Los Angeles – Chicago 6:3 (kon.) | Boston – New Jersey 1:0 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 1:5 (kon.)
Tampa – Ottawa 5:1 (kon.) | Florida – Carolina 3:4 (po pr.) | Toronto – Buffalo 5:2 (kon.)
Arizona – Detroit 3:1 (kon.) | St. Louis – Dallas 1:4 (kon.) | Calgary – Minnesota 2:4 (kon.)
NY Rangers – Washington 2:3 (2:3 po s.n.) | NY Islanders – Philadelphia 1:4 (kon.) | Vegas – Vancouver 3:0 (kon.)
Anaheim – Colorado 2:1 (kon.) | Florida – Ottawa 2:3 (kon.)
konec
Arizona Coyotes
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
Detroit Red Wings
Neděle 03.03.2019, 02:00 • Gila River Arena, Glendale • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.
     
    Všem hokejovým příznivcům přeji příjemné chvíle při sledování textového přenosu ze zápasu kanadsko-americké NHL. Od dvou hodin se můžeme těšit na utkání mezi Arizonou Coyotes a Detroitem Red Wings!
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    Arizona Coyotes

    Domácí tým na začátku února prohrál pět zápasů v řadě a už to začalo vypadat, že bude muset znovu zapomenout na účast ve vyřazovacích bojích. Od té doby se ale hodně změnilo, do sestavy Arizony se vrátili tolik potřební centři Dvorak s Richardsonem a Coyotes znenadání vyhráli hned osm z posledních deseti zápasů. Aktuálně drží sérii pěti vítězství za sebou, když postupně porazili Edmonton, Vancouver, Winnipeg, Floridu a Vancouver. Díky tomu se svěřenci Ricka Toccheta stali žhavými adepty na postup do play-off, z desátého místa na něj ztrácí pouze jediný bod. Jedinou kaňkou za jinak úspěšným obdobím je zranění útočníka Dereka Stepana, který do základní části už asi nezasáhne.

    Nejproduktivnější hráči:
    • C. Keller – 41 bodů (12+29)
    • A. Galchenyuk – 36 bodů (15+21)
    • O. Ekman-Larsson – 33 bodů (8+25).
     
    Detroit Red Wings

    Slavný klub z Michiganu se nachází uprostřed velké přestavby, která s sebou přináší poněkud chudší období. Red Wings nešli do sezóny s velkými ambicemi, a tak není žádným překvapením, že už dávno přišli o reálnou šanci na účast v play-off. S hodně nelichotivou bilancí třiadvaceti výher a jednačtyřiceti porážek se nachází na předposledním místě Východní konference – hůře na tom je už pouze beznadějně poslední Ottawa. Do Glendale Detroit přijel v roli výrazného outsidera. Proti rozjeté Arizoně se totiž postaví mužstvo, které prohrálo už šestkrát v řadě. Naposledy doma vyfasovalo debakl 1:8 od Montrealu. Dobrou zprávou jsou alespoň připravené návraty útočníků Larkina a Manthy. Na marodce zůstávají pouze obránce Daley a rakouský forvard Vanek.

    Nejproduktivnější hráči:
    • D. Larkin – 61 bodů (26+35)
    • A. Athanasiou – 39 bodů (22+17)
    • T. Bertuzzi – 32 bodů (15+17).
     
    Vzájemné zápasy

    14.11.2018 Detroit – Arizona 6:1
    01.11.2017 Detroit – Arizona 5:3
    13.10.2017 Arizona – Detroit 2:4
    17.03.2017 Arizona – Detroit 4:5 sn.
    14.12.2016 Detroit – Arizona 1:4.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku v první třetině?

    Tipovat můžete do začátku 1. třetiny.

     
    Úvodní sestavy:

    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Connauton, Oesterle – Keller, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Dvorak, Crouse – Hinostroza, Richardson (A), Pánik – Fischer, Kempe, Garland.

    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Green, Kronwall (A), Hronek, DeKeyser, Ericsson, Bowey, Witkowski – Helm, D. Larkin, Mantha – Zadina, Athanasiou, Bertuzzi – Glendening, Nielsen (A), Rasmussen – J. de La Rose, Abdelkader (A).

