Kometa Brno – Třinec 7:2 (po nadst. prodl.) | Kobra – K. Vary 5:3 (po nadst. prodl.) | Žďár n/S – Mladá Boleslav 2:6 (po nadst. prodl.)
PZ Kladno – Chomutov 3:2 (po nadst. prodl.) | Tábor – Č. Budějovice 0:4 (po nadst. prodl.) | Plzeň – HC Litvínov 6:0 (po nadst. prodl.)
Mountfield HK – Slavia 1:2 (0:2 po s.n.) | Havířov – Zlín 3:4 (po nadst. prodl.) | Sparta – Třemošná 7:6 (po pr.)
Havlíčkův Brod – Jihlava 0:4 (0:1 po n.s.n.) | Pardubice – Vítkovice 4:5 (po pr.) | Olomouc – Warriors Brno 3:2 (po nadst. prodl.)
Přerov – Technika Brno 4:1 (1:0 po n.s.n.)
po nadst. prodl.
HC Kometa Brno
7:2 (2:1, 3:1, 2:0 - N 1:0)
HC Oceláři Třinec
Čtvrtek 07.03.2019, 13:00 • DRFG arena • Extraliga dorostu • Nadstavba B
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Hezký den z Brna. Vítejte u sledování dorostenecké extraligy. Po 17 odehraných zápasech se brněnští dorostenci nacházejí na druhém místě skupiny B 2. části ELIOD Extraligy dorostu. Za deset vítězství, dvě prohry v prodloužení a sedm vyhraných nadstaveb si vysloužili 39 bodů. Na první Vítkovice ztrácí Kometa 11 bodů, na třetí Pardubice má šestibodový náskok.
     
    Oceláři se s pouhými 18 body nacházejí na šestém, tedy posledním místě ve skupině. Na pátý Zlín jim schází devět bodů. Týmové kanadské bodování i střelbu vede s 25 body za 11 gólů a 14 asistencí Servác Petrovský. Brankář Matěj Halouzka má 88,3% úspěšnost zákroků a průměr inkasovaných gólů na zápas 4,02. Poslední utkání odehrál Třinec v sobotu 2. března na pardubickém ledě, kde podlehl Dynamu 3:4, z východních Čech si odvezl alespoň bod za výhru v nadstavbě.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Bizoň (Schnattinger) – Řehák, Vacek, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík – Nesvadba, Brabenec, Kos, Šalé, Sever, I. Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Mišiak, Vyroubal.

    HC Oceláři Třinec: Halouzka (Klimek) – Cienciala, Mošnička, D. Bujak, Andrle, P. Bujak, Kyselý, Hrůzek – Pánek, Raszka, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Gazur, Tomiczek, Ramik, Procházka, Hykl.

    Rozhodčí: Čuňočka – Czubaj, Procházka.
     
    Vše se připravuje k začátku zápasu, favoritem je domácí Kometa.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Uběhlo sotva dvacet vteřin a domácí málem otevřeli skóre. Po pravé straně ujel Ivo Sedláček a jeho tvrdou ránu musel Halouzka vyrazit pravým betonem.
     
    01:07
    Domácí jsou i nadále aktivní, nejprve zastavili útočnou akci Šotkovského a poté se hnali k třinecké bráně. Další střelecký pokus však nepřišel.
     
    02:26
    Raszka dobře forčekoval na útočné modré a málem se dostal ke střele. Obránce Běhůnek ho včas zastavil.
     
    03:12
    Hraje se bez jediného přerušení, oba týmy se snaží od začátku dobře bruslit a napadat rozehrávku soupeře.
     
    03:50
    Pěkná akce Třince. Od modré pálil Mošnička a jeho ránu tečoval před bránou Ramik. Gólman Bizoň puk vyrazil jen před sebe, ale s dorážkou si poradil.
     
    04:29
    Kometa právě vstřelila branku!
    Rázem šla do útoku Kometa, která přečkala drobný nápor soupeře a udeřila po přímočaré akci. ALEX SEVER zůstal sám před bránou, Harmin se dobře podíval a autora první branky skvěle našel. Severovi už jen stačilo vystřelit na přední tyč. Asistence: Nesim Harmim, Viktor Běhůnek.
     
