Švýcarsko – Česko 0:6 (kon.)
konec
Švýcarsko
0:6 (0:4, 0:0, 0:2)
Česko
Pátek 08.02.2019, 14:00 • Netzsch-Arena, Selb • Turnaj čtyř (ženy U16)
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.
     
    Po necelých dvou měsících vás zdravím z další akce nejmladších českých reprezentantek. Ženská šestnáctka se v únoru účastní tradičního turnaje čtyř zemí, který se letos koná v německém Selbu. Náš tým se usadil v Chebu, kde od středy trénoval a odkud bude každý den cestovat zhruba 25 kilometrů na zápasy. Začínáme dnes proti Švýcarkám!
     
    Letošní tým tvořený hráčkami ročníků 2003 až 2005 má za sebou solidní výsledky, ve starém roce čtyřikrát porazil Německo a pak popáté v řadě vyhrál Turnaj Visegrádské čtyřky proti starším soupeřkám. A to i navzdory tomu, že v poslední bitvě podlehl Slovenkám. Ty následně potvrdily svou kvalitu postupem do elitní skupiny mistrovství světa, kde se přiští rok potkají s českou osmnáctkou.

    Únorový turnaj představuje jednu z posledních přípravných akcí před dubnovým Evropským pohárem. Češky ho byly zvyklé každý rok vyhrávat, až loni ve Švýcarsku narazily. Nestačily totiž na Německo, po špatném výkonu prohrály 0:3. I to jim ale možná paradoxně pomohlo, aby se ponaučily a na šampionátu pak obhájily vynikající stříbrné medaile.

    Nic to samozřejmě nemění na tom, že letos by náš tým znovu rád turnaj vyhrál. Němky pro něj určitě znovu budou silným protivníkem, ale to platí i dnes o Švýcarkách. Ty čeká vůbec první zápasová akce sezóny – dosud se hráčky scházely povětšinou na krátkých kempech, ale zato dost často. Švýcarský dívčí hokej jde stále nahoru, takže před sebou máme těžký a podle všeho vyrovnaný zápas.
     
    Česká nominace na turnaj v Selbu:

    Brankářky:
    Alexandra Hřívová (Nový Jičín), Julie Pejšová (Příbram).

    Obránkyně:
    Denisa Habartová (Příbram), Anežka Hračová (Uničov), Viktorie Chladová (Ledeč nad Sázavou), Eliška Vaněčková (Havířov), Karolína Veverková (Kadaň), Tereza Mašková (Cheb), Adéla Wojnarová (Poruba), Tereza Czerweková (Sušice).

    Útočnice:
    Barbora Bartáková (Příbram), Anna Jiřina Pavlasová (Děčín), Lucie Gruntová, Anna Kalová (obě Klášterec nad Ohří), Adriana Dubová (Kutná Hora), Andrea Trnková (Choceň), Aneta Dýcková (Vlašim), Markéta Mazancová, Lucie Eignerová (obě Sušice), Karolína Sýkorová (Benátky nad Jizerou), Hana Haasová (Opava), Dominika Malická (Třinec).

    Program turnaje:


    Pátek 8. února:

    14:00 Švýcarsko – Česko
    17:30 Německo – Rakousko
    Sobota 9. února:
    14:00 Česko – Rakousko
    17:30 Německo – Švýcarsko
    Neděle 10. února:
    10:00 Švýcarsko – Rakousko
    13:00 Česko – Německo
     
    Úvodní sestavy:

    Švýcarsko: Stehrenbergerová (Streicherová) – Bachmannová, Baechlerová, Schmidtová, Aymonová, Polletiová, Martiová, Gaberellová, Büchiová – Lendiová, Kehlová, Thalmannová, Bachmannová, Aschwandenová, Peterová, Surdezová, Salzgeberová, Kozuhová, Schmidová, Weyová, Zoggová. Trenérka: Tatjana Dienerová.

