Nantes – Toulouse 2:0 (kon.) | Bastia – Caen 2:2 (3:5 po pen.)
po penal. (3:5)
SC Bastia
2:2 (0:1)
SM Caen
Úterý 05.02.2019, 21:00 • Stade Armand Cesari (Bastia) • Francouzský pohár • Osmifinále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Francouzský pohár má na programu další zápasy a my budeme sledovat duel mezi Bastií a Caen. Mírným favoritem je hostující celek.
     
    SC BASTIA v poháru zatím odehrála tři duely. Dnes domácí celek porazil porazil 3:1 po prodloužení Saint-Omer, pak narazil na Concarneau a také tento duel dospěl do prodloužení. Tam Bastia byla úspěšnější a postoupila do další fáze, kde vyřadil po výsledku 2:1 celek Noisy-le-Grand. Dnes to ale budou mít domácí o dost složitější.

    SM CAEN v poháru zatím odehrál dva duely. Hostující celek nejdříve narazil na Red Star a byla z toho výhra 1:0. Poté narazil na Viry-Chatillon a byla z toho jasná výhra 6:0. Dnes jsou hosté také favoritem, ale myslím si, že jednoduché to mít rozhodně nebudou.
     
    Poslední vzájemné zápasy

    Bastia – Caen 1:1
    Caen – Bastia 2:0
    Caen – Bastia 0:0
    Bastia – Caen 1:0
    Bastia – Caen 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    SC Bastia: Martin – Cioni, Guilbert, Bocognano, Schur – Vincent, Coulibaly, Poggi – Mesbah, Santelli, Haguy
    Náhradníci: Carlotti – Boutrah, Kifoueti, Lorenzi, Moretti, Salis, Santini

    SM Caen: Zelazny – Gradit, Baysse, Djiku – Guilbert, Sankoh, Fajr, Mbengue – Beauvue, Joseph – Tchokounté
    Náhradníci: Callens – Dabo, Diomandé, Keyremeh, Ninga, Zahary, Tutu.
     
    Start utkání se o něco protáhne.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou v prvním poločase hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání jsme sledovali standardní situaci pro domácí. K rozehrávce standardky se postavil Poggi, který ale našel pouze protihráče.
     
    4
    K odkopu od své branky se dostal brankář Martin, který na druhé straně hrací plochy zkoušel najít Santelliho, jenž se ale k míči vůbec nedostal.
     
    4
    Na druhé straně se Tchokounté dostával do slibné příležitosti, avšak na poslední chvíli se vrátila obrana domácích. Caen bude zahrávat roh.
     
    4
    Caen právě vstřelilo branku!
    Na první branku jsme nemuseli dlouho čekat! Samotný rohový kop nepřinesl nic nebezpečného, posléze se Fajr dostal k dalšímu centru, který poslal přesně na hlavu MALIKA TCHOKOUNTÉHO, jehož přesná hlavička slavila kýžený úspěch.
    4. TCHOKOUNTÉ - 0:1
     
    5
    Po rozehrávce to drzým průnikem zkoušel Mesbah, jehož kličku nedokázal přečíst obránce Baysse. Následovat bude další standardka pro domácí.
     
    6
    Tentokráte se k balónu postavil křídelník Haguy, jehož polovysoký centr směřoval k malému vápnu, kde ho dokázal odvrátit jeden z protihráčů.
     
    7
    Caen se pokoušelo založit rychlou protiakci, Fajrovi ale uskočil míč daleko od kopačky. Situaci ještě chtěl dohrát Tchokounté, Guilbert byl ale chytřejší.
     
    8
    Hodně ostrým faulem si před malým momentem pomohl domácí Bocognano, který na hranici půlící čáry fauloval jednoho z protihráčů.
     
    9
    Opět je pískáno, tentokráte se na zemi ocitl domácí kapitán Cioni. Nedovoleným zákrokem si u postranní lajny pomohl napadající Mbengue.
     