    Rozhodčí: Luxmore, Schlenker – Gawryletz, Mach.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:38
    Aktivnější nástup měli hosté z Detroitu. Kuemper už musel poprvé zasahovat proti Nielsenově střele zpoza levého kruhu.
     
    01:18
    Špatná rozehrávka Coyotes způsobila zakázané uvolnění. Glendening vyhrál buly na Ericssona, jehož nahození zastavil Crouse.
     
    02:13
    Zadina táhl protiútok, při kterém si navedl puk na střed, ale švihem ho poslal mimo tři tyče.
     
    02:33
    Na hostech je znát, že chtějí odčinit ostudnou porážku 1:8 s Montrealem. Po střele na branku zaznamenali de la Rose, De Keyser a Zadina.
     
    03:12
    Howard si rozmyslel rozehrávku poté, co zachytil Fischerovo nahození ze středního pásma. Poprvé se bude vhazovat v útočném pásmu Arizony.
     
    03:39
    Puk vyletěl mimo hrací plochu. Hra se musela znovu zastavit a obnovovat se bude po levici Darcyho Kuempera.
     
    04:15
    Clayton Keller se posunul na osu hřiště, odkud vystřelil švihem, jenže hokejka Greena zvedla kotouč až do ochranné sítě.
     
    04:32
    Z boje na pravé straně domácího útočného pásma vzešli vítězně Kojoti a okamžitě zaměstnali Howarda, který vychytal Fischera.
     
    05:14
    Crouse se musel vydat za branku, odkud zkusil zasunout puk za Howarda, ale ten byl na tuhle možnost zakončení připravený.
     
    05:58
    Arizona právě vstřelila branku!
    Domácí se na konci šesté minuty dostávají do vedení! Oliver Ekman-Larsson křižným pasem napříč vlastní polovinou oslovil rozjetého JOSHE ARCHIBALDA, který vypálil golfákem zpoza pravého kruhu a trefil přesně k vzdálenější tyči. Howard asi nebude mít úplně čisté svědomí, nechytatelná střela to rozhodně nebyla. Asistence: Oliver Ekman-Larsson, Niklas Hjalmarsson.
    05:58 Josh ARCHIBALD - 1:0
     
    06:40
    Ofsajd Arizony startuje reklamní přestávku.
     
    07:07
    Galchenyuk nabil do pravého kruhu Kellerovi, který se opřel do střely bez přípravy. Howard si napravil reputaci a tvrdou ránu vyrazil.
     
    07:32
    Další postavení mimo hru v podání domácí Arizony, která se snaží vyhrát šestý zápas v řadě.
     
    08:01
    Zadinovu střelu z levého kruhu Kuemper vyrazil do míst, kde se snažil dorážet Glendening, ovšem několik ležících protihráčů mu v tomto úmyslu zabránilo.
     
    08:33
    Chychrunovu střelu od modré pro změnu dorážel Christian Dvorak, ale trefil jen prvního protihráče v bíločerveném dresu.
     
    09:10
    Někteří diváci už zvedali ruce nad hlavu, když viděli Hinostrozovo zakončení po parádní souhře s Pánikem. Howard všechny zaskočil skvělým zákrokem lapačkou!
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    09:45
    Hinostroza zajímavě vyřešil protiútok dvou na jednoho. Místo na Richardsona přihrál za sebe, odkud Howarda neprostřelil Ekman-Larsson.
     
    10:31
    Detroit také nezahálel a nastěhoval se do útočného pásma. Larkin z mezikruží ani Nielsen z levé strany na vyrovnávající gól nedosáhli.
     
    10:49
    Athanasiou nabral úžasnou rychlost a po ose hřiště se vřítil do útočného pásma. Pěkné akci chybělo jen lepší zakončení.
     
    11:07
    Na druhé straně pálil Chychrun do Howarda. Arizona zůstává na kotouči, i když musí kombinovat jen ve středním pásmu.
     
    12:18
    Larkin také ukázal své rychlé nohy, ale zleva si na Kuempera nepřišel. Se střelou od modré neuspěl ani zkušený zadák Mike Green.
     
