Přerov – Žďár n/S 3:1 (kon.) | Liberec – Sparta 2:3 (po pr.) | Kladno – Havířov 3:4 (kon.)
Slavia – Třinec 3:2 (kon.) | HC Litvínov – Chomutov 2:3 (kon.) | Salzburg – Zlín 3:2 (kon.)
Pardubice – Mountfield HK 3:1 (kon.) | Vsetín – Plzeň 2:3 (po pr.) | Č. Budějovice – Vítkovice 6:2 (kon.)
Kometa Brno – K. Vary 7:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Olomouc 3:4 (0:3 po s.n.)
konec
HC Motor České Budějovice
6:2 (1:2, 3:0, 2:0)
HC Vítkovice Ridera
Čtvrtek 07.03.2019, 18:00 • Budvar aréna • DHL Extraliga juniorů • O účast v play-off, skupina F
Partner:
     
    Z tohoto utkání je to tedy vše, děkujeme za pozornost! (20:02:23)
     
    Motor dnes tedy může být jednoznačně šťastnějším celkem! Budějovičtí sice prohrávali o dvě branky a nevypadalo to z jejich pohledu příliš dobře. Pak ale přišla druhá perioda, ve které skórovali hned třikrát, a následně také ta poslední, v níž bylo o vítězství Jihočechů definitivně rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Následuje ještě jedno, možná poslední vhazování. Vítkovičtí hokejisté se ještě nastěhují do útočného pásma, uvidíme, zda si připíší ještě nějakou výraznější šanci.
     
    58:49
    Jan Tlačil stál na modré útočné čáře, odkud zkoušel v rychlosti vystřelit. Jeho projektil se ale odrazil od některého z vítkovických obránců a skončil mimo hrací plochu.
     
    57:42
    Vítkovičtí hokejisté sice hrají přesilovou hru, zatím se v útočném pásmu ale usazují jen sporadicky. Českobudějovická obrana si zatím v početní nevýhodě počíná velmi dobře.
     
    56:16
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Škola – 2 min., hrubost).
     
    56:16
    Petr Fridrich si najel do mezikruží, ze kterého zamířil na českobudějovickou branku. Daniel Svoboda si ale proti jeho pokusu stihl povyjet a kotouč následně bezpečně lapit na své výstroji.
     
    55:31
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A s velkou pravděpodobností je pro dnešek rozhodnuto! JAN TLAČIL se ujal kotouče a po samostatné akci se prosadil přesnou střelou! Bez asistence.
     
    54:41
    Jaroslav Pouzar si svým pohybem řekl o přihrávku doprostřed, mezi oba kruhy. Pouzarův následný pokus nebyl vůbec špatný, ovšem nakonec za Pitákova přispění končí mimo brankovou konstrukci.
     
    53:38
    Aleš Řezáč hledal na pravém kruhu stojícího Jana Tlačila, který ale k přihrávce neměl vůbec blízko. Na kotouč nedosáhl a do žádné šance se tak nedostal.
     
    52:51
    Viktor Konečný najížděl s kotoučem po levém křídle, načež v rychlosti zamířil do vzdálenějšího horního růžku. Jeho pokus nakonec končí v pohotové lapačce domácího Daniela Svobody.
     
    51:57
    Na ledové ploše se toho v posledních okamžicích moc nedělo. Ani jeden z týmů se nemohl probojovat do útočného pásma, oba týmy nyní své modré čáry úspěšně zamkly.
     
    50:55
    Marcel Kunc napřáhl na modré čáře, ovšem jeho pokus českobudějovickou svatyni nijak neohrozil. Puk se totiž zastavil už v předbrankovém prostoru o některého z Budějovických.
     
    49:47
    Jeden z domácích obránců byl před brankovištěm svého týmu pozorný a odrazil skákající kotouč až k vítkovické svatyni, odkud tak budou muset hostující hráči znovu začít.
     
