Kašpar nabruslil na levý kruh, kam dostal přihrávku a zkusil své štěstí. Kašparův pokus ale až na branku neprošel, zastavil se totiž jen o některého z clonících hráčů.
     
    11:34
    Kotouč je nyní na holích domácího celku, ten se s ním ale nemůže vymanit z vlastního obranného pásma. Uvidíme, zda i Motor si připíše nějakou první výrazněji branku ohrožující situaci.
     
    10:13
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A skutečně s ní naložili mnohem lépe! Karel Křepelka vystřelil od modré, přičemž zlomil hůl a již jel střídat. Kotouč se ale dostal až k BORISU ŽABKOVI, který se zacílil a zvýšil na 2:0. Asistence: Karel Křepelka.
     
    09:37
    Uvidíme další přesilovou hru mladoboleslavského týmu. Zda se mu s ní podaří naložit lépe než s tou první, to uvidíme již za malý moment.
     
    09:37
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Korndörfer – 2 min., podrážení).
     
    09:05
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Máme tu první branku v utkání, ze které se raduje hostující celek. Dominik Ďuráč našel přihrávkou DAVIDA KREDLA, a ten se se svou střelou nezmýlil. Asistence: Dominik Ďuráč.
     
    07:51
    Domácí hokejisté se osvobozují, hosté se tedy budou muset opět pokusit proniknout do útočného pásma. Právě hosté zatím Lidákovu svatyni příliš neohrozili.
     
    07:02
    Od modré se zkusil prosadit Rajgl, který napřáhl k mocné střele a zkusil své štěstí. Jeho pokus se ale zastavil jen o některého z bránících hráčů, který do trajektorie střely včas vjel.
     
    06:28
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Kumpfmüller – 2 min., podrážení).
     
    05:27
    Zatím ne. Na kotouči se drželi stále mladoboleslavští hráči, kteří se ovšem dostali jen do postavení mimo hru, takže se hra opět přesune do neutrálního pásma.
     
    04:47
    Vojtěch Vochvest zachytil rozehrávku domácích hráčů. Následně nahazuje kotouč do útočného pásma, kde o něj oba týmy svádí souboj. Uvidíme, zda se dočkáme nějakého první ohrožení branky.
     
    03:36
    Alois Dubský držel kotouč na holi a přešel s ním středním pásmo. Následně proti němu ale stáli dva obránci, na které si domácí útočník nepřišel. Ti ho o kotouč připravili.
     
    02:26
    V útočném pásmu se usadili také českobudějovičtí hokejisté, ani oni ale žádnou střelu na branku nevymysleli. Z pásma nakonec byli vyhozeni.
     
    00:39
    Hostující celek se pokoušel přejít přes střední pásmo, nicméně Plíškovi se to nepodařilo, a tak kotouč jen nahodil za Lidákovu svatyni.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Lidák (Slanina) – Fousek, Cibulka, Hail, Hromada – Hála, Korndörfer, Kašpar, Petrásek, Březina, Pitel, Placek, Kumpfmüller, Budík, Kovář, Dubský, Sochor

    BK Mladá Boleslav: Stuchlík (Náhončík) – Křepelka, Rajgl, Moravec, Hrouda, Hrouda, Žabka, Šercl, Vochvest – Urban, Sluka, Kredl, Plíšek, Gardoň, Peca, Pavlík, Ďuráč, Hruška, Haas

    Rozhodčí: Macák – Kreuzer, Zedníková.
     


    BK Mladá Boleslav

    Tento celek může být zatím spokojený s postavením v tabulce, v níž zatím drží druhé místo. Jak již ale bylo zmíněno níže, je zde možnost ho po dnešním zápase také ztratit. To však bruslařský klub nebude chtít připustit. Naopak bude chtít navázat na páteční výhru proti Motoru.

    Mezi boleslavskými hráči jednoznačně vyčnívá jedno jméno. Tím je Oskar Haas. Kanonýr svého celku posbíral za 23 zápasů úctyhodných 45 kanadských bodů! Uvidíme, zda na své velmi solidní výkony naváže i v sobotní duelu.
     


    HC Motor České Budějovice

    Motor měl za sebou povedené období. Do pátečního utkání s Mladou Boleslaví, se kterou se utká i dnes, měl na kontě pětizápasovou šňůru výher. Mladoboleslavští ale tuto sérii uťali, když na jihu Čech zvítězili v poměru 5:2.

    V týmu je nejproduktivnější David Kašpar, který na své konto nasbíral již 24 bodů (12+12). Jako druhý je v kanadském bodování Petr Lukeš se 17 body (13+4).

    V tabulce se Motor nachází na třetí příčce. Bude tedy mít ideální příležitost k tomu dohnat v tabulkovém postavení právě Boleslav. Jihočeši se mohou dostat dokonce před ní. Museli by ale v dnešním duelu uhrát všechny možné body.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 11:00.
    Marken.cz

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 35. Cibulka (Pitel) – 10. Kredl (Ďuráč), 11. Žabka (Křepelka), 21. Sluka (Křepelka), 56. Žabka (Ďuráč), 65. Sluka (Křepelka)


    HC Motor České Budějovice: Lidák (Slanina) – Fousek, Cibulka, Hail, Hromada – Hála, Korndörfer, Kašpar, Petrásek, Březina, Pitel, Placek, Kumpfmüller, Budík, Kovář, Dubský, Sochor
    BK Mladá Boleslav: Stuchlík (Náhončík) – Křepelka, Rajgl, Moravec, Hrouda, Hrouda, Žabka, Šercl, Vochvest – Urban, Sluka, Kredl, Plíšek, Gardoň, Peca, Pavlík, Ďuráč, Hruška, Haas

    Rozhodčí: Macák – Kreuzer, Zedníková
    thejrc.org