    13:15
    Red Wings zahustili střední pásmo a donutili domácí hráče nahodit puk do míst, kde si ho bez starostí sebral Filip Hronek.
     
    13:59
    Po dlouhé době se přerušuje kvůli nepřesnosti v domácí rozehrávce a zakázanému uvolnění.
     
    14:24
    V posledních zápasech bodově uvadající Garland zaútočil po levém křídle a Howard jeho střílený pas jednoduše srazil na krátký mantinel.
     
    14:39
    Goligoského nahození od modré čáry bylo tečované Hinostrozou a Howard tak měl více práce, než se původně čekalo. Nakonec puk našel a přerušil hru.
     
    15:13
    Dvorakova střela zpoza levého kruhu byla pro Howarda jednoduchým testem pozornosti. Coyotes získali buly v útočném pásmu.
     
    15:40
    Arizona právě vstřelila branku!
    Kojoti odskakují do dvougólového náskoku! Vinnie Hinostroza se natáhl pro puk na pravém křídle a rychle ho přesunul doleva na OLIVERA EKMANA-LARSSONA. Přesunující se Howard si na jeho střelu z jedničky sáhl, ale místo zákroku kotouči spíše pomohl za brankovou čáru. Asistence: Vinnie Hinostroza, Richard Pánik.
    15:40 Oliver EKMAN-LARSSON - 2:0
     
    16:22
    Chvíli po hostujícím icingu vyletěl puk na jednu ze střídaček. Čas stojí a rozjede se až po komerční přestávce.
     
    16:43
    Athanasiou v rychlosti objel domácí klec, ale zprava puk nezavěsil mimo dosah Kuempera, který si připsal nelehký zákrok.
     
    17:46
    De La Rose vysvobodil puk z krátkého mantinelu, jenže Kronwall ho tam zase vrátil. Nakonec přišla střela z pravého kruhu, kterou Witkowski bruslí ztečoval mimo tři tyče.
     
    18:22
    Tyler Bertuzzi se nemohl spolehnout na podporu spoluhráčů a z pravého kruhu aspoň propagačně protáhl připraveného Kuempera.
     
    18:41
    Hronek neměl přesně seřízená mířidla při střele od modré čáry. Jeho spoluhráči se ještě snažili puk získat, ale úspěšní nebyli.
     
    19:00
    Poslední minuta první třetiny.
     
    19:43
    Velký boj pětice hráčů za Kuemperovou brankou dopadl lépe pro Arizonu, která si vystačila s vyhozením puku do středního pásma.
     
    19:59
    Frans Nielsen na poslední chvíli přihrával podél modré čáry na Hronka, který ještě stihl vypálit, ale trefil jenom Maria Kempeho.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve druhé třetině?

    Tipovat můžete do začátku 2. třetiny.

     
    Je za námi první třetina, která nabídla atraktivní útočný hokej s šancemi na obou stranách. Po slabším začátku měla navrch Arizona, které výrazně pomohla Archibaldova trefa z konce šesté minuty. Obrana Red Wings malinko znervózněla a pak inkasovala ještě jednou, když svůj devátý gól v sezóně vstřelil domácí kapitán Oliver Ekman-Larsson. Pár dobrých střídání měli i Red Wings, vidět byli i oba Češi, leč recept na překonání Darcyho Kuempera zatím nikdo nenašel.
     
    Statistiky po 1. třetině:
    Střely na branku: 17 – 8
    Zablokované střely soupeře: 8 – 6
    Trestné minuty: 0 – 0
    Vyhraná vhazování: 53% – 47%
    Bodyčky: 12 – 15.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:25
    Larkin zavezl puk do útočného pásma Red Wings a přihrál k mezikruží Manthovi, jehož pokus srazil do ochranné sítě švédský obránce NIklas Hjalmarsson.
     
    20:33
    Ihned po vhazování se s kotoučem nepáral Hronek a napálil ho od modré čáry. Kuemper včas zareagoval a prudkou ránu vyrazil.
     
    21:10
    Darcy Kuemper neriskoval rozehrávku a po nahození od Lukea Glendeninga raději přerušil hru.
     
    21:14
    Znovu hosté předvedli vyhrané vhazování, rychlou příhru k modré čáře a střelu na Kuempera, kterou nyní vyprodukoval Bowey.
     
