Gruzie – Švýcarsko 0:2 (kon.) | Gibraltar – Irsko 0:1 (kon.) | Malta – Faerské ostrovy 2:1 (kon.)
Švédsko – Rumunsko 2:1 (kon.) | Španělsko – Norsko 2:1 (kon.) | Bosna – Arménie 2:1 (kon.)
Itálie – Finsko 2:0 (kon.) | Lichtenštejnsko – Řecko 0:2 (kon.)
konec
Bosna a Hercegovina
2:1 (1:0)
Arménie
Sobota 23.03.2019, 20:45 • Stadion Grbavica (Sarajevo) • Kvalifikace ME • Skupina J
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.
     
    Hezký den všem fanynkám a fanouškům! Kvalifikace ME je v plném proudu, my budeme společně sledovat souboj mezi Bosnou a Hercegovinou a Arménií.
     
    Bosna a Hercegovina

    Fotbalisté Bosny a Hercegoviny si vyzkoušeli nový hrací formát s názvem Liga národů. Bosna dohromady odehrála čtyři zápasy, přičemž získala hned deset bodů, čímž si zajistila první pozici v tabulce. Jediná ztráta bodů přišla až v posledním klání, kdy Bosna a Hercegovina remizovala na půdě Rakouska, kde se diváci branky nedočkali. Bosna a Hercegovina nastřílela pět branek, přičemž inkasovala pouze jedinou. Na druhém místě se umístilo již zmiňované Rakousko, které přišlo o body ve dvou případech, na vedoucí Bosnu nakonec ztrálo hned tři body.
     
    Arménie

    Také Arménie si vyzkoušel totožnou soutěž, přičemž do základní skupiny dostala Makedonii, Gibraltar a Lichtenštejnsko. Arménie se nakonec umístila na konečném druhém místě, která nezaručuje vůbec nic. Hostující celek tohoto zápasu sice nevstoupil do skupiny vůbec dobře, neboť z prvních třech zápasů hned dvakrát prohrál, avšak v závěru se dokázal dotáhnout na Makedonii, která i přesto měla pětibodový náskok. Arménie byla společně s Makedonií nejlépe střílejícím celkem skupiny, na druhou stranu měla druhou nejlepší obranu, jenž inkasovala osm branek.
     
    Úvodní sestavy:

    Bosna a Hercegovina: Šehić – Todorović, Bičakčić, E. Zukanović, Civić – Pjanić, Bešić, Krunić – Višća, Džeko (C), Zakarić.
    Náhradníci: Kjosevski, Pirić – Cimirot, Duljević, Kodro, Gojak, Milošević, T. Šunjić.

    Arménie: Ajrapeťan – G. Hovhannisjan, Harojan, Calisir, Daghbašjan – Grigorjan, Mkrtčjan – Adamjan, Mchitarjan (C), Ghazarjan – Karapeťan.
    Náhradníci: Avagjan, Melixeťan – Avetisjan, Babajan, Barseghjan, Briasco-Balekian, Hambardzumjan, Išchanjan, Chačaturov, A. Manučarjan, Özbiliz, Artak Jedigarjan.

    Rozhodčí: Kehlet – Hummelgaard, Sørensen (všichni Dánsko).
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    2
    Hlavní sudí poprvé pískl do své píšťalky, utkání tak může začít. Úvodní slovo si vzali domácí, kteří budou hrát zprava doleva.
     
    3
    Hned v samotném úvodu jsme sledovali kombinaci Bosny na její vlastní polovině, avšak následnou přihrávku od Civiće vystihl pozorný Mkrtčjan.
     
    4
    Airapeťan mohl odkopávat od své svatyně, přičemž hrací předmět poslal daleko na druhou stranu hrací plochy, kde zasahoval domácí Krunić.
     
    5
    Na řadu přišlo ofsajdové postavení, ve kterém se nacházel hostující forvard Karapeťan. To potvrdil také opakovaný záběr, domácí tak budou rozehrávat.
     
    6
    Také Šehić se poprvé v utkání ujal hracího předmětu, který rozehrával výhozem do strany. Následně Todorovićovi nevyšel vysoký pas na Džeka.
     
    7
    U postranní čáry se podařilo zasáhnout hostujícímu Adamjanovi, který vypíchl míč do zámezí. Domácí tak vhazovali, avšak Civić našel pouze protihráče.
     
