Vancouver – Detroit 3:2 (kon.) | Toronto – Arizona 2:4 (kon.) | Edmonton – Carolina 4:7 (kon.)
Colorado – Nashville 1:4 (kon.) | Los Angeles – St. Louis 4:3 (kon.)
konec
Colorado Avalanche
1:4 (0:0, 1:3, 0:1)
Nashville Predators
Pondělí 21.01.2019, 21:10 • Pepsi Center, Denver • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Zámořská NHL má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi Colorado Avalanche a Nashville Predators.
     
    Colorado Avalanche

    Hokejisté Colorada letos podávají kolísavé výkony, které momentálně stačí na průběžnou šestou pozici západní konference. Colorado má na svém kontě dvaapadesát bodů, přičemž na vedoucí Calgary ztrácí propastných sedmnáct bodů. Coloradu se navíc v posledních zápasech moc nedaří, z posledních pěti střetnutí vyhrálo pouze jedinkrát. Poslední vítězství přišlo v minulém kole, ve kterém si Avalanche skutečně zastřílelo. Vysoký debakl totiž schytalo poslední Los Angeles, které prohrálo poměrem 1:7. Colorado se v rámci tabulky domácích celků řadí na desátou pozici, poslední dva domácí zápasy ale dokázalo zvítězit.

    Nejproduktivnější hráči:

    Mikko Rantanen – 73 bodů (23+50)
    Nathan MacKinnon – 70 bodů (27+43)
    Gabriel Landeskog– 54 bodů (29+25)
     
    Nashville Predators

    Na opačné straně stojí o něco lépe hrající Nashville, kterému pro změnu patří pátá pozice, přičemž na svého dnešního soupeře má náskok osmi bodů. Predátoři se rovněž nepotýkají s ideální formou, vyhráli totiž jediný z posledních pěti zápasů. Z posledních dvou střetnutí navíc inkasovali hned devět branek, přitom pouhé tři vstřelili. I tak se Nashville řadí mezi špici nejlepších celků na kluzištích soupeřů, v rámci západní konference je na tom lepe jen Calgary, které má o čtyři body více. Nashville ale poslední dva venkovní zápasy vůbec nezvládl, nejprve prohrálo proti Columbusu poměrem 3:4, poté prohrál vysoko s Carolinou výsledkem 3:6.

    Nejproduktivnější hráči:

    Ryan Johansen – 42 bodů (8+34)
    Mattias Ekholm – 36 bodů (6+30)
    Roman Josi – 35 bodů (7+28)
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vyhraje první třetinu?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Colorado Avalanche: Varlamov (Grubauer) – Barrie, Girard, Nemeth, Cole, Zadorov, Barberio – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – C. Wilson, Söderberg, Compher – Calvert, Kerfoot, Andrighetto – G. Bourque, Dries, Nieto.

    Nashville Predators: Rinne (Saros) – P. K. Subban, Josi (C), Ellis (A), Ekholm, Y. Weber, Hamhuis – Arvidsson, Järnkrok, F. Forsberg (A) – Watson, Bonino, Hartman – C. Smith, Sissons, Blackwell – Grimaldi, F. Gaudreau, Fiala.

    Rozhodčí: Brenk, Meier – Tobias, Cormier.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvodní vhazování tohoto zápasu dopadlo lépe pro Nashville, avšak o první akci tohoto zápasu se postaral domácí celek, který se ale k zakončení nedostal.
     
    01:15
    Rinne zastavil za brankou nahození podél mantinelu. Posléze to po levém křídle zkoušel Calvert, který vybojoval puk v souboji s hostujícím Ekholmem.
     
    01:43
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Colin Blackwell – 2 min., faul loktem).
     
    02:03
    Do zajímavé příležitosti si nabruslil domácí Wilson, které z pravého kruhu zamířil do lapačky hostující brankáře. Rinne přerušil hru, vhazovat se bude po jeho levici.
     
    03:14
    Colorado se sice dostalo do opačného pásma, tam ale dobře zapracoval obránce Ekholm, který s pomocí mantinelu vyhodil až za branku Varlamova.
     