    21:48
    Athanasiou se zastavil u modré čáry, jenže než si rozmyslel další postup, tak byl odzbrojen. Na druhou stranu vyrazil mimo jiné Chychrun, ale Howard zasahovat nemusel. Puk srazil nad hrazení Bowey.
     
    22:01
    Brad Richardson uspěl na vhazování. Díky tomu mohl zkusit štěstí Niklas Hjalmarsson, ale Howard s nijak razantní střelou neměl žádné starosti.
     
    22:50
    Hinostroza překazil Larkinovu přihrávku. Do úniku se však vydat nemohl, protože puk se od něj odrazil až ke krátkému mantinelu.
     
    23:12
    Kellerova dělovka měla dobrou razanci, ale s přesností už to bylo horší. Domácí zkrotili puk až ve středním pásmu.
     
    23:43
    Oesterleho přihrávka na Kempeho byla nepřesná. Red Wings okamžitě otočili hru, ovšem de La Rose z osy hřiště netrefil.
     
    24:17
    Trochu sporný ofsajd Detroitu. Vypadalo to, že Bowey ještě zkrotil puk na modré čáře. Rozhodčí byli jiného názoru a vykázali hru do klidnější části kluziště.
     
    24:36
    Dobrá poziční hra od Hronka, který přes sebe nepustil mnohem urostlejšího Crouse. Z rozehrávky Goligoského se tak stala ztráta.
     
    25:16
    Bude se poprvé vylučovat. A bude to na straně útočících Coyotes, kteří ještě musí přečkat ponechanou výhodu.
     
    25:36
    Vyloučení v týmu Arizona Coyotes (Mario Kempe – 2 min., podrážení).
     
    25:54
    Je to střet nejlepšího oslabení a šesté nejhorší přesilovky. Ihned po vyhraném vhazování Brada Richardsona se domácím povedlo vyhodit.
     
    26:24
    A znovu musí Red Wings zařadit zpátečku. Richard Pánik odhodil kotouč aspoň do středního pásma, načež se urodil ofsajd.
     
    26:45
    Greenova střela z prvního doteku byla nepřesná a kotouč se odrazil až do středního pásma. Důvěru v přesilovce mezitím dostává i Filip Zadina.
     
    27:15
    Opět Nielsen připravil střelu pro Greena, která byla mnohem přesnější. Kuemper puk vyrazil před sebe, ale dorážce čelit nemusel.
     
    27:35
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings využívají přesilovou hru vteřinu před jejím skončením a snižují na 1:2! Mantha přihrál z pravého mantinelu na osu hřiště, odkud vystřelil veterán Kronwall a u brankoviště stojícímu DYLANU LARKINOVI se povedlo protečovat kotouč až za Kuemperova záda. Asistence: Niklas Kronwall, Anthony Mantha.
    27:35 Dylan LARKIN - 2:1
     
    28:31
    Snížení je to naprosto zasloužené. Detroit má po změně stran mnohem více ze hry a nyní už znovu operuje kolem Kuemperovy klece.
     
    28:57
    Boweyho střelu z delší vzdálenosti Kuemper vyrazil a u pravé tyče měl ještě nějakou tu práci proti dorážce Darrena Helma.
     
    29:31
    Poměrně velkou minelu v rozehrávce Ekmana-Larssona nepotrestal Niklas Kronwall, který znovu střílel z osy, ale Kuemper tentokrát zasahovat nemusel.
     
    30:11
    Archibald zachytil kotouč ve středním pásmu a vyrazil k brankovišti. Bekhendem Howarda nepřekonal on ani dorážející Crouse.
     
    30:53
    Zadina přišel o puk, který Crouse přenesl zleva doprava na Archibalda. Ten to zkusil podobně jako u prvního gólu, jenže Howarda v tomto případě nepřekvapil.
     
    31:20
    Keller v dobré pozici přenechal puk Galchenyukovi, který už mohl střílet, ale místo toho se snažil přihrávat doprava, kam kotouč neprošel.
     
    31:45
    Teď už to Alex Galchenyuk vzal na sebe, když mu do mezikruží přihrál Keller. Branku ale netrefil.
     