    05:47
    Na druhé straně zkoušel s výsledkem něco udělat Tomiczek, opět ale byl připravený brankář Bizoň.
     
    06:19
    Obrovská šance Komety a v ní Linka, který se zničehonic dostal na levém kruhu k zakončení a jen díky brankáři Ocelářů se skóre podruhé nemění.
     
    07:00
    Kašpárkova tvrdá střela pořádně protáhla brněnského brankáře, kotouč však míjí o pár čísel bránu.
     
    07:17
    Poté se vysunul před bránu Ramik, chtěl poslal puk brankáři do jeho horních pater, ale vysoko přestřeluje. Třinec po inkasovaném gólu hraje stále aktivně, v útoku ale může žehrat na koncovku.
     
    08:31
    Petrovský si najel před bránu a zkusil střelu bekhendem, znovu byl výborně připravený Bizoň, jenž natáhl svoje betony k pravé tyči.
     
    09:58
    Třinečtí i nadále tlačí a byli opět blízko vyrovnání. Bizoň musel krýt dvě střely Tomiczeka a následné zmatky v brankovišti ukončil rozhodčí. Puk zůstal někde pod tělem některých z hráčů.
     
    10:55
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tak to byla paráda. Kometa předvedla opět rychlý výpad a skvělou kombinační souhru. Ačkoliv se v posledních minutách spíše bránila, předvedla smrtící a hlavně oku lahodící akci. Dvojice JAKUB KOS – Eduard Šalé si snad třikrát mezi sebou vyměnila puk, vyšachovala obranu včetně gólmana a prvně jmenovaný pohodlně dopravil puk do sítě. Asistence: Eduard Šalé.
     
    12:02
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je sníženo, hosté se radují krátce po obdržené brance. PETR PRZBYLA našel kousíček místa u brankoviště a v tísni překonal domácího brankáře. Pro Brno spíše smolná branka, hráči si nepohlídali protihráče na brankovišti, kam se puk odrazil od mantinelu. Bez asistence.
     
    13:00
    Stále je to zajímavý hokej. Kašpárkovu střelu Bizoň vyrazil pouze do nohou svého obránce, který si puk srazil málem do sítě. Brněnský gólman se stihl včas zorientovat.
     
    14:47
    Střela Běhůnka proletěla přes několik hráčů, nikoliv však k brankáři Třince. Kometa se na chvíli usadila v útočné třetině.
     
    16:26
    Obrovská šance pro Ivo Sedláčka. Už dnes podobnou akci zažil, jenže v ní opět neuspěl. Na modré čáře nastartoval chodila, natáhl krok a dostal se před třineckou bránu. Halouzka však jeho pokus do bekhendu dokázal skvěle chytit.
     
    18:15
    Ofsajd zastavuje po delší dobu hru, která má náboj a plno šancí na obou stranách. Oba brankáři se zatím činí velmi dobře.
     
    18:53
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Hrůzek – 2 min., krosček).
     
    19:15
    Už se hraje poslední minuta první třetiny, Kometa začíná svou první přesilovku v zápase.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V závěru třetiny ještě střílel Běhůnek, puk Halouzka vyrazil jen před sebe, ale dorážku Sedláčka už ukončila siréna a tím pádem konec třetiny.
     
    První dějství nabídlo mnoho šancí, pěkných akcí, kvalitních zákroků gólmanů, ale také padly tři góly. Kometa šla do vedení po akci Severa, druhý gól přidala po pěkné kombinační akci Kose s Šalém. Třinec si korekci ve skóre zasloužil, měl dobré možnosti a jednu z nich využil Przbyla.
     
    Další třetina začne přibližně ve 13:43.
     
    Začátek druhé třetiny se blíží, oba týmy se vrací zpět na ledovou plochu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Třinec hraje ve čtyřech, musí ještě nějakou dobu přečkat oslabení.
     
