Belenenses – Guimarães 1:0 (kon.) | Feirense – Santa Clara 2:2 (kon.) | Setúbal – Chaves 0:0 (kon.)
Benfica – Rio Ave 4:2 (kon.) | Braga – Boavista 1:0 (kon.)
konec
CF OS Belenenses
1:0 (1:0)
Vitória SC Guimarães
Neděle 06.01.2019, 16:00 • Estádio do Restelo, Lisabon (kapacita: 25.000 diváků) • Portugalská Primeira Liga • 16. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Dobré odpoledne všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u sledování textového přenosu z utkání portugalské ligy mezi Belenenses a Vitóriou Guimaraes. Výkop je stanoven na 16 hodin.
     
    Vitória SC Guimaraes

    Dnešní hostující celek zatím prožívá povedenou sezónu. Vitória dosud sehrála patnáct zápasů, ve kterých nasbírala dvacet pět bodů a patří jí pátá pozice ligové tabulky. Na pohárové příčky, které drží Benfica Lisabon však ztrácí hned sedm bodů. V minulém utkání navíc prohrála na hřišti průměrného Nacionalu.
     
    CF OS Belenenses

    Ani dnešní domácí celek zatím neprožívá špatnou sezónu. Belenenses dosud odehrálo patnáct duelů, ve kterých nasbíralo dvacet dva bodů a patří mu osmá pozice ligové tabulky. V případě vítězství se však dotáhne na pátou pozici, která patří jeho dnešnímu soupeři. V minulém kole ale Belenenses po dlouhé době prohrálo, když nestačilo na Sporting Lisabon.
     
    Úvodní sestavy:

    CF OS Belenenses: Muriel – G. Silva, Coelho, Sasso – Viana, Lucca, Santos, Reinildo – Licá, Almeida, Fredy.
    Náhradníci: Mika – Henrique, Dálcio, Bergdich, Cleylton, Tavares, Ljujić.

    Vitória SC Guimarães: Douglas – Dodô, Osorio, Pedro Henrique, Rafa Soares – Wakaso, Rodrigues – Tozé, Mattheus, Davidson – A. Guedes.
    Náhradníci: M. Silva – Boyd, Ó. Estupiňán, J. C. Teixeira, John, Venâncio, Celis..
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první poločas?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Oba týmy už nastupují na hrací plochy. Belenenses bude hrát v modrém, zatímco hosté přijeli v bílém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí fotbalisté obstarali výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Belenenses se ihned vydalo do útoku, ale nákop na levé křídlo byl nepřesný.
     
    2
    Reinildo si naběhl na dlohou přihrávku směřující na levé křídlo hrací plochy. Aktivní fotbalista motal svému strážci hlavu, ale v tísni už nedokázal odcentrovat.
     
    3
    Přihrávka na rozběhnutého Tozeho už byla podle asistenta rozhodčího v zámezí. Hosté se sice hodně diví, ale vhazovat budou hráči Belenenses.
     
    4
    Alexandre Guedes se efektní kličkou na levém křídle zbavil svého strážce, jenže už neměl dostatek prostoru k odcentrování. Domácí obrana další akci přečkala.
     
    5
    Henrique Almeida vymyslel dlouhou průnikovou přihrávku za obranu hostujícího celku. Obránce Rafa Soares si s míčem hravě poradil a odehrál jej do bezpečí.
     
    6
    Mattheus dostal pěknou přihrávku na levou stranu hrací plochy, přehodil si míč na levačku, jenže jeho centr levou nohou srazil obránce do zámezí.
     
    7
    Hostující zadáci nyní kombinují s míčem na polovině hrací plochy a číhají na skulinku v defenzivě domácího výběru. Obrana Belenenses však působí pevným dojmem.
     
    8
    Na stadionu zatím panuje fantastická atmosféra. Domácí fanoušci ženou Belenenses do útoku, nicméně domácí celek zatím spíše vyčkává.
     
    9
    Henrique Almeida si nabíhal na vysokou přihrávku za obranu hostujícího celku, jenže radost mu pokazil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!
     
