Poprad – Miskolc 2:1 (kon.) | Nitra – Žilina 3:1 (kon.) | Lipt. Mikuláš – Nové Zámky 1:0 (kon.)
Banská Bystrica – Detva 7:3 (kon.) | Trenčín – Zvolen 3:2 (3:4 po s.n.) | MAC Budapešť – Košice 3:1 (kon.)
konec
HC´ 05 Banská Bystrica
7:3 (3:2, 2:0, 2:1)
HK Detva
Neděle 17.02.2019, 17:00Tipos Extraliga (SR) • 52. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Zápas přinesl velké množství gólů a nakonec se ukázala i kvalita. Banská Bystrica byla jednoznačně lepší, protože si dokázala síly rozložit do všech tří třetin. Detva po první třetině herně odešla a nedokázala se zpět chytit. Rozdíl mohl být i výraznější, ale proti byl Zalivin. Ten inkasoval 7 gólů, ale myslím si, že se svým výkonem může být nadmíru spokojen. Děkuji vám za pozornost. Nashledanou. (19:31:03)
     
    Konec zápasu.
     
    59:24
    Poslední útok domácího týmu zavařil Detvě, která propadla ve středním pásmu. Koper si potáhl puk po pravé straně a okamžitě zakončil. Jeho střela však směřovala přesně do připraveného Zalivina.
     
    58:47
    Na druhé straně si musel Lisutin připsat zákrok z kategorie jednoduchých. Střelu vyslal Král, ale puku chyběla síla i přesnost. Vhazovat se bude v obranném pásmu domácího týmu.
     
    57:12
    Banská Bystrica se snaží o další gól. V útočném pásmu však byla jen z dvěma hráči, kteří nedokázali nic vymyslet. Detva se zdarma dostala k puku.
     
    56:42
    Detvě přesilovka nevyšla. Nedokázala se pořádně ani udržet v útočném pásmu. Domácí celek je aktuálně při puku ve středním pásmu a hráči střídají.
     
    55:45
    Detvě nevyšel útok a domácí celek se jednoduše osvobodil. Po nepřesné přihrávce musí hosté začínat od vlastní brány. Zalivin zastavil puk za vlastní bránou.
     
    54:37
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Bartánus – 2 min., vysoká hůl).
     
    54:25
    Banská Bystrica útočila po levé straně, ale většina hráčů šla střídat. Domácí hráč podržel puk v útočném pásmu a zkušeně si počkal na náběh spoluhráče.
    53:18 Tomáš Török (DTV) - 7:3
     
    53:18
    Tým Detva právě vstřelil branku! Autorem branky je TÖRÖK. Asistence: Ďaloga a Valent. Detva dokázala zkorigovat stav utkání. Obránci Banské Bystrice usnuli a zapomněli, že mají před bránou hráče. Ďaloga si všiml před bránou volného TOMÁŠE Töröka. Ten se nezalekl příležitosti a zakončil pěkně ke vzdálenější tyči.
     
    51:35
    Detva si takový výprask určitě nezasloužila, protože v první třetině působila lepším dojmem a její výkon byl na úrovni. Ve druhé třetině už to bylo horší, no a vše graduje ve třetí třetině.
    50:32 Jordon Southorn (BBY) - 7:2
     
    50:32
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Autorem branky je SOUTHORN. Asistence: Zigo a Šoltés. Další gól přišel po parádní akcí tří útočících hráčů. Na konci celé akce byl Jordon SOUTHORN. Ten dostal přihrávku na pravé křídlo a střelou z první trefil přesně do volného prostoru.
     
    49:48
    Detvě se už nic víc nepodařilo vymyslet ve své přesilové hře. Banská Bystrica byla v oslabení výborná a dokázala se osvobozovat několika vyhozeníma.
     
    48:13
    Detva uzavřela svého soupeře v jeho obranném pásmu a vymýšlela ideální možnost na zakončení. Ta nakonec přišla, ale střela byla sražena na ochrannou síť.
     
