Galatasaray – Benfica 1:2 (kon.) | BATE – Arsenal 1:0 (kon.) | Lazio – Sevilla 0:1 (kon.)
Olympiakos – Dynamo Kyjev 2:2 (kon.) | Rennes – Real Betis 3:3 (kon.) | FK Krasnodar – Leverkusen 0:0 (kon.)
Slavia – Genk 0:0 (kon.) | Rapid – Inter 0:1 (kon.) | Sporting – Villarreal 0:1 (kon.)
Celtic – Valencia 0:2 (kon.) | Šachtar – Frankfurt 2:2 (kon.) | Malmö – Chelsea 1:2 (kon.)
Curych – Neapol 1:3 (kon.) | Club Brugge – Salzburg 2:1 (kon.) | Plzeň – Dinamo Záhřeb 2:1 (kon.)
konec
Celtic Glasgow
0:2 (0:1)
Valencia CF
Čtvrtek 14.02.2019, 21:00 • Celtic Park, Glasgow • Evropská liga • 1/16 finále
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 21:00.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Evropská liga nám vstupuje do vyřazovacích bojů, my budeme společně sledovat souboj mezi Celtic FC a Valencia CF.
     
    Celtic FC

    Fotbalisté Celticu se i v letošním ročníku pokoušejí získat mistrovský titul, což určitě čeká nejeden fanoušek. Celtic se v tuto chvíli skutečně vyhřívá na vedoucí pozici, přičemž na druhé Rangers má náskok šesti bodů. Celek z Glasgow dal zapomenout na nepovedené zápasy, v lize totiž prohrál hned čtyřikrát, navíc další tři zápasy skončily nerozhodným výsledkem. Celtic se v rámci základní skupiny Evropské ligy utkal s německým Lipskem, rakouským Salcburkem a norským Rosenborgem. Tuto skupinu jasně ovládl rakouský celek, jenž z šesti zápasů neztratil ani jeden jediný bod. Právě na oném druhém místě skončil Celtic, kterému k postupu stačily také tři porážky.
     
    Valencia CF

    Na opačné straně stojí ve formě hrající Valencia, která se konečně herně vzpamatovala. Netopýrům totiž absolutně nevyšel vstup do této sezóny, v jednu dobu se dokonce nacházeli v sestupovém pásmu. Valencia se v tuto chvíli nachází na osmé pozici, přičemž na pohárové příčky ztrácí pouze čtyři body. Tento španělský celek se do vyřazovací fáze Evropské ligy dostal z Ligy mistrů. Valencia se totiž v základní skupině LM umístila na třetí pozici, kýžený postup tak vybojoval Manchester United a také lídr celé skupiny italský Juventus. Netopýři dohromady nasbírali osm bodů, přičemž hned dvakrát zvítězili, avšak ani to nestačilo k postupu do play-off nejprestižnější soutěže.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu v prvním poločase?

    Tipovat můžete do začátku 1. poločasu.

     
    Úvodní sestavy:

    Celtic FC: Bain – Toljan, Boyata, Šimunović, Izaguirre – C. McGregor, S. Brown (C) – Forrest, R. Christie, Sinclair – Burke.
    Náhradníci: C. Gordon – Ajer, Edouard, Hayes, Johnston, Weah, Lustig.

    Valencia CF: Neto – Piccini, Garay, Diakhaby, Latorre – Soler, Parejo (C), Kondogbia, Wass – Sobrino, Čeryšev.
    Náhradníci: Doménech – Coquelin, Centelles, Gameiro, Guedes, Torres, Lee.

    Rozhodčí: Hațegan – Șovre, Gheorghe (všichni Rumunsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    3
    Hned v úvodu utkání sledujeme celkem poklidnou kombinaci Celticu. Kompletní obranná čtveřice si několikrát vyměnila míč, načež přihrávku vystihl hostující Latorre.
     
    4
    Na druhé straně se k centrovanému pokusu prodral obránce Latorre, jehož nabídku ale dokázal odklidit do bezpečí Šimunović. Valencia ale zůstává u míče.
     
    5
    Snad poprvé si okusil práci s míčem brankář Bain, který na jistotu rozehrál do strany na Toljana. Druhý jmenovaný pro změnu našel vedle stojícího Boyatu.
     
