Slavia – Teplice 3:2 (kon.) | Sparta – Liberec 3:0 (kon.)
konec
AC Sparta Praha
3:0 (1:0)
FC Slovan Liberec
Pondělí 25.02.2019, 13:00 • TCM Strahov - UMT • Juniorská liga – Čechy • 19. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí vítězstvím Sparty, která svého soupeře porazila poměrem 3:0. Domácí se ujali hodně brzkého vedení, načež jsme sledovali hodně bojovné představení, které nenabízelo nic moc nebezpečného. I přesto se Pražané dostali do dvoubrankového vedení, které posléze ještě navýšili o jednu branku. Liberec se v tomto utkání nedostal do žádné vyloženější šance, domácí celek tak potvrdil roli favorita utkání. (14:52:02)
     
    90+2
    Konec zápasu.
     
    90+2
    Sparta se dostane ještě k jedné standardce, bude to z velké vzdálenosti od branky. Zřejmě se ale bude jednat o přízemní rozehrávku.
     
    90+1
    Žlutou kartu dostává Jan Prokš (FC Slovan Liberec).
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o dvě minuty.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, Sparta je hodně blízko k vítězství. Uvidíme, zda se bude něco málo nastavovat.
     
    88
    Na druhé straně to zpoza pokutového území zkoušel talentovaný Šulc, který mířil kousek nad břevno. Heča se tak ujme odkopu od své svatyně.
     
    87
    Na pravou stranu si seběhl Čajkovský, který se v pokutovém území snažil najít naběhnuvšího Pulkraba, před kterým ale zasahoval brankář Hasalík.
     
    86
    Dalekonosný odkop byl natolik dlouhý, že doskákal až k opačné šestnáctce, kde se nacházel Hasalík, jenž pro změnu rozehrál po zemi.
     
    85
    Dalekonosný nákop měl na pravém křídle najít jednoho z hráčů Slovanu, avšak mnohem rychleji byl u míče brankář Heča, jenž sevřel míč do své náruče.
     
    83
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Jakub Sláma, přichází Lukáš Čajkovský.
     
    81
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut. O vítězi se zdá být rozhodnuto, avšak Liberec by chtěl zkorigovat nepříznivý výsledek.
     
    80
    Fukala se chtěl prohnat na polovinu soupeře, avšak s taktickým zákrokem přispěchal obránce Gabriel. Je pískáno, Liberec bude i tentokráte rozehrávat nakrátko.
     
    80
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Tomáš Cabadaj, přichází Martin Palečko.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Jan Pázler, přichází Petr Petr.
     
    79
    Heča se ujal odkopu z blízkosti vlastního pokutového území. Jeho vzdušná nabídka nabrala pořádnou výšku, Pulkrab ale prodlužoval pouze k protihráči.
     
    78
    Slovan to i nadále zkouší trpělivou rozehrávkou, která ale stále k ničemu nevede. Navíc se před malým momentem dostal do těsného ofsajdu Micovčák.
     
    78
    Žlutou kartu dostává Pavel Baláž (FC Slovan Liberec).
     
    77
    Tohle bude pro Slovan hodně složitý oříšek, v tuto chvíli prohrává už o tři branky. Do konce zápasu zbývá něco málo přes deset minut hracího času.
     
    77
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Kristián Flak, přichází Radim Prokopec.
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Erik Micovčák, přichází Miroslav Dvořák.
    76. PULKRAB - 3:0
     
    76
    Sparta právě vstřelila branku!
    Je tu třetí branka v hostující síti! Cabadaj výborně zasáhl při rozehrávce soupeře, poté v pokutovém území našel MATĚJE PULKRABA, který se natlačil až ke kostrbatému zakončení, které se sotva došouralo za brankovou čáru.
     
    76
    V souboji o míč si nedovoleným zákrokem pomohl napadající Pulkrab, který ostře zajel do protihráče. Hlavní sudí pochopitelně odpískal ve prospěch Slovanu.
     
    75
    Penc nikterak nezmatkoval, naopak si vybral vedle stojícího brankáře Heču, jenž pro změnu přenášel hru na levou stranu, kde číhal zcela osamocený Sváta.
     