    8
    Civić si autové vhazování zopakoval, přičemž se mu tentokráte podařilo najít hruď Džeka, který se snažil předat balón na Kruniće, což se nepovedlo.
     
    9
    Hrací předmět opět doskákal do moci hostujícího brankáře Airapeťana, který okamžitě odkopl na druhou stranu hřiště, kde se podařilo zasáhnout Zukanovićovi.
     
    10
    Sledovali jsme rozehrávku volného kopu, která směřovala na hostujícího Karapeťana, jenž sklepával hrací předmět pouze do moci protihráče.
     
    11
    Na útočnou polovinu se vydal Krunić, který pasem na levou stranu našel Zakariće, jehož přízemní nabídka doplachtila pouze do náruče brankáře Arménie.
     
    12
    První ošemetný moment tohoto zápasu. Průniková přihrávka směřovala na Višću, který se dostal až před brankáře, jenž zasáhl velice zodpovědným způsobem.
     
    13
    I tentokráte ve vzduchu kraloval domácí celek, avšak zadák Bičakčić odhlavičkoval míč pouze do zámezí. Daghbašjan tak bude moci vhazovat zleva.
     
    14
    Do kombinace se nyní zapojil křídelník Zakarić, který trefil pouze protihráče. Nakonec to bylo s faulem, Bosna tak bude zahrávat standardní situaci.
     
    15
    K rozehrávce se postavil záložník Pjanić, který zkoušel kroutit míč na přední tyč, kde zasahoval Grigorjan. Bosna tak bude ještě opět vhazovat.
     
    16
    Arménie se dostala k míči pouze na krátký časový úsek, naopak na druhé straně se Civićovi podařilo prodloužit na Zakariće, kterému uskočil míč do autu.
     
    17
    Po delší době se hostujícímu celku podařilo proniknout na druhou stranu, avšak vzápětí budeme sledovat další rohový kop, který z levé strany obstará Pjanić.
     
    18
    Jeho vysoká nabídka neměla špatný směr, avšak ve vzduchu kraloval hostující Calisir. Následně si na kolmici nabíhal Višća, který zakončoval do boční sítě.
     
    19
    Středem hrací plochy si to namířil Grigorjan, proti kterému včas vystoupil jeden z protihráčů, která zasáhl čistě. Bosna se tak drží opět u balónu.
     
    20
    Zukanović si hned několikrát vyměnil míč s vedle stojícím Bičakčićem, načež se o nepovedenou přihrávku přihlásil Todorović, který nenašel Višću.
     
    21
    Máme za sebou úvodní dvacetiminutovku, která nám nepřinesla žádnou přesnou trefu. Bosna má více ze hry, avšak Airapeťan si nepřipsal nic vážnějšího.
     
    22
    Hodně prostoru měl kolem sebe Bešić, který posléze roztáhl hru na levou stranu, odkud Krunić nebezpečně centroval ke vzdálenější tyči, avšak bez úspěchu.
     
    23
    Airepeťan si tak vyzkoušel další odkop od své branky, který se mu příliš nepovedl. Míč totiž plachtil do zámezí, avšak ještě před ním ho zasáhl Calisir.
     
    24
    Civić už nedokázal doběhnout zdánlivě ztracený míč, který se tak dostal za brankovou čáru. Arménie přečkala další atak, Airapeťan bude opět rozehrávat.
     
    29
    Momentálně se nehraje, neboť si zdravotní problémy způsobil hostující brankář Airepeťan, ke kterému dokonce přispěchal lékařský personál Arménie.
     
    30
    Airapeťan se zdá být v pořádku, může se tak pokračovat ve hře. Sledovali jsme dalekonosný odkop od branky, který zamířil přímo k volnému Bešićovi.
     
    31
    Následně se Zakarićovi nepodařilo přenést hru na levou stranu, což nemuselo vadit. Odraženého míče se chopil Todorović, po jehož centru zasahoval Harojan.
     
    32
    Hra byla přenesena k pravé postranní čáře, kde číhal velice aktivní Todorović. Z jeho kopačky přiletěl centr, který se stal kořistí hostujícího brankáře.
     
    33
    Do vzdušného prostoru se pokoušel dostat Adamjan, který se do souboje dostal příliš pozdě. Následný centr Hovnhannisjana skončil pouze u Zukanoviće.
     