    6
    Ve středu hrací plochy dobře zasáhl Christie, který si poté navedl míč na pravou nohu, načež vypálil na branku. Neto si připsal další ostrý zákrok.
     
    7
    Akce domácích ještě pokračovala, Sinclair se pokoušel vymíchat Garaye, což se sice nepodařilo, avšak celek z Glasgow bude zahrávat úvodní rohový kop.
     
    8
    Celtic se rozhodl uklidnit hru na vlastní polovině, kde se trpělivou kombinací snažil vylákat protihráče, načež si nedovoleným zákrokem pomohl Sobrino.
     
    9
    Piccini se osvobodil dalekonosným odkopem, který málem dokázal zastihnout Sobrino. To se nakonec nepodařilo, naopak se k míči dostal Šimunović.
     
    10
    Podél autové čáry to zkoušel Soler, který ale nedokázal přejít přes Izaguirrea. Výsledkem je zisk autového vhazování, které zanedlouho obstará Piccini.
     
    11
    Také domácí celek si vyzkoušel autové vhazování, konkrétněji to byl Toljan. Jeho nabídka směřovala na jistotu k Boyatovi, který ale s rozehrávkou váhá.
     
    12
    Před pokutovým územím dokázal zasáhnout Kondogbia, který navíc poté čelil napadající smečce protihráčů. Hostující záložník ale udržel míč na noze.
     
    13
    I posléze si zahrál s míčem brankář Bain, který si počkal na podporu spoluhráčů, načež oslovil McGregora. Netopýři se snaží napadat soupeře.
     
    14
    Jako první se k padajícímu míči dostal hostující Sobrino, který se ho snažil předat na kopačku Wasse, avšak prvně jmenovaný nakonec zacílil do autu.
     
    15
    Po odehrání míče fauloval domácí Burke, který nevybíravým zákrokem přišlápl hostujícího Diakhabyho. Nakonec se to obejde bez žluté karty, avšak žlutit se zřejmě mohlo.
     
    16
    Forrest si seběhl na vlastní polovinu, kde z jedničky přeposílal míč na pravou stranu, kde sice číhal Toljan, tomu ale uskočil balón daleko od nohy.
     
    17
    Piccini si u rohového praporku vybral Solera, který se snažil propasírovat balón do pokutového území, kde si ale útočným faulem pomohl hostující Sobrino.
     
    18
    Po levém křídle si to namířil Sinclair, který ale možná trochu zbytečně zasekával na pravou nohu, což ale celkem překvapivě nepřineslo ztrátu míče.
     
    19
    Boyatova nenápadná přihrávka našla Burkeho, který si ale neudržel míč na noze. Následně na zemi skončil Sobrino, což pochopitelně viděl také hlavní sudí.
     
    20
    První velká šance! K odraženému míči se nejrychleji dostal Wass, který hlavičku směřoval k pravé konstrukci, kde fantastický zákrok předvedl Bain.
    20. Bain se musel činit.
     
    21
    Logicky tak následoval rohový kop, který ale nepřinesl nic nebezpečného. Parejo se i posléze rozehrávku zopakoval, tentokráte ale našel urostlého Toljana.
     
    22
    Bain měl nyní velké starosti s rozehrávkou, málem jí totiž vystihl napadající Sobrino. Domácí brankář si určitě oddychl, navíc se mu podařilo rozehrát do strany.
     
    23
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám zatím nepřinesla žádnou branku. Oba celky si ale vypracovaly střelecké pozice, největší šanci spálil hostující Wass.
     
    24
    Hra se nám opět uklidnila. Celtic se i tentokráte rozhodl ke kombinaci na vlastní polovině, do ní se zapojil také kapitán Brown, jenž přihrával Bainovi.
     
    25
    Vzápětí si Valencia vybojovala další autové vhazování, neboť se jako poslední dotkl míče vracející se Brown. Piccini ale neudržel balón na hrací ploše.
     
    26
    Jenomže španělský celek je i nadále na útočné polovině. Tentokráte vhazoval z levé strany, přičemž Latorre hledal Čeryševa, který ale faul nevybojoval.
     
    31
    Také brankář Neto si po delší době vyzkoušel rozehrávku od své branky. Jeho celek se následně nastěhoval do šestnáctky, kde Wass neuspěl ve vzduchu.
     
    32
    Bain i tentokráte raději rozehrál po zemi. Po krátké kombinaci následovala nepřesná přihrávka na Sinclaira, kterou dokázal vystihnout pohotový Garay.
     
