Leeds – West Brom 4:0 (kon.)
konec
Leeds United
4:0 (2:0)
West Bromwich Albion
Pátek 01.03.2019, 20:45Anglická Championship • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    LEEDS UNITED
    Leedssi v druhé nejvyšší Anglické lize vede velmi dobře. S 64 body se nachází na třetí pozici, ale na tuto sezónu velmi dobrý Scheffield United (který se nachází na druhém přímo postupovém místě do Barclays Premier League) ztrácí jen kvůli rozdílu skóre. Vysněný postup je velmi blízko, ale právě proto musí Leeds dnes pořádně zabrat.

    Forma: V – V – R – P – V

    Poslední zápasy:
    Leeds – Bolton 2:1
    Leeds – Swansea 2:1
    Middlesbrough – Leeds 1:1
     
    WEST BROMWICH ALBION
    West Bromwich má po sestupu z Premier League z minulé sezóny nyní opět našlápnuto k úspěšnému návratu. Na čtvrté pozici, o jednu příčku pod Leeds, mají nasbíráno 60 bodů. Ano, do konce je ještě daleko, ale zatím to pro tým známý pod zkratkou WBA vypadá velmi dobře, jelikož 4. místo zaručuje účast v play-off bojích o již zmíněnou Premie League.

    Forma: P – V – V – R – V

    Poslední zápasy:
    WBA – Scheffield United 0:1
    QPR – WBA 2:3
    Aston Villa – WBA 0:2
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    /vodní výkop si na starosti vezmou hráči WBA.
     
    1
    Leeds právě vstřelil branku!
    Autorem branky je PABLO HERNÁNDEZ. Tak to je neuvěřitelné! Pouhých 19 sekund stačilo Leeds k úvodnímu gólu. Hernández si míč vzal a z prostoru u začátku vápna vstřelil famózní střelu.
    1. HERNÁNDEZ - 1:0
     
    3
    West Brom se po začátku žene za srovnáním, nyní bude rozehrávat přímý kop z dobré vzdálenosti. Adarabioyo bude pravděpodobně kopajícím.
     
    4
    Střela ale trefila jen hlavu jednoho z hráčů, kteří tvořili zeď. Míč se sice odebral za čáru a kopal se rohový kop, ale ten byl poslán na kopačky domácích.
     
    5
    Leeds si nyní vzadu hraje svůj fotbal. Nahrávají si a nepouští k sobě žádného z žlutozelených hráčů WBA.
     
    6
    Centr, kterým se nyní hráči hostů snažili přenést hru dopředu nevyšel a opět tak jen odevzdali míč aktivnímu Leedsu.
     
    7
    Na druhé straně ve vápně bojoval o míč Klich. V jednom momentu neudržel rovnováhu a odletěl na zem. Rozhodčí penaltu neodpískal a to bylo dobré rozhodnutí. Nebyl tam žádný kontakt. Nebyla to ale ani simulace. Klich se prostě převážil a spadl.
     
    8
    West Bromwich Albion se nemůže dostat přes půlící čáru, hráči z Leeds jsou precizní při obranné práci a odebírání míče, takže se zatím nikdo z WBA k vápnu ani nepřiblížil.
     
    9
    Fanoušci svými mohutnými chorály, které začaly ihned po vstřelení gólu trvají už skoro 10 minut a dokonce "přeřvávají" i komentátora. "Bučení" na hráče WBA při hraničních zákrocích je taky opravdu mohutné. Leeds musí mít ze svých fanoušků velkou radost.
     
    11
    Po ofsajdu rozehrál brankář domácích, ale míč přebral hostující hráč, který okamžitě centroval zpět k brankáři Casillovi. Leeds tak má míč v držení opět.
     
    12
    Ayling na rohu vápna nacentroval míč na gólmana Johnstona, před ním si ale neočekávaně ještě jeden bílý hráč naběhl a snažil se ho usměrnit tečí do branky. Jenže marně.
     