    04:03
    Posléze to ránou švihem zkoušel domácí kanonýr Rantanen, který ale zamířil do výstroje Rinneho. Aby toho nebylo málo, tak těsně vedle tečoval Söderberg.
     
    04:58
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Frédérick Gaudreau – 2 min., podrážení).
     
    05:30
    Predátoři dokázali ihned po vhazování vyhodit na druhou stranu, kde Varlamov musel čekat na podporu spoluhráčů. Hosté začali i toto oslabení velice dobře.
     
    06:11
    MacKinnon našel v tandemu Rantanena, jehož rána z první směřovala kousek vedle branky. Následně ještě zakončoval Compher, kterého ale vychytal Rinne.
     
    07:06
    Girard to zkoušel individuálním způsobem, což nebylo dobré řešení. Dvojice protihráčů ho totiž obrala o kotouč, následně jsme sledovali další vyhození přes všechny čáry.
     
    08:10
    Čtvrtá formace Colorada vzorně napadala, čímž vybojovala kotouč. Od modré čáry to tvrdou střelou zkoušel Barberio, který ale trefil pouze nohu protihráče.
     
    09:13
    Irwin důrazným způsobem zpracovával protihráče, domácí i přesto udrželi pásmo. Posléze se do zajímavé šance dostal Cole, který ale zakončil do brankáře.
     
    10:10
    Sissonsovi se příliš nepovedla přihrávka podél mantinelu, avšak se nakonec ke střele dostal Ellis, po jehož pokusu Varlamov zasahoval vůbec poprvé.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    11:51
    První pěstní souboj tohoto zápasu. Zadorov u mantinelu sestřelil jednoho z protihráčů, což se nelíbilo Watsonovi, který ale šarvátku proti ruskému obránci prohrál.
     
    11:51
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nikita Zadorov – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Austin Watson – 2 min., bitka).
     
    12:30
    Varlamov měl nyní velké štěstí, prudkou ránu totiž schoval do své výstroje, načež puk vypadl vedle něj, kam si jako první sjel jeden z jeho spoluhráčů.
     
    13:13
    Ellis nahazoval puk do rohu mantinelu, což ale znamenalo zakázané uvolnění. V rychlostním souboji byl totiž rychleji u puku domácí obránce Nemeth.
     
    14:04
    Na ledovou plochu zamířila první formace Avalanche. Dlouho dobu jsme sledovali přetahovanou u zadního mantinelu, načež přes všechny čáry zamířil obránce Ekholm.
     
    15:13
    Rantanen nyní operoval vedle branky soupeře, načež jeho přihrávka proletěla brankovištěm. Posléze mohl sám na bránu uhánět jeden z domácích, Josi ale vytáhl čistý zákrok.
     
    16:01
    Posléze to od modré čáry zkoušel Girard, avšak Rinne byl připravený. Poté se před branku dostal Barberio, který ale napálil pouze beton finského brankáře.
     
    17:14
    Dnešní utkání nabízí celou řadu osobních soubojů. Vše začalo hodně hraničním zákrokem obránce Nashvillu, poté se za brankou strhla menší mela.
     
    17:14
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Matt Nieto – 2 min., nesportovní chování).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Mattias Ekholm – 2 min., krosček).
     
    18:14
    Zadorov nahodil puk na branku, tam se ještě o dorážku postaral kolega Kerfoot, avšak i tentokráte si fantastickým zákrokem pomohl Rinne.
     
    19:03
    Do útočného pásma si najel Blackwell, který ale vypálil vedle branky. Směrem dopředu to zkoušel také MacKinnon, jenž se ale daleko nedostal.
     
    19:20
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Tyson Barrie – 2 min., krosček).
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Máme za sebou první periodu, která nám nakonec nepřinesla žádnou branku. Úvod zápasu ale patřil Colorado, který si vytvořil celou řadu vyložených šancí, avšak všechny dokázal pokrýt finský brankář Rinne. Nashville se k první střele na bránu dostal po deseti minutách hry, následně si také Varlamov připsal několik slušných zákroků. Dnešní utkání nabízí celou řadu osobních soubojů, sledovali jsme hodně strkanic a také jednu bitku.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Úvodní vhazování druhé periody vyšlo lépe domácím, kteří okamžitě vyhodili na druhou stranu. Predátoři totiž stále mají k dispozici přesilovou hru.
     