    33
    Bosna právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají do zaslouženého vedení! I tentokráte se k rozehrávce rohového kopu postavil Pjanić, kterému se centrem k hranici malého vápna podařilo najít RADU KRUNIĆE, jehož prodloužení míče zapadlo přesně ke vzdálenější konstrukci.
    33. Rade KRUNIĆ - 1:0
     
    34
    V tuto chvíli se hostující celek dostává do obtížné pozice, bude muset dotahovat jednobrankové manko. Do konce zápasu zbývá dostatek času.
     
    35
    Obrannou povinnost si u postranní čáry dokázal splnit Todorović, který za sebe nepustil čitelnou přihrávku. Arménie tak bude vhazovat z levé strany.
     
    36
    Avšak krátce poté se v ofsajdové pozici zjevil hostující Ghazarjan, čehož si všiml také pomezní rozhodčí. Už třetí ofsajdové postavení v podání hostů.
     
    37
    Naopak si domácí vybojovali další rohový kop, tentokráte z pravé strany. Pjanić kroutil míč od branky, načež kousek vedle branky hlavičkoval Džeko.
     
    38
    Civićovi se před malým momentem nepodařilo kombinovat dle představ, čehož soupeř nedokázal využít. Jako poslední se totiž dotkl míče Karapeťan.
     
    39
    Po hodně dlouhé době se tak míči dostal domácí brankář Šehić, který i v tomto případě rozehrával do strany, kde číhal naprosto osamocený Todorović.
     
    40
    První poločas se neúprosně blíží ke svému konci, hrát se bude ještě něco málo kolem pěti minut. Uvidíme, zda se bude nastavovat.
     
    40
    Žlutou kartu dostává Eldar Civić (Bosna a Hercegovina).
     
    42
    První zákrok si musel připsat domácí brankář Šehić, který zasahoval proti sympatické ráně v podání Karapeťana. Jednalo se o rutinní zákrok brankáře.
     
    43
    Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Adamjan, který nevybíravým způsobem poslal k zemi Bešiće. Bosna bude rozehrávat od středového kruhu.
     
    44
    Nyní kousek vedle branky pálil Džeko, naopak Airapeťan zůstal pouze stát.
     
    45
    První poločas bude nastaven o jednu minutu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    Máme za sebou první poločas, který nám nakonec přinesl jedinou branku, o kterou se postaral favorit zápasu, tedy Bosna a Hercegovina. Domácí celek měl od samotného hvizdu územní převahu, avšak dlouhou dobu narážel na pozornou obranu soupeře. Arménie se většinu času soustředila na poctivou defenzívu, která celkem dlouhou dobu fungovala, avšak hosté přeci jenom neubránili rohový kop, po kterém vstřelil jedinou branku záložník Rade Krunić.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Odstartoval nám druhý poločas, jehož úvodní rozehrávku si tentokráte vzali na starost hosté, kteří budou pro změnu hrát zprava doleva.
     
    48
    Hned v samotném úvodu druhého poločasu jsme sledovali sympatickou kombinaci Bosny, avšak finální přihrávku na Višću dokázal zastavit Calisir.
     
    49
    Na pořadu dne byl rohový kop pro domácí, který byl rozehrán nakrátko. Následně se k autovému vhazování dostal Todorović, který si vybral Pjaniće.
     
    50
    Nedovoleným zákrokem si pomohl napadající Mkrtčjan, který celkem zbytečným způsobem poslal k zemi Pjaniće. Následovat bude standardka.
     
    51
    Domácí si pohrávali s míčem na vlastní polovině, načež ho Bičakčić vyvezl na druhou stranu, kde Zakarićovi absolutně nevyšel centr do malého vápna.
     
    52
    Airapeťan si tak vyzkoušel rozehrávku od své branky, přičemž tentokráte zkoušel najít Karapeťana, který byl zezadu povalen na hřiště Bičakčićem.
     
    53
    Bosna se nyní dožadovala pokutového kopu, avšak hlavní sudí nakonec nechal pokračovat ve hře. Harojan totiž dost možná zahrál ve vápně rukou.
     
    54
    Na řadu přišla nepřesná kolmice na pravou stranu, na kterou Višća neměl šanci dosáhnout. Arménie rozehrála narychlo, avšak se nedostala ani k půlící čáře.
     
    55
    Posléze to drzým manévrem zkoušel domácí Todorović, kterému se ale nepodařilo procedit přihrávku do malého vápna. I tak budeme sledovat roh.
     