    13
    Domácí svého soupeře pořádně tlačí. Nyní už jsou přes dvě minuty pevně zasazení na útočné polovině. Dostali se k několika dobrým šancím, ale jejich snaha zatím byla marná.
     
    14
    Livermoore, který kdysi dokonce za své dnešní soupeře hrával, si zkoušel projít přes pár hráčů, ale nepovedlo se mu to a odevzdal míč.
     
    15
    Alioski si vyměnil míč s Harrisonem a po křídle zakládali další útok, jenže pak už se nenaskytl žádný prostor a museli si zase přihrát zpět. Pořád ale drží míč pevně u nohou.
     
    17
    Další rychlý útok se rýsoval, když několik hráčů v čele s Harrisonem s míčem na kopačkách nabíhalo směrem k vápnu, jenže jmenovaný hráč o míč přišel.
     
    18
    Livermoore sice nevymyslel dobrou přihrávku, ale hráč domácího Leeds si míč srazil do autu a akce WBA tak mohla pokračovat.
     
    19
    Alioski pachatelem jednoho z prvních větších faulů dneška. Nabídl tak hostům přímý kop. Ten byl z velké vzdálenosti, přesto letěl až k Casillovi, a ten ho chytl do rukou. Nedošlápl ale dobře a trošku pokulhával. Už ale vypadá v pořádku.
     
    20
    Tlak domácích postupem času trošičku opadl, hosté si ale pořád nevytvořili vůbec nic a vypadá to spíš jako exhibice.
     
    21
    Nyní hosté sice vhazovali míč do hry u poloviny, postupnými přihrávkami se ale dostali na stranu, kterou nechtěli, a to k své brance. Zde míč odebrali domácí a mají tak šanci.
     
    22
    Nyní už domácí opět tlačí svého protihráče, kterému skoro nedávají prostor se vůbec míče dotknout. Na Johnstona mířila další tvrdá střela, s tou ale problémy neměl.
     
    23
    Dawson byl při sprintu k bráně Leeds podražen domácím hráčem a další přímý kop pro WBA je minulostí. Tentokrát dokonce skoro od poloviny letěl centr až na Casillu, který stejně jako v minulém případě míč bez problémů chytl do rukou.
     
    24
    Domácí už jsou opět zasazeni v útočné polovině a zde kombinují. Akci vede Harrison na levém křídle.
     
    25
    Hosté si to ale tentokrát pohlídali. Při průniku přes polovinu ale míč následně ztratili zahráním do autu. Na tribuně jsme mohli vidět nejlepšího střelce Leeds.
     
    26
    S menšími problémy se teď potýkal domácí tým na vlastní polovině, ale Alioski poté situaci vyřešil a vynesl míč pryč. Následně však při útoku fauloval Roberts.
     
    28
    Leeds právě vstřelil branku!
    Autorem branky je PATRICK BAMFORD. Po makedonském sprintu na křídle, který předvedl Alioski si míč převzal Roberts, ve vápně míč přenechal BAMFORDOVI a ten už z blízkosti neměl problém zakončit.
    28. Patrick BAMFORD - 2:0
     
    30
    Jeden z hráčů Leeds byl zasažen do obličeje a nyní je ošetřován. Hra pokračuje míčem rozhodčího , který Leeds samozřejmě nacentroval přes celé hřiště až na golmana Johnstona.
     
    31
    Hra se trochu uklidnila. WBA se do útoku moc nemá a Leeds se zase nikam nepotřebuje řítit a stačí hru kontrolovat.
     
    32
    A nyní přišla neočekávaná a krásná střela Rodrigueze, kterou tak tak Casilla vyrazil nad branku. Nálsedný roh už tak dobrý nebyl.
     
    33
    Domácí napadají hosty při přihrávkách u jejich brány a několikrát už je nebezpečně okradli o míč. Ke střele se však tým v bílých dresech nedostal.
     