    20:56
    Kometa právě vstřelila branku!
    Oceláři už byli sice v plném počtu, ale jejich nedůrazné vyhození domácí hokejisté zachytili a pokračovali dál v tlaku. Mezi kruhy se ocitl osamocený JAKUB KOS a jeho střela k pravé horní tyči zapadla přesně do sítě. Halouzka máchnul lapačkou marně. Asistence: Jakub Brabenec.
     
    21:47
    Nyní je na řadě Třinec, který podruhé v zápase prohrává o dvě branky.
     
    22:59
    Ve druhé části ale je momentálně lepším týmem Kometa, kterou gól očividně uklidnil. Další šanci měl Vyroubal, jehož sice neposedný puk příliš neposlouchal, ale nakonec přišla střela, kteru Halouzka nadvakrát kryl do lapačky.
     
    23:42
    Fajmonova tvrdá dělovka vyprášila chrániče jednoho z třineckých hokejistů, jen to štíplo.
     
    24:26
    Bude se podruhé v zápase vylučovat, Kometa má výhodu.
     
    24:33
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Przbyla – 2 min., podrážení).
     
    24:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tentokrát byla přesilovka promptně využita. IVO SEDLÁČEK si vzal puk za třineckou bránou, brněnského hráče si vůbec nikdo nevšímal, tak si najel sám před brankáře a mohl se zeptat, kam chce puk. Rychlou střelou jej poslal bez problémů do sítě. Asistence: Jakub Kos, Patrik Fajmon.
     
    25:33
    Po delší době hosté ohrozili brněnskou svatyni, ale Pánkův pokus nebyl nikterak nebezpečný.
     
    26:37
    Kometa si vytvořila potřebný náskok, pakliže byl v první třetině duel ještě vyrovnaný, jsou to právě modrobílí, kteří hrají v této pasáži utkání prim.
     
    27:05
    Důležitou zbrání Komety je rozhodně útok, ten je mimořádně produktivní a kvalitní.
     
    27:29
    Halouzka musel být znovu v koncentraci, Harmim mu poslal navštívenku z velmi dobré pozice.
     
    28:07
    Píská se icing Ocelářů, kteří po delším střídání těžce dýchají. Mají toho tak akorát.
     
    28:29
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (I. Sedláček – 2 min., krosček).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Petrovský – 2 min., hrubost).
     
    28:46
    Hraje se 4/4, tak uvidíme, komu budu více prostoru vyhovovat.
     
    29:26
    Velká šance Třince a v ní Ramik, který zůstal sám před Bizoněm. Nejprve ho nepropálil a poté ho ležícího nepřekonal. Napálil puk příliš nad bránu.
     
    29:35
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Przbyla – 2 min., sekání).
     
    30:15
    Kometa hrála krátce přesilovku 4/3, největší možnost měl v tuto chvíli Prčík, který si najel před bránu, ale těsně míjí horní tyč.
     
    30:58
    Pokračuje přesilovka Komety v klasickém počtu, tedy 5/4.
     
    31:40
    Hosté v plném počtu.
     
    32:07
    Hraje se po delší době v pěti a Oceláři jsou v útočném pásmu...
     
    32:23
    Třinec právě vstřelil branku!
    Prakticky z ničeho je to gól v brněnské bráně. Bizoň možná trochu podcenil střelu obránce PETRA ANDRLEHO, puk podivně zaplul a lapačka brněnského mladíka sebou mrštila naprázdno. Bez asistence.
     
    32:40
    Krátce poté se Andrle zranil v jednom ze soubojů a hráči jej s pomocí lékaře museli doprovodit na střídačku.
     
    33:27
    Tvrdá ovšem nepřesná střela Ulbrichta jen vyzkoušela kvalitu zdejších mantinelů.
     
    34:07
    Poté se dostával do šance Mišiak, ale netrefil puk ideálně a ten končí vysoko nad.
     
    34:27
    Puk vypadl ze hřiště, pokračovat se bude ve středním pásmu.
     
    35:39
    Tentokrát jim to nevyšlo. Dvojice Brabenec – Kos opět háčkovala, kombinovala a vymýšlela. Po několika výměnách puku v situaci dva na jednoho střílel Jakub Kos, ale jen do tyče Halouzkovy brány.
     