    21:17
    Subban se ještě pokoušel udržet touš před modrou čárou, což se nakonec nepovedlo. Puk doskákal za hostující branku, Nashville to bude muset zkoušet dalším výpadem.
     
    21:51
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Nikita Zadorov – 2 min., faul kolenem).
     
    22:04
    Barrie mohl uhánět sám na Rinneho, avšak do puku ještě vložil hokejku Josi, čímž vystavil domácího obránce do ofsajdu. Vhazovat se bude daleko od branky Colorada.
     
    23:10
    Ihned po vhazování jsme sledovali další vyhození až za branku Rinneho. Následně u zadního mantinelu dobře zapracoval Nemeth, který vyhození zopakoval.
     
    23:30
    Bonino fauloval Nieta, uvidíme trestné střílení!
     
    23:30
    Matt Nieto se rychle rozjel na Rinneho, domácí forvard to zkoušel ránou nad beton, finský brankář ale stále drží svůj celek ve hře o body.
     
    24:07
    Mezi kruhy si sjel Josi, kterého na poslední chvíli vyrušil jeden z protihráčů. Na druhé straně se před branku dostával Dries, který byl od puki odtlačen.
     
    25:01
    Nashville právě vstřelil branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Chybnou rozehrávku dokázal zachytit NICK BONINO, který měl na levé straně hodně času na zakončení, které poslal mezi betony Varlamova. To je hodně studená sprcha pro domácí, do této doby totiž byli aktivnějším celkem.
    Asistence: Calle Järnkrok.
    25:01 Nick BONINO - 0:1
     
    26:35
    Nashville právě vstřelil branku!
    V krátkém časovém sledu je tu další branka! Prudká přihrávka směřovala na VIKTORA ARVIDSSONA, který měl velice slušnou rychlost, díky které objel branku Varlamova, načež zasunul puk do odkryté části branky.
    Asistence: Filip Forsberg, Colton Sissons.
    26:35 Viktor ARVIDSSON - 0:2
     
    27:04
    Landeskog si najel k brance soupeře, kterou se snažil překvapivě objet. S tím počítal také brankář Rinne, který se ke své vzdálenější tyči přesunul včas.
     
    28:10
    Subban naznačil prudké nahození, s čímž tak trochu počítal kolega Sissons, který se vydal do útočného pásma. Nashville se tak provinil ofsajdem.
     
    28:12
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Calle Järnkrok – 2 min., hákování).
     
    29:10
    Predátorům se hned v úvodu oslabení podařilo vyhodit přes všechny čáry. Následně puk zavezl do útočného pásma Rantanen, nicméně jeho formace se stále nedostává ke střele.
     
    31:13
    Přetahovanou u zadního hrazení lépe zvládli domácí. Söderberg zkoušel přihrávat před branku, kde ale selhal v šanci kolega jménem Barberio.
     
    32:20
    Colorado se s trochou štěstí dostalo za modrou čáru, kde Dries přihrával do rohu, kde jsme sledovali další souboj o puk. Tentokráte v něm byli úspěšnější hráči Nashvillu.
     
    33:01
    Smith se hezky uvolnil s kotoučem, avšak zadovkou nedokázal oslovit Fialu. Predátoři se ale díky dobrému napadání dostali zpět k hracímu předmětu.
     
    34:20
    Směrem dopředu to zkoušel Calvert, který ještě spolupracoval s Kerfootem. Nakonec to střelecky zkoušel prvně jmenovaný, touš ale směřoval vedle branky Rinneho.
     
    35:13
    Sledovali jsme další zakázané uvolnění, i tentokráte se provinili hostující hráči. Ekholm to zkoušel dloubáčkem za obranu, puk ale přeci jenom přejel všechny čáry.
     
    36:02
    Landeskog tak dlouho kroužil v pásmu, až ho čistým způsobem dohrál Josi. Následně se jeden z domácích natlačil před branku, Rinne i tentokráte zasahoval.
     