    34
    Pozemní centr Gayla, který začal na pravé straně vápna přejel doprostřed, kde ho vyrazil jeden z obránců domácího týmu. Byl jím Cooper.
     
    35
    Roberts krásně obral o míč jednoho hráče hostujícího celku a následně si obešel dalšího. Z toho pramenil rychlý centr na vysunutého Harrisona na pravém křídle, ale tam akce skončila.
     
    36
    Hosté se snaží k něčemu dostat, ale zatím ne moc úspěšně. Vetšinou jim v dobrých pozicích nakonec míč odeberou domácí, nebo si akci pokazí nepovedenou přihrávkou.
     
    37
    Harrison nebyl obrán o míč čistě a byl faulován, nyní se musel poroučet na ošetření do zámezí. Leeds tak na chvíli musí hrát v 10 hráčích. Zatím si WBA chystá pozici.
     
    38
    Harrison už je zpět, a za velké podpory fanoušků se už zapojil do dalšího souboje. Míč však nevybojoval a WBA pokračuje v útočné akci.
     
    39
    Po opravdu dlouhé době byli hráči West Brom Albionu zalezlí ve vápně. Jenže akce nebyla dokončena a Leeds si míč převzalo ve svůj prospěch.
     
    41
    Mohli jsme vidět statistiku, kde bylo ukázáno že si Leeds v dnešním zápase připsalo už 16 úspěšných odebrání míče, kdežto jejich soupeři z West Bromu jen 3.
     
    42
    Bamford si převzal míč a střílel, ale jeho rána neměla dobrý směr ani výšku a míč doletěl až někde k fanouškům. Hned při výkopu ale domácí míč znovu odebírají.
     
    43
    Hosté se sami vyhnali z útočné poloviny až úplně ke své brance. Vedle hřiště se rozcvičuje několik hráčů, takže možná uvidíme střídání již v prvním poločase, a to bez zavinění nějakého zrranění či něčeho podobného.
     
    44
    Bamfordovu ránu, která letěla snad od poloviny hřiště si v pohodičce pohlídal brankář Johnstone, nevykopl ale dobře a domácí se ihned řítili do další šance.
     
    45
    Můžeme již vidět čísla na nastavovací tabuli, a ty činí celé dvě minutky nad standardní hrací dobu.
     
    45+1
    Na levého obránce Alioski, který se nějak ocitl na křídle až u vápna letěl dalekonosný centr, který sice zpracoval, ale následně mu hostující hráč míč vykopl. Alioski získal alespoň rohový kop.
     
    45+2
    Další velká šance domácích následovala po rohovém kopu, kde nakonec ale Dawson v pravý čas postřehl, kde se nachází míč a pohotově ho vykopl hodně daleko. Pravděpodobně tím zachránil svůj tým od třetí inkasované branky.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Dnešní zatím napínavý zápas přinesl hodně akcí. Již ta úplně první, která nastala už dokonce v 19 sekundě utkání přinesla první gól. Ten nejenže rozjásal fanoušky, ale také nabudil hráče, kteří pak na svého soupeře vyvíjeli drtivý tlak a několik minut je poté skoro nepustili do útočné části hřiště. Domácí byli precizní v odebírání míče a zachytávání přihrávek a proto než si WBA dokázalo vypracovat nějakou větší šanci, Leeds už slavil podruhé. Potom sice přišlo pár matných pokusů o nějakou střelu, až na jeden byly ale naprosto neskórovatelné. Naopak domácí tým si vytvořil velmi zajímavé šance, které už ale nevyužil. V závěru poločasu byl kopán ještě rohový kop, který byl zahrán velmi dobře, ale Dawson si míče pohotově všiml a zachránil hosty od další pohromy. Stav po poločase 2:0. Druhý poločas začne cca za 15 minut.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Nakonec do hry nikdo nový nepřišel a oba týmy tak pokračují ve stejné sestavě, jako v prvním poločase. Uvidíme, jestli to byl dobrý krok ze strany jak prohrávajícího WBA, tak v pohodě hrajícího Leeds.
     