    10
    Nakonec na zemi skončil Mbengue, který si vyžádal lékařské ošetření. Už se opět pokračuje ve hře, Gradit přenášel hru na kopačku Djikua.
     
    11
    Tchokounté neúnavně napadal na Guilberta, který si nakonec vymodlil útočný faul od protihráče. Pomezní sudí praporkem signalizoval přestupek.
     
    12
    Aby toho nebylo málo, tak se hra opět rozkouskovala. Mohl za to faulující Mbengue, který tak trochu taktickým zákrokem fauloval Coulibalyho.
     
    13
    Ve středu hrací plochy se k míči dostal domácí Bocognano, který prudkou přihrávkou hledal naběhnuvšího Haguye, jenž měl k míči o něco dál.
     
    14
    Zelazny si dával s odkopem od branky celkem načas, nakonec se mu u středového kruhu podařilo najít Josepha, který prodlužoval míč za sebe.
     
    15
    Na hrací plochu se dostal také druhý balón, Zelaznymu to určitě moc nevadilo. Hostující brankář opět našel spoluhráče, ten ale nevymyslel nic závratného.
     
    16
    Dalekonosný pas vypustil ze své pravačky Bocognano, který na druhé straně hledal Haguyho, kterému se ale nepodařilo zastihnout míč na hřišti.
     
    17
    Nyní přišel nedovolený zákrok na Guilberta, kterého přestupkem proti pravidlům zastavil Poggi. Také Caen si vyzkouší standardní situaci.
     
    18
    Nakonec se k táhlé ráně dostal záložník Fajr, jehož parádní rána nártem směřovala pod břevno, kam brankář Martin stačil strčit pravou rukavici.
     
    19
    Caen se podařilo vybojovat autové vhazování, o které se postaral obránce Guilbert. Po jeho nabídce se hosté dostanou k dalšímu autu.
     
    24
    Na útočnou polovinu nyní zavítal hostující Sankoh, který se nakonec rozhodl pro zpětnou přihrávku na Djikua, jenž nepřesně přihrával do strany.
     
    25
    Následně si obrannou povinnost splnil Cioni, kterému se podařilo odklidit míč ke svému spoluhráči, jenž ho ale poslal pouze za postranní lajnu.
     
    26
    V hlavičkovém souboji uspěl obránce Guilbert, který ve vzduchu nedal Beauvuemu sebemenší šanci. Caen bude i přesto vhazovat z pravé strany.
     
    27
    Rychlé protiútok Bastie končí ofsajdovým postavením, ve kterém se zjevil rychlonohý Haguy. Ofsajd potvrdil také následný opakovaný záběr.
     
    28
    Přišla žlutá karta pro hostující Sankoha, který u postranní čáry sestřelil jednoho z protihráčů. V posledních minutách se hra přiostřuje.
     
    29
    Fajr nejprve naznačil bleskovou rozehrávku, poté si dal na centru do šestnáctky záležet. K míči se tak dostal Joseph, který ale neodcentroval.
     
    30
    Do pokutového území se pokoušel proniknout Vincent, který ale narazil na smečku protihráčů, jenž navíc čistým způsobem obrala protihráče.
     
    31
    Hosté se chtěli pustit do rychlého protiútoku, který u postranní čáry zhatil faulující Bocognano. I tentokráte se jednalo o nedovolený zákrok.
     
    32
    Beauvue se po kontaktu s protihráčem ocitl na zemi, na penaltu to ale bylo málo. Hlavní sudí gestem ruky ukazuje, ať se hostující útočník zvedá.
     
    33
    Vzápětí si na centrovanou nabídku naskakoval Haguy, který v pádu zamířil vysoko nad branku. Zelazny nemusel zasahovat, nyní bude vykopávat.
     
    34
    Celkem snadným způsobem se dostal na útočnou polovinu Mbengue, který tak dlouho hledal vhodného adresáta, až oslovil vedle stojícího Fajra.
     