    74
    Posléze to dalším zakončením zkoušel Sláma, který ale trefil pouze protihráče před sebou. Následně se Slovan zmohl na dalekonosné odklizení.
     
    73
    Avšak na útočnou polovinu se prodral střídající Traoré, který vypustil velice povedenou střelou, se kterou si Hasalík poradil. Hezká akce pražského celku.
     
    73
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Matyáš Kazda, přichází Milan Vrabec.
     
    72
    V tuto chvíli to bude mít Liberec hodně složité, bude muset dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Do konce zápasu ale zbývá ještě dostatek času.
    71. HÁJEK - 2:0
     
    71
    Sparta právě vstřelila branku!
    Rázem je tu druhá branka domácího celku! Slovan sice signalizoval faul, avšak domácí pokračovali v útočení. Sláma dokázal na hranici ofsajdu najít PAVLA HÁJKA, který přízemním zakončením propálil brankáře Hasalíka.
     
    70
    Na pořadu dne byl rohový kop pro Spartu. Jeden z domácích se tlačil k zakončení, avšak přitom fauloval protihráče. Rozehrávky se tak ujme Hasalík.
     
    69
    Slaboučký pokus z kopačky jednoho z hostujících hráčů skončil pouze v rukavicích brankáře Heči. Jeho dalekonosný odkop směřoval na druhou stranu.
     
    69
    Střídání v týmu FC Slovan Liberec: ze hřiště odchází Petar Musa, přichází Dominik Gembický.
     
    68
    I nadále sledujeme hodně bojovnou podívanou, která nenabízí téměř nic nebezpečného. Před malým momentem se málem k padajícímu míči dostal Pulkrab.
     
    64
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, na druhou branku stále čekáme. Zatím je to boj ve středu hrací plochy, už delší dobu čekáme na něco vážnějšího.
     
    63
    Sled autových vhazování nakonec přinesl aut také pro Liberec. Krátce po něm si v rámci pravidel počínal domácí Sváta, jenž na polovině odzbrojil Musu.
     
    62
    Centrovaná nabídka z levé strany měla ideální výšku, avšak směr nebyl vůbec dobrý. Lehoczki tak odcentroval přímo do náruče domácího brankáře.
     
    61
    Střídání v týmu AC Sparta Praha: ze hřiště odchází Radwan Abdelkader, přichází Lamine Traoré.
     
    61
    Nyní se včas dostal na zem brankář Hasalík, který skončil po kulatém nesmyslu. Pulkrabovi sice moc nescházelo, avšak hostující brankář byl pozorný.
     
    60
    Následovala další zpětná přihrávka na brankáře Heču, který ihned odkopával z jedničky. Krátce poté došlo k hraní rukou v podání domácích.
     
    59
    Dalekonosný nákop z kopačky Prokše směřoval na pravou stranu hrací plochy, kde si ale útočným faulem pomohl Musa. Je pískáno ve prospěch domácích.
     
    58
    Před malým momentem si nedovoleným zákrokem pomohl domácí Sláma, který podrazil Šulce. Vypadá to, že hosté budou rozehrávat nakrátko.
     
    57
    Fukalovi se málem podařilo procedit přihrávku na Micovčáka, který nakonec neudržel míč na hrací ploše. Heča tak bude odkopávat od branky.
     
    56
    Avšak poté pronikl do šestnáctky Pázler, který byl zezadu povalen k zemi. Ani tentokráte se nejednalo o faul, Liberec bude alespoň vhazovat zleva.
     
    55
    K pokutovému území se pokoušel dostat domácí Abdelkader, který na samotné hranici narazil do protihráče. Slovan se ale daleko s balónem nedostal.
     
    54
    Na druhé straně se ke středovému kruhu dostal domácí Sláma, kterému se ale nepodařilo roztáhnout hru na levou stranu. Vzápětí přišel útočný faul domácích.
     
    53
    Následně se Köstl rozhodl přenést hru na levou stranu, kde měl ale hodně daleko k míči kolega Baláž. Míč tak skončil daleko za postranní lajnou.
     