    48
    Kolem vápna se potácelo několik hráčů West Bromwiche s míčem a přihrávalo. Nakonec akce skončila faulem domácích a bude následovat přímý kop.
     
    49
    První hráč se rozběhl ale míč přeběhl a za ním běžící druhý vystřelil. Těsně před gólmanem navíc hlavičkoval jeho spoluhráč a WBA mělo jednoznačně největší gólovou šanci z celého dosavadního průběhu zápasu. Jenže míč přeletěl branku.
     
    50
    Za skluz a podražení dostává Barry první žlutou kartu dnešního zápasu. Ta narozdíl od prvního gólu přišla dost pozdě, až v 50. minutě.
     
    51
    Po odebrání míče domácím hráčům se rychle WBA vřitil do šance. Tu ukončil faul těsně, hodně těsně před vápnem a nyní mají k dispozici hosté už několikátý přímý kop.
     
    52
    Ten byl ale zahrán hrůzostrašně, když byl míč napálen do zdi přímo stojící kousíček od místa rozehrání kopu. Tohle se Albionu nyní opravdu nepovedlo.
     
    53
    Navíc tím zapříčinili brejk a za maličko sekund už vápno obléhali domácí. Pak ale o míč přišli a hra opět vyměnila směr. WBA ale zatím předvádí o dost lepší výkon jak v první půli.
     
    54
    Domácí jsou zatáhnutí u své branky a jen si mezi sebou přihrávají a čekají, až k nim poběží někdo z hostů. Ti se k tomu ale také úplně nemají.
     
    55
    Z grafiky jsme mohli vidět, kolik procent z času ve druhém poločase strávily celky na jednotlivých částech hřiště. Zatímco u vápna domácích se hrálo 29% času, na opačné straně jen 8%. To už je rozhodně zlepšení oproti první části. Zbytek a nejvíc času se hrálo v prostřední části.
     
    57
    Domácí po výkopu gólmana ihned ztratili a přenechali míč hostujícímu celku, ale ten fauloval a k zemi byl poslán Roberts. Navíc to bylo opět hráčem, který už jednu žlutou kartu dnes obdržel. Byl to Barry a je nyní hodně rád, že rozhodčí to vyřešil jen domluvou, protože tohle byl kartový zákrok.
     
    58
    Po nenápadné akci se Klich objevil s velkým prostorem ve vápnu a vypálil skákavou střelu po zemi. Tu ale svým parádním postřehem zneškodnil Johnstone. Nyní se zahrává rohový kop.
     
    59
    Hostující hráč byl faulován a minimálně z tohoto rohového kopu už domácí West Bromskou branku již neohrozí. Hra se ale opět vyrovnala. Nyní bude vykopávat Casilla.
     
    60
    Vypadá to, že Barry půjde ze hry. Pro West Bromwich naštěstí, že jen kvůli střídání, a ne do sprch. U trenéra hostujícího celku se už rozcvičuje čerstvý hráč.
     
    61
    Střídání ale zatím nepřichází. Hosté totiž kombinují a postupně se přibližují brance na pravé straně hřiště, tedy té, do které potřebují nastřílet nějaké ty góly.
     
    62
    Leedští fanoušci dávají jasně najevo, co si myslí o kombinacích hostů u vápna jejich milovaného týmu. Hlasité bučení vyprovází i Barryho, který se chystá vystřídat.
     
    63
    Jak jsem již párkrát naznačil, Barry dneska dohrál. Nehrál špatně, ale koledoval si o vyloučení. se žlutou kartou a domluvou od sudího už nechtěl kouč riskovat. Přichází místo něj Morrison.
     