    37:00
    Kometa právě vstřelila branku!
    Rychlost a lepší bruslení dnes rozhoduje. EDUARD ŠALÉ přebruslil svého soupeře doslova o parník, natlačil se před bránu a krásně do šibenice zavěsil. Pohodlně a bez nějakých problémů. Asistence: Patrik Ulbricht.
     
    37:49
    Střela Horkého končí v lapačce brankáře Halouzky. Bude se vhazovat po jeho levici.
     
    38:57
    Krátce před koncem třetiny mohl zvýšit skóre Jakub Kos, tomu chyběl jen kousek. Puk proskotačil těsně třinecké klece.
     
    39:59
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (I. Sedláček – 2 min., sekání + 2 min., hrubost).
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Hrůzek – 2 min., hrubost).
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:32.
     
    Máme za sebou druhou třetinu, kterou ještě před jejím koncem okořenila šarvátka mezi Sedláčkem a Hrůzkem, Třinec bude hrát ve třetí části přesilovku.
     
    Ve druhé části byla lepším týmem Kometa, která potvrdila papírové předpoklady a nastřílela do sítě protivníka další tři branky. Hosté toho na rozdíl od první části moc nepřevedli a před posledním dějstvím to budou mít hodně těžké.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:15
    Jdeme do závěrečné třetiny, Třinec má k dispozici klasickou početní výhodu.
     
    40:49
    Obránce Kyselý vyslal dvě prudké střely, ale vše končí vysoko nad. Poté Kometa vyhazuje přes všechny čáry.
     
    41:37
    Harmim výborně zabránil útočné akci soupeře a sám vyrazil do přečíslení. Přitom byl faulován a teď to bude přesilovka pro domácí.
     
    42:07
    Vyloučení v týmu HC Oceláři Třinec (Bujak – 2 min., podrážení).
     
    42:38
    Střela Běhůnka do ohně končí zákrokem Halouzky do bezpečných míst.
     
    43:16
    Opět to byl brněnský obránce, který střelou z voleje provětral třineckou obranu a brankáře.
     
    43:35
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno (I. Sedláček – 2 min., podrážení).
     
    43:35
    Chvíli se bude hrát 4/4, Sedláček podrazil Petrovského.
     
    44:07
    Hosté v plném počtu.
     
    44:37
    Pro změnu je tu přesilovka Ocelářů, kteří ale musí celý útok rozjet od svého brankáře.
     
    45:18
    Domácí Ulbrich vyhazuje, přesilovka Třince nebyla nijak zvlášť nebezpečná.
     
    45:49
    Domácí v plném počtu.
     
    45:49
    To střela Vacka nadělala Halouzkovi velké problémy, nakonec ji ukryl do výstroje.
     
    46:38
    Hraje se spíše ve středním pásmu, hra už nemá takové tempo jako ve dvou předešlých třetinách.
     
    47:01
    Icing Komety, hra se stěhuje před Bizoně.
     
    47:50
    Pěkná kombinační akce, na konci přišla střela zmezikruží, kde byl připravený Šalé. Gólman Halouzka však dobře viděl.
     
    48:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Teď už to bylo horší. Domácí přidávají další branku a potvrzují své vysoké vedení. EDUARD ŠALÉ složil reparát a ve druhém případě už byl úspěšný. Jeho střela prošla až do třinecké brány. Asistence: Martin Mišiak a Matěj Prčík.
     
    49:17
    Utkání je tak prakticky rozhodnuté, o další bod se bude hrát v prodloužení. Ještě se však musí odehrát zhruba deset minut této třetiny.
     
    50:15
    Rána Mišiaka končí v lapačce třineckého gólmana, který ještě zůstává ve svém brankovišti otřesen.
     
    51:06
    Vše je ale v pořádku a pokračuje se ve hře.
     
    51:26
    Zakázané uvolnění Brňanů, Třinec bude mít možnost hrát v útočném pásmu.
     
    51:39
    Ve velké šanci hostující Pánek, který si najel před bránu, ale přestřeluje.
     