    31:49
    Kojoti bijí na poplach. Oliver Ekman-Larsson se na červené čáře kolenem srazil s Rasmussenem a v předklonu zamířil rovnou do tunelu. Pro domácí tým by to byla další obrovská ztráta, před dvěma dny přišel o elitního centra Dereka Stepana.
     
    32:30
    Riskantní křižný pas přes střední pásmo Kellerovi nevyšel. Do protiakce vyrazil Rasmussen, jehož střelu z osy hřiště zablokoval Osterle do ochranné sítě.
     
    32:43
    A znovu je kotouč mimo hrací plochu. Tentokrát po nepřesném nahození Boweyho a dorážce z ostrého úhlu od Athanasioua.
     
    33:09
    Garland zabojoval o zdánlivě ztracený puk, který se jeho zásluhou dostal na Kempeho. Ten byl u brankoviště úplně sám, jenže místo prázdné branky trefil jenom boční síť!
     
    33:46
    Další slušná možnost Arizony. Richardson vrátil puk na modrou, kde si Pánik vyměnil místo s útočícím Goligoskim. Nahození slovenského hokejisty zastavil Hinostroza a pohotovou střelou našel Howardovu lapačku.
     
    34:01
    Mnoha fanouškům Arizony zřejmě spadl kámen ze srdce. Ekman-Larsson vynechal jen dvě střídání a už je zpět mezi svými spoluhráči.
     
    34:21
    Defenziva Red Wings v posledních vteřinách hoří. Archibald se dostal za obranu, ovšem Howard levou rukou zasáhl a měl kliku, že dorážející Dvorak před nekompromisním hitem od Larkina přestřelil!
     
    34:22
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (Dylan Larkin – 2 min., hákování).
     
    34:26
    Filip Hronek využil vyhraného vhazování svého spoluhráče a bez potíží vyhodil kotouč přes všechny čáry.
     
    35:11
    Kojoti si dali několik těžších přihrávek. Až Keller měl možnost vystřelit a také tak učinil. Howard byl připraven a Richardson se předním nedostal k dorážce.
     
    35:35
    Oliver Ekman-Larsson shodil puk na pravou stranu, kde na něj čekal napřažený Galchenyuk a z jedničky trefil jen vnější část branky.
     
    36:01
    Oesterle bez cizího přičinění spadl a domácí měli štěstí, že ze střídačky zrovna naskočil jeden z hráčů, který znemožnil Abdelkaderovi vyrazit do úniku.
     
    36:22
    Hosté v plném počtu.
     
    36:30
    Fischer naznačil přihrávku z prostoru vedle branky a pokusil se dovézt puk až za Howardova záda. Zkušený gólman Red Wings mu to nepovolil.
     
    37:02
    Detroit si vytvářel zajímavý tlak, který skončil kvůli odrazu kotouče do ochranné sítě. Vhazuje se ve středním pásmu.
     
    37:42
    Hjalmarssonovo nahození nemělo tolik razance, aby přinutilo rozhodčí zapískat icing. Kronwall musí rozehrávat zpoza vlastní klece.
     
    38:07
    Hronkův centr z pravého mantinelu k domácímu brankáři nedoletěl. Český obránce pak napřáhl od modré, ale trefil jen Archibalda.
     
    38:33
    Právě Archibald vyrazil do protiútoku společně s Crousem, který vystřelil švihem, ale branka pro něj byla malá.
     
    38:54
    Galchenyuk nabíjel do mezikruží Kellerovi. Howard zasáhl pravým betonem a mezi nohama pak udržel puk i po dorážce Nicka Cousinse.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:13
    Oliver Ekman-Larsson ještě udržel puk v domácím útočném pásmu. Od modré čáry ho ihned posílal k brankovišti, ale Howardovi zrovna nestál nikdo ve výhledu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     

    Tipovací soutěž

    Hrajte s Tipsportem každý týden o 3000 Kč.
    Který z týmů vstřelí první branku ve třetí třetině?

    Tipovat můžete do začátku 3. třetiny.