    Česko: Pejšová (Hřívová) – Chladová, Habartová (A), Wojnarová, Vaněčková (C), Hračová, Czerweková, Mašková, Veverková – Bartáková, Gruntová, Haasová – Kalová (A), Sýkorová, Dýcková – Pavlasová, Dubová, A. Trnková – Mazancová, Eignerová, Malická. Trenér: Roman Heindl.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:47
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je parádní vstup českého týmu do zápasu, hned po 47 sekundách se ujímáme vedení! První formace spustila rotaci v útočné třetině a když puk chvíli zůstal volný mezi kruhy, HANA HAASOVÁ ho bleskovou dorážkou poslala za nicnetušící brankářku – 0:1! Asistence: Lucie Gruntová.
     
    01:37
    První zákrok už si připsala i Julie Pejšová, prozatím musela lapit jen nahození z pravého kruhu.
     
    01:58
    Následný tlak Švýcarek na branku už byl o kus nebezpečnější, ale naše defenzíva ho ustála. Střelu z levého kruhu zblokovala mimo.
     
    02:37
    Oba týmy střídaly a Švýcarky si v tu chvíli nerozuměly v rozehrávce, což znamená zakázané uvolnění a útočné pásmo pro náš tým.
     
    02:59
    Čtvrtá formace kombinuje v útočném pásmu, ale zatím se jí nepodařilo s pukem vyjet z rohu.
     
    03:27
    Švýcarky nakonec dostaly puk do bezpečí. Teď už je napadá náš elitní útok, jako první za nimi vyrazila Lucie Gruntová.
     
    04:03
    Gruntová s Haasovou už už sahaly po kotouči před brankou, Švýcarky ho nakonec dokázaly odpálit k Denise Habartové. Ta se inspirovala včerejší videoporadou a napálila první clonící protihráčku.
     
    04:25
    Kotouč zřejmě vylétl z hrací plochy, vhazuje se ve středním pásmu před českou střídačkou.
     
    04:59
    Co se našemu týmu nepovedlo při první rozehrávce, to pak napravila Anna Kalová dlouhou průnikovou přihrávkou na Anetu Dýckovou. Tu bohužel na pravé straně mírně neposlechlo zpracování a pak už ji Švýcarka dojela.
     
    05:36
    Naše děvčata teď dobře tlačí na rozehrávku soupeřek a nepouštějí je na svou polovinu.
     
    05:52
    Jen jsem to dopsal, na pravé straně obrany se přece jen otevřelo místo, kterým dopředu pronikla Jil Aschwandenová. Její střela z úhlu však neznamenala pro Pejšovou větší problém.
     
    06:18
    Lucie Eignerová se rychlým sprintem postarala o to, aby se Česku nepískal icing. Nyní se však naše hokejistky nemohou v útočné třetině dostat ke kotouči.
     
    06:56
    Čárový rozhodčí si mohl vykřičet plíce, když nám signalizoval ofsajd. Takže nakonec můžeme být rádi, že není úmyslný. Na druhou stranu, holky o něm skutečně v tu chvíli nevěděly.
     
    07:22
    Barbora Bartáková v přečíslení krásně vyzvala Lucii Gruntovou, jenže té sjel puk z hokejky před úplně prázdnou bránou! To je škody.
     
    07:55
    Karolína Sýkorová prokázala, jak je důležitý bekčeking. Ve středním pásmu přistoupila k protivnici zezadu a švýcarskou akci tím ukončila.
     
    08:28
    Teď musíme dávat pozor v obraně, Vanessa Schmidová si najela za branku a pak měla chvíli času přemýšlet, co dál. U levé tyčky Pejšové ale zakročily naše hokejistky.
     
    08:41
    A následuje pro změnu ofsajd švýcarských barev.
     
    08:52
    Z rohu možná vyslyšela Adriana Dubová klamné klepání hokejky, možná viděla před brankou spoluhráčku. Tak či tak na ni puk přes obránkyni neprocpala.
     
    09:10
    Pokus Terezy Czerwekové nedoletěl na bránu, Švýcarky se naštěstí nedostaly do přečíslení. Pak zase vylétla černá guma za mantinel.
     
