Martin – Michalovce 2:1 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:1 (0:0, 1:1, 1:0) Stav série: 3:3
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Středa 06.03.2019, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Miroslav Chudý (tréner HK Dukla Ingema Michalovce): "V stretnutí sme mali dostatok streleckých príležitostí na to, aby sme si vývoj zápasu naklonili na našu stranu. Nedarilo sa nám v koncovke, v ktorej nám chýbal väčší kľud na hokejkách, rozvaha. Príležitostí bolo určite dosť, zostali ale z našej strany nevyužité. Súper dokázal v záverečnej tretine strhnúť víťazstvo na svoju stranu, na gól v závere sme už nedokázali reagovať a domáci preto zvíťazili. Rozhodovať sa bude v siedmom zápase, ten rozhodne o víťazovi tejto série."

    Róbert Spišák (tréner HK Martin): "Úvod stretnutia bol pomerne opatrný. Dôležitým momentom bolo prečkanie dvojnásobnej presilovej hry súpera. Tlak z oslabenia sa preniesol do druhej tretiny, úvodnú polovicu druhého dejstva sme sa viac bránili, bolo to o našej odvahe, bojovnosti a obetavosti. Pomohol nám úvod druhej polovice stretnutia, v ktorej sme vyrovnali. V tretej tretine opäť rozhodovala herná disciplína, výkon vo finálnych herných činnostiach. Bojovali sme až do samotného záveru, viac snahy bolo cítiť na našich hokejkách, čo sme pretavili v druhý gól. Tešíme sa z tohto víťazstva, do rozhodujúceho siedmeho súboja ideme s pokorou."

    Mário Róth (útočník HK Dukla Ingema Michalovce): "Hralo sa nám veľmi dobre, podarilo sa nám streliť úvodný gól, čo nás povzbudilo. Snažili sme sa tento vývoj udržať. Škoda vyrovnávajúceho gólu v našom oslabení. Hra sa vyrovnala. V tretej tretine sme chceli strhnúť víťazstvo na svoju stranu, mali sme príležitosť rozhodnúť počas ďalšej dvojnásobnej presilovej hry, ktorú sme hrali takmer celé dve minúty. Hovorí sa, že ak takúto príležitosť nevyužijete, nemôžeme chcieť vyhrať. Napokon nás to aj mrzelo. Martin bojoval do konca, podarilo sa mu streliť druhý gól. V záverečnej tretine nám chýbala najmä poriadna strela na bránku. Nedokázali sme sa usadiť v útočnom pásme, hráči súpera nás neustále vyháňali von. Počas presilovej hry, ak nevystrelíte, nedáte gól. Verím, že v poslednom zápase každý odovzdáme všetko, čo je v nás. Ideme domov, chceme zvíťaziť, nič iné neberieme. Nemôžeme chcieť takisto zvíťaziť s jedným gólom vo finále, efektívnosť musí byť z našej strany vyššia. Dnes sme takisto súpera prestrieľali, chýbal nám však možno polkrok k tomu, aby sme uspeli. Musíme jednoducho ísť do bránky, tlačiť sa do nej jedným hráčom. V dnešnom hokeji je to dôležitá vec, keďže takýto hráč cloní brankárovi."

    Ivan Brezniak (útočník HK Martin): "Klasický play-off zápas. Bojovalo sa o každý centimeter ľadu. Na konci sme boli šťastnejším tímom, dokázali sme streliť gól dve minúty pred jeho záverom. Každý zápas sa snažím hrať naplno, je jedno proti akému tímu. V uplynulej sezóne som pôsobil v Michalovciach, toto však v tejto sérii nemá váhu. Víťaziť chcem proti každému súperovi. V úvodných dvoch zápasoch na ľade Michaloviec som absentoval pre chorobu, po návrate som cítil, že nie som ešte zdravotne v poriadku. Teraz je to však už bez problémov. V prípade vyrovnávajúceho gólu, nemôžem povedať, že bol pekný. Bol to klasický dôraz pred bránkou, aj so šťastím sa mi podarilo dostať puk dnu. V tej chvíli som ani neriešil, kto ho strelil. Bol som v eufórii, neskutočne som sa tešil. Chceli sme sa rýchlo dostať do zápasu, to bolo pre nás najdôležitejšie. Z gólov i z výsledku sa môžeme chvíľu tešiť, zajtrajším dňom už ale musíme myslieť na ďalšie stretnutie. Cestujeme do Michaloviec, v siedmom zápase sa môže udiať čokoľvek. Je to otvorené, v zápase necháme všetko, i srdce. Play-off je vždy nová súťaž. V niektorých fázach hry už to nie je hokej, iba boj. Vyhrať môže i šťastnejší." (21:22:55)
     