     
    Detroit vstoupil aktivně i do druhého dějství. Trochu ležérně hrajícího soupeře během několika minut výrazně přestřílel a dočkal se i snížení, když na poslední chvíli využil přesilovou hru hostující nejproduktivnější hráč Dylan Larkin. Tenhle moment spící Kojoty probral a ve zbytku třetiny už bylo rušno jen u Howarda, který svůj tým podržel několika dobrými zákroky. V některých případech měl i kliku, že Arizona nevyřešila velké šance lépe.
     
    Statistiky po 2. třetině:
    Střely na branku: 31 – 16 (17:8, 14:8)
    Zablokované střely soupeře: 18 – 8
    Trestné minuty: 2 – 2
    Využité přesilové hry: 0/1 – 1/1
    Vyhraná vhazování: 42% – 58%
    Bodyčky: 20 – 23.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:32
    Richardsonova přízemní střela z ostrého úhlu za beton Howarda neprošla. Hinostroza z krátkého mantinelu vracel kotouč do ohně, ale tam nebyl nikdo v černém.
     
    40:53
    Red Wings se po nepříliš vydařeném úvodním střídání provinili zakázaným uvolněním. Stejná pětice hráčů tak musí zůstat na ledové ploše.
    Staňte se fanoušky NHL.cz na Twitteru!
     
    40:53
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings (2 min. pro hráčskou lavici – zdržování hry / střídání po zakázaném uvolnění). Trest odpyká Anthony Mantha.
     
    41:15
    Red Wings dvakrát v řadě vyhodili puk do bezpečí. Chychrun mezitím dostal hokejkou do obličeje, ale vylučovat se nebude.
     
    41:35
    K radosti mnoha stovek hostujících fanoušků došlo i na třetí vyhození od hráčů v bíločervených dresech.
     
    42:06
    Ani v tomto případě se Coyotes na kotouči neudrželi. Zatím je to od nich hodně nepovedená přesilová hra.
     
    42:41
    A ještě jedno vyhození přes všechny čáry od Detroitu, jehož hráče by tohle ubráněné oslabení mohlo výrazně nakopnout.
     
    42:53
    Hosté v plném počtu.
     
    43:12
    Hjalmarsson vystřelil ihned po vhazování. Howard puk neudržel, nicméně branku uchránil i při dorážkách Crouse a Connautona.
     
    43:59
    Garlandova střela z pravého mantinelu měla jen minimální šancí na úspěch. Howard vyrazil kotouč na Ekmana-Larssona, který z levého konce modré čáry netrefil.
     
    44:37
    Arizona právě vstřelila branku!
    Tak to byl obrovský chaos, který předcházel třetímu gólu Coyotes! Goligoski přihrál do mezikruží na Pánika, kterého Howard vychytal levou rukou. První dorážku VINNIEHO HINOSTROZY senzačně zastavil Bertuzzi, ovšem opakovaný bekhendový pokus domácí třináctky už skončil v síti. Gólová střela přitom přišla ve chvíli, kdy halou už dávno zněl gólový klakson. Asistence: Jakob Chychrun, Richard Pánik.
    44:37 Vinnie HINOSTROZA - 3:1
     
    44:37
    Celá situace se ještě zkoumala u videa, které jenom potvrdilo platnost branky. Coyotes tak mají zpět svůj dvougólový náskok.
     
    45:08
    Hronek vracel puk do ohně z pravého mantinelu. U branky ale nebyl vůbec nikdo, a tak si kotouč jednoduše sebral Kuemper.
     
    45:50
    Galchenyuk s Cousinsem nevyvinuli maximální úsilí, aby doplnili protiakci Kellera. Ten nakonec jenom nahodil a odjel střídat.
     
    46:30
    Jeden z hostů na obranné modré vystihl přihrávku Crouse. Kojoti se rychle vrátili a zamezili jakémukoliv rychlému protiútoku.
     
    47:03
    Goligoského střela od modré čáry se mezi tyče nevešla. Zpět do útočného pásma vracel puk Hinostroza, jenže před mezikružím jeho akce skončila.
     
    47:32
    Larkin přihrál za obránce na Manthu, který se zjevil sám u Kuempera. Ve velké šanci ale nedal a pak se dostal do šarvátky s Chychrunem, kvůli které byl ukončen brejk Maria Kempeho.
     