    10
    Licá se při sprintu za centrem do pokutového území nepříjemně srazil s hostujícím brankářem a zůstává ležet na trávníku. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    11
    Domácí útočník už je v pořádku na nohou a bude pokračovat ve hře. Sudí si ještě nechal poradit od kolegy u videa, ale penalta se pískat nebude.
     
    12
    Davidson se z levého křídla prosmýkl do pokutového území a vyslal prudký nástřel na malé vápno. Zadáci Belenenses odehráli balón do bezpečí.
     
    13
    Belenenses se následně vydalo do bleskového protiútoku vedeného po pravém křídle, nicméně obránce Rafa Soares se stačil vrátit a včasným skluzem poslal míč do autu.
     
    14
    Davidson poslal vysokou přihrávku na pravou stranu hrací plochy, nicméně jeho pobídka byla příliš prudká a hráči v bílém už ji nedohnali na hřišti.
     
    15
    Andre Santos fantastickým obranným zákrokem vybojoval pro domácí celek míč na polovině hřiště, jenže jeho přihrávka na rozběhnutého Licu byla příliš dlouhá.
     
    16
    Hostující trenér zatím není s výkonem svých svěřenců spokojený. Lodivod Vitórie vyrazil až na hranici svého sektoru a dává hodně hlasité pokyny.
     
    17
    Licá si pohybem řekl o přihrávku za obranu hostujícího celku, nicméně zadáci Vitórie byli dobře postavení a vysoký oblouček bez problémů odvrátili.
     
    18
    Hostující celek zahrával svůj první rohový kop v dnešním střetnutí. Centrovaný míč přiletěl na malé vápno, kde zasáhl obránce Gonçalo Silva.
     
    19
    Hostující brankář nyní vyrazil až na hranici pokutového území a zapojil se do rozehrávky. Douglas nakopl míč na Guedese, který se nechal faulovat.
     
    20
    Vitória zahrávala přímý kop ze zajímavé pozice. Na nádherný centr si naskočil Alhassan Wakaso, jehož hlavička mířila do míst, kde stíl pozorný Muriel.
     
    21
    Henrique Almeida se ujal rozehrávky domácího celku. Jeho přihrávka na levou stranu hrací plochy byla hodně prudká, přesto ji Dodo dokázal zastavit.
     
    22
    Mattheus nyní musel rozehrávat ve velké tísni a jeho přihrávka na levou stranu letěla jen do míst, kde nebyl nikdo v bílém dresu. Belenenses bude vhazovat.
     
    23
    Diogo Viana se nyní hodně ukvapil při rozehrávce z pravé strany a svůj nákop poslal jej do území, kde nebyl nikdo v dresu Belenenses. Duel je zatím plný nepřesností.
     
    24
    Henrique Almeida zůstal po dalším hlavičkovém souboji ležet na trávníku a hodně se diví, že na něj nebyl odpískán nedovolený zákrok.
     
    25
    Pedro Rodrigues na polovině hřiště dlouho otálel s rozehrávkou. Důrazný obránce Vincent Sasso k němu včas přistoupil a přihrávku zablokoval.
     
    26
    Domácí brankář tentokrát vyrazil ven z branky a na malém vápně si s přehledem počkal na nadýchaný centr. Centry hostujícího celku jsou zatím nepřesné.
     
    27
    Pedro Rodrigues prošel po pravém křídle na polovinu Belenenses, ale už si netroufl na odcentrování a jeho snaha skončila malou domů.
     
    28
    Rafa Soares dostal moře volného prostoru na levé straně, vymyslel nadýchaný centr do pokutového území, ale domácí obrana se znovu stačila vrátit.
     
    29
    Hostující celek v posledních minutách značně zvýšil svou aktivitu. Davidson se řítil za propadnutým centrem, ale z ostrého úhlu už nedokázal zakončit.
     
    30
    Je za námi úvodní půlhodina hry a zatím sledujeme obrovskou bitvu. Ani jeden z týmů si nedokáže vypracovat souvislý tlak.
     
    31
    Hostující fotbalisté nyní hodně vysunuli svůj presink a vydali se napadat rozehrávku domácí obrany. Brankář Muriel odkopl míč do bezpečí na poslední chvíli.
     
