Tisková konference FC Zbrojovka Brno (kon.) | Tisková konference před Galavečerem Boxing Live cz (kon.)
Tisková konference FC Vysočina Jihlava (kon.) | Tisková konference FK Baník Sokolov (kon.)
konec
Tisková konference FC Vysočina Jihlava

Úterý 26.02.2019, 13:00Tiskové konference
     
    Já se s vámi loučím z jihlavského fotbalového svatostánku. Nyní už je vše připravené k jarnímu druholigovému startu. Ten proběhne v pondělí 4. března. Vysočina na svém hřišti přivítá Znojmo. (13:34:15)
     
    Tiskový mluvčí Fuks poděkoval novinářům za účast a ukončil tiskovou konferenci.
     
    Jan Staněk: Hráčů, jejichž požadavky bychom neuspokjili, už tolik nebylo. Už se spíš řešily jen diskuze. Nikdo vyloženě neřekl, že chce jít pryč. Proběhly šumy kolem Jirky Klímy. Dotazy, ne nabídky byly na Zoubeleho. I Petr Tlustý měl nabídku. Takže hráči, když podávají dobré výkony a hrají na špici druhé ligy, nabídky mají. Ale vždy to je o tom, jestli se obě strany dohodnou.
     
    Budějovice i Hradec Králové jsou nejsilnější týmy. Budějovice to proměnily, uvidíme, jak jim hráči zapadnou. Hradec posílil ze všech týmů nejvíc. Určitě je silné i Ústí nad Labem, tomu se daří. Hrají hezký a organizovaný fotbal. A asi do toho bude chtít promluvit Brno. To to ale bude mít složité. Museli by mít dlouhou šňůru. A s každou prohrou by se jim i to třetí místo vzdálilo.
     
    Jan Staněk: Vše je hrozně specifické. Bude záležet na tom, jak se bude na konci hrát. Pokud se bude do posledního kola bojovat o každý bod a pak ve středu do baráže, když tam je pauza tři dny, to by bylo těžké. Lepší by bylo ji vybojovat dřív a pak se na ni koncentrovat.
     
    Hovoří Lukáš Vaculík: Jak to cítím, je to letos s postupem těžší. Je rozdíl v kvalitách obou lig. Spousta z nás ale ligu hrála. A zase s tím spodkem se bude dát hrát. My ale hlavně chceme vyhrávat. Já bych si hrozně moc přál, zatím je to ale fakt jen přání, abychom šli nahoru. Nikde to ale není psané. Jen prostě máme touhu.

    Hovoří Petr Tlustý: Je to složitější, ale určitě ne nereálné. Hrát se určitě dá i s ligovými týmy. A dá se i postoupit přes baráž.
     
    Komunikace probíhá všelijak. V realizačním týmu umíme německy, anglicky. Momo ale umí španělsky. Kluci se ale učí česká slovíčka a nikdy nebyl problém, že bychom si nedokázali vysvětlit, co po sobě vzájemně chceme. Úplně v pohodě.
     
    Hráči z Afriky mě velmi příjemně překvapili. Zapadli výborně do kolektivu. Je to jiná kultura. Ale oba zapadají. Přináší i určitou kvalitu. Hrají jiný styl, Momo Tijany působí nebojácným dojmem. Má perspektivu. Jihlava asi nebude jeho poslední štací. Zřejmě to dotáhne dál. Jawovi to bude trvat déle. Ale my si ho chceme na jaře připravit na další fungování v klubu.
     
    Stále hovoří Radim Kučera: Dokázali jsme si vytvořit dostatek šancí na otočení vývoje posledního duelu. Ale byla i fáze přípravy, kdy jsme na tom byli odlišně než soupeři. Oni byli dál, my jen v té hrubé fázi. To měřítko je těžké. Ale vidím, že umíme dobře bránit. Bylo to vidět i na podzim, kdy Jihlava moc gólů nedostala. Mám rád, když padá hodně gólů, ale do soupeřových sítí. A vše to je o práci celého mužstva. Když budou hráči v pohodě, tak se máme o co opřít. Mají zkušenosti i kvalitu. A jí jim budu věřit.
     