    33
    Parejo našel na útočné polovině Solera, proti kterému včas vystoupil Izaguirre. Celtic se posléze pokoušel přejít na druhou stranu, což se nepodařilo.
     
    34
    Valencia táhla celkem nadějný protiútok, který úplně zazdila. Wass tak dlouho váhal s roztažením hry na levou stranu, až Čeryševa vystavil do ofsajdu.
     
    35
    Na zeleném pažitu se ocitl hostující Čeryšev, avšak hlavní sudí nechal pokračovat ve hře. Domácím to moc nepomohlo, soupeř totiž vybojoval míč zpět.
     
    36
    Latorre musel jednat hodně rychle, při rozehrávce ho totiž napadal nenápadný Forrest. Hostující zadák se tak rozhodl přenést hru na pravou stranu.
     
    37
    Stále ten stejný obrázek. Jeden z celků si pohrává s míčem na vlastní polovině, ten druhý ho napadá. Zatím to vypadá, že první poločas branku nenabídne.
     
    38
    Hodně rychle z branky musel vystartovat brankář Neto. Sinclair totiž načasoval přihrávku na Burkeho, který se nakonec k míči vůbec nedostal.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Sinclair se dostal do nepříjemného obležení, jenomže přesila protihráčů nakonec nezískala míč. Naopak se skotský celek rozhodl přenést hru vpravo.
     
    41
    Krátce poté přišla další chybná rozehrávka, kterou málem vystihl Čeryšev. Na poslední chvíli zasáhl Boyata, jenž šel do skluzu celkem hodně riskantně.
     
    42
    Valencia právě vstřelila branku!
    Máme tady úvodní branku dnešního zápasu! Parejo načasoval fantastickou kolmici mezi obránce na Sobrina, který pelášil sám na brankáře. Situaci ale ještě vyřešil přihrávkou do tandemu na DENISE ČERYŠEVA, který bezpečně zamířil do odkryté branky.
    42. Denis ČERYŠEV - 0:1
     
    44
    Tak přeci jenom jsem se dočkali branky, v tuto chvíli jsou na tahu domácí hráči, kteří zřejmě zapomněli navázat na aktivní vstup do tohoto zápasu.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    Bain celkem zariskoval s rozehrávkou, nakonec se k míči jako první dostal McGregor, který okamžitě odpálil míč za postranní lajnu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů obdrží první žlutou kartu ve druhém poločase?

    Tipovat můžete do začátku 2. poločasu.

     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl jedinou branku, o kterou se postaral hostující Čeryšev. Do utkání vstoupil aktivněji Celtic, jenž si připsal několik pohotových pokusů, avšak Neto pokaždé zasahoval. Vyložená šance uplynulého dějství přišla na druhé straně, Wassovu hlavičku ale dokázal brankáře Bain vyrazit. Vzápětí jsme sledovali hodně nezáživnou pasáž utkání, ani jeden z celků se dlouhou dobu nemohl dostat k ničemu nebezpečnému, to ale změnila Parejova kolmice, po které skóroval Čeryšev.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Dani Parejo, přichází Francis Coquelin.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    48
    Hned v úvodu se oba celky seznámily s kulatým nesmyslem. Před malým momentem si Izaguirre vybral Sinclaira, kterému ale utekl balón do zámezí.
     
    49
    Piccinimu trvala rozehrávka celkem dlouhou dobu, navíc se i přesto hosté daleko nedostali. Důrazně totiž zakročil Brown, jenž Sobrinovi nedaroval žádný prostor.
     
    49
    Valencia právě vstřelila branku!
    Hosté se dostávají do dvoubrankového vedení! Valencia rozjela akci po po levém křídle, kde se k fantastickému centru dostal Čeryšev, který v pokutovém území našel naběhnuvšího RUBÉNA SOBRINA, kterému stačilo nastavit placírku. Španělský forvard se dočkal první trefy za nový klub!
    49. Rubén SOBRINO - 0:2
     
    50
    V tuto chvíli to s domácím celkem nevypadá moc dobře, avšak do konce zápasu zbývá ještě dostatek času. Navíc musíme počítat s odvetným zápasem.
     
    51
    O další střelecký pokus se přihlásil obránce Piccini, který se dostal až do pokutového území, kde tvrdou ránou pravou nohou prověřil brankáře Baina.
     