    47:41
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Higgs – 2 min., naražení zezadu).
     
    46:30
    Detva byla delší dobu ve svém obranném pásmu a směrem vpřed nedokázala nic vymyslet. Hráči se rozhodli, že jdou střídat. Přišlo tak jen k předání puku.
     
    45:45
    Opět má puk na svých hokejky jen Banská Bystrica. Ta kontroluje hru a v pohodě si přihrává ve vlastním obranném pásmu. Detva je velmi pasivní.
     
    44:39
    Domácí celek se snaží vstřelit ještě další góly, protože je při chuti. Detvějakoby docházely síly a z toho pramení i vyloučení.
     
    43:15
    Ščurkovi dnešní zápas moc nevychází. Už potřetí oslabil své mužstvo. Banská Bystrica dostává další možnost na vstřelení gólu.
     
    42:56
    Vyloučení v týmu HC 07 Detva (Ščurko – 2 min., hákování).
    42:27
     
    42:27
    Banská Bystrica vstřelila gól po nahození puku od modré čáry, ale hlavní rozhodčí rozpažil a signalizuje postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    41:40
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Autorem branky je SUROVÝ. Asistence: Zigo. Gól padl po velké chybě Detvy ve středním pásmu. Zigo ukořistil puk a domácí šli do přečíslení. TOMÁŠ SUROVÝ dostal nabité a okamžitě vystřelil. Jeho bomba skončila přesně pod břevnem. Zde nemohl Zalivin udělat vůbec nic.
    41:40 Tomáš Surový (BBY) - 6:2
     
    40:18
    Detva se dostala do útočného pásma, ale následně ztratila puk. Ten se tam vrátil po chybě domácích, ale rozhodčí přerušili hru pro ofsajd.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhá třetina nám hodně kvality neukázala. Ani jeden z celků se nedostával do šancí a brankáři moc práce neměli. Lisutin neřešil prakticky nic nebezpečné před vlastní bránou. Zalivin předvedl pár parádních zákroků, když ho nepodržela jeho obrana. Nebýt jeho, tak je skóre mnohem vyšší.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
    39:50 Gilbert Gabor (BBY) - 5:2
     
    39:50
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Autorem branky je GABOR. Asistence: Češík. Tak domácí se znovu prosadili v posledních sekundách třetiny. Zalivin nedokázal udržet střelu ze špatné pozice a s dorážkou mu jeho spoluhráči nepomohli. GILBERT GABOR se nejlépe zorientoval v skrumáži těl a pohotově rozvlnil síť.
     
    38:39
    Zigo neměl v útočném pásmu nikoho ze svých spoluhráčů, a tak to vzal na vlastní ramena. Puk jen nahodil na brankáře, který nemohl rozehrát. Vhazovat se bude před Zalivinom.
     
    37:44
    Detva se dostávala do nebezpečné akce, když se domácí nestihli stáhnout. Přihrávka před prázdnou bránu, kde stál Chovan, byla zablokována.
     
    36:23
    Ve druhé třetině jsme zatím tolik krásy neviděli. Oba celky se snaží, ale je to bez větších šancí. Brankáři si hodně zákroků nepřipsaly.
     
    35:13
    Kuklev neměl komu, a tak jen nahodil puk přes všechny hráče. Lisutin nejdříve nemusel zasahovat, ale pak přece jen pokryl puk. Vhazovat se bude v obranném pásmu Banské Bystrice.
     
    34:17
    Něco podobného jsme viděli i na druhé straně, když se pokoušel zakončit Zigo. Jeho střela se k brankáři nedostala, protože ji pěkně zablokoval sládek.
     
    33:37
    Ďaloga také mohl snížit stav. Při pravé straně se dostal k puku, který si potáhl na střed a byl v ideálním střelecké parketu. Střílel pod břevno, ale Lisutin puk vyrazil na ochrannou síť.
     
    32:34
    Detva se dostala do dobré příležitosti během přesilové hry. Mohla se dostat na kontakt svému soupeři. Sládek obíhal brankáře, avšak jeho bekhendové zakončení nebylo ideální.
     