    52
    Chvíli se nehrálo, neboť jeden z hráčů Liberce měl problémy s vázáním kopaček. Vypadalo to na Kazdu, který ale sám rozehrál volný kop ze své půlky.
     
    51
    Z pravé strany se k centru dostal Sláma, po jehož nabídce nebezpečně pálil Abdelkader. Do dráhy letu míče se ale připletl jeden z bránících hráčů.
     
    50
    Také Heča si vyzkoušel práci s míčem, který posílal na zcela osamoceného Hájka, jehož přenesení hry našlo Cabadaje, který si ale ukopl míč daleko od nohy.
     
    49
    Následně podél autové čáry pelášil vpřed Gabriel, jehož prudká přihrávka nenalezla Pulkraba, nýbrž skončil na hlavě jednoho z hostujících obránců.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu se podařilo zasáhnout Köstlovi, který odvrátil míč pouze za postranní lajnu. Domácí tak budou moci vhazovat.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost domácí, kteří budou pro změnu hrát zleva doprava.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec nabídl pouze jednu branku. Sparta vstoupila do utkání velice aktivně, hned v úvodu se ujala vedení, přímý kop totiž velmi dobře trefil obránce Ćivić. Postupem času se ale hra hodně vyrovnala, naopak se začal projevovat také Slovan, který v tuto chvíli má územní převahu. Domácím se nedaří proniknout přes střed hrací plochy, naopak Liberec se stále nedostal do nějaké vážnější příležitosti.
     
    45
    První poločas skončil.
     
    45
    Vypadá to, že žádnou další branku alespoň prozatím neuvidíme.
     
    44
    Jenomže po jednom ze soubojů skončil na zemi jeden z hráčů Liberce, v tuto chvíli se tedy nehraje. Vypadá to na Pázlera, ke kterému přispěchali lékaři.
     
    43
    Sledovali jsme také rohový kop na druhé straně, po kterém se k hlavičkovému pokusu dostal Abdelkader, který hlavičkoval kousek vedle branky soupeře.
     
    40
    Slovan rozehrál rohový kop nakrátko, načež se přeci jenom dostal k centru. Ten nepřinesl nic nebezpečného, avšak hosté si vyzkouší další rohový kop.
     
    39
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    38
    Z pravé strany se o centr postaral Gabriel, kterému se málem podařilo najít Pulkraba. Na opačné straně se Kazdovi nepodařilo oslovit kolegu Micovčáka.
     
    37
    Pulkrab neúnavně dotíral na rozehrávajícího Prokše, který to ale zvládl na jedničku. Slovan ale nepřekonal blok protihráčů, přihrávku totiž zastavil Sváta.
     
    36
    Hasalík se rovněž po dlouhé době dostal k míči, který okamžitě rozehrával k pravé autové čáře. Následně Musa zkoušel přejít přes Svátu, což se ale nepovedlo.
     
    35
    Cabadaj opět chyboval, avšak odraz míče hrál do karet jednomu ze spoluhráčů. Domácí mají ale velké starosti s napadající smečkou protihráčů.
     
    34
    Územní převaha domácích je už delší dobu u konce, naopak neustále sledujeme boj o střed hrací plochy. Dost často se k rozehrávce staví také Heča.
     
    33
    Další atak domácího celku skončil útočným faulem Abdelkadera, výborně to provedl hostující zadák Fukala. Liberec tak bude rozehrávat od své šestnáctky.
     
    32
    Domácí brankář se na levém křídle snažil najít aktivního Ćiviće, který se ale hlavičkového souboje vůbec neúčastnil. Místo toho přišel faul na Lehoczkiho.
     
    31
    Pulkrabovi se podařilo udržet míč na své kopačce, poté ho přihrával pod sebe na Hájka, který pro změnu přenášel hru k pravé postranní lajně.
     
    30
    Hlavní sudí opět odhalil drobný faul, tentokráte se na zemi ocitl jeden z domácích hráčů. Sparta to zkusila středem, avšak Cabadaj narazil na přesilu.
     
    29
    Heča opět rozehrával od své branky, přičemž celkem zavařil svým spoluhráčům. Posléze se opět dostal k míči, který pro změnu posílal na druhou stranu.
     