    49:22
    Vyloučení v týmu HC Motor České Budějovice (Vaculík – 2 min., vysoká hůl).
     
    49:00
    Hostující hráči jsou v kompletním počtu, toto oslabení ustáli relativně bez větších obtíží. Smička se rovnou z trestné lavice zapojuje do hry.
     
    48:40
    Českobudějovickému celku se zatím přesilová hra příliš nedaří. Motor se snažil rychle přejít do pásma poté, co musel akci rozehrávat znovu od své branky, ale ocitl se jen v ofsajdovém postavení.
     
    47:26
    Daniel Dudáček nevyslal od modré čáry vůbec špatnou střelu, a to ihned poté, co dostal svižnou přihrávku. Dudáčkův pokus ovšem nakonec končí jen těsně mimo pravou tyč.
     
    47:00
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Smička – 2 min., podrážení).
     
    46:16
    Jaroslav Pouzar si najel do útočného pásma. Stál zhruba někde uprostřed kruhů, kam dostal přihrávku, kterou ovšem následně na branku neprocpal. Piták se nyní obešel bez práce.
     
    45:27
    Jeden z hostujících hokejistů se pokusil o rychlý přechod do útoku, když se z křídla snažil nacpat až na brankoviště. Zde mu ale kotouč sebral pohotový Daniel Svoboda.
     
    44:49
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši jdou do komfortnějšího tříbrankového vedení, které již určitě nebudou chtít pustit! Ondřej Vaculík ujel s JAROSLAVEM POUZAREM do přečíslení. Druhý jmenovaný dostal finální přihrávku a zblízka branky zakončil do horních pater branky. Asistence: Ondřej Vaculík.
     
    43:51
    Michal Silný ujížděl s kotoučem na holi po levém křídle. Následně kotouč nahodil na vítkovickou branku, s čímž Piták neměl výraznější problémy. Puk vytěsnil svými betony mimo brankovou konstrukci.
     
    42:35
    Adam Beránek zavezl kotouč za modrou útočnou čáru, načež zastavil a mířil na branku. Beránkův pokus ovšem nebyli nikterak nebezpečný, Svoboda proti němu povyjel a v klidu ho vytěsnil mimo nebezpečí.
     
    41:46
    Jeden z vítkovických hokejistů zkoušel vrátit kotouč před soupeřovu branku, ovšem puk až na brankoviště neprošel. Daniel Svoboda ho totiž zřejmě stihl vrátit za svou svatyni.
     
    40:54
    Filip Zapletal si z pozice obránce sjel do střelecké pozice, z níž ale zamířil jen doprostřed branky, kde byl k zákroku připraven Daniel Svoboda.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:26.
     
    Máme za sebou druhé dějství, které jednoznačně ovládl domácí Motor! Ten rozvlnil síťku za Pitákovými zády hned třikrát a po zásluze tak vede o tři přesné zásahy. Uvidíme, zda se mu vedení podaří udržet, nebo Vítkovičtí ještě soupeřův náskok stáhnou.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:30
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Jihočeši se dostávají do dvoubrankového vedení, které může přinést větší klid na jejich hole! Řezáč poslal přihrávku na JANA TLAČILA, a ten se nezmýlil! Asistence: Aleš Řezáč, Daniel Dudáček.
     
    38:44
    Šimon Bílý vystoupil včas ze své pozice, aby zablokoval přihrávku směřující na jednoho z českobudějovických útočníků, který by se tak dostal do úniku.
     
    37:42
    Daniel Svoboda rozehrál kotouč na spoluhráče Daniela Dudáčka, který pak ovšem namazal svému protihráči. Ten ale z jasné pozice netrefuje odkrytou branku!
     
    36:42
    Petr Fridrich si obhodil obránce a následně se pokusil zakončit z poměrně dobré pozice. Jeho pokus byl ale zablokován a končí mimo branku. Vítkovice se však stále drží v útoku.
     