    32
    Belenenses právě vstřelilo branku!
    Belenenses se dostává do vedení! Obrovská radost domácích příznivců! Hostující obrana si totiž nedokázala poradit s průnikem středem hřiště. Fredy místo zakončení ještě poslal přihrávku na malé vápno a HENRIQUE ALMEIDA uklidil míč do prázdné branky!
    32. Henrique ALMEIDA - 1:0
     
    34
    Alexandre Guedes neuspěl v hlavičkovém souboji na polovině hřiště a poroučel se k zemi. Sudí měl souboj přímo před očima a nechal pokračovat ve hře.
     
    35
    Jonatan Lucca na polovině hrací plochy ostrým skluzem dojel Doda a může být rád, že za svůj zákrok nevyfasoval žlutou kartu.
     
    36
    Rafa Soares zvládl sprinterský souboj s Almeidou, natlačil se před domácího střelce tělem a raději odehrál míč do autu. Vhazovat bude Belenenses.
     
    37
    Gonçalo Silva skvěle vystoupil na polovinu hrací plochy, kde se natlačil před rozběhnutého Tozeho a hrudí odehrál míč do zámezí. Vhazovat budou hosté.
     
    38
    Tozé se na vlastní polovině bleskově otočil s míčem a nakopl jej na polovinu Belenenses. Domácí obránci si s jeho nákopem hravě poradili.
     
    39
    A právě aktivní Tozé se tentokrát probil až na hranici pokutového území, odkud vyslal přízemní střelu. Brankář Muriel si připsal snadný zákrok.
     
    40
    Alhassan Wakaso vymyslel prudkou kolmici mezi obránce domácího mužstva. Obránci Belenenses však zůstali blízko u sebe a přihrávku zastavili.
     
    41
    Rafa Soares se na levé straně hrací plochy natahoval po vysoké přihrávce, jenže pobídka byla příliš prudká a Soares na míč nedosáhl ani ve skluzu.
     
    42
    Rafa Soares nyní dostal šanci na reparát. Krajní obránce Vitórie podpořil svůj celek dlouhým náběhem po levém křídle, ale obrana domácích zůstala pevná.
     
    43
    Tozé byl hodně aktivní na pravém křídle. Hostující fotbalista motal hlavu Santosovi, který se ve vzájemném souboji dopustil faulu. Rozehrávat budou hosté.
     
    44
    Ani z tohoto přímého kopu se hostujícím fotbalistům nepodařilo ohrozit branku domácího celku. Hráči Belenenses v defenzivní fázi podávají opravdu skvělý výkon.
     
    45
    Rafa Soares se ještě v samotném závěru prvního poločasu dral do pokutového území, ale obránce Diogo Viana se nenechal rozhýbat a obral soupeře o míč.
     
    45
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje druhý poločas?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme sledovali obrovskou bitvu. O něco spokojenější mohou být nakonec domácí fotbalisté. Belenenses totiž využilo jedinou šanci prvního poločasu a Henrique Almeida s přehledem otevřel skóre. Hosté poté sice hráli velice aktivně, ale jejich centry sbírali vysocí obránci v modrém. Do kabin se proto odchází za stavu 1:0.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Hosté obstarali výkop do druhého poločasu dnešního utkání. Vitória se ihned vydala do útoku, ale nákop na levou stranu domácí obrana odvrátila.
     
    47
    Domácí brankář Muriel vystartoval ven z branky a došel si pro nepřesnou přihrávku mezi zadáky Belenenses. Hosté se znovu trápí.
     
    48
    Davidson se z pravého křídla prosmýkl na hranici pokutového území, odkud odcentroval na malé vápno, kde byl připravený stoper Gonçalo Silva.
     
    49
    Reinildo dostal prostor na levé straně, jenže jeho nákop na polovinu hostujícího celku byl hodně nepřesný a míč se stočil do zámezí. Vhazují hosté.
     
    50
    Reinildo se v dalším souboji s Dodem pomohl nedovoleným zákrokem a poslal hostujícího zadáka na zem. Guimarães tak může pokračovat v kombinaci.
     
    51
    Zadáci Guimarãese nyní kombinují na vlastní polovině a nikam se neženou. Naopak fotbalisté Belenenses teď presují hodně vysoko.
     
    52
    Licá si naběhl na krásnou přihrávku mezi obránce, dokázal si obhodit brankáře, ale z ostrého úhlu netrefil prázdnou branku!
     