    35
    Jenomže další útočnou akci táhla Bastia. Mesbah se pokoušel odcentrovat před protihráče, kterým byl Mbengue. Ten mu centr srazil za autovou čáru.
     
    36
    Kapitán Cioini zkoušel poslat míč ke vzdálenější tyči, kam si sice nabíhal Santelli, avšak míč se nakonec snesl do zámezí. Zelazny bude vykopávat.
     
    37
    Byl to právě Santelli, kdo se dostal do pohotového zakončení, se kterým si Zelazny dokázal poradit. I tak se jednalo o ofsajdové postavení domácích.
     
    38
    Tchokounté se pokoušel proniknout až do šestnáctky, kde ale situaci zvládl zažehnat Guilbert. I tak bude následovat rohový kop pro Caen.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    41
    Po kratší době přichází další žlutá karta, tentokráte pro hostující Gradita, který u rohového praporku nevybíravě zajel do Poggiho.
     
    43
    Právě faulovaný Poggi se ujal rozehrávky standardky z velkého úhlu. Logicky se jednal o centr, který přinesl útočný faul na brankáře Zelaznyho.
     
    44
    Další útočný výpad Bastie zradila nepřesná přihrávka v podání Vincenta. Ten chtěl oslovit Santelliho, který se na poslední chvíli hnul špatným směrem.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám přinesl pouze jednu branku. Do utkání vstoupilo lépe Caen, které se hned ve čtvrté minutě ujalo vedení. Následně se začal projevovat také domácí celek, který se ale nedostal k ničemu vážnějšímu. Caen rozhodně nepředvádí zodpovědný výkon, mnohem živějším dojmem totiž působí outsider tohoto zápasu, který má na případné vyrovnání ještě celý druhý poločas.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se k velice pohotovému zakončení dostal Mesbah, jehož přízemní ránu dokázal Zelazny vyrazit před sebe, kde číhal Baysse.
     
    49
    Caen se rovněž chtělo dostat na útočnou polovinu, avšak nedovoleným zákrokem mu v tom zabránil Vincent. Hosté rozehráli nakrátko.
     
    50
    Také Martin si po delší době připsal zákrok. Beauvue si hrudí sklepl míč na pravou nohu, avšak následná slabá střela směřovala doprostřed branky.
     
    51
    Coulibaly se pokoušel přenést hru k autové lajně, kde číhal kolega Schur. Prvně jmenovaný vypustil ze své nohy opravdu nepřesnou přihrávku.
     
    52
    Před malým momentem byl nedovoleně atakován domácí forvard Santelli, kterého lehce trefil do nohy Baysse. Poggi se staví ke standardce.
     
    53
    Ještě před rozehrávkou musel hlavní sudí řešit spor v šestnáctce. Na zemi totiž skončil Mbengue, který se ale zdá být v pořádku.
     
    54
    Poggiho střílená nabídka směřovala do přehuštěného prostoru, kde se málem k míči dostal Bocognano, kterého na poslední chvíli ubránil soupeř.
     
    55
    Bastia je v úvodu poločase aktivnější. Haguy se proháčkoval až k hranici šestnáctky, načež parádní ránou jen o vlásek minul branku soupeře.
    55. Haguyho pohotová rána.
     
    56
    Také Caen si vyzkoušelo standardku z levé strany. Fajr kroutil míč do malého vápna, kde Baysse doslova zbořil vyběhnuvšího brankáře Martina.
     
    57
    Tchokounté chtěl hlavičkou sklepnout míč do tandemu na Josepha, před kterým ale dokázal zakročit pozorný obránce Bocognano.
     
    58
    Přišel další nedovolený zákrok, který ani tentokráte nebude oceněn žlutou kartou. Napadající Tchokounté totiž nechtěně trefil Coulibalyho do nohy.
     
    59
    Hostující Guilbert měl na centr z pravé strany celkem dost času, což mu naopak uškodilo. Jeho nabídka se snesla k reklamním bannerům.
     