    64
    Leeds právě vstřelil branku!
    Autorem branky je PATRICK BAMFORD. A nyní už je to docela jasný výsledek. O výhře je pravděpodobně rozhodnuto. Patrick Bamford, který zůstal ve vápně nenapadán vystřelil zajímavou a hlavně nenápadnou střelu, na kterou nikdo nedokázal zareagovat.
    64. Patrick BAMFORD - 3:0
     
    66
    WBA se sice opět pokouší něco vymyslet v útoku, některé ty přihrávky jsou ale hrůzostrašné a kolikrát už o míč takhle přišli nechci raději ani počítat.
     
    67
    Nyní dokonce takhle připravili šanci pro domácí. Ti ale tentokrát nabídnuté výhody nevyužili. Chystá se další střídání.
     
    68
    Field je nový hráč na hřišti, který přišel, aby zkusil s výsledkem ještě něco udělat. Získat body by už ale dnes byl pro hosty asi jen zázrak.
     
    70
    Dalším, kdo se pokusí ještě aspoň pomoct WBA k čestnému gólu je Montero, který nahradil Robsona-Kanua, o kterém jsem dnes moc neslyšel.
     
    71
    Zbývá nám nějakých dvacet minutek a o vítězi je pravděpodobně rozhodnuto. Nyní domácí zahrávají ještě přímý kop z blízky k vápnu.
     
    72
    A mohlo být pro West Bromwich Albion ještě hůř! Alioski si nenechal sebrat míč a vypálil dělovku, která projela těsně kolem tyče. Zahrávat se bude rohový kop.
     
    73
    Alioski ztratil míč, ale jeho spoluhráči ho za něj rychle vybojovali zpět. Nyní si přihrávají u svatyně svého gólmana Casilly. Rozjíždějí se další mohutné chorály fanoušků.
     
    74
    Domácí tým se už tolik nesnaží aktivně napadat, ani útočit. Jejich náskok je zatím vzhledem k výkonu hostů naprosto dostačující a opravdu není kam spěchat.
     
    75
    Vypadá to, že se chystá změna, první změna, i na straně domácích. Připomínám, že Hosté dnes stále na branku vystřelili jen jedenkrát, zatímco domácí už 7x. Přitom už 28 krát čistě odebrali míč.
     
    76
    Prvním hráčem, který dnes opustil hřiště ze strany domácích je dnes výtečně hrající Harrison. Své si už v tomto zápase odehrál a tak přepustí místo náhradníkovi Dallasovi. Leeds tak nebude riskovat, že by se tento výtečný hráč například zranil.
     
    77
    Morrison nyní snad třikrát vybojoval míč a společně s Livermoorem zakládali další šanci pro domácí. Jenže marně, domácí si vše pohlídali. Pak ještě přišel faul na Alioskiho.
     
    78
    Z opakovaného záběru jsme viděli taky faul na Klicha, který by mohl být klidně odměněn žlutou, možná dokonce červenou kartou. Rozhodčí ho ale pravděpodobně nezahlédl, a proto se hraje dál.
     
    80
    Krajní bek Alioski se ohřeje dost podstatně i v útoku, nyní dokonce měl samostatný únik, ale dohnal ho dobíhající obránce a o míč ho připravil.
     
    81
    Autové vhazování WBA sice bylo dobře provedeno, následná přihrávka ale znamenala další zbytečné odebrání míče a jen tak zhatila plány hostujícímu týmu.
     
    82
    Dallas byl nyní faulován a odstaven ve vápně při útočné akci hostů. Akce tak samozřejmě byla přerušena a míč se posunul na kopačky domácího gólmana.
     
    83
    Kousek od vápna hostů nyní přišel další faul na hráče domácích v krátkém sledu. Všechno to vychází z frustrace hostů ohledně dnešního zmařeného zápasu, ve kterém už body na 99% nezískají.
     