    09:41
    Defenzivní práce teď byla na Tereze Maškové, která svou roli v rohu nakonec zvládla. Rozehrávku nám ale Švýcarky zatím maří.
     
    10:09
    Dominika Malická přenechala v útoku puk Lucii Eignerové, ta to zkusila z ostrého úhlu. Nevadí, střílet potřebujeme, protože zatím toho na švýcarskou klec moc neletělo.
     
    10:48
    K dalšímu parádnímu sólu našlápla Bára Bartáková, která se Švýcarkám těžko chytá. Nyní jí bohužel podklouzly brusle, když se chtěla dostat přes obránkyni.
     
    11:20
    Karolína Sýkorová udělala dlouhý oblouk, který pak zakončila střelou z pravého úhlu. Podobně jako Eignerová předtím trefila jen boční síťku.
     
    11:35
    Na druhou stranu přejely Švýcarky a dalekonosným nahozením na Pejšovou si vybojovaly útočné vhazování.
     
    11:57
    V rychlém protiútoku se Andrea Trnková ke střele nedostala, tak za ni akci dokončila Adriana Dubová. Švýcarská gólmanka, jejíž příjmení by zabralo dva řádky, zakročila maskou. Dobře, je to Stehrenbergerová.
     
    12:45
    Nyní to zkoušela Dominika Malická, obrana týmu vedeného jako domácí kotouč zblokovala do rohu pásma.
     
    13:00
    Aktivní hrou jsme si vysloužili první přesilovou hru zápasu. Vanessa Schmidová (SUI) je vyloučena za hákování.
     
    13:23
    Gruntová si na levé straně přiťukla s Bartákovou, ta měla střelu přes ruku. I proto ji nenacpala do prostoru tří tyčí a Švýcarky se osvobozují.
     
    14:08
    Teď už jsme znovu usazeni v pásmu a současně střídáme...
     
    14:18
    ...obránkyním ale nevyšla kombinace a kotouč znovu letí až do našeho pásma.
     
    14:38
    Nacvičený signál na Karolínu Sýkorovou neměl úspěch, naše útočnice nezpracovala kotouč před brankou.
     
    15:01
    Další zaváhání na útočné modré čáře pak způsobilo, že Švýcarky dohrály oslabení v klidu a už jsou kompletní.
     
    15:32
    První velké šance pro Švýcarsko, Pejšová musela skvěle zakročit jak proti první střele Büchiové, tak proti dorážce Zoggové!
     
    16:08
    Český tým odpovídá náporem. Anna Jiřina Pavlasová vyslala z levé strany tvrdou střelu, která však minula bližší růžek branky.
     
    16:31
    Bohužel, trefování clonících protihráček od modré čáry je dneska zatím naší největší bolestí. Teď to jen tak tak nevedlo k nebezpečnému brejku, respektive vedlo, ale Anežka Hračová ukázala rychlé nohy a situaci zachránila.
     
    16:57
    Dvojice střeleckých pokusů nepřekvapila Julii Pejšovou, ale naše soupeřky se nyní ujaly aktivity.
     
    17:20
    Česko právě vstřelilo branku!
    A právě proto nám nesmírně přijde vhod druhý gól, o který se opět postaralo první útočné komando! BARBORA BARTÁKOVÁ si na levé straně přiťukla s Hanou Haasovou, která na ni propíchla kotouč skrz klubko protihráček trochu se štěstím, ale na to se historie neptá. Bartáková pak zakončila nad rameno brankářky a je to 0:2! Asistence: Hana Haasová, Viktorie Chladová.
     
    17:55
    Další kus černé gumy letí mimo mantinely, pro nás to znamená vítané útočné vhazování.
     
    18:38
    Švýcarky se přes váhavou českou obránkyni dostaly nakonec do zajímavé přiležitosti. Před brankou přijala kotouč Lenni Kozuhová, ale naštěstí skákal, takže Pejšovu tváří v tvář nepřekonala.
     