    60
    Mesbahův první kontakt s míčem nebyl ideální, soupeř se tak snažil založit rychlou protiakci, kterou u postranní čáry zažehnal domácí Cioni.
     
    61
    Fajr kroutil rohový kop na přední tyč, kde se do souboje dostala hned trojice hráčů, přičemž na zemi zůstal ležet jeden z domácích fotbalistů.
     
    62
    Nehraje se více než minutu, v obličeji domácího hráče se dokonce objevilo krvavé zranění. Bastia tak bude muset chvíli hráč v početní nevýhodě.
     
    63
    Hosté se chopili rozehrávky dalšího rohového kopu, který nebyl ničím nebezpečný. Martin si seběhl pro centr, nyní bude odkopávat od branky.
     
    64
    Střídání v týmu SC Bastia: ze hřiště odchází Naoufal Mesbah, přichází Rahavi Kifoueti.
     
    65
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Baissama Sankoh, přichází Ismael Diomandé.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Caen stále vede o jednu branku. Domácí se v posledních minutách nechali lehce zatlačit.
     
    67
    Caen si vybojovalo další volný kop, avšak z velké vzdálenosti do branky. Fajr se pokoušel najít Baysseho, který v souboji fauloval obránce Schura.
     
    70
    Bastia právě vstřelila branku!
    Domácí přeci jenom vyrovnávají skóre! Dalekonosná kolmice směřovala za obranu soupeře, kam si sbíhal LOUIS POGGI, který přelstil vyběhnuvšího brankáře chytrým lobem, jenž dokázal až za brankovou čáru.
    70. POGGI - 1:1
     
    71
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Evens Joseph, přichází Casimir Ninga.
     
    72
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem dvaceti minut. Bastia před malým momentem dokázala vyrovnat výsledek, oba celky mají k postupu stejně daleko.
     
    73
    Baysse si hodil míč kolem napadající Haguye, který si ale pomohl nedovoleným zákrokem. Caen rozehrálo urychleně, Beauvue ale nic nevymyslel.
     
    74
    Domácí Guilbert upozornil na to, že mu neustále teče krev po hlavě. Zřejmě budeme sledovat další ošetření, střídat by se ale zatím nemělo.
     
    75
    Guilbert skutečně musel k postranní čáře, kde mu lékaři převázali obvaz na hlavě. Opět se tak nehraje, nastavený čas by měl být celkem dlouhý.
     
    76
    Už se opět pokračuje ve hře, mezitím si nedovoleným zákrokem vypomohl Schur. Beauvue chtěl rozehrát narychlo, hlavní sudí ho ale zastavil.
     
    77
    Po delší době je tu žlutá karta, tentokráte jí obdržel střídající Kifoueti.
     
    78
    Haguy se chtěl rychlostně dostat kolem Gradita, který si dal před míč tělo, čímž vybojoval autové vhazování, o který se postará právě druhý jmenovaný.
     
    79
    Dalekonosný pas směřoval na Diomandého, který ale na něj nedosáhl. Míč tak doskákal až k Martinovi, jenž to zřejmě zkusí dalekonosným výkopem.
     
    82
    Za obranu nyní pláchl jeden z hostů, který to zkoušel přízemní ránou, se kterou si brankář Martin poradil. Caen ale začíná stupňovat svůj nápor.
     
    83
    Santelli se pokoušel nasadit jesličky protihráči, což mu ale vůbec nevyšlo. Následně byl Baysse donucen ke zpětné přihrávce na Zelaznyho.
     
    84
    Žlutou kartu dostává Frederic Guilbert (SM Caen).
     
    85
    Střídání v týmu SC Bastia: ze hřiště odchází Louis Poggi, přichází Amine Boutrah.
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Claudio Beauvue, přichází Godson Kyeremeh.
     