    31:06
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Šťastný – 2 min., hákování).
     
    30:37
    Banská Bystrica uzavřela soupeře v jeho obranném pásmu a přichází velké množství střel. Zalivin se musí mít na pozoru, protože v těchto chvílích mu jeho spoluhráči moc nepomáhají.
     
    29:45
    Domácí celek je při chuti a Detva se neví vzpamatovat. Její přihrávky nemají lepší myšlenku. Lisutin si prakticky ještě nepřipsal pořádný zákrok v této třetině.
    28:30 Marek Bartánus (BBY) - 4:2
     
    28:30
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Autorem branky je BARTÁNUS. Asistence: Southorn a Sloboda. Domácí využili druhou přesilovku v dnešním zápase, konkrétně MAREK Bartánus. Ten ideálně tečoval puk před brankářem, který se ještě zastavil na tyčce. Následná dorážka z pár centimetrů mu už nedělala problém.
     
    27:47
    Šťastný dostal přihrávku před bránu, ale byl zády k brankáři. Jeho práce s hokejkou nestačila na Zalivina, který puk schoval ve své lapačce.
     
    27:19
    Vyloučení v týmu HC 07 Detva (Ščurko – 2 min., podrážení).
     
    26:12
    Detva šla do přečíslení, avšak její přechod do útočného pásma pokazil jeden hráč, který byl nedočkavý. Čárový rozhodčí správně odpískal ofsajd.
     
    25:28
    Na druhé straně jsme mohli vidět kuriózní moment, když si téměř Gašpar vstřelil vlastní gól. Puk nasměroval směrem na vlastní bránu, ale Zalivin reflexivní zakročil už na brankové čáře.
     
    24:45
    Detva hraje přesilovku, ale do šance se zatím nedostala. Největší šanci měl Hodgson, který střílel do protipohybu brankáře, ale puk jen těsně minul bránu.
     
    23:47
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Kubka – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu HC 07 Detva (Ščurko – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    23:00
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Glenn – 2 min., vysoká hůl).
     
    22:11
    Banská Bystrica je rychlejší, což se aktuálně ukazuje v plné parádě. Detva se neví dostat do hry a jen vyhodila puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    21:20
    Obrovská šance Asselina, který mohl vstřelit svůj druhý gól! Pěkně si zběhl před prázdnou bránu, kde dostal přihrávku, ale skvělého Zalivina překonat nedokázal! Parádní zákrok.
     
    20:20
    Domácí sice vyhráli úvodní buly, ale puk ztratili v útočném pásmu. Detva se dostala do rychlého útoku, ale puk její hráčům ujel k brankáři.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Sledujeme nádherný zápas, který se musí líbit každému nezaujatému divákovi. Šancí jsme mnoho neviděli, ale branek ano. Hráči proměnili prakticky každou jednu šanci. Detva hrála aktivní hokej, ale nevydržela závěr třetiny, když dvakrát inkasovala v poslední minutě. Určitě ji to velmi mrzí, protože se tím nastartoval domácí gólostroj, který může pokračovat i po přestávce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
    19:47 Guillaume Asselin (BBY) - 3:2
     
    19:47
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Autorem branky je ASSELIN. Asistence: Faille. Domácí celek dokázal otočit v poslední minutě první třetiny. Velkou mírou se o to přičinil dosavadní nejlepší hráč zápasu Éric Faille. Ten parádně našel svého spoluhráče před bránou, kterému nedělalo problém uklidit puk do sítě. GUILLAUME Asselin zužitkoval pěknou přihrávku, obešel brankáře a pohodlně zakončil do odkryté sítě.
    19:11 Dávid Šoltés (BBY) - 2:2
     
    19:11
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Autorem branky je ŠOLTÉS. DÁVID Šoltés si sám dirigoval akci, když zatáhl puk do útočného pásma. Obránci mu nestíhali, a tak si obešel bránu, aby mohl zakončit k bližší tyči. Zalivin nedokázal natáhnout svůj beton a inkasuje.
     