    19:05
    Česko právě vstřelilo branku!
    Místo toho dáváme Švýcarkám moc důležitý třetí gól do šatny! Tady se ukázalo, jak moc se cení, když se obránce nebojí zapojit do útoku. Úvodní akce KAROLÍNĚ VEVERKOVÉ ještě nevyšla, trefila jen boční konstrukci. Pak ale zpoza branky udělala oblouk na střed, kam se k ní puk vrátil a zamířila přesně! "Veve" slaví svou první reprezentační branku – 0:3! Asistence: Dominika Malická.
     
    19:29
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je naprostá fantazie, z pokračujícího tlaku přidáváme ještě jeden kousek! Před brankovištěm zůstala nepokrytá BARBORA BARTÁKOVÁ a už to vypadalo, že na puk nedosáhne. Jenže dosáhla a bekhendem ho dopravila přesně do volného místa u tyčky – 0:4! Asistence: Viktorie Chladová.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    4:0 po dvaceti minutách? Velká paráda! A to i proto, že Češky neměly nijak drtivou převahu. Po dobrém startu a rychlé brance Hany Haasové se Švýcarky začaly osmělovat a pár šancí musela zastavit Julie Pejšová, závěr nám ale vyšel na jedničku s hvězdičkou. Dvě branky dala Barbora Bartáková, jejíž první útok je nejvyýraznější, další přidala obránkyně Karolína Veverková.

    Druhá třetina začne přibližně ve 14:43.
     
    Ve druhé třetině se budu věnovat focení, průběh hry a góly vám popíšu po jejím konci.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    22:56
    Vyloučení v týmu Česko (Anežka Hračová – 2 min., nedovolené bránění).
     
    36:24
    Vyloučení v týmu Švýcarsko (Nele Bachmannová – 2 min., podrážení).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ve druhé části se stav nezměnil. Český tým měl po většinu doby puk na hokejkách a soupeře poměrně jasně zatlačil, ale z několika gólových šancí se nedokázal prosadit. Každý tým si vyzkoušel po jedné početní výhodě, pro Švýcarky to byla vítaná možnost, protože jinak se před Julii Pejšovou moc nedostávaly. Nám bohužel celkem už dvě přesilovky nevyšly.

    Třetí třetina začne přibližně v 15:23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:34
    Do třetí třetiny prohodili trenéři první dva centry, Lucii Gruntovou s Karolínou Sýkorovou. Právě druhá jmenovaná si v přečíslení najížděla na přihrávku Barbory Bartákové, která skvěle objela obránkyni, ale pak Sýkorovou nenašla přesně.
     
    41:37
    Lucie Gruntová dobruslovala švýcarské přečíslení. Její soupeřce se zamotal puk bod bruslemi, čehož naše útočnice využila a vypíchla ho do bezpečí.
     
    41:59
    Po odrazu kotouče za mantinel se vhazuje ve středním pásmu.
     
    42:41
    Po rychlé rozehrávce přes všech pět hráček na ledě hledala Adriana Dubová bekhendem před brankou Andreu Trnkovou. Přihrávka to nebyla vůbec hloupá, nicméně nakonec ji zblokovala Švýcarka.
     
    43:04
    Vyhození našich protivnic končí na zakázaném uvolnění.
     
    43:17
    Lucie Eignerová se hned po buly vydala za vyraženým kotoučem, dostala se však už do nulového úhlu. Pak to zkusila z druhé strany individuálně, Švýcarky ale mezeru mezi hráčkami secvakly.
     
    43:48
    Nyní se zakázaným uvolněním provinil pro změnu náš tým. Řekl bych, že je první v zápase.
     
    43:58
    Česko právě vstřelilo branku!
    Hned po vhazování ale Češky přejely do protiútoku a slaví pátý gól! Obrovskou pochvalu teď zaslouží Dominika Malická, která vyřešila situaci dvě na dvě parádně. Za švýcarskou hráčku poslala chytrou přihrávku na MARKÉTU MAZANCOVOU, která měla rychlost a z vrcholu levého kruhu pak krásně rozvlnila síť – 0:5! Asistence: Dominika Malická, Viktorie Chladová.
     