    86
    Djiku se sice nadechl k vyvezení míče, poté se před ním zjevila smečka protihráčů, načež musel přihrávat k postranní lajně na Mbengueho.
     
    87
    Sledujeme tentýž obrázek hry. Hostující hráči si pohrávají s míčem na vlastní polovině, což logicky nevede k ničemu nebezpečnému.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Zřejmě se dočkáme prodloužení, avšak se bude ještě něco málo nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Napadající Guilbert ještě chtěl dohrát situaci u brankové čáry, kde ale dokázal vypíchnout míč pouze do zámezí, Martin bude vykopávat.
     
    90+2
    Středem hrací plochy si to namířil Boutrah, který si počkal na náběh Mesbaha, se kterým ale počítala pozorná obrana Caen.
     
    90+3
    Následně si hodně agresivně počínal hostující Fajr, který v souboji o míč fauloval Vincenta.
     
    90+4
    Druhý poločas skončil.
     
    Bastia dokázala ve druhém poločase vyrovnat, díky čemuž si vysloužila prodloužení. Bude se hrát klasických 2x15 minut, případně přijdou na řadu penalty.
     
    91
    Začal první poločas prodloužení.
     
    92
    Právě začalo úvodní prodloužení, přičemž se o jeho rozehrávku postaral hostující celek, který bude pro změnu hrát zleva doprava.
     
    93
    Caen zahrávalo standardní situaci, během kterého se do zakončení natlačil Tchokounté, jehož prodloužení míče nebylo vůbec přesné.
     
    94
    Caen právě vstřelilo branku!
    Hosté se podruhé v utkání dostávají do vedení! MALIK TCHOKOUNTÉ sice prohrál osobní souboj, avšak poté se vleže dostal k míči zpět, načež do něj udeřil šajtlí, což slavilo úspěch. Martin se natahoval marně, Bastia tak bude muset opět dotahovat.
    94. TCHOKOUNTÉ - 1:2
     
    97
    Bastia marně reklamovala ofsajdové postavení, hostující Diomandé i přesto nevymyslel nic kloudného. Domácí budou vhazovat z pravé strany.
     
    98
    Bastia se pokusila o odpověď, avšak na vzdušnou nabídku si naskakoval pouze Mbengue, který odklidil míč na jistotu za brankovou čáru.
     
    100
    Vincent hodně hlasitě upadl na hrací plochu, avšak hlavní sudí nedovolený zákrok neviděl. Posléze byl donucen přeci jenom přerušit hru.
     
    101
    Do dalšího zakončení se pro změnu natlačil Ninga, jehož ránu pravačkou dokázal Martin pokrýt. Bastia se ale nemůže dostat z vlastní poloviny.
     
    102
    Střídání v týmu SM Caen: ze hřiště odchází Frederic Guilbert, přichází Brice Tutu.
     
    103
    Djiku to nevyřešil zrovna nejlépe, míč totiž odkopl do pokutového území svého celku, kde ale následný pokus o centr odklízel do bezpečí Baysse.
     
    104
    Střídání v týmu SC Bastia: ze hřiště odchází Steve Haguy, přichází Jeremy Santini.
     
    105
    První prodloužení skončilo.
     
    106
    Začalo druhé prodloužení.
     
    107
    Právě nám začalo druhé prodloužení, o jehož rozehrávku se tentokráte postarali domácí hráči, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    108
    Mbengue se ujal autového vhazování od levé postranní čáry. Na útočné polovině se pokoušel najít Diomandého, který si faul nevybojoval.
     
    110
    Do pokutového území se snášel centrovaný balón z kopačky Cioniho, na který si ale hravě naskočil urostlý obránce Baysse.
     
    111
    Na malý moment se na útočnou polovinu dostalo také Caen, avšak se nejednalo o nic vážnějšího. Posléze si faulem pomohl Vincent.
     
    113
    Dalekonosné přenesení hry mělo směřovat na Santiniho, který měl k míči hodně daleko. Hrací předmět se dostal do moci brankáře Zelaznyho.
     