    56
    Pátý rohový kop rozehrával z pravé strany Pjanić, který svojí nabídku stočil na hlavu protihráče. Tím byl Mkrtčjan, jenž odvrátil hrací předmět do zámezí.
     
    57
    Na opačné straně se do šestnáctky prodral Ghazarjan, který si rovněž snažil vymodlit penaltu, avšak hlavní sudí ani tentokráte nepískl do píšťalky.
     
    58
    Hovhannisjan se dokázal včas postavit před míč, načež ještě dokázal rozehrát podél autové čáry, přičemž si nedovoleným zákrokem pomohl Civić.
     
    59
    Také Arménie se vyzkoušela rozehrávku rohového kopu, o který se postaral Ghazarjan. Jeho centr nakonec našel pouze náruč brankáře Šehiće.
     
    60
    Na pravém křídle se podařilo zakročit Harojanovi, který kolem sebe nepustil Zakariće. Hra se přestěhovala na polovinu Bosny, kde pracoval s míčem Bešić.
     
    61
    Nakonec se tentýž hráč dostal do zakončení, které nebylo zrovna povedené. Míč se stočil daleko od branky, Airapeťan nemusel zasahovat.
     
    62
    Kousek před pokutovým územím měl dostatek času Mchitarjan, kterému se ani přesto nepodařilo prohodit míč na Adamjana, přičemž zasahoval Zukanović.
     
    63
    Máme za sebou něco málo přes hodinu hry, domácí stále vedou o jednu branku. Druhé dějství nabízí vyrovnanější podívanou, také Arménie začala útočit.
     
    64
    Karapeťan neměl šanci dosáhnout na míč, který si dobře pokryl Zukanović. Navíc mu na pomoc přispěchal Šehić, jenž ho nakonec sevřel do svých rukavic.
     
    65
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Goran Zakarić, přichází Deni Milošević.
     
    66
    Autového vhazování z levé postranní čáry se ujal domácí Civić, který si pro spolupráci vybral Zukanoviće, jenž v tuto chvíli operuje na vlastní polovině.
     
    67
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Karlen Mkrtčjan, přichází Norberto Briasco-Balekian.
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Sargis Adamjan, přichází Edgar Babajan.
     
    68
    Před malým momentem se natlačil do zajímavé příležitosti hostující Babajan, který z hranice pokutového území zamířil kousek vedle branky soupeře.
     
    69
    Šehić si na tento projektil nakonec vůbec nesáhl, domácí brankář tak mohl v poklidu rozehrávat od své branky. Jeho celek se rychle nastěhoval k vápnu.
     
    74
    Arménie začíná hrozit. Snad poprvé se v tomto utkání předvedl Mchitarjan, který rovněž zkoušel štěstí zpoza šestnáctky, branku ale o kousek minul.
     
    75
    Pjanićovi se podařilo roztáhnout hru na pravou stranu, kam si sbíhal kolega Todorović. Po jehož nabídce hlavičkoval do rukavic brankáře záložník Krunić.
     
    76
    Následný střelecký pokus byl zablokován, Pjanić tak mohl rozehrávat rohový kop. Na ten si naskakoval Bičakčić, který pouze prodlužoval za sebe.
     
    77
    Nyní byl za obranu vysunut Briasco, kterému se podařilo navézt si míč na pravou nohu, avšak poté minul svatyni. Šehić ani tentokráte nezasahoval.
     
    78
    Hodně prostoru měl kolem sebe Bičakčić, který posléze předával míč na pravou stranu, kde byl poslán k zemi Višća. O nedovolený zákrok se nejednalo.
     
    79
    Dvojšance domácích! Nejprve do horní konstrukce vypálil Milošević, následně si na centr dokázal naskočit Džeko, který mířil pouze doprostřed branky.
    79. Dvojšance domácích.
     
    80
    Naopak přišel na pořadu dne rohový kop, který i tentokráte zamířil na hlavu protihráče. Bosna se přeci jenom udržela u vápna, kde číha blok protihráčů.
     
    80
    Bosna právě vstřelila branku!
    Přeci jenom tu máme druhou branku domácího celku! Zdánlivě nenápadná akce přinesla centrovanou nabídku z pravé strany, na kterou si do malého vápna dokázal seběhnout střídající DENI MILOŠEVIĆ, který po odskoku míče propálil brankáře Airapeťana, jenž to měl hodně složité.
    80. Deni MILOŠEVIĆ - 2:0
     
    81
    Střídání v týmu Arménie: ze hřiště odchází Gevorg Ghazarjan, přichází Aras Özbiliz.
     
    82
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Rade Krunić, přichází Amer Gojak.
     