    36:43
    Colorado právě vstřelilo branku!
    Domácí se přeci jenom dočkali kontaktní branky! Smithovi se nepodařilo vyhodit, puku se tak zmocnil Girard, který šikovnou přihrávkou oslovil ALEXANDRA KERFOOTA, jenž chytře tečoval puk mezi betony finského brankáře Rinneho.
    Asistence: Samuel Girard.
    36:43 Alexander KERFOOT - 1:2
     
    37:22
    Calvertova rána byla zablokována, což ale hrálo do karet Kerfootovi, který z blízkosti vůbec netrefil branku. Colorado je v posledních minutách výrazně aktivnější.
     
    37:58
    Nashville právě vstřelil branku!
    Hosté si berou dvoubrankové vedení zpět! ROMAN JOSI zavezl puk za modrou čáru, tam přihrál do tandemu na Watsona, který mu chytrou přihrávkou ještě vrátil před branku, načež švýcarský obránce bez váhání zamířil do odkryté branky.
    Asistence: Austin Watson.
    37:58 Roman JOSI - 1:3
     
    38:31
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (J. T. Compher – 2 min., hákování).
     
    39:05
    Před brankou nepříjemně zakončoval Järnkrok, který málem překonal dezorientovaného Varlamova. Na opačné straně letělo nahození kousek vedle branky.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Máme za sebou druhou periodu, která byla z hlediska vstřelených branek bohatší. Nashville se totiž během krátkého časového sledu dostal do dvoubrankového vedení, přičemž domácí stále naráželi na pozorného Rinneho. Colorado se nakonec dočkalo kontaktní branky, avšak o necelou minutu později si Nashville vzal dvoubrankové vedení zpět. Domácí jsou v tomto utkání nebezpečnější, avšak jim chybí větší klid v zakončení.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:10
    Úvodní vhazování poslední periody dopadlo lépe pro hosty, kteří pokračují v přesilové hře. Arvidsson okamžitě zamířil s pukem do útočné třetiny.
     
    41:25
    Nahození za domácí branku dokázal zastavit brankář Varlamov, který posléze přihrál do tandemu na Barrieho. Colorado se postupnou kombinací dostává do pásma.
     
    42:20
    Prudkou přihrávku nedokázal Söderberg tečovat, avšak hlavní sudí zakázané uvolnění nakonec neodpískal. Až posléze se domácí dostali do ofsajdu.
     
    43:23
    Irwin to po najetí do útočného pásma zkoušel lehkým nahozením na branku soupeře, Varlamov si s tímto pokusem poradil. Predátoři ale zůstávají u kotouče.
     
    44:10
    Na opačné straně to o poznání nebezpečnějším pokusem zkoušel Wilson, jehož bekhendové zakončení dokázal Rinne zneškodnit. Nyní má hra opravdu spád.
     
    45:05
    Podél hrazení to zkoušel domácí Rantanen, který ještě posléze před brankou hledal Landeskoga, kterého ale důrazně dohrál jeden z protihráčů.
     
    46:04
    Nemeth se dokázal protáhnout kolem několika protihráčů, načež předával puk na modrou čáru, odkud obránce Barberio výrazně minul hostující svatyni.
     
    47:02
    Zadorovova přihrávka byla riskantní, avšak přeci jenom prošla na místo určení. Následně se před branku dostal domácí Wilson, kterému se ale nepovedlo zakončit.
     
    47:35
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Austin Watson – 2 min., naražení zezadu).
     
    48:11
    Predátorům se opět podařilo vyhodit na druhou stranu, soupeř se ale rychle dostal do pásma. Nahození na teč skutečně přineslo tečovanou střelu, Rinne zasahovat nemusel.
     
    49:20
    Zřejmě ani tato přesilová hra nebude využita. Coloradu se přesilovky v dnešním utkání moc nedaří, naopak soupeř během krátké chvíle vyhodil potřetí.
     
    49:30
    Následně se domácím podařila rychlá souhra, na jejíž konci byl Wilson. Rinne se i tentokráte dokázal včas přesunout k tyči.
     
    50:07
    Zadorov opět nahazoval puk k zadnímu hrazení, kam si jako první sjel jeho kolega Andrighetto. Nashville ale zapracoval velmi dobře, puk dostal z vlastní třetiny.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    51:20
    První formace Colorada opět zmáčkla soupeře, následně byla přihrávka sražena na jednu ze střídaček. Následuje poslední komerční přestávka tohoto zápasu.
     