    44:44
    Hned vzápětí už to mohlo být o šest branek. Karolína Sýkorová se dostala přes dvě Švýcarky a přečíslení s Hanou Haasovou se rozhodla řešit individuálně. Při zakončení jí ale puk sjel z hokejky a Stehrenbergerová ho zastavila položeným betonem!
     
    45:35
    Náš tým nyní musel rozehrávat akci z vlastní třetiny, což se mu nějakou chvilku nedařilo. Ale ve třetí části jsme ještě nedovolili Švýcarkám vůbec nic.
     
    46:09
    Škoda. Anna Kalová poslala od zadního mantinelu puk před branku, kde na něj čekala Aneta Dýcková. Zamotal se jí však pod nohama.
     
    46:29
    Teď už je tady první práce pro Julču Pejšovou v téhle třetině. Střelou ze střední vzdálenosti ji prověřila Jil Aschwandenová a naše gólmanka si nemohla dovolit, aby kotouč vyrazila před dojíždějící soupeřky.
     
    47:02
    I když soupeřka včas přistoupila k Adrianě Dubové, naše hráčky pak ztracený kotouč vybojovaly v útočné třetině. Andrea Trnková ho vracela na modrou čáru, odkud nahazovala Tereza Czerweková, ale nic z toho nebylo.
     
    47:58
    Karolína Veverková zase ukázala odvahu, rychlé nohy i dlouhé ruce a hokejku. Tělem se už prakticky natlačila před soupeřku, nicméně ta jí střelu zblokovala nataženou holí.
     
    48:23
    Stehrenbergerová zasahuje lapačkou, naše čtvrtá formace odjíždí po dobré práci v útočném pásmu střídat.
     
    48:56
    Švýcarská obránkyně si ustlala na ledě, což poslalo do sóla Báru Bartákovou. Hattrick jí ale sebrala gólmanka pravým betonem!
     
    49:38
    Viktorie Chladová má dnes na kontě už tři asistence a teď taky prokázala, že rychlá klička a průnik dopředu jí nejsou cizí. Nicméně v rohu tvrdě narazila a skončila na ledě.
     
    50:20
    Druhá česká formace se natlačila před branku, dorážku Lucie Gruntové ale zastavila brankářka a k další už jsme se nedostali.
     
    50:38
    Na druhé straně musí zasahovat Pejšová. Kapitánka Eliška Vaněčková pak ukázala, že Češky nechtějí být hodné jako obvykle, a v rámci veškerých pravidel zmasírovala dorážející Švýcarku.
     
    51:24
    Dobře to na levé straně provedla Aschwandenová. Naše brankářka si musela být jistá, že u pravé tyčky nenechala místo. Naštěstí na ní byla přilepená jako kanagomem a kotouč nepustila.
     
    51:59
    Od hrazení zkusila Karolína Veverková rychlou kličku na střed, kotouč jí bohužel utekl. Dobrým forčekingem ale dál přiděláváme Švýcarkám práci.
     
    52:51
    Sýkorová posunula k brankovišti Bartákové, která už měla zakončovat. Kotouč ještě nabízela Haně Haasové, ale ta byla před gólmankou hodně natěsno bráněná.
     
    53:50
    Moc pěknou nabídku na teč poslala Viktorie Chladová před bránu. Haasová puk zasekla, ale Bartáková se k němu o fous nedostala!
     
    54:25
    A druhý útok byl k šesté radosti ještě blíž. Kalová vybídla Gruntovou, jež přebruslila soupeřky, ale bekhendovou kličku nezakončila do prázdné brány! Nevím, zda na tom měla podíl gólmanka, nebo tyčka.
     
    55:15
    Lucie Gruntová teď chtěla brankářku překvapit a přízemní střelou se jí to podle mého povedlo. Nicméně Stehrenbergerová puk odrazila.
     