    18:40
    Detva je stále v útočném pásmu. Banská Bystrica je již velmi dlouho ve vlastním obranném pásmu. Osvobozuje se jen zásluhou vyhození do středního pásma.
     
    17:53
    Sledujeme minimum přerušení. Brankáři nemají mnoho zákroků. Detva je v útočném pásmu, ale s pukem se nachází jen u mantinelu, odkud nemůže přijít nebezpečí.
     
    16:24
    Banská Bystrica už delší dobu nevymyslela nic nebezpečného v útočném pásmu. Zalivin očekával určitě mnohem více zákroků. Domácí jakoby svého soupeře podcenili.
     
    15:48
    Detva se dostávala do další šance, když se jeden z jejích hráčů dostal k puku mezi kruhy a střelou švihem zakončil. Puk narazil na zadní mantinel.
     
    14:38
    A je tu nová výzva pro Banskou Bystricu, která je velkým favoritem, ale přesto přehrává na domácím ledě 1:2. Detva zlepšila svou hru a okamžitě se to ukázalo na výsledku.
    13:33 Jozef Sládok (DTV) - 1:2
     
    13:33
    Tým Detva právě vstřelil branku! Autorem branky je SLÁDOK. Asistence: Hodgson. Domácí obrana ukázala, že i ona umí chybovat. Všichni se soustředili na puk u mantinelu, který odtud dostal Hodgson. Jeho přihrávka našla volného spoluhráče, kterým byl JOZEF sládek. Ten si puk ještě potáhl a následně švihem přesně zakončil.
     
    12:57
    Detva se dostává do hry, avšak neví se dostat blíže k bráně. Přicházejí jen střely od modré čáry. Lisutin zasahovat nemusí.
     
    11:34
    Detva podržela chvíli soupeře v jeho obranném pásmu, ale ne na dlouho. Hráči už potřebovali střídat, a tak se puk zdržel za bránou Lisutina.
     
    10:45
    Banská Bystrica je jednoznačně lepší, avšak své šance neumí využít. Aktivní je zejména Faille, který nabádá své spoluhráče přihrávkami před bránu.
     
    09:39
    Banská Bystrica ztratila puk v útočném pásmu a hosté mohli jít do přečíslení. Jeden z jejich hráčů neposoudil situaci nejlépe a puk podržel ve středním pásmu.
    08:22 Ben Betker (DTV) - 1:1
     
    08:22
    Tým Detva právě vstřelil branku! Autorem branky je BETKER. Asistence: Puliš. Velmi šťastný gól v podání hostů. BEN BETKER. byl ve velkém úhlu, ale přesto zkusil své štěstí. Lisutin si tento gól za rámeček nedá. Puk mu prošel zřejmě někde mezi betony.
     
    07:08
    Hraje se 4 na 4. Zatím má puk na svých hokejkách Detva. Nepodařilo se jí však projít do útoku a domácí mohli skórovat. Faille nabízel puk před odkrytou bránu pro Asselina, avšak ten ho nestihl zachytit.
     
    06:20
    Vyloučení v týmu HC 07 Detva (Ščurko – 2 min., hákování).
    Vyloučení v týmu HC 05 iClinic Banská Bystrica (Sloboda – 2 min., nafilmovaný pád nebo přehrávání).
     
    06:12
    Detva si nedokázala přesně přihrát a puk prošel všechny čáry. Píská se zakázané uvolnění. Vhazovat se bude před bránou Zalivina.
    05:03 Brock Higgs (BBY) - 1:0
     
    05:03
    Banská Bystrica právě vstřelila branku!
    Autorem branky je HIGGS. Asistence: Faille. Domácí dokázali využít hned svou první přesilovou hru. V tomto okamžiku to nezvládla obrana Detvy. BROCK HIGGS byl volný mezi kruhy, což dokázal potrestat. Puk si nachystal na forhend a svou střelu uklidil pod břevno.
     