    24
    Poslední minuty nenabízejí nic moc závratného, naopak se do hry začala dostávat celá řada nepřesností. Po jedné z nich, bude Hasalík odkopávat od branky.
     
    23
    Žlutou kartu dostává Krisitán Flak (AC Sparta Praha).
     
    23
    Kolmice měla směřovat na na kapitána Cabadaje, avšak míč byl o něco delší. Včas se k němu dostal brankář Haslík, který rozehrál výhozem na Köstla.
     
    22
    Heča si v krátkém časovém sledu opět zahrál s míčem, který poslal přesně na hlavu Ćiviće, jenž pro změnu přeposílal balón ke středovému kruhu.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nabídla jedinou branku. Tu vsítila Sparta, jenž má i nadále celkem výraznou územní převahu.
     
    20
    Lehoczki se pokoušel prodrat po levém křídle, avšak včas zasáhl jeden z protihráčů, který vypíchl míč do zámezí. Liberec se nyní drží u šestnáctky soupeře.
     
    19
    Veledůležitý obranný zákrok vytasil jeden z domácích, který na poslední chvíli zasáhl proti kolmici na Pázlera. V opačném případě by se rodila velká šance.
     
    18
    Liberec nyní zapomněl na zcela osamoceného Ćiviće, jehož hlavička ze záklonu směřovala vysoko nad branku. Hasalík tentokráte nemusel zasahovat.
     
    17
    Hlavní sudí odhalil další nedovolený zákrok, po kterém přišla na řadu standardka pro domácí. Cabadaj hledal kolegy, avšak nejvýše se dostal Fukala.
     
    16
    Poté Ćivić servíroval míč k hranici malého vápna, kam si nabíhal Sláma. Jeho hlavičkový pokus byl ještě tečován, Spartak tak bude znovu vhazovat.
     
    15
    Ve středu hrací plochy měl celkem dostatek prostoru kolem sebe Flak, který už servíroval kolmici na naběhnuvšího Pulkraba, před kterým zasáhl Prokš.
     
    14
    Pulkrab si nyní absolutně neporozuměl s kolegou, jeho narážečka totiž našela pouze nohu protihráče. Slovan se ale daleko s balónem nedostal.
     
    13
    Píšťalka sudího ale zůstala němá, Heča tak mohl rozehrávat od branky. Jeho přihrávka směřovala do strany na Pence, který se dostal do nepříjemného obležení.
     
    12
    Liberec se konečně dostal na druhou stranu hrací plochy, kde si rovněž došel pro nedovolený zákrok. Po vzdušné nabídce se hosté marně dožadovali penalty.
     
    11
    Aby toho nebylo málo, tak domácí zahrávali přímý kop kousek od hranice šestnáctky. Sám na sebe to nakonec vzal Ćivić, po jehož přihrávce pálil do protihráče Sváta.
     
    10
    Pražané si vybojovali další standardku, ke které se i tentokráte postavil Ćivić. Doposud jediný střelec tohoto zápasu raději rozehrál po zemi do strany.
     
    10
    Žlutou kartu dostává Václav Penc (AC Sparta Praha).
     
    9
    Radwan si zkoušel potáhnout míč na pravou nohu, avšak ve finální fázi mu uskočil daleko od nohy. Slovan se osvobodil pouze odkopem do zámezí.
     
    8
    Heča musel na zem, avšak se nejednalo o žádný těžký zákrok, nýbrž o rutinní zachycení kulatého nesmyslu. Domácí brankář tak bude moci vykopávat.
     
    7
    Na druhé straně se zrodil celkem nadějný protiútok, který táhl forvard Pázler. Jeho kroky vedly do šestnáctky, kde ho ale včas zastavil vracející se Penc.
    5. ĆIVIĆ - 1:0
     
    5
    Sparta právě vstřelila branku!
    A ten končí úvodní brankou! U míče stála hned dvojice hráčů, nakonec to na sebe vzal ELDAR ĆIVIĆ, jehož dělovka proletěla nad zdí, načež skončila až v síti. Hasalík si na střelu ještě sáhl, avšak jí vyrazil pouze do branky.
     