    84
    Na hřišti nyní leží hráč hostujícího celku, už podstatnou dobu. Je sice obklopen doktory, musí ale na ošetření do zámezí. Pokud je zraněn, není to dobré znamení, jelikož West Brom již všechny svoje možnosti střídání vyčerpal.
     
    85
    Nyní Alioski opět parádně odebral míč a vyslal další 2 hráče do akce. Jeden z nich nacentroval na střed, odkud vypálil Klich. Johnstone byl ale tentokrát připraven.
     
    86
    Hlasatel na hřišti právě oznámil, že dnešní utkání sleduje cca 35 tisíc diváků. Docela hezké číslo, i když na The Champiosnchip chodí i víc lidí. Co bychom ale za alespoň poloviční číslo dali my v Česku na nejvyšší lize, že?
     
    88
    Zápas se chýlí ke konci a ani jeden z týmů už to nějak moc "nehrotí". Zápas se spíše dohrává a hráči jen chodí, maximálně jsou v poklusu. Jediný bojující je Alioski, který je u každého druhého míče.
     
    89
    U poloviny, skoro přesně na půlící čáře přišel faul a hosté dostali míč k držení. Z toho o chvíli později dokázali vytěžit rohový kop, který ale vůbec nezahráli dobře.
     
    90
    Do konce zápasu se nastaví ještě 3 nadbytečné minutky.
     
    90+1
    Na krátkou dobu si ještě nyní zahraje Shackleton. Hráč ve věku teprve devatenácti let vystřídal Robertse.
     
    90+2
    Leeds právě vstřelil branku!
    Autorem branky je EGZIJAN ALIOSKI. Tak dnešní jednoznačně nejlepší hráč se nakonec taky dočkal. Vybojoval několik míčů, vytvořil tolik šancí, byl všude. Je odměněn brankou. Byla to sice opravdu jednoduchá branka, vlastně jen doklepnutí do prázdné, ale to se taky počítá. Musíme zmínit i mladičkého Shackletona, který před chvílí vběhl na hřiště, a nyní přihrál pozemním centrem právě Alioskimu na gól.
    90+2. Egzijan ALIOSKI - 4:0
     
    90+3
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:14.
     
    Tak po nadějném rozjezdu druhého poločasu, kdy WBA začalo hrát mnohem solidněji, než v tom prvním, přišel nakonec stejně debakl. Po brance na 3:0 v 64. minutě, kdy se znovu trefil Bamford se hra zase vrátila k tomu, jak to vypadalo v prvním poločase. WBA ztrácelo míč, kazilo přihrávky, naopak Leeds vyhrávalo jeden souboj za druhým. V nastavení přišla odměna pro perfektně hrajícího a bojujícího hráče Alioskiho, který vstřelil poslední debaklový gól. Nahrál mu mladík Shackleton (19 let), který přišel do zápasu o minutu dříve.
     
    Děkuji za pozornost a těším se na příště. Hezký zbytek večera vám přeje Jiří Polášek. (22:44:51)

    Jiří Polášek

    Branky: 1. Hernández, 28. Bamford, 64. Bamford, 90+2. Alioski

    Karty:   50. Barry (WBA)


    Držení míče: 56 % : 44 %.
    Střely na branku: 9:1. Střely mimo: 3:2. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 13:14.
    Leeds United: Casilla – Ayling, Jansson, Cooper (C), Alioski – Phillips, Hernández, Roberts, Klich, Harrison – Bamford
    Náhradníci: Peacock-Farrel (GK), Berandi, Gotts, Brown, Dallas, Douglas, Shackleton

    West Bromwich Albion: Johnstone – Holgate, Dawson, Hegazy, Adarabioyo – Harper, Livermoore, Barry (C) – Robson-Kanu, Rodriguez, Gayle
    Náhradníci: Bond (GK), Bartley, Townsend, Murphy, Field, Montero, Morrison

    Diváci: 35000
    bahis siteleri