    53
    Dodô si na pravé straně troufl na hodně riskantní rozehrávku. Jeho přihrávka nebyla úplně perfektní a Fredy se málem dostal k míči.
     
    54
    Rafa Soares si na levé straně přehodil míč na pravačku a vymyslel zajímavý centr do pokutového území. S jeho pobídkou si hravě poradil stoper Gonçalo Silva.
     
    55
    Yordan Osorio sprintoval za přihrávkou do pokutového území, nicméně i tentokrát byla pobídka hodně prudká a míč skončil v zámezí.
     
    56
    Fredy se vydal na individuální průnik středem hrací plochy. Domácí fotbalista si však vylámal zuby na důrazném Wakasovi.
     
    57
    Guimarães je po změně stran o něco aktivnějším týmem, ale hosté se stále nemohou dostat do blízkosti pokutového území. Belenenses napadá hodně vysoko.
     
    58
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Rafa Soares, přichází João Carlos Teixeira.
     
    59
    Mattheus se otočil s míčem na polovině hrací plochy a vnějším nártem poslal vysokou přihrávku za domácí obranu. Zadáci domácího mužstva znovu odehráli míč do bezpečí.
     
    60
    Je za námi hodina hry a domácí celek nadále drží své těsné vedení. Fotbalisté Belenenses po změně stran skvěle brání a nepouštějí soupeře do šancí.
     
    61
    Alexandre Guedes si brousil zuby na oblouček za obranu soupeře, jenže stoper Vincent Sasso se na poslední chvíli vrátil a odehrál míč do bezpečí.
     
    62
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Jonatan Lucca, přichází Mika.
     
    63
    Na stadionu nadále pokračuje skvělá atmosféra. Domácí fanoušci si jsou vědomi důležitosti dnešního souboje. Belenenses se na soupeře může dotáhnout.
     
    64
    Vincent Sasso dostal prostor na levé straně hrací plochy, kde si s přehledem poradil s dotírajícím soupeřem a nenechal se obrat o míč.
     
    65
    Tozé si na hranici pokutového území skvěle zpracoval míč, bleskově se s ním otočil, jenže jeho dělovka přímým nártem prolétla kolem branky.
     
    66
    Henrique Almeida nyní napadal rozehrávku soupeře hodně vysoko. Hosté se v posledních minutách nemohou dostat přes aktivní napadání Belenenses.
     
    67
    Tozé je hodně aktivní a operuje s míčem v blízkosti pokutového území. Tentokrát k němu přistoupil důrazný Diogo Viana, jež jej nedovoleným způsobem poslal k zemi.
     
    68
    Muriel musel znovu ven z branky. Domácí brankář tentokrát vyrazil na malé vápno, kde ze vzduchu sebral vysoký centr z levé strany hřiště.
     
    69
    Henrique Almeida se skvěle vrátil na vlastní polovinu, kde si dal do souboje tělo a Alhassan Wakaso jej trefil loktem. Domácí budou rozehrávat.
     
    70
    Henrique Almeida se po levém křídle hnal do rychlého protiútoku, ale na poslední chvíli se mu do cesty postavil jeden ze soupeřů, jež odehrál míč do zámezí.
     
    71
    Stopeři domácího celku nyní kombinují s míčem na vlastní polovině a postupnou kombinací se snaží zmenšit tlak hostujícího výběru.
     
    72
    Alexandre Guedes si v pokutovém území naběhl na centr z pravé strany, jenže svou hlavičku nasměroval těsně nad břevno!
     
    73
    Muriel se v posledních minutách rozhodně nenudí. Domácí brankář si nyní musel dát pozor na centr z levé strany hřiště. Svou úlohu s přehledem zvládl.
     
    74
    Střídání v týmu Vitória SC Guimarães: ze hřiště odchází Tozé, přichází Ola John.
     
    75
    Licá prošel s míčem u nohy až do pokutového území, kde se dostal do zakončení. Domácí útočník musel pálit z ostrého úhlu a Douglas jeho pokus vyrazil na roh.
     
    76
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Henrique Almeida, přichází Dálcio.
     
    77
    Hosté se znovu nastěhovali na polovinu domácího celku, jenže nikdo v bílém dresu se zatím nemůže dostat do zakončení.
     