    83
    Arménie to nyní bude mít o to složitější, neboť prohrává už o dvě branky. Navíc do konce zápasu nezbývá moc času, uvidíme, zda se dočkáme alespoň snížení.
     
    84
    Do konce zápasu zbývá něco málo kolem deseti minut, obrázek hry se nikterak nemění. Naopak si obrannou povinnost dokázal splnit Zukanović.
     
    85
    Bosna se dostala ke zdlouhavé kombinaci na vlastní polovině, do které se zapojil také sparťanský obránce Civić. Jeho celek se nachází v herní pohodě.
     
    87
    Střídání v týmu Bosna a Hercegovina: ze hřiště odchází Edin Džeko, přichází Elvir Koljić.
     
    88
    Nyní se na zeleném pažitu ocitl domácí Todorović, do kterého ostrým způsobem zajel protihráč. Bosna tak bude zahrávat volný kop z přijatelné pozice.
     
    89
    Zanedlouho se nám rozběhne poslední minuta řádné hrací doby, o vítězi se zdá být rozhodnuto. Ještě by se mělo něco málo nastavovat.
     
    90
    Druhý poločas bude nastaven o čtyři minuty.
     
    90+1
    Šehić si nyní musel dát pozor, nepovedený centr z levé strany se snášel do jeho branky, domácí brankář nakonec sevřel míč do svých rukavic.
     
    90+2
    Zdá se, že se dnešní utkání pouze dohrává. Domácí pracují s míčem na polovině soupeře, kde před malým momentem zůstal ležet Koljić.
     
    90+3
    Nakonec to vypadá na něco vážnějšího, zdá se, že Koljić opustil hrací plochu. Bosna tak bude dohrávat v desíti.
     
    90+3
    Je tu pokutový kop pro hosty, rukou totiž zahrál Milošević!
     
    90+3
    Arménie právě vstřelila branku!
    Tak přeci jenom je sníženo! K rozehrávce pokutového kopu se postavil HENRICH MCHITARJAN, který zamířil k pravé tyči, kam se vydal také Šehić, avšak domácí brankář na balón nedosáhl.
    90+3. Henrich MCHITARJAN - 2:1
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Dnešní utkání nakonec končí očekávaným vítězstvím Bosny a Hercegoviny, která svého soupeře porazila poměrem 2:1. Ve druhém dějství jsme sledovali výrazně vyrovnanější podívanou, přičemž Arménie nebyla daleko od vyrovnávací branky. Bosna se přeci jenom dostala do dvoubrankového vedení, přičemž se o vítězi tohoto zápasu zdálo být rozhodnuto. V nastaveném čase ještě zkorigoval výsledek zkušený Mchitarjan, domácí celek si ale vítězství vzít nenechal.
     
    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 9:11. (22:38:03)

    David Suchý

    Branky: 33. Krunić (Pjanić), 80. Milošević (Višća) – 90+3. Mchitarjan (pen.)

    Karty:   40. Civić (BSN)


    Držení míče: 66 % : 34 %.
    Střely na branku: 6:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 9:11.
    Bosna a Hercegovina: Šehić – Todorović, Bičakčić, E. Zukanović, Civić – Pjanić, Bešić, Krunić (82. Gojak) – Višća, Džeko (C) (87. Koljić), Zakarić (65. Milošević).
    Náhradníci: Kjosevski, Pirić – Cimirot, Duljević, Kodro, Gojak, Milošević, T. Šunjić, Kolašinac, Memišević, Koljić.

    Arménie: Ajrapeťan – G. Hovhannisjan, Harojan, Calisir, Daghbašjan – Grigorjan, Mkrtčjan (67. Briasco-Balekian) – Adamjan (67. Babajan), Mchitarjan (C), Ghazarjan (81. Özbiliz) – Karapeťan.
    Náhradníci: Avagjan, Melixeťan – Avetisjan, Babajan, Barseghjan, Briasco-Balekian, Hambardzumjan, Išchanjan, Chačaturov, A. Manučarjan, Özbiliz, Artak Jedigarjan.

    Rozhodčí: Kehlet – Hummelgaard, Sørensen (všichni Dánsko)
    bahis siteleri