    52
    Na zeleném pažitu se sice ocitl domácí Izaguirre, nedovolený zákrok to ale překvapivě nepřineslo. Domácím to nemusí vadit, budou alespoň vhazovat.
     
    53
    Christiemu se podařilo roztáhnout hru na levou stranu, kde ale číhal pohotový Soler, jenž čistým způsobem vybojoval míč zpět, doplatil na to Izaguirre.
     
    54
    Domácí jsou po druhé inkasované brance častěji na míči, avšak i nadále kombinují daleko od branky soupeře. Tento obrázek hry nemůže Valencii vadit.
     
    55
    Faulem na hranici žluté karty si pomohl domácí McGregor, který u postranní čáry stáhl k zemi Sobrina. Žlutá to nakonec nebude, hosté rozehráli narychlo.
     
    56
    Dalekonosná kolmice se zřejmě měla snášet na Sobrina, avšak střelec druhé branky se k ní vůbec nedostal. Naopak míč doskákal k brankáři Bainovi.
     
    57
    Z velké vzdálenosti napřáhl již zmiňovaný McGregor, který ale zamířil pouze do hlediště. To náležitě ocenil jeden z fanoušků, jenž je za suvenýr v podobě míče velmi rád.
     
    58
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Scott Sinclair, přichází Timothy Weah.
     
    59
    Střídání v týmu Celtic FC: ze hřiště odchází Ryan Christie, přichází Odsonne Edouard.
     
    60
    O vyvezení míče se postaral kapitán Brown, který ještě přiťukl do tandemu na McGregora, jenž pro změnu přihrával zpět na obrannou polovinu, kde číhal Boyata.
     
    61
    Poprvé se k míči dostal střídající Edouard, který se proháčkoval až do pokutového území, kde se poroučel k zemi. O penaltě ale nemůže být řeč.
     
    62
    Následně se Izaguirrovi příliš nepovedl centr, který skončil přímo v náruči brankáře Neta. Ten se tentokráte postaral o dalekonosný nákop na druhou stranu.
     
    63
    Forrest nabral pořádnou rychlost, následný centr sice poslal přesně na hlavu Garaxe, ten ale za šestnáctkou našel Weaha, který mířil vysoko nad branku.
     
    64
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Denis Čeryšev, přichází Gonçalo Guedes.
     
    65
    Tentokráte se Weah zjevil na pravém křídle, odkud posílal míč zpět do pokutového území. I v tomto případě zasahoval Garay, který hlavičkoval mimo dosah protihráčů.
     
    66
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, Celtic i nadále prohrává o dvě branky. Skotský celek ale stupňuje aktivitu, soupeř se nyní pouze brání.
     
    67
    Soler nepříjemně dohrál protihráče, čehož si všiml nevšiml. Celtic tak pokračuje v držení kulatého nesmyslu, se kterým se nachází na hranici poloviny hřiště.
     
    68
    Následně to byl právě Soler, kdo se dostal k dalšímu centru. Ten se snášel do míst, kam si nabíhal Sobrino, avšak ještě před ním zasahoval Šimunović.
     
    69
    Posléze se domácí tábor hodně divil výroku sudího, který odpískal nedovolený zákrok na Kondogbiu. Následně jeden z domácích nechtěl vrátit balón na místo činu.
     
    74
    Piccini se ujal dalšího autového vhazování, tentokráte od pravé postranní čáry. Po jeho nabídce zasahoval Brown, hostující zadák si tak aut vyzkouší opakovaně.
     
    75
    Hezký průnik předvedl právě Piccini, který se hodně drzým způsobem dostal až do velkého vápna, kde jeho přihrávku pod sebe zablokoval protihráč.
     
    76
    Následoval rohový kop, jenomže ještě před ním si hlavní sudí zavolal Kondogbiu s Brownem. Proběhla krátká domluva, zanedlouho se bude konat roh.
     
    77
    Celtic se opět usadil na opačné polovině, kde má hodně málo času na další řešení. Netopýři se totiž prezentují velmi dobrým napadáním, které zatím vychází.
     
    78
    Vyšlo i nyní, neboť soupeř chyboval v rozehrávce. Posléze se podél autové čáry chtěl prohnat aktivní Piccini, který narazil na druhého z protihráčů.
     