    04:30
    Vyloučení v týmu HC 07 Detva (Hayden Hodgson – 2 min., podrážení).
     
    04:17
    Domácí se poprvé mohli dostat do šance, když pěkně zavezl puk do útočného pásma Asselin. Svou přihrávkou našel Failleho, ale ten nedokázal přesně posunout puk na pravou stranu.
     
    03:17
    Zalivin přerušil hru poprvé v zápase. Domácí hokejisté vyslali střelu z pravé strany, ale brankář hostí byl pozorný.
     
    02:30
    Od začátku třetiny se nám ještě nepřerušilo. Hra má plynulý spád. Oba celky se střídají v držení puku. Ani jeden z nich se do šance zatím nedostal.
     
    01:21
    Lisutin vyprodukoval první zákrok, když pěkně zakročil se svou lapačkou. Následná dorážka směřovala jen vedle brány. Hosté začali aktivněji.
     
    00:35
    Detva se v úvodu dostala k puku a prošla až do útočného pásma. Tam ale nic nevymyslela.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC 05 iClinic Banská Bystrica: Lisutin (Williams) – Mihalik, Marshall, Southorn, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Nemčík, Glenn – Selleck, Faille, Asselin – Šťastný, Higgs, Bartánus – Zigo, Surový, Šoltés – Koper, Češík, Gabor

    HC 07 Detva: Petrík (Zalivin) – Chovan, Kuklev, Sládok, Gachulinec, Fekiač, Betker, Golian, Jendroľ – Ščurko, Murček, Puliš – Hodgson, Mclean, Žilka – Král, Chovan, Gašpar – Török, Valent, Ďaloga..
     
    HC 07 DETVA
    Forma Detvy je poslední dobou katastrofální. Z posledních 5 zápasů jen 5 bodů za jednu jedinou výhru a dvě prohry po základní hrací době. To vše jen podtrhuje aktuální deváté místo, které ale ještě nemusí být konečné. O 4 body níže ještě čeká na posledním postupovém MAC Ujbuda. Detva má celkově jen 62 bodů, což je opravdu propastné.

    Forma: P(sn) – P(pp) – P – V – P

    Poslední zápasy:
    Detva – Poprad 3:4sn
    Nové Zámky Detva 3:2pp
    Poprad – Detva 3:1
     
    HC 05 ICLINIC BANSKÁ BYSTRICA
    Suverénní lídr ligy, Banská Bystrica už má jistý postup do play-off, společně se Zvolenem a dalšími dvěma týmy. Stále je ale o co hrát – tedy o nejlepší pozici pro vyřazovací boje. A taky trofej základní části. Jelikož Bystrica před Zvolen vede jen o 3 body, měla by dnes vyhrát.

    Forma: V – V – R – V – V

    Poslední zápasy:
    Zvolen – Banská Bystrica 2:4
    Banská Bystrica – Košice 5:1
    Banská Bystrica – Zvolen 2:3
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

    Jiří Polášek

    Branky a nahrávky: 6. Higgs (Faille), 20. Šoltés, 20. Asselin (Faille), 29. Bartánus (Southorn, Sloboda), 40. Gabor (Češík), 42. Surový (Zigo), 51. Southorn (Zigo, Šoltés) – 9. Betker (Puliš), 14. Sládok (Hodgson), 54. TÖRÖK (Ďaloga, Valent)


    HC´ 05 Banská Bystrica: Lisutin (Williams) – Mihalik, Marshall, Southorn, Sloboda, Ďatelinka, Kubka, Nemčík, Glenn – Selleck, Faille, Asselin – Šťastný, Higgs, Bartánus – Zigo, Surový, Šoltés – Koper, Češík, Gabor
    HK Detva: Petrík (Zalivin) – Chovan, Kuklev, Sládok, Gachulinec, Fekiač, Betker, Golian, Jendroľ – Ščurko, Murček, Puliš – Hodgson, Mclean, Žilka – Král, Chovan, Gašpar – Török, Valent, Ďaloga.
    bahis siteleri