    35:37
    Ivan Ivan se zkoušel protlačil do útočné pozice. Neměl ale příliš dobrou pozici pro střelu, podle toho jeho zakončení pak také vypadalo. Jeho pokus se ještě možná odrazil od některého z vracejících se obránců a skončil mimo branku.
     
    34:42
    Jeden z vítkovických obránců zachytil kotouč už těsně za modrou čárou, a tak nemůže v akci pokračovat. Sudí totiž jeho ofsajdové postavení nepřehlédl a hru přerušil.
     
    34:16
    Vojtěch Lednický číhal na kotouč a ten se k němu nakonec příhodně odrazil. Lednického pokus pak letí přímo doprostřed branky, kde jej pohotový Daniel Svoboda kryje ve své výstroji.
     
    33:27
    Radim Toman najížděl do šance. Měl dobrou rychlost a také dobrou střeleckou pozici. Tomanův pokus ale nakonec Svobodu příliš nevystrašil, kotouč šel totiž mimo brankovou konstrukci.
     
    32:32
    Michal Silný se pokusil projet vítkovickou obranou. Dostal se zhruba do prostoru mezi oběma kruhy, odkud poslal kotouč z bekhendové strany hole. Puk ovšem nakonec jen těsně přeletěl pravou tyčku.
     
    30:54
    Vítkovičtí hokejisté málem srovnali skóre ve vlastním oslabení! Po nepřesné Tlačilově rozehrávce se do samostatného úniku dostal Vojtěch Lednický. Zkoušel Svobodu rozhýbat, jenže neúspěšně. Domácí brankář byl úspěšný.
     
    29:18
    Vítkovičtí hokejisté se pokoušeli dostat z obranného pásma, což se jim sice povedlo, ovšem jen na chviličku. Hosté vyhodili kotouč jen na českobudějovickou střídačku, a tak se hra vrátí před Pitáka.
     
    28:57
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Beránek – 2 min., hákování).
     
    28:34
    Na dnešní utkání také dorazilo několik českobudějovických příznivců, kteří domácí hokejisty zatím po celý zápas podporují.
     
    27:59
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Českobudějovičtí hokejisté obracejí skóre ve svůj prospěch! Kotouč se od branky odrazil k dojíždějícímu VOJTĚCHU DOKTOROVI, který zamířil přesně do horního růžku! Povedená trefa! Asistence: Jan Tlačil, Aleš Řezáč.
     
    26:26
    Patrik Škola si od modré čáry sjel pro kotouč, který se k němu poměrně příhodně odrazil. Školův pokus ale končí jen na hrudi vítkovického brankáře, který si připisuje další úspěšný zákrok.
     
    25:39
    O chvíli později se na opačnou stranu pokoušel dostat Motor, ovšem ztroskotal již ve středním pásmu, které neprošel kvůli postavení mimo hru.
     
    25:02
    Vítkovičtí hokejisté se dostali před branku. O dorážku se zde pokoušel především Jakub Lewandowski, ovšem na Daniela Svobodu si nepřišel, ten proti němu totiž vytáhl pohotový zákrok betonem.
     
    24:17
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    A máme srovnáno, českobudějovičtí hokejisté se mohou radovat! Pavel Novák poslal přihrávku na modrou čáru, kde už stál připravený JAKUB NOVÁK, který pak povedenou střelou z větší vzdálenosti rozvlnil až síťku za zády vítkovického brankáře! Asistence: Pavel Novák.
     
    23:40
    Daniel Dudáček zkoušel rozehrát akci ze středního pásma, ovšem při rozehrávce mu kotouč sjel z hole, a tak se Motor do pásma nedostal. Ovšem zůstává na kotouči.
     
    22:20
    O kotouč se nyní bojovalo především ve středním pásmu, žádná výraznější šance tak k vidění nebyla. Až nyní se v útoku usadily Vítkovice. Uvidíme tedy, co vymyslí.
     
