Martin – Michalovce 2:0 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
2:0 (1:0, 1:0, 0:0) Stav série: 2:1
HK DUKLA Ingema Michalovce
sk Pátek 01.03.2019, 17:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga play-off (SR) • Finále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Miroslav Chudý (tréner HK Dukla Ingema Michalovce): "Dnes to bol viac boj ako hokej. Stretnutie malo určite svoju kvalitu, i keď tá hokejová bola troška v úzadí. Oba tímy pozorne bránili, nechceli urobiť chybu. Videli sme veľké množstvo osobných súbojov. Bolo to skôr o bojovnosti ako o hre. Domáci nás v tejto činnosti predčili a preto zvíťazili. Chceli viac a to rozhodlo. Príležitostí na jednej či druhej strane veľa nebolo. Domáci sa presadili počas presilovej hry, druhý gól padol po našej hrubej individuálnej chybe. Bolo 2:0 pričom sme si počas dvoch tretín nedokázali vytvoriť vyloženú príležitosť. Na začiatku tretej tretiny sme mali počas presilovej hry príležitosť znížiť. Chceli sme chytať zajaca za chvost, bolo však neskoro. Z tejto snahy pramenili fauly, mali sme troch vylúčených a času bolo čoraz menej. Dnes to bolo podľa mňa, zaslúžené víťazstvo domácich. Nemali sme šancu vyhrať, v celom zápase sme si dokázali vytvoriť prakticky len jednu príležitosť. Domácim gratulujem."

    Radovan Somík (asistent trénera HK Martin): "Hráčov musím od prvého do posledného pochváliť. Od fantasticky chytajúceho Bernáta, ktorý nás podržal, po posledného, ktorý sa v zápase objavil. Víťazstvo sa nerodilo ľahko, hráči mu ale išli naproti. Ukľudnil nás úvodný gól, spokojní sme boli i s dobrým pristupovaním v strednom pásme a poctivou hrou vzadu. Súpera sme nepúšťali do vyložených príležitostí. Spomenúť musím takisto aj fantastickú atmosféru. Také niečo nám všetkým, najmä chalanom na ľade neskutočne pomohlo. Verím, že zajtra v tomto móde budeme pokračovať."

    Marek Mašlonka (útočník HK Dukla Ingema Michalovce): "Zápas bol z oboch strán vyrovnaný, rozhodli dve strely. Inkasovali sme góly po našej hrubej chybe a okamžite po vylúčení hráča. V takejto chvíli už len veľmi ťažko doháňate náskok súpera. Nemôžeme určite akceptovať, že sme v dvoch stretnutiach strelili jeden gól, aj dnes to ale jednoducho nešlo. Sám som mal v tretej tretine gól na palici a nepadlo to tam. Verím, že to zajtra zlomíme. Je jedno, aký to bude gól. Musíme dať aj škaredý gól, či už to bude odrazený puk, puk od hlavy či od ruky. Jedným gólom je potrebné sa chytiť, pretože vieme, že máme na to vyhrať celú súťaž. Za týmto cieľom ale treba ísť. Dnes hnali domácich za víťazstvom plné tribúny, rovnako ako u nás. K finále však takáto atmosféra patrí. Sme radi, že bavíme ľudí, dúfam, že už zajtra aj so šťastným koncom pre nás. Pred zajtrajším zápasom netreba nič meniť, iba ho vyhrať."

    Matúš Rudzan (útočník HK Martin): "Michalovce sú veľmi dobrý súper a v tejto sérii to treba robiť tak, ako sme to ukázali dnes. Víťazstvo sme si jednoducho ubojovali vlastným srdiečkom na ľade. Takto ako to je, nám jednoducho sedí. Snažili sme sa strážiť si stredné pásmo, nepúšťať súpera do brejkov. Na súpera platí jednoduchá hra, rýchle odovzdávanie si pukov. Pomohol nám najmä druhý zápas, vypadli nám niektorí hráči, snažili sme sa ako tím zomknúť. Výborne nám zachytal brankár, stretnutie sme dostali až do predĺženia, v ktorom sme ho dokázali zvrátiť v náš prospech. Zajtra nám nezostáva takisto nič iné, len bojovať. Musíme rýchlo dostávať puky z pásma, Michalovce majú silných útočníkov, ktorí sa dokážu presadiť. Treba len dostať puk z pásma, možno zúročiť nejaké brejky a dúfam, že nám to tam popadá." (20:39:17)
     