    53:24
    Forsberg viděl vedle rozjetého Arvidssona, který to zkoušel střelou z velkého úhlu. Varlamov byl i tentokráte připraven, domácí peláší na druhou stranu.
     
    54:11
    Nashvillu se nyní nepovedla předávka kotouče, hosté tak museli vyklidit útočnou zónu. Na opačné straně nedokázal Dries obejít důrazného Irwina.
     
    55:24
    O rozehrávku se před malým momentem postaral Girard, který nahazoval na druhou stranu. Nashville se jako první dostal ke kotouči, se kterým nyní pracuje.
     
    56:14
    Landeskog dokázal před brankou tečovat prudkou střelu od modré čáry, i přesto se jednalo o teč mimo branku. Rinne měl nyní trochu štěstíčka.
     
    57:00
    Ellis nahazoval puk od pravého hrazení, Varlamov si ale s tímto pokusem poradil nadvakrát. Nashville hraje přesně tak, jak mu to vyhovuje, tedy daleko od vlastní branky.
     
    57:07
    Nashville právě vstřelil branku!
    Domácí to zkusili bez brankáře, což se jim vymstilo! Ve vlastním pásmu se totiž dostal k puku RYAN ELLIS, který nahozením přes celou osu hrací plochy zamířil do opuštěné svatyně. Varlamov se tak vrací zpět do branky.
    Asistence: Calle Järnkrok, Mattias Ekholm.
    57:07 Ryan ELLIS - 1:4
     
    58:07
    Tak ještě jedna bitka! Calvert tak dlouho provokoval Irwina, až přeci jenom došlo k pěstnímu souboji. Jako první spadl na zem druhý jmenovaný.
     
    58:07
    Vyloučení v týmu Colorado Avalanche (Matt Calvert – 2 min., bitka).
    Vyloučení v týmu Nashville Predators (Matt Irwin – 2 min., bitka).
     
    59:15
    Dries se snažil tečovat puk před Rinnem, což se sice povedlo, avšak kotouč směřoval daleko vedle branky. O vítězi tohoto zápasu se zdá být rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Nashvillu, který svého soupeře porazil poměrem 4:1. Colorado se v poslední periodě snažilo zapnout vyšší rychlostní stupeň, avšak hráči soupeře hráli hodně zodpovědně. Domácí tak doplatili na neproměňování vyložených šancí, avšak pochvalu si zaslouží finský brankář Rinne, jenž dnes pořádně podržel svůj celek. Colorado to ještě v koncovce utkání zkoušelo bez brankáře, což vedlo k další inkasované brance.
     
    Statistiky utkání:

    Střely na branku – 36:27.
    Zblokované střely – 8:21.
    Vyloučení – 6:7.
    Využití přesilovek 0/7 – 0/6.
    Vhazování – 33:25.
     
    Tři hvězdy utkání:

    1. Pekka Rinne (NSH) 1 inkasovaná branka, 35 zásahů
    2. Viktor Arvidsson (NSH) 1+0
    3. Alexander Kerfoot (COL) 0+0 (23:45:51)

    David Suchý

    Branky a nahrávky: 37. Kerfoot (Girard) – 26. Bonino (Järnkrok), 27. Arvidsson (F. Forsberg, Sissons), 38. Josi (Watson), 58. Ellis (Järnkrok, Ekholm)


    Colorado Avalanche: Varlamov (Grubauer) – Barrie, Girard, Nemeth, Cole, Zadorov, Barberio – Rantanen, MacKinnon (A), Landeskog (C) – C. Wilson, Söderberg, Compher – Calvert, Kerfoot, Andrighetto – G. Bourque, Dries, Nieto.
    Nashville Predators: Rinne (Saros) – P. K. Subban, Josi (C), Ellis (A), Ekholm, Hamhuis, Irwin – Arvidsson, Järnkrok, F. Forsberg (A) – Watson, Bonino, Hartman – C. Smith, Sissons, Blackwell – Grimaldi, F. Gaudreau, Fiala.

    Rozhodčí: Brenk, Meier – Tobias, Cormier
    bahis siteleri