    20:20
    Druhá třetina začala a jako první se do útočného pásma dostali hostující hokejisté. Daniela Svobodu však nedonutili k zákroku, domácí brankář mohl být zcela klidný.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Oba týmy jsou již nastoupeny na ledové ploše, druhé dějství tak může za necelý moment začít!
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:57
    Motor se v posledních vteřinách utkání snažil o srovnání skóre, ovšem zatím neúspěšně. Do druhé periody tak zřejmě půjdeme za hubeného náskoku hostů. Následuje ještě jedno vhazování.
     
    18:31
    Po poměrně dlouhé době se do útoku snažili vydat také vítkovičtí hokejisté. Ti ale své snažení zatím v nic neproměnili, kotouč totiž dostali jen na zakázané uvolnění.
     
    18:03
    Českobudějovičtí si vytvořili solidní tlak, který ovšem brankou nekončí! O dorážku se pokoušel v posledních vteřinách agilní Tlačil, ale přeci jenom měl ke kotouči o něco blíže vítkovický strážce svatyně.
     
    17:35
    Jan Tlačil se zkoušel probít do šance i podruhé za sebou! Zkoušel pálit ze stejné pozice, jenže jeho projektil skončil jen na prvním bránícím hráči!
     
    15:56
    Nebyli jsme vůbec daleko od srovnání stavu! Jan Tlačil jen po pravém křídle, načež vypálil na bližší tyč. Kotouč se ale následně odrazil jen od horní tyčky zpět do hry!
     
    14:57
    Vaculík poslal kotouč do pásma, načež jej dojel Šimon Masopust. Z první kotouč poté napálil, ovšem vítkovický brankář zasáhl včas a betony puk vykopl mimo nebezpečí.
     
    13:57
    Na kotouči se nyní drží domácí hokejisté, ovšem zatím se jim přechod do útočného pásma nepovedl. Jihočeši se dostali jen do ofsajdového postavení. Hra tedy prozatím zůstává v neutrálním pásmu.
     
    12:54
    Ivan Ivan zachytil nepřesnou rozehrávku domácího celku, ovšem jeho následná přihrávka nebyla z těch nejpřesnějších, a tak se jeden z jeho spoluhráčů do zakončení, ač k němu měl blízko, nedostal.
     
    11:48
    České Budějovice právě vstřelily branku!
    Máme to jen o jednu branku! Motor rozjel svou přesilovkovou kombinaci, kterou úspěšně zakončil VOJTĚCH KRCHO. Asistence: Jaroslav Pouzar, Michal Silný.
     
    11:14
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera (Gebauer – 2 min., podrážení).
     
    10:50
    Jan Tlačil dostal přihrávku do jízdy, nabral rychlost a řítil se směrem na branku. Z pravého křídla zkoušel střílet, ovšem trefil jen prvního clonícího hráče. Motor se ale v pásmu drží i nadále.
     
    09:23
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Netrvalo to dlouho a hosté se radují z druhé vstřelené branky! Do zajímavé pozice se dostal JAN VOJTOVIČ, který trefil blíže přesně k tyčce! Asistence: Petr Fridrich.
     
    07:45
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A máme tu první branku v utkání! René Smolka poslal do útoku svého spoluhráče, kterým byl VOJTĚCH LEDNICKÝ. Ten se pak nacpal před branku a úspěšně z tohoto prostoru zakončil.
     
    07:22
    Na ledě dlouho k vidění žádná střela nebyla. Až se v útočném pásmu dostal do zajímavé pozice Patrik Škola, ovšem neuspěl, vítkovický brankář zasáhl včas.
     
    05:38
    Hostující kapitán Jakub Mrva se dostal do dobré příležitosti, ale jeho střela postrádala větší razanci. Mrvův pokus nakonec končí ve Svobodově lapačce, bude se tak vhazovat.
     