    78
    Vincent Sasso si na hranici pokutového území nechtěl přidělávat práci a raději odkopl míč zpátky na polovinu hostujícího výběru. Guimarães může znovu zaútočit.
     
    79
    Mattheus se zpoza hranice pokutového území opřel do odraženého míče, nicméně rána mu vůbec nesedla a míč prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    80
    Davidson spěchal s míčem vpřed po pravém křídle, nicméně jeho průnik skončil hned na prvním hráči v modrém dresu.
     
    81
    Alhassan Wakaso se krásnou zasekávačkou zbavil svého strážce, ale zbytečně rozehrával zpátky na Doda. Hráči Guimarãese se zbytečně připravili o možnost.
     
    82
    Dodô sprintoval za přihrávkou na pravou stranu hrací plochy, jenže jeho průnik skončil v zámezí. Domácí hráči budou vhazovat a opět mohou našetřit cenné vteřinky.
     
    83
    Hra je přerušena! Jeden z domácích hráčů zůstává ležet na trávníku a drží se za stehenní sval. Uvidíme, zda bude schopen pokračovat.
     
    84
    Další útočný výpad hostujícího celku zastavuje zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ze strany Guimarãese už je to v posledních minutách zmar.
     
    85
    Alhassan Wakaso si zakřičel o přihrávku na hranici pokutového území, ale spoluhráč mu adresoval příliš prudkou pobídku. Zadáci Belenenses znovu stačili zasáhnout.
     
    86
    Vincent Sasso se z pozice stopera vydal na útočný výlet. Domácí fotbalista však na hranici pokutového území neudržel míč u nohy a upadl.
     
    87
    Gonçalo Silva si na vlastní polovině skvěle poradil s dotírajícím soupeřem, vyměnil si míč se Sassem a ten jej odkopl na polovinu hostů.
     
    88
    Guimarães zahrávala přímý kop v blízkosti pokutového území. Centrovaný míč přiletěl na hranici pokutového území, kde zasáhli zadáci v modrém.
     
    89
    Střídání v týmu CF OS Belenenses: ze hřiště odchází Licá, přichází Matija Ljujić.
     
    90
    Vincent Sasso uspěl v souboji na polovině hřiště, jenže neustál souboj s dotírajícím soupeřem a stačil míč odkopnout pouze do zámezí.
     
    90+1
    Nastavují se tři minuty!
     
    90+2
    Hosté sice po rohovém kopu dokázali dopravit míč do sítě, ale hlavní rozhodčí viděl útočný faul, a proto branka neplatí!
     
    90+3
    Ola John se ujal rozehrávky přímého kopu hostující celku, jenže jeho exekuce se mu vůbec nepovedla a míč skončil vysoko nad břevnem.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Domácí celek nakonec udržel své a bodově se dotahuje na svého dnešního soupeře! Belenenses totiž využilo jedinou šanci prvního poločasu a Henrique Almeida s přehledem otevřel skóre. Po změně stran byl hostující celek o něco aktivnější, ale nedokázal využít své šance. V závěru však hosté dopravili míč do sítě, ale gól kvůli odpískanému faulu neplatil.
     
    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 1:9. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:13.
     
    Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (17:59:33)

    Tomáš Kubečka

    Branky: 32. Almeida


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 4:2. Střely mimo: 1:9. Rohy: 1:5. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 17:13.
    CF OS Belenenses: Muriel – G. Silva, Coelho, Sasso – Viana, Lucca (62. Mika), Santos, Reinildo – Licá (89. Ljujić), Almeida (76. Dálcio), Fredy.
    Náhradníci: Mika – Henrique, Dálcio, Bergdich, Cleylton, Tavares, Ljujić.

    Vitória SC Guimarães: Douglas – Dodô, Osorio, Pedro Henrique, Rafa Soares (58. J. C. Teixeira) – Wakaso, Rodrigues – Tozé (74. John), Mattheus, Davidson – A. Guedes.
    Náhradníci: M. Silva – Boyd, Ó. Estupiňán, J. C. Teixeira, John, Venâncio, Celis.

    Rozhodčí: Dias – Tavares, Pereira
    bahis siteleri