    114
    Další obrannou povinnost si splnil Baysse, který si počkal na slaboučký centr z pravé strany. Domácím se na vyrovnání krátí čas.
     
    116
    Santelli se snažil narazit do tandemu na Vincenta, avšak zpětná přihrávka nebyla vůbec přesná. Odražený míč ale stačil sebrat Coulibaly.
     
    117
    Bastia právě vstřelila branku!
    To jsou věci, domácí opět vyrovnávají stav! K rozehrávce volného kopu se postavil Vincent, který svůj centr zakroutil přesně na hlavu BENJAMINA SANTELLIHO, jehož důrazná hlavička skončila až v síti.
    117. SANTELLI - 2:1
     
    119
    Do konce prodloužení nezbývá moc času, dost možná se dočkáme pokutových kop. V tuto chvíli má míč na kopačce brankář Martin.
     
    120
    Druhé prodloužení skončilo.
     
    Ani prodloužení nerozhodlo o vítězi tohoto zápasu, na řadu tak půjdou pokutové kopy.
     
    Střílení penalt začíná.
     
    1. série
    0:1
    Faycal FAJR proměňuje.
     
    1. série
    1:1
    Samuel GUIBERT proměňuje.
     
    2. série
    1:2
    Aleksander DJIKU proměňuje.
     
    2. série
    2:2
    Gary COULIBALY proměňuje.
     
    3. série
    2:3
    Ismael DIOMANDÉ proměňuje.
     
    3. série
    3:3
    Kevin SCHUR proměňuje.
     
    4. série
    3:4
    Casimir NINGA proměňuje.
     
    4. série
    3:4
    Rahavi KIFOUETI neproměňuje.
     
    5. série
    3:5
    Malik TCHOKOUNTÉ proměňuje.
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Caen se v dnešním utkání hodně zapotilo, soupeř totiž hned dvakrát dotáhl jednobrankové manko, utkání tak muselo jít do pokutových kopů. Tam si hosté počínali hodně zkušeně, neboť proměnili všechny penalty, naopak soupeř jednou chyboval, což ho stálo postup do dalších bojů. I tak sympatický výkon od třetiligového celku, který dnes hrál velice vyrovnanou podívanou.
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 24:18. (23:46:11)

    David Suchý

    Branky: 70. Poggi, 117. Santelli – 4. Tchokounté, 94. Tchokounté

    Karty:   8. Bocognano (BSA), 77. Kifoueti (BSA) – 28. Sankoh (CEN), 41. Gradit (CEN), 84. Guilbert (CEN)

    Penaltový rozstřel:

    1. série:
    0:1   Faycal Fajr (CEN)
    1:1   Samuel Guibert (BSA)
    2. série:
    1:2   Aleksander Djiku (CEN)
    2:2   Gary Coulibaly (BSA)
    3. série:
    2:3   Ismael Diomandé (CEN)
    3:3   Kevin Schur (BSA)
    4. série:
    3:4   Casimir Ninga (CEN)
    3:4   Rahavi Kifoueti (BSA)
    5. série:
    3:5   Malik Tchokounté (CEN)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 4:7. Střely mimo: 4:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 24:18.
    SC Bastia: Martin – Cioni (C), Guilbert, Bocognano, Schur – Vincent, Coulibaly, Poggi (85. Boutrah) – Mesbah (64. Kifoueti), Santelli, Haguy (104. Santini)
    Náhradníci: Carlotti – Boutrah, Kifoueti, Lorenzi, Moretti, Salis, Santini

    SM Caen: Zelazny – Gradit, Baysse, Djiku – Guilbert (102. Tutu), Sankoh (65. Diomandé), Fajr (C), Mbengue – Beauvue (85. Keyremeh), Joseph (71. Ninga) – Tchokounté
    Náhradníci: Callens – Dabo, Diomandé, Keyremeh, Ninga, Zahary, Tutu
    bahis siteleri