    04:31
    Daniel Svoboda si pohlídal pomalu klouzající kotouč, který k němu letěl až ze středního pásma. Následně ho stihl rozehrát na svého spoluhráče, který měl dost času a vydal se s ním do útoku.
     
    03:51
    Šimon Bílý pásmo pro hostující celek neudržel. Vítkovice se tak budou muset do pásma dostávat znovu, zatím mají kotouč ve svém držení.
     
    02:59
    Hra se nám nyní vrátí před vítkovickou svatyni. Hosté se chtěli rychle přemístit do pásma, ovšem jejich rozehrávka skončila jen na zakázaném uvolnění.
     
    01:23
    Českobudějovičtí si záhy připisují další střelu na hostující svatyni. Šimon Masopust pálil z levého kruhu, ovšem Dolíška včas zaklekl a připsal si pohotový zákrok.
     
    00:50
    Motor se jako první dostal do útočného pásma. Vytvořil si solidní tlak, ovšem nepodařilo se mu vítkovického brankáře překonat, ten si totiž připisuje první úspěšný zákrok.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Remta, Dudáček, Pavlát, J. Novák, Doktor, Prospal – Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, P. Novák, Silný (C), Krcho

    HC Vítkovice Ridera: Dolíška (Piták) – Kunc, Bílý, Smolka, Smička, Zapletal, Věntus – Konečný, Fridrich, Lednický, Baláž, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný (C), Toman, Gebauer, Ivan

    Rozhodčí: Šperl – Štofa, Kreuzer.
     


    HC Motor České Budějovice

    Za to dnes domácí, tedy Českobudějovičtí, do třetí fáze sezóny nevstoupili zřejmě tak, jak by chtěli. Po dvou zápasech se ve čtyřčlenné tabulce drží na posledním místě, když nejprve padli na litvínovském ledě a následně také na tom chomutovském. Motor je tak v tabulce na posledním místě, ztráta ale určitě není nestáhnutelná.

    Podle statistik je zatím u Jihočechů problém v produktivitě. Za dva zápasy sice na branku vystřelili sedmdesátkrát, ovšem kotouč za brankovou čáru propadl jen v necelých třech procentech.
     


    HC Vítkovice Ridera
    Vítkovičtí hokejisté začali boje o play off poměrně úspěšně. Do čtyřmístné tabulky šli s dvěma body navrch, které si vybojovali v předešlé části. Za dva zápasy si nyní stihli připsat jednu výhru a jednu prohru a s pěti body se prozatím drží na postupovém druhém místě.

    Vítkovickému mužstvu se daří v individuálních statistikách, v nichž jsou jeho hráči na prvních třech místech. Čtyři body získal Ivan Ivan, Jozef Baláž a Petr Fridrich. V obou zápasech v brance nastoupil Dominik Piták, který má zatím úspěšnost zásahů 91,43 %.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

    Adam Pavlíček

    Branky a nahrávky: 12. Krcho (Pouzar, Silný), 25. J. Novák (P. Novák), 28. Doktor (Tlačil, Řezáč), 40. Tlačil (Řezáč, Dudáček), 45. Pouzar (Vaculík), 56. Tlačil – 8. Smolka (Lednický), 10. Vojtovič (Fridrich)


    HC Motor České Budějovice: Svoboda (Dvořák) – Škola, Remta, Dudáček, Pavlát, J. Novák, Doktor, Prospal – Tlačil, Vaculík, Řezáč, Š. Masopust, M. Masopust, Pouzar, Janoch, Schwartz, P. Novák, Silný (C), Krcho
    HC Vítkovice Ridera: Piták (Dolíška) – Kunc, Bílý, Smolka, Smička, Zapletal, Věntus – Konečný, Fridrich, Lednický, Baláž, Lewandowski, Vojtovič, Beránek, Mrva, Potočný (C), Toman, Gebauer, Ivan

    Rozhodčí: Šperl – Štofa, Kreuzer
    bahis siteleri