    5
    Hra se opět přesunula před domácí šestnáctkou, kde se o vyvezení kulatého nesmyslu staral Flak. Jeho přihrávka směřoval na volného Hájka, který vybojoval přímý kop.
     
    5
    Posléze se nepřesností prezentoval také Liberec, míč skončil daleko za postranní čárou. K autu se tedy postavil Penc, jenž rozjel akci středem hřiště.
     
    4
    Následně ale domácí brankář chyboval v rozehrávce, Slovan si tak vybojoval autové vhazování, po kterém následoval nedovolený zákrok Musy.
     
    3
    Poprvé se k míči dostal brankář Heča, který z jedničky odkopával k postranní čáře. Tam se strhla přetahovaná o míč, kterou lépe zvládl Sváta.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali hosté, kteří budou hrát zleva doprava.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    AC Sparta Praha: Heča – Gabriel, Penc, Sváta, Ćivić, Pulkrab, Sláma, Cabadaj (C), Flak, Hájek, Radwan
    Náhradníci: Prokopec, Tasić, Palečko, Čajkovský, Traoré, Kotek

    FC Slovan Liberec: Hasalík – Köstl, Prokš (C), Fukala, Šulc, Pázler, Baláž, Micovčák, Kazda, Musa, Lehoczki
    Náhradníci: Hnízdil – Lábek, Vrabec, Petr, Dvořák, Gembický

    Rozhodčí: Váňa – Blažej, Hock.
     
    FC Slovan Liberec

    Na opačné straně stojí sympaticky hrající Liberec, kterému pro změnu patří třetí pozice. Liberec v tuto chvíli ztrácí na vedoucí Spartu propastných deset bodů, na Mladou Boleslav pouze čtyři body, avšak i Slovan má svůj zápas k dobru. Liberec rovněž v minulém kole uspěl, na domácím stadionu si hodně přesvědčivým způsobem poradil se čtvrtou Duklou, která prohrála poměrem 1:5. Liberec se v rámci tabulky venkovních celků řadí na dosavadní třetí pozici, přičemž na vedoucí duo ztrácí pouze jeden jediný bod. Slovan prohrál pouze jeden venkovní zápas, dalších šest zvítězil.
     
    AC Sparta Praha

    Fotbalisté Sparty jsou jednoznačným lídrem celé soutěže, v tuto chvíli mají na druhou Boleslav náskok šesti bodů, avšak svůj zápas stále mají k dobru. Pražané letos prohráli pouze v jednom případě, další čtyři zápasy skončily nerozhodným výsledkem. Sparta si v posledním kole poradila s Příbramí, na jejím stadioně totiž dokázala zvítězit poměrem 2:1. Sparta je vůbec nejlepší celek na svém hřišti, dohromady zde odehrála osm zápasů, přičemž přišla o body pouze v jednom případě. Pražský celek tak bude chtít těžit z výborných výkonů na domácím stadionu.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Juniorská liga má na programu další zápasy, my budeme společně sledovat souboj mezi AC Sparta Prah a FC Slovan Liberec.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.

    David Suchý

    Branky: 5. Ćivić, 71. Hájek, 76. Pulkrab

    Karty:   10. Penc (SPA), 23. Flak (SPA) – 78. Baláž (LIB), 90+1. Prokš (LIB)


    AC Sparta Praha: Heča – Gabriel, Penc, Sváta, Ćivić, Pulkrab, Sláma (83. Čajkovský), Cabadaj (C) (80. Palečko), Flak (77. Prokopec), Hájek, Abdelkader (61. Traoré)
    Náhradníci: Prokopec, Tasić, Palečko, Čajkovský, Traoré, Kotek

    FC Slovan Liberec: Hasalík – Köstl, Prokš (C), Fukala, Šulc, Pázler (80. Petr), Baláž, Micovčák (77. Dvořák), Kazda (73. Vrabec), Musa (69. Gembický), Lehoczki
    Náhradníci: Hnízdil – Lábek, Vrabec, Petr, Dvořák, Gembický

    Rozhodčí: Váňa – Blažej, Hock
    bahis siteleri