    Když budeme vyhrávat na jaře, klidně nechám celou jedenáctku. Ale sestava se odvíjí od aktuální situace. Máme typy hráčů, kteří jsou vhodní spíš na venkovní zápasy... Ale myslím si, že ten kádr je široký, konkurence velká. Nemyslím si, že by celé jaro hrála stejná sestava. Nejsem toho zastáncem. Pokud vidím pracovitost a lepší sebevědomí, není problém hráče prostřídat. Někdy ani odpočinek není ke škodě. Je to nová motivace. Druhá liga je strašně těžká, každý to nějak vnímá. A my musíme vnímat i to psychické rozpoložení.
     
    Radim Kučera: Nakolik máte jasno o sestavě?

    Krom dvou postů máme jasno. Tam máme dva otazníky. Ty musíme do pondělí vyřešit. Během týdne se ale může stát cokoli. Je tu chřipková epidemie... Věřím, že Standa Klobása bude připraven na první zápas, aby hru oživil na dvacet či třicet minut. Pokud se ale nic zvláštního nestane, tak je jasno. Věřím, že správně.
     
    S insolvenčním správcem nemusíme konzultovat nic. Ale určitě jsme v kontaktu. Máme zájem, aby přitekly nějaké peníze. Naším zájmem je hlavně představení nového akcionáře. Běžný život insolvence PSJ nijak neovlivňuje. Řešíme společně jen budoucnost.
     
    Protože tento subjekt partnersky spolupracuje, ale zatím ty finance nepřináší v takové míře. Proto se snažíme sehnat v rámci republiky sehnat partnera, který by investoval peníze do klubu s tak kvalitní akademií.
     
    Jan Staněk: Pro jarní část bychom měli mít ekonomiku stabilizovanou. Snažíme se najít strategického partnera. To, co jsem opakoval v zimě, pořád platí. Jednáme, ale zatím nejsme u konce. Nicméně vyvíjí se to. Jeden z dlouholetých partnerů by měl vstoupit do akcionářské struktury klubu. Je to partner mimo skupinu PSJ. Jde primárně o to, aby navenek byl klub akcionářsky zdravě zajištěn. To by mělo proběhnout do konce dubna. Už někdy v první polovině dubna bychom mohli oznámit jméno nového akcionáře. To ale podléhá nějakému procesu v rámci insolvence PSJ.
     
    Nyní dotazy novinářů.
     
    Ta příprava je pokaždé víceméně stejná. Letos byla delší než obyvykle. Na začátku nabíráme fyzičku a sílu. Pak se dostáváme k taktice. Je to víceméně pořád stejné. Tolik se toho nezměnilo. Myslím si, že jsme kvalitně připravení a že teď bude záležet hlavně na vstupu do sezony. Mohli bychom se poprat o ty nejvyšší příčky.
     
    Petr Tlustý, zkušený hráč. Hodnotí zimní přípravu.
     
    Nechci žádné třenice. Jsem pořád podřízený a poslouchám trenéra.
     
    Lukáš Vaculík nahradil Josefa Jinocha. Poznámka.
     
    Role je i pro mě nová. Učím se to. Po odchodu Pepy Jinocha, který odešel, nebylo zastoupení v pozici sportovního ředitele. Z toho vyplynula moje pozice. Společně s trenérem se podílíme na vhodném doplnění kádru. Aby byl konkurenceschopný a abychom byli úspěšní. Tím, že pomalinku moje fotbalová kariéra končí, je to navázání na to, co bych mohl do budoucna dělat. Baví mě to. A uvidíme, kde budu dál působit.

    Petr Jindra

    bahis siteleri