    55:46
    Plesk! Třetí útok výborně napadal a vyplynula z toho střelecká pozice pro Andreu Trnkovou. Ta zvedala kotouč pod břevno a zabrnkala gólmance na masku.
     
    56:21
    Dominika Malická dokončila práci Adriany Dubové a sebrala Švýcarkám kotouč, jenže před branku se nám s ním teď nedaří dostat.
     
    57:02
    Finiš utkání se blíží a náš tým zatím vcelku pohodlně kontroluje hru. A taky nulu pro Julii Pejšovou.
     
    57:15
    Na modré čáře udělala Tereza Mašková asi to nejlepší možné v dané situaci, nahodila puk na branku a Stehrenbergerová ho musela podržet.
     
    57:45
    Chvíli jsme se museli bránit, Švýcarky vyjely s kotoučem před branku, ale tam jejich snahy rázem utnul maják s dvanáctkou na zádech. Tedy Karolína Veverková.
     
    58:23
    Národní tým drží kotouč za švýcarskou bránou a plánuje střeleckou pozici...
     
    58:44
    ...zapojila se do toho i Denisa Habartová, ale zatím se nám nevede.
     
    58:57
    Přece jenom přišla šance, Haně Haasové ji výborným přesunutím sebrala gólmanka!
     
    59:19
    Taky Viktorie Chladová se dostala až k brance, teď už ale kotouč letí do naší třetiny.
     
    59:32
    Česko právě vstřelilo branku!
    No a nakonec to bude kanár! Skóre zápasu uzavírá 28 sekund před koncem krásnou střelou ANETA DÝCKOVÁ, která poslala puk o tyčku za záda bezmocně se natahující gólmanky – 0:6! Asistence: Anna Kalová.
     
    Konec zápasu.
     
    První výhru máme v kapse! České hokejistky do 16 let na úvod turnaje v Selbu porážejí Švýcarsko 6:0, velký krok k tomu udělaly už v první třetině, kterou vyhrály o čtyři branky. Naše hra nebyla dokonalá, trenéři budou mít hráčkám co říct, ale o vítězství nebylo pochyb.

    Julie Pejšová zároveň potvrdila svou skvělou sezónu. V šestnáctce odchytala třetí zápas, a má třetí čisté konto! Celý tým navíc připravil ideální dárek Adrianě Dubové k jejím dnešním patnáctým narozeninám, no a že v utkání slavila svou první reprezentační branku Karolína Veverková, to už jsem zmiňoval. V šatně už má připravený kotouč na památku.
     
    Nejlepšími hráčkami zápasu jsou vyhlášeny Lisa Polettiová a Barbora Bartáková.
     
    Pokračujeme zítra od 14 hodin zápasem proti Rakušankám. Do té doby se mějte krásně a budu se s vámi těšit zase na počtenou. Příjemný zbytek pátečního dne ze Selbu! (15:59:47)

    Martin Voltr

    Branky a nahrávky: 1. Haasová (Gruntová), 18. Bartáková (Haasová, Chladová), 20. Veverková (Malická), 20. Bartáková (Chladová), 44. Mazancová (Malická, Chladová), 60. Dýcková (Kalová)


    Švýcarsko: Stehrenbergerová (Streicherová) – Bachmannová, Baechlerová, Schmidtová, Aymonová, Polletiová, Martiová, Gaberellová, Büchiová – Lendiová, Kehlová, Thalmannová, Bachmannová, Aschwandenová, Peterová, Surdezová, Salzgeberová, Kozuhová, Schmidová, Weyová, Zoggová. Trenérka: Tatjana Dienerová.
    Česko: Pejšová (Hřívová) – Chladová, Habartová (A), Wojnarová, Vaněčková (C), Hračová, Czerweková, Mašková, Veverková – Bartáková, Gruntová, Haasová – Kalová (A), Sýkorová, Dýcková – Pavlasová, Dubová, A. Trnková – Mazancová, Eignerová, Malická. Trenér: Roman Heindl.

    Rozhodčí: Grech – P. Bösl, M. Bösl.
    bahis siteleri