    47:40
    Jakob Chychrun i Anthony Mantha vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost. Hrát se bude čtyři na čtyři.
     
    48:03
    Není žádným překvapením, že Red Wings nasadili do hry rychlíka Athanasioua, který je při hře v menším počtu hráčů hodně platný.
     
    48:26
    Arizona však dlouhé vteřiny kontrolovala hru v útočném pásmu. Po mnoha přihrávkách vypálil švihem Oesterle, ale branku přestřelil.
     
    49:07
    Filip Zadina se natáhl pro puk, který před něj poslal Larkin. Darcy Kumper si se střelou z úhlu poradil a přerušil hru.
     
    49:40
    Oba týmy v plném počtu.
    Staňte se fanoušky NHL.cz!
     
    50:01
    Dvorak přihrál o mantinel do středního pásma, odkud Chychrun pouze nahodil a odevzdal kotouč hostujícím obráncům.
     
    50:20
    Larkin si nabruslil do pravé poloviny kluziště, odkud i zakončoval, ale trefil jen dobře postaveného Jordana Oesterleho.
     
    50:35
    Christian Fischer potáhl puk po koncové čáře až do brankoviště. Za Howarda ho protlačil až Garland, ale hlavní rozhodčí ihned rozpažil. Ještě předtím totiž Kempe "odhodil" do hostujícího brankáře DeKeysera.
     
    51:24
    Velký boj v útočném pásmu Detroitu skončil pokusem Kronwalla, který by se dal zařadit pouze do kategorie těch propagačních.
     
    51:36
    Fischer přenechal puk Garlandovi a pokračoval dále do brankoviště. Tam Howardovi kotouč vypadl, a tak dorážel Richardson. I kdyby branku trefil, tak by se zřejmě znovu rozpažilo kvůli nedovolenému bránění.
     
    52:04
    Nyní už bylo všechno v pořádku. Oesterle vystřelil od modré čáry a Jimmy Howard zkušeně zasáhl mrštnou lapačkou.
     
    52:23
    Hosté toho ve třetí třetině směrem dopředu moc nepředvedli. Potřebovali by rychle přidat, neboť čas na vstřelení dvou branek se jim krátí.
     
    53:09
    Helm si najel do tří protihráčů stojících těsně u sebe. Coyotes kotouč získali a navíc se můžou těšit na početní výhodu.
     
    53:24
    Na trestnou lavici poslušně usedl Darren Helm, který se nevyvaroval podražení Claytona Kellera. Yotes mají šanci definitivně rozhodnout.
     
    53:39
    Dylan Larkin vyhrál vhazování nad Richardsonem a Red Wings opět mohli okamžitě odpálit kotouč do bezpečí.
     
    53:54
    Oesterle nebezpečně promáchl na útočné modré a musel se rychle vracet, aby rybičkou zamezil úniku de La Rose.
     
    54:26
    Přesilovky se dnes Arizoně vůbec nedaří. Aspoň k propagační střele z pravého křídla se zmohl Galchenyuk. Howard jednoduše zasáhl a přerušil hru.
     
    55:19
    Clayton Keller na závěr početní výhody hledal u zadní tyče Cousinse, nicméně puk letící skrz brankoviště k němu nedoputoval.
     
    55:24
    Hosté v plném počtu.
     
    55:37
    Darren Helm z levé strany nenadělal Kuemperovi žádnou vážnější práci. Získal ale buly v útočném pásmu, které se Detroitu bude po reklamní pauze hodit.
     
    56:22
    Díky vyhranému buly Christiana Dvoraka se Arizona usadila v útočné třetině. Ke střele se nedostala, ale našetřila tam několik cenných vteřin.
     
    56:59
    Helmova přihrávka podél rohu propadla na Goligoského. Ten ihned oslovil své spoluhráče, aby dostali puk ven z obranného pásma.
     
    57:36
    Cousins dával zadovku na Garlanda, který mu puk ještě jednou vrátil, ale to už byl domácí centr v nepalebném úhlu.
     
    57:57
    Conor Garland odvedl spoustu černé práce v útočném pásmu. Detroit měl velké problémy s rozehrávkou a Jimmy Howard nemohl odjet na střídačku.
     