    51:51
    Kometa právě vstřelila branku!
    Místo toho přichází další branka Komety, která je v útoku naprosto přesná. Její vysokou produktivitu ilustruje svou druhou trefou v zápase ALEX SEVER, jehož střela prošla mezi betony třineckého brankáře. Asistence: Tomáš Vyroubal.
     
    52:58
    Střela Brabence přes obránce prošla až ke gólmanovi, ten má puk ve své moci.
     
    53:46
    Třinec se na chvíli usadil v pásmu, několikrát sice zaměstnal Bizoně, ale ten si nadvakrát dokázal poradit.
     
    55:06
    Kometa se baví dobrým hokejem, ještě se však musí soustředit na poslední minuty a především prodloužení, které bývá nevyzpytatelné.
     
    56:31
    Střela Kašpárka z velké dálky nemohla domácí bránu ohrozit. Oceláři ale dál útočí.
     
    58:08
    Už se hrají poslední dvě minuty třetí části, bekhendem to teď zkoušel u přední tyče Kašpárek, domácí brankář se stihl natáhnout.
     
    59:18
    Už se hraje poslední minuta třetí části hry a Kometa je nastěhovaná v útočném pásmu.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila, následovat bude nadstavbové prodloužení.
     
    Je za námi úvodních šedesát minut hry, tři body si v tuto chvíli připisuje Kometa, která od druhé třetině prakticky jasně dominovala. O čtvrtý bonusový bodík se hráči poperou v následujícím prodloužení nebo v nájezdech.
     
    60:01
    Začalo nadstavbové prodloužení.
     
    60:47
    Prodloužení je zatím opatrné, vyjímku tvoří střela Ivo Sedláčka před dva beky, Halouzka vše pozorně sledoval.
     
    61:09
    Třinec mohl získat bonusový bod. Ramik jel od červené sám na bránu, ale nechal vyniknout výborným semaforem gólmana Bizoně. Velká šance, která nekončí gólem.
     
    61:40
    Kometa právě vstřelila branku!
    To na druhé straně ukázali Brňané velkou šikovnost a souhru. Horký poslal kotouč před bránu, kde byl najetý PATRIK ULBRICHT a jeho střela končí v síti. Je tak jasné, že Kometa bere z tohoto zápasu všechny čtyři body. Asistence: Adam Horký.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno, Kometa vítězí vysoko 7:2 a v prodloužení 1:0. Největší šancí nadstavby měl nejprve Ramik, ale ten svou možnost zahodil a následně se radovali modrobílí. Čtvrtý bod tak berou po vítězném gólu Ulbrichta.
     
    Tolik tedy z Brna, díky za pozornost a někdy zase u hokeje napočtenou. (15:07:53)
    Marken.cz

    Roman Zajíček

    Branky a nahrávky: 5. Sever (Harmim, Běhůnek), 11. Kos (Šalé), 21. Kos (Brabenec), 25. I. Sedláček (Kos, Fajmon), 37. Šalé (Ulbricht), 49. Šalé (Mišiak, Prčík), 52. Sever (Vyroubal), 62. Ulbricht (Horký) – 13. Przbyla, 33. Andrle


    HC Kometa Brno: Bizoň (Schnattinger) – Řehák, Vacek, Běhůnek, Ulbricht, Fajmon, Němec, Prčík – Nesvadba, Brabenec, Kos, Šalé, Sever, I. Sedláček, Horký, Linka, Harmim, Mišiak, Vyroubal. Trenéři: Marek Moskal, Kamil Brabenec.
    HC Oceláři Třinec: Halouzka (Klimek) – Cienciala, Mošnička, D. Bujak, Andrle, P. Bujak, Kyselý, Hrůzek – Pánek, Raszka, Przybyla, Šotkovský, Kašpárek, Petrovský, Gazur, Tomiczek, Ramik, Procházka, Hykl. Trenéři: René Mucha, Aleš Mach.

    Rozhodčí: Čuňočka – Czubaj, Procházka

    Diváci: 75
    bahis siteleri