    78
    Střídání v týmu Valencia CF: ze hřiště odchází Cristiano Piccini, přichází Kévin Gameiro.
     
    79
    Aktivní Piccini nakonec musel střídat, opakovaný záběr prokázal, že si hostující zadák přivodil zranění. Na hrací plochu se dostal velezkušený Gameiro.
     
    80
    Na opačné straně jsme sledovali další rohový kop, ke kterému se pro změnu postavil Guedes. Centr se stáčel ke Kondogbiovi, který vybojoval další roh.
     
    81
    I tentokráte se míč točil k hranici malého vápna, kde tentokráte zakončoval střídající Gameiro. Jednalo se o nepovedený pokus, Bain nemusel zasahovat.
     
    81
    Žlutou kartu dostává Oliver Burke (Celtic FC).
     
    82
    Další žlutá karta, tentokráte jí vyfasoval hostující Kondogbia, který si tak nezahraje odvetné utkání.
     
    83
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. Poslední minuty nabízí celkem ofenzivní podívanou, domácí by potřebovali vstřelit kontaktní branku.
     
    84
    Gameiro dokázal načasovat náběh za obranu, avšak zradil ho první kontakt s míčem. Francouz se sice dostal k centru, ten ale ke Guedesovi nezamířil.
     
    85
    Na pořadu dne byl další roh pro španělský celek. Guedes to tentokráte zkoušel pravou nohou, avšak ani tentokráte se mu nepodařilo najít nikoho z kolegů.
     
    88
    Krátká kombinace na pravém křídle nakonec nabídla útočný faul v podání Burkeho. Zmar domácích pokračuje, soupeř bude rozehrávat od vlastní šestnáctky.
     
    88
    Žlutou kartu dostává Jeremy Toljan (Celtic FC).
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby. Ochozy stadionu se vyprazdňují, avšak ještě musíme počítat s nastaveným časem.
     
    90
    Domácí se opět usadili na druhé straně, soupeř se ale stačil vrátit v hojném počtu.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o tři minuty.
     
    90+1
    Soler se dostal s míčem až k hranici vápna, odkud pod sebou hledal Gameira, ke kterému na poslední chvíli přispěchal kapitán Brown.
     
    90+2
    Netopýři rozehráli rohový kop nakrátko, načež se před branku přeci jenom snášel centr, který se ale neujal. Rychlý kontr Celticu skončil přes půlící čárou.
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Valencie, která svého soupeře porazila poměrem 2:0. Španělský celek si do druhého poločasu odnesl vedení o dvě branky, které dokázal ustrážit až do konečného hvizdu. Celtic pochopitelně měl míč častěji na kopačkách, avšak většinu času narážel na pozornou obranu soupeře, která skotský celek nepustila do žádné vyložené šance. Naopak se Valencia soustředila na trpělivou defenzívu, v ojedinělých případech se pokoušela zahrozit prostřednictvím rychlých protiútoků.
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:5. (22:51:48)

    David Suchý

    Branky: 42. Čeryšev (Sobrino), 49. Sobrino (Čeryšev)

    Karty:   81. Burke (CEL), 88. Toljan (CEL) – 82. Kondogbia (VAL)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 2:5. Střely mimo: 2:2. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 12:5.
    Celtic Glasgow: Bain – Toljan, Boyata, Šimunović, Izaguirre – C. McGregor, S. Brown (C) – Forrest, R. Christie (59. Edouard), Sinclair (58. Weah) – Burke.
    Náhradníci: C. Gordon – Ajer, Edouard, Hayes, Johnston, Weah, Lustig.

    Valencia CF: Neto – Piccini (78. Gameiro), Garay, Diakhaby, Latorre – Soler, Parejo (C) (46. Coquelin), Kondogbia, Wass – Sobrino, Čeryšev (64. Guedes).
    Náhradníci: Doménech – Coquelin, Centelles, Gameiro, Guedes, Torres, Lee.

    Rozhodčí: Hațegan – Șovre, Gheorghe (všichni Rumunsko)
    Čtvrtek 21.02.2019
    Valencia - Celtic 1:0

    Branky: 70. Gameiro (Wass)

    Karty:   53. Diakhaby (VAL) – 24. S. Brown (CEL), 26. Toljan (CEL), 59. Hayes (CEL)   37. Toljan (CEL)

    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:12.
    bahis siteleri