    Martin vyrovnal stav série na 3:3 po víťazstve 2:1 nad Michalovcami. Góly: 33. Brezniak (Pacalaj, Šimon), 58. Poliaček (Brezniak) – 28. Róth (Toma, Hamráček).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:45
    Hra vysokou hokejkou pripravila hostí o pásmo. Do bránky sa musí vrátiť Trenčan.
     
    59:15
    Markovič vedľa prázdnej bránky. Tesne vedľa.
     
    59:10
    Prázdna bránka hostí. Tí hrajú power-play.
     
    58:56
    Jurášek na Langhammera. Ten z prvej do brankára.
     
    58:23
    Valečko vedľa bránky. Nechýbalo veľa.
     
    57:59
    Martin dal gól!
    Dôrazný Ivan Brezniak vystrelil, vzápätí sa pokúsil o dorážku. Čo sa nepodarilo jemu, to dokázal FRANTIŠEK POLIAČEK, ktorý dosledoval celú situáciu.
     
    57:53
    Pacalaj poslal dlhú prihrávku do pásma. Domáci vďaka tomu získali výhodu vhadzovania.
     
    57:25
    Mašlonka nestihne puk. Zakázané uvoľnenie na strane hostí.
     
    56:55
    Urbánek musel upratať puk pred Novickým. Domáci ho poslali cez všetky čiary.
     
    56:24
    Dírer nezachytil rozohrávku. Zbytočne sa domáci hnevajú, je to zakázané uvoľnenie.
     
    55:46
    Markovič triafa Tomu. Ten posúva puk do stredného pásma.
     
    55:18
    Jurášek na Langhammera, ktorý už nestihne puk. Domáci sa musia vrátiť späť.
     
    54:56
    Barto na dvakrát neprestrelil dvoch brániacich protihráčov. Domáci sa ešte snažia udržať si pásmo.
     
    54:39
    Zakázané uvoľnenie na strane hostí. Domáci získavajú výhodu vhadzovania.
     
    54:30
    Kolbova strela a semafor Bernáta. Hra je prerušená.
     
    54:23
    Korenko od modrej. Dostal puk z buly.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 33. Brezniak (Pacalaj, Šimon), 58. Poliaček (Brezniak) – 28. Róth (Toma, Hamráček)


    HK VITAR Martin: Bernát (Riečický) – Tabaček, Šimon – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Brveník, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Barto, Rudzan
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Tkáčik) – Kolba, Korenko – Košecký, Novický – Valečko, Bdžoch – Gavrik, Banovský – Chalupa, Piatak, Mašlonka – Toma, Linet, Róth – Safaraleyev, Boiko, Dvurechenskii – Giľák, Cútt, Hamráček

    Rozhodčí: Štefik, Durmis – Kontšek, Žák, Junek (video)

    Diváci: 3002
    Martin 3 4 Michalovce
    #1 Pondělí 25.02.2019 • 17:30
    Michalovce - Martin 3:0
    #2 Úterý 26.02.2019 • 17:00
    Michalovce - Martin 1:2 po prodl.
    #3 Pátek 01.03.2019 • 17:00
    Martin - Michalovce 2:0
    #4 Sobota 02.03.2019 • 17:00
    Martin - Michalovce 2:3
    #5 Pondělí 04.03.2019 • 17:30
    Michalovce - Martin 4:2
    #6 Středa 06.03.2019 • 17:00
    Martin - Michalovce 2:1
    #7 Pátek 08.03.2019 • 17:30
    Michalovce - Martin 6:2
    ocianews.com