    V treťom finálovom stretnutí série si Martin zaknihoval víťazstvo nad Michalovcami 2:0. Góly: 9. Pacalaj (Pokrivčák), 35. Barto (Rudzan, Paulíny).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:36
    Jaroslav Markovič prenechal prihrávku Andrejovi Jurášekovi, ktorý sa však nemôže radovať z gólu z dôvodu postavenia mimo hry.
     
    59:07
    Valečko páli vedľa bránky. Domáci sa zatiaľ neúspešne snažia vyhodiť puk.
     
    58:56
    Gavrik za bránkou. Puk však získava Markovič a triafa pravú žŕdku hosťujúcej bránky.
     
    58:20
    Trenčan opúšťa bránku. Chalupa už zakladá útok.
     
    58:16
    Dírer v útočnom pásme. Trenčan sa stále nemôže dostať na striedačku.
     
    57:45
    Oddychový čas hostí.
     
    57:45
    Poliaček na útočnom výlete. Trenčan hru prerušil.
     
    57:24
    V Martine už znie "Vstaňte kto ste z Martina". Medzitým však Piatak zakončil do Bernáta.
     
    56:51
    Piatak za bránkou. Burzík v súboji s ním.
     
    56:22
    Gavrik bojuje v rohu klziska o puk. Rudzan mu ho berie.
     
    55:44
    Vhadzovanie v strednom pásme. Stalo sa tak po tom ako puk opustil hraciu plochu.
     
    55:34
    Zeliska za bránkou. Súboj s Giľákom.
     
    55:01
    Jurášek spoza brániaceho hráča. Triafa plexisklo.
     
    54:32
    Domáce tribúny sú rozžiarené svetlami mobilných telefónov. Oslavy sa už začali.
     
    54:15
    Damián Novický (MIC) inkasuje dve minúty za podrazenie.
     
    54:05
    Safaraleyev zakončil do bočnej siete. Hra je prerušená.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 9. Pacalaj (Pokrivčák), 35. Barto (Rudzan, Paulíny)


    HK VITAR Martin: Bernát (Riečický) – Tabaček, Šimon – Pacalaj, Burzík – Rusina, Oravec – Brveník, Themár – Markovič, Langhammer, Jurášek – Poliaček, Pokrivčák, Brezniak – Zeliska, Urbánek, Dírer – Paulíny, Barto, Rudzan
    HK DUKLA Ingema Michalovce: Trenčan (Tkáčik) – Kolba, Korenko – Košecký, Novický – Bdžoch, Valečko – Mesároš, Gavrik – Dvurechenskii, Piatak, Mašlonka – Giľák, Cútt, Boiko – Safaraleyev, Linet, Róth – Chalupa, Toma, Hamráček

    Rozhodčí: Štefik, Vido – Číž, Jurčiak, Holomek (video)

    Diváci: 2992
    Martin 3 4 Michalovce
    #1 Pondělí 25.02.2019 • 17:30
    Michalovce - Martin 3:0
    #2 Úterý 26.02.2019 • 17:00
    Michalovce - Martin 1:2 po prodl.
    #3 Pátek 01.03.2019 • 17:00
    Martin - Michalovce 2:0
    #4 Sobota 02.03.2019 • 17:00
    Martin - Michalovce 2:3
    #5 Pondělí 04.03.2019 • 17:30
    Michalovce - Martin 4:2
    #6 Středa 06.03.2019 • 17:00
    Martin - Michalovce 2:1
    #7 Pátek 08.03.2019 • 17:30
    Michalovce - Martin 6:2
    thejrc.org