    58:14
    Anthony Mantha bojoval o kotouč i přes signalizovaný ofsajd, který tak byl odpískaný a posouzený jako úmyslný. Hra byla vykázána na útočnou polovinu Arizony.
     
    58:41
    Andreas Athanasiou si dal záležet na přechodu do útočného pásma a zároveň umožnil Howardovi pustit do hry šestého hráče!
     
    58:56
    Larkin tečoval Kronwallovu střelu a puk se zastavil za betony nicnetušícího Kuempera. Tomu pomohl Connauton, kvůli kterému nemohl dorážet Bertuzzi.
     
    59:00
    Poslední minuta třetí třetiny.
     
    59:11
    Lawson Crouse po hostujícím time-outu vyhodil na zakázané uvolnění. Následné buly Nielsen vyhrál, jenže Green neměl šanci kotouč udržet v útočném pásmu.
     
    59:42
    Red Wings rozjeli pohlednou rychlou kombinaci, kterou přenesli hru na pravé křídlo. Greenovu střelu z první však Darcy Kuemper zlikvidoval a vzal hostům i tu poslední naději na vyrovnání.
     
    59:50
    Niklas Hjalmarsson střílel přes všechny čáry. Branku minul a ani dnes se tak nedočká svého prvního gólu v sezóně.
     
    59:56
    A ještě jedno přerušení. Green vypálil od modré nepřesně, Zadina zpoza branky vracel puk k Abdelkaderovi, ale ještě předním zasáhl Kuemper.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno! Coyotes si pohlídali úvod třetí třetiny a během celých dvaceti minut nepustili hosty do sebemenšího tlaku. Hosty viditelně zlomil inkasovaný gól z 45. minuty, kdy se prosadil ve skvělé formě hrající Vinnie Hinostroza. Arizona tak zapisuje další povinné vítězství a po mnoha letech se – alespoň na pár hodin – dostala v Západní konferenci mezi nejlepší osmičku. Detroit naopak prohrál sedmý zápas za sebou a ve Východní konferenci zůstává předposlední.
     
    Statistiky utkání:
    Střely na branku: 44 – 23 (17:8, 14:8, 13:7)
    Zablokované střely soupeře: 20 – 10
    Trestné minuty: 4 – 8
    Využité přesilové hry: 0/3 – 1/1
    Vyhraná vhazování: 43% – 57%
    Bodyčky: 25 – 35.
     
    Tři hvězdy utkání:
    1. Vinnie Hinostroza (ARI) 1+1
    2. Oliver Ekman-Larsson (ARI) 1+1
    3. Darcy Kuemper (ARI) 22 zák., 1 gól, 95,7%.
     
    Československá stopa v utkání:
    Richard Pánik (ARI)
    0+2, 1 střela, čas na ledě 14:51
    Filip Hronek (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 22:32
    Filip Zadina (DET) 0+0, 1 střela, čas na ledě 15:30.
    Coyotes poprvé od února 2012 vyhráli šest zápasů v řadě

     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (04:57:35)

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 6. J. Archibald (Ekman-Larsson, Hjalmarsson), 16. Ekman-Larsson (Hinostroza, Pánik), 45. Hinostroza (Chychrun, Pánik) – 28. D. Larkin (Kronwall, Mantha)


    Arizona Coyotes: Kuemper (Pickard) – Hjalmarsson (A), Ekman-Larsson (C), Goligoski, Chychrun, Connauton, Oesterle – Keller, Cousins, Galchenyuk – J. Archibald, Dvorak, Crouse – Hinostroza, Richardson (A), Pánik – Fischer, Kempe, Garland.
    Detroit Red Wings: Howard (J. Bernier) – Green, Kronwall (A), Hronek, DeKeyser, Ericsson, Bowey, Witkowski – Helm, D. Larkin, Mantha – Zadina, Athanasiou, Bertuzzi – Glendening, Nielsen (A), Rasmussen – J. de La Rose, Abdelkader (A).

    Rozhodčí: Luxmore, Schlenker – Gawryletz, Mach

    Diváci: 15 552
    bahis siteleri